Visit the Athens News Agency (ANA) Archive Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 05-08-02

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 2/8/2005
  • [02] Τίτλοι Εφημερίδων
  • [03] Αγορά ακινήτων
  • [04] Δημοτικές και Νομαρχιακές εκλογές
  • [05] Προσλήψεις
  • [06] Ελληνοτουρκικά
  • [07] Οικονομική πολιτική -Κυβερνητική πολιτική
  • [08] Κώστας Καραμανλής
  • [09] ΛΑΦΚΑ
  • [10] Υγεία
  • [11] Δημήτρης Κοντομηνάς
  • [12] Καύσωνας - Δημήτρης Σιούφας
  • [13] Συνταξιοδότηση
  • [14] Κυβέρνηση - Εφοπλιστές
  • [15] Πληγέντες από τις πυρκαγιές
  • [16] Καθυστερήσεις στα ακτοπλοϊκά δρομολόγια
  • [17] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ
  • [18] Κυβερνητική πολιτική

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 2/8/2005

    Η αγορά ακινήτων, η οικονομική πολιτική της κυβέρνησης και οι προσλήψεις μόνιμου και εποχικού προσωπικού είναι από τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού Τύπου.

    [02] Τίτλοι Εφημερίδων

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης): Άμεσο βοήθημα 6.600 ευρώ στους πληγέντες. Άτοκο δάνειο 15ετούς διάρκειας και χαριστικό το 1/3.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος): Απόλυτος κυρίαρχος του πολιτικού σκηνικού ο Καραμανλής. Λύσεις σε όλα ως τον Σεπτέμβρη. Ενώ θεωρείται ανύπαρκτη η αντιπολίτευση!

    ΑΝΩ ΚΑΤΩ: Έντεκα μέτρα για την προστασία των πολιτών. Αποσύρονται οι επικίνδυνες ηλεκτρικές συσκευές.

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: Δέκα μέτρα για την αγορά των ακινήτων. Ανακοινώνονται αύριο από το υπουργείο Οικονομικών.

    Η ΑΥΓΗ: Παιχνίδια εις βάρος της Αυτοδιοίκησης. Σχέδια για γαλάζιους δημάρχους μειοψηφίας.

    ΑΥΡΙΑΝΗ: Μέγας απατεώνας ο Κοντομηνάς. Αυτός έφαγε τα 400 δισεκατομμύρια από τους Έλληνες μετανάστες στη Νότιο Αφρική!!!

    ΤΟ ΒΗΜΑ: Το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης αναζητεί διεξόδους. Ποιοι θα πληρώσουν τις τρύπες του προϋπολογισμού.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Το πακέτο Καραμανλή στη ΔΕΘ συζήτησαν πρωθυπουργός και υπουργός Οικονομίας. Φοροελαφρύνσεις για μισθωτούς, συνταξιούχους, επαγγελματίες και επιχειρήσεις.

    ΕΘΝΟΣ: Πάνω οι τιμές σε ενοίκια ακινήτων και μεταβιβάσεις. Λόγω αύξησης των αντικειμενικών αξιών.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Κίνδυνος για μπλακ άουτ από τον καύσωνα, και... από σήμερα ψηνόμαστε σαν ρέγγες.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Αναδρομικά ΛΑΦΚΑ για έξι χρόνια στους συνταξιούχους του ΙΚΑ.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Προσλήψεις: Οι 2.161 θέσεις μέσα στον Αύγουστο.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Ακίνητα: Τι αλλάζει από 1.1.06. ΦΠΑ 19%, φόρος υπερτιμήματος και άλλα με νόμο.

    ΕΣΤΙΑ: Η κατάργησις του β' γύρου στις δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές.

    ESPRESSO: Ο Alpha προσπάθησε να παραβιάσει τα "Σύνορα Αγάπης" του Mega. Εμφύλιος για το τουρκικό σίριαλ.

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Ριζικές αλλαγές στην αγορά ακινήτων. ΦΠΑ στα νεόδμητα πλην α΄κατοικίας, αύξηση αφορολογήτου, φόρος υπεραξίας.

    Ο ΛΟΓΟΣ: Όχι αύξηση ορίων συνταξιοδότησης των γυναικών. Την απάντηση αυτή έδωσε ο Π. Παναγιωτόπουλος στις πιέσεις των Βρυξελλών.

    ΤΑ ΝΕΑ: Αλλού οι ελλείψεις, αλλού οι προσλήψεις. Νοσοκομεία με... αγροφύλακες!

    Η ΝΙΚΗ: Η ΝΔ φοβάται τη μεγάλη κεντροαριστερά. Δήμαρχοι μειοψηφίας. Αντιδρούν τα κόμματα της αντιπολίτευσης, ΚΕΔΚΕ και ΕΝΑΕ για εκλογή με 42%.

    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Καθημερινός Γολγοθάς για επιβάτες και ναυτεργάτες. Κυβέρνηση - εφοπλιστές ευθύνονται για το χάος στον Πειραιά.

    TRAFFIC NEWS: 80χρονος γαμπρός με πλαστό διαζύγιο.

    Η ΧΩΡΑ: Ενισχύεται το οπλοστάσιο των Ελλήνων γιατρών. Καρκίνος: νέες επιτυχείς θεραπείες.

    City Press: Ακίνητα και Ι.Χ. πάλι στόχοι της εφορίας.

    Μetro: Εισαγγελέας στο λιμάνι. Παρέμβαση για τις πολύωρες καθυστερήσεις σε δρομολόγια πλοίων.

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: Οι νέες τιμές των ακινήτων. Τι αλλάζει στην κτηματαγορά μετά την επιβολή του ΦΠΑ.

    ΕΓΝΑΤΙΑ: Ντροπή για το Εθνικό Σύστημα Υγείας. Λειτούργησε, επιτέλους, μετά από χρόνια παθολογική κλινική στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο.

    ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Απειλητικός από σήμερα Καύσωνας Αυγουστιάτικος.

    [03] Αγορά ακινήτων

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ αναφέρει ότι "επιβολή ΦΠΑ 19% στο κύκλωμα της οικοδομής και φόρο υπερτιμήματος (υπεραξίας) εισάγει από 1.1.2006 το νομοσχέδιο για τη φορολογία ακινήτων που δίδει σύντομα στη δημοσιότητα για συζήτηση ο Γ. Αλογοσκούφης. Στην αγορά πρώτης κατοικίας θα επιβάλλεται μόνο φόρος μεταβίβασης 9-11%, όπως και σε όλα τα παλαιά ακίνητα. Παράλληλα όμως αυξάνεται το αφορολόγητο για γονικές παροχές, δωρεές και κληρονομιές".

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ εκτιμά ότι "νέο τοπίο στην αγορά ακινήτων διαμορφώνει η επιβολή ΦΠΑ στα ακίνητα από το 2006, αφού το σχετικό νομοσχέδιο που δίνεται προς διαβούλευση, περιλαμβάνει πλήθος διατάξεων που επηρεάζουν την κτηματαγορά. Πάντως, η επιβολή ΦΠΑ δεν αφορά τα ακίνητα που αγοράζονται για πρώτη κατοικία. Καθορίζεται ότι θα ισχύει όπως και σήμερα ο φόρος μεταβίβασης στα παλαιότερα ακίνητα, ενώ αν κάποιο ακίνητο πωληθεί για δεύτερη φορά μετά το 2006 θα υπάρχει φόρος υπεραξίας που θα βαρύνει τον πωλητή. Επίσης, τετραπλασιάζεται το αφορολόγητο για τον φόρο κληρονομιάς, ενώ σημαντική αναμένεται να είναι η αύξηση των αντικειμενικών αξιών".

    Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ υπογραμμίζει ότι "για το οικονομικό επιτελείο κύριος στόχος του νέου φορολογικού "πακέτου" είναι η προστασία όσων καλύπτουν τις βασικές στεγαστικές ανάγκες τους. Τα μέτρα θα συζητηθούν με τους συναρμόδιους φορείς και θα προωθηθούν στη Βουλή".

    Το ΕΘΝΟΣ σημειώνει ότι "χέρι στις τσέπες ιδιοκτητών και ενοικιαστών βάσει η κυβέρνηση με τις αλλαγές στη φορολογία ακινήτων που ανακοινώνει αύριο ο υπουργός Οικονομίας Γ. Αλογοσκούφης".

    Η CITY PRESS προσθέτει ότι "σήμερα ή αύριο ανακοινώνονται οι κυβερνητικές αποφάσεις για τη νέου τύπου φορολογία των ακινήτων. Επιβάλλεται ΦΠΑ στα νεόδμητα ακίνητα (εξαιρείται η πρώτη κατοικία), αυξάνονται θεαματικά οι αντικειμενικές αξίες, επανέρχεται ο Φόρος Αυτόματου Υπερτιμήματος. Προωθείται μεγάλη αύξηση της φορολογίας των εισαγόμενων μεταχειρισμένων Ι.Χ. για ... περιβαλλοντικούς λόγους. Η υστέρηση στα έσοδα και η αύξηση των δημοσίων δαπανών οδηγούν σε νέα εισπρακτικά μέτρα. Στόχος της κυβέρνησης να τα συνδυάσει με φιλολαϊκές εξαγγελίες του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ".

    [04] Δημοτικές και Νομαρχιακές εκλογές

    Η ΝΙΚΗ γράφει ότι "συνθήκες αποπολιτικοποίησης και αποτροπής του ενδεχομένου έκφρασης της μεγάλης δύναμης της Κεντροαριστεράς στις επικείμενες δημοτικές-νομαρχιακές εκλογές σπεύδει να "κατοχυρώσει" εκ προοιμίου η κυβέρνηση Καραμανλή, υπό το βάρος της ογκούμενης δυσαρέσκειας που προκαλούν οι αντιλαϊκές "μεταρρυθμίσεις" της".

    Η ΕΣΤΙΑ "συμφωνεί με την άποψη που εξέθεσε ο γραμματέας της Νέας Δημοκρατίας κ. Ευαγγ. Μεϊμαράκης, να μην διενεργείται β' γύρος στις δημοτικές εκλογές αν κάποιος υποψήφιος έχη λάβει ποσοστό άνω του 42%. Διότι πράγματι, είναι παράλογο να δεχόμαστε ότι ο Πρωθυπουργός της χώρας μπορεί να εκλεγή με ποσοστό 42% ή 41%, αλλά όχι ένας δήμαρχος ή ένας νομάρχης".

    Η ΑΥΓΗ υποστηρίζει ότι "την εκλογή των δημάρχων (ή και των νομαρχών;) με 42% σε ένα γύρο προωθεί η κυβέρνηση. Το θέμα ανακίνησε ο Β. Μεϊμαράκης, ο οποίος θυμήθηκε ότι την ιδέα αυτή είχε συμπεριλάβει η Ν.Δ. στο προεκλογικό πρόγραμμά της. Ο αρμόδιος υπουργός Εσωτερικών Πρ. Παυλόπουλος ευθυγραμμίστηκε καταφεύγοντας στο πρόσχημα ότι το σ/ν που θα κατατεθεί για ψήφιση το φθινόπωρο δεν θα αφορά τους πέντε μεγαλύτερους δήμους, αν δεν υπάρξει συνεννόηση με την αντιπολίτευση".

    [05] Προσλήψεις

    ΤΑ ΝΕΑ γράφουν ότι "σε επιλεκτικές προσλήψεις προχωράει η κυβέρνηση. την ώρα που αφήνει χωρίς προσωπικό νοσοκομεία, σχολεία και Πυροσβεστική, προωθεί μονιμοποιήσεις "γαλάζιων παιδιών" που υπηρετούσαν την περίοδο 1990-93, όπως οι αγροφύλακες".

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ τονίζει ότι "στα νησιά και στα παραθαλάσσια θέρετρα που συγκεντρώνουν μεγάλη τουριστική κίνηση και κυρίως διαθέτουν αεροδρόμια, έχει ρίξει το βάρος της αστυνόμευσης η ηγεσία της Αστυνομίας, ενώ αποπειράται παράλληλα να βελτιώσει τις ελεγκτικές διαδικασίες ασφάλειας στους αερολιμένες".

    [06] Ελληνοτουρκικά

    H ESPRESSO αναφέρει ότι "ελαχιστοποίηση ή μείωση των εμπλοκών, μηδενική πτητική δραστηριότητα πάνω από τα ελληνικά νησιά, αλλά αύξηση των οπλισμένων αεροσκαφών και σημαντική αύξηση στις παραβάσεις των Κανόνων Εναέριας Κυκλοφορίας (ΚΕΚ) και των παραβιάσεων του εθνικού εναέριου χώρου είναι τα χαρακτηριστικά της τουρκικής δραστηριότητας πάνω από το Αιγαίο τον Ιούλιο μήνα, πρώτο μήνα του θερινού μορατόριουμ, συγκριτικά με το αντίστοιχο περσινό διάστημα".

    [07] Οικονομική πολιτική -Κυβερνητική πολιτική

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ γράφει ότι "φορολογικές ελαφρύνσεις για μισθωτούς, συνταξιούχους, επιχειρήσεις και ελεύθερους επαγγελματίες θα εξαγγείλει στην πρώτη επίσημη ομιλία του στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης ο πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής στις 11 Σεπτεμβρίου".

    ΤΟ ΒΗΜΑ υποστηρίζει ότι "τρόπους κάλυψης των κενών του προϋπολογισμού αναζητεί η κυβέρνηση. Σύμφωνα με πληροφορίες, επαναφέρονται οι περιοδικές δηλώσεις του ΦΠΑ, ξεκινά φοροκυνηγητό των μικρομεσαίων και συντηρείται η ασάφεια γύρω από τα ακίνητα με την καθυστέρηση της δημοσιοποίησης των νέων αντικειμενικών αξιών, με στόχο να πληθύνουν οι μεταβιβάσεις που φέρνουν "ζεστό " χρήμα στα ταμεία. Επίσης δρομολογείται η σταδιακή αύξηση του φόρου κατανάλωσης των καυσίμων, ενώ η εισοδηματική πολιτική το 2006 θα είναι ιδιαίτερα σφικτή".

    Σύμφωνα με την TRAFFIC NEWS "οι μεταρρυθμίσεις που προωθεί η κυβέρνηση δεν επηρέασαν παρά ελάχιστα το οικονομικό κλίμα, με το σχετικό δείκτη να ανακάμπτει οριακά κατά 0,9 μονάδες τον Ιούλιο, όπως προκύπτει από την μηνιαία έρευνα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής".

    [08] Κώστας Καραμανλής

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζου) αναφέρει ότι "αλλάζει όλα τα δεδομένα ο Κ. Καραμανλής που αναδεικνύεται ξεκάθαρα σε κυρίαρχο του πολιτικού σκηνικού. Ακόμη και τη ρήση που αναφέρει ότι ο Αύγουστος δεν έχει ειδήσεις και μάλιστα πολιτικές αποτελεί παρελθόν, αφού ο πρωθυπουργός είναι ξεκάθαρος. Όταν λέει ότι η χώρα δεν μπορεί να περιμένει και δεν υπάρχει χρόνος το εννοεί και προχωρεί στις μεταρρυθμίσεις που έχει προγραμματίσει. Μέχρι τις αρχές Σεπτεμβρίου θα κλείσει όλα σχεδόν τα ζητήματα που συνδέονται με την πορεία της οικονομίας και την κατάσταση στην καθημερινότητα με κύριο στόχο στην περίπτωση αυτή την πάταξη της γραφειοκρατίας".

    [09] ΛΑΦΚΑ

    Σύμφωνα με τον ΕΛΕΥΘΕΡΟ "αναδρομικά για δύο επιπλέον έτη θα λάβουν από το ΛΑΦΚΑ οι συνταξιούχοι του ΙΚΑ και άλλων ταμείων του ιδιωτικού τομέα σε σχέση με τους συνταξιούχους του Δημοσίου. Σύμφωνα με τη νομοθετική ρύθμιση, οι συνταξιούχοι του ΙΚΑ και των άλλων ταμείων του ιδιωτικού τομέα δικαιούνται αναδρομικά από 1/1/1999 έως 30/6/2004. Αντιθέτως οι συνταξιούχοι του δημοσίου δικαιούνται αναδρομικά από 1/1/2001 έως 30/6/2004".

    [10] Υγεία

    Η ΧΩΡΑ υποστηρίζει ότι "σκληρή μάχη κατά του καρκίνου στη χώρα μας η ιατρική κοινότητα, η οποία εφαρμόζει με επιτυχία νέες πρωτοποριακές μεθόδους για τη θεραπεία διάφορων μορφών της θανατηφόρου νόσου".

    [11] Δημήτρης Κοντομηνάς

    Η ΑΥΡΙΑΝΗ γράφει ότι "με κλεμμένα λεφτά αγοράστηκε και λειτουργεί ο ALPHA. Από την ληστεία του μόχθου και τον ιδρώτα των φτωχών μεταναστών μας, γίνονται όλες οι χρυσοπληρωμένες μεταγραφές των αστέρων της τηλεόρασης και έχει αγοράσει ο...Δημητράκης τις βίλες, τα κότερα και τα αεροπλάνα, για να ζει σαν μαχαραγιάς και να παριστάνει τον ...παράγοντα στην κοινωνική και πολιτική ζωή, το αρχιλαμόγιο!!".

    [12] Καύσωνας - Δημήτρης Σιούφας

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ σημειώνει ότι "σφίγγουν για τα καλά οι ζέστες. Σήμερα και αύριο θα έχουμε καύσωνα και θα ψηθούμε όπως οι ρέγγες. Υπάρχει κίνδυνος για μπλακ άουτ και η ΔΕΗ συνιστά να μην χρησιμοποιούμε στο φουλ θερμοσίφωνες-πλυντήρια-φούρνους και κλιματιστικά. Σε διαρκή επαγρύπνηση και επιφυλακή βρίσκονται το υπουργείο Ανάπτυξης και οι φορείς της αγοράς ενέργειας υπό τον κίνδυνο διακοπών στην ηλεκτροδότηση εξαιτίας του "μίνι" καύσωνα που αναμένεται σήμερα και αύριο. Έκκληση της ΔΕΗ προς τους καταναλωτές".

    Η ΑΝΩ ΚΑΤΩ προσθέτει ότι "με αφορμή τους θανάτους από ηλεκτροπληξία των προϊόντων από την Κίνα, ο Δημήτρης Σιούφας ανακοίνωσε σημαντικά μέτρα για την προστασία των πολιτών από τις επικίνδυνες ηλεκτρικές συσκευές. Νέος νόμος το Μάρτιο του 2006 για αυξημένα μέτρα στις νέες πολυκατοικίες με την τοποθέτηση εγκατάστασης ασφαλείας. Σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Ένωση θα παρθούν και μέτρα για την προστασία των καταναλωτών από τους εμπόρους, που παραβαίνουν τον ανταγωνισμό".

    [13] Συνταξιοδότηση

    Ο ΛΟΓΟΣ αναφέρει ότι "δεν υπάρχει θέμα αλλαγής του γενικού πλαισίου του Ασφαλιστικού μέσα στην τετραετία που διανύουμε, δηλαδή δεν υπάρχει θέμα αλλαγής των ορίων ηλικίας, μείωσης των συντάξεων κλπ δήλωσε ο υπουργός Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας κ. Πάνος Παναγιωτόπουλος, απαντώντας έτσι σε δημοσιεύματα που προέβλεπαν αύξηση του ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης των γυναικών".

    [14] Κυβέρνηση - Εφοπλιστές

    Σύμφωνα με τον ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ "την πλήρη κάλυψη της κυβέρνησης στην εφοπλιστική ασυδοσία επιβεβαίωσε χτες ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας την ώρα που χιλιάδες επιβάτες ταλαιπωρούνται καθημερινά στα λιμάνια από τις αλλεπάλληλες βλάβες στα σαπάκια του ακτοπλοϊκού στόλου. Αδιαφορώντας προκλητικά για την ασφάλεια και τη ζωή των χιλιάδων επιβατών και ναυτεργατών, που μετακινούνται καθημερινά από τα λιμάνια της χώρας, ο υπουργός των εφοπλιστών δήλωσε ότι δεν μπορεί να κάνει τίποτα για τις βλάβες (!), ενώ δεν παρέλειψε να υποσχεθεί και νέα οικονομικά υπερπρονόμια στο ακτοπλοϊκό κεφάλαιο, προκειμένου να ανανεώσει το χρυσοφόρο στόλο του".

    [15] Πληγέντες από τις πυρκαγιές

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτση) υποστηρίζει ότι "τα μέτρα που έχει λάβει η κυβέρνηση για τους πληγέντες από τις πυρκαγιές στην Ανατολική Αττική ανακοίνωσε χθες ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ Γιώργος Σουφλιάς. Πρόκειται για δύο έκτακτα βοηθήματα, που δεν θα λάβουν όμως όσοι έχουν χτίσει σε δασικές ή αναδασωτέες εκτάσεις, έκτακτη οικονομική ενίσχυση και άτοκο δάνεια για την αποκατάσταση των ζημιών".

    [16] Καθυστερήσεις στα ακτοπλοϊκά δρομολόγια

    Η METRO γράφει ότι "την παρέμβαση του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Πειραιά προκάλεσαν οι πολύωρες καθυστερήσεις στα ακτοπλοϊκά δρομολόγια από το λιμάνι του Πειραιά , οι οποίες είχαν ως αποτέλεσμα να ταλαιπωρηθούν εκατοντάδες εκδρομείς το Σαββατοκύριακο που πέρασε. Η Εισαγγελία διέταξε να διενεργηθεί αν προκύπτουν αξιόποινες πράξεις και για ποια πρόσωπα".

    [17] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ

    Οι πρωτοσέλιδοι τίτλοι του σημερινού οικονομικού Τύπου είναι οι εξής:

    ΕΞΠΡΕΣ: "Ωρα αποκρατικοποιήσεων. Η κυβέρνηση εξετάζει την επίσπευση της διάθεσης του 10% των μετοχών του ΟΤΕ".

    ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Το μεγάλο ξεκαθάρισμα στο Χρηματιστήριο. Κοντά σε "υποβιβασμό" στη β' κατηγορία άλλες 37 εισηγμένες".

    ΚΕΡΔΟΣ: "Με διεθνή πιστοποιητικά οι αποτιμήσεις ακινήτων".

    H ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: " "Ηπια προσαρμογή" για την οικονομία το 2006-7. Ποια οικονομική πολιτική θα εξαγγείλει ο Κώστας Καραμανλής στη ΔΕΘ".

    [18] Κυβερνητική πολιτική

    Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ γράφει ότι "συνέχιση των μεταρρυθμίσεων, μείωση του ελλείμματος κάτω από το 3% του ΑΕΠ με "ήπια δημοσιονομική προσαρμογή" και συγκρατημένες παροχές για μισθωτούς και συνταξιούχους θα είναι οι κατευθύνσεις της οικονομικής πολιτικής της κυβέρνησης για το 2006 και το 2007. Οι σχετικές εξαγγελίες του κ. Καραμανλή στα εγκαίνια της Διεθνούς Εκθεσης Θεσσαλονίκης, συζητήθηκαν στη συνάντηση που είχε χθες ο πρωθυπουργός με τον υπουργό Οικονομίας κ, Γ. Αλογοσκούφη".
    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Tuesday, 2 August 2005 - 22:17:04 UTC