Browse through our Interesting Nodes of Internet & Computing Services in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 05-10-18

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 18/10/2005
  • [02] ΤΙΤΛΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ
  • [03] Γρίπη των πουλερικών
  • [04] ΜΜΕ
  • [05] Εργασιακό
  • [06] Ν. Γκαργκάνας
  • [07] Διαφθορά

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 18/10/2005

    Ο εντοπισμός του πρώτου κρούσματος της γρίπης των πουλερικών σε γαλοπούλα στις Οινούσσες της Χίου και η διαφθορά στη Δημόσια Διοίκηση επί των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ τη διετία 2001-2003 με το πρόγραμμα "Πολιτεία" κυριαρχούν στα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού αθηναϊκού Τύπου.

    [02] ΤΙΤΛΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης): ΕΠΙ ΠΟΔΟΣ για ύποπτο κρούσμα στη Χίο. Σε καραντίνα οικόσιτη μονάδα στις Οινούσσες.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος): Μεγάλο φαγοπότι στο πασοκικό πρόγραμμα "Πολιτεία". Ο Πρ. Παυλόπουλος έστειλε το πόρισμα-φωτιά στη Δικαιοσύνη.

    ΑΝΩ ΚΑΤΩ: Έκθετος ο Γκαργκάνας. Η Τράπεζα της Ελλάδος με ανακοίνωσή της προσπαθεί να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα.

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: Εμβόλια με δελτίο. Ο φόβος της γρίπης των πτηνών απογειώνει τη ζήτηση.

    Η ΑΥΓΗ: Αγώνας δρόμου για τον έλεγχο του ιού. Στις Οινούσες το πρώτο κρούσμα γρίπης των πουλερικών.

    ΑΥΡΙΑΝΗ: 1.250.000.000 έφαγε ο απατεώνας Κοντομηνάς από την Αθηνά Σταύρου. Κατέθεσε αγωγή κατά της "INTERAMERICAN" ο γνωστός ποινικολόγος κ. Περικλής Σταυριανάκης.

    ΤΟ ΒΗΜΑ: Γαλοπούλα με γρίπη βρέθηκε χθες στις Οινούσσες. Ύποπτο κρούσμα σε ακριτικό νησί του Αιγαίου.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Αντεπίθεση με στοιχεία και ονόματα. Η κυβέρνηση αποκαλύπτει το βίο και την υποκρισία του ΠΑΣΟΚ.

    ΕΘΝΟΣ: Η γρίπη των πτηνών πέρασε τα ελληνικά σύνορα. Αγωνία. Πρώτο ύποπτο κρούσμα στη Χίο.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Αλληλοκαρφώματα δίνουν και παίρνουν με στόχο τον προσεχή ανασχηματισμό. Και στης Ρηγίλλης την ποδιά σφάζονται παλικάρια.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Στο σπίτι μας ο τρόμος των πτηνών. Συναγερμός στην Ελλάδα μετά το κρούσμα του ιού της γρίπης των πτηνών στις Οινούσες Χίου.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Η ψυχραιμία αντίδοτο στον ιό. Σε αγρόκτημα στις Οινούσσες το πρώτο κρούσμα της γρίπης των πτηνών.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Το μήνυμα της γαλοπούλας. Πρώτο κρούσμα στην Ευρωπαϊκή Ένωση, στις Οινούσσες.

    ΕΣΤΙΑ: Δυσκαμψίες στο εργασιακό. Σοβαρά αντικίνητρα στην πρόσληψη προσωπικού.

    ESPRESSO: Ποιοι εκβιάζουν τον Μάκη. Απειλούν την Κιμ και τον γιο του.

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Όργιο διαφθοράς επί ημερών ΠΑΣΟΚ. Στον εισαγγελέα έκθεση ελεγκτών για σωρεία σκανδάλων στη διοίκηση.

    Ο ΛΟΓΟΣ: Συναγερμός: Το πρώτο κρούσμα στην Ελλάδα. Εντοπίστηκε ύποπτο κρούσμα της γρίπης των πτηνών στη Χίο.

    ΤΑ ΝΕΑ: Καραντίνα για το ύποπτο κρούσμα. Θρίλερ στις Οινούσσες.

    Η ΝΙΚΗ: Ύποπτο κρούσμα. Σε καραντίνα οι Οινούσσες μέχρι νεωτέρας...

    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: "Καριέρα" στη δουλοπρέπεια καλούνται να κάνουν οι νέοι.

    TRAFFIC NEWS: Σμήνος σεισμών απειλεί την Ελλάδα. 4 σεισμολόγοι μιλούν στην "t''. Υπάρχει σχέση με το σεισμό του Πακιστάν;

    Η ΧΩΡΑ: Ο εφιάλτης της γρίπης ήρθε στην Ελλάδα. Συναγερμός μετά το ύποπτο κρούσμα στις Οινούσσες.

    City Press: Γρίπη των πτηνών. Πρώτο ελληνικό κρούσμα στις Οινούσες.

    Μetro: Σήμα συναγερμού. Στις Οινούσσες το πρώτο θετικό δείγμα γρίπης των πτηνών.

    ΕΓΝΑΤΙΑ: Σε μία δεκαετία το κτηματολόγιο στη Θεσσαλονίκη. Σύμφωνα με τον πρόεδρο των κτηματομεσιτικών Νίκο Μανομενίδη το αλαλούμ συνεχίζεται.

    ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Η-5 στις Οινούσες. Εντοπίστηκε σε μονάδα με γαλοπούλες.

    [03] Γρίπη των πουλερικών

    H TRAFFIC NEWS γράφει ότι " στο έκτακτο Συμβούλιο Γενικών Υποθέσεων της ΕΕ που θα συνεδριάσει σήμερα θα συζητηθεί σχέδιο δράσης για τη γρίπη των πτηνών και θα προταθεί η καταβολή αποζημιώσεων για εκείνους που έχουν πληγεί από τη μείωση των πωλήσεων πουλερικών, εξαιτίας του ιού".

    Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ αναφέρει ότι "αυστηρά με συνταγή γιατρού θα διανέμονται πλέον τα αντιγριπικά εμβόλια, σύμφωνα με χθεσινή εγκύκλιο του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων προς τον Πανελλήνιο Φαρμακευτικό Σύλλογο. Στο μεταξύ, σε επιφυλακή βρίσκεται ολόκληρος ο κρατικός μηχανισμός μετά τη διαπίστωση του πρώτου κρούσματος της γρίπης των πτηνών σε πτηνοτροφείο στο χωριό Οινούσες της Χίου".

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτση) υποστηρίζει ότι "το πρώτο ύποπτο κρούσμα γρίπης των πτηνών εντοπίστηκε χθες στη χώρα μας σε γαλοπούλες στη Χίο. Αναμένονται ολοκληρωμένοι εργαστηριακοί έλεγχοι για το συγκεκριμένο δείγμα σε επτά περίπου μέρες στο εργαστήριο της Θεσσαλονίκης για να αποδειχθεί αν υπάρχει ο ιός, ανακοίνωσε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Βαγγέλης Μπασιάκος".

    Σύμφωνα με το ΛΟΓΟ "σε κατάσταση συναγερμού έχουν τεθεί οι αρχές, μετά τον εντοπισμό ύποπτου κρούσματος της γρίπης των πτηνών στη Χίο. Έπειτα από έλεγχο σε δέκα γαλοπούλες που βρέθηκαν νεκρές σε ιδιόκτητη μικρή οικόσιτη εκμετάλλευση είκοσι πουλερικών, το τεστ για μια εξ αυτών ήταν θετικό για το στέλεχος του ιού Η5. Προς το παρόν, οι αναλύσεις δεν έχουν επιβεβαιώσει εάν υπάρχει και το στέλεχος Η5Ν1 του ιού, που είναι και το θανατηφόρο".

    Η ΑΥΓΗ σημειώνει ότι "οι συνεχείς προειδοποιήσεις για την εμφάνιση κρουσμάτων γρίπης των πουλερικών στη χώρα μας επιβεβαιώθηκαν. Το πρώτο ύποπτο κρούσμα που εντοπίστηκε, γαλοπούλα στις Οινούσες της Χίου, υποχρεώνει σε αγώνα δρόμου κυβέρνηση και κρατικές αρχές για τον έλεγχο της εξάπλωσης του ιού στα πουλερικά της χώρας μας".

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ γράφει ότι "ο τρόμος του ιού της γρίπης των πτηνών πέρασε τα σύνορα της Ελλάδας. Σε κόκκινο συναγερμό έχουν τεθεί από χθες οι Αρχές, όταν επιβεβαιώθηκε κρούσμα του ιού Η5 στις Οινούσες της Χίου".

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ επισημαίνει ότι "ζωντανό γαλόπουλο στις Οινούσσες Χίου, κοντά στις τουρκικές ακτές, έφερε το πρώτο κρούσμα της γρίπης των πτηνών σε έδαφος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ενώ διαστάσεις παίρνει ένα αδικαιολόγητος - κατά τους ειδικούς επιστήμονες- πανικός του κοινού. Ανησυχία της ΠΟΥ για την Ασία. Καραμανίνα στον νομό Χίου, ενώ έγιναν άφαντα τα εμβόλια για τη γρίπη σ΄όλη τη χώρα. Την Πέμπτη μέτρα από τις Βρυξέλλες. Ιδρύονται τοπικά κέντρα άμεσης επέμβασης και προσλαμβάνονται άμεσα 100 εποχικοί κτηνίατροι. Η Ελλάδα θα διεκδικήσει από την ΕΕ αποζημιώσεις πτηνοτρόφων".

    ΤΟ ΒΗΜΑ αναφέρει ότι "η Ελλάδα είναι η πρώτη χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην οποία εμφανίζεται ο ιός της γρίπης των πτηνών. Στις Οινούσσες εντοπίστηκε γαλοπούλα με γρίπη και οι Αρχές έχουν τεθεί σε κατάσταση ετοιμότητας. Όπως έδειξαν τα πρώτα αποτελέσματα των εξετάσεων, η γαλοπούλα είχε προσβληθεί από τον υπότυπο Η5 του ιού. Σε μία εβδομάδα θα γίνουν γνωστά τα αποτελέσματα των ιολογικών εξετάσεων που θα δείξουν αν πρόκειται για το στέλεχος Η5Ν1 το οποίο έχει προκαλέσει δεκάδες θανάτους στη Νοτιοανατολική Ασία. Εκπρόσωποι της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ανακοίνωσαν ότι απαγορεύεται η εξαγωγή ζωντανών πτηνών και προϊόντων πουλερικών από την περιοχή της Χίου. Πάντως οι υπεύθυνοι του υπουργείου Υγείας υποστηρίζουν ότι είναι μικρή η πιθανότητα να ασθενήσουν όσοι ήρθαν σε επαφή με το άρρωστο πτηνό".

    Η ΧΩΡΑ προσθέτει ότι "σε απόλυτη ετοιμότητα οι Αρχές ακόμη και για το πιο ακραίο σενάριο. Ελέγχονται αποδημητικά και πουλερικά σε Ορεστιάδα, Μαγνησία και Ρόδο. Σε καραντίνα οι Οινούσσες. Μπλόκο στις εξαγωγές ελληνικών κοτόπουλος προς ΕΕ".

    Η ΝΙΚΗ υποστηρίζει ότι "κατάσταση συναγερμού για τη γρίπη των πτηνών επικρατεί πλέον και στη χώρα μας, όπου αυξάνεται κατακόρυφα η ανησυχία, δεδομένου ότι εντοπίστηκε χθες ύποπτο κρούσμα σε φάρμα στις Οινούσσες της Χίου, όπου μία γαλοπούλα βρέθηκε θετική στον πρώτο έλεγχο για τον ιό Η5".

    H METRO σημειώνει ότι "την άμεση κινητοποίηση του κρατικού μηχανισμού προκάλεσε η εμφάνιση του πρώτου ύποπτου κρούσματος γρίπης των πτηνών - θετικού στην παρουσία αντισωμάτων για τη γρίπη Η5 - στη χώρα μας, το οποίο εντοπίστηκε χθες στις Οινούσσες ,τα μικρά νησιά κοντά στη Χίο, ύστερ από εργαστηριακούς ελέγχους που πραγματοποίησε το Κέντρο Κτηνιατρικών Ιδρυμάτων Αθηνών σε εννέα δείγματα μικρής οικόσιτης εκμετάλλευσης".

    ΤΑ ΝΕΑ επισημαίνουν ότι "ύποπτο κρούσμα γρίπης των πτηνών εντοπίστηκε μετά τον πρώτο έλεγχο σε γαλοπούλα, σε μικρό αγρόκτημα στις Οινούσσες, το οποίο έχει τεθεί σε καραντίνα. Η επιβεβαίωση θα γίνει έπειτα από λεπτομερείς εργαστηριακούς ελέγχους. Το υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε ότι ο εμβολιασμός για την κοινή γρίπη θα γίνεται με συνταγή γιατρού, ενώ οι εταιρείες δεν βρίσκουν διαθέσιμα εμβόλια στη διεθνή αγορά".

    ΤΟ ΕΘΝΟΣ γράφει ότι "τα φτερά της αγωνίας "αγκαλιάζουν" από χθες το απόγευμα τη χώρα μας με τον εντοπισμό του ιού της γρίπης των πτηνών σε γαλοπούλα στις Οινούσσες της Χίου και την αναμονή του τελικού ελέγχου αν πρόκειται για τον φονικό τύπο Η5Ν1. Να σημειωθεί πως ο θανατηφόρος αυτός ιός έχει ήδη εντοπιστεί στην Τουρκία και τη Ρουμανία".

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ τονίζει ότι "ψυχραιμία συνιστά το Κέντρο Ελέγχου Ειδικών Λοιμώξεων μετά τον εντοπισμό του πρώτου κρούσματος της γρίπης των πουλερικών σε γαλοπούλα στις Οινούσσες της Χίου. Στην περιοχή έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα, ενώ η ελληνική κυβέρνηση ενημέρωσε άμεσα την ΕΕ".

    Σύμφωνα με την City Press "βρέθηκε θετικό δείγμα σε ζωντανή γαλοπούλα που προσβλήθηκε από τον ιό. Ακολουθείται διαδικασία ελέγχου μέσω Θεσσαλονίκης, ενδεχομένως και Λονδίνου. Υπό παρακολούθηση ζευγάρι κτηνοτρόφων για 7 ημέρες που είναι ο χρόνος επώασης. Πρώτα μέτρα επιτήρησης και στη συνέχεια απομόνωσης της οικόσιτης μονάδας παραγωγής και του χωριού. Τα διεθνή ΜΜΕ δίνουν μεγάλη έκταση στο πέρασμα της γρίπης των πτηνών, μέσω Ελλάδας, στην ΕΕ".

    [04] ΜΜΕ

    Η Espresso υπογραμμίζει ότι "τις πταίει; Οι δημοσιογράφοι που αναδεικνύουν κάποια από τα θέματα της επικαιρότητας και ο ανταγωνισμός των καναλιών ή οι πολιτικοί και το πολιτικό σύστημα που τροφοδοτεί με υλικό τα μίντια; Το γρίφο αυτό προσπαθεί να επιλύσει η κυβέρνηση το τελευταίο διάστημα, στην προσπάθειά της να ανακαλύψει τη γενεσιουργό αιτία των "επιθέσεων" που δέχεται, σύμφωνα με ορισμένα πρωτοκλασάτα στελέχη της".

    [05] Εργασιακό

    Η ΕΣΤΙΑ εκτιμά ότι "πριν από 8 μήνες, σε άρθρο του στην "Εστία" ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών κ. Γ. Αλογοσκούφης είχε αναφερθή στις "ακαμψίες" της αγοράς εργασίας και είχε προαναγγείλει την αντιμετώπισή τους. Έκτοτε, στο εργασιακό έχουν γίνει δύο βασικές ρυθμίσεις: Η διευθέτησις του χρόνου εργασίας και ο εξορθολογισμός του παραλόγου καθεστώτος των υπερωριών. Όμως αυτές δεν αρκούν για την άρση των δυσκαμψιών".

    [06] Ν. Γκαργκάνας

    Η ΑΝΩ ΚΑΤΩ σημειώνει ότι "σάλο έχει προκαλέσει η απόφαση του Διοικητή της Τραπέζης Ελλάδος να προβεί σε αύξηση 18% των μηνιαίων του αποδοχών, την ώρα που με την ενδιάμεση έκθεσή του ζητά σκληρή λιτότητα και αυξήσεις στους μισθούς των εργαζομένων μικρότερες από τον πληθωρισμό. Μάλιστα, προτρέπει την κυβέρνηση οι αυξήσεις στους μισθούς να γίνουν με βάση τον πληθωρισμό της ευρωζώνης. Κι όμως ο κ. Διοικητής για τον εαυτό φρόντισε με απόφαση του διοικητικού συμβουλίου να κάνει αύξηση 18% από τον Απρίλιο του 2005".

    [07] Διαφθορά

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ γράφει ότι "την έκταση της διαφθοράς στη Δημόσια Διοίκηση επί των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ αναδεικνύει με εντυπωσιακό τρόπο το πόρισμα του Σώματος Επιθεωρητών-Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης για την εφαρμογή και διαχείριση του προγράμματος "Πολιτεία" την τριετία 2001-2003. Στις 116 σελίδες του άκρως αποκαλυπτικού πορίσματος, το οποίο διαβιβάστηκε ήδη στον εισαγγελέα Εφετών Αθηνών για την αναζήτηση ποινικών ευθυνών, περιγράφεται ο τρόπος με τον οποίο παρακάμπτονταν οι τυπικές διαδικασίες με φωτογραφικές προκηρύξεις και προσχηματική συμμετοχή υποψηφίων αναδόχων".
    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Tuesday, 18 October 2005 - 21:33:26 UTC