Browse through our Interesting Nodes on Religion in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 05-04-15

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ TΥΠΟΥ ΤΗΣ 15/4/2005
  • [02] ΤΙΤΛΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ
  • [03] Εργασιακό - Ασφαλιστικό
  • [04] Ένοπλες δυνάμεις
  • [05] Η Ντόρα στο ΥΠΕΞ
  • [06] Εξωτερική πολιτική
  • [07] Σοφοκλέους
  • [08] Έρευνα της VPRC -Διαφθορά
  • [09] Διορισμοί

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ TΥΠΟΥ ΤΗΣ 15/4/2005

    Ο διάλογος για το Εργασιακό και το Ασφαλιστικό, καθώς και η εξωτερική πολιτική της Ελλάδος είναι από τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού αθηναϊκού Τύπου.

    [02] ΤΙΤΛΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης): Ευκαιρίες με απολυτήριο Γυμνασίου. Τι αλλάζει στις προσλήψεις των επαγγελματιών οπλιτών.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος): Τι αλλάζει σε Εργασιακό - Ασφαλιστικό. Π. Παναγιωτόπουλος: "Απλήρωτους λογαριασμούς και βερεσέδια άφησε το ΠΑΣΟΚ".

    ΑΝΩ ΚΑΤΩ: Η μεγάλη "σφαγή" της Σοφοκλέους. Καταγγέλλουν εξαπατημένοι επενδυτές από Πάτρα - Αίγιο.

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: "Λάστιχο" ωράριο-υπερωρίες. Η κυβέρνηση ξεκινά τις αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις.

    Η ΑΠΟΦΑΣΗ: Οι ταρίφες της διαφθοράς. Έρευνα της VPRC: Οργιάζει το "λάδωμα" στο Δημόσιο.

    Η ΑΥΓΗ: Σχεδιάζουν 50ωρο, κόβουν το εισόδημα! Με διαδικασία εξπρές και προσχηματικό διάλογο.

    ΑΥΡΙΑΝΗ: Αλλάζει επιτέλους το εργασιακό καθεστώς. Η χώρα μας ακολουθεί πάντοτε... τελευταία και καταϊδρωμένη όλες τις εξελίξεις...

    ΤΟ ΒΗΜΑ: Γαλάζια "γιάφκα"! Κρυφή σύσκεψη Καραμανλή - Αλογοσκούφη -Παναγιωτόπουλου.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: 2.312 προσλήψεις σε Δημόσιο, ΕΚΑΒ, ΕΛΓΑ.

    ΕΘΝΟΣ: Σε τροχιά σύγκρουσης για εργασιακό - ασφαλιστικό. ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ: Καμία διαπραγμάτευση σε κατοχυρωμένα δικαιώματα.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Πήγαν να περάσουν οι "πράσινοι" τροπολογία με το όνομα Μακεδονία για τα Σκόπια αλλά το Ευρωκοινοβούλιο την απέρριψε πανηγυρικά γιατί... Ήταν κλειστή η κερκόπορτα στην Ευρωβουλή.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Τι αλλάζει σε ασφαλιστικό - εργασιακά. Διάλογος-εξπρές για εργασιακές σχέσεις και διάλογος δύο ταχυτήτων για το Ασφαλιστικό.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Με 8 "ΔΕΝ" ανοίγει το ασφαλιστικό. Ξεκινά διάλογος μακράς διαρκείας με αυστηρό πλαίσιο.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Στα πρόθυρα νευρικής κρίσης. Κυβέρνηση: Ασυνεννοησία, ανακολουθίες και στην εξωτερική πολιτική.

    ΕΣΤΙΑ: Τεράστιες ευθύνες για το Ασφαλιστικό. Πώς χάθηκαν 4 χρόνια και πολύτιμοι πόροι.

    ESPRESSO: Σκάνδαλο: 4 πολυτελή κρατικά αυτοκίνητα συνοδεύουν τον Σημίτη. Με τις ευλογίες του υπουργού Δημόσιας Τάξης.

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Σειρά του Εργασιακού για διάλογο. Προς αλλαγή των όρων για αμοιβές υπερωριών και διευθέτηση χρόνου εργασίας.

    Ο ΛΟΓΟΣ: Ελαστικό 8ωρο και υπερωρίες επί τάπητος. Παγώνει η ένταξη ειδικών ταμείων στο ΙΚΑ.

    ΤΑ ΝΕΑ: Υπερ-ωράριο μετά το Πάσχα. Προχωρεί η κυβέρνηση παρά τις αντιδράσεις.

    Η ΝΙΚΗ: "Ψαλίδι" στα κεκτημένα. Νεοφιλελεύθερη επιδρομή κατά των εργαζομένων.

    ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ +13: Στα σκαλιά του ΥΠΕΞ η Ντόρα.

    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Ένταση της επίθεσης σε Εργασιακό - Ασφαλιστικό. Με "καπέλο" τη μεθοδευόμενη συναίνεση.

    TRAFFIC NEWS: 18 μήνες φυλακή στον Μάκη. Εισαγγελέας: "Είναι γνωστό ότι οι δημοσιογράφοι... τα παίρνουν". Τριανταφυλλόπουλος: "Μέχρι σήμερα ήταν γνωστό ότι τα παίρνουν οι δικαστικοί".

    Η ΧΩΡΑ: Ελαστικό 8ωρο και περικοπές υπερωριών. Αλλαγές σε ασφαλιστικό, εργασιακό χωρίς αιφνιδιασμούς.

    City Press: Όλοι "ανεύθυνοι" για εργασιακό και ασφαλιστικό. Η Κυβέρνηση ανοίγει το διάλογο για το ασφαλιστικό, αλλά μεταθέτει τα όποια μέτρα στην άλλη τετραετία.

    METRO: Παιχνίδι τακτικής. Οι εξελίξεις στα εθνικά πυροδοτούν σύγκρουση κυβέρνησης - αντιπολίτευσης.

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: Ξεχάστε το οκτάωρο! Προς ελαχιστοποίηση του χρόνου εργασίας.

    ΕΓΝΑΤΙΑ: Έξω από τη Χαλκιδική οι... μίζεροι Θεσσαλονικείς. Προκαλούν οι δηλώσεις του Α. Λαφαζάνη για όσους δεν καταβάλλουν το "χαράτσι" που επέβαλε.

    ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Μεγαλειώδες: ΟΧΙ Ευρώπης στην παραχάραξη. Συντριπτική καταψήφιση 2 τροπολογιών για το όνομα Μακεδονία.

    [03] Εργασιακό - Ασφαλιστικό

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ γράφει ότι "οκτώ "δεν" από τον Π. Παναγιωτόπουλο που διασφαλίζουν κατακτήσεις και δικαιώματα των εργαζομένων (αναλυτικά τα "δεν" του υπουργού Εργασίας). Στο μικροσκόπιο οι πρόωρες συνταξιοδοτήσεις. Επί τάπητος οι όροι για την ένταξη των ταμείων ΔΕΚΟ και τραπεζών στο ΙΚΑ. Οι ενοποιήσεις των Επικουρικών Ταμείων. Οι ρυθμίσεις για τον ΟΑΕΕ. Κίνητρα για την παραμονή των εργαζομένων στην εργασία. Αλλαγές στη χορήγηση αναπηρικών συντάξεων. Ο περιορισμός του κόστους των υπερωριών, κλπ".

    Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ αναφέρει ότι " με διαδικασίες-εξπρές ξεκινά η κυβέρνηση το διάλογο για αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις, με εφαρμογή "ελαστικού ωραρίου" και μείωση του κόστους των υπερωριών. Διάλογος "μακράς πνοής" θα γίνει για τις όποιες παρεμβάσεις στο ασφαλιστικό, με την κυβέρνηση να δεσμεύεται ότι δεν θα θιγούν σε καμία περίπτωση όρια ηλικίας, μισθοί, συντάξεις, απολύσεις και συλλογικές συμβάσεις".

    Η ΑΥΓΗ τονίζει ότι "άλλο ένα μπόνους στη μεγάλη εργοδοσία ετοιμάζει η κυβέρνηση. Προωθεί επειγόντως την ελαστικοποίηση του οκταώρου. Το ωράριο θα υπολογίζεται σε εξαμηνιαία ή ετήσια βάση δίνοντας στους εργοδότες το δικαίωμα να το διευρύνουν δραστικά χωρίς να πληρώνουν υπερωρίες. Σήμερα η ελαστικοποίηση του οκταώρου προϋποθέτει τη σύμφωνη γνώμη του σωματείου. Εφεξής ο εργοδότης θα μπορεί μόνος του να αυξάνει τον εβδομαδιαίο χρόνο εργασίας επικαλούμενος τις ανάγκες της επιχείρησης".

    Ο ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ υπογραμμίζει ότι "με επιταχυνόμενους συνεχώς ρυθμούς, ξεδιπλώνει πλέον η κυβέρνηση την αντεργατική επίθεση σε Εργασιακό - Ασφαλιστικό, καθώς μεθοδεύεται, ταυτόχρονα, η διαβόητη συναίνεση".

    Ο ΛΟΓΟΣ προσθέτει ότι "άμεσα ανοίγει η κυβέρνηση το θέμα αλλαγών στις εργασιακές σχέσεις (σε αντίθεση με το Ασφαλιστικό, όπου ο διάλογος θα είναι "μακράς πνοής") και επί τάπητος τίθονται το λεγόμενο ελαστικό 8ωρο και οι περικοπές στις υπερωρίες. Το πράσινο φως για αλλαγές στο εργασιακό και το Ασφαλιστικό έδωσε χθες ο πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής σε συνάντηση με τους υπουργούς Οικονομίας και Απασχόλησης, που επιχειρήθηκε να κρατηθεί μυστική".

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ επισημαίνει ότι "την ήπια εαρινή απελευθέρωση της αγοράς εργασίας σχεδιάζει η κυβέρνηση, περιορίζοντας όμως τις παρεμβάσεις σε δύο κεφάλαια της εργατικής νομοθεσίας: στις αμοιβές των υπερωριών και στους όρους διευθέτησης του χρόνου εργασίας".

    ΤΑ ΝΕΑ εκτιμούν ότι "μεγάλες ανατροπές στην αγορά φέρνει η διεύρυνση του ωραρίου λειτουργίας των καταστημάτων. Οι έμποροι φοβούνται για λουκέτα, οι εργαζόμενοι βλέπουν περαιτέρω εντατικοποίηση της εργασίας και κάνουν λόγο για παράδοση της αγοράς στις μεγάλες αλυσίδες".

    Η ΧΩΡΑ σχολιάζει ότι "ξενικά ο διάλογος για τις αλλαγές στα εργασιακά και τα ασφαλιστικά. Η κυβέρνηση αποκλείει προς το παρόν το ενδεχόμενο ένταξης των ειδικών ταμείων στο ΙΚΑ, ενώ ανοίγει το "παράθυρο" για επέκταση του 8ώρου με πρόσθετη υπερωριακή αμοιβή. Αθικτα τα όρια ηλικίας, αλλά σε εφαρμογή πρόκειται να τεθεί το καθεστώς εθελούσιας παραμονής".

    ΤΟ ΒΗΜΑ αναφέρει ότι "η τροποποίηση της νομοθεσίας για τις εργασιακές σχέσεις και η έναρξη του διαλόγου για το Ασφαλιστικό αποφασίστηκαν χθες σε μυστική σύσκεψη που έγινε στην οδό Στάθη Γεροδήμου. Η μυστικότητα κράτησε μόλις τρεις ώρες, παρά το γεγονός ότι συμμετείχαν μόνο ο Πρωθυπουργός και οι υπουργοί Οικονομίας και Απασχόλησης. Ταυτόχρονα αποκαλύφθηκε και το "κρησφύγετο" στο οποίο κάνει τους τελευταίους μήνες όλα τα μυστικά ραντεβού του ο Πρωθυπουργός, κάτι που προκάλεσε εκ νέου την έντονη δυσφορία του".

    Η ΑΥΡΙΑΝΗ υποστηρίζει ότι "έφτασε η ώρα και για την χώρα μας να αλλάξουν οι εργασιακές σχέσεις και να εκσυγχρονιστεί το ασφαλιστικό μας σύστημα. Η επιλογή των αλλαγών αποτελεί μονόδρομο για την κυβέρνηση, αλλά και για τα κόμματα της αντιπολίτευσης, αν θέλουν πραγματικά να υπάρξει ανάπτυξη, να μειωθεί η ανεργία, να μειωθεί η ληστρική φορολογία και να ανέβει αισθητά το βιοτικό επίπεδο των εργαζομένων. Δυστυχώς οι αλλαγές θα γίνουν με μεγάλη καθυστέρηση".

    Σύμφωνα με τη CITY PRESS "η κυβέρνηση ανοίγει το διάλογο για το ασφαλιστικό, αλλά μεταθέτει τα όποια μέτρα στην άλλη τετραετία... Η ΓΣΕΕ αρνείται να πάρει μέρος στο διάλογο για πιο ελαστική οργάνωση του χρόνου εργασίας... Τα αντιπολιτευόμενα ΜΜΕ "σφυροκοπούν" κάθε κυβερνητική προσπάθεια προώθησης των διαρθρωτικών αλλαγών... Οι δυσλειτουργίες του πολιτικού, συνδικαλιστικού και επικοινωνιακού συστήματος κάνουν πιο δύσκολο να κερδηθεί το στοίχημα της διεθνούς ανταγωνιστικότητας και της απασχόλησης".

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζου) υποστηρίζει ότι "προτεραιότητα και μάλιστα με την διαδικασία του επείγοντος, δίνει στον διάλογο για το εργασιακό η κυβέρνηση, με δύο αλλαγές στις ρυθμίσεις του νόμου Γιαννίτση, για τις υπερωρίες και την οργάνωση (διευθέτηση) του χρόνου εργασίας, ενώ προετοιμάζεται εντατικά για διάλογο "μακράς διαρκείας" στο μεγάλο θέμα του ασφαλιστικού".

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ αναφέρει ότι "ρητή διαβεβαίωση ότι δεν πρόκειται να θιγούν οκτώ βασικά ζητήματα σε ασφαλιστικό και εργασιακό επίπεδο έδωσε χθες η κυβέρνηση. Δεν θίγονται κατώτατοι μισθοί, εισφορές, συντάξεις και βασικά όρια ηλικίας. Τις προσεχείς ημέρες οι υπουργοί κκ Γ. Αλογοσκούφης, Π. Παναγιωτόπουλος ξεκινούν τις διαδικασίες διαλόγου".

    Η ΝΙΚΗ γράφει ότι "συντονιστικό ρόλο στην κυβερνητική προσπάθεια για την περικοπή σημαντικών κοινωνικών κεκτημένων ανέλαβε από χθες ο πρωθυπουργός, προκειμένου να καταδείξει τη σημασία που αποδίδει στην προώθηση του εγχειρήματος και να κατευνάσει τη δυσφορία του υπουργού Απασχόλησης Π. Παναγιωτόπουλου για απόπειρα επικάλυψης αρμοδιοτήτων από τον υπουργό Οικονομίας Γ. Αλογοσκούφη. Κατά τη διάρκεια σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε το πρωί "εν κρυπτώ" στο σπίτι του, στο Κολωνάκι, ο Κ. Καραμανλής έδωσε εντολή στα δύο κυβερνητικά στελέχη να προχωρήσουν παράλληλα το "διάλογο" για την αποδιάρθρωση των εργασιακών σχέσεων και για την κατάργηση θεμελιωδών δικαιωμάτων των ασφαλισμένων".

    Η ΕΣΤΙΑ σημειώνει ότι "στις 19 Απριλίου 2001, η Κυβέρνησις Σημίτη εξήγγειλε ως κεραυνό εν αιθρία τις προτάσεις της για ριζική μεταρρύθμιση του Ασφαλιστικού. Ο τότε Πρωθυπουργός διήνυε το 6ο έτος της θητείας του και κατά τις προηγηθείσες εκλογές του 2000 είχε αποκρύψει από το εκλογικό σώμα τις προθέσεις του για ανατροπή του Ασφαλιστικού. Αντίθετα, ο κ. Σημίτης είχε δηλώσει: Δεν θα αιφνιδιάσουμε κανέναν".

    Το ΕΘΝΟΣ προσθέτει ότι "προκρίνοντας τη μέθοδο του τεμαχισμού για την αποφυγή γενικευμένων αντιδράσεων, η κυβέρνηση ανοίγει το προεκλογικό "κλειστόν" ασφαλιστικό. Για κυβέρνηση του '90-'93 μιλά το ΠΑΣΟΚ. Σκληρή αντίδραση από τη ΓΣΕΕ και την ΑΔΕΔΥ".

    [04] Ένοπλες δυνάμεις

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτση) ισχυρίζεται ότι "δύο σημαντικές αλλαγές στη φετινή διαδικασία πρόσληψης των Επαγγελματιών Οπλιτών (ΕΠΟΠ) στις Ένοπλες Δυνάμεις αποκάλυψε χθες ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, κ. Σπήλιος Σπηλιωτόπουλος, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης στη Διαρκή Επιτροπή Εξωτερικών και Άμυνας. Σύμφωνα με όλες τις πληροφορίες από φέτος οι ΕΠΟΠ θα προσλαμβάνονται στο πλαίσιο συνέντευξης, ενώ παράλληλα ανοίγει ο δρόμος για την ένταση στο θεσμό απόφοιτων γυμνασίου".

    [05] Η Ντόρα στο ΥΠΕΞ

    Σύμφωνα με την ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ +13 "ποιος θα το περίμενε ότι ο πιο ένθερμος υποστηρικτής του Κ. Καραμανλή σε αυτή την περίοδο θα ήταν ο... Μητσοτάκης. Κι όμως ο επίτιμος πρόεδρος της ΝΔ μίλησε στον Νίκο Χατζηνικολάου στον Alpha και μεταξύ άλλων απένειμε τα εύσημα στον πρωθυπουργό για τη στάση που τήρησε στο θέμα των Σκοπίων... Ο πρωθυπουργός έχει γίνει δέκτης πολλών εισηγήσεων από στενούς του συνεργάτες αλλά και από κορυφαία κομματικά στελέχη πως η "Ντόρα είναι χρήσιμη και ικανή" και πως ήρθε η ώρα να αναλάβει τις (κυβερνητικές) ευθύνες της".

    [06] Εξωτερική πολιτική

    Η TRAFFIC NEWS γράφει ότι "δυσαρέσκεια φαίνεται να επικρατεί στο Μέγαρο Μαξίμου, καθώς ο πρωθυπουργός φέρεται να εφιστά με αυστηρότητα την προσοχή του επιτελείου του στα εμπιστευτικά έγγραφα που αφορούν διπλωματικές διαδικασίες, αλλά και στα έγγραφα του υπουργείου Εξωτερικών μετά την διαρροή εγγράφων μέσω του Τύπου".

    Σύμφωνα με την ESPRESSO "εμπλοκή" όχι στον αέρα μεταξύ ελληνικών και τουρκικών αεροσκαφών, αλλά ανάμεσα στον υπουργό Εξωτερικών Πέτρο Μολυβιάτη και τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Σπ. Σπηλιωτόπουλο, για το θέμα των αναχαιτίσεων στο Αιγαίο, που άνοιξε αιφνιδιαστικά ο διευθυντής του γραφείου Τύπου του ΥΕΘΑ πλοίαρχος Στέφανος Γκίκας".

    Η METRO αναφέρει ότι " σε ένα καθαρό παιχνίδι τακτικής που αφορά το εσωτερικό μέτωπο εξελίσσεται η αντιπαράθεση κυβέρνησης - αξιωματικής αντιπολίτευσης για τα εθνικά θέματα. Στο συμπέρασμα αυτό καταλήγουν ψύχραιμοι αναλυτές από όλες τις πλευρές, με βάση το σκηνικό των τελευταίων ημερών αλλά και όσα συμβαίνουν στο παρασκήνιο".

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ υποστηρίζει ότι "με μεγάλη πλειοψηφία απορρίφθηκαν από το Ευρωκοινοβούλιο οι τροπολογίες για αναγνώριση των Σκοπίων με τη συνταγματική τους ονομασία. Το Σώμα επανέλαβε ότι η συμμετοχή της ΠΓΔΜ στην ευρωπαϊκή διαδικασία ολοκλήρωσης είναι προς το συμφέρον όλης της περιοχής. Αρχικά εξετάστηκε η τροπολογία των Πρασίνων η οποία είχε ως εξής: "Το Ευρωκοινοβούλιο λαμβάνει υπό σημείωση την απόφαση της κυβέρνησης των ΗΠΑ της Ρωσικής Ομοσπονδίας και άλλων χωρών συμπεριλαμβανομένων κρατών -μελών της ΕΕ να αναγνωρίσουν την ΠΓΔΜ ως "Μακεδονία". Καλεί δε το Συμβούλιο να μην χρονοτριβήσει περισσότερο και να αποδεχθεί τη νόμιμη ονομασία που ζήτησε η κυβέρνηση των Σκοπίων".

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ επισημαίνει ότι "η αλλοπρόσαλλη πολιτική της κυβέρνησης την οδηγεί σε νευρική κρίση. Ο υπ. Άμυνας ανεκάλεσε προχθεσινή ανακοίνωση του εκπροσώπου του και δήλωσε στη Βουλή ότι αναχαιτίζονται στο FIR Αθηνών τα τουρκικά αεροσκάφη, ο υφ. Εξωτερικών Ευρ. Στυλιανίδης μιλά για αναχαίτιση μεταξύ 10-6 μιλίων και ο Π. Μολυβιάτης που θεωρεί εξαιρετικά επιτυχημένη την επίσκεψή του στην Άγκυρα φέρεται οργισμένος με συναδέλφους του που τον υπέσκαπταν όσο αγωνιζόταν να αποτρέψει νέα κρίση. Οι Τούρκοι συνεχίζουν τη "διπλωματία του ρεβόλβερ": Αλώνισαν και χθες στο Αιγαίο. Ο πρωθυπουργός πάντως...απέχει".

    [07] Σοφοκλέους

    Η ΑΝΩ ΚΑΤΩ υποστηρίζει ότι "οι Γιώργος Ζαβέρδας από την Πάτρα και τα αδέλφια Κουρτέση από το Αίγιο μιλούν στην "Ανω Κάτω". Μέσα από συνεντεύξεις τους αποκαλύπτουν πως ο Ηλίας Μπογδάνος η "Active ΑΕΠΕΥ" και οι συνεργάτες του με "δόλωμα" προκαθορισμένο επιτόκιο ύψους 25% αποσπούσαν τεράστια χρηματικά ποσά που μόνο στις δύο αυτές περιπτώσεις αγγίζουν τα 2 δισ δραχμές".

    [08] Έρευνα της VPRC -Διαφθορά

    Η ΑΠΟΦΑΣΗ γράφει ότι "οργιάζει η διαφθορά στο Δημόσιο. Σύμφωνα με έρευνα της VPRC στις λίστες της διαφθοράς προηγούνται οι εφορίες και οι πολεοδομίες- με συγκεκριμένες μάλιστα, ταρίφες".

    [09] Διορισμοί

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ υποστηρίζει ότι "σε 1.402 ανέρχονται αυτή την εβδομάδα οι προς πλήρωση θέσεις σε διάφορους φορείς του δημοσίου. Ήδη οι προθεσμίες για την υποβολή αιτήσεων τρέχουν ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι και τον Απρίλιο οι φορείς εξακολουθούν να ενισχύουν τις υπηρεσίες τους με εποχικό προσωπικό και όχι με μόνιμο".
    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Friday, 15 April 2005 - 22:24:45 UTC