Browse through our Interesting Nodes on Politics in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 05-09-06

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 6/9/2005
  • [02] ΤΙΤΛΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ
  • [03] Παιδεία
  • [04] Συντάξεις αποστράτων
  • [05] Δημοσκόπηση
  • [06] Κυβέρνηση
  • [07] Εργασιακό
  • [08] Κλειστά επαγγέλματα
  • [09] Προσλήψεις στο δημόσιο τομέα
  • [10] Ελληνοτουρκικά
  • [11] Δημήτρης Κοντομηνάς
  • [12] Δημόσιες συγκοινωνίες
  • [13] Δημοσιονομική πολιτική
  • [14] Κώστας Καραμανλής-Μεταρρυθμίσεις
  • [15] Φάρμακα

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 6/9/2005

    Οι αυξήσεις στις συντάξεις των αποστράτων, η κατάργηση της λίστας στα φάρμακα και της θεώρησης συνταγών, η λειτουργία των ΔΕΚΟ στο χώρο των συγκοινωνιών, οι προσλήψεις στο δημόσιο τομέα, η απελευθέρωση των κλειστών επαγγελμάτων και η δημοσκόπηση της Opinion είναι από τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού αθηναϊκού Τύπου.

    [02] ΤΙΤΛΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης): Αυξήσεις για τους απόστρατους. Νομοθετική ρύθμιση βάζει τέλος στις αδικίες.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος): Οι αυξήσεις στις συντάξεις αποστράτων. Εξομοίωση σε 6 δόσεις.

    ΑΝΩ ΚΑΤΩ: Μονόδρομος οι μεταρρυθμίσεις. Μήνυμα Καραμανλή λίγες ημέρες πριν από τη ΔΕΘ.

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: Φάρμακα: Τέλος η λίστα και η θεώρηση. Επτά μέτρα-τομές στο νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας.

    Η ΑΥΓΗ: Μισόλογα για νέους φόρους. Μισές αλήθειες Αλογοσκούφη εν όψει ΔΕΘ.

    ΑΥΡΙΑΝΗ: Ο εισαγγελέας καλεί τον Κοντομηνά. Άρχισε η αντίστροφη μέτρηση για τον μεγαλύτερο απατεώνα που πέρασε από τον τόπο.

    ΤΟ ΒΗΜΑ: Και πάλι "στα μαχαίρια" ο "εξάδελφος" και ο "φίλος". Λιάπης -Αλογοσκούφης συγκρούονται για τις ΔΕΚΟ. Μήλον της Έριδος ο έλεγχος όλων των δημοσίων συγκοινωνιών.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Δωρεάν φάρμακα σε χιλιάδες ασφαλισμένους. Προσχέδιο νόμου για τη μεταρρύθμιση της φαρμακευτικής πολιτικής.

    ΕΘΝΟΣ: Ακριβότερα τα φάρμακα για τους ασφαλισμένους. Καταργείται η λίστα με νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Δεν μπαίνουν φόροι, μόνο οι έφοροι. Δεν θα υπάρξουν νέα φορολογικά μέτρα, διαβεβαιώνει ο Γ. Αλογοσκούφης.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Αυξήσεις στις συντάξεις των αποστράτων. Με νομοθετική ρύθμιση που κατέθεσε η κυβέρνηση στη Βουλή.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Προσλήψεις: 4.006 νέες θέσεις μονίμων και εποχικών.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Έκθεση σε μαύρο φόντο. Γκάλοπ: 83% θεωρούν κακή την κατάσταση της οικονομίας.

    ΕΣΤΙΑ: 6 Σεπτεμβρίου 1955: Οι τουρκικές αγριότητες. Ένθετο σήμερα το φύλλο με τις πρώτες περιγραφές.

    ESPRESSO: Λάτση VS Αγγελοπούλου. Μάχη Γιάννας - Μαριάννας για νησί-παράδεισο στο Β. Αιγαίο.

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Κομισιόν: Ανοιχτά τα επαγγέλματα στις χώρες της Ε.Ε. Αφορά δικηγόρους, μηχανικούς, φαρμακοποιούς, συμβολαιογράφους.

    Ο ΛΟΓΟΣ: "Απογείωση" σε ένα χρόνο. Κ. Καραμανλής: "Είμαι προσηλωμένος στις μεταρρυθμίσεις".

    ΤΑ ΝΕΑ: Φιλοδωρήματα μετά το κύμα δυσαρέσκειας. Ψάχνει στο παρά πέντε ο Καραμανλής.

    Η ΝΙΚΗ: Αποθρασύνθηκαν ΝΔ και βιομήχανοι. Διαμορφώνονται συνθήκες ανεξέλεγκτης αγοράς.

    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Δεν θα περάσει το ωράριο της εξόντωσης. Κατάργηση στην πράξη ο στόχος των εργαζομένων.

    TRAFFIC NEWS: Ο Τιερί Ρουσέλ θα καταθέσει για τον μασέρ που βίασε 12 μοντέλα. Συγκλονισμένη η διεθνής showbiz.

    Η ΧΩΡΑ: Αδικία τέλος για τους απόστρατους. Με νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών.

    City Press: Αλογοσκούφης: Πέρασε ο κίνδυνος επιβολής νέων φόρων.

    METRO: Ζητείται τόλμη. Ταχύτερα βήματα στις μεταρρυθμίσεις θέλει ο επιχειρηματικός κόσμος.

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: Σε κλοιό 20.000 διαδηλωτών. Εν όψει της ομιλίας του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ.

    ΕΓΝΑΤΙΑ: Ερευνα του Χρ. Νικολαΐδη: Τα 30+1 μικρά και μεγάλα έργα στη Β. Ελλάδα. Η πορεία των σημαντικότερων προγραμμάτων και ζητημάτων σε Μακεδονία και Θράκη.

    [03] Παιδεία

    H ESPRESSO γράφει ότι "σε πεδίο πολιτικής αντιπαράθεσης μετατρέπεται τις τελευταίες ημέρες ο ευαίσθητος χώρος της παιδείας, καθώς η αρμόδια υπουργός Μαριέττα Γιαννάκου και η συντονίστρια του ΠΑΣΟΚ Μαρία Δαμανάκη , αντάλλαξαν πυρά για την κατάσταση που επικρατεί σε αυτόν το χώρο ενόψει της νέας σχολικής χρονιάς".

    [04] Συντάξεις αποστράτων

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτση) υποστηρίζει ότι "μέχρι το τέλος του χρόνου θα δικαιωθούν οι αποστρατευθέντες πριν από την 1-7-2000 αξιωματικοί των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, καθώς θα αρχίσουν να καταβάλλονται στις συντάξεις τους οι αυξήσεις που προκύπτουν από την επέκταση των ρυθμίσεων των ν. 2838/2000 και 3016/2002 για τις μισθολογικές προαγωγές των εν ενεργεία αξιωματικών".

    Η ΧΩΡΑ προσθέτει ότι "εξομοιώνονται προς τα πάνω οι συντάξεις των αποστράτων με νομοσχέδιο του υπ. Οικονομίας. Από Νοέμβριο το επίδομα στα Σώματα Ασφαλείας".

    Σύμφωνα με τον ΕΛΕΥΘΕΡΟ "αυξήσεις ύψους από 70 έως και 150 σε έξι δόσεις θα λάβουν περίπου 90.000 απόστρατοι αξιωματικοί των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας".

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζου) ισχυρίζεται ότι " ικανοποιείται ένα πάγιο αίτημα των αποστράτων που συνταξιοδοτήθηκαν πριν από την 1η Ιουλίου του 2000. Όπως ανακοίνωσε χθες ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αποστράτων Αξιωματικών Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας, η κυβέρνηση προχωρά στην αναπροσαρμογή των συντάξεών τους χορηγώντας με 6 δόσεις αυξήσεις στις αποδοχές τους ώστε να εξομοιωθούν σταδιακά με τις αντίστοιχες αποδοχές των ομοιόβαθμών τους, που συνταξιοδοτήθηκαν μετά τον Ιούλιο του 2000".

    [05] Δημοσκόπηση

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ γράφει ότι "μέσα σε ένα "μαύρο" οικονομικό περιβάλλον, ο πρωθυπουργός μεταβαίνει στη Θεσσαλονίκη. Η συντριπτική πλειονότητα των πολιτών χαρακτηρίζει κακή την κατάσταση της οικονομίας και την πολιτική της κυβέρνησης. Ο κ. Καραμανλής δεν πρόκειται να κάνει εξαγγελίες, αντίθετα, δέχεται προτάσεις για σκληρότερα αντεργατικά μέτρα. Δημοσκόπηση, πάντων (Opinion) , δείχνει τη ΝΔ να προηγείται κατά 4,1% του ΠΑΣΟΚ και τους πολίτες να μη δείχνουν εμπιστοσύνη στους Καραμανλή και Παπανδρέου".

    ΤΑ ΝΕΑ αναφέρουν ότι "μικροπαροχές αναζητεί η κυβέρνηση στο παρά πέντε της παρουσίας Καραμανλή στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, προκειμένου να εκτονώσει το ογκούμενο κύμα δυσαρέσκειας για την οικονομική της πολιτική. Η δυσαρέσκεια καταγράφεται και στην τελευταία δημοσκόπηση της Οπίνιον για λογαριασμό του Mega. Η ΝΔ ωστόσο διατηρεί προβάδισμα 4 μονάδων έναντι του ΠΑΣΟΚ".

    [06] Κυβέρνηση

    H TRAFFIC NEWS τονίζει ότι "τρεις βασικές εισηγήσεις για την άρση της μονιμότητας τις ΔΕΚΟ και τον τρόπο που θα γίνονται οι προσλήψεις σε αυτές μελετά ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής εν όψει της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης".

    [07] Εργασιακό

    Ο ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ γράφει ότι "στις πύλες των πολυκαταστημάτων, που εφαρμόζουν το ωράριο - θηλιά για τους εργαζόμενους και τους μικρούς ΕΒΕ, βρέθηκαν και αυτό το Σάββατο εμποροϋπάλληλοι και αυτοαπασχολούμενοι με πρωτοπόρες τις ταξικές δυνάμεις του ΠΑΜΕ. Στην Αθήνα, στη Θεσσαλονίκη, στον Πειραιά, στο Ηράκλειο και τη Χαλκίδα, απέκλεισαν τα καταστήματα των πολυεθνικών του εμπορίου, στέλνοντας ξεκάθαρο το μήνυμα ότι, με την κλιμάκωση της κοινής δράσης και τη συμπαράσταση και συμπαράταξη σ΄αυτόν τον αγώνα όλων των εργαζομένων , το ωράριο του κεφαλαίου και των κομμάτων της πλουτοκρατίας θα καταργηθεί στην πράξη".

    Η ΝΙΚΗ προσθέτει ότι "με εμπροσθοφυλακή τον κομματικό μηχανισμό της ΝΔ και τους μεγαλοεπιχειρηματίες , προετοιμάζεται η νέα κυβερνητική επιδρομή στα κεκτημένα των εργατοϋπαλλήλων και των ασφαλισμένων. Η πρώτη φάση του σχεδίου εστιάζεται στην κατάργηση της μονιμότητας στον ευρύτερο δημόσιο τομέα, ενώ μεθοδεύεται ήδη και η υπονόμευση των συλλογικών διαπραγματεύσεων, ώστε να διαμορφωθούν όροι πλήρους εργοδοτικής ασυδοσίας στην αγορά".

    [08] Κλειστά επαγγέλματα

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ γράφει ότι "πρωτοβουλίες για την απελευθέρωση των "κλειστών" ελεύθερων επαγγελμάτων αναλαμβάνει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Οι αλλαγές στο νομοθετικό πλαίσιο που θα πραγματοποιηθούν το προσεχές διάστημα αποβλέπουν ,σύμφωνα με πληγές της Κομισιόν, στην "κατάργηση "απαρχαιωμένων" κανόνων που περιορίζουν τον ανταγωνισμό μεταξύ των επαγγελματιών και, ως εκ τούτου, επιβαρύνουν άνευ λόγου και αιτίας τον καταναλωτή".

    [09] Προσλήψεις στο δημόσιο τομέα

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ υποστηρίζει ότι "τρέχουν" 4.006 θέσεις στον ευρύτερο δημόσιο τομέα. Σε εξέλιξη είναι οι προθεσμίες για 3.764 προσλήψεις τακτικού και έκτακτου προσωπικού, ενώ εγκρίθηκαν 184 θέσεις εποχικών υπαλλήλων και άλλες 58 μερικής απασχόλησης".

    [10] Ελληνοτουρκικά

    Σύμφωνα με την ΕΣΤΙΑ "σαν σήμερα πριν από 50 ακριβώς χρόνια (6 Σεπτεμβρίου 1955) , οι Τούρκοι προέβησαν σε πρωτοφανείς βαρβαρότητες εις βάρος του εναπομείναντος Ελληνισμού της Κωνσταντινουπόλεως και της Σμύρνης. Η "Εστία" ανατυπώνει σήμερα ως ένθετο το φύλλο της 7ης Σεπτεμβρίου 1955, που περιέγραφε τις τουρκικές αγριότητες".

    [11] Δημήτρης Κοντομηνάς

    Σύμφωνα με την ΑΥΡΙΑΝΗ "μέσα στις προσεχείς ημέρες, ο απατεώνας Κοντομηνάς θα κληθεί να λογοδοτήσει στη Δικαιοσύνη για ένα σωρό εγκληματικές ενέργειες που 'χει διαπράξει σε βάρος των μεταναστών μας, στη Νότιο Αφρική, την Γερμανία, το Βέλγιο και την Ολλανδία, καθώς και στην χώρα μας, όπου οι εξαπατηθέντες από την Interamerican ανέρχονται σε δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους. Ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Αθηνών κ. Δημ. Παπαγγελόπουλος λόγω της σοβαρότητας της υπόθεσης ανέθεσε την δικαστική διερεύνηση του σκανδάλου στον αρχαιότερο εισαγγελέα κ. Παναγιώτη Αθανασίου".

    [12] Δημόσιες συγκοινωνίες

    Το ΒΗΜΑ τονίζει ότι "η διαμάχη μεταξύ του υπουργού Οικονομίας κ. Γ. Αλογοσκούφη, στενού συνεργάτη του Πρωθυπουργού, και του υπουργού Μεταφορών και Επικοινωνιών κ. Μ. Λιάπη, εξαδέλφου του κ. Κ. Καραμανλή, βρήκε νέο πεδίο έκφρασης στον τρόπο λειτουργίας των ΔΕΚΟ στον χώρο των συγκοινωνιών. Ο κ. Αλογοσκούφης θέλει να τις συνενώσει σε μία ώστε να επιτύχει περιορισμό των δαπανών τους, ο κ. Λιάπης αντιδρά -διέψευσε το σχετικό ρεπορτάζ του "Βήματος της Κυριακής"- για πολιτικούς αλλά και για προσωπικούς λόγους. Η διαφωνία τους έχει φθάσει στον Πρωθυπουργό, ο οποίος πρέπει να αποφασίσει ποια πολιτική θα στηρίξει: του φίλου ή του εξαδέλφου".

    [13] Δημοσιονομική πολιτική

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ εκτιμά ότι "ο κίνδυνος για νέα φορολογικά μέτρα έχει εκλείψει" δήλωσε ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών Γιώργος Αλογοσκούφης μετά τη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου με την Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδας, παρουσία του πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή. Ωστόσο πληροφορίες αναφέρουν ότι οι έφοροι έχουν πάρει εντολή να πραγματοποιήσουν, αρχής γενομένης από την επόμενη εβδομάδα, οικονομικούς ελέγχους τόσο σε επιχειρήσεις όσο και σε φυσικά πρόσωπα".

    Η METRO επισημαίνει ότι "τολμηρότερα βήματα για την αποκατάσταση των δημοσίων οικονομικών και την επιτάχυνση του μεταρρυθμιστικού έργου της κυβέρνησης, ζήτησαν χθες από τον πρωθυπουργό εκπρόσωποι του επιχειρηματικού κόσμου".

    Η City Press ισχυρίζεται ότι "ο υπουργός Οικονομίας διαβεβαιώνει ότι το έλλειμμα θα μειωθεί χωρίς πρόσθετα μέτρα. Η οικονομική πολιτική θα παραμείνει σφιχτή, στο πλαίσιο όμως της ήπιας προσαρμογής. Ο ικανοποιητικός ρυθμός ανάπτυξης (3,5%), η αύξηση των εσόδων τον Αύγουστο (+10%), οι ιδιωτικοποιήσεις-μετοχοποιήσεις και η... δημιουργική λογιστική περιορίζουν το έλλειμμα. Μιχάλης Λιάπης: Θα συνεχιστεί η σημαντική επιδότηση των συγκοινωνιών".

    Η ΑΥΓΗ υπογραμμίζει ότι "σκληρή δημοσιονομική πολιτική θα εφαρμοστεί και το 2006, ενώ η κυβέρνηση ανοίγει "παράθυρο" για πρόσθετα φορολογικά μέτρα. Ο υπ. Οικονομίας Γ. Αλογοσκούφης διαβεβαίωσε τον πρωθυπουργό ότι δεν είναι αναγκαίο να επιβληθεί γενικευμένη πρόσθετη φορολογία, αλλά την ίδια στιγμή άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο, εκ του αντιθέτου, να εφαρμοστεί μεμονωμένη νέα φοροεισπρακτική πολιτική. Ο κ. Αλογοσκούφης φαίνεται να προσβλέπει στα κέρδη από την αύξηση της φορολογίας στα καύσιμα, χωρίς να αντιμετωπίζει σοβαρά τη λύση του επιδόματος θέρμανσης, όπως έχει προκριθεί σε άλλες χώρες της ΕΕ".

    [14] Κώστας Καραμανλής-Μεταρρυθμίσεις

    Ο ΛΟΓΟΣ γράφει ότι "συγκρατημένη αισιοδοξία για την πορεία της οικονομίας και για απτά αποτελέσματα της κυβερνητικής πολιτικής εντός του 2006, εξέφρασε ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, "ανοίγοντας τα χαρτιά του" στη συνάντησή του με την Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδος. Ο κ. Καραμανλής φέρεται να είπε: "Είμαι συγκρατημένα αισιόδοξος. Σε ένα χρόνο, εάν δεν γίνει κάτι κοσμογονικό, θα έχουμε τα πρώτα αποτελέσματα που θα μας δώσουν την αίσθηση της απογείωσης της ελληνικής οικονομίας".

    Η ΑΝΩ ΚΑΤΩ σημειώνει ότι "προσηλωμένος στις μεταρρυθμίσεις, που θα βγάλουν τη χώρα από το οικονομικό αδιέξοδο, δηλώνει ο πρωθυπουργός λίγες ημέρες πριν από τα εγκαίνια της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης. Ο Κώστας Καραμανλής έστειλε μήνυμα ότι οι μεταρρυθμίσεις αποτελούν το μονόδρομο για την Ελλάδα, εκφράζοντας παράλληλα την αισιοδοξία του".

    [15] Φάρμακα

    Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ υποστηρίζει ότι "δυνατότητα πρόσβασης όλων των Ελλήνων σε όλα τα φαρμακευτικά σκευάσματα, τόσο στα φθηνά όσο και στα ακριβά, δίνει η κυβέρνηση με νέα νομοθετική πρωτοβουλία. Παράλληλα, προς όφελος των πολιτών, καταργεί χρονοβόρες διαδικασίες και μηχανισμούς, όπως, για παράδειγμα, η θεώρηση των συνταγών και εξυγιαίνει τη σχέση φαρμακευτικών εταιρειών-ασφαλιστικών ταμείων".

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ αναφέρει ότι "η μεταρρύθμιση της φαρμακευτικής πολιτικής με στόχο την ανακούφιση του πολίτη και τη συγκράτηση των φαρμακευτικών δαπανών αποτυπώνεται στο προσχέδιο νόμου για την αναδιάρθρωση του συστήματος φαρμακευτικής περίθαλψης που έδωσε χθες στη δημοσιότητα ο υπουργός Υγείας Νικήτας Κακλαμάνης".

    Το ΕΘΝΟΣ προσθέτει ότι "με ελεύθερη πλέον τη συνταγογράφηση ακριβών φαρμακευτικών σκευασμάτων προεξοφλείται νέα έκρηξη της φαρμακευτικής δαπάνης και νέα επιβάρυνση για τους ασφαλισμένους, μέσω της συμμετοχής τους στα Ταμεία. Χαμηλοσυνταξιούχοι και πολίτες θα πληρώσουν το τίμημα της νέας ...μεταρρύθμισης".


    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Tuesday, 6 September 2005 - 21:25:48 UTC