Read about The Pontian Genocide Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 06-01-11

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 11/1/2006
  • [02] Χρήστος Μαρκογιαννάκης
  • [03] Γρίπη των πουλερικών
  • [04] Συμπρωτεύουσα
  • [05] Δήμοι
  • [06] Κ. Μητσοτάκης
  • [07] ΠΑΣΟΚ - Συντονιστές
  • [08] Γ. Βουλγαράκης
  • [09] Αυτοδιοίκηση
  • [10] Φορολογική πολιτική

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 11/1/2006

    Η αποπομπή του υφυπουργού Δημόσιας Τάξης Χρήστου Μαρκογιαννάκη και ο φόβος για πανδημία της γρίπης των πουλερικών είναι τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού Τύπου.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: Φόρο στις "φούσκες" πρότεινε ο Κ. Μητσοτάκης. Για να σταματήσουν τα κερδοσκοπικά παιχνίδια στη Σοφοκλέους.

    ΑΝΩ ΚΑΤΩ: Μπαίνει σε καραντίνα η Τουρκία. Συναγερμός σε όλη την Ευρώπη για τη γρίπη των πουλερικών.

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: Ρίχτερ από Καραμανλή. Ο πρωθυπουργός απέπεμψε τον υφυπουργό Δημόσιας Τάξης επειδή απέκρυψε την αλήθεια.

    Η ΑΥΓΗ: Ύβρεις υφυπουργού κατά του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου.

    ΑΥΡΙΑΝΗ: Έκαψαν με κασέτες τον υφυπουργό Δημόσιας Τάξης Χρήστο Μαρκογιαννάκη. Τον έδιωξε νύχτα ο Καραμανλής.

    ΤΟ ΒΗΜΑ: Εφιαλτικά σενάρια για πανδημία της γρίπης. Πανικός στην Τουρκία καθώς εξαπλώνονται τα ύποπτα κρούσματα.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Αποπομπή για λόγους Τάξης. Εκτός κυβέρνησης ο Χρήστος Μαρκογιαννάκης.

    ΕΘΝΟΣ: Σύρθηκαν σε αποπομπή του υβριστή. Υπό τον φόβο εκρηκτικών αντιδράσεων του Δικαστικού Σώματος.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Παπανδρέου: Πάμε στοίχημα για Δημοτικές. Από τώρα ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ανέβασε τον πήχυ για τις Εκλογές της Αυτοδιοίκησης προκαλώντας φίλους και αντιπάλους.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Επί "ποδός" για τη νόσο των πτηνών. Σε ετοιμότητα έθεσε η κυβέρνηση τον κρατικό μηχανισμό.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Μήνυμα σεβασμού στη Δικαιοσύνη. Θρίλερ: "Παραιτήθηκε" τη νύχτα ο υφυπουργός Δημόσιας Τάξης.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Νέος σεισμός στην κυβέρνηση. Σε παραίτηση εξαναγκάστηκε ο υφυπουργός Δημ. Τάξης Χρ. Μαρκογιαννάκης.

    ΕΣΤΙΑ: Φορολογική πολιτική σοσιαλιστικής εμπνεύσεως. Οι συντελεστές φόρου παραμένουν εκεί όπου τους άφησε το ΠΑΣΟΚ.

    ESPRESSO: 1 εκατ. ευρώ στην Ωνάση από ελληνική εταιρεία! Γίνεται χορηγός της για τους αγώνες της ιππασίας. Συμφωνία-μαμούθ για το "χρυσό" κορίτσι.

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Στις ακτές του Αιγαίου ο φονικός ιός. Κρούσματα γρίπης των πτηνών στο Κουσάντασι - Μέτρα πρόληψης από τις ελληνικές αρχές.

    Ο ΛΟΓΟΣ: Συναγερμός στην Ευρώπη. Νέο κρούσμα της γρίπης των πτηνών ανιχνεύθηκε σε ασθενή στην Τουρκία.

    ΤΑ ΝΕΑ: Αποκεφαλισμός (Νο 36) με... κασέτα. Αποκαλύφθηκε το ψέμα του υφυπουργού.

    Η ΝΙΚΗ: Εκτός ελέγχου η κυβέρνηση. Ύβρεις Μαρκογιαννάκη κατά Λινού. Ο Καραμανλής αναγκάζεται να τον αποπέμψει.

    PRESS time: Στον ανακριτή γυναίκα υφυπουργού. Εμπλέκεται στο παραδικαστικό. Σάλος και στην κυβέρνηση με τη Χριστίνα Βαληνάκη.

    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Φορο-επιδρομή από τους δήμους. Νέες αυξήσεις στα δημοτικά τέλη για το 2006.

    Σήμερα ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ: Αποκάλυψη-βόμβα από Π. Ψωμιάδη. Χωρίς έλεγχο χίλια πεντακόσια δημόσια κτίρια στη Θεσσαλονίκη παραμένουν χωρίς τον προβλεπόμενο αντισεισμικό έλεγχο εδώ και τέσσερα χρόνια, εξαιτίας της ανυπαρξίας σχετικών κονδυλίων.

    TRAFFIC NEWS: Μικρά παιδιά στα δίχτυα οργάνωσης του σατανά. Συναγερμός στην κοινωνία της Πάτρας.

    Η ΧΩΡΑ: Ο Γ. Βουλγαράκης αποκλειστικά στη "Χ": Εγώ δεν είμαι σχολιαστής της TV. Τι θα πει σήμερα τη Βουλή.

    City Press: Γρίπη των πτηνών: Διπλή απειλή για υγεία και οικονομία.

    Μetro: Νυχτερινή αποπομπή. Εκτός κυβέρνησης ο υφυπουργός Χρήστος Μαρκογιαννάκης.

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: Ούτε ευρώ αύξηση! Πρόταση σοκ του ΣΕΒ για τους εργαζόμενους της Β. Ελλάδας.

    ΕΓΝΑΤΙΑ: Άνω - κάτω για το σχέδιο Καλατράβα. Αναστάτωση στις κομματικές οργανώσεις ΝΔ και ΠΑΣΟΚ για την ανάπλαση της ΔΕΘ ύστερα από το βροντερό "όχι" του δημάρχου Β. Παπαγεωργόπουλου.

    ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: "Δεν θα περάσει η ανάπλαση...". Παπαγεωργόπουλος (εγ)καλεί Δ.Ε.Θ.

    [02] Χρήστος Μαρκογιαννάκης

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ γράφει ότι "ορισμένοι χαρακτηρισμοί σε βάρος του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Λινού από τον -μέχρι χθες το βράδυ - υφυπουργό Δημόσιας Τάξης δημιούργησαν θέμα ηθικής τάξης για τον ίδιο και προκάλεσαν την έντονη δυσαρέσκεια του πρωθυπουργού, με αποτέλεσμα την παραίτηση - αποπομπή του Χρ. Μαρκογιαννάκη από την κυβέρνηση".

    H PRESS time εκτιμά ότι "μείζον πολιτικό ζήτημα έχει προκύψει στην κυβέρνηση μετά την αποκάλυψη ότι ο υφυπουργός Δημόσιας Τάξης Χρήστος Μαρκογιαννάκης έβρισε δημοσίως σε κομματική εκδήλωση της ΝΔ τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Δημήτρη Λινό, χαρακτηρίζοντάς τον "ανόητο και αγράμματο".

    Σύμφωνα με την ΑΥΡΙΑΝΗ "κασέτα φωτιά έκαψε και τον υφυπουργό Δημόσιας Τάξης Χρήστο Μαρκογιαννάκη, ο οποίος σε ομιλία του στην κομματική οργάνωση Καστελίου του Νομού Χανίων εξύβρισε τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Δημήτρη Λινό τον οποίο χαρακτήρισε "αγράμματο" και "ανόητο" και πυροδότησε σενάρια για ανασχηματισμό".

    Η ΝΙΚΗ ισχυρίζεται ότι "στη δίκη της εσωστρέφειας διολισθαίνει και πάλι η κυβέρνηση Καραμανλή, ως απόρροια του νέου γύρου "ξεκαθαρίσματος λογαριασμών" που ξεκίνησε στους κόλπους της, παρά την προσπάθεια του πρωθυπουργού να μετατοπίσει το κέντρο βάρους του πολιτικού ενδιαφέροντος στη συζήτηση για την αναθεώρηση του Συντάγματος".

    Η METRO σημειώνει ότι "σε αποπομπή του υφυπουργού Δημόσιας Τάξης Χρ. Μαρκογιαννάκη, οδήγησε χθες λίγο μετά τις 12 το βράδυ, η αποκάλυψη συνομιλίας που είχε με στελέχη της ΝΔ στην τοπική οργάνωση στο Καστέλι Χανίων κατά την οποία αποκάλεσε τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Δημήτρη Λινό, "ανόητο λειτουργό και αγράμματο".

    Η ΑΥΓΗ προσθέτει ότι "υβριστική επίθεση του υφυπουργού Δημόσιας Τάξης Χρ. Μαρκογιαννάκη κατά του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Δ. Λινού αποκαλύφθηκε χθες".

    Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ γράφει ότι "ο πρωθυπουργός κ. Κώστας Καραμανλής , μετά το ζήτημα ηθικής τάξεως που προέκυψε από τις αντιφατικές εξηγήσεις που έδωσε ο υφυπουργός Δημόσιας Τάξης στο Μέγαρο Μαξίμου απέπεμψε τον Χρήστο Μαρκογιανάκη".

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ αναφέρει ότι "ύστερα από ένα ολονύχτιο θρίλερ, σε παραίτηση οδηγήθηκε ο υφυπουργός Δημόσιας Τάξης κ. Χρήστος Μαρκογιαννάκης. Αιτία η ηχογράφηση ιδιωτικής - κατά τον ίδιο τον πρώην υφυπουργό- συνομιλίας που είχε με κομματικά στελέχη στην Κρήτη και στην οποία αποκαλούσε τον εισαγγελέα κ. Δημήτρη Λινό "αγράμματος " και "ανόητο".

    ΤΟ ΕΘΝΟΣ ισχυρίζεται ότι ήταν "άθλια επίθεση του υφυπουργού Δημόσιας Τάξης κατά του εισαγγελέα Δ. Λινού. Τον χαρακτήρισε "ανόητο" και "αγράμματος" . Διέψευσε τις δηλώσεις του και τις...ομολόγησε αργότερα με την παραίτησή του".

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ επισημαίνει ότι "με αποπομπή από την κυβέρνηση πλήρωσε χθες τη νύχτα ο υφυπουργός Δημόσιας Τάξης τους απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς που έκανε για τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Δ. Λινό, τον οποίο χαρακτήρισε "ανόητο" και "αγράμματο" σε συνάντηση κομματικών στελεχών στο Καστέλι της Κρήτης".

    ΤΑ ΝΕΑ εκτιμούν ότι "στην αναγκαστική αποπομπή Μαρκογιαννάκη από την κυβέρνηση οδήγησε η - με πρωτοφανείς χαρακτηρισμούς- επίθεση του υφυπουργού Δημόσιας Τάξης εναντίον του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Δ. Λινού".

    [03] Γρίπη των πουλερικών

    ΤΟ ΒΗΜΑ υποστηρίζει ότι "ο πλανήτης δεν είναι κατάλληλα προετοιμασμένος για να αντιμετωπίσει μια πανδημία της γρίπης των πτηνών, προειδοποιούν οι ειδικοί και εξετάζουν εφιαλτικά σενάρια για ενδεχόμενους θανάτους εκατομμυρίων ανθρώπων και για πλήρη ανατροπή της καθημερινής ζωής, ιδίως στον αναπτυσσόμενο κόσμο. Στη γείτονα Τουρκία τα κρούσματα με τη φονική "υπογραφή" του στελέχους Η5Ν1 του ιού ( δεκάδες ύποπτα και 15 επιβεβαιωμένα επισήμως ) εξαπλώνονται προκαλώντας πανικό".

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ εκτιμά ότι "διαστάσεις εφιάλτη στις παρυφές της Ευρώπης προσλαμβάνει η ραγδαία εξάπλωση της γρίπης των πτηνών από την ανατολική Τουρκία στα μικρασιατικά παράλια".

    Η ΑΝΩ ΚΑΤΩ προσθέτει ότι "κρούσματα ακόμη και στη Σμύρνη και στο Κουσάντασι, όπου πωλούνται κοτόπουλα στους δρόμους. Σε επιφυλακή οι υγειονομικές υπηρεσίες, ενώ στις Βρυξέλλες συσκέπτονται οι επιδημιολόγοι της Ευρωπαϊκής Ένωσης".

    Σύμφωνα με το ΛΟΓΟ "το γεγονός της εξάπλωσης της νόσου στην Τουρκία επιτείνει την ανησυχία τόσο στις γειτονικές της χώρες, όσο και σε ολόκληρη την Ευρώπη όπου έχει σημάνει συναγερμός και οι Αρχές βρίσκονται σε εγρήγορση".

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ισχυρίζεται ότι "έξω από την πόρτα μας έχει φτάσει πλέον, ο ιός της νόσου των πτηνών, ο οποίος πλήττει τη γείτονα Τουρκία, αναγκάζοντας τη χώρα μας να προχωρήσει άμεσα στη λήψη αυστηρών προληπτικών μέτρων".

    H CITY PRESS γράφει:"το πρόβλημα στην Τουρκία μεγαλύτερο από ό,τι παραδέχονται οι Αρχές. Ετοιμότητα στην Ελλάδα και δικαιολογημένη ανησυχία. Η HSBC και άλλες διεθνείς τράπεζες επεξεργάζονται σενάρια λειτουργίας με περιορισμένο προσωπικό σε περίπτωση πανδημίας. Ο τουρισμός, οι αεροπορικές συγκοινωνίες, η πτηνοτροφία, οι ασφαλιστικές επιχειρήσεις μπορεί να αντιμετωπίσουν σοβαρά προβλήματα".

    [04] Συμπρωτεύουσα

    Η ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ επισημαίνει ότι «καταιγιστικός ο νομάρχης Θεσσαλονίκης Παναγιώτης Ψωμιάδης, αποκαλύπτει ότι στα δημόσια κτίρια της συμπρωτεύουσας δεν πραγματοποιούνται, εδώ και τέσσερα χρόνια, οι προβλεπόμενοι αντισεισμικοί έλεγχοι».

    [05] Δήμοι

    Σύμφωνα με τον ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ «αυξημένα είναι από την 1η του Γενάρη 2006 τα τέλη και οι φόροι που επιβάλλονται από τους δήμους. Οι διοικήσεις των δήμων που πρόσκεινται σε ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΣΥΝ συνεχίζουν και φέτος το αντιλαϊκό μπαράζ σε βάρος του λαϊκού εισοδήματος».

    [06] Κ. Μητσοτάκης

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ υπογραμμίζει ότι «μπλόκο στα παιχνίδια του Χρηματιστηρίου με την καθιέρωση ειδικού φόρου που θα επιβάλλεται σε όσους κερδοσκοπούν, συστήνει ο επίτιμος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κ. Μητσοτάκης».

    [07] ΠΑΣΟΚ - Συντονιστές

    Η TRAFFIC γράφει «ΠΑΣΟΚ: με το... δεξί και με... μαχαίρια η πρώτη συνεδρίαση των Συντονιστών για το 2006! Ο Γιάννης Μαγκριώτης "τόλμησε" να πει πως η Νέα Δημοκρατία έχει έναντι του ΠΑΣΟΚ επικοινωνιακή πρωτοπορία! "Τρέχουμε πίσω από αυτή", είπε χαρακτηριστικά προκαλώντας την έκρηξη του Γιώργου Παπανδρέου, αφού ήθελε από τη χθεσινή συνεδρίαση να "βγάλει" καλό κλίμα!».

    Η ESPRESSO προσθέτει ότι «ανανεωμένα και γεμάτα ένταση και ενέργεια γύρισαν από τις διακοπές τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ, όπως τουλάχιστον μπορούμε να συμπεράνουμε από τη χθεσινή -πρώτη του νέου έτους- συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου του κόμματος, την οποία "χρωμάτισε" μια αντιπαράθεση του Γιώργου Παπανδρέου με τον Γιάννη Μαγκριώτη».

    [08] Γ. Βουλγαράκης

    Η ΧΩΡΑ υποστηρίζει ότι «ανοίγει τα χαρτιά του, λίγες ώρες πριν από την ομιλία του στη Βουλή, για τη δράση των μυστικών υπηρεσιών και τη λειτουργία των Σωμάτων Ασφαλείας».

    [09] Αυτοδιοίκηση

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ γράφει ότι «από τώρα ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έβαλε ψηλά τον πήχυ για τις Δημοτικές εκλογές για τον ίδιο και το κόμμα του αφού τις χαρακτήρισε "στοίχημα" για την ανανέωση, που προσπαθεί να κάνει σε πρόσωπα και ιδέες αλλά και για την ίδια την Αυτοδιοίκηση».

    [10] Φορολογική πολιτική

    Η ΕΣΤΙΑ αναφέρει ότι «ένα από τα σοσιαλιστικά κατάλοιπα που άφησε πίσω του το ΠΑΣΟΚ, είναι η φορολογική πολιτική. Σε μία εποχή που όλες οι χώρες του κόσμου προχωρούν σε μείωση των φορολογικών συντελεστών, στην Ελλάδα οι συντελεστές φορολογίας εισοδήματος φυσικών προσώπων παραμένουν επί του παρόντος αμετάβλητοι εκεί όπου τους άφησε το ΠΑΣΟΚ».
    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Wednesday, 11 January 2006 - 16:18:39 UTC