Visit the Hellenic Ministry of National Defence (MOD) Mirror on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 05-04-11

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 11/4/2005
  • [02] Τίτλοι Εφημερίδων
  • [03] Εξωτερική πολιτική-Σκόπια
  • [04] Καυτά μέτωπα στη ΝΔ
  • [05] Δημόσιο
  • [06] Πυρηνικοί αντιδραστήρες
  • [07] Ασφαλιστικό
  • [08] Προσλήψεις στο Δημόσιο
  • [09] Αγορά ακινήτων
  • [10] Εφορία-Ακίνητα
  • [11] Οικονομία
  • [12] Φάρμακα
  • [13] Εκκλησία της Ελλάδος

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 11/4/2005

    Η εξωτερική πολιτική και δη το Σκοπιανό, η Εκκλησία της Ελλάδος και η οικονομική πολιτική, είναι από τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού Τύπου.

    [02] Τίτλοι Εφημερίδων

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης): Ευκαιρίες στέγης σε 22 περιοχές της Αττικής. Πού θα βρείτε σπίτι σε καλές τιμές.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος): Πυρηνικούς αντιδραστήρες σπέρνει στα παράλια η Τουρκία! Κίνδυνος εξ ανατολών για την Ελλάδα.

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: Νέο ωράριο και στο Δημόσιο. Η κυβέρνηση μελετά να λειτουργούν οι υπηρεσίες και απογεύματα.

    Η ΑΠΟΦΑΣΗ: Όλες οι νέες ρυθμίσεις για ακίνητα. Οι τελικές αποφάσεις για ΦΠΑ, αντικειμενικές αξίες, φόρο κατοχής.

    ΑΥΡΙΑΝΗ: Άστραψε και βρόντηξε ο Χριστόδουλος. Ράπισμα από τον Αρχιεπίσκοπο κατά των σκοτεινών κέντρων που επιχειρούν να απαξιώσουν τους ηγέτες της Ορθοδοξίας.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: 3.603 προσλήψεις σε υπουργεία, Δημόσιο, Ταμεία. Όλες οι θέσεις που προκηρύσσονται.

    ΕΘΝΟΣ: Πάνω έως 11% τα φάρμακα. Αυξήσεις-σοκ με το νέο σύστημα τιμολόγησης.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Μακεδονία ξακουστή των Σκοπιανών η χώρα. Εκεί θα καταλήξουμε μετά τους Ελληνικούς χειρισμούς για το όνομα.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Βραδυφλεγής βόμβα για το Ασφαλιστικό. Αποκαλυπτική μελέτη της ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ ξεσκεπάζει τις ευθύνες των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Η ώρα των μεγάλων υπερβάσεων. Νέο κεφάλαιο για την ελληνική εξωτερική πολιτική έπειτα από 12 χρόνια αδιεξόδων.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Εμπαιγμός από Μολυβιάτη στους αρχηγούς που ζητούν: Δώστε τώρα την γκρίζα επιστολή.

    ΕΣΤΙΑ: Η Ελλάς δεσμία του σοσιαλισμού. Κινείται αντίστροφα προς το διεθνές οικονομικό ρεύμα.

    ESPRESSO: "Ποιοι επώνυμοι κακοποιούν τις γυναίκες τους". Η επιστροφή της Ειρήνης Δορκοφίκη.

    ΤΑ ΝΕΑ: Φαγωμάρα για φόρους, ρουσφέτια. Καυτά μέτωπα στη ΝΔ.

    TRAFFIC NEWS: Δηλητήριο της Έλλης για Ζαχαρέα και MEGA.

    Η ΧΩΡΑ: Αυθαίρετα: Πού θα προσφύγετε για τα πρόστιμα της Εφορίας. Οδηγός για τις παραβάσεις στις οικοδομές.

    City Press: Η Εκκλησία στην αντεπίθεση.

    METRO: Γραμμή συνεννόησης. Εκεχειρία στα εθνικά θέματα μεταξύ κυβέρνησης και ΠΑΣΟΚ.

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: Οι πιθανότητες μιας πρόσληψης. ΑΣΕΠ: Διαγωνισμός εκπαιδευτικών.

    ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Αντάρτικο από τον Ψωμιάδη. Ευθεία επίθεση του Νομάρχη κατά υπουργών ΠΕΧΩΔΕ και Παιδείας.

    [03] Εξωτερική πολιτική-Σκόπια

    Η Espesso υποστηρίζει ότι "μέρες που δημιούργησαν το κλίμα για τα μεγάλα συλλαλητήρια του 1992 και του 1994 ξαναζούν η Θεσσαλονίκη και η Βόρεια Ελλάδα με αφορμή την πρόταση Νίμιτς για την ονομασία των Σκοπίων. Αν και πολλοί πίστευαν ότι το θέμα "θα ξεχαστεί με την πάροδο του χρόνου", οι αντιδράσεις των Θεσσαλονικέων και των Μακεδόνων γενικά τους διαψεύδουν".

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ αναφέρει ότι "το κεφάλαιο των μεγάλων διευθετήσεων ανοίγει στην ελληνική εξωτερική πολιτική με τη στάση της κυβέρνησης στο θέμα της ονομασίας των Σκοπίων. Ακολουθούν το Κυπριακό, τα Ελληνοτουρκικά και οι σχέσεις με τις ΗΠΑ και την ΕΕ".

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ γράφει ότι "δε δέχονται ούτε την πρόταση του κ. Νίμιτς για Δημοκρατία Μακεδονία-Σκόπια. Έτσι, αλλάζουν από λεπτό σε λεπτό οι αξιώσεις και απαιτήσεις τους, με τελικό στόχο να επιτύχουν το σκέτο "Μακεδονία", χωρίς παρεπόμενα και παράγωγα".

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ σημειώνει ότι "τα κόμματα ζητούν από την κυβέρνηση να τους δοθεί το πλήρες κείμενο της πρότασης Νίμιτς για τα Σκόπια, καθώς ο υπουργός Εξωτερικών ενημέρωσε μόνο για το όνομα και όχι για τα αρνητικά σημεία της πρότασης για την Ελλάδα. Με διαρροές στον Τύπο, η κυβέρνηση προσπάθησε να περάσει στα μαλακά την απαγόρευση διεθνούς χρήσης του ονόματος "Μακεδονία" και από την Ελλάδα".

    Η METRO προσθέτει ότι "σε γραμμή συνεννόησης για τα μεγάλα εθνικά θέματα, που έχουν εισέλθει σε κρίσιμη καμπή, φαίνεται να κινούνται τα δύο μεγάλα κόμματα, όπως αναφέρουν έγκυρες πληροφορίες, αλλά και δείχνουν οι αντιδράσεις των εκπροσώπων τους. Ειδικότερα, ΝΔ και ΠΑΣΟΚ αποφεύγουν να αντιπαρατεθούν επί του Σκοπιανού, αλλά και επί των υπόλοιπων εθνικών θεμάτων, συνεκτιμώντας ότι οι διεθνείς συνθήκες είναι τέτοιες, που δημιουργούν πλαίσιο επίλυσής του, αλλά και από την άλλη το κλίμα στην κοινή γνώμη δεν επιτρέπει πλέον συγκρούσεις σε αυτά τα ζητήματα".

    [04] Καυτά μέτωπα στη ΝΔ

    ΤΑ ΝΕΑ γράφουν ότι "έντονες αναταράξεις προκαλούν στη ΝΔ τα φορολογικά μέτρα. Οι πιέσεις των "γαλάζιων" παιδιών για διορισμούς και ρουσφέτια εντείνονται, ενώ οι "γαλάζιοι" αγρότες, στέλνουν μήνυμα στον Πρωθυπουργό ότι η ανοχή τους στην κυβέρνηση εξαντλήθηκε. Αδειάζουν οι υπουργοί τον Β. Μεϊμαράκη που πρότεινε διεύρυνση του ωραρίου στον δημόσιο τομέα".

    [05] Δημόσιο

    Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ αναφέρει ότι "τη διεύρυνση του ωραρίου των δημοσίων υπηρεσιών μελετά η κυβέρνηση στο πλαίσιο των μεταρρυθμίσεων που προωθεί στην οικονομία. Το θέμα άνοιξε με δήλωσή του στην Αιτωλοακαρνανία ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης , ο οποίος διερωτήθηκε "πως είναι δυνατόν να θέλουμε να πουλάμε τουρισμό και να είναι κλειστά τα μουσεία τα απογεύματα". Ενώ ο υπουργός Ανάπτυξης, Δημήτρης Σιούφας έχει στείλει τελεσίγραφο στη ΓΣΕΒΕ για το ωράριο των εμπορικών καταστημάτων".

    [06] Πυρηνικοί αντιδραστήρες

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζου) υποστηρίζει ότι "τρόμο τόσο για την Ελλάδα όσο και για την ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου θα αποτελεί η δημιουργία νέων πυρηνικών αντιδραστήρων από την Τουρκία. Πρόκειται για την πλέον εφιαλτική πραγματικότητα και δυστυχώς όχι για κάποιο σενάριο κινηματογραφικής ταινίας, καθώς σύμφωνα με πρόσφατες επίσημες τουρκικές ανακοινώσεις και δημοσιεύσεις από τον τουρκικό Τύπο , όπως αυτή της εφημερίδας "ΡΑΝΤΙΚΑΛ" η Τουρκία καταχώρισε στο πρόγραμμα επενδύσεων κονδύλια ύψους 3,8 δισεκατομμυρίων ευρώ για την κατασκευή 54.000 μεγαβάτ".

    [07] Ασφαλιστικό

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ γράφει ότι "βραδυφλεγή βόμβα στα θεμέλια του ασφαλιστικού συστήματος τοποθέτησαν οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ! Αυτό προκύπτει από έρευνα του Ινστιτούτου Εργασίας ΓΣΕΕ- ΑΔΕΔΥ για τη βιωσιμότητα του Ασφαλιστικού, την οποία οι δύο συνδικαλιστικές οργανώσεις θα δώσουν αύριο στη δημοσιότητα, ανοίγοντας ατύπως τον διάλογο για το ακανθώδες αυτό θέμα".

    [08] Προσλήψεις στο Δημόσιο

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ σημειώνει ότι "ξεκίνησε η προθεσμία για την υποβολή αιτήσεων από τους ανέργους που επιθυμούν να συμμετάσχουν στα προγράμματα κατάρτισης (ΚΕΚ). Η προθεσμία λήγει στις 10 Οκτωβρίου και τα εν λόγω προγράμματα αφορούν περίπου 2.000 ανέργους , οι οποίοι θα καταρτιστούν σε επαγγέλματα που σχετίζονται με το περιβάλλον, τον τουρισμό, την οικονομία- διοίκηση, την πληροφορική , τα τεχνικά επαγγέλματα- μεταφορές".

    [09] Αγορά ακινήτων

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτση) γράφει ότι "σε πυρετώδη αναζήτηση νέου σπιτιού βρίσκονται αυτή την εποχή χιλιάδες επίδοξοι αγοραστές οι οποίοι θέλοντας να προλάβουν τις επικείμενες αλλαγές στη φορολόγηση των ακινήτων αναζητούν την ιδιόκτητη κατοικία τους στην αγορά του Λεκανοπεδίου. Όσοι θέλουν να αγοράσουν σπίτι αυτήν την εποχή ευνοούνται από την παραμονή των επιτοκίων των στεγαστικών δανείων σε χαμηλά επίπεδα τα οποία καθιστούν ακόμη περισσότερο συμφέρουσα την αγορά. Δεν είναι λίγες μάλιστα οι τράπεζες που αυτήν την εποχή προσφέρουν στεγαστικά δάνεια με κόστος όσο το αντίτιμο του ενοικίου καθιστώντας την αγορά σπιτιού προσιτή ακόμη και στους λιγότερο κατέχοντες".

    Η ΑΠΟΦΑΣΗ υποστηρίζει ότι "στις οριστικές αποφάσεις για τις αλλαγές που θα επέλθουν στα ακίνητα κατέληξε η κυβέρνηση. Για τον ΦΠΑ θα ισχύσουν δύο συντελεστές 19% και 9% οι αντικειμενικές αξίες θα αυξηθούν κατά μέσον όρο 30% ενώ ο ενιαίος φόρος κατοχής ακινήτων θα αντικαταστήσει όλες τις ισχύουσες επιβαρύνσεις. Παράλληλα, οικοδομική άδεια εξασφαλίζουν χιλιάδες οικόπεδα που βρίσκονται σε παράκτιες και αγροτικές περιοχές" .

    [10] Εφορία-Ακίνητα

    Η ΧΩΡΑ τονίζει ότι "εκπτώσεις και δόσεις για τα πρόστιμα που επιβάλλει η Εφορία σε αυθαίρετα και νόμιμα σπίτια. Αναλυτικά οι όροι για τις διαδικασίες έγκρισης ηλεκτροδότησης σε οικοδομές και κτίσματα. Ποιοι και σε ποιες περιπτώσεις μπορούν να προσφύγουν".

    [11] Οικονομία

    Η ΕΣΤΙΑ γράφει "σήμερα σε ολόκληρο τον κόσμο κυριαρχεί ένα νέο ρεύμα ως προς την οικονομική πολιτική. Στις περισσότερες χώρες γίνονται τεράστια ανοίγματα προς την ιδιωτική πρωτοβουλία. Οι αγορές απελευθερώνονται, οι φόροι μειώνονται και η παρέμβασις του κράτους στην οικονομία περιορίζεται στο ελάχιστο. Η Ελλάς όμως, παρά το γεγονός ότι κυβερνάται από φιλελεύθερη κυβέρνηση, δεν ακολουθεί το ρεύμα αυτό. Η τάσις στην χώρα μας εξακολουθεί να είναι αντίστροφη".

    [12] Φάρμακα

    Το ΕΘΝΟΣ επισημαίνει ότι "εκτόξευση τιμών σε 8.500 φαρμακευτικά σκευάσματα, καθώς το αρμόδιο υπουργείο προκρίνει ως νέα βάση τιμολόγησης την επιλογή των τριών "φθηνότερων" χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης των "15" και μιας εκ των 10 νέων".

    [13] Εκκλησία της Ελλάδος

    Η ΑΥΡΙΑΝΗ τονίζει ότι "το νέο ξέσπασμα του Αρχιεπισκόπου, ο οποίος υπήρξε καταπέλτης εναντίον όσων επιχειρούν συστηματικά να απαξιώσουν την Εκκλησία και να αποδυναμώσουν, έτσι, τον θεσμό-θεματοφύλακα των αρχών της κοινωνίας, ηχεί σαν ένα ακόμη προειδοποιητικό καμπανάκι. Σαν μία πρόσκληση για σθεναρή αντίσταση της ίδιας της ελληνικής κοινωνίας απέναντι στην απροκάλυπτα επιχειρούμενη απαξίωση της θρησκείας, στην προωθούμενη ισοπέδωση των αξιών, στον αμοραλισμό και στο αντιθρησκευτικό μένος που καλλιεργείται τεχνηέντως".

    Η CITY PRESS γράφει ότι ο Άνθιμος Θεσσαλονίκης τόνισε πως "Μεσίστιες σημαίες αν αναγνωρίσουμε τα Σκόπια σαν Μακεδονία", ο Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος εξέφρασε ότι "Θα είμαστε στο πεζοδρόμιο δίπλα στο λαό, κι ας μας θέλουν ορισμένοι χωρίς κοινωνική αποστολή. Οι συκοφαντίες δεν μας αγγίζουν. Θα σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων". Σε ό,τι αφορά τα εθνικά θέματα η εφημερίδα υπογραμμίζει ότι "Πώς μπορεί να συνδέονται οι αποκαλύψεις Βαβύλη με τις προγραμματισμένες "ρυθμίσεις" και τον περιορισμό του ρόλου της Εκκλησίας της Ελλάδος".

    Η TRAFFIC προσθέτει ότι "την αγανάκτηση, αλλά και τους "φόβους" του για τους κινδύνους που κυοφορεί η οικειοποίηση του ονόματος "Μακεδονία" από την ΠΓΔΜ εξέφρασε χθες ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης, Άνθιμος. Ο ίδιος, μιλώντας από άμβωνος κάλεσε τους πιστούς "να κλείσουν τα αυτιά στα νέα συνθήματα" ".


    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Monday, 11 April 2005 - 14:15:35 UTC