Read The Treatment of the Armenians in the Ottoman Empire (Part 2) (by Viscount Bryce) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 06-01-16

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 16/1/2006
  • [02] Γρίπη των πτηνών
  • [03] Αναθεώρηση του Συντάγματος
  • [04] Ανεργία
  • [05] Ανατιμήσεις
  • [06] Φορολογία
  • [07] ΔΕΚΟ
  • [08] Κ. Καραμανλής
  • [09] Χριστίνα Βαληνάκη

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 16/1/2006

    Η αναθεώρηση του Συντάγματος, η γρίπη των πουλερικών, η ανεργία, οι ανατιμήσεις των προϊόντων και η υπόθεση της Χριστίνας Βαληνάκη είναι από τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού Τύπου.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: Κάντε πολιτική όχι παραπολιτική. Εντολή πρωθυπουργού στα στελέχη.

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: Τα παιδιά θύματα του φονικού ιού. Δραματική εξέλιξη της νόσου των πουλερικών στην Τουρκία.

    ΑΥΡΙΑΝΗ: Μείωση μισθών σε 22 ΔΕΚΟ. Κόβονται και τα προνόμια των συντεχνιών του Δημοσίου. Ο Αλογοσκούφης καλεί τις διοικήσεις των επιχειρήσεων και τους εργαζόμενους να αλλάξουν κανονισμούς και συλλογικές συμβάσεις.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: 20 αλλαγές στη φορολογία. Έτσι θα σας επιστρέψει χρήματα η εφορία.

    ΕΘΝΟΣ: Η Θράκη κερκόπορτα για τη γρίπη. Ζώνες υψηλού κινδύνου στις παραμεθόριες περιοχές.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Επίσκεψη μεγάλης σημασίας πραγματοποιεί την Τετάρτη στο Πεκίνο και... στην... κίτρινη χώρα με... κίτρινα προβλήματα ο πρωθυπουργός.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Δεν καταργείται η μονιμότητα με την Αναθεώρηση του Συντάγματος. Ενώ αποκλείεται κατηγορηματικά ο χωρισμός κράτους - εκκλησίας.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Διάλογος για το Σύνταγμα. Κόμματα και πολιτικοί ανοίγουν από σήμερα τα χαρτιά τους.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Επιδημία τα "λουκέτα". Ο ιός της ανεργίας έχει προσβάλει τη Β. Ελλάδα.

    ΕΣΤΙΑ: Η αναθεώρησις του Συντάγματος. Ο Πρωθυπουργός ενημερώνει τον αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολιτεύσεως.

    ESPRESSO: Εφοπλίστρια παντρεύτηκε τον σωματοφύλακά της. Ευχάριστη έκπληξη στην υψηλή κοινωνία.

    ΤΑ ΝΕΑ: Ιός ακρίβειας χτυπάει τα τρόφιμα. Άλλαξαν πάλι τιμές τα σούπερ μάρκετ.

    PRESS TIME: Στο σκαμνί το "αφεντικό" των "ιπτάμενων δελφινιών" για δολοφονία. Κατηγορείται ότι μαζί με μια γυναίκα σκότωσε επιχειρηματία.

    TRAFFIC NEWS: Παζάρι με την Ηλία για να "δέσουν" τη Χριστίνα. Σύννεφο τα υπονοούμενα με στόχο τον Καραμανλή.

    Η ΧΩΡΑ: "Επιχείρηση Χριστίνα" με στόχο τον Καραμανλή. Η "Χώρα" αποκαλύπτει όλο το παρασκήνιο.

    City Press: Σφίγγει ο κλοιός για το ζεύγος Βαληνάκη. Αναπόφευκτη θεωρείται πλέον η δίωξη της Χριστίνας Βαληνάκη.

    METRO: Μέτρα και ψυχραιμία. Σε πλήρη εφαρμογή το ελληνικό σχέδιο για τη γρίπη των πτηνών.

    ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Στην ανεργία και την απόγνωση. Κλείνουν άλλα δύο εργοστάσια στην περιοχή της Θεσσαλονίκης.

    [02] Γρίπη των πτηνών

    Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ επισημαίνει ότι "πρόσθετα μέτρα για την πρόληψη και την αντιμετώπιση της νόσου των πτηνών λαμβάνει η ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, σε συνεργασία με όλους τους συναρμόδιους φορείς".

    Το ΕΘΝΟΣ προσθέτει ότι "συνθήκες που θυμίζουν σε κάποιες περιπτώσεις... Τουρκία έχουν διαπιστωθεί στους μουσουλμάνους της Θράκης, αναφορικά με τα μέτρα προστασίας που παίρνουν για τη νόσο των πουλερικών, προκαλώντας την ανησυχία των Αρχών".

    Η METRO ισχυρίζεται ότι "ξεπερνάει κάθε προηγούμενο η κινητοποίηση των Αρχών για τη γρίπη των πτηνών, ενώ οι υπεύθυνοι απευθύνουν έκκληση για ψυχραιμία στους πολίτες, σε μια προσπάθεια να προλάβουν τη δημιουργία κλίματος πανικού".

    [03] Αναθεώρηση του Συντάγματος

    Η ΕΣΤΙΑ υπογραμμίζει ότι "πάντως σημασία έχει ότι από σήμερα, μετά την συνάντηση του Πρωθυπουργού με τον αρχηγό του ΠΑΣΟΚ, το κυρίαρχο ζήτημα στην πολιτική ζωή του τόπου θα είναι η αναθεώρησις του Συντάγματος. Πρόκειται για την μεγάλη ευκαιρία να αποκτήση η χώρα μας έναν πιο σύγχρονο, απλούστερο και λειτουργικότερο καταστατικό χάρτη".

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ σημειώνει ότι "η ίδρυση μη κρατικών Πανεπιστημίων, η αποσαφήνιση της έννοιας της δασικής έκτασης, το πολιτικό χρήμα και η θέσπιση Συνταγματικού Δικαστηρίου αποτελούν τους βασικούς άξονες των προτάσεων της κυβέρνησης για τη συνταγματική αναθεώρηση. Η κυβέρνηση δεν προτίθεται να αποδεχθεί αλλαγές στις σχέσεις Κράτους-Εκκλησίας και στον τρόπο εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας".

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ εκτιμά ότι "εντοπισμένη και κατά το δυνατόν συναινετική θα είναι η αναθεώρηση του Συντάγματος, ο διάλογος της οποίας εισέρχεται από σήμερα σε μια νέα κρίσιμη όσο και καθοριστική φάση".

    [04] Ανεργία

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ αναφέρει ότι "μετά τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις που "έφυγαν" στα Βαλκάνια, άλλες 10 μεγάλες εταιρείες έκλεισαν τα τελευταία χρόνια μόνο στη Θεσσαλονίκη. Το κύμα ανεργίας από τη Νάουσα της κλωστοϋφαντουργίας μετακινείται τώρα προς την Ξάνθη των συνεταιριστικών βιομηχανιών. Όλη η Βόρεια Ελλάδα και ειδικά η Μακεδονία γίνεται ξακουστή για τους ανέργους".

    [05] Ανατιμήσεις

    Τα ΝΕΑ υποστηρίζουν ότι "ιός ακρίβειας χτυπά τα νοικοκυριά καθώς νέες ανατιμήσεις έως 15% στα τρόφιμα και σε άλλα βασικά καταναλωτικά αγαθά βρίσκονται σε εξέλιξη στην αγορά από την αρχή του έτους. Η πολιορκία των καταναλωτών θα κορυφωθεί τον Μάρτιο με νέο κύμα ανατιμήσεων".

    [06] Φορολογία

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ γράφει ότι "τη δυνατότητα να γλιτώσουν φόρους καθώς και να τους επιστραφούν χρήματα έχουν οι περίπου 5.500.000 φορολογούμενοι που θα κληθούν να συμπληρώσουν το νέο έντυπο φορολογίας εισοδήματος Ε1".

    [07] ΔΕΚΟ

    Η ΑΥΡΙΑΝΗ υποστηρίζει ότι "έφτασε η ώρα των αλλαγών για τις ΔΕΚΟ. Εντός της εβδομάδας ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Αλογοσκούφης, με την ιδιότητα του προέδρου της διυπουργικής επιτροπής ΔΕΚΟ, συγκαλεί την πρώτη σύσκεψη της επιτροπής, η οποία θα καλέσει τις Διοικήσεις των δημοσίων Επιχειρήσεων και Οργανισμών να προχωρήσουν στην εφαρμογή του νόμου".

    [08] Κ. Καραμανλής

    H ESPRESSO γράφει ότι " συμφωνίες στρατηγικής συμμαχίας με την Κίνα θα υπογράψει ο πρωθυπουργός, κατά τη διάρκεια της επίσημης επίσκεψής του στο Πεκίνο όπου θα έχει συναντήσεις κορυφής για την προώθηση των ελληνικών προϊόντων και επενδυτικών σχεδίων".

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ αναφέρει ότι "αποφασισμένος να μην επιστρέψει σε καμία περίπτωση να κυριαρχήσει στην πολιτική σκηνή η ...παραπολιτική φέρεται ο πρωθυπουργός, που σύμφωνα με πληροφορίες , έχει δώσει σαφέστατες εντολές στο επιτελείο του αλλά και στους υπουργούς της κυβέρνησής του να ασχολούνται αποκλειστικά και μόνο με το έργο τους κλίνοντας τα αφτιά τους στις "Σειρήνες" των ΜΜΕ"΄.

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ υποστηρίζει ότι "οι Κινέζοι δίνουν μεγάλη σημασία κι αυτοί στην επίσκεψη Καραμανλή και στη σύναψη συμφωνιών, αφού επιθυμούν διακαώς να μπουν στην αγορά τη Ευρώπης μέσω ενός διαμετακομιστικού κέντρου που θα είναι η Ελλάδα".

    [09] Χριστίνα Βαληνάκη

    H PRESS time υποστηρίζει ότι "μονόδρομος θα πρέπει να θεωρείται πλέον για την αρμόδια εισαγγελική αρχή ο τρόπος που θα χειριστεί εφεξής το σκέλος της υπόθεσης που αφορά την καταγγελλόμενη εμπλοκή της συζύγου του υφυπουργού Εξωτερικών της κ. Χριστίνας Χαρατσάρη - Βαληνάκη στο παραδικαστικό κύκλωμα".

    Σύμφωνα με την TRAFFIC NEWS "σε πρόσωπο - κλειδί φαίνεται ότι επιδιώκουν να μετατρέψουν κάποιοι τη φυγόδικο ανακρίτρια Αντωνία Ηλία στο θέμα της φημολογούμενης εμπλοκής της Χριστίνας Βαληνάκη στο παραδικαστικό κύκλωμα".

    Η ΧΩΡΑ αναφέρει ότι "εκείνοι που πρωτοστάτησαν στην επιχείρηση κατά του Άρη Σπηλιωτόπουλου προσπαθούν τώρα να χτυπήσουν τη Χριστίνα Βαληνάκη κάνοντας λόγο για δήθεν παρέμβαση της κυβέρνησης στη Δικαιοσύνη".

    H CITY PRESS γράφει : αναπόφευκτη θεωρείται πλέον η δίωξη της Χριστίνας Βαληνάκη. Στις υποθέσεις στις οποίες εμπλέκεται έχουν ήδη προφυλακιστεί δικηγόροι και διωχθεί οι αρμόδιοι δικαστικοί. Δύσκολη η θέση του υφυπουργού Εξωτερικών κ. Βαληνάκη εάν επιβεβαιωθούν τα δημοσιεύματα σύμφωνα με τα οποία ο γιατρός κ. Ζορνατζής είναι φίλος και συμμαθητής του. Αποστάσεις ασφαλείας του πρωθυπουργού κ. Καραμανλή από την επίμαχη υπόθεση".


    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Monday, 16 January 2006 - 22:08:28 UTC