Read about The Pontian Genocide Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 05-10-05

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 5/10/2005
  • [02] Ανεργία
  • [03] Παιδεία
  • [04] Πρόωρη συνταξιοδότηση
  • [05] Γ. Α. Παπανδρέου
  • [06] Φοροφυγάδες
  • [07] Δικυκλιστές
  • [08] Μηνιγγίτιδα
  • [09] Ελληνοτουρκικά
  • [10] ΠΑΣΟΚ
  • [11] Χωματερή Άνω Λιοσίων
  • [12] Αλέξανδρος Γιωτόπουλος
  • [13] ΟΤΕ-ΔΕΗ
  • [14] Τα μυστικά γκάλοπ
  • [15] Κυβέρνηση
  • [16] Προϋπολογισμός 2006

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 5/10/2005

    Η αλήθεια για την ανεργία, οι θεσμικές αλλαγές στα ΑΕΙ, η πρόωρη συνταξιοδότηση, το μεγάλο στοίχημα του Γιώργου Παπανδρέου για τις Δημοτικές εκλογές, οι βολές Γιωτόπουλου για τρεις κατηγορουμένους της "17Ν" και ο νέος Προϋπολογισμός είναι από τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού αθηναϊκού Τύπου.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης): Ξεκληρίστηκε ένα χωριό μοτοσικλετιστές! Αποκλειστικό: Στοιχεία-σοκ για το πρώτο 9μηνο του 2005.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος): Το μοντέλο του ΟΤΕ θα εφαρμοσθεί και στη ΔΕΗ. Αποκαλυπτική δήλωση του Δ. Σιούφα.

    ΑΝΩ ΚΑΤΩ: Σημιτοδάνεια σε ημέτερους. Έδωσαν τεράστια ποσά σε εταιρίες που έβαλαν λουκέτο.

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: Συναγερμός για μηνιγγίτιδα. Κινητοποίηση στο υπουργείο Παιδείας με αφορμή κρούσματα σε Αττική - Πελοπόννησο.

    Η ΑΥΓΗ: Δουλειές και όχι "δούλεμα". Με μισές αλήθειες για τα λουκέτα και το δράμα της ανεργίας κάνουν θόρυβο κυβέρνηση και ΠΑΣΟΚ.

    ΑΥΡΙΑΝΗ: Στα χέρια του Εισαγγελέα από σήμερα ο απατεώνας Κοντομηνάς. Τα ψέματα τελείωσαν, απολογείται από το πρωί για τις κλεψιές και τις απάτες του στη Νότιο Αφρική.

    ΤΟ ΒΗΜΑ: Το Μεγάλο Στοίχημα του κ. Γ. Α. Παπανδρέου. Οι δημοτικές εκλογές θα κρίνουν το μέλλον του ΠαΣοΚ. Ο αρχηγός της αντιπολίτευσης ύψωσε τον πήχη των πολιτικών εξελίξεων.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Τα μυστικά γκάλοπ του Μεγάρου Μαξίμου. Δύο δημοσκοπήσεις δίνουν σταθερό προβάδισμα σε δύσκολη πολιτική συγκυρία.

    ΕΘΝΟΣ: Απόδραση από το Δημόσιο με πρόωρες συντάξεις. Μαζική φυγή πριν έρθουν τα χειρότερα στο ασφαλιστικό.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Πανηγυρίζοντας το ευρωπαϊκό τους διαβατήριο στην Ε.Ε. οι Τούρκοι: Χθες ολοήμερα μας πήδαγαν... στο Αιγαίο!!!

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Στον Εισαγγελέα επιχειρήσεις. Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εργασίας ξεσκεπάζει το ΠΑΣΟΚ και τους συνδικαλιστές του.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Η αλήθεια για την ανεργία. Ξεσκεπάστηκαν οι αλχημείες της ΓΣΕΕ με τα "λουκέτα" του ΠΑΣΟΚ.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Ευθεία βολή Γιωτόπουλου για τρεις της "17Ν". "Συνεργάστηκαν με τις Αρχές για να καταδικαστούν αθώοι".

    ΕΣΤΙΑ: Άμεση τομή στην φορολογία. Η μόνη διέξοδος από το δημοσιονομικό αδιέξοδο.

    ESPRESSO: Αυτό είναι το νέο "παλάτι" του Κωνσταντίνου. Αγόρασε τη βίλα του πρίγκιπα Αγά Χαν. Το deal έκλεισε στο 1,2 εκατ. ευρώ.

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Θεσμικές αλλαγές στα ΑΕΙ. Οκτώ "σοφοί" εξετάζουν εκλογή πρυτάνεων, αιώνιους φοιτητές, σύγγραμμα , άσυλο.

    Ο ΛΟΓΟΣ: Οι φοροφυγάδες θα πληρώσουν... Γ. Αλογοσκούφης: "Έχουμε προχωρήσει πολύ στις διασταυρώσεις".

    ΤΑ ΝΕΑ: Μετεξεταστέος ο προϋπολογισμός. Ευρωτορπίλη στη δημιουργική λογιστική της ΝΔ.

    Η ΝΙΚΗ: Δημοψήφισμα για Τουρκία. Γαλλία και Αυστρία "κόβουν τα φτερά" της Άγκυρας.

    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: "Ακαδημία" ΓΣΕΕ: Και... Εργατοπατέρες με... πτυχίο!

    TRAFFIC NEWS: Μία βίλα και 2 εκατ. ευρώ στοίχισε ο έρωτάς του. Παρελθόν η σχέση Πάρη και Πάρις.

    Η ΧΩΡΑ: Πυρετός. Σενάρια ανασχηματισμού και πρόωρων εκλογών. Αναμένεται θερμό πολιτικό φθινόπωρο.

    City Press: Προς συμφωνία επαναλειτουργίας της χωματερής.

    Μetro: Μετά τον ΟΤΕ η ΔΕΗ. Πώς αλλάζουν οι εργασιακές σχέσεις σε όλες τις ΔΕΚΟ.

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: Βουτιά ρεκόρ 30% στην αγορά. Θεσσαλονίκη: Μαύρος Σεπτέμβρης στο εμπόριο.

    ΕΓΝΑΤΙΑ: Κόντρα προέδρου και εργαζομένων στην ΕΥΑΘ. Βαθαίνει το ρήγμα μεταξύ της διοίκησης της εταιρίας και των συνδικαλιστών με αφορμή νέες προσλήψεις εκτός ΑΣΕΠ.

    ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Με το "WELCOME"... παραβιάσεις στο Αιγαίο.

    [02] Ανεργία

    Η ΑΥΓΗ γράφει ότι "σκηνικό αντιπαράθεσης έχουν στήσει στα κανάλια κυβέρνηση και ΠΑΣΟΚ για τα λουκέτα και την ανεργία, κατηγορώντας αλλήλους. Η αλήθεια βέβαια είναι ότι οι επιχειρήσεις έκλειναν επί ΠΑΣΟΚ ή μετανάστευσαν και το ίδιο γίνεται στους 18 μήνες της διακυβέρνησης της ΝΔ".

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ αναφέρει ότι "στο εδώλιο του κατηγορουμένου θα καθίσουν επιχειρηματίες, οι οποίοι ενώ έλαβαν δάνεια, αντί να δημιουργήσουν νέες θέσεις εργασίας, μείωσαν το προσωπικό ή επιδόθηκαν σε "χρηματιστηριακά παίγνια".

    Η ΑΝΩ ΚΑΤΩ σημειώνει ότι "στην ηγεσία της ΓΣΕΕ...αφιέρωσε ο υφυπουργός Απασχόλησης τα στοιχεία με τα οποία αποδεικνύεται ότι τόσο το ΠΑΣΟΚ όσο και η Συνομοσπονδία χρεώνουν στην κυβέρνηση "λουκέτα" σε επιχειρήσεις, οι οποίες ευνοήθηκαν σκανδαλωδώς από τις κυβερνήσεις Σημίτη με "θαλασσοδάνεια" και παχυλές επιδοτήσεις. Ποιο ήταν το αποτέλεσμα; Ακόμη και κάποιες που εγκαινιάστηκαν από τον τότε πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη, είτε ανέστειλαν τη λειτουργία τους, είτε "δραπέτευσαν" στο εξωτερικό λίγους μήνες αργότερα, αφήνοντας εκατοντάδες εργαζομένους στο δρόμο".

    Σύμφωνα με τον ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΥΠΟ "73.000 περισσότερες οι προσλήψεις από τις απολύσεις. Στον εισαγγελέα γνωστοί επιχειρηματίες για επιδοτήσεις που "έφαγαν". Διπλάσιες οι επιχειρήσεις που άνοιξαν από αυτές που έκλεισαν".

    [03] Παιδεία

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ αναφέρει ότι "σημαντικές αλλαγές στη λειτουργία των πανεπιστημίων και ταχέως μάλιστα προωθεί το υπουργείο Παιδείας. Επί τούτου, συγκροτήθηκε, επιτροπή οκτώ έγκριτων πανεπιστημιακών υπό την προεδρία του κ. Θάνου Βερέμη προέδρου του Εθνικού Συμβουλίου Παιδείας, η οποία θα αναδείξει τα πολυεπίπεδα προβλήματα των ΑΕΙ, προτείνοντας αλλαγές και τομές στο γηρασμένο θεσμικό πλαίσιο, το οποίο χρονολογείται απότο 1982".

    Σύμφωνα με το ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ "με πρόσχημα τη "γνώση" η ΓΣΕΕ πρώτη ανοίγει το δρόμο για την ιδιωτικοποίηση της Παιδείας και των πανεπιστημίων, ενώ με επίκληση την επιμόρφωση των συνδικαλιστών, στήνεται άλλος ένας μηχανισμός "κοινωνικού εταιρισμού" και "εκπαίδευσης" στις αξίες της "ανταγωνιστικότητας", της "παραγωγικότητας" και της λεγόμενης "δια βίου μάθησης"για τις ανάγκες των επιχειρήσεων".

    [04] Πρόωρη συνταξιοδότηση

    ΤΟ ΕΘΝΟΣ υποστηρίζει ότι "χιλιάδες εργαζόμενοι, στην πλειονότητά τους μητέρες ανήλικων παιδιών, καταφεύγουν στη λύση της πρόωρης συνταξιοδότησης υπό τον φόβο των δυσμενών αλλαγών στο ασφαλιστικό".

    [05] Γ. Α. Παπανδρέου

    ΤΟ ΒΗΜΑ επισημαίνει ότι "ένα μεγάλο στοίχημα έθεσε χθες ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κ. Γ. Παπανδρέου τόσο στο ΠΑΣΟΚ όσο και στον εαυτό του: το στοίχημα των δημοτικών εκλογών. Μιλώντας στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας τόνισε τη σημασία που έχει η εκλογική αυτή μάχη και ανέβασε τον πήχη των πολιτικών εξελίξεων μέσα και έξω από το κόμμα του".

    [06] Φοροφυγάδες

    Σύμφωνα με το ΛΟΓΟ "οι φοροφυγάδες είναι αυτοί που θα την πληρώσουν φέτος γιατί έχουμε προχωρήσει πολύ στις διασταυρώσεις των τιμολογίων", δήλωσε ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών Γιώργος Αλογοσκούφης στο ραδιοφωνικό σταθμό Alpha. "Είναι ουσιαστική η προσπάθεια που γίνεται, δεν είναι λόγια του αέρα. Μπορεί να μην είμαι ο πρώτος υπουργός Εθνικής Οικονομίας που λέει ότι θα την πληρώσουν οι φοροφυγάδες, αλλά είμαι ο πρώτος που έκανε διασταυρώσεις", πρόσθεσε. Ο υπουργός πάντως διευκρίνισε ότι σκοπός δεν είναι να δοθούν τα ονόματα των φοροφυγάδων στη δημοσιότητα. "Εγώ δεν είμαι των εντυπωσιασμών". Τα στοιχεία που έχουμε, τα χρησιμοποιούμε στους φορολογικούς ελέγχους".

    [07] Δικυκλιστές

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτση) εκτιμά ότι "το διάστημα αυτό σε όλη την επικράτεια μειώθηκαν σε σύγκριση με το αντίστοιχο του περασμένου έτους σε ποσοστό 4,3% τα θανατηφόρα τροχαία και σε ποσοστό 5,7% οι νεκροί. Αυτό όμως που τρομάζει τους αξιωματικούς της Τροχαίας είναι τα μεγάλα ποσοστά συμμετοχής πεζών και δικυκλιστών στα θανατηφόρα και γενικά στα τροχαία ατυχήματα".

    [08] Μηνιγγίτιδα

    Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ υποστηρίζει ότι "τα τελευταία κρούσματα της ασθένειας , που χτύπησε μαθητές αλλά και εκπαιδευτικό, είχαν αποτέλεσμα να θορυβηθεί το υπουργείο Παιδείας. Έτσι ξεκινάει εκστρατεία ενημέρωσης, για να προλάβει τα...χειρότερα".

    [09] Ελληνοτουρκικά

    Σύμφωνα με την Espresso "μόνο... σαμπάνιες δεν άνοιξαν χθες οι γείτονες στον αέρα του Αιγαίου! Πανηγύρισαν με μαζικές εισόδους μαχητικών αεροσκαφών και με μπαράζ παραβάσεων και παραβιάσεων το "πράσινο φως" για την έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων της Τουρκίας με την ΕΕ και έδωσαν από την πρώτη κιόλας ημέρα της ιστορικής απόφασης το πιο αντιπροσωπευτικό δείγμα του πώς εννοούν την καλή γειτονία".

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ υποστηρίζει ότι "οι Τούρκοι αφού πήραν το πολυπόθητο ΟΚ για τις συζητήσεις που αφορούν την ένταξή τους στην Ευρωπαϊκή Ένωση, φρόντισαν να το γιορτάσουν δεόντως και καταλλήλως. Πέρα των εσωτερικών πανηγυρισμών, μας έστειλαν και δυο-τρία σμήνη πολεμικών αεροσκαφών και μάλιστα οπλισμένα, να υπερίπτανται των ελληνικών νησιών του αρχιπελάγους μας, για να μας δείξουν ότι ο λύκος κι αν εγέρασε και άλλαξε το μαλλί του ούτε το δέρμα άλλαξε ούτε τη κεφαλή του. και χθες ολοήμερα μας... πήδαγαν στο Αιγαίο και μας κρατούσαν σε αγωνία αφού γι αυτή την νίκη φρόντισε και η κ. Κοντολίζα Ράις και η προεδρία του εξοχότατου Μπλερ".

    Η ΝΙΚΗ γράφει ότι "τα τουρκικά μεθεόρτια της έναρξης των ενταξιακών διαπραγματεύσεων με την Ευρωπαϊκή Ένωση σημαδεύονται από ένα νέο μπαράζ παραβιάσεων του ελληνικού εναέριου χώρου, το οποίο ήρθε να υπενθυμίσει την τεράστια απόσταση που εξακολουθεί να χωρίζει τη γειτονική χώρα από τη μετατροπή της σε μία πραγματικά ευρωπαϊκή χώρα, πλήρως εναρμονισμένη προς τις ευρωπαϊκές αρχές".

    [10] ΠΑΣΟΚ

    Η Traffic News τονίζει ότι "η εσωστρέφεια, η μιζέρια και οι προσωπικές στρατηγικές - πολιτικές ζουν και βασιλεύουν στο ΠΑΣΟΚ! Αυτό φάνηκε περίτρανα και χθες στη συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματος, όταν βουλευτές έπνεαν τα μένεα για τα πρωτοκλασάτα στελέχη και για την εν γένει λειτουργία. Ο Γιώργος Παπανδρέου; Παρέμεινε αμέτοχος, βάζοντας "μπροστάρηδες" τους βουλευτές σε όσα θα ήθελε να πει στα στελέχη εκείνα που "αντιδρούν" και που στο ΠΑΣΟΚ θέλουν τα κεφάλια τους επί πίνακι".

    [11] Χωματερή Άνω Λιοσίων

    Η City Press υπογραμμίζει ότι "σήμερα η κρίσιμη συνέλευση των εργαζομένων στον ΧΥΤΑ. Έτοιμοι να δεχθούν τα σκουπίδια, όχι όμως τη λυματολάσπη. Στην Ευρωπαϊκή Ένωση αντί να πετάνε τη λυματολάσπη, τη μετατρέπουν σε καύσιμο ή και λίπασμα. Αρνητική ευρωπαϊκή πρωτιά στην πρωτεύουσα, που είναι η πιο "ανυπόφορη" μεγαλούπολη".

    [12] Αλέξανδρος Γιωτόπουλος

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ ισχυρίζεται ότι "ο Αλέξανδρος Γιωτόπουλος καταγγέλλει από τον Κορυδαλλό: Τρεις από τους κατηγορούμενους συνεργάσθηκαν με τις Αρχές με σκοπό να αποφυλακισθούν. Ο ένας ήδη έχει αποφυλακισθεί, ενώ θα αφεθούν -όπως λέει- και άλλοι δύο μετά τη δίκη στο Εφετείο τον Δεκέμβριο. Ολόκληρη η "κομμένη" από τη διοίκηση της ΕΡΤ συνέντευξη δημοσιεύεται σήμερα στην "Ε".

    [13] ΟΤΕ-ΔΕΗ

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζου) επισημαίνει ότι "με πιλότο το εργασιακό μοντέλο που εφαρμόζεται στον ΟΤΕ, η κυβέρνηση προχωρά στην κατάργηση της μονιμότητας για τους νεοπροσλαμβανόμενους και στη ΔΕΗ".

    Η METRO προσθέτει ότι "με πιλότο τον ΟΤΕ, η κυβέρνηση φαίνεται να συνεχίζει το διαρθρωτικό της έργο στις δημόσιες επιχειρήσεις. Το μοντέλο της εθελουσίας εξόδου από τις προβληματικές ΔΕΚΟ και το νέο εργασιακό καθεστώς των νεοπροσληφθέντων,κατά το πρότυπο του ΟΤΕ, αναμένεται να εφαρμοστούν σε όλες τις προβληματικές επιχειρήσεις".

    [14] Τα μυστικά γκάλοπ

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ εκτιμά ότι "συνεχίζει να προηγείται σταθερά με καθαρή διαφορά η Νέα Δημοκρατία από το ΠΑΣΟΚ, παρά τις σκληρές επιθέσεις που δέχεται από την αντιπολίτευση και την προπαγάνδα της και παρά τα εσωκομματικά χτυπήματα που έφεραν στο φως της δημοσιότητας καταστάσεις που δημιούργησαν πρόβλημα στην εικόνα της κυβερνώσας παράταξης. Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, το Μέγαρο Μαξίμου έχει στη διάθεσή του δημοσκοπήσεις από τουλάχιστον δύο πολύ γνωστές εταιρίες".

    [15] Κυβέρνηση

    Η ΧΩΡΑ σημειώνει ότι "όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά για άμεσες αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα και για πρόωρες κάλπες το 2006".

    [16] Προϋπολογισμός 2006

    Τα ΝΕΑ υποστηρίζουν ότι "μετεξεταστέος στις Βρυξέλλες έμεινε ο νέος προϋπολογισμός. Η Κομισιόν εκφράζει επιφυλάξεις για την πρόβλεψη προείσπραξης εσόδων ύψους 3,8 δισ. με τη μέθοδο των τιτλοποιήσεων και ζητά νέα μέτρα".

    Η ΕΣΤΙΑ αναφέρει ότι "από την εκτέλεση του Προϋπολογισμού 2005 προκύπτει ένα αμείλικτο συμπέρασμα: Το φορολογικό μας σύστημα έχει χρεωκοπήσει. Ουδέποτε κατά το παρελθόν είχαν σημειωθεί τόσο μεγάλες αποκλίσεις των εισπραχθέντων φορολογικών εσόδων, από τους αντιστοίχους στόχους του Προϋπολογισμού. Το γεγονός θα πρέπει να εμβάλη σε σοβαρές σκέψεις την Κυβέρνηση, ώστε να μην επαναληφθή και το έτος 2006 το πρωτοφανές εφετινό δημοσιονομικό φιάσκο".


    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Wednesday, 5 October 2005 - 22:28:55 UTC