Read about Turkey's early 20th Century Genocides (by R.J. Rummel) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 05-09-05

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 5/9/2005
  • [02] ΤΙΤΛΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ
  • [03] Πετρέλαιο
  • [04] Συντάξεις δημοσίου
  • [05] Μικρομεσαίες επιχειρήσεις
  • [06] Εφορία
  • [07] ΔΕΚΟ
  • [08] Ελληνοτουρκικά
  • [09] Δημήτρης Κοντομηνάς
  • [10] Εφάπαξ αστυνομικών
  • [11] Γ. Παπανδρέου
  • [12] Τζορτζ Μπους
  • [13] Βύρων Πολύδωρας
  • [14] Νέα Ορλεάνη

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 5/9/2005

    Η ξέφρενη πορεία των τιμών του πετρελαίου, οι επικρίσεις που δέχεται ο Μπους για την καταστροφή στη Νέα Ορλεάνη, το νομοσχέδιο για τις συντάξεις του Δημοσίου που σύντομα θα κατατεθεί στη Βουλή, οι έλεγχοι της Εφορίας για οφειλές και ο τρόπος που θα γίνονται οι προσλήψεις στις ΔΕΚΟ, είναι από τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού αθηναϊκού Τύπου.

    [02] ΤΙΤΛΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης): Ζεστό χρήμα για τους μικρομεσαίους. Νέο πρόγραμμα-ανάσα για την αγορά.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος): Τέρμα στη μονιμότητα των εργαζομένων στις ΔΕΚΟ. Ο Βαγγ. Μεϊμαράκης προτείνει το εργασιακό μοντέλο του ΟΤΕ.

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: Προσλήψεις με ατομικές συμβάσεις. ΔΕΚΟ: Τι προβλέπουν υπουργικές εισηγήσεις προς τον Καραμανλή.

    ΑΥΡΙΑΝΗ: Από το 1989 έπρεπε να είχε κλείσει η "INTERAMERICAN" γιατί ο κλεφτο-Κοντομηνάς είχε βουτήξει 20 δισ. από το ταμείο!

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Αλλάζουν όλα στο εφάπαξ των αστυνομικών. Το ΣτΕ ενέκρινε Προεδρικό Διάταγμα του υπουργείου Απασχόλησης.

    ΕΘΝΟΣ: Κλήσεις από την Εφορία για ελέγχους - οφειλές. Στο στόχαστρο 500.000 οφειλέτες, καθώς και 612.000 επιχειρήσεις και επαγγελματίες.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Ο Γιώργος Παπανδρέου διαλύει τη νεολαία του Κινήματος και... είπε "ουστ" στα περήφανα νειάτα του ΠΑΣΟΚ.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Κινήσεις-ΣΟΚ από τον Γ. Παπανδρέου. Αποκάλυψε τη λειτουργία φατριών μέσα στο ίδιο του το κόμμα.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Νομοσχέδιο-τομή για τις συντάξεις. Δημόσιο: 20 ρυθμίσεις διευθετούν εκκρεμότητες ετών.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Τυφώνας "Μπους". Κατακραυγή στις ΗΠΑ για την εγκατάλειψη των θυμάτων του "Κατρίνα".

    ΕΣΤΙΑ: Η Τουρκία εκβιάζει την Ευρωπαϊκή Ένωση. Δεν ενστερνίζεται τις θεμελιώδεις ευρωπαϊκές αρχές.

    ESPRESSO: Το LOVE STORY του Κώστα Μπακογιάννη. Ο γιος της Ντόρας παντρεύεται. Αδελφή γνωστού επιχειρηματία η εκλεκτή της καρδιάς του.

    ΤΑ ΝΕΑ: Βενζίνη 1,20 ευρώ μας στέλνει ο Κατρίνα. Δεν αποκλείουν και πετρέλαιο στα 100$ το βαρέλι.

    TRAFFIC NEWS: Ο Συγγελίδης βλέπει το γιο του μπροστά σε κάμερα! Κορυφώνεται η κόντρα με νέα δίκη τον Οκτώβριο.

    Η ΧΩΡΑ: Ξηλώνει το σημιτικό ΠΑΣΟΚ ο Γιώργος. Ανακοίνωσε επισήμως τη διάλυση της Νεολαίας.

    City Press: "Τυφώνας" στην κίνηση και στη θέρμανση. Από την κρίση πετρελαίου στη διεθνή έλλειψη προϊόντων διυλιστηρίου.

    Μetro: Ασφυκτικές πιέσεις.

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: Παροξυσμός για τα ακίνητα. "Έμφραγμα" σε πολεοδομίες, συμβολαιογραφεία, μεσιτικά γραφεία.

    ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Δώστε τώρα τα στρατόπεδα. Καθολική απαίτηση των δημάρχων της Θεσσαλονίκης.

    [03] Πετρέλαιο

    Τα ΝΕΑ υποστηρίζουν ότι "φωτιά βάζει στη βενζίνη ο κυκλώνας Κατρίνα, ενώ κύμα οργής ξεσπάει κατά τον Μπους, ο οποίος επικρίνεται ότι άφησε στη μοίρα τους τούς φτωχούς και τους μαύρους".

    Η City Press αναφέρει ότι "η "Κατρίνα" έθεσε εκτός μάχης εννέα μεγάλα αμερικανικά διυλιστήρια. Εκτός από το ακριβό πετρέλαιο, οι Αμερικανοί αντιμετωπίζουν τώρα και έλλειψη βενζίνης. Οι Ευρωπαίοι θέτουν στη διάθεση των ΗΠΑ τα στρατηγικά αποθέματα βενζίνης και πετρελαίου θέρμανσης. Ετοιμάζονται μέτρα περιορισμού της κατανάλωσης προϊόντων διυλιστηρίου σε επίπεδο ΕΕ. Εάν δεν ελεγχθεί η κατάσταση στις ΗΠΑ μέχρι το χειμώνα, η διεθνής ενεργειακή κρίση θα πάρει δραματικές διαστάσεις".

    Η METRO προσθέτει ότι "επίθεση δέχεται ο οικογενειακός προϋπολογισμός από την ξέφρενη πορεία των τιμών του πετρελαίου".

    [04] Συντάξεις δημοσίου

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ γράφει ότι "πολυνομοσχέδιο με 20 νέες ρυθμίσεις για τις συντάξεις του Δημοσίου αναμένεται να καταθέσει στη Βουλή τις προσεχείς ημέρες η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών. Στο νομοσχέδιο αυτό θα ενσωματωθεί τελικά και η ρύθμιση για την καταβολή των αναδρομικών του ΛΑΦΚΑ σε 900.000 συνταξιούχους".

    [05] Μικρομεσαίες επιχειρήσεις

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτση) σημειώνει ότι "πρόγραμμα-ανάσα για χιλιάδες μικρές επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον τομέα των υπηρεσιών αναμένεται να προκηρυχθεί εντός των επομένων ημερών, ενδεχομένως και σήμερα, δίνοντας τη δυνατότητα χρηματοδοτήσεων από 45-55% σε νέα έργα και επενδύσεις σε μεγάλο αριθμό καταστημάτων παροχής υπηρεσιών που μέχρι σήμερα ουσιαστικά δεν είχαν μεγάλες δυνατότητες χρηματοδότησης από το ΕΠΑΝ".

    [06] Εφορία

    Το ΕΘΝΟΣ εκτιμά ότι "τη φθινοπωρινή επίθεση ξεκινά η Εφορία για να ενισχύσει τα άδεια ταμεία του Δημοσίου. Περισσότεροι από 612.000 ελεύθεροι επαγγελματίες, επιχειρήσεις και ιδιοκτήτες ακινήτων θα λάβουν κλήση για να κλείσουν τις εκκρεμότητες, ενώ 500.000 οφειλέτες του Δημοσίου θα κληθούν να ξεπληρώσουν χρέη 5,5 δισ. ευρώ".

    [07] ΔΕΚΟ

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζου) επισημαίνει ότι "την άρση της μονιμότητας για τους νεοπροσλαμβανόμενους στις ΔΕΚΟ στα πρότυπα του μοντέλου που ισχύει πλέον στον ΟΤΕ προτείνει στην κυβέρνηση ο γραμματέας της ΚΕ της ΝΔ κ. Β. Μεϊμαράκης θέτοντας ταυτόχρονα και ζήτημα να σταματήσει σε αυτές και η διαδικασία πρόσληψης μέσω ΑΣΕΠ".

    Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ ισχυρίζεται ότι "τρία βασικά σενάρια εξετάζει το Μέγαρο Μαξίμου αναφορικά με τον τρόπο που θα γίνονται οι προσλήψεις στις ΔΕΚΟ. Όπως αποκαλύπτει σήμερα η "Α" ένα από αυτά εισάγει το θεσμό των ατομικών συμβάσεων, που εφαρμόζεται στον ιδιωτικό τομέα".

    [08] Ελληνοτουρκικά

    Η ΕΣΤΙΑ γράφει ότι "η Τουρκία προσπαθεί να γίνη μέλος της Ευρωπαϊκής Ενώσεως ασκώντας απροκάλυπτο εκβιασμό. Δεν ζητεί να ενταχθή στην ένωση των πλέον προηγμένων δημοκρατιών του κόσμου επειδή πιστεύει ή ενστερνίζεται τις αρχές του. Θέλει να ενταχθή με τους δικούς της όρους και απειλεί ευθέως ότι η τυχόν άρνησις των Ευρωπαίων να την αποδεχθούν στους κόλπους της θα έχη επιπτώσεις και αντίποινα".

    [09] Δημήτρης Κοντομηνάς

    Η ΑΥΡΙΑΝΗ αναφέρει ότι " το "ΠΟΝΤΙΚΙ" του Κώστα Παπαϊωάννου , καθώς και οι δύο γνωστοί για την ...συνέπεια, την εντιμότητα και την ακεραιότητά τους ως δημοσιογράφοι ο Γ. Τράγκας και ο ....ΘΡΥΛΙΚΟΣ Κακαουνάκης - "η...Κρητικά Αρετούσα" σύμφωνα με δημοσίευμα εφημερίδας ... από το ραδιόφωνο του "ΣΚΑΙ" είχαν ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙ την μεγάλη ΑΠΑΤΗ του Κοντομηνά εδώ και δώδεκα χρόνια...".

    [10] Εφάπαξ αστυνομικών

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ υποστηρίζει ότι "αλλάζει με το νέο έτος ο τρόπος υπολογισμού του εφάπαξ των αστυνομικών υπαλλήλων, καθώς το σχετικό Προεδρικό Διάταγμα του υπουργείου Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας εγκρίθηκε από το Συμβούλιο της Επικρατείας. Σύμφωνα με τις νέες ρυθμίσεις, το εφάπαξ ποσό που θα καταβάλλεται στους συνταξιοδοτούμενους αστυνομικούς θα ορίζεται από τον υπολογισμό του βασικού μηνιαίου μισθού της τελευταίας πενταετίας, αντί των αποδοχών του τελευταίου μήνα που ισχύει τώρα".

    [11] Γ. Παπανδρέου

    Η ΧΩΡΑ σημειώνει ότι "σε ριζική αναδόμηση του κόμματός του προχωρεί ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ. Ανακοίνωσε τη διάλυση των οργάνων της Νεολαίας, καθώς και άλλων δομών της Χαριλάου Τρικούπη. Διαλυτικά φαινόμενα και συγκρούσεις στο Κίνημα".

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ προσθέτει ότι "μπορεί η απουσία του Κ. Σημίτη, αν και αναμενόμενη να συζητήθηκε αρκετά στην επετειακή εκδήλωση του ΠΑΣΟΚ που πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σάββατο στο στάδιο του Ταε-Κβο-Ντο στο Φάληρο, ο Γ. Παπανδρέου, όμως δεν παρέλειψε για άλλη μια φορά να στείλει μηνύματα στους εσωκομματικούς του αντιπάλους".

    Σύμφωνα με την ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ "πανηγυρικό ήταν το κλίμα στην εκδήλωση για τα 31 χρόνια πολιτικής ζωής του ΠΑΣΟΚ. Τιμήθηκαν οι πρώτοι σύντροφοι που έβαλαν την υπογραφή τους στην ιστορική πολιτική διακήρυξη της 3ης Σεπτέμβρη 1974 μαζί με τον ιδρυτή και για πολλά χρόνια πρόεδρο του κινήματος, αείμνηστο Ανδρέα Παπανδρέου. Μια έκπληξη περίμενε τους συνέδρους στο στάδιο που γινόταν η εκδήλωση. Μεταξύ των άλλων ο σημερινός πρόεδρός τους ανακοίνωσε τη διάλυση της υπάρχουσας δομής της νεολαίας ΠΑΣΟΚ και τη δημιουργία μιας άλλης, με άλλες οργανωτικές και δομικές βάσεις. Όπως λέει ο λαός είπε...ουστ στα περήφανα νειάτα".

    [12] Τζορτζ Μπους

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ υποστηρίζει ότι "ντροπή μας" ακούγεται παντού και ο Μπους δέχεται τυφώνα επικρίσεων, επειδή η πλουσιότερη χώρα του κόσμου αποδείχθηκε ανίκανη να αντιμετωπίσει την καταστροφή από τον "Κατρίνα". Χιλιάδες υπολογίζονται οι νεκροί, ανυπολόγιστες οι υλικές ζημιές, τόσο που οι ΗΠΑ ζητούν βοήθεια σε χρήμα και τρόφιμα από τον κόσμο".

    [13] Βύρων Πολύδωρας

    H ESPRESSO γράφει ότι "για άσπονδους φίλους που επιθυμούν να τον βλέπουν στο περιθώριο μίλησε ο Βύρων Πολύδωρας στην "Espresso" και διευκρίνισε πως είναι οι "φίλοι" που θα τον προτιμούσαν στη θέση του ακαδημαϊκού, αλλά μακριά από τα έδρανα της Βουλής".

    [14] Νέα Ορλεάνη

    H TRAFFIC NEWS αναφέρει ότι "τραγική παραμένει η κατάσταση στις περιοχές που επλήγησαν από τον τυφώνα "Κατρίνα". Παρά το γεγονός ότι ξεκίνησε η μεταφορά των κατοίκων της Νέας Ορλεάνης σε γειτονικές πολιτείες περισσότεροι από 80.000 άνθρωποι, σύμφωνα με εκτιμήσεις, παραμένουν εγκλωβισμένοι και αβοήθητοι στην κατεστραμμένη πόλη. Την ίδια ώρα ο Τζορτζ Μπους δέχεται σκληρή κριτική από τον Τύπο για την αδράνεια του κρατικού μηχανισμού αναγκάζοντάς τον να παραδεχτεί ότι οι ομοσπονδιακές αρχές λειτούργησαν με "απαράδεκτο τρόπο".
    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Tuesday, 6 September 2005 - 21:18:48 UTC