Browse through our Interesting Nodes on Russia Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 05-12-28

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 28/12/2005
  • [02] Πακιστανοί
  • [03] Ακίνητα
  • [04] Οικονομία
  • [05] Διατροφή
  • [06] Ζάχαρη
  • [07] Δικαιοσύνη
  • [08] ΠΑΣΟΚ
  • [09] ΝΑΤ
  • [10] Βαλκάνια

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 28/12/2005

    Η υπόθεση της απαγωγής των Πακιστανών, οι νέες αντικειμενικές αξίες ακινήτων και η δημοσιονομική πολιτική της κυβέρνησης, είναι από τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού αθηναϊκού Τύπου:

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: Αυξημένες οι συντάξεις του ΝΑΤ. Όλα όσα θα πρέπει να γνωρίζουν οι απόμαχοι ναυτικοί.

    ΑΝΩ ΚΑΤΩ: International σαπίλες στα στομάχια μας. Κατάντια: Ουγκάντα... Κένυα... Βιετνάμ... Ινδία... Σενεγάλη... Ινδονησία... Γκάνα... Χωματερή της Ευρώπης θεωρούν την Ελλάδα οι "πονηροί" εισαγωγείς τροφίμων.

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: Από τη λαίδη Ντι στους Πακιστανούς. Αποκάλυψη: Τι κατέθεσε στέλεχος της ΜΙ6.

    Η ΑΥΓΗ: Ένοχη σιωπή για τις απαγωγές των Πακιστανών. Η κυβέρνηση έρχεται πίσω από την ανακοίνωση της ΕΥΠ.

    ΑΥΡΙΑΝΗ: Έκαψαν τον κλάδο κατασκοπείας και τσάκισαν την συνεργασία της ΕΥΠ με τους Βρετανούς. Πανηγυρίζουν τα κλιμάκια της CIA και της ΜΙΤ στην Αθήνα, με τις δραματικές εξελίξεις στην Κατεχάκη και την υπονόμευση του Βουλγαράκη.

    ΤΟ ΒΗΜΑ: Ως 80% η άνοδος στις αντικειμενικές αξίες. Ακίνητα: Σήμερα πιθανότατα οι νέοι αναλυτικοί πίνακες.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Συντάξεις ΝΑΤ: Στο 70% του πραγματικού μισθού από το Φεβρουάριο. Οι ημερομηνίες για την καταβολή των μηνιαίων αποδοχών - δώρων.

    ΕΘΝΟΣ: Μαχαίρι σε μισθούς, συντάξεις. Ο Γ. Αλογοσκούφης... δεσμεύεται για 3 χρόνια λιτότητας.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Τρεις Αλβανίες ετοιμάζουν οι Αμερικάνοι. Ενώ στην Ελλάδα μαίνεται ο πόλεμος κατασκόπων - Πακιστανών.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Χάος στην κτηματαγορά από την αύξηση των νέων αντικειμενικών αξιών. Σοκ στις υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών, τις εφορίες και στους υποψήφιους αγοραστές ακινήτων.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Ακίνητα: Νέο σκηνικό το 2006. Σήμερα οι νέες αντικειμενικές αξίες.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Θρίλερ εδώ. Στοπ από Μπλερ. Απαγωγές: Η Εισαγγελία πήρε την έρευνα από ΕΛΑΣ.

    ΕΣΤΙΑ: Παράλογοι φόροι βαρύνουν τα ακίνητα. Ανακοινώνονται σήμερα οι νέες αντικειμενικές αξίες.

    ESPRESSO: Το δράμα της Άντζελας (Δημητρίου). Έχασε το σπίτι της σε πλειστηριασμό.

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Αναστάτωση για την αποκάλυψη πρακτόρων ΕΥΠ. Σιωπά η κυβέρνηση - Στον εισαγγελέα η έρευνα - Έκθετος ο Γ. Βουλγαράκης.

    Ο ΛΟΓΟΣ: Εισαγγελική παρέμβαση. Πολιτική αναταραχή σχετικά με την ΕΥΠ.

    ΤΑ ΝΕΑ: Το μαρτύριο της ουράς στις Εφορίες. Πρεμιέρα φοροκαταιγίδας με αντικειμενικές.

    Η ΝΙΚΗ: Μυστικός πράκτωρ ΝΔ. Αλωνίζουν οι υπηρεσίες - Κρύβεται η κυβέρνηση.

    PRESS TIME: Έκθεση-σοκ αποκαλύπτει: παιδικές λιχουδιές-θάνατος. Προκαλούν βλάβη στον εγκέφαλο.

    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Τώρα! Πλήρης διαλεύκανση της υπόθεσης των απαγωγών. Συλλήψεις Πακιστανών από μυστικές υπηρεσίες.

    ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ: Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης: Λουκέτο σε 3 εργοστάσια ζάχαρης.

    TRAFFIC NEWS: Ο Σάκης έχει άσους στο μανίκι του. Ο αδελφός του μεγαλοδικηγόρου Κεχαγιόγλου μιλάει στην "t".

    Η ΧΩΡΑ: Σκάνε επιταγές. 30% κάτω η εμπορική κίνηση. Παφλάζει ο βούρκος που άφησε ο Σημίτης.

    City Press: Μεγάλες αλλαγές στην οικονομία. Το 2006 θα διαμορφωθεί νέο οικονομικό τοπίο.

    METRO: Ζητούνται εξηγήσεις. Παρέμβαση εισαγγελέα για τις απαγωγές Πακιστανών.

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: Ακίνητα: 30% πάνω οι αντικειμενικές, αλλά... Αυξήσεις σοκ ως 40% στις τιμές.

    ΕΓΝΑΤΙΑ: Σε χρόνο ρεκόρ εξανεμίσθηκε ο 13ος μισθός. Σε δάνεια, πιστωτικές κάρτες, πετρέλαιο θέρμανσης και λογαριασμούς.

    ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Χάσαμε την αγορά. Απωλέσαμε την κοινωνική μας συνοχή;

    [02] Πακιστανοί

    Η Press Time υποστηρίζει ότι "στη μάχη για τα μυστικά κονδύλια, σε εσωκομματικές κόντρες συνδικαλιστών, "ισορροπίες" και "συμμαχίες" κορυφής μέσα στην ΕΥΠ και στην προσπάθεια των "εκσυγχρονιστών" της υπηρεσίας να γεφυρώσουν το χάσμα με το σημερινό ΠΑΣΟΚ αποδίδεται η "διαρροή" των ονομάτων στην επιχείρηση απαγωγής των Πακιστανών".

    Η ΑΥΡΙΑΝΗ αναφέρει ότι "την "Μάτα Χάρι" της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών, αναζητούν Ειδικοί Έλληνες Πράκτορες. Το όλο θέμα έχει πάρει τεράστιες διαστάσεις με πρώτο θύμα τον ίδιο τον υπουργό Δημόσιας Τάξης Γιώργο Βουλγαράκη και ουσιαστικό θύμα, την Γ. διεύθυνση Αντικατασκοπίας της ΕΥΠ. Μέρα με την μέρα, το κουβάρι ξετυλίγεται".

    Η ΝΙΚΗ γράφει ότι "ένοχη σιωπή εξακολουθεί να τηρεί η κυβέρνηση Καραμανλή στην υπόθεση της απαγωγής και μυστικής ανάκρισης Πακιστανών από Έλληνες και Βρετανούς πράκτορες το καλοκαίρι.

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ προσθέτει ότι "σε κρας τεστ που θα κρίνει την αξιοπιστία της κυβέρνησης, αυτή τη φορά στο θέμα του σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, μεταβάλλεται το θρίλερ με τους Πακιστανούς μετά την αφαίρεση του φακέλου από την Ασφάλεια και την ανάθεσή του σε δικαστικό. Ερωτήματα εγείρονται για το αν γνώριζαν την υπόθεση ο πρωθυπουργός και ο υπ. Εξωτερικών ή αν η επιχείρηση έγινε εν αγνοία της κυβέρνησης".

    Η METRO σημειώνει ότι "τον δρόμο της Δικαιοσύνης πήρε τελικά η υπόθεση της απαγωγής και ανάκρισης Πακιστανών που ζουν στη χώρα μας από Έλληνες και Βρετανούς πράκτορες, το περασμένο καλοκαίρι".

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ τονίζει ότι "σε πολιτικό ζήτημα μείζονος σημασίας τείνει να μετατραπεί η υπόθεση των καταγγελιών για απαγωγές Πακιστανών από τις μυστικές υπηρεσίες, καθώς η κυβέρνηση παρακολουθεί με αμήχανη σιωπή τις εξελίξεις των τελευταίων ημερών, περιλαμβανομένης της δημοσιοποίησης της ταυτότητας υπαλλήλων της ΕΥΠ".

    Σύμφωνα με την ΑΥΓΗ "για πέμπτη μέρα η κυβέρνηση επιμένει να μην σχολιάζει το θέμα της απαγωγής Πακιστανών με πρωταγωνιστές στελέχη της ΕΥΠ και παρόντα Βρετανό πράκτορα. Κρύβεται πίσω από την ανακοίνωση της ΕΥΠ που χωρίς να διαψεύδει τα δημοσιευθέντα στοιχεία, υποστηρίζει ότι η δημοσιοποίηση των αντιδημοκρατικών και παράνομων ενεργειών υπονομεύει τα... "εθνικά συμφέροντα".

    Ο ΛΟΓΟΣ υπογραμμίζει ότι "νέα εισαγγελική παρέμβαση έγινε χθες για την πολύκροτη υπόθεση της έρευνας σχετικά με την απαγωγή και ανάκριση Πακιστανών μεταναστών στη χώρα μας. Η εισαγγελία Πρωτοδικών θα συνεχίσει την έρευνα για την υπόθεση, αφού ο προϊστάμενος της εισαγγελίας Πρωτοδικών Δημήτρης Παπαγγελόπουλος ζήτησε πίσω τη δικογραφία από την Ασφάλεια".

    Ο ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ ισχυρίζεται ότι "μεγάλες ευθύνες επωμίζεται η κυβέρνηση της ΝΔ η οποία εφαρμόζοντας τις συμφωνίες που επέγραψε η προηγούμενη κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, αφήνει ασύδοτους πράκτορες ξένων μυστικών υπηρεσιών, σε συνεργασία με τις ελληνικές μυστικές υπηρεσίες ή τμήματά τους να αλωνίζουν την ελληνική επικράτεια, ακόμα και χωρίς προειδοποίηση της ελληνικής κυβέρνησης, με πλαστά ή όχι διαβατήρια και ταυτότητες".

    Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ επισημαίνει ότι "μια απίστευτη "σύμπτωση" που αποκαλύπτει η "Α" δένει τη φιλολογία των τελευταίων ημερών για τους Πακιστανούς με το θρίλερ των ερευνών για τον τραγικό χαμό της Νταϊάνα. Βρετανός αξιωματούχος με θέση-κλειδί στη ΜΙ6 ονόματι Λάνγκμαν, εμπλέκεται και στις δύο υποθέσεις, ύστερα από όσα ήρθαν στο φως της δημοσιότητας τις τελευταίες ημέρες, αλλά και από μια παλαιότερη κατάθεση στελέχους της υπηρεσίας του".

    [03] Ακίνητα

    Η ΕΣΤΙΑ εκτιμά ότι "το καθεστώς φορολογίας των ακινήτων στην χώρα μας είναι τόσο παράλογο, ώστε η όποια τομή δεν επιτρέπεται να είναι μονομερής υπέρ του Δημοσίου. Πρέπει να συνοδευθή με μέτρα υπέρ των φορολογουμένων. είναι απαράδεκτο τα ακίνητα να βαρύνονται με τόσους φόρους".

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ επισημαίνει ότι "από σήμερα ξεκινά η δημοσιοποίηση των νέων αντικειμενικών τιμών των ακινήτων. Ξεπερνούν το 3% της αξίας των ακινήτων οι επιβαρύνσεις υπέρ τρίτων. Μεγαλύτερες δυνατότητες αξιοποίησης της ακίνητης περιουσίας του Δημοσίου και άμεσα έσοδα στα ταμεία του κράτους αναμένεται εξάλλου να δώσει το νομοσχέδιο για το leasing των κρατικών ακινήτων".

    Το ΒΗΜΑ ισχυρίζεται ότι "αυξήσεις ως 80% στις αντικειμενικές αξίες που θα οδηγήσουν σε ακόμη υψηλότερες αυξήσεις της φορολογίας ακινήτων αναμένεται να ανακοινώσει σήμερα το υπουργείο Οικονομικών για όλη της Ελλάδα".

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ υπογραμμίζει ότι "σοκ" στις υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών, τις εφορίες αλλά και στους υποψήφιους αγοραστές ακινήτων αναμένεται να προκαλέσει η "κουτοπόνηρη" πρακτική του υπουργείου Οικονομικών να ανακοινώσει τις νέες αντικειμενικές αξίες δύο μόλις ημέρες πριν από την έλευση του νέου χρόνου".

    [04] Οικονομία

    Το ΕΘΝΟΣ υποστηρίζει ότι "στην προκρούστεια κλίνη της "ήπιας προσαρμογής" μπαίνουν μισθοί και συντάξεις. Η κυβέρνηση δεσμεύεται για τριετή λιτότητα μέσω του επικαιροποιημένου Προγράμματος Σταθερότητας και Ανάπτυξης 2006-2008, το οποίο κατέθεσε στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή προκειμένου να επιτευχθεί ο στόχος μείωσης του ελλείμματος κάτω από το 3% του ΑΕΠ".

    Η ΧΩΡΑ αναφέρει ότι "τις αμαρτίες του καθεστώτος Σημίτη πληρώνουν τα νοικοκυριά και η αγορά. Στενάζει το εμπόριο, καλπάζουν οι ακάλυπτες επιταγές, ενώ η κίνηση θεωρείται ακόμη και αυτές τις ημέρες των εορτών εξαιρετικά περιορισμένη. Σε δόσεις και κάρτες κατευθύνθηκε ο 13ος μισθός".

    Τα ΝΕΑ προσθέτουν ότι "αντιμέτωποι με το μαρτύριο της ουράς στις Εφορίες βρίσκονται τις τελευταίες ημέρες χιλιάδες φορολογούμενοι καθώς νέοι φόροι θα κάνουν ποδαρικό το 2006".

    Η City Press γράφει ότι "αρχίζει η σταδιακή αύξηση της φορολογίας των καυσίμων σύμφωνα με τους κανόνες της ΕΕ. Αυξάνονται η φορολογία των ακινήτων και το κόστος της ιδιόκτητης στέγης. Μετατοπίζεται ο κύκλος εργασιών του εμπορίου από τους μικρομεσαίους στις μεγάλες αλυσίδες και στα εμπορικά κέντρα. Αρχίζει η εφαρμογή των Συμπράξεων Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ) με στόχο την αύξηση των επενδύσεων. Εφαρμόζονται νέες μορφές απελευθέρωσης του ωραρίου εργασίας και των εμπορικών καταστημάτων".

    [05] Διατροφή

    Η ΑΝΩ ΚΑΤΩ τονίζει ότι "χωματερή της Ευρώπης θεωρούν την Ελλάδα οι "πονηροί" εισαγωγείς τροφίμων. Χιλιάδες τόνοι κατασχέθηκαν στα τελωνεία το 2005, ενώ χθες καταστράφηκαν εισαγόμενα ψάρια από τη νομαρχία Αθηνών".

    [06] Ζάχαρη

    Η ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ γράφει ότι "πικρή γεύση αφήνει η πρόταση της εταιρίας Deloitte, που εκπόνησε τη μελέτη για το μέλλον της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης. Το νέο κοινοτικό καθεστώς, το οποίο υιοθέτησε το Συμβούλιο υπουργών Γεωργίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, προβλέπει την περικοπή των επιδοτήσεων για τα ζαχαρότευτλα και της τιμής της ζάχαρης κατά 20%, προοπτική που δεν αφήνει πολλά περιθώρια".

    [07] Δικαιοσύνη

    Σύμφωνα με την TRAFFIC "νέος κύκλος αποκαλύψεων ξεκινάει για το παραδικαστικό κύκλωμα με συγκρούσεις κορυφαίων δικηγόρων, που δίνουν νέες εξελίξεις στο θέμα. Η προφυλάκιση του Σάκη Κεχαγιόγλου αποτελεί σύμφωνα με νομικούς κύκλους το εναρκτήριο λάκτισμα για να δοθεί νέα ώθηση στο θέμα τόσο των αποκαλύψεων όσο και των παραμέτρων που πρέπει να ληφθούν υπόψη προκειμένου να αποδοθεί ακέραιη η δικαιοσύνη".

    [08] ΠΑΣΟΚ

    Η ESPRESSO επισημαίνει ότι "ανάγκη άμεσης ενίσχυση του επικοινωνιακού προφίλ του ΠΑΣΟΚ προβάλλει και πάλι τις τελευταίες ημέρες, με βασική αφορμή την εικόνα της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατά τη συζήτηση του προϋπολογισμού στη Βουλή".

    [09] ΝΑΤ

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ σημειώνει ότι "ανακοινώθηκαν από τη διοίκηση του Ναυτικού Απομαχικού Ταμείου οι ακριβείς ημερομηνίες καταβολής των συντάξεων ΝΑΤ και ΚΕΑΝ για το 2006, οπότε οι δικαιούχοι θα λάβουν και τις νέες προσαυξημένες συντάξεις κατά 2,5%, που θα αντιστοιχούν πλέον στο 70% του πραγματικού μισθού των εν ενεργεία ναυτικών".

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ προσθέτει ότι "με την καταβολή της σύνταξης του Φεβρουαρίου στις 25 Ιανουαρίου 2006 θα καταβληθούν στους δικαιούχους οι νέες προσαυξημένες συντάξεις του ΝΑΤ (2,5%) που αντιστοιχούν στο 70% του πραγματικού μισθού των εν ενεργεία ναυτικών".

    [10] Βαλκάνια

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ γράφει ότι "σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται ευρείας εκτάσεως σχέδιο για αποσταθεροποίηση των Βαλκανίων για αλλαγή συνόρων αλλά και για την δημιουργία τριών Αλβανιών στην περιοχή. Όλα αυτά έχουν σχεδιαστεί από καιρό και τώρα βρίσκονται στο στάδιο της εφαρμογής. Δεν είναι τυχαίο ότι τον τελευταίο καιρό πληθαίνουν οι αλυτρωτικές φωνές Αλβανών περί Τσαμουριάς και λοιπών αλβανικών διεκδικήσεων. Ούτε τυπώθηκαν χάριν αστειότητος οι χάρτες που παρουσιάζουν τα σύνορα της Αλβανίας στο Άκτιο της Πρέβεζας".
    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Wednesday, 28 December 2005 - 22:29:13 UTC