Browse through our Interesting Nodes on Education in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 06-01-13

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 13/1/2006
  • [02] Η γρίπη των πουλερικών
  • [03] Δικαιοσύνη
  • [04] Παραδικαστικό κύκλωμα
  • [05] Γκάλοπ
  • [06] Κρήτη-Μαρκογιαννάκης
  • [07] Αστυνομία
  • [08] Πάτμος
  • [09] Φορολογία
  • [10] Αμίαντος
  • [11] Έρευνα - Καινοτομίες
  • [12] Μακεδονία

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 13/1/2006

    Η γρίπη των πουλερικών, ο απόηχος της παραίτησης Μαρκογιαννάκη, το παραδικαστικό κύκλωμα και τα στοιχεία της Κομισιόν για μικρή χρηματοδότηση των ερευνών και χαμηλές επιδόσεις στον τομέα της καινοτομίας είναι από τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού αθηναϊκού Τύπου.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: 2,5 μονάδες μπροστά από το ΠΑΣΟΚ η ΝΔ! Παρά τη λυσσαλέα πολεμική κατά της κυβέρνησης.

    ΑΝΩ ΚΑΤΩ: 600 παιδιά χωρίς γιατρό στην Πάτμο. Τεράστιο πρόβλημα για το ακριτικό νησί.

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: 9 γενίτσαροι κατά της Μακεδονίας. Ήταν αντάρτες και παιδιά ανταρτών του εμφυλίου πολέμου.

    Η ΑΥΓΗ: Στον πάτο της Ευρώπης για έρευνα και καινοτομίες. Η Ελλάδα 23η στην Ε. Ένωση. Κύρια αιτία οι χαμηλές δημόσιες επενδύσεις.

    ΑΥΡΙΑΝΗ: Εκβιάζει η συμμορία Γιοσάκη. Ρίχνει λάσπη στην Χριστίνα Βαληνάκη και απειλεί να εμπλέξει στο παραδικαστικό κύκλωμα δικαστές και δικηγόρους.

    ΤΟ ΒΗΜΑ: Βάλλεται ο κ. Καραμανλής ότι προσφέρει "ασπίδα προστασίας". Ερώτηση βουλευτών του ΠΑΣΟΚ προς τον Πρωθυπουργό για τα δικαστικά σκάνδαλα.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Εμπιστοσύνη στον Καραμανλή. VPRC: Διευρύνεται η διαφορά του από τον Γ. Παπανδρέου.

    ΕΘΝΟΣ: Επιχείρηση "βρώμικα χέρια". Ρουσόπουλος κατά Λινού με συνταγή Μαρκογιαννάκη.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα ο ανασχηματισμός για τον Πρωθυπουργό ο οποίος βλέπει να τον ζώνουν: Τηλε-βόες και φίδια... κολοβά γύρω από το Μαξίμου.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Σταθερά πρώτη η ΝΔ. Προηγείται του ΠΑΣΟΚ με 2,5 ποσοστιαίες μονάδες (42% έναντι 39,5%). Βαρύ πυροβολικά της κυβερνώσας παράταξης ο Κ. Καραμανλής.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Παρέμβαση του ΠΑΣΟΚ στη Δικαιοσύνη. Υπόθεση Βαληνάκη: Ερώτηση από 6 βουλευτές στον πρωθυπουργό για "να τ΄ακούσουν" οι δικαστές.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Χοντραίνει η βεντέτα με Λινό. Μπηχτές από Ρουσόπουλο -Νέες βολές Μαρκογιαννάκη.

    ΕΣΤΙΑ: Διαχρονική απάτη με την φορολογία. Η εξέλιξις του φόρου εισοδήματος την τελευταία 25ετία.

    ESPRESSO: Συνέντευξη Νο 1: Ιάκωβος Γιοσάκης: "Όλη η αλήθεια για τη σχέση μου με τη Βαληνάκη!". Συνέντευξη Νο 2: Αλέξης Κούγιας: "Υπάρχουν τηλεπαρουσιαστές που δεν θα τους έπαιρνα ούτε για θυρωρούς".

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Ουραγός της Ε.Ε. η Ελλάδα σε έρευνα, καινοτομία. Στην 23η θέση της Ευρώπης των "25". Χειρότερες μόνον Μάλτα, Λεττονία.

    Ο ΛΟΓΟΣ: Θωρακίζονται τα σύνορά μας. Συντονισμός και επαγρύπνηση για τη γρίπη των πτηνών. Καθησυχαστικός ο υπουργός Υγείας.

    ΤΑ ΝΕΑ: Είμαστε οι τελευταίοι στην Ευρώπη χωρίς φάρμακα και εμβόλια για γρίπη!

    Η ΝΙΚΗ: Στην αυλή του Μαξίμου. Πολιτικές αποχρώσεις προσλαμβάνει το παραδικαστικό.

    ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ +13: Νόσος των πουλερικών: Η απειλή στην πόρτα μας. Μέτρα στα σύνορα. Κανένα πρόβλημα στην Ελλάδα ακόμη. Ειδικοί: όχι πανικός.

    PRESS time: Η αγωγή και το παρασκήνιο του "άγριου πολέμου" Μάκη - Ρεγκούζα. Τι έγινε χθες στο δικαστήριο.

    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: "Δημοκρατική συσπείρωση": Στραγγαλίζονται οι στοιχειώδεις ελευθερίες.

    Σήμερα ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ: Αμίαντο - θανάτου θάβουν σε ορυχεία! Σάλος στην Κοζάνη.

    TRAFFIC NEWS: Ο Αρειος Πάγος δικαίωσε τη Δήμητρα για τη βίλα. Επανεισάγεται στο Εφετείο η υπόθεση της βίλας Μινέικο.

    Η ΧΩΡΑ: Κρητική βεντέτα στη ΝΔ. Εσωκομματικά μαχαιρώματα πίσω από Μαρκογιαννάκη.

    City Press: Σκληραίνει η κόντρα κυβέρνησης και Δικαιοσύνης.

    Μetro: "Κομάντος" για τη γρίπη. Δύναμη "ταχείας επέμβασης'' από τον ΠΟΥ για τη νόσο των πτηνών.

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: Πρώτοι και... με διαφθορά. Θεσσαλονίκη: σωρεία δικογραφιών σε βάρος αστυνομικών - εφοριακών.

    ΕΓΝΑΤΙΑ: Το λιμάνι της Θεσσαλονίκης στους Κινέζους. Πύλη εισόδου προϊόντων MADE IN CHINA να γίνει ο Ο.Λ.Θ. προτείνουν οι επικεφαλής του σε επιχειρηματίες του Πεκίνου.

    ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Να πάρει θέση η κυβέρνηση: Η ΔΕΘ είναι (μόνο) Α.Ε. ή εθνική υπόθεση;

    [02] Η γρίπη των πουλερικών

    Ο ΛΟΓΟΣ ισχυρίζεται ότι "εντατικοί έλεγχοι διενεργούνται στα τελωνεία της Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας για το θέμα της γρίπης των πουλερικών. Επίσης, αυξημένοι και αυστηροί είναι οι έλεγχοι στα τελωνεία του Έβρου, ενώ σε ψευδοπανώλη ή σαλμονέλωση οφείλονται οι θάνατοι των οικόσιτων πτηνών (πουλερικά) που βρέθηκαν νεκρά τις τελευταίες ημέρες σε μειονοτικά χωριά του Νομού Ροδόπης".

    Η METRO γράφει ότι "στη συγκρότηση "δύναμης ταχείας επέμβασης " αποφάσισε να προχωρήσει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας , προκειμένου να προλάβει περαιτέρω εξάπλωση της γρίπης των πτηνών- η οποία μετά την Ασία χτυπάει πλέον και την πόρτα της Ευρώπης- και να αποτρέψει το ενδεχόμενο πανδημίας".

    Σύμφωνα με την ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ+13 "ο κίνδυνος δυστυχώς έφτασε δίπλα μας, στην Τουρκία, αλλά μέτρα έχουν ληφθεί και μάλιστα εγκαίρως ,ειδικά στις παραμεθόριες περιοχές. Ο πανικός δεν λύνει προβλήματα - ειδικά δε τέτοια προβλήματα- αλλά η κατάσταση είναι σοβαρότερη από κάθε άλλη φορά".

    ΤΑ ΝΕΑ επισημαίνουν ότι "ουραγός στην προετοιμασία και την αντιμετώπιση ακόμα και της κοινής γρίπης αποδεικνύεται η χώρα μας, τη στιγμή που Βρετανοί επιστήμονες κάνουν από χθες λόγο για ενδείξεις μετάλλαξης του ιού της γρίπης των πτηνών".

    H TRAFFIC NEWS εκτιμά ότι "συναγερμός έχει σημάνει στην Ευρώπη και την Ελλάδα για τις ανησυχητικές διαστάσεις που παίρνει η εξάπλωση της γρίπης των πτηνών στην Τουρκία, μετά και την προειδοποίηση του Οργανισμού Τροφίμων και Γεωργίας των Ηνωμένων Εθνών, ότι ο ιός ενδέχεται να λάβει ενδημική μορφή στην Τουρκία και να απειλήσει τις γειτονικές χώρες".

    [03] Δικαιοσύνη

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ υποστηρίζει ότι "αποστάσεις από τις δηλώσεις Λινού, ο οποίος φέρεται να χαρακτήρισε την αποπομπή Μαρκογιαννάκη "πρέπουσα πολιτική λύση" , πήρε η κυβέρνηση δια του κυβερνητικού εκπροσώπου, ο οποίος αν και με διπλωματικό τρόπο, εξέφρασε δυσφορία για την τοποθέτηση του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου".

    ΤΟ ΕΘΝΟΣ εκτιμά ότι "νέες, μεγαλύτερες διαστάσεις στη σύγκρουση μεταξύ κυβέρνησης και δικαιοσύνης προσδίδει πλέον το Μέγαρο Μαξίμου, επιβεβαιώνοντας με τη στάση των στελεχών του ότι δεν είναι λίγοι οι υπουργοί που συμφωνούν με την ουσία των δηλώσεων του κ. Μαρκογιαννάκη".

    H CITY PRESS γράφει: "αμετανόητος ο Μαρκογιαννάκης, επιμένει στα περί "λαθών" του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Λινού. Ύμνος Βουλγαράκη προς Μαρκογιαννάκη κατά την αποχώρηση του τελευταίου από το υπουργείο Δημόσιας Τάξης ενισχύει ότι δεν υπάρχει διαφωνία επί της ουσίας των όσων είπε. Μαρκογιαννάκης: Μου είπαν να παραιτηθώ για...τηλεοπτικούς λόγους. Κλίμα δυσαρέσκειας στο περιβάλλον Λινού και μεταξύ των δικαστικών λειτουργών για τη στάση της κυβέρνησης. Επόμενο πεδίο αναμέτρησης η υπόθεση της Χριστίνας Βαληνάκη".

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ ισχυρίζεται ότι "ενοχλημένη εμφανίζεται η κυβέρνηση από την ικανοποίηση του Δ. Λινού μετά την αποπομπή του Χρ. Μαρκογιαννάκη. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος εξέφρασε την εκτίμηση ότι ο εισαγγελέας του Α. Πάγου "δεν έχει κάνει κάποιου είδους πολιτικά σχόλια". Πάντως, φαίνεται να χοντραίνει η βεντέτα με τον κ. Λινό".

    H PRESS time σημειώνει ότι "ανεπιθύμητος για την κυβέρνηση είναι ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Δημήτρης Λινός, καθώς στενοί συνεργάτες του καταλογίζουν παρεμβάσεις με πολιτική σκοπιμότητα σε θέματα της πολιτικής και της κοινωνικής ζωής".

    [04] Παραδικαστικό κύκλωμα

    Η ΑΥΡΙΑΝΗ γράφει ότι "εκβιάζει, απειλεί και λασπώνει προς κάθε κατεύθυνση η συμμορία του αρχιμανδρίτη Γιοσάκη στην εναγώνια προσπάθειά της να αποπροσανατολίσει την έρευνα για το παραδικαστικό κύκλωμα και να διαμορφώσει όρους ασυλίας για μία σειρά από πρόσωπα που εμπλέκονται άμεσα στο κόλπο με τις στημένες δίκες".

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ προσθέτει ότι :"....την ίδια ώρα, με ερώτησή τους προς τον πρωθυπουργό, έξι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ κάνουν λόγο για ασπίδα προστασίας της κυβέρνησης, προς την κ. Βαληνάκη, η οποία από την πλευρά της δηλώνει πρόθυμη να καταθέσει εφόσον κληθεί".

    ΤΟ ΒΗΜΑ αναφέρει ότι "ο κυκλώνας του παραδικαστικού έπληξε και το Μέγαρο Μαξίμου. Χθες το ΠΑΣΟΚ με ερώτηση έξι βουλευτών προς τον πρωθυπουργό κατηγορεί ευθέως τον πρωθυπουργό κ. Κ. Καραμανλή για "ασπίδα προστασίας" προς τη δικηγόρο κυρία Χριστίνα Βαληνάκη, σύζυγο του υφυπουργού Εξωτερικών κ. Ι. Βαληνάκη-έχει καταθέσει μήνυση εναντίον της ο προφυλακισμένος αρχιμανδρίτης κ. Ι. Γιοσάκης".

    Η ΝΙΚΗ σημειώνει ότι "διαστάσεις παίρνει η υπόθεση της συζύγου του υφυπουργού Εξωτερικών Χριστίνας Βαληνάκη, που φέρεται να εμπλέκεται στο παραδικαστικό κύκλωμα, καθώς έξι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, την έφεραν στη Βουλή καταθέτοντας ερώτηση προς τον πρωθυπουργό στον οποίο καταλογίζουν ότι δείχνει ανοχή για τη συγκεκριμένη δικηγόρο, η οποία αποτελεί - όπως αναφέρουν - "εκλεκτή κοινωνική συναναστροφή του".

    "O προφυλακισμένος αρχιμανδρίτης Ιάκωβος Γιοσάκης" ξεσπά στην ESPRESSO και "μιλάει για την περίπτωση της κ. Βαληνάκη, συζύγου του υφυπουργού Εξωτερικών , εκφράζοντας την έντονη δυσφορία του για τα δύο μέτρα και δύο σταθμά που εφαρμόζονται σε πολλές περιπτώσεις που έχουν σχέση με τη Δικαιοσύνη".

    [05] Γκάλοπ

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ υποστηρίζει ότι "στο κενό πέφτει η προσπάθεια που καταβάλλεται από μεγάλη μερίδα ΜΜΕ που στηρίζουν το ΠΑΣΟΚ να πληγεί η κυβέρνηση. Αυτό επιβεβαιώνεται από τη δημοσκόπηση της VPRC ("Βαρόμετρο" του ρ/σ "ΣΚΑΙ") βάσει της οποίας η κυβέρνηση διατηρεί σταθερό προβάδισμα 2,5% έναντι του ΠΑΣΟΚ σε μία περίοδο που επιχειρήθηκε να πληγεί με αφορμή το θέμα των Πακιστανών αλλά και με μια σειρά άλλων ενεργειών".

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ προσθέτει ότι "παρά τα πολλαπλά χτυπήματα τα οποία δέχεται η κυβέρνηση και τα "προβλήματα" που τεχνηέντως καλλιεργούνται από διάφορα οικονομικά κέντρα που θίγονται από την ασκούμενη πολιτική, η Νέα Δημοκρατία, παραμένει πρώτη πολιτική δύναμη του τόπου και ο πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής το βαρύ πυροβολικό της κυβερνώσας παράταξης".

    Σύμφωνα με τη ΒΡΑΔΥΝΗ "σταθερά πρώτη στις προτιμήσεις των ψηφοφόρων με ποσοστό 2,5% από το δεύτερο κόμμα, βρίσκεται η ΝΔ , σύμφωνα με τη δημοσκόπηση που διεξήγαγε σε πανελλαδικό επίπεδο η VPRC, το διήμερο 9-10 Ιανουαρίου, για λογαριασμό του ραδιοφωνικού σταθμού Σκάι".

    [06] Κρήτη-Μαρκογιαννάκης

    Η ΧΩΡΑ γράφει ότι "άγρια εσωκομματικά μαχαιρώματα και ίντριγκες πίσω από την παραίτηση Μαρκογιαννάκη. Όλο το παρασκήνιο από την Κρήτη".

    [07] Αστυνομία

    Ο ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ υπογραμμίζει ότι «το ήδη συγκροτημένο αντιδραστικό πλέγμα νόμων, συμφωνιών, πρωτοκόλλων και μηχανισμών, που στραγγαλίζει τις στοιχειώδεις ελευθερίες, και την προετοιμασία μιας νέας δέσμης αντιδραστικότερων μέτρων, κατήγγειλε χτες σε συνέντευξη Τύπου η "Δημοκρατική Συσπείρωση για τις Λαϊκές Ελευθερίες και την Αλληλεγγύη", παρουσιάζοντας τον "Οδηγό του πολίτη ενάντια στην αστυνομική αυθαιρεσία"».

    [08] Πάτμος

    Η ΑΝΩ ΚΑΤΩ τονίζει ότι «τεράστιο πρόβλημα αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι της Πάτμου που είναι γονείς, καθώς δεν υπάρχει παιδίατρος να εξυπηρετήσει τις ανάγκες των 600 παιδιών, διαφόρων ηλικιών, που ζουν στο νησί».

    [09] Φορολογία

    Σύμφωνα με την ΕΣΤΙΑ «σήμερα λοιπόν (έτος 2006), η φορολογία είναι ίδια με αυτήν του έτους 1993. Τότε ο ανώτατος συντελεστής ήταν 40% και εφηρμόζετο από τα 7 εκατ. δραχμές. Σήμερα είναι πάλι 40% και εφαρμόζεται από τα 23.400 ευρώ (7,9 εκατ. δραχμές). Αλλά ποιά αξία είχαν τα 7 εκατομμύρια δραχμές το 1993 και ποιά έχουν το 2006. Αυτή είναι η μεγάλη απάτη που διέπραξε το ΠΑΣΟΚ με την φορολογία εισοδήματος. Στην πραγματικότητα πολλαπλασίασε την επιβάρυνση των πολιτών. Και όπως ήδη γράψαμε, είναι λάθος της Νέας Δημοκρατίας ότι διατήρησε τα όρια εισοδήματος και τον ανώτατο συντελεστή φορολογίας αμετάβλητα, επί δύο ολόκληρα χρόνια».

    [10] Αμίαντος

    Η ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ επισημαίνει ότι «σε νεκροταφείο επικίνδυνων αποβλήτων σχεδιάζει να μετατρέψει η ΔΕΗ τα ορυχεία λιγνίτη στην Κοζάνη, αποθέτοντας εκεί τις πλάκες αμιάντου που ξηλώνονται από το Θριάσιο, αλλά και από άλλα νοσοκομεία».

    [11] Έρευνα - Καινοτομίες

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ εκτιμά ότι «στους ουραγούς της Ευρωπαϊκής Ένωσης όσον αφορά τη χρηματοδότηση της έρευνας κατατάσσεται η Ελλάδα. Σύμφωνα με στοιχεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, η χώρα καταλαμβάνει την 23η θέση μεταξύ των "25" της Ένωσης. Αποκαλύπτεται ότι οκτώ από τα δέκα νέα μέλη της Ε.Ε. δίνουν μεγαλύτερη έμφαση από την Ελλάδα στην έρευνα και μόνον η Λεττονία και η Μάλτα βρίσκονται σε χειρότερες θέσεις».

    Η ΑΥΓΗ προσθέτει ότι «τρίτη πριν από το τέλος, μεταξύ των 25 χωρών μελών της Ε.Ε., είναι η Ελλάδα ως προς τις επιδόσεις της στον τομέα της καινοτομίας. Αυτό προκύπτει από τα στοιχεία που δημοσίευσε χθες η Κομισιόν. Στην ίδια έκθεση τονίζεται ότι με τους σημερινούς ρυθμούς η Ελλάδα θα φτάσει τον μέσο κοινοτικό όρο ύστερα από... 45 χρόνια».

    [12] Μακεδονία

    Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ γράφει ότι «Έλληνες αντάρτες του '49 και οι απόγονοί τους που κατέφυγαν στη Γιουγκοσλαβία απαρτίζουν το επίσημο "think tank" του σκοπιανού επιστημονικού ινστιτούτου, που διαστρεβλώνει με την προπαγάνδα του την ιστορία της Μακεδονίας».
    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Friday, 13 January 2006 - 22:32:51 UTC