Browse through our Interesting Nodes on Politics in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 05-11-02

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 2/11/2005
  • [02] ΤΙΤΛΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ
  • [03] Προκλήσεις - Ματαίωση συνάντησης Παπούλια - Μοϊσίου
  • [04] Παραδικαστικό κύκλωμα-Διώξεις
  • [05] Αυξήσεις στις συγκοινωνίες
  • [06] Ακίνητα
  • [07] Προσλήψεις
  • [08] ΚΚΕ - Δημοτικές εκλογές
  • [09] Υπουργοί - Τηλεπαράθυρα

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 2/11/2005

    Οι προκλήσεις σε βάρος του Προέδρου της Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια και η ματαίωση της συνάντησή του με τον Αλβανό ομόλογό του στους Αγίους Σαράντα και οι νέες διώξεις κατά δικαστών και δικηγόρων που φέρονται να εμπλέκονται στο παραδικαστικό κύκλωμα, δεσπόζουν στα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού αθηναϊκού Τύπου.

    [02] ΤΙΤΛΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης): Προσλήψεις για 2.488 νέες θέσεις. Σε δήμους, "Τουριστικά Ακίνητα", Πανεπιστήμια.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος): "Κόπρος του Αυγεία" στη Δικαιοσύνη. Διώκονται άλλοι 6 δικαστές και 3 μεγαλοδικηγόροι.

    ΑΝΩ ΚΑΤΩ: Diplomatie Arbanitique. Προσπαθούν να εγείρουν θέμα Τσαμουριάς σε συνδυασμό με τις εξελίξεις στο Κόσοβο.

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: Συμμορία 19 δικαστών και δικηγόρων στο "σκαμνί". Ασκούνται διώξεις εναντίον επίορκων λειτουργών της Δικαιοσύνης.

    Η ΑΥΓΗ: Σχέδια έντασης στα Βαλκάνια. Αυξάνουν οι πιέσεις για την ανεξαρτητοποίηση του Κοσσυφοπεδίου με πρωταγωνιστή τον Μπέρνς.

    ΑΥΡΙΑΝΗ: Έγκλημα της ΕΥΠ στην Αλβανία. Εξέθεσαν τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και την κυβέρνηση οι ανίκανοι της Κατεχάκη.

    ΤΟ ΒΗΜΑ: Άνω - κάτω τα ακίνητα. Σχεδιάζονται πρόσθετες ρυθμίσεις. Ανατροπές στην αγορά θα φέρουν οι νέες αποφάσεις της κυβέρνησης.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Ημιυπαίθριοι. Τι αλλάζει με νέο νόμο. Τι πρέπει να προσέξουν οι ιδιοκτήτες παλαιών και νεόδμητων ακινήτων.

    ΕΘΝΟΣ: Αυξήσεις έως 20% στα εισιτήρια. Οι ανατιμήσεις...ενώνουν Αλογοσκούφη - Λιάπη.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Μια σπείρα ποτισμένων με ανθελληνικά αισθήματα και αλυτρωτικές διαθέσεις εξανάγκασαν τους Προέδρους των δύο χωρών να ματαιώσουν την χθεσινή συνάντησή τους και ...Το γύρισαν στο "τσάμικο" οι Αλβανοί.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Ράπισμα Παπούλια στους Αλβανούς. Δεν παίζει με τον χάρτη του Ελληνισμού ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Αλβανική προβοκάτσια με Τσαμουριά. Οργισμένος ο Παπούλιας διέκοψε την επίσκεψή του στην Αλβανία.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Στο σκαμνί 21 δικαστές (έπονται άλλοι 15) 25 δικηγόροι. Δικαιοσύνη: Προχωράει η κάθαρση - Άφωνη η κοινή γνώμη.

    ΕΣΤΙΑ: Έτσι φθείρεται η Κυβέρνησις. Οι υπουργοί δέσμιοι των τηλεοπτικών δελτίων.

    ESPRESSO: Ο Θέμος Αναστασιάδης μιλάει για τη σχέση του με τον Χατζηνικολάου. "Όχι πια σεξ μόνο φίλοι". "Είπαμε να κάνουμε ανακωχή, όχι να αρχίσουμε και σεξουαλικές σχέσεις".

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Κρίση ξαφνικά στις σχέσεις με την Αλβανία. Διέκοψε επίσκεψη ο Κάρολος Παπούλιας.

    Ο ΛΟΓΟΣ: Εκ των υστέρων "τηλεφωνική συγγνώμη"....από τον Α. Μοϊσίου στον Κ. Παπούλια. Αρνητικό το κλίμα μετά την ματαίωση της συνάντησης.

    ΤΑ ΝΕΑ: Τσάμικη παγίδα στον Παπούλια. 150 άτομα έπιασαν στον ύπνο την κυβέρνηση.

    Η ΝΙΚΗ: Προβοκάτσια Μπερίσα. Άμεση η αντίδραση του Κάρολου Παπούλια.

    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Δημοτικές και Νομαρχιακές εκλογές . Να αποδυναμωθούν ΝΔ- ΠΑΣΟΚ. Μάχη παντού! Για το δυνάμωμα των συνδυασμών που υποστηρίζει το ΚΚΕ.

    TRAFFIC NEWS: Λευτέρη αυτός είναι ο γιος σου. Σοκ Λε-Πα με όσα υποστηρίζει γυναίκα - μυστήριο.

    Η ΧΩΡΑ: Έδιωξαν τον Παπούλια από την Αλβανία. Έστησαν μπλόκα οι Τσάμηδες.

    City Press: Η "Μεγάλη Αλβανία" φέρνει και θέμα Τσάμηδων.

    Μetro: Αλβανική πρόκληση. Διαδήλωση "Τσάμηδων" ανάγκασε τον Έλληνα Πρόεδρο να διακόψει το ταξίδι του.

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: Αντικειμενικές χωρίς αντίκρισμα. Ακίνητα στη Θεσσαλονίκη: Μέχρι και 5 φορές πάνω οι πραγματικές τιμές.

    ΕΓΝΑΤΙΑ: Εργολάβοι χωρίς εγγύηση δημοσίου! Καθυστερήσεις πληρωμών, χαμηλές τιμές δημοπράτησης έργων και υπερδανεισμός τα βασικότερα προβλήματα του Συνδέσμου Εργοληπτών Κ. Μακεδονίας.

    ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Αλβανική τορπίλη κατά Παπούλια. Αν και είχε άρει το "εμπόλεμο"...

    [03] Προκλήσεις - Ματαίωση συνάντησης Παπούλια - Μοϊσίου

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ τονίζει ότι "τις καλές σχέσεις που αναπτύχθηκαν τα τελευταία χρόνια, μεταξύ Ελλάδας και Αλβανίας, πήγε να τινάξει κυριολεκτικά στον αέρα μια σπείρα ποτισμένων με ανθελληνικά αισθήματα και αλυτρωτικές διαθέσεις, εξαναγκάζοντας σε ματαίωση την προγραμματισμένη συνάντηση των προέδρων των δύο χωρών. Ανίκανη στάθηκε η αλβανική κυβέρνηση να κρατήσει τους άγραφους και γραπτούς νόμους της διπλωματίας".

    Σύμφωνα με τον ΕΛΕΥΘΕΡΟ "τη λεπτή "κόκκινη γραμμή" της ελληνικής ανοχής ξεπέρασαν χθες οι Αλβανοί προσπαθώντας έστω και με έμμεσο τρόπο να καταγράψουν τα ανυπόστατα αιτήματά τους περί Τσάμηδων, περιουσιών κτλ. Η αντίδραση του Προέδρου της Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια να αποχωρήσει από τη γειτονική χώρα και να ματαιώσει τη συνάντησή του με τον Αλβανό πρόεδρο ήταν άμεση και δεν άφησε περιθώρια παρερμηνειών".

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ εκτιμά ότι "η απόπειρα ένταξης του ανύπαρκτου για την Ελλάδα ζητήματος "Τσαμουριάς" στην ατζέντα των ελληνοαλβανικών σχέσεων προκάλεσε τη ματαίωση της προγραμματισμένης για χθες συνάντησης των προέδρων της Ελλάδας και της Αλβανίας κκ Παπούλια και Μοϊσίου στους Αγίους Σαράντα. Στο μεταξύ, εντολή ενίσχυσης των στρατιωτικών περιπόλων στα σύνορα με την Αλβανία δόθηκε μετά το αρνητικό κλίμα που διαμορφώθηκε σε βάρος της Ελλάδας".

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ επισημαίνει ότι "ο κ. Παπούλιας ανέμενε επί δίωρο στο Γενικό Προξενείο της χώρας μας στο Αργυρόκαστρο τη θετική ανταπόκριση των αλβανικών αρχών στο αίτημά του να διασφαλιστεί η "διακριτικότητα" των διαδηλωτών. Για τον σκοπό αυτό, μάλιστα, επικοινώνησε δύο φορές τηλεφωνικώς με τον κ. Μοϊσίου, που βρισκόταν στο ξενοδοχείο, ενώ η ελληνική κυβέρνηση είχε επιστήσει, εδώ και αρκετές ημέρες πριν, την προσοχή των Τιράνων προκειμένου να μην παρουσιαστούν τέτοιου είδους προβλήματα".

    H METRO σημειώνει ότι πρόκειται για μια " απροσδόκητη αλβανική πρόκληση προς την Ελλάδα, που ηλεκτρίζει σε μια καλή περίοδο τις σχέσεις των δύο χωρών. Έντονο ήταν το ξέσπασμα του κ. Παπούλια και του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών, ενώ αίσθηση προκάλεσε ο προκλητικός τόνος με τον οποίο απάντησαν τα Τίρανα".

    Η ESPRESSO γράφει ότι " ενενήντα λεπτά έντασης πέρασε στο κτίριο του γενικού ελληνικού προξενείου στο Αργυρόκαστρο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας, εξαιτίας διαδήλωσης των Τσάμηδων, που έγινε με την ανοχή των αλβανικών αρχών και έθεσε σε άμεσο κίνδυνο την ασφάλειά του".

    Ο ΛΟΓΟΣ γράφει ότι "ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δέχθηκε τηλεφώνημα από τον κ. Α. Μοϊσίου, ο οποίος εξέφρασε την λύπη του και ζήτησε συγνώμη από τον κ. Παπούλια. Οι δύο Πρόεδροι μίλησαν και για πραγματοποίηση της συνάντησής τους σε ημερομηνία που θα καθοριστεί αργότερα".

    Η ΝΙΚΗ αναφέρει ότι "άμεση ήταν η αντίδραση του Προέδρου της Δημοκρατίας Κάρ. Παπούλια στη διπλωματική προβοκάτσια που όπως τεκμαίρεται, οργανώθηκε τουλάχιστον υπό την ανοχή της κυβέρνησης του Σαλί Μπερίσα. Κρατώντας αλβανικές και αμερικανικές σημαίες, οι συγκεντρωθέντες, οι οποίοι είχαν μεταφερθεί με λεωφορεία από τα Τίρανα, έθεσαν θέμα "Τσάμηδων", ενέργεια που δεν παρεμποδίστηκε από τον περιφερειάρχη".

    Η ΑΝΩ ΚΑΤΩ υποστηρίζει ότι "με άδεια της κυβέρνησης οργανώθηκε συγκέντρωση από 300 αυτοαποκαλούμενους Τσάμηδες έξω από το ξενοδοχείο, όπου θα γίνονταν η συνάντηση των δύο προέδρων και κραύγαζαν συνθήματα κατά της Ελλάδας. Ο Κάρολος Παπούλιας σε συνεννόηση με την ελληνική κυβέρνηση ματαίωσε τη συνάντηση και επέστρεψε στα Ιωάννινα".

    Η ΑΥΓΗ υπογραμμίζει ότι " σε μια περίοδο που ο αμερικανικός παράγων κλιμακώνει τις πιέσεις του για να πετύχει την ανεξαρτητοποίηση του Κοσσυφοπεδίου, η ένταση διαχέεται στα δυτικά Βαλκάνια με επισπεύδουσα πλευρά και πάλι την Αλβανία. Στη γειτονική χώρα κυβερνά και πάλι ο Μπερίσα, με βεβαρυμένο παρελθόν ως προς τις ελληνοαλβανικές σχέσεις, ενώ ο υφ. Εξωτερικών των ΗΠΑ Νίκολας Μπερνς, ο οποίος μόλις προ ημερών είχε μιλήσει για "αλβανική μειονότητα στην Ελλάδα" επιστρέφει στα Βαλκάνια ως ειδικός μεσολαβητής για την ανεξαρτησία του Κοσσυφοπεδίου".

    H CITY PRESS επισημαίνει: " η ανεξαρτητοποίηση του Κοσσυφοπεδίου προκαλεί νέο γύρο βαλκανικής αποσταθεροποίησης. Τα Τίρανα σκληραίνουν τη στάση τους έναντι της Αθήνας. Η ΠΓΔΜ πάει για διάσπαση και τα Σκόπια εμφανίζονται αδιάλλακτα στο θέμα του ονόματος. Αιφνιδιάστηκε για μία ακόμη φορά η ελληνική διπλωματία".

    ΤΑ ΝΕΑ σημειώνουν ότι "διπλωματικές πηγές τόνιζαν πως η χρονική συγκυρία στην οποία εκδηλώνεται "αλβανικό πρόβλημα" είναι εξαιρετικά κρίσιμη. Σημειώνεται τη στιγμή που και η Ένωση ετοιμάζεται να ομαλοποιήσει τις σχέσεις της με τα Τίρανα, ενώ η διεθνής κοινότητα έχει ενεργοποιήσει τις διαδικασίες για οριστικοποίηση του καθεστώτος του Κοσόβου, με τους περισσότερους "παίκτες" να υποστηρίζουν την ανεξαρτητοποίηση της σερβικής επαρχίας είτε υπό κηδεμονία είτε χωρίς. Οι εντάσεις στην περιοχή εμποδίζουν την Ελλάδα να παίξει ρόλο σταθεροποιητικό, ενώ την καθιστούν μέρος του προβλήματος κάτι που απέφυγε να γίνει στο παρελθόν, όταν τα Βαλκάνια φλέγονταν".

    Σύμφωνα με τη ΧΩΡΑ "υποχρεωμένη να αναζητήσει τη χαμένη της τιμή είναι πλέον η Αθήνα και να σηκώσει το γάντι που της έχουν πετάξει τον τελευταίο καιρό για όλα τα εθνικά θέματα. Η κυβέρνηση μπροστά στις προκλήσεις που δέχεται καλείται να αποδείξει ότι δεν είναι αδύναμη και ανήμπορη να τις αντιμετωπίσει, διαψεύδοντας όσους υποστηρίζουν - δικαίως - ότι με την ενδοτικότητά της επιτρέπει την αναβίωση εφιαλτικών σεναρίων για το Σκοπιανό, την Τσαμουριά, το Οικουμενικό Πατριαρχείο αλλά και το Κυπριακό".

    Η ΑΥΡΙΑΝΗ υποστηρίζει ότι "στον ερασιτεχνισμό και την ολιγωρία της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών, οφείλεται η χθεσινή αιφνίδια διακοπή της επίσκεψης του Προέδρου της Δημοκρατίας στην Αλβανία , τον οποίο εγκλώβισαν με την εγκληματική τους αδιαφορία, σε μία απόφαση από την οποία δύσκολα θα μπορούσε να κάνει πίσω".

    [04] Παραδικαστικό κύκλωμα-Διώξεις

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ υποστηρίζει ότι "άλλοι έξι δικαστές και τουλάχιστον τρεις μεγαλοδικηγόροι πρόκειται να διωχθούν για εμπλοκή στα παραδικαστικά κυκλώματα. Μέχρι τώρα 17 δικαστές και 25 δικηγόροι διώχθηκαν ποινικά, στο πλαίσιο της επιχείρησης κάθαρσης στη δικαιοσύνη και έπεται συνέχεια, αφού στο στόχαστρο του εφέτη-ανακριτή βρίσκονται τουλάχιστον άλλοι 15 δικαστές. Για την επίσπευση της υπόθεσης Μπουρμπούλια, η οποία εμπλέκεται σε υποθέσεις του Χρηματιστηρίου, αλλά φυγοδικεί, καθώς και για το άνοιγμα λογαριασμών της, το Ελληνικό Δημόσιο προτίθεται να διορίσει Ελβετό δικηγόρο".

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζου) γράφει ότι "χορός" διώξεων κατά λειτουργών της θεάς Θέμιδος! Ο υπουργός Δικαιοσύνης Αναστάσης Παπαληγούρας προανήγγειλε χθες την άσκηση ποινικών διώξεων ακόμη και σε βαθμό κακουργήματος κατά νέων προσώπων, δικαστών, δικηγόρων και άλλων για ανάμειξή τους στο παραδικαστικό κύκλωμα. Ταυτόχρονα θα απαγγελθούν και συμπληρωματικές κατηγορίες κατά επίορκων δικαστών και δικηγόρων που ωστόσο ήδη κατηγορούνται για συμμετοχή στα φαινόμενα διαφθοράς που έχουν πλήξει ανεπανόρθωτα το κύρος της Δικαιοσύνης. Τα επόμενα 24ωρα σίγουρα θα είναι κρίσιμα καθώς οι ειδικοί εφέτες ανακριτές Ι. Σιδέρης και Ι. Φιοράκης ολοκληρώνουν τη σύνταξη των κατηγορητηρίων και σύντομα θα στείλουν κλήσεις προς απολογία στους εμπλεκομένους στο κύκλωμα που είχε στήσει ο Γιοσάκης και η παρέα του".

    Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ προσθέτει ότι "ως "μέλη ομάδων", που είχαν οργανώσει και συστήσει συμμορία, στο πλαίσιο της δράσης των παραδικαστικών κυκλωμάτων, τα οποία λυμαίνονταν το χώρο της Δικαιοσύνης, μαζί με την πρώην ανακρίτρια, Αντωνία Ηλία, αλλά και τον πρώην πρόεδρο Πρωτοδικών και υπόδικο, Ευάγγελο Καλούση, θα κληθούν τις επόμενες ημέρες να παραλάβουν τα κατηγορητήριά τους, έξι δικαστικοί λειτουργοί -ανάμεσά τους και ανώτερης βαθμίδας- και έντεκα δικηγόροι".

    Η Traffic News αναφέρει ότι "σε θρίλερ για γερά νεύρα εξελίσσεται η υπόθεση της πρώην ανακρίτριας, Αντωνίας Ηλία, σε βάρος της οποίας έχει εκδοθεί ακόμη και ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης. Χθες, το πρωί ο συνήγορός της κ. Ιωάννης Σταμούλης, επισκέφθηκε τον ανακριτή και ζήτησε να πάρει αντίγραφα της δικογραφίας, αφού πρώτα δήλωσε ότι η πελάτισσά του βρίσκεται στην Ελλάδα και συγκεκριμένα σε κατοικία στο Γαλάτσι".

    [05] Αυξήσεις στις συγκοινωνίες

    Το ΕΘΝΟΣ σημειώνει ότι "αυξήσεις έως 20% "ψήνονται" στα εισιτήρια των αστικών συγκοινωνιών, των ΚΤΕΛ, των σιδηροδρόμων, αλλά και στα κόμιστρα των ταξί και των φορτηγών ιδιωτικής χρήσεως. Για πρώτη φορά το θέμα των ανατιμήσεων συζητείται σήμερα συνολικά μεταξύ των συναρμόδιων υπουργών Οικονομίας κ. Γιώργου Αλογοσκούφη και Μεταφορών κ. Μιχάλη Λιάπη προκειμένου να ληφθούν οι τελικές αποφάσεις".

    [06] Ακίνητα

    ΤΟ ΒΗΜΑ αναφέρει ότι «πρόσθετες ρυθμίσεις για τη φορολογία των ακινήτων σχεδιάζει το υπουργείο Οικονομικών, παράλληλα με την αύξηση των αντικειμενικών τιμών. Το αντικειμενικό σύστημα καθορισμού της αξίας των ακινήτων θα επεκταθεί σε ολόκληρη τη χώρα, για πρώτη φορά θα αποκτήσουν αντικειμενικές αξίες περισσότεροι από 1.000 οικισμοί, ενώ αλλαγές θα υπάρξουν και στις ζώνες».

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ γράφει ότι «σημαντικούς περιορισμούς και τσουχτερά πρόστιμα για τους ημιυπαίθριους χώρους, με σκοπό να λειτουργήσει αποτρεπτικά για το κλείσιμό τους, προβλέπουν οι ρυθμίσεις που προωθεί το ΥΠΕΧΩΔΕ. Οι ρυθμίσεις περιλαμβάνονται στο σχέδιο νόμου "έκδοση οικοδομικών αδειών, έλεγχος των ανεγειρόμενων οικοδομών, τροποποίηση των διατάξεων περί Κτηματολογίου και άλλες διατάξεις", που αναμένεται να ψηφιστεί εντός του Νοεμβρίου».

    [07] Προσλήψεις

    Σύμφωνα με τον ΑΔΕΣΜΕΥΤΟ ΤΥΠΟ «νέες θέσεις εργασίας που ανέρχονται στις 2.488, προκηρύχθηκαν και αυτή την εβδομάδα, υπό την επίβλεψη του ΑΣΕΠ (ή και εκτός ΑΣΕΠ) και του ΟΑΕΔ. Οι νέες προκηρύξεις αφορούν θέσεις στο Δήμο Περιστερίου, στο ΙΓΜΕ, στο Ελεγκτικό Συνέδριο, στην Εταιρεία Τουριστικών Ακινήτων και την Επιτροπή Ερευνών Πανεπιστημίου Αιγαίου».

    [08] ΚΚΕ - Δημοτικές εκλογές

    Ο ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ υπογραμμίζει ότι «"ούτε μια μέρα χαμένη, ούτως ώστε η επόμενη μάχη των τοπικών εκλογών να γίνει μια μάχη πυροδότησης μιας γενικής αλλαγής του συσχετισμού δυνάμεων σε βάρος, πριν απ΄όλα, του ΠΑΣΟΚ και της Νέας Δημοκρατίας, γιατί δεν πάει άλλο", τόνισε η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, στη διάρκεια της χτεσινής συνέντευξης Τύπου, όπου παρουσίασε τις θέσεις και προτάσεις του Κόμματος για τις επόμενες δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές».

    [09] Υπουργοί - Τηλεπαράθυρα

    Η ΕΣΤΙΑ τονίζει ότι «πέραν της θεσμοθετημένης θέσεως του κυβερνητικού εκπροσώπου, σήμερα έχει δημιουργηθή και μία νέα -άτυπη- κυβερνητική θέσις. Εκείνη του εκπροσωπούντος την Κυβέρνηση στο εκάστοτε δελτίο ειδήσεων! Ασφαλώς και πρέπει οι υπουργοί να είναι διαθέσιμοι οσάκις τίθενται ζητήματα δημοσίου ενδιαφέροντος τα οποία χρήζουν διευκρινήσεων. Άλλο όμως είναι η ενημέρωσις και ο δημοσιογραφικός έλεγχος της εξουσίας και άλλο η συμμετοχή των υπουργών εν είδει "κομπάρσου" στο καθημερινό τηλεοπτικό υπερθέαμα με τον ψευδεπίγραφο τίτλο "ειδήσεις"».
    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Wednesday, 2 November 2005 - 18:04:16 UTC