Read the UN Convention on the Rights of the Child (20 November 1989) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 05-05-31

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 31/5/2005
  • [02] Τίτλοι Εφημερίδων
  • [03] Το "Οχι" των Γάλλων
  • [04] Ο νέος χωροταξικός σχεδιασμός
  • [05] Ασφαλιστικό τραπεζών
  • [06] Συμφωνία ΟΤΕ - ΠΑΣΟΚ
  • [07] Ελληνική οικονομία
  • [08] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 31/5/2005

    Η επόμενη μέρα του "Όχι" των Γάλλων στο Ευρωσύνταγμα, η σύγχυση πολιτικής στο ΠΑΣΟΚ μετά τη συναινετική συμφωνία στον ΟΤΕ και ο νέος χωροταξικός σχεδιασμός είναι από τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού Τύπου.

    [02] Τίτλοι Εφημερίδων

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης): Τα αυθαίρετα δεν κατεδαφίζονται. Βαρυσήμαντη δήλωση του Γιώργου Σουφλιά ξεκαθαρίζει το τοπίο.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος): Σωσίβιο από τις συντεχνίες ζητεί ο Γ. Παπανδρέου. Ενώ η Κοινή Γνώμη επικροτεί τα κυβερνητικά μέτρα επανίδρυσης του κράτους.

    ΑΝΩ ΚΑΤΩ: Καθαιρούν συνδικαλιστές από την ΠΑΣΚΕ. Διχασμένο το ΠΑΣΟΚ με τη συμφωνία του ΟΤΕ.

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: Νέο σχέδιο για τις χρήσεις γης. Ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ Γ. Σουφλιάς βάζει τάξη στην άναρχη δόμηση.

    Η ΑΠΟΦΑΣΗ: Πόσο κοστίζει σε Ελλάδα - Ευρώπη. Έρευνα της "Α" για το "ΟΧΙ" των Γάλλων.

    Η ΑΥΓΗ: Το "ΟΧΙ" μήνυμα διαμαρτυρίας και ελπίδας. Το Γαλλικό Δημοψήφισμα καμπή για την Ευρώπη.

    ΑΥΡΙΑΝΗ: Προκαλούν τα "ρετιρέ" των τραπεζών. Με απεργιακές κινητοποιήσεις η ΟΤΟΕ υπονομεύει την λύση του ασφαλιστικού.

    ΤΟ ΒΗΜΑ: Ανοιχτή σύγκρουση για τις ΔΕΚΟ και τις τράπεζες. Η πρώτη 48ωρη απεργία ανακοινώθηκε ήδη από την ΟΤΟΕ.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Ρεσιτάλ λαϊκισμού από το ΠΑΣΟΚ για ΟΤΕ. Όλη η αλήθεια για την κάλυψη του κόστους της εθελουσίας εξόδου.

    ΕΘΝΟΣ: Στον βωμό του ΟΤΕ τα έσοδα από την αύξηση του ΦΠΑ. Κυβερνητική συσκότιση για το κόστος της συμφωνίας.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: "ΟΧΙ" οι Γάλλοι και το δολλάριο σήκωσε κεφάλι. Υποχώρησε το ευρώ και σηκώθηκαν εμπόδια για Τουρκία και Κροατία στην Ευρωπαϊκή Ένωση συν τοις άλλοις.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Ξέσπασμα Αλογοσκούφη. Πληρώνουμε ακριβά τις κακές επιλογές των προηγούμενων κυβερνήσεων.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: ΠΑΣΟΚ - ΟΤΕ Η... κρίση σας προωθείται. Έκτακτη σύγκληση του Πολιτικού Συμβουλίου/Ετοιμάζονται διαγραφές.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Η Ευρώπη μετά το "NON". Οι αντιδράσεις κυβερνήσεων, εργοδοτών την επόμενη μέρα.

    ESPRESSO: "Παντρεύομαι 10 Σεπτεμβρίου στη Θεσσαλονίκη". Ανοιχτός γάμος ανήμερα των γενεθλίων της Κιμ Κίλιαν. Ο κύβος ερρίφθη για τον "Ταρζάν".

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Κρίση πολιτικής στο ΠΑΣΟΚ προκαλούν οι μεταρρυθμίσεις. Βάλλεται η συναίνεση Γ. Παπανδρέου - Πόλεμος συνδικαλιστών.

    Ο ΛΟΓΟΣ: Ο ΟΤΕ ήταν μόνο η αρχή... των μεταρρυθμίσεων. Συγκεκριμενοποιούνται οι κυβερνητικές προθέσεις.

    ΤΑ ΝΕΑ: "Δωράκι" 3 δισ. για ΟΤΕ και Εμπορική. Με... επιδότηση η ιδιωτικοποίηση.

    Η ΝΙΚΗ: ΟΧΙ στο νεοφιλελευθερισμό. Προοδευτικό μήνυμα από το γαλλικό λαό.

    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Δυνατό λαϊκό "ΟΧΙ" στο "ευρωσύνταγμα". Με 55% απάντησε ο γαλλικός λαός.

    TRAFFIC NEWS: Συμβόλαιο θανάτου η δολοφονία γνωστού επιχειρηματία. Συναγερμός στην Πάτρα μετά το "χτύπημα" στο κέντρο της πόλης.

    Η ΧΩΡΑ: Νόμιμα όλα τα αυθαίρετα. Δεν θα γκρεμιστεί κανένα και δεν θα χτιστούν νέα. Σουφλιάς: Εθνικό Χωροταξικό Σχέδιο σε έναν χρόνο.

    City Press: Βόμβα Κόντου για τα Ταμεία. Αποκλειστική συνέντευξη του Διοικητή του ΤΕΒΕ.

    Μetro: Απεργία στις τράπεζες. Τελεσίγραφο από την ΟΤΟΕ για την επίλυση του Ασφαλιστικού.

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: Γ. Σουφλιάς: Σε ένα χρόνο το νέο χωροταξικό, αλλά... Δεν γκρεμίζονται τα αυθαίρετα.

    ΕΓΝΑΤΙΑ: Αυθαιρετείτε... νόμιμα. Όσοι καταπατούν δασικές εκτάσεις δεν έχουν τίποτα να φοβηθούν αφού "παγώνουν" όλα τα πρόστιμα.

    ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Θύελλα στην Ευρώπη μετά το όχι των Γάλλων. Με πολλές συνέπειες και για την Ελλάδα.

    Σημείωση: Η εφημερίδα ΕΣΤΙΑ δεν είχε φθάσει στο ΑΠΕ μέχρι την ώρα αποστολής του δελτίου.

    [03] Το "Οχι" των Γάλλων

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ επισημαίνει ότι "αν και ηχηρή, η φωνή των Γάλλων δεν φαίνεται να ακούγεται καθαρά από κυβερνήσεις και εργοδότες. Ο Μπλερ θέτει θέμα οικονομικής πολιτικής, Γάλλοι και Γερμανοί επιχειρηματίες ζητούν συνέχιση των νεοφιλελεύθερων μεταρρυθμίσεων. Το "όχι", όμως, δύσκολα θα παρακαμφθεί από τις κυβερνήσεις. Ήδη γίνεται λόγος για εγκατάλειψη του Συντάγματος, η διεύρυνση τίθεται σε αμφιβολία. Η διαδικασία απορρύθμισης θα επιταχυνθεί με "όχι" αύριο των Ολλανδών (60% δείχνουν δημοσκοπήσεις)".

    Η ΝΙΚΗ προσθέτει ότι "παραλυτική αμηχανία προκάλεσε στην ισχυρή πολιτική και οικονομική τάξη των Βρυξελλών η ιστορική απόρριψη του Ευρωσυντάγματος από την πλειοψηφία του γαλλικού λαού, παρά την ανισοβαρή, πολυδάπανη προπαγανδιστική εκστρατεία που πραγματοποίησαν οι υποστηρικτές του "ναι".

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ ισχυρίζεται ότι "υποχώρησε το ευρώ έναντι του δολαρίου, κατά τις συναλλαγές στις ασιατικές αγορές συναλλάγματος, χθες, στον απόηχο της απόρριψης του Ευρωπαϊκού Συντάγματος από τους Γάλλους ψηφοφόρους".

    Η ΑΠΟΦΑΣΗ υπογραμμίζει ότι "τις επιπτώσεις (πολιτικές και οικονομικές) σε Ελλάδα και Ευρώπη από το ηχηρό "όχι" των Γάλλων στο Ευρωσύνταγμα επισημαίνουν στην "ΑΠΟΦΑΣΗ" υπουργοί, ευρωβουλευτές και οικονομικοί παράγοντες. Ο πρωθυπουργός επισημαίνει ότι η ευρωπαϊκή ενοποίηση πρέπει να προχωρήσει, ενώ ο Γ. Παπανδρέου εκφράζει τις ανησυχίες του".

    Η ΑΥΓΗ τονίζει ότι "με σαφή τρόπο και αψηφώντας τις κάθε είδους "Κασσάνδρες", οι Γάλλοι πολίτες έδωσαν τη δική τους απάντηση στο δημοψήφισμα της Κυριακής σχετικά με την αποδοχή ή όχι της συνθήκης ευρωσυντάγματος. Και μπορεί τα διευθυντικά όργανα και ορισμένες ηγεσίες κρατών-μελών της ΕΕ να θέλουν να αγνοούν την πραγματικότητα, η αλήθεια είναι ότι το ηχηρότατα γαλλικό "όχι" στο ευρωσύνταγμα αποτελεί αναμφισβήτητα καμπή, καθώς αλλάζει τα μέχρι σήμερα δεδομένα της ευρωπαϊκής οικοδόμησης".

    Σύμφωνα με τον ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ "με ένα βροντερό "όχι" που άγγιξε το 55%, απάντησαν την περασμένη Κυριακή η γαλλική εργατική τάξη και τα άλλα λαϊκά στρώματα στην απόπειρα επιβολής του λεγόμενου ευρωσυντάγματος'.

    [04] Ο νέος χωροταξικός σχεδιασμός

    Η ΧΩΡΑ γράφει ότι "από τον Μάιο του 2006 τίθεται σε εφαρμογή το νέο χωροταξικό σχέδιο. Κανένα αυθαίρετο δεν πρόκειται να γκρεμιστεί, ενώ παράλληλα θα ισχύουν στο ακέραιο τα πρόστιμα για τη νομιμοποίησή τους. Ιδιαίτερα ευνοϊκοί όροι για τους ιδιοκτήτες παραθεριστικών κατοικιών που έχουν χτιστεί σε παράκτιες περιοχές. Οριστικό τέλος στην ομηρεία της αυθαίρετης δόμησης δίνει το ΥΠΕΧΩΔΕ".

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτση) σημειώνει ότι "τον Μάιο του 2006 θα αποκτήσει επιτέλους η Ελλάδα, τελευταία απ' όλες τις χώρες της Ευρώπης, Εθνικό Χωροταξικό Σχέδιο. επιπλέον, σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα που παρουσίασε χθες ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ Γιώργος Σουφλιάς, το ίδιο διάστημα θα είναι έτοιμα τα Ειδικά Χωροταξικά Σχέδια για τον Τουρισμό, τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, τη Βιομηχανία, τον Παράκτιο και Ορεινό Όγκο. Με τις δράσεις αυτές, σημείωσε ο κ. Σουφλιάς, θα εξασφαλιστεί η ανάπτυξη, η ανταγωνιστικότητα αλλά και η ποιότητα του περιβάλλοντος καθώς ο καθένας θα ξέρει τι και πού επιτρέπεται. Ο κ. Σουφλιάς είπε ότι το Εθνικό καθώς και τα Ειδικά Χωροταξικά δεν σχετίζονται με τη δόμηση, ωστόσο σημείωσε ότι, από τη στιγμή που θα προβλέπεται η χωρική οργάνωση κύριων πόλων και αξόνων ανάπτυξης, δικτύων μεταφορών και ο ρόλος των σημαντικών αστικών κέντρων, ουσιαστικά θα περιέχονται και οι κατευθυντήριες γραμμές για την οικιστική ανάπτυξη. Ωστόσο, όσον αφορά στον πολεοδομικό σχεδιασμό, θα εξειδικευτούν με πολεοδομικές μελέτες. Ερωτηθείς ειδικά για τα αυθαίρετα κτίσματα ο Γιώργος Σουφλιάς με περισσό πολιτικό θάρρος τόνισε ότι δεν είναι τα μόνα που είναι παράνομα και αναρωτήθηκε: "Αποφασίζεις όμως να τα κατεδαφίσεις;" Το θέμα, σημείωσε ο κ. Σουφλιάς, είναι πως δεν θα γίνουν νέα παράνομα κτίσματα. Πάντως, ο ίδιος απέφυγε να επισημάνει οτιδήποτε γύρω από το πώς θα επιλυθεί τελικώς και το πρόβλημα των αυθαιρέτων".

    Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ εκτιμά ότι "λύσεις που θα "ξεκλειδώνουν" τα προβλήματα των εντάξεων στα σχέδια πόλης θα προβλέπονται, μεταξύ άλλων, στο νέο σχεδιασμό του ΥΠΕΧΩΔΕ. Ο κ. Γ. Σουφλιάς διαβεβαίωσε χθες ότι δεν θα κατεδαφιστούν αυθαίρετα και ότι από τον Μάιο του 2006 θα μπει τάξη στο σημερινό χωροταξικό χάος".

    [05] Ασφαλιστικό τραπεζών

    Η METRO υποστηρίζει ότι "θέση μάχης παίρνει η ΟΤΟΕ, η οποία προχωρά σε 48ωρη απεργία την επόμενη Τρίτη και Τετάρτη, 7 και 8 Ιουνίου αντίστοιχα, αντιδρώντας στις κυβερνητικές εξαγγελίες για μονομερή επίλυση του Ασφαλιστικού των τραπεζών".

    Η ΑΥΡΙΑΝΗ αναφέρει ότι "αποφασισμένη να προχωρήσει στην επίλυση του ασφαλιστικού των τραπεζών τηρώντας αυστηρά τα χρονοδιαγράμματα που έχει θέσει, εμφανίζεται η κυβέρνηση, παρά το γεγονός ότι οι συνδικαλιστές της ΟΤΟΕ, όχι μόνο δεν στέκονται στο ύψος των περιστάσεων, αλλά δηλώνουν αποφασισμένοι να επιδιώξουν ακόμη και σύγκρουση, προκειμένου να υπερασπίσουν συντεχνιακά -και όχι μόνο- συμφέροντα ενός κλάδου, ο οποίος κατ' εξοχήν ανήκει σε εκείνους που έχουν ονομαστεί "ρετιρέ", λόγω ακριβώς της προκλητικά ευνοϊκής μεταχείρισης που έχουν απολαύσει σε σχέση με τους υπόλοιπους κλάδους εργαζομένων".

    [06] Συμφωνία ΟΤΕ - ΠΑΣΟΚ

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ γράφει ότι "η σύγχυση πολιτικής γραμμής που υπέβοσκε στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ εκδηλώθηκε με αφορμή τη μεταρρύθμιση που προωθεί η κυβέρνηση στον ΟΤΕ, και προκάλεσε εντονότατους κλυδωνισμούς στο εσωτερικό του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Η αρχικώς αμήχανη έως ήπια αντίδραση του ΠΑΣΟΚ εξελίχθηκε στη συνέχεια σε τήρηση αποστάσεων, για να μετατραπεί τελικώς σε πλήρη άρνηση της συμφωνίας υπό το βάρος των εντονότατων εσωκομματικών πιέσεων προς την ηγεσία του".

    Η ΑΝΩ ΚΑΤΩ αναφέρει ότι "στη δίνη μίας πολύ σοβαρής κρίσης βρίσκεται πλέον το ΠΑΣΟΚ, αλλά πολύ περισσότερο η ΠΑΣΚΕ, η οποία τις επόμενες ημέρες θα προχωρήσει στις καθαιρέσεις των στελεχών της στην ΟΜΕ- ΟΤΕ που συμφώνησαν με τη διοίκηση του οργανισμού για την εθελούσια έξοδο και την άρνηση της μονιμότητας. Αυτή είναι η εντολή του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Γιώργου Παπανδρέου προς τον Χρήστο Πολυζωγόπουλο, ο οποίος αν και ήταν γνώστης της συμφωνίας, βρήκε ευκαιρία να κάνει αντιπολίτευση, όταν υπήρξαν αντιδράσεις στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ αλλά και από τα κόμματα της αριστεράς".

    Σύμφωνα με την ESPRESSO "ο πόλεμος των "ρετιρέ" στον ΟΤΕ δίχασε για τα καλά το ΠΑΣΟΚ, έφερε σε εξαιρετικά δύσκολη θέση τον Γιώργο Παπανδρέου και σε ακόμη δυσχερέστερη τον "πράσινο" πρόεδρο της ΓΣΕΕ Χρήστο Πολυζωγόπουλο, που εν μια νυκτί ένιωσε την καρέκλα του να τρίζει.

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ προσθέτει ότι " απελπιστικά μόνο του μένει το ΠΑΣΟΚ. Τη στιγμή που σε ολόκληρο τον κόσμο και σε όλες τις ώριμες οικονομίες του πλανήτη προωθούνται λύσεις απεμπλοκής του κράτους από μια σειρά υπηρεσιών, όπως οι τηλεπικοινωνίες και η ενέργεια και ευνοούνται οι στρατηγικές συμμαχίες με εταιρείες κολοσσούς, στην Ελλάδα η "αντιπολίτευση" στρώνει το έδαφος με παλαιοκομματικές μεθόδους για πυροδότηση του συναινετικού κλίματος στις κυοφορούμενες διαρθρωτικές αλλαγές".

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζου) υποστηρίζει ότι "τα ρέστα τους δίνουν οι συντεχνίες που βλέπουν ότι ο πρωθυπουργός είναι αποφασισμένος να "σπάσει αβγά" και να προχωρήσει στις απαιτούμενες μεταρρυθμίσεις, επιδιώκοντας πάντα τη συναίνεση. Η εξέλιξη στον ΟΤΕ προκάλεσε αναταραχή στις διάφορες συντεχνίες που με τίποτα δεν πιθυμούν να ληφθούν μέτρα που θα οδηγήσουν στην ανάπτυξη και στην εξυγίανση της οικονομίας".

    ΤΟ ΕΘΝΟΣ επισημαίνει ότι "με άλλοθι τα υπέρογκα ελλείμματα, η κυβέρνηση αποφάσισε τις γνωστές αυξήσεις στον ΦΠΑ για να εισπράξει 800 εκ. ευρώ, δικαιολογήθηκε για τις αυξήσεις - κοροϊδία στο ΕΚΑΣ για την τμηματική και όχι εφάπαξ επιστροφή των αναδρομικών του ΛΑΦΚΑ. Στην περίπτωση του ΟΤΕ "λησμόνησε" τα ελλείμματα. Όχι όμως την προτίμησή της στα συνήθη θύματα των ανορθόδοξων πολιτικών της...".

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ σημειώνει ότι "εκρηκτική είναι η κατάσταση στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ μετά τη συμφωνία στον ΟΤΕ και το πλαίσιο διαρθρωτικών αλλαγών που προωθεί η κυβέρνηση. Ισχυρές πιέσεις από τους συνδικαλιστές του κόμματός του δέχεται ο Γ. Παπανδρέου για να προχωρήσει σε διαγραφές".

    [07] Ελληνική οικονομία

    Ο διοικητής του ΤΕΒΕ κ. Κόντος επισημαίνει στη CITY PRESS ότι "το ΤΑΕ και το ΤΣΑ θα χρειαστούν ενίσχυση από το Δημόσιο για να συνεχίσουν τη χορήγηση συντάξεων το φθινόπωρο. Η κατάργηση του ΛΑΦΚΑ εξασθένισε τα οικονομικά του ΤΣΑ. Η εξαίρεση επαγγελματιών και βιοτεχνών που ζουν σε πόλεις κάτω των 2.000 κατοίκων στερεί 100 εκατ. ευρώ το χρόνο από το ΤΕΒΕ και το ΤΑΕ. Για την εθελουσία έξοδο στον ΟΤΕ:"Βγάζουν οι αρμόδιοι εργαζόμενους στη σύνταξη την ώρα που επιβάλλεται να περιορίσουν τους συνταξιούχους".

    ΤΟ ΒΗΜΑ υποστηρίζει ότι "την ανοικτή σύγκρουση με τα συνδικάτα, την αντιπολίτευση και ενδεχομένως με τις Βρυξέλλες επιλέγει η κυβέρνηση. Χθες ο κ. Γ. Αλογοσκούφης έλαβε εντολή από τον πρωθυπουργό να προχωρήσει στην εφαρμογή της συμφωνίας στον ΟΤΕ και στην επίλυση του Ασφαλιστικού στην Εμπορική και στην Αγροτική παρά την έντονη αντίδραση των συνδικάτων".

    ΤΑ ΝΕΑ επισημαίνουν ότι " η ιδιωτικοποίηση του ΟΤΕ και της Εμπορικής Τράπεζας θα κοστίσει 3 δισ. ευρώ που θα πληρώσουν οι φορολογούμενοι. Αυτό προβλέπει το σχέδιο Αλογοσκούφη. Η ΟΤΟΕ κήρυξε απεργία και η ΓΣΕΕ απειλεί με πόλεμο".

    Σύμφωνα με την TRAFFIC NEWS "η συμφωνία του ΟΤΕ και οι μεταρρυθμίσεις που προωθεί η κυβέρνηση συζητήθηκαν χθες το πρωί στο Μέγαρο Μαξίμου από τον πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή και τον υπουργό Οικονομίας και Οικονομικών Γιώργο Αλογοσκούφη. Σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση ο κ. Αλογοσκούφης τόνισε ότι ήδη έχει υπάρξει μια σημαντική εξέλιξη με τη "συναινετική συμφωνία" στον ΟΤΕ προκειμένου να εξυγιανθεί ο οργανισμός".

    Ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας Γιώργος Αλογοσκούφης μιλώντας στη ΒΡΑΔΥΝΗ τόνισε ότι "η συμφωνία μεταξύ κυβέρνησης , ΟΤΕ και εργαζομένων για την εξυγίανση του Οργανισμού δεν θα στοιχίσει ούτε ευρωλεπτό στον Έλληνα φορολογούμενο, σε αντίθεση με όσα στοίχιζαν ανάλογα προγράμματα στους πολίτες κατά το παρελθόν, επί κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ". Ο υπουργός επισήμανε ότι "οι περί του αντιθέτου ισχυρισμοί απλώς παραπλανούν τον ελληνικό λαό".

    Ο ΛΟΓΟΣ γράφει ότι "οι αλλαγές στον ΟΤΕ θα είναι -όπως όλα δείχνουν - απλά και μόνο η αρχή των μεταρρυθμίσεων στην ελληνική οικονομία. Χθες το πρωί, ο Γιώργος Αλογοσκούφης, μετά τη συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό, προδιέγραψε τις επόμενες κινήσεις της κυβέρνησης για αλλαγή του τοπίου στην οικονομία, με αιχμή την επίλυση του ασφαλιστικού της Εμπορικής και της Αγροτικής Τράπεζας".

    [08] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ

    Οι πρωτοσέλιδοι τίτλοι του σημερινού οικονομικού Τύπου είναι οι εξής:

    ΕΞΠΡΕΣ: "Ανατροπή ισορροπιών. Το "όχι" των Γάλλων στο Ευρωσύνταγμα προκαλεί αμηχανία στην Ευρωπαϊκή Ένωση".

    ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Μαύρη τρύπα 1 δισ. στον προϋπολογισμό. Κατάρρευση των εσόδων του Δημοσίου στο α' τετράμηνο".

    ΚΕΡΔΟΣ: "Όχι" στο πάγωμα των μεταρρυθμίσεων. Πτώση του ευρώ - Αναμονή στα Χρηματιστήρια".

    ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Ώρα για αποτίμηση του κόστους από το "όχι". Μειώνεται η ευρωπαϊκή επιρροή στον κόσμο".


    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Tuesday, 31 May 2005 - 21:14:46 UTC