Browse through our Interesting Nodes of Greek Newspapers & Magazines Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 05-12-29

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 29/12/2005
  • [02] Αντικειμενικές αξίες ακινήτων
  • [03] Τρομολαγνεία
  • [04] Ευρωπαϊκό πτυχίο
  • [05] Πολιτιστική Πρωτεύουσα Ευρώπης
  • [06] Μετανάστες
  • [07] Ελλάδα
  • [08] Πακιστανοί
  • [09] Νομαρχία Πειραιά
  • [10] Αμερικανική ακτοφυλακή
  • [11] Κ. Καραμανλής

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 29/12/2005

    Οι νέες αντικειμενικές αξίες ακινήτων και ο εξελληνισμός 100.000 παιδιών μεταναστών, είναι από τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού Τύπου:

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: Ολες οι νέες αντικειμενικές αξίες. Αναλυτικοί πίνακες ανακοινώθηκαν χθες για τα ακίνητα.

    ΑΝΩ ΚΑΤΩ: "Πωλούνται" κατσαρίδες και ποντίκια. Ακατάλληλα προϊόντα σε σούπερ μάρκετ στον Πειραιά.

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: Οι νέες τιμές των ακινήτων. Πώς διαμορφώνονται οι αντικειμενικές αξίες σε όλη τη χώρα.

    Η ΑΥΓΗ: Περισσότεροι φόροι για σπίτια και οικοδομές με τις νέες αντικειμενικές αξίες.

    ΑΥΡΙΑΝΗ: Κίνδυνος για "φούσκα" στα ακίνητα. Οι νέες αντικειμενικές αξίες ευνοούν τους κερδοσκόπους και τινάζουν στα ύψη τις τιμές και τους φόρους.

    ΤΟ ΒΗΜΑ: Ακίνητα: Οι νέες αντικειμενικές αξίες. Πόσο ακριβαίνουν μεταβιβάσεις, κληρονομιές, γονικές παροχές.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Τα νέα προσόντα για διορισμό στο Δημόσιο. Αναγνωρίζονται οι τίτλοι σπουδών από χώρες του εξωτερικού.

    ΕΘΝΟΣ: Εκτόξευση φόρων για τα ακίνητα. Ειδικό ένθετο 24 σελίδων με τις νέες αντικειμενικές αξίες.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Αόρατοι όπως οι παραδοσιακοί δουλεύουν ακατάπαυστα και συστηματικά οι καλικάντζαροι "πριονίζουν" το δένδρο της Ελλάδος.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Νευρική κρίση στην αγορά ακινήτων. Με πρωτοφανή προχειρότητα ανακοινώθηκαν οι νέες αντικειμενικές αξίες.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Οι πίνακες με τις νέες αντικειμενικές. Ακίνητα: Ειδική έκδοση 24 σελίδων με όλες τις τιμές.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Ακίνητα-φωτιά. Όλες οι νέες τιμές. Σε 20 σελίδες οι νέες αντικειμενικές στην Αττική και αλλού.

    ΕΣΤΙΑ: Πώς διαμορφώνονται οι νέες αντικειμενικές. Στον Δήμο Αθηναίων, σε προάστια και παραθεριστικά νησιά.

    ESPRESSO: Φοβούνται χτύπημα στο αεροσκάφος του Καραμανλή. Θωρακίζουν το ελληνικό "AIR FORCE 1". Τοποθετούν σύστημα αντιπυραυλικής προστασίας.

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Τα σχολεία εξελληνίζουν 100.000 παιδιά μεταναστών. Ποσοστό 13% των ξένων μαθητών στην Αττική - Μωσαϊκό από 122 χώρες.

    Ο ΛΟΓΟΣ: Αναταράξεις στην αγορά ακινήτων. Αυξήθηκαν κατά μέσο όρο 30% οι αντικειμενικές αξίες.

    ΤΑ ΝΕΑ: Φοροεπιδρομή σε όλα τα ακίνητα. Ρεσιτάλ προχειρότητας ως το παρά 5'. Νέες αυξήσεις το 2007 και το 2008... υποσχέθηκε ο Αλογοσκούφης.

    Η ΝΙΚΗ: Στον ιστό των πρακτόρων. Εκτεθειμένη η κυβέρνηση από νέες καταγγελίες.

    ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ +13: Κ. Καραμανλής: Στηρίζεται μόνο στον εαυτό του. Τα αγκάθια του ανασχηματισμού, η άνοδος του ΛΑΟΣ και τα προβλήματα των διαρροών.

    PRESS TIME: Πέθανε πάνω στη ρουλέτα. Τραγικό παιχνίδι της μοίρας στον ναό του τζόγου.

    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Πληθαίνουν τα συσσίτια φιλανθρωπίας στην Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης! Μοιράζουν ψίχουλα στα θύματά τους.

    ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ: Αντικειμενικές αξίες: Τιμές-"φωτιά" στα νέα ακίνητα.

    ΤΟ ΠΟΝΤΙΚΙ: Αμερικάνοι πράκτορες ελέγχουν το λιμάνι του Πειραιά! Αποκάλυψη: Περνάνε από κόσκινο όλα τα φορτία με προορισμό τις ΗΠΑ.

    TRAFFIC NEWS: Κρύψανε τον Καραμανλή σε υπόγειο ασφαλείας. Πανικός στο Μαξίμου από τηλεφώνημα φαρσέρ.

    Η ΧΩΡΑ: Το ασανσέρ των αντικειμενικών αξιών. Τιμές Κολωνακίου σε Μεταξουργείο - δυτικά προάστια.

    City Press: Περίοδος ανόδου για ακίνητα και Σοφοκλέους. Της τάξης του 30% οι αυξήσεις στις αντικειμενικές αξίες των ακινήτων.

    METRO: "Φωτιά" στα ακίνητα. Ανακοινώθηκαν χθες οι νέες αντικειμενικές αξίες.

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: Ακίνητα: οι νέες αντικειμενικές αξίες. Αναλυτικοί πίνακες για όλους τους δήμους της χώρας.

    ΕΓΝΑΤΙΑ: Οι... παράνομες εκπτώσεις άρχισαν! "Βροχή" πέφτουν πρόστιμα ύψους 5% επί του ετήσιου τζίρου σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

    ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Νέες Αντικειμενικές Αξίες: Στο 60% η "οροφή" της ανόδου για Θεσσαλονίκη - Καλαμαριά.

    [02] Αντικειμενικές αξίες ακινήτων

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ υποστηρίζει ότι "στα πρόθυρα... νευρικής κρίσης τελεί από χθες το μεσημέρι η αγορά των ακινήτων, ενώ η λέξη "προχειρότητα" είναι η πλέον κατάλληλη, ως προς τη διαδικασία που ακολουθήθηκε στην ανακοίνωση των νέων αντικειμενικών τιμών".

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ αναφέρει ότι "από 27,67% έως 31,27% αυξάνονται οι νέες αντικειμενικές αξίες στην Αττική, στην υπόλοιπη Ελλάδα και στη Θεσσαλονίκη σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε χθες το υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών".

    Η Espresso γράφει ότι "στα ύψη εκτοξεύονται από την 1η Ιανουαρίου οι αντικειμενικές αξίες των ακινήτων σε πολλές περιοχές της χώρας και ιδίως στην Αττική, παρά το γεγονός ότι η μέση αύξηση σε όλη τη χώρα είναι της τάξεως του 30% αφού καταγράφονται αναπροσαρμογές ακόμη και κατά 60%-70%".

    Η ΧΩΡΑ σημειώνει ότι "μεγάλες επιβαρύνσεις επέρχονται στις τιμές των ακινήτων από το νέο έτος. Στο 30% περίπου η μέση αύξηση των νέων αντικειμενικών αξιών των ακινήτων, που ανακοινώθηκαν χθες".

    Η METRO εκτιμά ότι "τα κάτω... πάνω φέρνουν στην κτηματαγορά από την 1η Ιανουαρίου του 2006 οι νέες αντικειμενικές αξίες των ακινήτων, με τις μεσοσταθμικές αυξήσεις που ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών να προσεγγίζουν το 30%".

    Η City Press προσθέτει ότι "της τάξης του 30% είναι οι αυξήσεις στις αντικειμενικές αξίες των ακινήτων. Υπολείπονται των τιμών της αγοράς και δεν αναμένεται να επηρεάσουν ιδιαίτερα τις συναλλαγές. Οι αλλαγές στη φορολογία των ακινήτων θα εφαρμοστούν σταδιακά το 2006. Δυναμική πορεία της Σοφοκλέους με κυρίαρχους τους ξένους θεσμικούς επενδυτές και τα "βαριά" χαρτιά. Ο δείκτης είχε το 2005 τη δεύτερη καλύτερη επίδοση στην Ευρωζώνη".

    Η ΑΥΡΙΑΝΗ επισημαίνει ότι "σοβαρό κίνδυνο για νέα "φούσκα" στις τιμές των ακινήτων εγκυμονούν οι αντικειμενικές αξίες που ανακοινώθηκαν χθες. Οι "αεριτζήδες" και οι επιτήδειοι μετά την καθίζηση που αναμένεται να παρουσιάσει η κτηματαγορά, αναζητούν ήδη τρόπους για καινούργια παιχνίδια κερδοσκοπίας".

    Η ΕΣΤΙΑ ισχυρίζεται ότι "οι νέες αντικειμενικές αξίες των ακινήτων που ανεκοίνωσε χθες το υπουργείο Οικονομικών, ακολουθούν την συνταγή της ήπιας προσαρμογής. Παρά τα όσα εγράφοντο από μερίδα του Τύπου για υπερβολικές αυξήσεις, ο μέσος όρος των αυξήσεων κυμάνθηκε σε λογικά επίπεδα".

    Η ΑΥΓΗ υπογραμμίζει ότι "αυξημένες παντού -κατά μέσον όρο 30%- είναι οι νέες αντικειμενικές αξίες ακινήτων που ανακοινώθηκαν χθες από το υπουργείο Οικονομίας".

    Ο ΛΟΓΟΣ τονίζει ότι "θύελλα αντιδράσεων έχουν προκαλέσει οι νέες αντικειμενικές αξίες των ακινήτων, που ανακοίνωσε χθες το υπουργείο Οικονομίας, αφού σε ορισμένες περιοχές αυξάνονται κατακόρυφα".

    Σύμφωνα με την εφημερίδα ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ "σημαντικές αυξήσεις στα ακίνητα, ανατρέπουν το σκηνικό στην αγορά και επαναπροσδιορίζουν, τόσο τα κόστη κατασκευής όσο και τις φορολογικές κλίμακες, πολλαπλασιάζοντας τις υποχρεώσεις των ιδιοκτητών".

    H PRESS TIME γράφει ότι " 'φωτιά' παίρνουν πλέον οι τιμές στα ακίνητα ύστερα από τις νέες αντικειμενικές αξίες, οι οποίες εκτινάχθηκαν στα ύψη και περιέχουν αυξήσεις που φτάνουν μέχρι και 85%, όπως αποκαλύπτει η επεξεργασία των στοιχείων από την PRESS Time".

    Σύμφωνα με ΤΑ ΝΕΑ "φοροεπιδρομή στα ακίνητα με αυξήσεις αντικειμενικών αξιών ως 85% και φόρων μέχρι 435% εξαπολύει η κυβέρνηση".

    Το ΕΘΝΟΣ σημειώνει ότι "πρωτοφανές αλαλούμ και... κατά δόσεις δημοσιοποίηση των νέων αντικειμενικών αξιών που προοιωνίζονται νέα φοροεπιδρομή για όποιους έχουν την 'ατυχία' να είναι ιδιοκτήτες ακινήτων".

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ αναφέρει ότι "δόθηκαν χθες στη δημοσιότητα από το υπουργείο Οικονομικών οι πίνακες με τις νέες αντικειμενικές αξίες των ακινήτων για το νομό Αττικής, καθώς και οι νέες κατώτερες και ανώτερες τιμές για κάθε δήμο, δημοτικό διαμέρισμα και κοινότητα της χώρας".

    Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ επισημαίνει ότι "αυξημένες κατά μέσον όρο 30% είναι οι νέες αντικειμενικές αξίες των ακινήτων, που θα ισχύσουν από την 1-1-2006 και ανακοινώνονται σταδιακά από το υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών. Παρά την αναπροσαρμογή, οι νέες τιμές των ακινήτων εξακολουθούν να υπολείπονται σημαντικά των τιμών αγοράς, καθώς επιλέχθηκε η "ήπια αναπροσαρμογή", δηλαδή η αύξησή τους σε τρεις φάσεις".

    ΤΟ ΒΗΜΑ υποστηρίζει ότι "αυξημένες ως 85% είναι οι νέες αντικειμενικές αξίες των ακινήτων που θα ισχύσουν από την Πρωτοχρονιά σε όλη την Ελλάδα".

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ εκτιμά ότι "άπιαστο όνειρο γίνεται ακόμα και η αγορά πρώτης κατοικίας για τους Έλληνες. Από την 1η Ιανουαρίου 2006 οι αυξημένες μέχρι και 85% αντικειμενικές αξίες εκτινάσσουν έως και επτά φορές πάνω το φόρο μεταβίβασης, αποδεικνύοντας ως "φρούδες" τις κυβερνητικές υποσχέσεις για διασφάλιση έστω της πρώτης κατοικίας".

    [03] Τρομολαγνεία

    Η Traffic News αναφέρει ότι "διαστάσεις αστυνομικού θρίλερ παίρνει το θέμα του κλίματος τρομολαγνείας που καλλιεργείται τα τελευταία 24ωρα στην Αθήνα. Από το μπαράζ φαρσών για βόμβες και άνθρακα δεν ξέφυγε ούτε το Μέγαρο Μαξίμου, όπου υπήρξε άμεση κινητοποίηση του υπάρχοντος μηχανισμού της Αντιτρομοκρατικής και της Κρατικής Ασφάλειας".

    [04] Ευρωπαϊκό πτυχίο

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ υποστηρίζει ότι "αναγνωρίζονται τα πτυχία ή διπλώματα που έχουν αποκτηθεί από χώρες-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης αλλά και οι τίτλοι σπουδών μεταδευτεροβάθμιας εκπαίδευσης που έχουν επίσης αποκτηθεί από χώρες-μέλη της ΕΕ και πλέον οι κάτοχοί τους μπορούν να διεκδικήσουν μια θέση στο δημόσιο".

    [05] Πολιτιστική Πρωτεύουσα Ευρώπης

    Ο ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ υποστηρίζει ότι "ταξίδεψε στην Πάτρα και κατέγραψε τη δραματική κατάσταση την οποία βιώνουν περισσότερες από 650 οικογένειες, που δεν μπορούν να τα βγάλουν πέρα. Στην πόλη που στις 16 του Γενάρη θα χρισθεί και επίσημα "Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης" για το 2006 ποσοστό (σήμερα 14%) της -επίσημα καταγραμμένης- ανεργίας αυξάνεται ραγδαία".

    [06] Μετανάστες

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ αναφέρει ότι "την μεγάλη πρόκληση και την ευκαιρία που ανοίγεται για τη χώρα προκειμένου να αξιοποιήσει με τον καλύτερο τρόπο την αφομοίωση των χιλιάδων ξένων παιδιών που ζουν στην Ελλάδα αναδεικνύει έρευνα του Ινστιτούτου Μεταναστευτικής Πολιτικής: Σύμφωνα με τα στοιχεία, μόνο την τελευταία δεκαετία, τα παιδιά των μεταναστών που φοιτούν στα ελληνικά σχολεία έχουν δεκαπλασιαστεί και ο αριθμός τους υπολογίζεται σε 100.000 αποτελώντας το 7% του μαθητικού πληθυσμού".

    [07] Ελλάδα

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ γράφει ότι "αυτούς τους ανυπότακτους δεν μπορείτε να τους αντιμετωπίσετε, παρά μόνον αν τους χτυπήσετε στην γλώσσα, στην θρησκεία και στις παραδόσεις, είχε πει ο αλήστου μνήμης Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Χένρυ Κίσσινγκερ. Αυτή τη δήλωση κάποιοι αόρατοι εχθροί της Ελλάδας της έκαναν μπούσουλα και όπως οι Καλικάντζαροι της παράδοσης των ημερών πριονίζουν το δένδρο της γης έτσι κι αυτοί πριονίζουν το δένδρο της Ελλάδος".

    [08] Πακιστανοί

    Η ΝΙΚΗ σημειώνει ότι "αμήχανη παρακολουθεί η κυβέρνηση Καραμανλή τη νέα τροπή που προσλαμβάνει η υπόθεση της απαγωγής και μυστικής ανάκρισης Πακιστανών το περασμένο καλοκαίρι από Έλληνες και Βρετανούς πράκτορες".

    [09] Νομαρχία Πειραιά

    Η ΑΝΩ ΚΑΤΩ αναφέρει ότι " 'Ιδού η Ρόδος, ιδού και το πήδημα' για τη νομαρχία Πειραιά, η οποία, στο πλαίσιο της υφιστάμενες νομοθεσίας και λόγω της επανάληψης των ίδιων φαινομένων σε επιχειρήσεις που θέτουν σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία, εξετάζει το ενδεχόμενο να ανακαλούνται οι άδειες λειτουργίας των υπότροπων επιχειρήσεων, ενώ για τις παραπάνω υποθέσεις ενημερώνεται ο αρμόδιος εισαγγελέας".

    [10] Αμερικανική ακτοφυλακή

    Το ΠΟΝΤΙΚΙ γράφει ότι "τι δουλειά έχει η αμερικάνικη ακτοφυλακή στον Πειραιά; Μήπως έχουμε ελλείψεις και προσλάβαμε προσωπικό; Ή μήπως μας προσάρτησε και τυπικά η... φίλη υπερδύναμη; Ο,τι και να έχει γίνει, ένα είναι το σίγουρο. Αν οι αμερικάνοι συνοριοφύλακες, ειδικοί και πράκτορες δεν δώσουν την άδεια, δεν φορτώνεται και δεν αποπλέει καράβι από τον Πειραιά για τις ΗΠΑ".

    [11] Κ. Καραμανλής

    Η ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ+13 υπογραμμίζει ότι "με μία και μόνον κίνηση, εκμεταλλευόμενος την απραξία και τη γενικότερη απογοήτευση, αλλά και την έλλειψη ενότητας στο χώρο του ΠΑΣΟΚ, ο πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής.. "αναθεώρησε" τα δεδομένα στον πολιτικό χώρο και, λίγα εικοσιτετράωρα πριν υποδεχθούμε το νέο χρόνο, γύρισε ανάποδα την πολιτική σκακιέρα κι άρχισε να παίζει... ντόμινο".
    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Thursday, 29 December 2005 - 23:08:53 UTC