Read the Borders, Soveignty & Stability Paper (Hellenic MOD Mirror on HR-Net) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 06-02-09

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 9/2/2006
  • [02] Yποκλοπές
  • [03] Ανασχηματισμός
  • [04] Παιδεία
  • [05] Κωνσταντίνα Μπουρμπούλια
  • [06] Χωματερή
  • [07] Οικονομία

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 9/2/2006

    Οι τηλεφωνικές υποκλοπές είναι το θέμα που κυριαρχεί στην ειδησεογραφία του σημερινού Τύπου.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: Γιατί παραιτήθηκε το 2004 ο υπεύθυνος Ασφαλείας της Vodafone; Επί τρεις ώρες κατέθετε στην Εισαγγελία.

    ΑΝΩ ΚΑΤΩ: Ντόρα: Άντε γεια!!! Μολυβιάτης: Hello Mr. Ries. Διπλή εμφάνιση των πρωταγωνιστών του ανασχηματισμού.

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: Ιδιωτικά ΑΕΙ: Εισαγωγή και φοίτηση με αυστηρά κριτήρια. Η υπουργός Παιδείας προανήγγειλε τη σύσταση μη κρατικών Πανεπιστημίων.

    Η ΑΥΓΗ: Κινήσεις συγκάλυψης. Τηλεφωνικές υποκλοπές-κατασκοπεία.

    ΑΥΡΙΑΝΗ: Δείχνει το εκβιαστικό σύστημα Κορωνιά και ο πρώην διευθυντής ασφαλείας της "Vodafone". "Δεν υπήρχε περίπτωση να μην γνώριζε για τις υποκλοπές και ο αυτόχειρας Τσαλικίδης", δηλώνει το κορυφαίο στέλεχος της εταιρίας.

    ΤΟ ΒΗΜΑ: Στον βούρκο των υποκλοπών κολυμπάει... ανασχηματισμός. Υπουργοί, υφυπουργοί και βουλευτές κολλημένοι στο ακουστικό τους. Το Μαβίλη-γκέιτ διχάζει την κυβέρνηση.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Μη κρατικά πανεπιστήμια. Πώς θα λειτουργήσουν. Η υπουργός Παιδείας άνοιξε τα χαρτιά της για την ίδρυση ιδιωτικών ΑΕΙ.

    ΕΘΝΟΣ: Ώρα μηδέν για τον Κορωνιά. Τι αναφέρει το υπόμνημα του επικεφαλής της Vodafone.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Αποφασισμένος να βρει την αλήθεια ο Εισαγγελέας Πλημμελειοδικών γι' αυτό ο κατα-Διώ(κ)της βουτάει στα βαθιά νερά.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Ποιοι δεν θέλουν την Μπουρμπούλια στην Ελλάδα. Και νέα αναβολή στην έκδοσή της πέτυχε η πρώην δικαστική λειτουργός.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Οι υποκλοπές σε CD στην Ομόνοια!' Τι είχε πει το 2003 ο Γ. Κωνσταντινόπουλος που κατέθεσε χθες στον εισαγγελέα.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Κατάθεση-σοκ: Ο Τσαλικίδης έλεγε ότι έπρεπε να παραιτηθεί από τη Vodafone γιατί ήταν... "Ζήτημα ζωής και θανάτου".

    ΕΣΤΙΑ: Η θετική όψις της οικονομίας. Συνεχές άνοιγμα προς την ιδιωτική πρωτοβουλία.

    ESPRESSO: Αλέξης Κούγιας: "Δεν χτύπησα ποτέ τον Λαζόπουλο". Όλη η αλήθεια για το επεισόδιο στους "Άντρες της Χρονιάς".

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Η αυτοκτονία, κλειδί των ερευνών. Ο Κ. Τσαλικίδης μπορούσε να εντοπίσει το παράνομο λογισμικό, βεβαιώνει ο τ. διευθυντής ασφαλείας της Vodafone - Πολιτική σύγχυση στην κυβέρνηση.

    Ο ΛΟΓΟΣ: Τι γνώριζε ο Τσαλικίδης. Δήλωση-βόμβα του πρώην διευθυντή ασφαλείας της VODAFONE.

    ΤΑ ΝΕΑ: Τεστ αλήθειας για Κορωνιά - Ερικσον. Αναπαράσταση σχεδιάζει η Επιτροπή Απορρήτου.

    ΤΟ ΠΟΝΤΙΚΙ: Απαγωγή από τη CIA Έλληνα που βρισκόταν στη λίστα των κοριών. Επιχειρηματίας, μέλος του ΠΑΣΟΚ, αιχμαλωτίστηκε και ανακρίθηκε από πράκτορες.

    Η ΝΙΚΗ: Παρακολουθεί ο Καραμανλής. Βουβάθηκαν οι λαλίστατοι υπουργοί.

    PRESS TIME: Βρέθηκαν ίχνη. Θα βγάλουν στο φως τον αρχικοριό; Αποκάλυψη: Το αποθηκευμένο λογισμικό φανέρωσε τους δράστες.

    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Υπόθεση υποκλοπών: Δράση για την κατάργηση συμφωνιών παρακολούθησης και αστυνόμευσης.

    ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ: Κίνηση... ΜΑΤ στη χωματερή. Ανοικτός παρέμεινε ο ΧΥΤΑ μετά από την επέμβαση αστυνομικών δυνάμεων και προστατεύθηκε η Δημόσια Υγεία.

    TRAFFIC NEWS: Πώς ο μεγάλος κοριός άκουγε δημοσιογράφους και υπουργούς. Οι καταγγελίες του Μάκη γα τις παρακολουθήσεις διερευνώνται από τις Αρχές.

    Η ΧΩΡΑ: Οι "σκιές" έγραφαν όλα τα δίκτυα! Νασιάκος, Κυριακάκης, Σύρρος και Αποστολίδης δήλωσαν ότι είχαν κινητά άλλων εταιρειών.

    City Press: Εκτός ελέγχου το σίριαλ με τις υποκλοπές. Το Μαξίμου αδυνατεί να διαχειριστεί την κρίση που προκάλεσαν τα κυβερνητικά λάθη.

    METRO: Κατάθεση "φωτιά". Στον εισαγγελέα Διώτη ο πρώην διευθυντής ασφαλείας της Vodafone.

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: Μετέωροι χιλιάδες μαθητές. Διχάζει το νομοσχέδιο για τα ΤΕΕ.

    ΕΓΝΑΤΙΑ: Στις ίδιες ράγες ίδια ατυχήματα. "Πληγή" για τον ΟΣΕ οι αφύλακτες διαβάσεις οι οποίες σύμφωνα με τους υπευθύνους του Οργανισμού ξεπερνούν τις 228 στη Βόρεια Ελλάδα.

    ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Μίσος στο Ισλάμ, ενώ "κατασκευάζεται" και νέα ένταση με αφορμή το ολοκαύτωμα των Εβραίων.

    [02] Yποκλοπές

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ υποστηρίζει ότι "προφητική" ομιλία του διευθυντή ασφαλείας πληροφοριών και πρόληψης τηλεπικοινωνιακής απάτης της Vodafone Γιώργου Κωνσταντινόπουλου, ο οποίος ένα χρόνο πριν από τους Ολυμπιακούς Αγώνες, ενώπιον ακροατηρίου τεχνοκρατών, εκπροσώπων της τότε κυβέρνησης και της διευθύντριας του γραφείου του Κώστα Σημίτη, επέσειε τον κίνδυνο συνομιλίες υποκλοπών να "πωλούνται δίκην λαθραίων cd στην Ομόνοια", φέρνει στο φως ο "ΕΤ".

    Η ΑΥΓΗ αναφέρει ότι "κινήσεις που αποσκοπούν στο κουκούλωμα του σκανδάλου των υποκλοπών και στον εγκλωβισμό των ερευνών μακράν του χώρου των δραστών μεθοδεύει η κυβέρνηση".

    Η ΑΥΡΙΑΝΗ γράφει ότι "σε δεινή θέση περιήλθε από χθες το "σύστημα Κορωνιά" στην "Vodafone" μετά την καταλυτική κατάθεση στον εισαγγελέα Διώτη του πρώην στενού συνεργάτη τους, ως το Δεκέμβρη του 2004, Γιώργου Κωνσταντινόπουλου".

    Το ΠΟΝΤΙΚΙ προσθέτει ότι "μια φοβερή ιστορία με πρωταγωνιστές πράκτορες της CIA και έναν έλληνα υπήκοο, μέλος του ΠΑΣΟΚ, ο οποίος απήχθη μέρα μεσημέρι και ανακρίθηκε από αυτούς στη Σόφια ως ύποπτος για συμμετοχή στη "17Ν" δίνει απρόβλεπτη τροπή στη ζοφερή έτσι κι αλλιώς υπόθεση των τηλεφωνικών υποκλοπών που συγκλονίζει την κοινή γνώμη της χώρας".

    Το ΕΘΝΟΣ επισημαίνει ότι "ο επικεφαλής της Vodafone δηλώνει ότι ο ίδιος προχώρησε στο σβήσιμο του λογισμικού των "κοριών".

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ ισχυρίζεται ότι "ο έμπειρος και επίμονος Εισαγγελέας Πλημμελειοδικών Ιωάννης Διώτης είναι αποφασισμένος να φθάσει την έρευνα για τις υποκλοπές ως το τέρμα".

    Η METRO υπογραμμίζει ότι "νέα τροπή στην πολύκροτη υπόθεση των υποκλοπών και της αυτοκτονίας του Κώστα Τσαλικίδη έδωσε η χθεσινή κατάθεση στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Ι. Διώτη, του πρώην διευθυντή Ασφαλείας Επικοινωνιών της Vodafone, Γ. Κωνσταντινόπουλου, αλλά και οι δηλώσεις που έκανε εξερχόμενος του εισαγγελικού γραφείου".

    Η City Press τονίζει ότι "οι υπουργοί Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης "απέδρασαν" χθες από συνέντευξη για να αποφύγουν τις ερωτήσεις. Χιονοστιβάδα καταγγελιών και σεναρίων για το θάνατο του Τσαλικίδη και την παγίδευση του λογισμικού της Vodafone. Τα επόμενα 24ωρα ο ανασχηματισμός, σε μία προσπάθεια να αλλάξει το κλίμα".

    Σύμφωνα με τα ΝΕΑ "αναπαράσταση των υποκλοπών -μία κίνηση που θα αποτελέσει τεστ αλήθειας για όσα περιλαμβάνονται στο υπόμνημα Κορωνιά σχετικά με την υπόθεση- σχεδιάζουν τα στελέχη της Επιτροπής Απορρήτου των Επικοινωνιών".

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ αναφέρει ότι "Ζήτημα ζωής και θανάτου". Τη φράση αυτή είπε σε πρόσωπο του στενού του περιβάλλοντος ο Κ. Τσαλικίδης, όταν ρωτήθηκε γιατί ήθελε τόσο πολύ να παραιτηθεί από τη θέση του στη Vodafone.

    Ο ΛΟΓΟΣ υποστηρίζει ότι "ο Κώστας Τσαλικίδης λόγω της θέσης του στην εταιρία και των γνώσεων που είχε, έπρεπε να είχε αντιληφθεί εγκαίρως τη διενέργεια υποκλοπών. Δεν υπάρχει Έλληνας, που να μην συνδέει την αυτοκτονία με τις υποκλοπές": Με αυτή την δήλωση ο πρώην διευθυντής Ασφαλείας Πληροφοριών στα υπολογιστικά συστήματα της Vodafone προσθέτει ένα ακόμη ερώτημα για τον θάνατο του τριανταεννιάχρονου Κώστα Τσαλικίδη".

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ γράφει ότι "όσο περνούν οι ημέρες, τόσο περισσότερο η αυτοκτονία του Κώστα Τσαλικίδη αναδεικνύεται σε σημείο - "κλειδί" των ερευνών για το σκάνδαλο των τηλεφωνικών υποκλοπών".

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ γράφει ότι "το τελευταίο ηλεκτρονικό γράμμα του Κώστα Τσαλικίδη βρίσκεται στα χέρια της θεάς Θέμιδος!".

    H TRAFFIC NEWS αναφέρει ότι "νέες διαστάσεις στο θέμα των υποκλοπών προσδίδουν οι εξελίξεις που έρχονται στο φως της δημοσιότητας, καθώς αποκαλύφθηκε πως τρία τουλάχιστον από τα ονόματα που υπήρχαν στις περίφημες λίστες, δήλωσαν ότι δεν είχαν ποτέ στο τηλέφωνό τους σύνδεση με την εταιρεία Vodafone".

    Η ΧΩΡΑ προσθέτει ότι "νέες διαστάσεις στην υπόθεση των υποκλοπών μετά τις αποκαλύψεις ότι τα κινητά τηλέφωνα κορυφαίων στελεχών της ΕΛ.ΑΣ. και της ΕΥΠ είχαν σύνδεση άλλων δικτύων".

    Σύμφωνα με την ESPRESSO "το ελληνικό Watergate "σκεπάζει" τις τελευταίες ημέρες την πολιτική ζωή της χώρας, καθώς καθημερινά νέα στοιχεία έρχονται στη δημοσιότητα και φωτίζουν άγνωστες πτυχές της "περίεργης" αυτής ιστορίας των τηλεφωνικών υποκλοπών, με κατασκοπευτικό "άρωμα".

    H PRESS time υποστηρίζει ότι "ο γρίφος φαίνεται να έχει λυθεί. Οι αρμόδιες αρχές έχουν στα χέρια τους τα ίχνη εκείνων που προκάλεσαν το σκάνδαλο με τις παρακολουθήσεις των κινητών τηλεφώνων και αυτό που μένει να δούμε αν θα δοθούν και με ποιον τρόπο στη δημοσιότητα τα στοιχεία και το όνομα του "αρχικοριού".

    Ο ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ σημειώνει ότι "η υπόθεση της παρακολούθησης τηλεφώνων αποτελεί ένα μικρό μέρος του γενικευμένου συστήματος παρακολούθησης και αστυνόμευσης, που ενισχύθηκε περισσότερο με πρόσχημα την καταπολέμηση της τρομοκρατίας και που υπηρετεί επίσης τις επιδιώξεις μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων για κυριαρχία".

    Η ΝΙΚΗ ισχυρίζεται ότι "κατά τη συνήθη πρακτική του, που θυμίζει τον βασιλιά Ξέρξη ο οποίος παρακολουθούσε τη ναυμαχία της Σαλαμίνας από την ασφαλή απόσταση του όρους Αιγάλεω, ο πρωθυπουργός παριστάνει τον αμέτοχο στην υπόθεση των τηλεφωνικών υποκλοπών".

    [03] Ανασχηματισμός

    Η ΑΝΩ ΚΑΤΩ γράφει: "άρωμα" αποχαιρετισμού στον απολογισμό της κας Μπακογιάννη για το δήμο Αθηναίων, "φεύγω" είπε εμμέσως...άγνωστο όμως για πού. Γεύμα εργασίας με "πολλή" δημοσιότητα χθες του υπουργού Εξωτερικών με τον Αμερικανό πρέσβη σε κεντρικό ξενοδοχείο".

    ΤΟ ΒΗΜΑ υποστηρίζει ότι "στον βούρκο των αντιφάσεων στις οποίες υποπίπτουν οι υπουργοί και των αναπάντητων ερωτημάτων που πολλαπλασιάζονται καθημερινά την υπόθεση των υποκλοπών βουλιάζει η κυβέρνηση και κολυμπάει...ανασχηματισμός, σε μιαν άπελπι προσπάθεια του Μαξίμου να αλλάξει την πολιτική επικαιρότητα".

    [04] Παιδεία

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ γράφει ότι "με τη φράση ότι τα μη κρατικά πανεπιστήμια δεν θα είναι "ένα είδος καταστήματος" όπου ο καθένας μπορεί να κάνει ό,τι θέλει, προσδιόρισε χθες η υπουργός Παιδείας τις προθέσεις της κυβέρνησης για τη λειτουργία τους, μετά την αναθεώρηση του Συντάγματος".

    Σύμφωνα με την ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ "η υπουργός Παιδείας Μαριέττα Γιαννάκου ξεκαθάρισε χθες ότι "δεν πρόκειται να γίνουν Ιδιωτικά Πανεπιστήμια στα οποία ο καθένας θα μπαίνει όποτε θέλει, χωρίς κριτήρια".

    [05] Κωνσταντίνα Μπουρμπούλια

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ αναφέρει ότι "ποικίλα ερωτηματικά δημιουργούνται από τη συνεχή κωλυσιεργία και καθυστέρηση της έκδοσης στη χώρα μας, της πρώην δικαστικής λειτουργού Κωνσταντίνας Μπουρμπούλια, η οποία ενέχεται στο παραδικαστικό κύκλωμα και , κυρίως , στην υπόθεση με τις μετοχές - φούσκες του Χρηματιστηρίου, την οποία χειρίσθηκε".

    [06] Χωματερή

    Η εφημερίδα Σήμερα ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ισχυρίζεται ότι "ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις και μονάδες των ΜΑΤ δεν επέτρεψαν να κλείσει η χωματερή των Άνω Λιοσίων και η αποκομιδή των απορριμμάτων του λεκανοπεδίου συνεχίστηκε απρόσκοπτα".

    [07] Οικονομία

    Η ΕΣΤΙΑ εκτιμά ότι "αναμφίβολα έχουν δρομολογηθή πολύ σημαντικές αλλαγές. Όμως ο μεγάλος ασθενής της οικονομίας εξακολουθούν να είναι τα δημόσια οικονομικά. Μία πολύ βαρειά κληρονομιά του παρελθόντος, που είναι σχεδόν αδύνατον να θεραπευθή εντός μιας διετίας".
    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Thursday, 9 February 2006 - 22:28:56 UTC