Browse through our Interesting Nodes on Tourism & Recreation in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 05-11-08

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 8/11/2005
  • [02] Ασφαλιστικό
  • [03] ΑΣΕΠ
  • [04] ΣτΕ
  • [05] Στέγη Καλατράβα
  • [06] Δημοσκόπηση
  • [07] Προσλήψεις
  • [08] Κ. Σημίτης
  • [09] Γαλλία

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 8/11/2005

    Ο διάλογος για το ασφαλιστικό, το βιβλίο του Κώστα Σημίτη και οι ταραχές που έχουν ξεσπάσει στη Γαλλία είναι από τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού αθηναϊκού Τύπου.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης): Η λεγεώνα των μεταναστών απειλεί. Άνοιξε στην Ευρώπη το ντόμινο των εξεγέρσεων.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος): Επιτέλους ξεσπά διά του Πρ. Παυλόπουλου η κυβέρνηση... Και όργιο προσλήψεων από το ΠΑΣΟΚ.

    ΑΝΩ ΚΑΤΩ: Σε ρόλο "ψηλού" ο ... "κοντός". 60 σύγχρονοι τρόποι για τη διάσπαση ενός κόμματος.

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: Συντάξεις: Δεν θίγεται το 65ο έτος. Η κυβέρνηση άνοιξε το διάλογο για το Ασφαλιστικό.

    Η ΑΥΓΗ: Φωτιές στην Ευρώπη από τον κοινωνικό αποκλεισμό και την κρατική πολιτική πυγμής.

    ΑΥΡΙΑΝΗ: Έκανε μπάχαλο το ΠΑΣΟΚ ο Σημίτης. Για να τα κονομήσει από το βιβλίο του.

    ΤΟ ΒΗΜΑ: ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ: Οι πολίτες βαθμολογούν τα κυβερνητικά στελέχη. Ποιοι υπουργοί να φύγουν και ποιοι να παραμείνουν.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Λύση από ΣτΕ για οικοδομικούς συνεταιρισμούς. Εισήγηση-ανάσα για χιλιάδες δικαιούχους.

    ΕΘΝΟΣ: Παιχνίδια με το ασφαλιστικό. Φιλολογικό διάλογο χωρίς πρόγραμμα ανοίγει η κυβέρνηση.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Ο Σημίτης αφού έθαψε την χώρα και το ΠΑΣΟΚ τώρα με το βιβλίο του... Ζητάει και τα ρέστα ο νεκροθάφτης.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: 11 αλλαγές στο Ασφαλιστικό. Σε πέντε άξονες ο διάλογος της κυβέρνησης με τους κοινωνικούς εταίρους.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Εκθέτει Παπανδρέου ο Σημίτης. Δήλωση δυσφορίας από τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: "Είναι αρχή του πολέμου...". Οι "Άθλιοι" των Παρισίων ξεσπάνε κατά των Αρχών.

    ΕΣΤΙΑ: Το "κλειδί" του Ασφαλιστικού. Η μείωσις της ανεργίας και της "μαύρης εργασίας".

    ESPRESSO: Τα σπίτια-φρούρια των επωνύμων στο Κολωνάκι. Ποιοι ζουν σε "κάστρα" στην καρδιά της Αθήνας.

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Η Γαλλία φλέγεται, η Ευρώπη φοβάται επέκταση ταραχών. Γάλλοι αστυνομικοί: "Εμφύλιος πόλεμος". Εμπρησμοί σε Βερολίνο και Βρυξέλλες.

    Ο ΛΟΓΟΣ: Αρχίζει ο διάλογος για το ασφαλιστικό. Οι επόμενες κυβερνήσεις θα λάβουν τις αποφάσεις.

    ΤΑ ΝΕΑ: "Κόλπο γκρόσο" για παράκαμψη του ΑΣΕΠ. Επειδή αντιδρά στη συνέντευξη.

    Η ΝΙΚΗ: Ο Μητσοτάκης του ΠΑΣΟΚ. Ο Σημίτης βλάπτει τη χώρα και το Κίνημα.

    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Κυβέρνηση της ΝΔ: Δρομολογεί τη νέα αντιασφαλιστική επίθεση.

    TRAFFIC NEWS: Τρανταχτά ονόματα "στο πλευρό" της Ηλία. Συνεχίζονται οι αποκαλύψεις για το παραδικαστικό κύκλωμα.

    Η ΧΩΡΑ: Βόμβα Καλατράβα. Μετράμε καθημερινά το στέγαστρο, λέει η υφυπουργός.

    City Press: Ανοίγει επίσημα το ασφαλιστικό.

    Μetro: Επανήλθε το Ασφαλιστικό. Διάλογο "μακράς πνοής" με τους κοινωνικούς εταίρους εξήγγειλε η κυβέρνηση.

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: Κτηματαγορά οι τελικές αλλαγές. Οι οριστικές αποφάσεις του υπουργείου Οικονομικών.

    ΕΓΝΑΤΙΑ: Στα σύνορα αφορολόγητη βενζίνη! Αντιδράσεις προκαλεί η απόφαση λειτουργίας πρατηρίου υγρών καυσίμων στα DUTY FREE της ελληνοσκοπιανής μεθορίου.

    ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Φλόγες από Γαλλία και σε άλλες χώρες.

    [02] Ασφαλιστικό

    Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ γράφει ότι "υπάρχει ανάγκη ελεύθερου διαλόγου μακράς πνοής, δήλωσαν οι υπουργοί Οικονομίας και Οικονομικών Γ. Αλογοσκούφης και Απασχόλησης Π. Παναγιωτόπουλος, κηρύσσοντας την έναρξη του διαλόγου για το Ασφαλιστικό. Πρόθεση της κυβέρνησης είναι να εξασφαλιστεί η μέγιστη δυνατή κοινωνική συναίνεση, προκειμένου να προχωρήσουν οι αναγκαίες μεταρρυθμίσεις".

    ΤΟ ΕΘΝΟΣ αναφέρει ότι " η κυβέρνηση ανοίγει τον διάλογο για το ασφαλιστικό , αλλά ...κρύβει τις θέσεις της. Ελλείψει κυβερνητικού έργου αναγγέλλει διάλογο χωρίς ατζέντα, σε μια επιχείρηση αντιπερισπασμού".

    Σύμφωνα με το ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ "την ένταση της αντιασφαλιστικής επίθεσης σε βάρος του συνόλου της εργατικής τάξης προανήγγειλε χτες η κυβέρνηση, δίνοντας το "πράσινο φως" για να ξεκινήσει ο σχετικός "κοινωνικός διάλογος στο πλαίσιο της ΟΚΕ".

    Ο ΛΟΓΟΣ προσθέτει ότι "την έναρξη του διαλόγου για το ασφαλιστικό κήρυξαν χθες οι υπουργοί Οικονομίας Γ. Αλογοσκούφης και Απασχόλησης Π. Παναγιωτόπουλος. Οι δύο υπουργοί δήλωσαν ότι αποστέλεται επιστολή στα προεδρεία της Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής της ΓΣΕΕ, της ΑΔΕΔΥ για την έναρξη του διαλόγου για το ασφαλιστικό".

    Η ΕΣΤΙΑ υποστηρίζει ότι "αν και καθυστερημένη, η πρωτοβουλία της Κυβερνήσεως είναι ορθή. Σήμερα δεν υπάρχει διεθνής μελέτη για την ελληνική οικονομία που να μην αναφέρεται στην ανάγκη μεταρρυθμίσεως του Ασφαλιστικού. Διότι αποτελεί πλέον κοινό τόπο ότι το ασφαλιστικό σύστημα της χώρας μας δεν θα αντέξη στον χρόνο".

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ γράφει ότι "τουλάχιστον έντεκα ακανθώδη ζητήματα αναμένεται ότι θα περιλαμβάνει η ατζέντα του κοινωνικού διαλόγου για την αναμόρφωση του ασφαλιστικού συστήματος".

    H CITY PRESS αναφέρει: "η κυβέρνηση ανακοίνωσε την έναρξη του διαλόγου που θα οδηγήσει σε αυστηροποίηση του συνταξιοδοτικού καθεστώτος. Πάνος Παναγιωτόπουλος: Διάλογος τώρα με συντονιστή την ΟΚΕ, αποφάσεις την επόμενη τετραετία. Προσπάθεια της κυβέρνησης να κινηθεί μεταξύ ευρωπαϊκών πιέσεων για άμεσες αλλαγές και διαχείρισης του πολιτικού κόστους. ΓΣΕΕ: Προσχηματικός ο διάλογος, προετοιμάζεται ο περιορισμός των ασφαλιστικών δικαιωμάτων. Ευάγγελος Βενιζέλος: Πρόχειρες οι κυβερνητικές κινήσεις, ενώ υπονομεύονται το ΙΚΑ και τα ασφαλιστικά ταμεία".

    H METRO τονίζει ότι "τη συνέχιση των μεταρρυθμίσεων, στο πλαίσιο του προγράμματος των διαρθρωτικών αλλαγών αλλά και την ανατροπή του αρνητικού κλίματος που έχει δημιουργηθεί στους κόλπους της επιχειρεί η κυβέρνηση, με τη διακήρυξη του "δεύτερου γύρου" έναρξης του διαλόγου για το ασφαλιστικό σύστημα".

    H ESPRESSO αναφέρει ότι "στην αντεπίθεση προσπαθεί να περάσει η κυβέρνηση, ανοίγοντας προσεκτικά το μεγάλο κεφάλαιο του ασφαλιστικού και εξαπολύοντας επίθεση στο ΠΑΣΟΚ, εκμεταλλευόμενη την αναταραχή που έχει προκαλέσει στο εσωτερικό του κόμματος η προδημοσίευση αποσπασμάτων από το βιβλίο του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη".

    [03] ΑΣΕΠ

    ΤΑ ΝΕΑ επισημαίνει ότι "νέο κόλπο για προσλήψεις ημετέρων στήνει η κυβέρνηση, καθώς το ΑΣΕΠ διαφωνεί με τις συνεντεύξεις. Έθεσε εκτός ΑΣΕΠ τις προσλήψεις και η αρχή έγινε σε προκήρυξη του Ελεγκτικού Συνεδρίου".

    [04] ΣτΕ

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ υποστηρίζει ότι "το κλειδί που θα ξεκλειδώσει το χρόνιο πρόβλημα δεκάδων οικοδομικών συνεταιρισμών παρέχει στους δικαιούχους το Συμβούλιο της Επικρατείας. Χθεσινή εισήγηση καλεί το ΥΠΕΧΩΔΕ να αποζημιώσει τα μέλη των συνεταιρισμών εκείνων των οποίων την οικιστική καταλληλότητα ενέκρινε δεν προχώρησε όμως με ευθύνη του υπουργείου η ένταξη των εκτάσεών τους στο σχέδιο πόλης".

    [05] Στέγη Καλατράβα

    Η ΧΩΡΑ τονίζει ότι "σφοδρή ανησυχία προκαλεί η αποκάλυψη ότι η στέγη Καλατράβα στο Ολυμπιακό Στάδιο δεν είναι και τόσο ...στέρεη. Με καθυστέρηση ενός χρόνου και ενώ το έργο δεν έχει ακόμα...παραληφθεί επίσημα, το υπουργείο Πολιτισμού παραδέχεται ότι εμφανίζει προβλήματα στα δοκάρια και στις συγκολλήσεις".

    [06] Δημοσκόπηση

    Σύμφωνα με το ΒΗΜΑ "μετεξεταστέοι μένουν οι περισσότεροι υπουργοί της κυβέρνησης του Κ. Καραμανλή από τους πολίτες, καθώς μόνο οι τέσσερις από τους 18 υπουργούς βαθμολογούνται λίαν καλώς. Οι εξαγγελίες της Νέας Διακυβέρνησης περί διαφάνειας και αντιμετώπισης των σκανδάλων μένουν κενό γράμμα και η διαφθορά αγγίζει πλέον άμεσα την κυβέρνηση. Αυτά προκύπτουν από τη δημοσκόπηση της εταιρίας GPO που έγινε για λογαριασμό της εκπομπής "Ανατροπή" και παρουσιάστηκε χθες το βράδυ από το Mega".

    [07] Προσλήψεις

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζου) αναφέρει ότι "μόνο το 2002 προσέλαβαν 148.898 υπαλλήλους στο Δημόσιο! Επίσης οι 136.950 που χρεώνονται στη ΝΔ προσλήφθηκαν επί ΠΑΣΟΚ και η σημερινή κυβέρνηση απλώς ανανέωσε τις συμβάσεις τους".

    [08] Κ. Σημίτης

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ γράφει ότι "οι αποκαλύψεις του κ. Κ. Σημίτη εκθέτουν το σημερινό πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ κ. Γ. Παπανδρέου, ο οποίος ως υπουργός Εξωτερικών την περίοδο 1999-2004 είχε την πολιτική ευθύνη για την πορεία του ελληνοτουρκικού διαλόγου".

    Η ΑΝΩ ΚΑΤΩ προσθέτει ότι "θρυαλλίδα διασπαστικών κινήσεων αποτελεί για το ΠΑΣΟΚ το βιβλίο του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη, ο οποίος "φορτώνει" την ευθύνη της ήττας στις εκλογές του Μαρτίου του 2004 στον Γιώργο Παπανδρέου".

    Η ΑΥΡΙΑΝΗ τονίζει ότι "μπάχαλο έκανε πάλι το ΠΑΣΟΚ ο αρχιερέας του συνωμοτισμού και της υπονόμευσης Κώστας Σημίτης, προκειμένου να κονομήσει μερικές χιλιάδες ευρώ από το ψευτοβιβλίο που έβγαλε".

    Σύμφωνα με τη ΝΙΚΗ "ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης απέδειξε με όσα γράφει στο βιβλίο του, που επισήμως θα παρουσιαστεί αύριο, ότι παραμένει, δυστυχώς, αμετανόητος και μικρόψυχος ακόμη και απέναντι στο ίδιο του το κόμμα και στη νέα ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, την οποία μέχρι σήμερα υπονομεύει, διεκδικώντας στην πραγματικότητα έναν ρόλο... Μητσοτάκη του Κινήματος".

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ υπογραμμίζει ότι "πολύς θόρυβος και προδημοσιεύσεις αποσπασμάτων γίνεται για το βιβλίο του πρώην Πρωθυπουργού που θα κυκλοφορήσει αύριο. Ο Σημίτης ούτε λίγο, ούτε πολύ παρουσιάζει όλες τις επιτυχίες δικές του κατά την διάρκεια της πρωθυπουργίας του και όλες τις αποτυχίες του τις φορτώνει στις πλάτες των άλλων. Αυτός ο άνθρωπος που έθαψε την Ελλάδα βάζοντάς μας στην ζώνη του Ευρώ ενώ μας έλεγε ότι μας έβαλε στην ΟΝΕ".

    [09] Γαλλία

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ υποστηρίζει ότι "ο κίνδυνος μιας ευρωπαϊκής "πανδημίας" με έναυσμα τις ταραχές στα προάστια των γαλλικών πόλεων απασχολεί έντονα τις πολιτικές ηγεσίες και τα μέσα ενημέρωσης της Ευρώπης, μετά τα πρώτα, μεμονωμένα κρούσματα στο Βερολίνο και στις Βρυξέλλες".

    Η ΑΥΓΗ σημειώνει ότι "τίποτε δεν φαίνεται να μπορεί να σταματήσει τα επεισόδια μεταξύ νεαρών και αστυνομίας, που έχουν πλέον εξαπλωθεί σε όλη τη Γαλλία, σε ορισμένα διαμερίσματα του Παρισιού, αλλά και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες".

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτση) επισημαίνει ότι "τον πρώτο της νεκρό από τις νύκτες οργής που συγκλονίζουν απ' άκρου σ' άκρο τη χώρα εδώ και 11 και πλέον 24ωρα, θρηνεί η Γαλλία, με την ανησυχία για το τι ξημερώνει το αύριο να ξεπερνά πλέον τα γαλλικά σύνορα μετά την καταγραφή παρόμοιων κρουσμάτων σε Γερμανία και Βέλγιο, κρούσματα τα οποία αναζωπύρωσαν τους φόβους ότι η Ευρώπη μπορεί να βρεθεί σε ένα κλοιό διαμαρτυρίας".

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ εκτιμά ότι "η αδυναμία της κυβέρνησης να αντιμετωπίσει την εξέγερση των απόκληρων και η εκμετάλλευσή τους από την ακροδεξιά δημιουργούν κλίμα πανικού στη Γαλλία. Πολίτες επιλέγουν την αυτοπροστασία, καθώς οι εξεγερμένοι προειδοποιούν ότι πρόκειται για 'αρχή πολέμου", δήμαρχοι προτείνουν απαγόρευση κυκλοφορίας και ακροδεξιοί (Λεπέν) ζητούν επέμβαση του στρατού. Ευρωπαίοι ηγέτες φοβούνται επέκταση της εξέγερσης, αλλά υποβαθμίζουν τους εμπρησμούς σε Βερολίνο, Βρέμη και Βρυξέλλες".

    Η Traffic News ισχυρίζεται ότι "υπόνοιες ότι πίσω από τα βίαια κρούσματα που έχουν μετατρέψει σε κόλαση το Παρίσι βρίσκεται η Αλ Κάιντα έχουν οι Αρχές".


    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Tuesday, 8 November 2005 - 22:01:01 UTC