Browse through our Interesting Nodes on Classical Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 05-11-09

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 9/11/2005
  • [02] Γιάννης Παπαθανασίου
  • [03] Κώστας Σημίτης
  • [04] Προϋπολογισμός 2006
  • [05] F-16
  • [06] Κοινωνικός αποκλεισμός
  • [07] ΟΑΕΔ
  • [08] Ένοπλες Δυνάμεις
  • [09] ΥΠΕΧΩΔΕ
  • [10] Κυβέρνηση
  • [11] Κώστας Καραμανλής
  • [12] Οργανισμός Εργατικής Κατοικίας
  • [13] Γαλλία
  • [14] Ακίνητα
  • [15] Έλληνες-Σεξ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 9/11/2005

    Οι ταραχές στη Γαλλία, η πίεση των Βρυξελλών για σκληρά μέτρα στην οικονομία, η ομιλία του πρωθυπουργού στο συνέδριο του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου και το ταξίδι του στην Ιαπωνία, καθώς και ο κοινωνικός αποκλεισμός 1.600.000 ανθρώπων στη χώρα μας είναι από τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού Τύπου.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης): Προσλήψεις: 2.463 χωρίς διαγωνισμό. Σε ΥΠΕΞ, περιφέρεια, ΙΔΕΚΕ, Κέντρο Εκπαιδευτικής Έρευνας και ΥΠΕΠΘ.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος): Ποιοι οι 2.760 επιτυχόντες Επαγγελματίες Οπλίτες. Όλα τα ονόματα.

    ΑΝΩ ΚΑΤΩ: Στο γύψο η Γαλλία. Απαγορεύτηκε η κυκλοφορία τα βράδια στα προάστια του Παρισιού.

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: Νέες θέσεις για 10.995 ανέργους. Στο ένθετο "Εργασία και καριέρα": Πέντε επιδοτούμενα προγράμματα από τον ΟΑΕΔ.

    Η ΑΥΓΗ: Μέρες κατοχής στα γκέτο της Γαλλίας. Νέο αυταρχικό βήμα προς το αδιέξοδο.

    ΑΥΡΙΑΝΗ: Κόκκινος συναγερμός στην ΕΛ.ΑΣ. Φοβούνται το ενδεχόμενο προβοκατόρικων εμπρησμών εν όψει και του εορτασμού του Πολυτεχνείου.

    ΤΟ ΒΗΜΑ: Σαγιονάρα! Ο κ. Καραμανλής πάει στην Ιαπωνία. Τα προβλήματα, τα μέτωπα και τα επίσημα ταξίδια.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Τα 6 "συν" του Καραμανλή. Πρόσκληση από τον πρωθυπουργό προς τις παραγωγικές δυνάμεις για κοινή προσπάθεια.

    ΕΘΝΟΣ: Λαβύρινθος τα σχέδια πόλης. Απόφαση ΣτΕ: Καμπανάκι Σουφλιά για νέα γενιά αυθαιρέτων.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Η Κυβέρνηση δεν βλέπει σημαντικές προτάσεις του ΠΑΣΟΚ για την αντιμετώπιση του προβλήματος, γιατί είναι... Μεγάλη η διαφορά για τη διαφθορά.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Έστησαν στον τοίχο τον τέως πρωθυπουργό. Άναψε φωτιές το βιβλίο Σημίτη στο ΠΑΣΟΚ γιατί το εξέθεσε ανεπανόρθωτα στον Ελληνισμό.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Ακίνητα: Οι τελικές ρυθμίσεις για τους φόρους. Οι νέες κλίμακες για κληρονομιές, δωρεές, γονικές παροχές.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Κατάσταση πολιορκίας! Παρίσι: Σε εφαρμογή νόμος του 1955, εποχής Αλγερίας.

    ΕΣΤΙΑ: Νέα εμπλοκή με το έλλειμμα. Οι Βρυξέλλες ζητούν μέτρα διαρθρωτικού χαρακτήρος.

    ESPRESSO: Σπάνε τα κοντέρ οι Έλληνες στο κρεβάτι. Κάνουμε έρωτα 138 φορές το χρόνο.

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Πίεση Βρυξελλών για σκληρά μέτρα στην οικονομία. Πολιτική μάχη για τον προϋπολογισμό 2006.

    Ο ΛΟΓΟΣ: "Στρατιωτικός" νόμος στο Παρίσι. Συνεχίζεται η τυφλή βία όσο συνεχίζει την ίδια στάση ο Σαρκοζί.

    ΤΑ ΝΕΑ: Β' κατηγορίας 1.600.000 πολίτες! Ο κοινωνικός αποκλεισμός στην Ελλάδα.

    Η ΝΙΚΗ: Η εξέγερση των υπηκόων. Δικαίωμα στη ζωή ζητούν οι Γάλλοι πολίτες Β' κατηγορίας.

    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: ΚΚΕ: Αλληλεγγύη στην εξέγερση των "Αθλιων' των συνοικιών-γκέτο.

    TRAFFIC NEWS: Ψάχνουν τους ρεπόρτερ-κατασκόπους του Ευαγγελάτου. Από κόσκινο οι υποψήφιοι υπάλληλοι σούπερ μάρκετ.

    Η ΧΩΡΑ: Διπλάσια δάνεια για επισκευές σπιτιών. Από τον Οργανισμό Εργατικής Κατοικίας.

    City Press: Σούπερ σκάνδαλο με τα 40 F-16. Με απευθείας ανάθεση η αγορά μαχητικών αεροσκαφών, κόστους 3,1 δισ. δολαρίων.

    METRO: Πρωταθλητές στο σεξ. Πιο σέξι λαός οι Έλληνες, σύμφωνα με παγκόσμια έρευνα.

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: Παλιά καύσιμα με νέες τιμές. Παιχνίδια στην πλάτη των καταναλωτών.

    ΕΓΝΑΤΙΑ: Δήμαρχοι του Ν. Θεσσαλονίκης και καθηγητές του ΑΠΘ καταγγέλλουν στην "Ε": Ακατάλληλο το... πόσιμο νερό.

    ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Θάνατος στον καρκίνο από την Έδεσσα! Αποκλειστική συνέντευξη του ερευνητή.

    [02] Γιάννης Παπαθανασίου

    H TRAFFIC NEWS γράφει: "εγώ δεν γίνομαι παπαγαλάκι συγκεκριμένων επιχειρήσεων..." Η σκληρή αυτή απάντηση που έδωσε χθες στη Βουλή ο υφυπουργός Ανάπτυξης Γιάννης Παπαθανασίου στους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ που επιτέθηκαν κατά της κυβέρνησης για την ακρίβεια στην αγορά, λίγο έλειψε να τινάξει στον αέρα τη συνεδρίαση της αρμόδιας επιτροπής".

    [03] Κώστας Σημίτης

    H ESPRESSO υποστηρίζει ότι "ξέχασε" ο Κώστας Σημίτης στο βιβλίο του, που επίσημα παρουσιάζει σήμερα, να αναφερθεί στην γκάφα που έκανε το γύρο του κόσμου, σχετικά με την off the record συνομιλία που είχε προεκλογικά με τον Βρετανό πρωθυπουργό για την επιστροφή των γλυπτών του Παρθενώνα".

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ γράφει ότι "το βιβλίο του Κ. Σημίτη μπορεί να παρουσιάζεται σήμερα στις 19.30 στο Μουσείο Μπενάκη ωστόσο από καιρό έχει "ανάψει φωτιές" στη Χαριλάου Τρικούπη και όχι μόνον".

    [04] Προϋπολογισμός 2006

    Η ΕΣΤΙΑ γράφει ότι "με νέες δηλώσεις του από τις Βρυξέλλες ο κ. Αλμούνια ζητεί από την ελληνική κυβέρνηση να λάβη μέτρα διαρθρωτικού χαρακτήρος για να μειωθή το δημόσιο έλλειμμα. Ο Ισπανός Επίτροπος δέχεται μεν ως ικανοποιητική την εξέλιξη του Προϋπολογισμού 2005, αλλά κατ΄ουσίαν απορρίπτει τις τιτλοποιήσεις εσόδων του παρελθόντος ως μέσον ισοσκελίσεως του Προϋπολογισμού 2006".

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ αναφέρει ότι "η σκληρή μάχη για την οριστική έγκριση του κρατικού προϋπολογισμού του 2006 βρίσκεται σε εξέλιξη, στις Βρυξέλλες. Παράγοντες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής δείχνουν αποφασισμένοι να εξαντλήσουν το περιθώριο πιέσεων επί της ελληνικής δημοσιονομικής πολιτικής, καθώς αυτή βρίσκεται υπό καθεστώς επιτήρησης".

    [05] F-16

    H CITY PRESS γράφει: "με απευθείας ανάθεση η αγορά μαχητικών αεροσκαφών, κόστους 3,1 δισ. δολαρίων. Σύμφωνα με δημοσιεύματα ("Έθνος"), το υπουργείο Άμυνας θέλει να κλείσει την ουσιαστικά ανύπαρκτη διαπραγμάτευση μέχρι τις 18 Νοεμβρίου! Κατανέμουν το κόστος της σκανδαλώδους προμήθειας στους επόμενους προϋπολογισμούς, υπονομεύοντας τη δημοσιονομική διαχείριση για πολλά χρόνια".

    [06] Κοινωνικός αποκλεισμός

    ΤΑ ΝΕΑ επισημαίνουν ότι "τον κοινωνικό αποκλεισμό βιώνουν καθημερινά περίπου 1.600.000 άνθρωποι στην Ελλάδα. Μετανάστες, νόμιμοι και παράνομοι, Τσιγγάνοι, παλιννοστούντες, Έλληνες μουσουλμάνοι στερούνται βασικών δικαιωμάτων από τα εργασιακά έως την πρόσβαση στην εκπαίδευση".

    [07] ΟΑΕΔ

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτση) τονίζει ότι "νέες θέσεις εργασίας που ανέρχονται στις 2.463, προκηρύχθηκαν και αυτή την εβδομάδα εκτός ΑΣΕΠ υπό την επίβλεψη του ΟΑΕΔ. Οι νέες προκηρύξεις αφορούν θέσεις στο ΥΠΕΞ, στην περιφέρεια, στο ΙΔΕΚΕ , στο Κέντρο Εκπαιδευτικής Έρευνας και στο ΥΠΕΠΘ".

    Σύμφωνα με την ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ "πέντε νέα προγράμματα με ωφελούμενους 10.995 συνολικά ανέργους, όλων των εκπαιδευτικών βαθμίδων, που αφορούν απόκτηση εργασιακής εμπειρίας (STAGE) επιχορήγηση επιχειρήσεων για τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και επιχορήγηση νέων ελεύθερων επαγγελματιών, θέτει σε εφαρμογή ο Οργανισμός Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού".

    [08] Ένοπλες Δυνάμεις

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζου) σημειώνει ότι "ανακοινώθηκαν από το Γενικό Επιτελείο Στρατού τα ονόματα των 2.760 επιτυχόντων που θα καταταγούν ως Επαγγελματίες Οπλίτες για να σταδιοδρομήσουν στις Ένοπλες Δυνάμεις. Να σημειώσουμε πως οι θέσεις που είχαν προκηρυχτεί ήταν 3.000 αλλά σε ορισμένες ειδικότητες δεν συμπλήρωναν οι υποψήφιοι τα απαιτούμενα προσόντα".

    [09] ΥΠΕΧΩΔΕ

    ΤΟ ΕΘΝΟΣ υποστηρίζει ότι "στη σύνταξη θεσμικού πλαισίου που θα θέσει σε νέες βάσεις τον πολεοδομικό σχεδιασμό της χώρας προχωρά το ΥΠΕΧΩΔΕ, μετά την απόφαση του ΣτΕ που φρενάρει πολεοδομικές πράξεις για ένταξη στο σχέδιο πόλης κατόπιν υπουργικών αποφάσεων".

    [10] Κυβέρνηση

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ γράφει ότι "εκτός πραγματικότητας θεωρεί η κυβέρνηση τις προτάσεις για την καταπολέμηση της διαφθοράς, που έριξε ξανά στο τραπέζι, το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης. Ενώ η Κυβέρνηση δίνει καθημερινά μάχη για την καταπολέμησή της, σε εξέλιξη βρίσκεται η κάθαρση στο χώρο της Δικαιοσύνης".

    [11] Κώστας Καραμανλής

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ αναφέρει ότι "τους στόχους της κυβέρνησης σε ό,τι αφορά την οικονομική πολιτική της καθώς και τον τρόπο επίτευξης των στόχων αυτών ανέπτυξε, μεταξύ άλλων, χθες, ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής στην ομιλία του με θέμα "Η ώρα της ελληνικής οικονομίας", στο 16ο Συνέδριο του Ελληνοαμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου, επαναλαμβάνοντας, παράλληλα, για μία ακόμη φορά, την πρόθεση της κυβέρνησης για μετωπική σύγκρουση με τη διαφθορά".

    Σύμφωνα με το ΒΗΜΑ "ο πρωθυπουργός κ. Καραμανλής αναχωρεί σήμερα για τετραήμερη επίσημη επίσκεψη στην Ιαπωνία λέγοντας "σαγιονάρα" ("εις το επανιδείν") στα ανοιχτά μέτωπα του εσωτερικού: ανασχηματισμό, ενδοκυβερνητικές γκρίνιες, προϋπολογισμό, κύμα των απεργιών, διαφωνίες της ΔΑΚΕ και σενάρια για τον συντονιστή της κυβέρνησης. Χρέη πρωθυπουργού θα εκτελεί τυπικά ο πρώτος τη τάξη, υπουργός Εσωτερικών κ. Πρ. Παυλόπουλος, αλλά ουσιαστικά τα "κλειδιά" της κυβέρνησης θα κρατάει ο ισχυρός ανήρ του Μεγάρου Μαξίμου, υπουργός Επικρατείας κ. Θ. Ρουσόπουλος".

    [12] Οργανισμός Εργατικής Κατοικίας

    Η ΧΩΡΑ υποστηρίζει ότι "επεκτείνονται οι ευεργετικές ρυθμίσεις για τους δικαιούχους του ΟΕΚ. Απόφαση για διπλασιασμό των χαμηλότοκων και άτοκων δανείων που αφορούν σε ανέγερση και επισκευή κατοικίας. Έτοιμα διαμερίσματα σε όλη την Ελλάδα αγοράζει ο Οργανισμός".

    [13] Γαλλία

    Η ΝΙΚΗ γράφει ότι "με την επαναφορά στρατιωτικού νόμου που τελευταία εφαρμόστηκε το 1957 στη διάρκεια του πολέμου στην Αλγερία, η γαλλική κυβέρνηση επιχειρεί να ελέγξει την εξέγερση των νέων στα γκέτο, που συνεχίζεται με αμείωτη ένταση. Οι διαδηλωτές, στην πλειοψηφία τους νέοι Γάλλοι, αραβικής ή αφρικανικής καταγωγής, δεύτερης ή τρίτης γενιάς, ηλικίας 17-22 ετών, άνεργοι, μιλούν για "αρχή του πολέμου".

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ σημειώνει ότι "χειρότερα τα έκανε η κυβέρνηση με τη "νεκρανάσταση" νόμου για κατάσταση πολιορκίας, που εφαρμόστηκε το '60 στην Αλγερία. Ο πρωθυπουργός χρυσώνει το χάπι με υποσχέσεις για μέτρα, αλλά δεν πείθει κανέναν".

    Η ΑΥΡΙΑΝΗ προσθέτει ότι "ταξικός αγώνας ή προβοκάτσια; Κίνητρο είναι η εξαθλίωση, η περιθωριοποίηση, ή ενίσχυση υπόγειων σχεδιασμών; Φταίνε οι ανύπαρκτες πολιτικές ενσωμάτωσης της ανίκανης ευρωπαϊκής πραγματικότητας, ή οι σύγχρονοι "Αθλιοι" δυναμώνουν τη φλόγα που οι ισχυροί υπαγόρευσαν; Πολλά τα ερωτήματα, δύσκολες οι απαντήσεις".

    Ο ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ επισημαίνει ότι "οι κοινωνικές και πολιτικές αιτίες που οδήγησαν στην εξέγερση των εργατικών συνοικιών-γκέτο της Γαλλίας αποκαλύπτουν πως πίσω από το λεγόμενο "κοινωνικό κράτος", που υμνούν τα κόμματα του ευρωμονόδρομου, βασιλεύει η απίστευτη αθλιότητα και η καταπίεση των φτωχών λαϊκών στρωμάτων".

    Η ΑΥΓΗ ισχυρίζεται ότι "οριστικά στο πλαίσιο της καταστολής φαίνεται να κινείται η γαλλική κυβέρνηση για την αντιμετώπιση της σοβαρής κρίσης που έχει ξεσπάσει στα "ευαίσθητα" προάστια των περισσοτέρων μεγάλων πόλεων. Έτσι, χθες, αντί άλλης απάντησης στα βαθύτατα κοινωνικά αίτια της κρίσης, η κυβέρνηση ντε Βιλπέν, που έχει πλέον υιοθετήσει την κατασταλτική γραμμή του υπουργού Εσωτερικών Νικολά Σαρκοζί -"νόμος και αυστηρότητα"- επέλεξε να επαναφέρει έναν νόμο του 1955, περί απαγόρευσης κυκλοφορίας".

    Η ΑΝΩ ΚΑΤΩ υπογραμμίζει ότι "στο έλεος των ταραχών βρίσκεται το τελευταίο δεκαήμερο η Γαλλία με την αστυνομία κάθε βράδυ να δίνει πραγματική μάχη με νεαρούς, που σπάνε, καίνε και καταστρέφουν. Η γαλλική πρωτεύουσα έχει χάσει την ηρεμία της και ουδείς είναι σε θέση να εντοπίσει τα αίτια και την αφορμή αυτών των βίαιων ταραχών".

    Ο ΛΟΓΟΣ τονίζει ότι "στην Αμιέν στη βόρεια Γαλλία με απόφαση του νομάρχη απαγορεύθηκε στην ίδια την πόλη και στα περίχωρά της "η κυκλοφορία τις νυκτερινές ώρες σήμερα των νεαρών, μικρότερων των 16 ετών, χωρίς συνοδεία". Με την ίδια νομαρχιακή απόφαση, απαγορεύθηκε η πώληση καυσίμων στους ανωτέρω".

    [14] Ακίνητα

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ αναφέρει ότι "αυξήσεις κατά 60.000-65.000 ευρώ στα αφορολόγητα όρια για δωρεές ακινήτων από γονείς σε παιδιά και από παππούδες σε εγγόνια και αύξηση του χρόνου εξόφλησης των φόρων για κληρονομιές και δωρεές από τις 24 μηνιαίες στις 24 διμηνιαίες δόσεις προβλέπει το νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομίας για την αναμόρφωση της φορολογίας κεφαλαίου".

    [15] Έλληνες-Σεξ

    Η METRO γράφει ότι "μπορεί το κλίμα των τελευταίων ημερών να μην αφήνει πολλά περιθώρια για χαμόγελα και μπορεί να πληθαίνουν συνεχώς οι φωνές που επισημαίνουν ότι τα πράγματα δεν πάνε καλά για την τσέπη μας, ωστόσο ως λαός μπορούμε να αισθανόμαστε περήφανοι για το πόσο καλά πάνε τα πράγματα στο... κρεβάτι μας. Κι αυτό, γιατί η Ελλάδα αναδεικνύεται ως η πιο σέξι χώρα του κόσμου, καθώς οι Έλληνες κάνουν έρωτα πιο συχνά από όλους τους άλλους λαούς, ξεπερνώντας ακόμα και τους Γάλλους, που ανάμεσα στα άλλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν το τελευταίο διάστημα, έχασαν και τα πρωτεία που κατείχαν στον συγκεκριμένο "τομέα".
    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Wednesday, 9 November 2005 - 17:57:56 UTC