Browse through our Interesting Nodes about Agriculture in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 06-02-08

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 8/2/2006
  • [02] Υποκλοπές
  • [03] Γ. Βουλγαράκης - Αν. Παπαληγούρας
  • [04] Τσαλικίδης
  • [05] Χωματερή
  • [06] Γ. Κορωνιάς
  • [07] Υγεία-ΚΚΕ
  • [08] Προσλήψεις
  • [09] ΠΑΣΟΚ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 8/2/2006

    Οι τηλεφωνικές παρακολουθήσεις και η ενημέρωση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής για τις υποκλοπές από τους υπουργούς Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης, είναι από τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού Τύπου.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: Ήμασταν μαζί ως τις 3 το πρωί στο διαμέρισμά του! Ενώ ως ώρα "αυτοκτονίας" αναφέρεται η 4η πρωινή. Τι κατέθεσε η αρραβωνιαστικιά του αυτόχειρα στον κ. Διώτη.

    ΑΝΩ ΚΑΤΩ: Δικαιοσύνη "ALA CARTE" ζητά το ΠΑΣΟΚ. Έκθετοι Πάγκαλος και Βενιζέλος στο θέμα Παπαγγελόπουλου.

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: 3.907 νέες προσλήψεις στο δημόσιο τομέα. Αναλυτικοί πίνακες με την κατανομή των θέσεων ανά φορέα.

    Η ΑΥΓΗ: Κατασκοπεία με "νόμιμα" ακουστικά. Η ERICSSON ομολογεί όσα κρύβει η VODAFONE.

    ΑΥΡΙΑΝΗ: Κλείστε μέσα τον Κορωνιά και την συμμορία των "κοριών". Ξέσπασμα στη Βουλή από Απ. Κακλαμάνη, Έβερτ και Κεφαλογιάννη.

    ΤΟ ΒΗΜΑ: 7 ημέρες μυστηρίου και οι αντιφάσεις δύο υπουργών. Σημαντικές αποκαλύψεις χθες στη Βουλή για τις υποκλοπές.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Νέα ονόματα στη λίστα των υποκλοπών. Αποκαλύψεις-φωτιά στη Βουλή κατά τη χθεσινή ενημέρωση.

    ΕΘΝΟΣ: Κορωνίδα... διγλωσσίας για τους "κοριούς". Προφυλάκιση του Γ. Κορωνιά ζητούν στελέχη ΝΔ και ΠΑΣΟΚ.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Βλέποντας τις "φωτιές" που έχουν ανάψει γύρω του, ο Πρωθυπουργός... Μπαίνει από την "Έξοδο Κινδύνου" στον ανασχηματισμό.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Όλες οι εξελίξεις για τον θάνατο του στελέχους της VODAFONE δείχνουν εγκληματική ενέργεια.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Παγιδευμένοι και οι αρχηγοί ΕΛ.ΑΣ. - ΕΥΠ. Νέες διαστάσεις στο σκάνδαλο vodafone gate.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Στο πυρ εισαγγελείς - Κορωνιάς. Η κυβέρνηση κάνει μπαλάκι τις ευθύνες της.

    ΕΣΤΙΑ: Γιατί παρεκάμφθη η Ανεξάρτητη Αρχή. Τι προβλέπουν ο Νόμος και ο Κανονισμός Τηλεπικοινωνιών.

    ESPRESSO: Φεύγει και η Σεμίνα. Αλιμπέρτη... κοίτα τι έκανες. Νέα μεταγραφή ταράζει το τηλεοπτικό τοπίο. Όλο το παρασκήνιο των συζητήσεων.

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Σύγχυση από αντιφάσεις υπουργών. Στη Βουλή ο Αν. Παπαληγούρας διαφωνεί με τον Γ. Βουλγαράκη στο θέμα της αυτοκτονίας και μιλάει για "δύσοσμο σκάνδαλο" - Στο στόχαστρο ο Γ. Κορωνιάς.

    Ο ΛΟΓΟΣ: ΕΛ.ΑΣ. και ΕΥΠ θύματα υποκλοπών. Λίστα με νέα ονόματα δημοσιοποίησε στη Βουλή ο Γ. Βουλγαράκης.

    ΤΑ ΝΕΑ: Αδειάζουν το "πόρισμα" Βουλγαράκη για την αυτοκτονία και τον Κορωνιά.

    Η ΝΙΚΗ: Ούτε... κοριός στον κόρφο τους. Μπλεγμένη στον ιστό των υποκλοπών η κυβέρνηση.

    PRESS time: Φώτης Νασιάκος, πρώην αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ, στην "PRESS TIME": Δεν είχα ποτέ κινητό VODAFONE. Πώς με παρακολουθούσαν; Από την Cosmote;

    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Ανακοίνωση του Πολιτικού Γραφείου της Κεντρικής Επιτροπής για την υγεία του λαού και τα προβλήματά της.

    Σήμερα ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ: Επίθεση Σουφλιά σε Χριστοφιλάκη για το νέο λουκέτο στη χωματερή. Από τον περασμένο Σεπτέμβριο έχει σταματήσει οριστικά η μεταφορά της λυματολάσπης στον ΧΥΤΑ.

    TRAFFIC NEWS: "Δίνω αμοιβή 100.000 ευρώ σε όποιον βρει το γιο μου". Δραματική έκκληση επιχειρηματία στην "t".

    Η ΧΩΡΑ: Ο αρχικατάσκοπος ενεργοποιήθηκε επί Σημίτη. Αποκλειστικό ρεπορτάζ για τη μεγάλη υπόθεση των υποκλοπών.

    City Press: Λίστα Νο 2 από Βουλγαράκη.

    Μetro: Προαναγγελία αγωγών. Προσφεύγουν στη Δικαιοσύνη θύματα των υποκλοπών.

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: "Χρυσάφι" στους δρόμους του χιονιά. Κ. Μακεδονία: Δυσβάστακτο το κόστος της κακοκαιρίας.

    ΕΓΝΑΤΙΑ: Το σχέδιο αποχιονισμού στην Κ. Μακεδονία.

    ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Ο προφήτης απειλεί... την Ευρώπη. Τα σκίτσα της Δύσης διχάζουν τον κόσμο.

    [02] Υποκλοπές

    Ο ΛΟΓΟΣ υποστηρίζει ότι "νέα ονόματα αξιωματούχων, που είχαν πέσει στο ηλεκτρονικό δίχτυ των υποκλοπέων, δημοσιοποίησε ο υπουργός Δημόσιας Τάξης, ενημερώνοντας την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής".

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ αναφέρει ότι "παρακολουθούσαν μέχρι και την ηγεσία της ΕΛΑΣ και της ΕΥΠ, σύμφωνα με τα νέα στοιχεία που έδωσε στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής ο υπουργός Δημόσιας Τάξης".

    Η ΑΥΓΗ προσθέτει ότι "το σύστημα των νόμιμων παρακολουθήσεων, που είναι εγκατεστημένο στη Vodafone, αλλά, όπως ισχυρίζεται η εταιρεία, ήταν ανενεργό, κατόρθωσαν να ενεργοποιήσουν οι άγνωστοι υποκλοπείς και το τροποποίησαν ώστε να ξαναπέφτει σε "λήθαργο" μετά την υποκλοπή".

    Η Press Time εκτιμά ότι "Νασιάκος και Κυριακάκης έρχονται να δώσουν μια νέα συγκλονιστική τροπή στην υπόθεση, καθώς δήλωσαν στην εφημερίδα μας ότι ουδέποτε είχαν χρησιμοποιήσει κινητό τηλέφωνο της εταιρίας Vodafone".

    Η ΧΩΡΑ επισημαίνει ότι "αποκαλυπτικός ήταν ο Γιώργος Βουλγαράκης στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής. Ο υπ. Δημόσιας Τάξης δήλωσε ότι 7 από τα 14 κινητά τηλέφωνα είχαν αρχίσει να υποκλέπτουν συνδιαλέξεις πριν από τις εκλογές της 7ης Μαρτίου".

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ ισχυρίζεται ότι "δέκα ονόματα στελεχών του υπουργείου Δημόσιας Τάξης -επιπλέον αυτών που έχει ήδη δημοσιοποιήσει η κυβέρνηση-, οι συνομιλίες των οποίων παρακολουθούντο, μέσω των κινητών τους, έδωσε κατά την απογευματινή συνεδρίαση της Επιτροπής ο Γ. Βουλγαράκης".

    Η City Press υπογραμμίζει ότι "θύματα τηλεφωνικών παρακολουθήσεων και οι ηγεσίες της ΕΛΑΣ, της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας και της ΕΥΠ. Σε άλλο μήκος κύματος για το θάνατο του Τσαλικίδη οι υπουργοί Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης. Εκρηκτική παρέμβαση Έβερτ κατά Κορωνιά, με το σκεπτικό ότι έπρεπε να είχε συλληφθεί. Το ΠΑΣΟΚ συνεχίζει να ασκεί πολιτική πίεση για την απομάκρυνση των συναρμόδιων υπουργών. Η κατάθεση της μνηστής του Τσαλικίδη ενίσχυσε τα σενάρια αμφισβήτησης της αυτοκτονίας".

    Η METRO τονίζει ότι "έτοιμα να προσφύγουν στη Δικαιοσύνη δηλώνουν άτομα που έπεσαν θύματα του κυκλώματος των υποκλοπών".

    Σύμφωνα με την ΕΣΤΙΑ "ένα από τα πολλά ερωτήματα στην υπόθεση των τηλεφωνικών υποκλοπών, είναι γιατί δεν ενημερώθηκε αμέσως η Αρχή Διασφαλίσεως του Απορρήτου των Επικοινωνιών".

    [03] Γ. Βουλγαράκης - Αν. Παπαληγούρας

    ΤΑ ΝΕΑ υποστηρίζουν ότι "μετά τον κ. Μ. Έβερτ και ο υπουργός Δικαιοσύνης κ. Αν. Παπαληγούρας άδειασε χθες - στη Βουλή- τον κ. Γ. Βουλγαράκη, ο οποίος έσπευσε να εκδώσει...πόρισμα με το οποίο αποσυνέδεε την αυτοκτονία Τσαλικίδη από το σκάνδαλο των υποκλοπών".

    Σύμφωνα με την ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ "διαφωνία υπουργών χθες στη Βουλή αποκάλυψε την αγωνία της κυβέρνησης να εκτρέψει το μερίδιο των ευθυνών της".

    ΤΟ ΕΘΝΟΣ εκτιμά ότι "σε μείζον πολιτικό θέμα για την κυβέρνηση εξελίσσεται η διάσταση απόψεων των υπουργών Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης χθες στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής σχετικά με κρίσιμες πλευρές του θέματος των υποκλοπών και την αυτοκτονία του Κ. Τσαλικίδη".

    H TRAFFIC NEWS ισχυρίζεται ότι "από την πρώτη στιγμή γνώριζε για την αυτοκτονία του Κώστα Τσαλικίδη, καθώς ενημερώθηκε από το διευθύνονται σύμβουλο της VODAFONE Γιώργο Κορωνιά, για όλα, τόσο για τις υποκλοπές όσο και για την αυτοκτονία. Τα παραπάνω αποκαλύφθηκαν χθες στη Βουλή από τους υπουργούς Δημόσιας Τάξης Γιώργο Βουλγαράκη και Δικαιοσύνης Αναστάση Παπαληγούρα".

    ΤΟ ΒΗΜΑ επισημαίνει ότι "ο υπουργός Δικαιοσύνης επιβεβαίωσε χθες στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής ότι υπάρχει ένα κενό επτά ημερών από τη στιγμή που η Vodafone λέει ότι εντόπισε τις υποκλοπές ως την ημέρα που ενημέρωσε τη Δικαιοσύνη. Το τι ακριβώς συνέβη το κρίσιμο αυτό διάστημα αποτελεί ένα μυστήριο που ζητεί τη λύση του. Στις καταθέσεις τους οι υπουργοί Δημόσιας Τάξης Γ. Βουλγαράκης και Δικαιοσύνης Αν. Παπαληγούρας όχι μόνον έπεσαν σε σειρά αντιφάσεως, αλλά και αναιρούσαν ο ένας τον άλλον".

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ προσθέτει ότι "περαιτέρω σύγχυση στην υπόθεση των υποκλοπών προκαλεί η συνεχιζόμενη διαφοροποίηση του υπουργού Δημόσιας Τάξης κ. Γιώργου Βουλγαράκη από τον συνάδελφο του της Δικαιοσύνης κ. Αναστάση Παπαληγούρα".

    Η ΝΙΚΗ αναφέρει ότι "ανεπιτυχής κρίνεται η απέλπιδα προσπάθεια που κατέβαλαν χθες οι υπουργοί Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής να πείσουν ότι η κυβέρνηση Καραμανλή είναι θύμα και όχι πολιτικά υπεύθυνη για τις τηλεφωνικές υποκλοπές, αφού, βάσει του Συντάγματος, οφείλει να διαφυλάττει τα δημοκρατικά δικαιώματα και τις ατομικές ελευθερίες των πολιτών".

    [04] Τσαλικίδης

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ γράφει ότι "νέα διάσταση στις συνθήκες θανάτου του στελέχους της Vodafone Κώστα Τσαλικίδη έδωσε η αρραβωνιαστικιά του".

    H ESPRESSO προσθέτει ότι "η Σάρα Γαλανοπούλου , η 35χρονη καθηγήτρια πιάνου και σύντροφος του φερόμενου ως αυτόχειρα Κώστα Τσαλικίδη, είχε φτάσει στα όρια της κατάρρευσης μπροστά στον εισαγγελέα Ιωάννη Διώτη. "Ακόμα και σήμερα δεν μπορώ να πιστέψω ότι ο Κώστας θα έβαζε τέλος στη ζωή του", ψέλλισε ανάμεσα στα αναφιλητά της".

    Σύμφωνα με τον ΕΛΕΥΘΕΡΟ "εγκληματική ενέργεια "δείχνουν" σύμφωνα με όλα τα στοιχεία που έρχονται στο φως της δημοσιότητας, η φερόμενη ως αυτοκτονία του κορυφαίου στελέχους της Vodafone, Κώστα Τσαλικίδη".

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ αναφέρει ότι "παραίτηση 20 ημέρες πριν αυτοκτονήσει, είχε υποβάλει ο Τσαλικίδης , ωστόσο δεν έγινε αποδεκτή. Την αποκάλυψη αυτή έκανε ο συνήγορος της οικογένειας Τσαλικίδη, Θ. Σοφός, ενώ πιστοποιήθηκε και από την μνηστή του εκλιπόντος που κατέθεσε χθες στον εισαγγελέα".

    [05] Χωματερή

    Η εφημερίδα Σήμερα ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ υποστηρίζει ότι "σφοδρή επίθεση στον δήμαρχο Άνω Λιοσίων εξαπέλυσε το ΠΕΧΩΔΕ με αφορμή το τριήμερο προειδοποιητικό "λουκέτο" στη μεγαλύτερη χωματερή της Αττικής".

    [06] Γ. Κορωνιάς

    Η ΑΥΡΙΑΝΗ γράφει ότι "την κεφαλή επί πίνακι του Διευθύνοντος Συμβούλου της Vodafone ζήτησαν εδώ και τώρα ακόμη και τα κυβερνητικά μέλη της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας κατά την ενημέρωσή τους για την επίμαχη υπόθεση των υποκλοπών από τους Υπουργούς Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης".

    [07] Υγεία-ΚΚΕ

    Σύμφωνα με το ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ "το ΚΚΕ απευθύνεται στους εργαζόμενους, στα λαϊκά στρώματα και τους καλεί να αντιταχθούν και να καταδικάσουν την πολιτική εμπορευματοποίησης - ιδιωτικοποίησης της Υγείας που εφαρμόζει η κυβέρνηση της ΝΔ, συνεχίζοντας την πολιτική του ΠΑΣΟΚ".

    [08] Προσλήψεις

    Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ γράφει ότι "νέο "πακέτο" 1.705 συνολικά προσλήψεων μόνιμου υγειονομικού προσωπικού, διαφόρων κατηγοριών και ειδικοτήτων, αναμένονται να προκηρυχθούν στο προσεχές διάστημα στο Ίδρυμα Κοινωνικών Ασφαλίσεων-Ενιαίο Ταμείο Ασφάλισης Μισθωτών (ΙΚΑ-ΕΤΑΜ), με την έκδοση προκήρυξης ή προκηρύξεων υπό τον έλεγχο του ΑΣΕΠ".

    [09] ΠΑΣΟΚ

    Η ΑΝΩ ΚΑΤΩ σημειώνει ότι "σε υψηλούς τόνους συντηρεί την αντιπαράθεσή της με το ΠΑΣΟΚ η κυβέρνηση μετά τις αναφορές των κυρίων Πάγκαλου και Βενιζέλου για τον προϊστάμενο της εισαγγελίας Πρωτοδικών".
    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Wednesday, 8 February 2006 - 21:59:33 UTC