Visit the Point of Reference Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 05-11-14

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 14/11/2005
  • [02] Ασφαλιστικό
  • [03] Κυβέρνηση
  • [04] Διαφθορά
  • [05] Ακίνητα
  • [06] Οικονομία
  • [07] Εορτασμός Πολυτεχνείου
  • [08] Ασφαλιστικές εταιρίες
  • [09] ΠΑΣΟΚ
  • [10] Προσλήψεις με συνέντευξη
  • [11] Εκκλησία-Δηλώσεις-Αντιδράσεις

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 14/11/2005

    Οι προτεραιότητες του πρωθυπουργού και η δήλωσή του ότι δεν συμφωνεί με συχνές αλλαγές υπουργών, οι αντιδράσεις από τις δηλώσεις του Μητροπολίτη Καλαβρύτων εναντίον του τέως πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη και η πορεία της οικονομίας είναι από τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού Τύπου.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης): Φήμες τέλος για τον ανασχηματισμό. Καραμανλής: Αντιπαραγωγικές οι αλλαγές υπουργών.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος): Μπάχαλο το ΠΑΣΟΚ! Με αφορμή τον Σημίτη και το βιβλίο του.

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: Προσλήψεις με συνέντευξη από την Πέμπτη. Στις 17 Νοεμβρίου μπαίνει σε εφαρμογή ο νόμος Παυλόπουλου.

    ΑΥΡΙΑΝΗ: Στα ράντζα του ....δημοσίου θέλουν να νοσηλεύουν τους ασφαλισμένους τους οι Κοντομηνάδες!!! Απίστευτο κι όμως αληθινό!!!

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Όχι στους συχνούς ανασχηματισμούς. Μήνυμα Καραμανλή από την Ιαπωνία.

    ΕΘΝΟΣ: Φακέλωμα στις νέες οικοδομές εν όψει επιβολής ΦΠΑ. Εφορία: Ηλεκτρονικό δίχτυ σε συνεργασία με την πολεοδομία.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Με το χρήμα τουμπάρονται τα πάντα! Ραγίζει επικίνδυνα το φράγμα της ηθικής των θεσμών.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Με δηλώσεις του ο πρωθυπουργός από την Ιαπωνία παγώνει τον Ανασχηματισμό.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Επιστροφή με αλλαγές και τομές. Κ. Καραμανλής: Το ταξίδι στην Ιαπωνία αφετηρία πολιτικών πρωτοβουλιών.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Εξωγήινος ο Χριστόδουλος. Απάντηση-εκδίκηση, αλλά για την αυτοκάθαρση στην Εκκλησία, κουβέντα.

    ΕΣΤΙΑ: Σε κρίσιμη καμπή η ελληνική οικονομία. Επιτακτικώς η υιοθέτησις τολμηροτέρας πολιτικής.

    ESPRESSO: Η άγνωστη αδελφή της Γιάννας. Η "αποκάλυψη" της Ελένης Δασκαλάκη.

    ΤΑ ΝΕΑ: Γολγοθάς από γρηγορόσημο, τόκους. Άνοδο επιτοκίων βλέπει η Ευρωπαϊκή Τράπεζα.

    TRAFFIC NEWS: Ναυμαχία της Έλλης με Κυριακού. Κρίση στον ΑΝΤ1 για την τρίτη θέση.

    Η ΧΩΡΑ: Ώρα μεγάλων αποφάσεων. Όλα τα σενάρια για ανασχηματισμό.

    City Press: Ασφαλιστικό: Έναρξη διαλόγου και αντιπαραθέσεων.

    Μetro: Η Γαλλία "φοβίζει". Σε επιφυλακή οι Αρχές για τον εορτασμό του Πολυτεχνείου.

    ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ : Ηχηρά "όχι" στις αλλαγές Παυλόπουλου. Συνέδριο ΚΕΔΚΕ: Τι αποφάσισαν οι αιρετοί άρχοντες.

    [02] Ασφαλιστικό

    H CITY PRESS γράφει: "παρέμβαση σήμερα της ΓΣΕΕ, που ζητεί να γίνει ο διάλογος με ευθύνη του υπουργείου Απασχόλησης. Οι Βρυξέλλες πιέζουν για άμεσα διαρθρωτικά μέτρα εξυγίανσης της κοινωνικής ασφάλισης, και κυβέρνηση, κόμματα και συνδικαλιστικές οργανώσεις παίζουν το παιχνίδι των καθυστερήσεων".

    [03] Κυβέρνηση

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ αναφέρει "πιστεύω ότι η συχνή αλλαγή υπουργών είναι αντιπαραγωγική" , είπε ο πρωθυπουργός από την Ιαπωνίου , κάτι που "ξαναζέστανε" τα τρία σενάρια για το χρόνο του ανασχηματισμού του κυβερνητικού σχήματος. Συνεργάτες του πρωθυπουργού άφηναν να εννοηθεί ότι ο κ. Καραμανλής δεν επιθυμεί να κάνει συνεχώς ανασχηματισμούς ούτε και κάποιες επιμέρους αλλαγές. Ο κ. Καραμανλής επέστρεψε χθες το βράδυ από το ταξίδι του το οποίο στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία".

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ υποστηρίζει ότι "ο Κώστας Καραμανλής εμφανίστηκε φειδωλός στις απαντήσεις του στο θέμα του ανασχηματισμού, ωστόσο πολιτικοί κύκλοι ερμηνεύοντας τη δήλωσή του θεωρούν ότι ο πρωθυπουργός άφησε ανοιχτό ένα μικρό "παράθυρο" για αλλαγές στο υπουργικό σχήμα στο απώτερο μέλλον. Επικρατέστερη περίοδος για ανασχηματισμό, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις αυτές, θεωρείται λίγο μετά τις εορτές των Χριστουγέννων, πιθανώς και στη συμπλήρωση δύο χρόνων από τις εκλογές".

    Σύμφωνα με τη ΧΩΡΑ "μπορεί ο πρωθυπουργός από την Ιαπωνία να θέλησε κατά κάποιο τρόπο να δώσει τέλος στην αναπτυχθείσα σεναριολογία των τελευταίων ημερών, περί των αλλαγών που ετοίμαζε να πραγματοποιήσει τόσο σε επίπεδο κυβερνητικού σχήματος όσο και ευρύτερα, ωστόσο δεν κατάφερε σον απόλυτο βαθμό τον στόχο του, αφού κανείς δεν περίμενε από τον Κ. Καραμανλή να δηλώσει ότι θα κάνει ανασχηματισμό. Εκείνο που προέχει στην παρούσα φάση είναι να υπάρξουν ταχύτεροι ρυθμοί στην υλοποίηση του κυβερνητικού έργου".

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ προσθέτει ότι "παγώνει τον ανασχηματισμό ο Καραμανλής δίνοντας οριστικά, τέλος στην άκρατη σεναριολογία των τελευταίων ημερών αν και πληθαίνουν τα κομματικά στελέχη που ζητούν μείωση του κυβερνητικού σχήματος. Σε αυτή τη φάση, λοιπόν, ο κ. Καραμανλής δεν προτίθεται ν΄αλλάξει το κυβερνητικό σχήμα για τον τον ενδιαφέρει πρωτίστως το αποτέλεσμα του έργου και όχι τα πρόσωπα και οι εφήμερες εντυπώσεις".

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτση) σημειώνει ότι "η επίσκεψη του πρωθυπουργού στην Άπω Ανατολή χαρακτηρίστηκε ως ιδιαιτέρως ικανοποιητική καθώς ευοδώθηκαν οι επαφές με την ιαπωνική πολιτική ηγεσία αλλά και με ιαπωνικούς οικονομικούς κύκλους τόσο για την προώθηση των ελληνικών προϊόντων όσο και για την ενδυνάμωση της οικονομικής συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών και την εισροή επενδυτικών κεφαλαίων από την Ιαπωνία . Μιλώντας στους επιχειρηματίες της χώρας του Ανατέλλοντος Ηλίου, ο Κώστας Καραμανλής τους απηύθυνε πρόσκληση να επενδύσουν στην Ελλάδα".

    [04] Διαφθορά

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ υποστηρίζει ότι "ο Τόπος πρέπει να προστατευθεί από το ΧΡΗΜΑ! Ήλθε η ΩΡΑ να ψάξουν οι ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ όχι μόνο τις ΔΙΚΟΓΡΑΦΙΕΣ του Πειραιά και της Αθήνας αλλά ΟΛΗΣ της Ελλάδος. Ο λαός ανησυχεί! Έχουν θυμώσει το Λαό γιατί του πείραξαν, του ατίμασαν την Μεγάλη του Μάνα, την Δικαιοσύνη!".

    [05] Ακίνητα

    H ESPRESSO γράφει ότι "μέχρι το τέλος του μήνα θα κάθονται σε ...αναμμένα κάρβουνα χιλιάδες πολίτες που θέλουν να χτίσουν το νέο τους σπίτι χωρίς να πέσουν στο "δόκανο" του Φόρου Προστιθέμενης Αξίας. Το "σταυρόλεξο" της φορολογίας ακινήτων αποδεικνύεται πολύ δύσκολο για την κυβέρνηση. Έτσι, ο υπουργός Οικονομίας καλείται να το λύσει τις επόμενες ημέρες, ώστε να ξεκαθαρίσει πλήρως το τοπίο στην αγορά μέχρι το τέλος του μήνα, οπότε θα κατατεθεί στη Βουλή το σχετικό νομοσχέδιο".

    ΤΟ ΕΘΝΟΣ ισχυρίζεται ότι "στο μικροσκόπιο της Εφορίας θα βρεθεί από το 2006 κάθε νέα οικοδομή που θα υπαχθεί στον Φόρο Προστιθέμενης Αξίας. Σύμφωνα με πληροφορίες, η Γενική Γραμματεία Πληροφορικών Συστημάτων του υπουργείου Οικονομίας θα αναλάβει τον έλεγχο και τη διασταύρωση όλων των στοιχείων που καταθέτουν στις πολεοδομίες οι μηχανικοί μαζί με την αίτηση για την έκδοση στης οικοδομικής άδειας".

    [06] Οικονομία

    Η ΕΣΤΙΑ υποστηρίζει ότι "η ελληνική οικονομία βρίσκεται σήμερα στην κρισιμώτερη ίσως καμπή των τελευταίων ετών. Μετά από 20 μήνες διακυβερνήσεως από την Νέα Δημοκρατία, βρίσκεται σε ένα "σταυροδρόμι" πολιτικής, από το οποίο θα εξαρτηθούν πολλά. Αν η Κυβέρνησις προχωρήση σε περαιτέρω μεταρρυθμίσεις, έχει την δυνατότητα να αλλάξη το τοπίο. Ενώ αν διστάση, θα χαθή μία τεράστια ευκαιρία για την οικονομία".

    Τα ΝΕΑ αναφέρουν ότι "προ των πυλών είναι η αύξηση των επιτοκίων στα στεγαστικά δάνεια, η οποία μαζί με την επικείμενη αύξηση των αντικειμενικών αξιών, τον ΦΠΑ και το... γρηγορόσημο στις Πολεοδομίες προκαλεί νέο εκρηκτικό μείγμα επιβαρύνσεων σε δανειολήπτες και φορολογουμένους".

    Η Traffic News προσθέτει ότι "η Ελλάδα προσφέρει σήμερα επενδυτικές ευκαιρίες κατέχοντας νευραλγική θέση στην αναπτυξιακή διαδικασία της ευρύτερης περιοχής. Αυτό ήταν το κύριο συμπέρασμα του 7ου Επενδυτικού Συνεδρίου που διοργάνωσε η εταιρεία Capital Link στη Νέα Υόρκη, με τη συνεργασία του Ελληνοαμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου και του Επιχειρηματικού Συμβουλίου ΗΠΑ-Ελλάδας, με θέμα "Η Ελλάδα σε μία νέα εποχή: επιχειρηματικές και επενδυτικές ευκαιρίες και η ανάπτυξη της ΝΔ Ευρώπης".

    [07] Εορτασμός Πολυτεχνείου

    Η METRO γράφει ότι "σε αυξημένη επιφυλακή έχουν τεθεί τα τελευταία 24ωρα οι αστυνομικές Αρχές στην Αθήνα, με στόχο να αποτρέψουν επεισόδια που ενδέχεται να σημειωθούν πριν και κατά τη διάρκεια του εορτασμού της επετείου του Πολυτεχνείου, που φέτος θα γίνει υπό τη σκιά των πρόσφατων γεγονότων στη Γαλλία, αλλά και της έντασης που προκλήθηκε στην Αθήνα, με την επίθεση αγνώστων στο κτίριο του Γαλλικού Ινστιτούτου, στο Κολωνάκι".

    [08] Ασφαλιστικές εταιρίες

    Η ΑΥΡΙΑΝΗ σημειώνει ότι "έχουν φάει τα λεφτά των ασφαλισμένων τους οι περισσότερες ασφαλιστικές εταιρίες και πιέζουν τώρα το Δημόσιο, να τους επιτρέψει, να νοσηλεύουν τους πελάτες τους στα... ράντζα των Δημοσίων Νοσοκομείων, ενώ αυτοί έχουν πληρώσει τα μαλλιοκέφαλά τους σε ασφάλιστρα για περίθαλψη στις γνωστές μεγάλες ιδιωτικές κλινικές".

    [09] ΠΑΣΟΚ

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζου) εκτιμά ότι "μαίνεται ο πόλεμος κορυφής στο ΠΑΣΟΚ, με τον Γ. Παπανδρέου να επιχειρεί νέα επίδειξη δύναμης έναντι του προκατόχου του στην αρχηγία, με στόχο να διαφυλάξει τον ρόλο του στο κόμμα και να προλάβει τη συγκρότηση μίας νέας εσωκομματικής αντιπολίτευσης στο Κίνημα από τους οπαδούς του λεγόμενου "εκσυγχρονιστικού μπλοκ", στο οποίο ήδη παρατηρείται ανησυχητική για τη Χαριλάου Τρικούπη κινητικότητα".

    [10] Προσλήψεις με συνέντευξη

    Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ επισημαίνει ότι "από την προσεχή Πέμπτη, 17 Νοεμβρίου, τίθεται σε εφαρμογή ο νόμος Παυλόπουλου για τη διενέργεια της συνέντευξης κατά τη διαδικασία των προσλήψεων στο Δημόσιο. Η διάταξη του νόμου 3320/2005, που αφορά στη συνέντευξη δεν έχει μέχρι στιγμής τεθεί σε εφαρμογή. Το ΑΣΕΠ από την πλευρά του διαμηνύει ότι δεν αντιτίθεται στη διαδικασία της συνέντευξης. Με απόφαση μάλιστα της Ολομέλειάς του, που αναμένεται να ληφθεί το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Νοεμβρίου θα καθορίζονται ρητά οι όροι και οι προϋποθέσεις για τη διενέργεια των συνεντεύξεων".

    [11] Εκκλησία-Δηλώσεις-Αντιδράσεις

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ υπογραμμίζει ότι "ο Αρχιεπίσκοπος κάλυψε πλήρως τον Καλαβρύτων Αμβρόσιο, που συνέχισε την επίθεση κατά του τέως πρωθυπουργού Κ. Σημίτη. "Δεν ασχολούμαι με τα γήινα", είπε σχολιάζοντας όσα υβριστικά περί "μικρόσωμου και μικρόψυχου" είπε ο πνευματικός του αδελφός. Ο Αθηνών και ο Καλαβρύτων βρέθηκαν στο επίκεντρο των εκκλησιαστικών σκανδάλων. Κατηγορήθηκαν, αλλά δεν έδωσαν εξηγήσεις. Η αυτοκάθαρση παραμένει μετέωρη. Τον Αμβρόσιο επέκριναν ο πρόεδρος του ΣΥΝ Αλ. Αλαβάνος και βουλευτές του ΠΑΣΟΚ".
    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Monday, 14 November 2005 - 21:54:31 UTC