Browse through our Interesting Nodes on Tourism in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 05-04-14

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 14/4/2005
  • [02] Τίτλοι Εφημερίδων
  • [03] Εξωτερική πολιτική: Σκοπιανό - Ελληνοτουρκικά
  • [04] Διατροφικό σκάνδαλο
  • [05] Δημόσια Διοίκηση
  • [06] Εκκλησία
  • [07] Νομοσχέδιο υπουργείου Εθνικής Άμυνας
  • [08] Τοκογλυφία
  • [09] Διαφθορά- Δημόσια έργα
  • [10] Ασφαλιστικό-Εργασιακά
  • [11] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ
  • [12] Ασφαλιστικό-Εργασιακό

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 14/4/2005

    Η εξωτερική πολιτική της Ελλάδας σε ό,τι αφορά το Σκοπιανό και τα ελληνοτουρκικά, καθώς και το ασφαλιστικό είναι από τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού Τύπου.

    [02] Τίτλοι Εφημερίδων

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης): ΣFIRΙΖΟΥΝ κλέφτικα οι Τούρκοι. Πρώτα προκαλούν και μετά το ρίχνουν στη διπλωματία.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος): Νέο σύστημα αξιολόγησης 500.000 υπαλλήλων.

    ΑΝΩ ΚΑΤΩ: "Μαϊμού" όσπρια στα σούπερ μάρκετ.

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: Πού το πάνε οι Τούρκοι στο Αιγαίο.

    Η ΑΠΟΦΑΣΗ: 4 αλλαγές στις συντάξεις. Ανοίγει ο διάλογος για το ασφαλιστικό.

    Η ΑΥΓΗ: Λάστιχο το οκτάωρο και το ασφαλιστικό.

    ΑΥΡΙΑΝΗ: Με 300% επιτόκιο οδηγούν σε αυτοκτονία επιχειρηματίες.

    ΤΟ ΒΗΜΑ: Οργιάζει η διαφθορά. Εργολάβοι, μεσάζοντες, υπάλληλοι. Ενα εκατ. ευρώ "λάδωμα" ανά εργάσιμη ημέρα.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: 11 ευνοϊκές αλλαγές στη στρατιωτική θητεία.

    ΕΘΝΟΣ: ΑΝΑΤΡΟΠΗ σε πρόωρες συντάξεις και ασφαλιστικά δικαιώματα.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Τελικά τι Μακεδονία θα 'χουμε εμείς;

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Διπλό αγκάθι Σκοπιανό - ελληνοτουρκικά.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Διαρροές υπονομεύουν τις εθνικές προσπάθειες.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Διπλωματία του ρεβόλβερ. Τέλος στην αναχαίτιση αεροσκαφών που παραβιάζουν το FIR Αθηνών.

    ΕΣΤΙΑ: Η επιστολή προς Μπους - Σρέντερ.

    ESPRESSO: "Οι κλέφτες μητροπολίτες δεν θα φύγουν". Η Εκκλησία είναι χώρος αμαρτωλών. Συνέντευξη-βόμβα του Νεκτάριου Μουλατσιώτη.

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Με άδεια χέρια από την Τουρκία ο κ. Μολυβιάτης.

    Ο ΛΟΓΟΣ: Διάλογος για Ασφαλιστικό και εργασιακά. Η κυβέρνηση αναλαμβάνει την πρωτοβουλία.

    ΤΑ ΝΕΑ: Στο απόσπασμα συντάξεις, ώρες εργασίας. Η κυβέρνηση ανοίγει Ασφαλιστικό και Εργασιακά.

    Η ΝΙΚΗ: Τους δίνουμε αέρα. Ελληνικές υποχωρήσεις προς τους Τούρκους.

    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Ερχονται νέα αντιδραστικά μέτρα με όχημα τη συναίνεση.

    TRAFFIC NEWS: Ο Λάκης καταθέτει κασέτες για Κούγια.

    Η ΧΩΡΑ: 3 αλλαγές στο ασφαλιστικό. Ανοίγει ο κύκλος για τα εργασιακά θέματα.

    City Press: Αλυσιδωτές οι προσαρμογές στα εθνικά θέματα.

    Μetro: Συμφωνία για διάλογο. Στο τραπέζι των συζητήσεων το Ασφαλιστικό και οι εργασιακές σχέσεις.

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: Ολα ανοιχτά για δουλειά - συντάξεις.

    ΕΓΝΑΤΙΑ: "Τέρμα τα ψέματα για τη Θεσσαλονίκη".

    ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: "Ηρωική" έξοδος Καραμανλή.

    [03] Εξωτερική πολιτική: Σκοπιανό - Ελληνοτουρκικά

    Η TRAFFIC γράφει ότι "με τα κόμματα της αντιπολίτευσης να φέρουν σοβαρές ενστάσεις έγινε γνωστό χθες ότι ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής φέρεται να έστειλε επιστολή προς τον Τζ. Μπους και την Ε.Ε. με την οποία η ονομασία Republika Makedonija - Skopje, χαρακτηρίζεται από τον ίδιο τον πρωθυπουργό ως 'καλός συμβιβασμός' ".

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ αναφέρει ότι "τελικά σ΄αυτόν τον τόπο δεν έχουμε καταλάβει τι γίνεται. Χρόνια και χρόνια χάριν της καλής γειτονίας, της καλής φιλίας και των Μέτρων οικοδόμησης Εμπιστοσύνης παραχωρούμε και κάτι στους δίπλα, στους από πάνω και στους παραπέρα. Εχουμε τους Σκοπιανούς να πατάνε χρόνια πόδι και να επιμένουν στην ονομασία Μακεδονία. Εμείς τρέχουμε από διάλογο σε διάλογο και από συμβιβασμό σε συμβιβασμό. Τους δίνουμε λοιπόν το όνομα, περιφρονούμε την ιστορία, δείχνουμε ότι αυτή η χώρα σήμερα δεν μπορεί να πει το μεγάλο όχι όταν το καλούν οι περιστάσεις. Ετσι με τους Σκοπιανούς γεννάται το ερώτημα: Εμείς τελικά ποια Μακεδονία θα έχουμε;".

    Σύμφωνα με την ΕΣΤΙΑ "την παρέμβαση των ΗΠΑ, της Γερμανίας, της Ευρωπαϊκής Ενώσεως και του ΝΑΤΟ ζητεί ο Πρωθυπουργός, προκειμένου να δοθή λύσις στο Σκοπιανό. Με επιστολή του προς τον Αμερικανό Πρόεδρο, τον Γερμανό Καγκελλάριο, την ηγεσία της Ευρωπαϊκής Ενώσεως και τον Γενικό Γραμματέα του ΝΑΤΟ, ο κ. Καραμανλής δηλώνει ότι η Ελλάς είναι έτοιμη να προσέθη στην τελική φάση των διαπραγματεύσεων για να εξευρεθή αμοιβαίως αποδεκτή λύσις".

    Η CITY PRESS γράφει ότι ο Καραμανλής είχε χαιρετίσει σε επιστολή του στον Μπους την πρόταση Νίμιτς για "Δημοκρατία της Μακεδονίας-Σκόπια"... Γ. Παπανδρέου: "Από τη διαπραγμάτευση του ονόματος των Σκοπίων περάσαμε στη διαπραγμάτευση της δυνατότητας της Ελλάδας να χρησιμοποιεί τον όρο Μακεδονία"...Παρελθόν από χθες οι αναχαιτίσεις των τουρκικών μαχητικών αεροσκαφών που εισέρχονται στο FIR Αθηνών; Ανακοινώσεις ανοιχτές σε ερμηνείες από το υπουργείο Εθνικής Αμυνας... Η Αγκυρα επιμένει ότι καταπατούμε τα κυριαρχικά της δικαιώματα στα Ιμια... Κ. Μητσοτάκης: "Συγχαίρω τον Καραμανλή που εφαρμόζει την πολιτική μου. Σκόπια και Κυπριακό παρουσιάζουν ομοιότητες".... Επόμενο βήμα της κυβέρνησης Καραμανλή, με βάση όσα είπε και ο Μητσοτάκης, η άσκηση μεγαλύτερης πίεσης στον Πρόεδρο Παπαδόπουλο για να δεχθεί το σχέδιο Αννάν.

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ τονίζει ότι "βαρύ είναι το κλίμα στο πεδίο των ελληνοτουρκικών σχέσεων μετά τα όσα συνέβησαν στα Ιμια και στον εναέριο χώρο του Αιγαίου κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του υπουργού Εξωτερικών κ. Πέτρου Μολυβιάτη στην Αγκυρα. Η κυβέρνηση θεωρεί ότι βρέθηκε ενώπιον κρίσης, σε διαστάσεις ανάλογες του Ιανουαρίου 1996 και ότι με τους χειρισμούς απεσόβησε την επικίνδυνη κλιμάκωση. Παραδέχθηκε ότι η δαστηριότητα της Αγκυρας στα Ιμια αποσκοπούσε στην αμφισβήτηση εθνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων μας. Από την πλευρά της, η αντιπολίτευση την επικρίνει για έλλειψη αντανακλαστικών και ελλιπή προετοιμασία της επίσκεψης".

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτση) σχολιάζει ότι " μία ακόμη παρτίδα ενός πολιτικού, διπλωματικού και στρατιωτικού πόκερ παίχτηκε τα τελευταία 24ωρα, με βασικούς παίκτες στο τραπέζι την Ελλάδα και την Τουρκία. Οπως επισημαίνουν επί μακρόν πολιτικοί αναλυτές, το "σκοτσέζικο ντους" αποτελεί μια παγιωμένη λογική διπλωματίας η οποία εφαρμόζεται από τη γείτονα και έχει να κάνει με τη στρατηγική του καλού και του κακού παιδιού, δίνοντας τη μορφή του Ιανού στη διπλωματία των γειτόνων μας".

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ υπογραμμίζει ότι "σε διπλό αγκάθι εξελίσσονται για την κυβέρνηση τόσο το θέμα της εξεύρεσης κοινά αποδεκτής λύσης στο όνομα των Σκοπίων όσο και οι ελληνοτουρκικές σχέσεις, παρά τη συμφωνία η οποία επιτεύχθηκε στην Αγκυρα, μεταξύ των υπουργών Εξωτερικών των δύο χωρών, για τρία νέα μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης".

    Η ΝΙΚΗ υποστηρίζει ότι "μπορεί η νέα κρίση στα Ιμια, που διήρκεσε 26 ώρες, να τερματίστηκε χθες το πρωί μετά από συμφωνία ανάμεσα στους δύο υπουργούς Εξωτερικών, εκείνο, ωστόσο, που αφήνει πίσω της είναι αφενός η επιβεβαίωση της αίσθησης ότι η περιοχή των Ιμίων εξελίσσεται στην πράξη σε "γκρίζα ζώνη" και αφετέρου η διαπίστωση πως η άνευ ουσιαστικών ανταλλαγμάτων πολιτική στήριξης της ευρωπαϊκής πορείας της Τουρκίας που ακολουθεί η ελληνική κυβέρνηση έχει δώσει ... πολύ αέρα στη γειτονική χώρα".

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ εκτιμά ότι "εξοργισμένοι είναι πρωθυπουργός και υπουργός Εξωτερικών για τις διαρροές εγγράφων που αφορούν εθνικά θέματα και από τις οποίες πλήττεται η αξιοπιστία όχι μόνο της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής, αλλά και της ίδιας της κυβέρνησης".

    Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ επισημαίνει ότι "ως τμήμα της ευρύτερης διαμάχης μεταξύ Ερντογάν και στρατιωτικού τουρκικού κατεστημένου βλέπει η κυβέρνηση τις προκλήσεις στο Αιγαίο. Ομως, αρνείται να δώσει συγχωροχάρτι στους γείτονες, καθώς εμμένει να τους αντιμετωπίζει ενιαία".

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ προσθέτει ότι "μήνυμα ότι η Τουρκία δεν διαπραγματεύεται στο Αιγαίο, αλλά επιβάλλει την απόφασή της για συνδιαχείρισή του, αποτέλεσε η προκλητική στάση κατά τη διάρκεια της επίσημης επίσκεψης του Π. Μολυβιάτη. Η παρουσία στα Ιμια και η "εισβολή" στην Ανδρο, δηλαδή η "διπλωματία του ρεβόλβερ" υποχρέωσαν τελικώς την ελληνική αντιπροσωπεία σε αιδήμονα υποχώρηση, αφού ανακοινώθηκε ότι απλώς θα αναγνωρίζονται (και δεν θα αναχαιτίζονται) τα τουρκικά αεροσκάφη στο FIR Αθηνών και ότι θα "συνεννοούνται" τα κέντρα επιχειρήσεων Λάρισας και Εσκί Σεχίρ στις περιπτώσεις παραβίασης του εναέριου χώρου Ελλάδας ή ... Τουρκίας".

    [04] Διατροφικό σκάνδαλο

    Η ΑΝΩ ΚΑΤΩ γράφει ότι "μετά από έλεγχο του υπουργείου Ανάπτυξης ανακαλύφθηκε ότι 12 επιχειρήσεις και σούπερ μάρκετ έφερναν χύμα όσπρια, τα τυποποιούσαν και τα έριχναν στην αγορά ή τα πουλούσαν οι ίδιοι στη λιανική πώληση χωρίς να αναφέρουν πουθενά στη συσκευασία τη χώρα προέλευσης. Έτσι οι καταναλωτές αγόραζαν τα όσπρια πιστεύοντας ότι είναι ελληνικά αλλά στην πραγματικότητα ήταν άγνωστης προέλευσης. Και κανένας δεν τα είχε ελέγξει".

    [05] Δημόσια Διοίκηση

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζου) υποστηρίζει ότι "την καθιέρωση νέου συστήματος αξιολόγησης των δημοσίων υπηρεσιών και μέτρησης της αποδοτικότητας των υπαλλήλων τους, το οποίο θα διασφαλίζει την αξιοκρατία και την αντικειμενικότητα, προωθεί το υπουργείο Δημόσιας Διοίκησης. Η εφαρμογή του που στόχο έχει την αναβάθμιση της ποιότητας και της αποτελεσματικότητας του δημοσίου τομέα θα είναι αρχικά πιλοτική - σε επιλεγμένες υπηρεσίες - και στη συνέχεια καθολική".

    [06] Εκκλησία

    H ESPRESSO αναφέρει ότι "τα σκάνδαλα δεν είναι κάτι καινούργιο στην Εκκλησία. Ο ίδιος ο Χριστός ήταν η πέτρα του σκανδάλου . Η Εκκλησία είναι ο χώρος των αμαρτωλών από τον οποίο δεν είναι δυνατόν να φύγουν ακόμη και οι μητροπολίτες που κλέβουν!". Με αυτή τη δήλωση -σοκ που σίγουρα θα προκαλέσει αντιδράσεις, ο πατέρας Νεκτάριος Μουλατσιώτης έρχεται να ρίξει λάδι στη φωτιά στην απίστευτη ιστορία των σκανδάλων που συγκλονίζουν τις τελευταίες εβδομάδες τον εκκλησιαστικό χώρο".

    [07] Νομοσχέδιο υπουργείου Εθνικής Άμυνας

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ σημειώνει ότι " ιδιαίτερα σημαντικές ρυθμίσεις για τους υπόχρεους μειωμένης θητείας αλλά και τους ανυπότακτους του εξωτερικού, περιλαμβάνει το νέο στρατολογικό νομοσχέδιο του υπουργείου Εθνικής Άμυνας το οποίο θα κατατεθεί σύντομα στη Βουλή".

    [08] Τοκογλυφία

    Η ΑΥΡΙΑΝΗ υποστηρίζει ότι "ζήτημα χρόνου είναι η σύλληψη και η παραπομπή στην Δικαιοσύνη των εμπλεκομένων στην μεγαλύτερη παρατράπεζα της Αθήνας που έχει οδηγήσει επιχειρηματίες όχι μόνο σε χρεωκοπία αλλά και στην αυτοκτονία ενώ η στρατιά των μισθοφόρων μαφιόζων που έχει στην διάθεσή της επιδίδεται καθημερινά σε εκβιασμούς, απειλές και ξυλοδαρμούς σε όσους καθυστερούν τις δόσεις των τοκογλυφικών επιτοκίων που φτάνουν στο 300% του κεφαλαίου μέσα σ΄ένα χρόνο! Η βιτρίνα της παρατράπεζας βρίσκεται μαρκαρισμένη το τελευταίο διάστημα από τις Διωκτικές Αρχές".

    [09] Διαφθορά- Δημόσια έργα

    ΤΟ ΒΗΜΑ επισημαίνει ότι " σε 300 εκατ. ευρώ ετησίως (ένα εκατομμύρια ευρώ την ημέρα!) ανέρχεται ο τζίρος της διαφθοράς στα δημόσια έργα. Τη συγκλονιστική αυτή αποκάλυψη έκανε χθες ο πρόεδρος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος κ. Ι. Αλαβάνος παρουσιάζοντας σχετική μελέτη του καθηγητή κ. Θ. Π. Τάσιου. Η διαφθορά, είπε ο πρόεδρος του ΤΕΕ αγγίζει τα κόμματα, τους μεσάζοντες, τους μελετητές τους, κατασκευαστές έργων και βεβαίως τους υπαλλήλους, προσθέτοντας ότι η αλλαγή του τρόπου ανάθεσης των έργων με την κατάργηση του μαθηματικού τύπου δεν επιλύει το πρόβλημα".

    [10] Ασφαλιστικό-Εργασιακά

    Η METRO υποστηρίζει ότι "με τη δέσμευση ότι δεν πρόκειται να θιγούν οι συντάξιμες αποδοχές και τα όρια ηλικίας, ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών, Γιώργος Αλογοσκούφης, αποδέχθηκε χθες την πρωτοβουλία της ΓΣΕΕ για έναρξη διαλόγου στα φλέγοντα ζητήματα του Ασφαλιστικού και των εργασιακών σχέσεων".

    Ο ΛΟΓΟΣ αναφέρει ότι "στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής θα ξεκινήσει ο διάλογος για τις αλλαγές στο Ασφαλιστικό και τις εργασιακές σχέσεις, δήλωσε χθες ο υπουργός Οικονομίας Γ. Αλογοσκούφης, ο οποίος απέστειλε σχετική επιστολή στην πρόεδρο της Βουλής. Έπειτα από την προχθεσινή πρωτοβουλία της ΓΣΕΕ να ανοίγει το θέμα του διαλόγου και τη θετική ανταπόκριση των εργοδοτικών οργανώσεων, η κυβέρνηση ανέλαβε πρωτοβουλία ώστε να ξεκινήσουν οι συζητήσεις σε πολιτικό και κοινωνικό επίπεδο".

    Η ΑΥΓΗ γράφει ότι "κινήσεις σε δύο κρίσιμα μέτωπα, το ασφαλιστικό και το εργασιακό, μεθοδεύει η κυβέρνηση. Εκμεταλλευόμενη μάλιστα τη συναινετική προδιάθεση του ΠΑΣΟΚ, επιχειρεί προσχηματικό "εθνικό διάλογο". Μετά το προχθεσινό άνοιγμα του προέδρου της ΓΣΕΕ, με το οποίο διευκολύνεται η κυβέρνηση να ανοίξει το ασφαλιστικό, χθες ο Ε. Βενιζέλος συναντήθηκε για το θέμα με τον υφ. Κοιν. Ασφάλισης Ν. Αγγελόπουλο".

    Ο ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ σημειώνει ότι "χωρίς προσχήματα πορεύονται πια κυβέρνηση και ΠΑΣΟΚ, στην κοινή τους αντιλαϊκή πορεία, αναζητώντας μαζί αφ' ενός τρόπους για την εφαρμογή ακόμα πιο σκληρών αντιδραστικών μεταρρυθμίσεων και αφ' ετέρου μεθοδεύσεις για τον αποπροσανατολισμό της εργατικής τάξης και των άλλων λαϊκών στρωμάτων. Η κυβέρνηση, όπως ακριβώς αναμενόταν, έσπευσε χτες να αρπάξει την ευκαιρία που πρόσφερε ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ, ο οποίος προφανώς σε συνεννόηση και καθοδηγούμενος από την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, έθεσε ζήτημα Κοινωνικής Ασφάλισης και συντάξεων".

    Η ΑΠΟΦΑΣΗ εκτιμά ότι "αποδέχεται την πρόταση της ΓΣΕΕ ο Γ. Αλογοσκούφης να ανοίξει ο διάλογος για το Ασφαλιστικό. Ήδη τέσσερις αλλαγές στις συντάξεις δέχονται να συζητήσουν τα δύο μέρη".

    Τα ΝΕΑ προσθέτουν ότι "διπλό χτύπημα σε συντάξεις και ώρες εργασίας δρομολογεί η κυβέρνηση. Ο υπουργός Οικονομίας κ. Γ. Αλογοσκούφης αποκάλυψε χθες τις προθέσεις της κυβέρνησης να προχωρήσει σε αλλαγές στα δύο αυτά καυτά μέτωπα που αναμένεται να προκαλέσουν θύελλα αντιδράσεων".

    Το ΕΘΝΟΣ επισημαίνει ότι "στο στόχαστρο της κυβέρνησης βρίσκονται οι ασφαλισμένοι από το 1983 έως και το 1992, αλλά και όσοι βγαίνουν με πρόωρη σύνταξη. Η κυβέρνηση ετοιμάζει το έδαφος για μια νέα ασφαλιστική μεταρρύθμιση και σχεδιάζει παρεμβάσεις που θα αγγίξουν 800.000 "παλαιούς ασφαλισμένους".

    Η ΧΩΡΑ ισχυρίζεται ότι "τρία καυτά ζητήματα για τις εργασιακές σχέσεις και μία πρόταση για τον εξορθολογισμό των συντάξεων πρόκειται να καταθέσει στο τραπέζι του διαλόγου η κυβέρνηση. Σε εφαρμογή πρόγραμμα εθελούσιας εξόδου για δεκάδες χιλιάδες δημόσιους υπαλλήλους, ενώ παρατείνεται το ωράριο λειτουργίας των υπηρεσιών αιχμής. Άρση μονιμότητας για δυο κατηγορίες προσωπικού".

    [11] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ

    Οι πρωτοσέλιδοι τίτλοι του σημερινού οικονομικού Τύπου είναι οι εξής:

    ΕΞΠΡΕΣ: " Έναρξη με εργασιακά. Η πολυπλοκότητα του ασφαλιστικού δίνει προτεραιότητα στην απασχόληση".

    ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Τέσσερις μνηστήρες για την Ολυμπιακή. Τελευταία ευκαιρία για να μην κλείσει η εταιρεία".

    ΚΕΡΔΟΣ: "Αναζητείται συναίνεση σε ασφαλιστικό - εργασιακά. Η κυβέρνηση ανοίγει επισήμως το διάλογο".

    ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Ανοίγουν οι "φάκελοι" ασφαλιστικό, εργασιακά. Πρωτοβουλία Αλογοσκούφη για έναρξη διαλόγου στη Βουλή".

    [12] Ασφαλιστικό-Εργασιακό

    Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ γράφει ότι "Άνοιγμα του ασφαλιστικού αλλά και του εργασιακού ζητήματος επιχειρεί η κυβέρνηση, επιδιώκοντας ωστόσο τη συναίνεση των κομμάτων της αντιπολίτευσης και των κοινωνικών φορέων. Για την έναρξη του διαλόγου ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών Γ. Αλογοσκούφης, ζήτησε από την πρόεδρο της Βουλής τη σύγκληση της Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων, ώστε να συζητηθούν οι "διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις που έχει ανάγκη η χώρα", ενώ και ο υφυπουργός Κοινωνικής Προστασίας, Ν. Αγγελόπουλος, μίλησε για την ανάγκη εθνικού διαλόγου για το ασφαλιστικό".
    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Friday, 15 April 2005 - 0:15:19 UTC