Read The Treatment of the Armenians in the Ottoman Empire (Part 2) (by Viscount Bryce) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 05-04-06

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 6/4/2005
  • [02] Τίτλοι Εφημερίδων
  • [03] Παιδεία
  • [04] Ελληνική οικονομία
  • [05] Ασφαλιστικό
  • [06] Προσλήψεις
  • [07] Ελληνική Αστυνομία
  • [08] ΛΑΦΚΑ
  • [09] ΓΣΕΕ
  • [10] Βασικός Μέτοχος
  • [11] Ακίνητα
  • [12] Ελληνικά προϊόντα

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 6/4/2005

    Η Παιδεία, η ελληνική οικονομία και το ασφαλιστικό, είναι από τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού Τύπου.

    [02] Τίτλοι Εφημερίδων

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης): 2.296 προσλήψεις χωρίς διαγωνισμό. Προκήρυξη νέων θέσεων εργασίας.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος): Ούτε ένας σε ΑΕΙ-ΤΕΙ με βαθμό κάτω από τη βάση! Με απόφαση της κ. Μαρ. Γιαννάκου για τις Πανελλαδικές.

    ΑΝΩ ΚΑΤΩ: Επίτιμος σημαίνει... σιωπώ. Δηλώσεις για νέα μέτρα δημιουργούν σύγχυση.

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: "Μη συλλάβετε έμπορο ναρκωτικών". Έγγραφο-σοκ της Ελληνικής Αστυνομίας στον προϊστάμενο Εισαγγελίας Εφετών.

    Η ΑΠΟΦΑΣΗ: Βάση το 10 για Πανεπιστήμιο. Τι αλλάζει στις εξετάσεις.

    Η ΑΥΓΗ: Μεθοδεύουν αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης. Κυβέρνηση και ΠΑΣΟΚ με αβάντα Πολυζωγόπουλου.

    ΑΥΡΙΑΝΗ: Μην κάνεις βήμα πίσω Καραμανλή. Πες στους Ευρωπαίους να μας αφήσουν ήσυχους.

    ΤΟ ΒΗΜΑ: Άγριο ψαλίδι στις ΔΕΚΟ φέρνει αυξήσεις εισιτηρίων ως 10%. Αποφάσεις για λεωφορεία, ΗΛΠΑΠ, ΗΣΑΠ και σιδηροδρόμους.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Ακίνητα: Ευκαιρίες για όλα τα βαλάντια. Παράγοντες της κτηματαγοράς ενημερώνουν και συμβουλεύουν τους υποψήφιους αγοραστές.

    ΕΘΝΟΣ: Έρχεται νέος φόρος σε όλα τα ακίνητα. Βόμβα από τον υφυπουργό Οικονομικών Α. Ρεγκούζα.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Ενώ ετοιμάζουν καινούργια επίθεση, ντόπια και ξένα συμφέροντα κατά άλλων ελληνικών προϊόντων, σε λίγο θα μας πουν ότι είναι... Καρκινογόνος ο ελληνικός... γαύρος!

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Ξεσκέπασε την υποκρισία των συνδικαλιστών του ΠΑΣΟΚ. "Είστε τζάμπα μάγκες" τους είπε ο πρόεδρος της ΔΑΚΕ Κ. Πουπάκης στη ΓΣΕΕ.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: ΑΕΙ-ΤΕΙ: Εκτός όσοι δεν πιάνουν τη βάση. Πανελλαδικές: 10.000 μόρια ή 10 η βαθμολογία-εισιτήριο για τους υποψηφίους.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Εκτός ΑΕΙ-ΤΕΙ οι "αδιάβαστοι". Κανείς πλέον δεν θα εισάγεται με κάτω από τη βάση από το 2006.

    ΕΣΤΙΑ: Ο γεννήτωρ της ανεργίας. Οι δυσκαμψίες της ελληνικής αγοράς εργασίας.

    ESPRESSO: Κατάθεση-φωτιά της γυναίκας που καίει τους νονούς της νύχτας. Οι δύο συμμορίες που σπέρνουν τον τρόμο.

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Βάση το "δέκα" για εισαγωγή σε πανεπιστήμια. Μείωση εισακτέων σε ιατρικές, πολυτεχνεία.

    Ο ΛΟΓΟΣ: Εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Νέες αλλαγές στο σύστημα εισαγωγής των υποψηφίων σε ΑΕΙ και ΤΕΙ.

    ΤΑ ΝΕΑ: Εδώ και τώρα τα αναδρομικά ΛΑΦΚΑ. Βόμβα από Ελεγκτικό: εντόκως και εφάπαξ.

    Η ΝΙΚΗ: Αλλα 2 χρόνια δουλειάς για τη σύνταξη. Προάγγελος ακραίου φιλελευθερισμού ο Μητσοτάκης.

    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Κυβερνητική Επιτροπή για την Παιδεία: Μέτρα υποταγής στα μεγάλα συμφέροντα.

    TRAFFIC NEWS: Επίθεση Σαρτίνι σε τηλεοπτικό συνεργείο. Έντονο επεισόδιο σε μπαρ της Αθήνας.

    Η ΧΩΡΑ: Συντάξεις: Στο τραπέζι η εθελούσια αύξηση ορίων ηλικίας. Άναψε φωτιές η πρόταση Μητσοτάκη.

    City Press: Νέος γύρος αντιπαράθεσης για τα μέτρα.

    METRO: Ανεβαίνει ο πήχης. Κλείνει ο δρόμος για ΑΕΙ και ΤΕΙ για όσους δεν πιάνουν τη βάση.

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: Φόρος κατοχής στα ακίνητα. Νέο σοκ στην κτηματαγορά.

    ΕΓΝΑΤΙΑ: Δασκάλα κακοποίησε ενδεκάχρονο. Τον χτυπούσε επί ώρα επειδή δεν της άρεσε το Πρωταπριλιάτικο αστείο όλης της τάξης.

    ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Δεν χρειάζονται πρόσθετα μέτρα λιτότητας. Όπως ανακοίνωσε η Κομισιόν, επί του παρόντος.

    [03] Παιδεία

    Η METRO υποστηρίζει ότι "με συγκεκριμένη βάση, αλλά χωρίς καμία διαφοροποίηση στους όρους, θα γίνονται από την επόμενη σχολική χρονιά οι εισαγωγές των υποψηφίων στα ανώτερα και ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα. Αυτό ανακοίνωσε χθες η υπουργός Παιδείας, Μαριέττα Γιαννάκου, μετά τη συνεδρίαση της Κυβερνητικής Επιτροπής για θέματα που απασχολούν την Παιδεία".

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ αναφέρει ότι "με μέσο όρο τουλάχιστον δέκα θα εισάγονται οι υποψήφιοι στην τριτοβάθμια εκπαίδευση από την επόμενη σχολική χρονιά. Αυτό αποφασίσθηκε χθες στην Κυβερνητική Επιτροπή, ώστε να εκλείψει το φαινόμενο να εισάγονται υποψήφιοι ακόμη και με 3 και 4, όπως συμβαίνει τα τελευταία χρόνια. Η θέσπιση βαθμολογικού ορίου στο μισό του άριστα θα συνδυαστεί με τη μείωση, από τις πανελλαδικές εξετάσεις του 2006, του αριθμού των πανελλαδικώς εξεταζομένων μαθημάτων από 9 (που είναι σήμερα και στα οποία θα εξετασθούν οι φετινοί υποψήφιοι) σε 6, καθώς και την αναβάθμιση της τεχνολογικής-επαγγελματικής εκπαίδευσης για όσους δεν εισαχθούν ή και για εκείνους που δεν στοχεύουν σε πανεπιστημιακή μόρφωση".

    Ο ΛΟΓΟΣ γράφει ότι "τέλος στην εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση διαγωνιζόμενων μαθητών που παίρνουν βαθμό κάτω από τη βάση. Όπως δήλωσε η υπουργός Παιδείας Μαριέττα Γιαννάκου, από του χρόνου θα μπει ουσιαστικά πλαφόν στη βαθμολογία, με την οποία θα εισάγονται οι υποψήφιοι στα πανεπιστήμια. Η κ. Γιαννάκου ανακοίνωσε ότι από την επόμενη σχολική χρονιά δεν θα εισάγεται στα ΑΕΙ και τα ΤΕΙ κανένας ο οποίος δεν θα πιάνει τη βάση, κάτι, που όπως υπογράμμισε, ισχύει ήδη για τους αποφοίτους των ΤΕΕ που εισάγονται στα ΤΕΙ".

    Ο ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ σημειώνει ότι "τα πανεπιστήμια, το σύνολο του εκπαιδευτικού συστήματος, πρέπει να υπάρχουν και να λειτουργούν υποταγμένα στην ανταγωνιστικότητα και την κερδοφορία. Αυτό είναι το μήνυμα-σύνθημα, που αποφασίστηκε από τη χτεσινή Κυβερνητική Επιτροπή, η οποία εξέτασε την προώθηση του κυβερνητικού έργου στο χώρο της Παιδείας".

    Σύμφωνα με την ΑΠΟΦΑΣΗ "δεν πρόκειται να εισαχθεί κανείς στο πανεπιστήμιο αν δεν πιάσει τη βάση, δηλαδή το βαθμό δέκα", δήλωσε κατηγορηματικά χθες η υπουργός Παιδείας Μαριέττα Γιαννάκου, προαναγγέλλοντας ουσιαστικά τις αλλαγές που θα επιφέρει η κυβέρνηση από τη νέα σχολική χρονιά στις εισαγωγικές εξετάσεις. Η Μ. Γιαννάκου αποκάλυψε, επίσης, ότι θα υπάρξει και ανώτερος αριθμός εισακτέων, με αλλαγές που θα ορίσει η κάθε πανεπιστημιακή σχολή".

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζου) εκτιμά ότι "τέλος στην εισαγωγή υποψηφίων στα ΑΕΙ και ΤΕΙ της χώρας με βαθμολογίες κάτω από τη βάση. Όπως ανακοίνωσε η υπουργός Παιδείας Μαριέττα Γιαννάκου μετά το πέρας της κυβερνητικής επιτροπής, από τη νέα χρονιά και τις πανελλαδικές εξετάσεις του 2006, κανένας υποψήφιος δεν θα εισέρχεται στην τριτοβάθμια εκπαίδευση όταν συγκεντρώνει βαθμολογίες κάτω από τη βάση".

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ προσθέτει ότι "θα αποκλείονται από την εισαγωγή στα πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ οι υποψήφιοι που δεν θα συγκεντρώνουν τη βάση ούτε στο γενικό βαθμό πρόσβασης ούτε στα μόρια εισαγωγής. Το "πράσινο φως" για τις νέες ρυθμίσεις έδωσε χθες η Κυβερνητική Επιτροπή στην υπουργό Παιδείας κ. Μ. Γιαννάκου".

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ επισημαίνει ότι "κλείνουν οι πόρτες των ΑΕΙ και των ΤΕΙ στους "αδιάβαστους" υποψηφίους. Όπως ανακοίνωσε χθες η υπουργός Παιδείας, μετά την Κυβερνητική Επιτροπή, από την επόμενη χρονιά (2006-2007) θα εφαρμοστεί βαθμολογικό "πλαφόν" δεν θα εισάγεται δηλαδή κανένας στις σχολές της Ανώτατης Εκπαίδευσης με βαθμολογία κάτω από τη βάση. Μείωση των εισακτέων και "μαρασμό" των περιφερειακών σχολών προβλέπει η ΟΛΜΕ. Για εξαγγελίες προειλημμένων κυβερνητικών αποφάσεων με το πρόσχημα του εθνικού διαλόγου, μιλούν τα κόμματα της αντιπολίτευσης. "Θετικό" χαρακτηρίζει το μέτρο η πλευρά των ΤΕΙ".

    [04] Ελληνική οικονομία

    H CITY PRESS γράφει ότι "Κωνσταντίνος Μητσοτάκης: Τα μέτρα είναι αναγκαία, χρειάζονται όμως δραστική μείωση δαπανών και εθελουσία παράταση του χρόνου εργασίας κατά δύο έτη. Κυριάκος Νανόπουλος: Διαρθρωτικές αλλαγές και μείωση δημοσίων δαπανών-Θα υπάρξει προσωρινή αρνητική επίδραση των μέτρων στον πληθωρισμό και το ρυθμό ανάπτυξης. Κοινωνικοί εταίροι: Οι συνδικαλιστές διεκδικούν διορθωτικές αυξήσεις, η εργοδοσία αποκλείει αναθεώρηση των συλλογικών συμβάσεων. Σπύρος Παπασπύρος στην "C.P.": "Πακέτο" κινητοποιήσεων, κόντρα στο "πακέτο" μέτρων εξαγγέλλει ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ. Και νέος φόρος; Ο υφυπουργός Οικονομίας κ. Ρεγκούζας δεν αποκλείει την επιβολή...φόρου κατοχής στα ακίνητα, για να τονωθούν τα έσοδα".

    ΤΟ ΒΗΜΑ υποστηρίζει ότι "σημαντικές αυξήσεις στα εισιτήρια των μεταφορών φέρνει η περικοπή κατά 50% των επιχορηγήσεων των ΔΕΚΟ.Η διακοπή της παροχής εγγύησης του Δημοσίου στα δάνειά τους δυσχεραίνει τον δανεισμό τους. Ειδικά για την Ολυμπιακή η κυβέρνηση αγωνιά διότι αν δεν υπάρξει άμεσα αγοραστής, θα πρέπει να την κλείσει".

    Η ESPRESSO αναφέρει ότι " Μητσοτάκης και Καραμανλής είναι οι δύο όψεις του ίδιου νομίσματος". Αυτό είναι το consept της νέας επικοινωνιακής επίθεσης του ΠΑΣΟΚ που "αξιοποιώντας" αντιπολιτευτικά τα πρόσφατα μέτρα που πήρε το υπουργείο Οικονομικών, θα προσπαθήσει να κινητοποιήσει την λαϊκή δυσφορία προς όφελός του. Χθες στη σύσκεψη των συντονιστών του ο Γιώργος Παπανδρέου εμφανίστηκε πεπεισμένος ότι οι πολιτικές που εφαρμόζει ο πρωθυπουργός είναι πανομοιότυπες με εκείνες που εφήρμοσε την τριετία '90-'93 ο Κώστας Μητσοτάκης και ως εκ τούτου και η κυβέρνησή του θα έχει το ανάλογο τέλος".

    Η ΕΣΤΙΑ ισχυρίζεται ότι "ένα από τα σοβαρώτερα διαρθρωτικά προβλήματα της ελληνικής οικονομίας είναι το καθεστώς που διέπει την αγορά εργασίας. Στο θέμα ανεφέρθη κατά την προ μηνός συνέντευξή του στην "Εστία" ο υπουργός Οικονομίας κ. Γ. Αλογοσκούφης, ειπών ότι "πρέπει να αντιμετωπίσουμε τις ακαμψίες της αγοράς εργασίας". Ήδη όμως το πρόβλημα λαμβάνει τεράστιες διαστάσεις, αφού οι δυσκαμψίες στην αγορά εργασίας, αποτελούν την κυριώτερη αιτία ανόδου της ανεργίας".

    ΤΟ ΕΘΝΟΣ προσθέτει ότι "και με ΤΑΠ και με ΦΑΠ θα επιβαρύνονται από την 1η Ιανουαρίου 2006 οι ιδιοκτήτες ακινήτων, ενώ η άνοδος των αντικειμενικών αξιών στα ακίνητα θα αυξήσει σημαντικά τη φορολογική επιβάρυνση για μεταβιβάσ3ις ακινήτων με αγοραπωλησία, γονική παροχή, δωρεά και κληρονομιά".

    [05] Ασφαλιστικό

    Η ΑΝΩ ΚΑΤΩ γράφει ότι "ο πρώην πρωθυπουργός Κωνσταντίνος Μητσοτάκης επιχειρώντας να ταυτίσει την χαμένη τριετία 1990-1993 με τη Νέα Διακυβέρνηση έδωσε νέα πατήματα στο ΠΑΣΟΚ . Χθες μετά την συνάντηση με τον Κάρολο Παπούλια έκανε λόγο για ανάγκη λήψης πιο σκληρών μέτρων την ώρα που η κυβέρνηση προσπαθεί με τιτάνιο αγώνα να ορθοποδήσει την οικονομία χωρίς να μετακυλίσει τα βάρη της εικοσαετίας του ΠΑΣΟΚ στους Έλληνες πολίτες".

    Η ΑΥΓΗ αναφέρει ότι " ξαφνικά μέσα στον ορυμαγδό των νέων φορολογικών μέτρων ανοίγει θέμα ασφαλιστικού. Ο Κ. Μητσοτάκης, ο οποίος συνήθως λέει φωναχτά για την οικονομία όσα σκέπτονται τα κόμματα του δικομματισμού, ζήτησε χθες να υπάρξει "νομοθετική ρύθμιση με την οποία εθελοντικά ν α παρατείνεται κατά δύο έτη το όριο συνταξιοδότησης". Δηλαδή να ανέβει από 65 σε 67! Τι είδους εθελοντική συμφωνία θα είναι αυτή, αφού θα επιβάλλεται με νόμο; Ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε ότι οι υπουργοί του είπαν ότι η πρότασή του είναι ενδιαφέρουσα. Αναζητείται μάλιστα άλλοθι στον "νόμο Ρέππα".

    Η ΧΩΡΑ σημειώνει ότι "ανοίγει ο κύκλος των συνομιλιών για τις αλλαγές στο ασφαλιστικό και τα εργασιακά. Η χθεσινή πρόταση του πρώην πρωθυπουργού για εθελούσια παραμονή στην υπηρεσία αποτελεί την αφετηρία επερχόμενων μεταβολών για τη σωτηρία του ασφαλιστικού συστήματος. Ειδικά κίνητρα και πρόσθετες παροχές σε όσους επιλέξουν να παραμείνουν για δύο ακόμη χρόνια".

    Σύμφωνα με τη ΝΙΚΗ "προμήνυμα ακόμη πιο οδυνηρών κυβερνητικών μέτρων που θα επιφέρουν επιπτώσεις στο σύνολο της κοινωνίας έστειλε χθες ο επίτιμος πρόεδρος της ΝΔ Κ. Μητσοτάκης ένα μόλις εικοσιτετράωρο μετά τη συνάντηση που είχε με τον επικεφαλής του οικονομικού επιτελείου Γ. Αλογοσκούφη. Όπως αποκάλυψε οι αρμόδιοι υπουργοί έκριναν ως "ενδιαφέρουσα " την πρόταση να θεσπιστεί με νόμο η εθελούσια παράταση κατά δύο χρόνια του ορίου ηλικίας των εργαζομένων στο δημόσιο και στον ιδιωτικό τομέα. Σημειώνεται ότι σχετική πρόβλεψη περιέχεται και στις προγραμματικές θέσεις του κυβερνώντος κόμματος".

    [06] Προσλήψεις

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτση) γράφει ότι "νέες θέσεις εργασίας, χωρίς διαγωνισμό, υπό την επίβλεψη του ΑΣΕΠ και του ΟΑΕΔ προκηρύχθηκαν γι αυτή την εβδομάδα στα ΕΛΤΑ, στο υπουργείο Πολιτισμού, στη ΔΕΗ, στο "Θεαγένειο", στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης, στο δήμο Βάρης και στην Περιφέρεια Αττικής. Οι νέες θέσεις εργασίας ανέρχονται στις 2.296 εκ των οποίων οι 1.577 αφορούν θέσεις μέσω του ΟΑΕΔ".

    [07] Ελληνική Αστυνομία

    Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ αναφέρει ότι " έμπορος ναρκωτικών κατηγορούμενος και για απάτες καταζητούμενος από την Ιντερπόλ και καταχωρισμένος στο δελτίο εγκληματολογικών αναζητήσεων, "απολάμβανε "την ασυλία υψηλόβαθμων στελεχών των διωκτικών αρχών. Συνεργαζόταν με την Υποδιεύθυνση Οικονομικών Εγκλημάτων και Εγκλημάτων Αρχαιοκαπηλίας και είχε χαρακτηριστεί "ανεκτίμητος" συνεργάτης - πληροφοριοδότης με πολλές επιτυχίες".

    [08] ΛΑΦΚΑ

    ΤΑ ΝΕΑ υποστηρίζουν ότι "την άμεση, εφάπαξ και μάλιστα εντόκως καταβολή των αναδρομικών του ΛΑΦΚΑ (Λογαριασμός Φορέων Κοινωνικής Ασφάλισης) στους συνταξιούχους εισηγείται το Ελεγκτικό Συνέδριο. Πρόκειται για απόφαση-κόλαφο κατά του Πρωθυπουργού Κ. Καραμανλή, ο οποίος ανακοίνωσε την καταβολή των αναδρομικών σε πέντε δόσεις από το καλοκαίρι του 2006".

    [09] ΓΣΕΕ

    Σύμφωνα με τον ΕΛΕΥΘΕΡΟ "σε ... εφ΄όλης της ύλης αντεπίθεση πέρασαν οι προσκείμενοι στη Ν.Δ. συνδικαλιστές (ΔΑΚΕ), οι οποίοι δια του προέδρου τους και γενικού γραμματέα της ΓΣΕΕ Κώστα Πουπάκη παρουσίασαν στοιχεία που αποδεικνύουν το σχέδιο των "πράσινων" συνδικαλιστών για τη μετατροπή της ΓΣΕΕ σε ... μακρύ χέρι του ΠΑΣΟΚ, προκειμένου να φθείρει την κυβέρνηση".

    [10] Βασικός Μέτοχος

    Η ΑΥΡΙΑΝΗ επισημαίνει ότι "ούτε βήμα πίσω δεν πρέπει να κάνουν η κυβέρνηση συλλογικά, αλλά και ο Πρωθυπουργός προσωπικά, στο θέμα του "βασικού μετόχου". Το πρώτο δείγμα, σύμφωνα με πληροφορίες, είναι θετικό. Η επιστολή που στέλνει σήμερα στις Βρυξέλλες ο Προκόπης Παυλόπουλος απορρίπτει τους κοινοτικούς ισχυρισμούς και επιμένει στις αρχικές θέσεις της κυβέρνησης. Σ΄αυτή την γραμμή όμως θα πρέπει να επιμείνει μέχρι τέλους. Διότι αρκετά έφαγαν οι "βαρώνοι της διαπλοκής" ".

    [11] Ακίνητα

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ γράφει ότι "το "σλόγκαν" είναι γνωστό σε όλους τους υποψήφιους αγοραστές και κυοφορεί το τελευταίο χρονικό διάστημα σε όλη την αγορά: Ευκαιρίες υπάρχουν παντού, το θέμα είναι να τις ανακαλύψετε! Μιλώντας στην "Β", ο πρόεδρος Κτηματομεσιτών Αθηνών και Αττικής Γ. Ρεβύθης ανέφερε ότι γενικά σε όλη την Αττική και ειδικά στα Μεσόγεια υπάρχουν ευκαιρίες καθώς και λογικές τιμές".

    [12] Ελληνικά προϊόντα

    H TRAFFIC αναφέρει ότι "να σταματήσουν οι επιθέσεις από κάθε πλευρά και ο θόρυβος που δημιουργήθηκε για την αμφισβήτηση της ποιότητας μελιού, ζητά ο υφυπουργός Ανάπτυξης Γιάννης Παπαθανασίου, διαβεβαιώνοντας την απόσυρση της παραγωγής του 2004 εφόσον έχει πάνω από 10 μικρογραμμάρια της ουσίας παραδιχλωροβενζόλιο. Παράλληλα, ο κ. Παπαθανασίου αναφερόμενος προς κάθε κατεύθυνση ζητά να σταματήσουν οι "βολές" προς ένα ελληνικό προϊόν, που ήδη αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα στη διακίνησή του".

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ προσθέτει ότι "όλα είναι πιθανά και όλα απίθανα σ΄αυτή τη χώρα. Δεν μας αρέσει, όπως δείχνουν τα γεγονότα, τίποτα το Ελληνικό. Η προσπάθεια υγιεινής διατροφής είναι αξιέπαινη, επαινετή και επιβεβλημένη. Όλα καλά ως εδώ! Από την άλλη πλευρά, όμως, ο εσωτερικός ανταγωνισμός βιομηχανιών παραγωγής ομοειδών προϊόντων, αλλά και τα κέντρα του εξωτερικού που θέλουν να πάρουν μερίδιο στην Ελληνική αγορά, εξωθούν τα πράγματα τεχνηέντως και κάνουν την τρίχα τριχιά, που λέει ο λαός, αν κάποια εταιρεία κάνει λάθος στην παραγωγή των προϊόντων της και προκύψει ακατάλληλη παρτίδα".


    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Wednesday, 6 April 2005 - 16:06:01 UTC