Browse through our Interesting Nodes on Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 05-08-03

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 3/8/2005
  • [02] Τίτλοι Εφημερίδων
  • [03] Ν/σ για τα ακίνητα
  • [04] Μπλακ άουτ
  • [05] Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων
  • [06] ΙΚΑ
  • [07] Προσλήψεις
  • [08] Αεροσκάφος της Air France
  • [09] Περιβάλλον
  • [10] Απόστρατοι
  • [11] Κοντομηνάς
  • [12] Λιμενικό Σώμα
  • [13] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ
  • [14] Ν/Σ για την αγορά ακινήτων

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 3/8/2005

    Το νομοσχέδιο για την αγορά ακινήτων και ο κίνδυνος μπλακ άουτ λόγω του καύσωνα είναι από τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού Τύπου.

    [02] Τίτλοι Εφημερίδων

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης): 2.370 προσλήψεις χωρίς διαγωνισμό. Νέες θέσεις σε Δημόσιο και ΟΤΑ.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος): Στον "φούρνο" σήμερα η Ελλάδα. Ρεκόρ κατανάλωσης ηλεκτρικού όλων των εποχών χθες!

    ΑΝΩ ΚΑΤΩ: Εξυγίανση στο κύκλωμα των οικοδομών. Νομοσχέδιο-τομή για τα ακίνητα από τον Αλογοσκούφη.

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: Στις φλόγες αεροπλάνο με 297 επιβάτες. Θρίλερ στο αεροδρόμιο του Τορόντο με Α340 της Air France.

    Η ΑΥΓΗ: Είμαστε όλοι ύποπτοι! 342 "μάτια" της ΕΛ.ΑΣ. στραμμένα πάνω μας.

    ΑΥΡΙΑΝΗ: Ο Αντώνης Αγγελόπουλος μετανάστης από την Νότιο Αφρική τηλέφωνο 210 - 6741125 με εξώδικό του προς την "INTERAMERICAN" καταγγέλλει: 200.000 $ μου έφαγε ο Κοντομηνάς.

    ΤΟ ΒΗΜΑ: Κίνδυνος μπλακάουτ και χάος στα λιμάνια. Στα όρια αντοχής το δίκτυο της ΔΕΗ - συνεχίζεται η οδύσσεια των εκδρομέων.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Πότε συμφέρει η μεταβίβαση ακινήτου. Τι αλλάζει στην αγορά ακινήτων με τα μέτρα Αλογοσκούφη.

    ΕΘΝΟΣ: Χαράτσι στην πρώτη κατοικία. Άπιαστο όνειρο η απόκτηση σπιτιού μετά τα κυβερνητικά μέτρα.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: ΔΕΗ - θείτε να μη γίνει μπλακ - άουτ. Προσοχή όλοι στη χρήση ρεύματος, λένε οι υπεύθυνοι.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Οι τελικές ρυθμίσεις για τα ακίνητα. Ενώ αυξάνεται το αφορολόγητο ποσό της κληρονομιάς ή δωρεάς από γονείς προς τα παιδιά.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Χωρίς φόρο το πρώτο σπίτι στα παιδιά. Ακίνητα: Πότε συμφέρει η αγορά και η γονική παροχή.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: ΦΠΑ και ΦΑΠΑ οι αντικειμενικές . Ακίνητα: Δεδομένη η επιβάρυνση 19% και έπεται συνέχεια.

    ΕΣΤΙΑ: Μεγάλη τομή για τα ακίνητα. Οι χθεσινές εξαγγελίες του κ. Αλογοσκούφη.

    ESPRESSO: Η οργή του Τόλη "Θέλουν να με χωρίσουν από την Άντζελα".

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Αντικειμενικές αξίες ακινήτων έως 50% πάνω. Ακολουθεί ο φόρος μεταβίβασης. Ελαφρύνσεις στις κληρονομιές.

    Ο ΛΟΓΟΣ: Αλλάζουν όλα στην αγορά ακινήτων. ΦΠΑ 19% στα νέα ακίνητα από 1 Ιανουαρίου.

    ΤΑ ΝΕΑ: Φορο... φωτιές ανάβουν στα ακίνητα. Κερδοσκοπία και αυξήσεις λόγω ΦΠΑ.

    Η ΝΙΚΗ: Στεγαστικός φόρος. Εισπρακτικά μέτρα για τα ακίνητα ανακοίνωσε ο Αλογοσκούφης.

    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Ιδιωτικοποιούν το Ίδρυμα Κοινωνικών Ασφαλίσεων. Η ΝΔ συνεχίζει στο δρόμο του ΠΑΣΟΚ.

    TRAFFIC NEWS: Ξέσπασε άγριος πόλεμος καναλαρχών. Επίθεση Κουρή σε Κοντομηνά.

    Η ΧΩΡΑ: Οριστική λύση στο πρόβλημα των αποστράτων. Όπως διαβεβαίωσε ο Β. Μιχαλολιάκος στο Κανάλι 10.

    City Press: Μπαράζ προστίμων για το περιβάλλον.

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: ΔΕΗ: SOS για τον καύσωνα. Μεγάλος κίνδυνος διακοπών στη Θεσσαλονίκη.

    ΕΓΝΑΤΙΑ: Στο εδώλιο γιατροί του ΑΧΕΠΑ. Πόρισμα των ελεγκτών επιθεωρητών Υγείας για το θάνατο επίτοκου και του αγέννητου παιδιού της.

    ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Μεγάλη διεθνής κρίση πυρηνικού κινδύνου. 60 χρόνια μετά τη Χιροσίμα κατά τον Γάλλο πρωθυπουργό κ. Βιλπέν.

    ΣΗΜΕΙΩΣΗ : Η εφημερίδα Μetro δεν είχε φθάσει στο ΑΠΕ μέχρι την ώρα αποστολής του δελτίου.

    [03] Ν/σ για τα ακίνητα

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ γράφει ότι "η αύξηση των αντικειμενικών αξιών έως και 50% που θα ισχύσει μαζί με την εφαρμογή ΦΠΑ στα ακίνητα από την αρχή του ερχόμενου έτους, πυροδοτεί περαιτέρω την αγορά ακινήτων, η οποία βρίσκεται ήδη σε έξαρση. Χθες, ο υπουργός Οικονομίας κ. Γ. Αλογοσκούφης επανέλαβε ότι θα αυξηθούν οι αντικειμενικές τιμές, οι οποίες παραμένουν στάσιμες από το 2001. Με την αύξηση, οι αντικειμενικές αξίες θα πλησιάσουν στα επίπεδα των πραγματικών και θα υπάρχει αντικειμενική βάση για την εφαρμογή του ΦΠΑ. Έως εκ τούτου, η φορολογική επιβάρυνση των αγοραστών θα είναι μεγαλύτερη, ακόμη κι αν δεν αυξηθούν οι πραγματικές τιμές ακινήτων".

    Η ΑΝΩ ΚΑΤΩ προσθέτει ότι " με το νέο νομοσχέδιο για τα ακίνητα θα χτυπηθεί η φοροδιαφυγή, που είναι μία από τις τελευταίες εστίες και που η πάταξή της θα συμβάλει στο να γεμίσουν τα ταμεία του κράτους. Σημαντική αύξηση του αφορολόγητου στις κληρονομιές, που ανεβαίνει από 20.000 ευρώ στα 80.000 και στις γονικές παροχές. Η εφαρμογή του ΦΠΑ δεν θα ισχύσει για την πρώτη κατοικία, αλλά στην δεύτερη κι εκτιμούν από το υπουργείο, ότι θα επιδράσει θετικά στην κτηματαγορά".

    Ο ΛΟΓΟΣ αναφέρει ότι " τις βασικές διατάξεις του νομοσχεδίου για τη φορολόγηση των ακινήτων παρουσίασε χθες ο υπουργός Οικονομίας Γ. Αλογοσκούφης . Μεταξύ άλλων περιλαμβάνει : ΦΠΑ 19% στα νεόδμητα ακίνητα από 1 Ιανουαρίου 2006 (εκτός από την πρώτη κατοικία) , σταδιακή μείωση του φόρου μεταβίβασης και αύξηση των αφορολογήτων ορίων, καθώς και επιβολή φόρου υπερτιμήματος. Το νομοσχέδιο θα κατατεθεί στη Βουλή εντός του φθινοπώρου".

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ σημειώνει ότι "χωρίς φορολογική επιβάρυνση θα είναι το 2006 οι περισσότερες περιπτώσεις δωρεάς πρώτης κατοικίας προς παιδιά ή εγγόνια, καθώς το υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών προχωρεί σε γενναία αύξηση του αφορολογήτου ορίου για γονικές παροχές και δωρεές. Αντιθέτως, αυξημένη φορολογία αναμένεται από το επόμενο έτος για όσους αγοράσουν ακίνητα".

    Σύμφωνα με το ΕΘΝΟΣ "η κυβέρνηση αφήνει αμετάβλητα τα αφορολόγητα όρια παρά το άλμα που ετοιμάζει στις αντικειμενικές αξίες. Σε όλα τα καινούργια σπίτια από το 2006 και μετά θα επιβάλλεται ΦΠΑ 19%. Καθιερώνεται φόρος υπερτιμήματος".

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ υποστηρίζει ότι "σαφή επιβάρυνση της τιμής των ακινήτων φέρνει το σύστημα του ΦΠΑ 19% στην οικοδομή, που ανακοίνωνε ο Γ. Αλογοσκούφης. Η πρώτη κατοικία θα επιβαρυνθεί ακόμη περισσότερο αν η αύξηση των αντικειμενικών τιμών τον Δεκέμβριο δεν συνοδευθεί και με αύξηση του αφορολόγητου ορίου πόρτα που άφησε ανοιχτή ο υπουργός Οικονομίας. ΜΕ το νομοσχέδιο αντικαθίσταται σταδιακά και σε βάθος χρόνου ο φόρος μεταβίβασης από τέλος συναλλαγής για τους αγοραστές σε φόρο υπερτιμήματος για τους πωλητές. Αυξάνεται σε 80.000 (από 20.000) το αφορολόγητο για γονικές παροχές - κληρονομικές και εξομοιώνεται ως κληρονόμος ο εγγονός με το τέκνο. Η αντιπαροχή υπάγεται στο σύστημα του ΦΠΑ, ενώ εξαιρείται η αυτεπιστασία".

    ΤΑ ΝΕΑ επισημαίνουν ότι "βαρύ θα είναι το φορολογικό φορτίο για τους αγοραστές ακινήτων μετά την 1/1/2006, ενώ παράλληλα προκαλείται χάος και ευνοείται η κερδοσκοπία".

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ γράφει ότι "τις κύριες διατάξεις του σχεδίου νόμου για την εισαγωγή του ΦΠΑ στα ακίνητα καθώς και για την αύξηση του αφορολογήτου για τις κληρονομιές και τις γονικές παροχές παρουσίασε σε συνέντευξη Τύπου ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Αλογοσκούφης".

    Κατά τη ΒΡΑΔΥΝΗ "το νέο τοπίο που θα αλλάζει ριζικά την αγορά ακινήτων παρουσίασε χθες ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών Γ. Αλογοσκούφης, σε μια προσπάθεια να αντιμετωπιστούν τα φαινόμενα φοροδιαφυγής".

    Σύμφωνα με τη ΝΙΚΗ "προς άγραν φοροεσόδων βγαίνει πλέον η κυβέρνηση, καθώς τα δημοσιονομικά πάσχουν από έλλειψη ρευστού. Το νομοσχέδιο για την αναμόρφωση της φορολογίας των ακινήτων που έδωσε χθες στη δημοσιότητα ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών Γιώργος Αλογοσκούφης αποτελεί ξεκάθαρο παράδειγμα καθώς, μεταξύ άλλων, προβλέπει επιβολή ΦΠΑ 19% στα νεόδμητα ακίνητα, και σταδιακή αντικατάσταση του φόρου μεταβίβασης ακινήτων από τον Φόρο Αυτόματου Υπερτιμήματος (ΦΑΥ) για όλα τα παλαιά ακίνητα".

    Η ΕΣΤΙΑ αναφέρει ότι "την ριζική μεταρρύθμιση της φορολογίας ακινήτων ανεκοίνωσε χθες ο υπουργός Οικονομίας κ. Γ. Αλογοσκούφης . Σταδιακώς καταργείται ο φόρος μεταβιβάσεως ακινήτων και αντικαθίσταται με φόρο υπεραξίας (αυτομάτου υπερτιμήματος). Παράλληλα, στις μεταβιβαζόμενες νέες οικοδομές επιβάλλεται ΦΠΑ. Έτσι το κράτος παύει να φορολογή αδιακρίτως αλλά φορολογεί μόνον εκεί όπου έχει γεννηθή εισόδημα και υπεραξία".

    [04] Μπλακ άουτ

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ σημειώνει ότι "σε επιφυλακή βρίσκονται το υπουργείο Ανάπτυξης και οι φορείς της αγοράς ενέργειας υπό τον κίνδυνο διακοπών στην ηλεκτροδότηση και η ΔΕΗ απηύθυνε έκκληση για περιορισμό της κατανάλωσης ρεύματος κατά τις ώρες 11.00-15.00, τόσο χθες, όσο και σήμερα, που προβλέπονται εξίσου υψηλές θερμοκρασίες".

    Σύμφωνα με τον ΑΔΕΣΜΕΥΤΟ ΤΥΠΟ (Ρίζου) "στο "κόκκινο" για τρίτη συνεχόμενη ημέρα λειτουργεί το σύστημα ηλεκτροδότησης της χώρας, καθώς η κατανάλωση κινείται το μεγαλύτερο διάστημα σε οριακά επίπεδα. Χθες το μεσημέρι σημειώθηκε το απόλυτο ρεκόρ κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας, καθώς λίγο πριν τη 1.30 το μεσημέρι η ζήτηση έφθασε στα 9.510 μεγαβάτ. Την ίδια ώρα τη Δευτέρα η κατανάλωση ήταν 9.305 μεγαβάτ. Πρόκειται ουσιαστικά για το πιο θερμό διάστημα του φετινού καλοκαιριού, καθώς χθες η θερμοκρασία στην Αθήνα άγγιξε τους 39 βαθμούς, ενώ ακόμα υψηλότερη θα είναι σήμερα".

    ΤΟ ΒΗΜΑ ισχυρίζεται ότι "ο κίνδυνος ενός μπλακάουτ που θα παραλύσει τη χώρα είναι πλέον ορατός. Χθες η κατανάλωση ηλεκτρικού ρεύματος λόγω των υψηλών θερμοκρασιών έφθασε σε ύψος-ρεκόρ και το δίκτυο της ΔΕΗ στα όρια αντοχής του. Την ίδια ώρα, στα λιμάνια συνεχίζονται το χάος και η ταλαιπωρία χιλιάδων ταξιδιωτών κάτω από τον καυτό ήλιο. Και στις δύο περιπτώσεις η κρατική μηχανή συνελήφθη μία ακόμη φορά απροετοίμαστη. Αντέδρασε κατόπιν εορτής και σπασμωδικά για να αντιμετωπίσει δύο ... προαναγγελθείσες κρίσεις".

    Η TRAFFIC προσθέτει ότι "ο υδράργυρος στο κόκκινο σήμερα, αφού σε αρκετές περιοχές θα αγγίξει τους 40 βαθμούς Κελσίου. Σε κατάσταση επιφυλακής η Πυροσβεστική λόγω του αυξημένου κινδύνου πυρκαγιών, καθώς και η ΔΕΗ για τον κίνδυνο διακοπών στην ηλεκτροδότηση".

    [05] Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων

    Η ΑΥΓΗ σχολιάζει ότι "οι συντονισμένες διεθνείς και ελληνικές τρομο-πιέσεις κατόρθωσαν να επιβάλουν την παρακολούθηση όλων, αδιακρίτως, των πολιτών που ζουν και κινούνται στο κέντρο της Αθήνας και του Πειραιά. Η Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων κάμφθηκε και επέτρεψε να επαναλειτουργήσουν οι κάμερες που είχαν εγκατασταθεί στην πόλη κατά την περίοδο των Ολυμπιακών Αγώνων".

    [06] ΙΚΑ

    Ο ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ τονίζει ότι "έναν ακόμα κρίκο στην αλυσίδα των ιδιωτικοποιήσεων τομέων του ΙΚΑ, που ξεκίνησαν οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ, έρχεται να προσθέσει η κυβέρνηση της ΝΔ, με πρόσχημα την έλλειψη προσωπικού. Εκχωρεί σε ιδιωτική εταιρία τη χρήση του μηχανογραφικού συστήματος του νεοσυσταθέντος Κέντρου Βιοπαθολογικού Εργαστηρίου Αττικής, αν και η διοίκηση του ΙΚΑ γνωρίζει ότι με αυτή την επιλογή περιέρχονται καθημερινά σε γνώση των επιχειρηματιών τα προσωπικά δεδομένα εκατοντάδων ασφαλισμένων του Ιδρύματος, για ιδιαίτερα σοβαρές εξετάσεις".

    [07] Προσλήψεις

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτση) αναφέρει ότι "νέες θέσεις εργασίας που ανέρχονται στις 2.370 προκηρύχθηκαν υπό την επίβλεψη του ΑΣΕΠ (ή και εκτός ΑΣΕΠ) και του ΟΑΕΔ. Οι νέες προκηρύξεις αφορούν θέσεις: στη Μονάδα Οργάνωσης του ΚΠΣ, σε πέντε δημόσια νοσοκομεία, σε δήμους της χώρας και στη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων".

    [08] Αεροσκάφος της Air France

    Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ γράφει ότι "σε θρίλερ εξελίχθηκε το ταξίδι τουλάχιστον 297 επιβαινόντων στο αεροσκάφους Airbus A-340 της Air France, το οποίο πραγματοποιούσε χθες τη πτήση 358 Παρίσι-Τορόντο και τυλίχθηκε στις φλόγες, ενώ τροχιοδρομούσε στο αεροδρόμιο".

    [09] Περιβάλλον

    Η CITY PRESS γράφει ότι "σκληραίνει η στάση της ΕΕ και του επιτρόπου Σταύρου Δήμα έναντι της Ελλάδας. Κυβέρνηση και Τοπική Αυτοδιοίκηση δεν θέλουν ή δεν μπορούν να προσαρμοστούν στους ευρωπαϊκούς κανόνες. Μέχρι τα τέλη του 2007 πρέπει να έχουν κλείσει 1.100 παράνομες χωματερές. Στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο εκκρεμούν 9 υποθέσεις σε βάρος της Ελλάδας για παραβίαση της ευρωπαϊκής νομοθεσίας. Δεν ελέγχουμε τις εκπομπές ρύπων, δεν προστατεύουμε και δεν διαχειριζόμαστε σωστά τα απόβλητα...Κινδυνεύουμε με σημαντικά πρόστιμα και τον απόλυτο ευρωπαϊκό διασυρμό".

    [10] Απόστρατοι

    Η ΧΩΡΑ γράφει ότι "τη δέσμευση για αποκατάσταση των αδικιών στις συντάξεις των αποστράτων ανέλαβε χθες σε συνέντευξή του στο Κανάλι 10 ο Β. Μιχαλολιάκος, επιβεβαιώνοντας ταυτόχρονα και το δημοσίευμα της "Χ" της Δευτέρας για το ευρύ πρόγραμμα στέγασης των στρατιωτικών που ετοιμάζει το υπ. Εθνικής Άμυνας".

    [11] Κοντομηνάς

    "Πάταγο έκανε η χθεσινή αποκάλυψη της "Αυριανής" για τον ΑΠΑΤΕΩΝΑ Κοντομηνά που έφαγε από τους καϋμένους τους μετανάστες μας, γύρω στα ΤΕΤΡΑΚΟΣΙΑ ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ δραχμές υποσχόμενος ότι θα τους ασφάλιζε, θα επένδυε τα χρήματά τους - με τόκο 18!!!!- και θα τους πλήρωνε, όταν ήθελαν στην Ελλάδα ή στο εξωτερικό σε ΔΟΛΛΑΡΙΑ, ενώ αυτοί θα του έδιναν στην Νότια Αφρική - RAND!!!! που φυσικά ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΤΑΝ , ΑΥΣΤΗΡΟΤΑΤΑ η εξαγωγή τους....".

    [12] Λιμενικό Σώμα

    H ESPRESSO αναφέρει ότι "παίζουν τη ζωή τους κορόνα - γράμματα. Δίνουν πάντοτε το "παρών" όποτε τους καλέσει το καθήκον και με αυταπάρνηση φέρνουν εις πέρας κάθε αποστολή που τους ανατίθεται. Θεωρούνται η ελίτ του Λιμενικού Σώματος, όμως η ηγεσία τους αντιμετωπίζει σαν παρακατιανούς. Η Μονάδα Υποβρυχίων Αποστολών του Λιμενικού Σώματος ζει και δρα κάτω από συνθήκες....ανταρτοπόλεμου. Νομίζει κανείς ότι τους έχουν αφήσει από το υπουργείο στο έλεος της τύχης τους. Από πού να αρχίσει και πού να τελειώσει κανείς! Τα "βατράχια" είναι συνολικά 120 και το ένα πέμπτο από αυτά δεν έχει στολή κατάδυσης".

    [13] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ

    Οι πρωτοσέλιδοι τίτλοι του σημερινού οικονομικού Τύπου είναι οι εξής:

    ΕΞΠΡΕΣ: "Εισαγωγή ΦΠΑ 19% αντί φόρου μεταβίβασης 9% από 1.1.2006 στα νεόδμητα. "Νέο τοπίο" στα ακίνητα".

    ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Σοκ στην αγορά ακινήτων. Εως και υπερδιπλάσιοι φόροι μεταβίβασης. Η επιβολή ΦΠΑ από 1.1.2006 στα νεόδμητα κτίρια θα παγώσει την κτηματαγορά".

    ΚΕΡΔΟΣ: "Ταχύτατα και με διαφάνεια οι εξαγορές επιχειρήσεων".

    Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Νέα βάρη στα ακίνητα με φοροεισπρακτικό στόχο. ΦΠΑ 19% στις νέες οικοδομές και αύξηση αντικειμενικών αξιών".

    [14] Ν/Σ για την αγορά ακινήτων

    Η ΕΞΠΡΕΣ γράφει ότι "την εξυγίανση του κυκλώματος της οικοδομής και τη διευκόλυνση των μεταβιβάσεων επιδιώκει η κυβέρνηση με το προσχέδιο για τη φορολογία κεφαλαίου που παρουσίασε χθες ο υπουργός Οικονομικών Γ. Αλογοσκούφης. Παράλληλα, προανήγγειλε την "ηπιότερη δυνατή" αναπροσαρμογή των αντικειμενικών αξιών που θα ανακοινωθεί στο τέλος του έτους".
    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Wednesday, 3 August 2005 - 15:20:02 UTC