Browse through our Interesting Nodes of Greek Local Authorities & Servers Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 05-03-17

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 17/3/2005
  • [02] Τίτλοι Εφημερίδων
  • [03] Συνάντηση Κ. Καραμανλή-Ζ. Μπαρόζο
  • [04] Ξέπλυμα χρήματος
  • [05] Γιώργος Σουφλιάς
  • [06] Υπόθεση Βαβύλη
  • [07] Προσλήψεις χωρίς ΑΣΕΠ
  • [08] Πολιτικό Συμβούλιο ΠΑΣΟΚ - Γραμματέας κόμματος
  • [09] Αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις
  • [10] Απεργίες
  • [11] ΔΕΗ
  • [12] Ανάπτυξη
  • [13] Συντάξεις
  • [14] Περπάτησε Κύπριος παραπληγικός
  • [15] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ
  • [16] Επενδύσεις

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 17/3/2005

    Οι αυξήσεις σε μισθούς και σε συντάξεις, η συνάντηση του πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή με τον πρόεδρο της Κομισιόν Ζοζέ Μπαρόζο, το πολιτικό συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ και η εκλογή της γραμματέως του κόμματος είναι από τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού Τύπου.

    [02] Τίτλοι Εφημερίδων

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης): Ευρωμάχη για τα κονδύλια. Οι επαφές Καραμανλή με Μπαρόζο.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος): Φθηνότερο ή ακριβότερο το ηλεκτρικό; Αλλάζει ο τρόπος χρέωσης της κατανάλωσης.

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: Υπουργοί κάλυπταν το "αεροπλανάκι". Από το 1997, οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ ήξεραν ότι τα χρήματα των "πυραμίδων" από την Αλβανία ήρθαν στην Ελλάδα.

    Η ΑΠΟΦΑΣΗ: Τα πάνω κάτω στις συντάξεις. Αρειος Πάγος: Αντισυνταγματικός ο νόμος για το όρια.

    Η ΑΥΓΗ: Μέρα απεργίας και αποδοκιμασίας. Σε όλη τη χώρα με απόφαση ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ.

    ΑΥΡΙΑΝΗ: Βάρεσαν διάλυση στο ΠΑΣΟΚ Γιώργος και Μαργαρίτα. Από την Ματσούκα στην Μαριλίζα.

    ΤΟ ΒΗΜΑ: Τέσσερις "καμπάνες" για το... καλωσόρισμα! Η Ελλάδα διασύρεται για πράξεις και παραλείψεις της κυβέρνησης.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Προσλήψεις χωρίς ΑΣΕΠ γιατρών, οδοντιάτρων στο ΙΚΑ. Καλύπτονται άμεσα οι κενές θέσεις όλων των ειδικοτήτων.

    ΕΘΝΟΣ: Μπαρόζο προς Καραμανλή: Μαζέψτε τον νόμο για τον βασικό μέτοχο.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Και ο Χριστός να έλθει στο Σύνταγμα θα τον αμφισβητήσουν. Μέσα στην ομίχλη του Μυαλού τους αμφισβητούν ακόμη και την Πίστη.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Δυσαρέσκεια για τις επιλογές Γιώργου. Εκτός Πολιτικού Συμβουλίου ιστορικά στελέχη αλλά και η ομάδα των εκσυγχρονιστών.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Αυξήσεις για μισθωτούς-συνταξιούχους. Δημόσιο: Πόσα θα πάρουν Μάρτιο-Απρίλιο.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Γυναίκες στην πρώτη γραμμή. ΠΑΣΟΚ: Ανανέωση με συνέχεια. Παραμερισμός Άκη, Γιάννου κ.ά.

    ΕΣΤΙΑ: Το "κλειδί" για την ανάπτυξη. Να ανακτηθή η επιχειρηματικότης των Ελλήνων.

    ESPRESSO: Με έφαγαν τα κυκλώματα των μεσαζόντων. Σημείωμα-σοκ του επιχειρηματία Δημ. Θάνου λίγο πριν φύγει από τη ζωή.

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: ΔΕΗ: στρατηγική συμμαχία με την ισχυρή γαλλική EDF. Πρώτο μεγάλο βήμα για την απελευθέρωση της αγοράς ενέργειας.

    Ο ΛΟΓΟΣ: Οι αυξήσεις σε συντάξεις-μισθούς. Η εισοδηματική πολιτική του 2005 για τον Απρίλιο.

    ΤΑ ΝΕΑ: Ανανέωση με εκπλήξεις και... σκούπα. Τολμηρή πρόταση Γιώργου.

    Η ΝΙΚΗ: Σύρεται σε διαβουλεύσεις. Ο Καραμανλής ομολογεί την πολιτική του ανάμειξη.

    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Απεργία. Όλοι στις συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ. Στην πλατεία Κάνιγγος στις 12 το μεσημέρι η κεντρική απεργιακή συγκέντρωση.

    TRAFFIC NEWS: Άγριο ξύλο στην τηλεόραση. Μπουνιές και καρεκλιές στο EXTRA 3.

    Η ΧΩΡΑ: Όλες οι αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις. Τον Απρίλιο θα δοθούν και τα αναδρομικά Ιανουαρίου-Μαρτίου στο Δημόσιο.

    City Press: Ρίσκο Παπανδρέου με γυναίκες και έμπιστους.

    METRO: Σε απεργιακό κλοιό. Ρολά κατεβάζουν σήμερα δημόσιος και ιδιωτικός τομέας, αντιδρώντας στην εισοδηματική πολιτική.

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: 10 βόμβες για το Λύκειο. Ο πρόεδρος του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου ακτινογραφεί την εκπαίδευση.

    ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Με πανελλαδική απεργία εκφράζεται σήμερα: Δυσαρέσκεια εργαζομένων.

    [03] Συνάντηση Κ. Καραμανλή-Ζ. Μπαρόζο

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτση) εκτιμά ότι "στη σκιά των εξελίξεων όσον αφορά στο νομοσχέδιο για το βασικό μέτοχο, για το οποίο η χώρα μας πήρε προθεσμία μιας εβδομάδας προκειμένου να συζητηθεί στο Κολέγιο των Επιτρόπων, πραγματοποιήθηκε χθες η συνάντηση του πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μπαρόζο. Στο επίκεντρο της συνάντησης βρέθηκε η δημοσιονομική προοπτική της χώρας μας, με έμφαση στο Δ' Κοινοτικό Πλαίσιο Στήριξης, και η μεγιστοποίηση εισροών από τα διαθέσιμα κονδύλια".

    Η ΝΙΚΗ προσθέτει ότι "ένα μόλις εικοσιτετράωρο μετά τη διαβεβαίωση του αναπληρωτή κυβερνητικού εκπροσώπου Ευάγγ. Αντώναρου ότι "ο πρωθυπουργός δεν έχει καμία ανάμειξη επί του θέματος", ο Κ. Καραμανλής παραδέχθηκε ευθέως, μετά τη χθεσινή συνάντησή του στις Βρυξέλλες με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Χοσέ Μανουέλ Μπαρόζο, ότι συζήτησε για το νόμο που αφορά στο "βασικό μέτοχο"! Ουσιαστικά επαλήθευσε την πληροφορία ότι η κυβέρνηση επιδιώξει πολιτική διευθέτηση της υπόθεσης, κάτι που είχε κάνει νωρίτερα το μεσημέρι εμμέσως και ο Ευάγγ. Αντώναρος, λέγοντας πως "οι τελικές αποφάσεις δεν λαμβάνονται στο επίπεδο των γενικών διευθυντών στην Ευρωπαϊκή Ένωση".

    Το ΒΗΜΑ επισημαίνει ότι "με τέσσερις "καμπάνες" κατά της Ελλάδας για παραβιάσεις της κοινοτικής νομοθεσίας υποδέχθηκε χθες στις Βρυξέλλες τον πρωθυπουργό κ. Κ. Καραμανλή το Κολέγιο των Επιτρόπων. Ταυτόχρονα ανέβαλε για μία μόνον εβδομάδα την απόφασή του για την έναρξη της διαδικασίας παραπομπής της χώρας μας και για τον "βασικό μέτοχο". Και ενώ ο κ. Καραμανλής συζητούσε με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Ζ. Μπαρόζο το θέμα του επίμαχου νόμου -μαζί με τις απειλούμενες περικοπές κοινοτικών κονδυλίων και το Κυπριακό- στην Ελλάδα έπεφταν οι πρώτοι "πυροβολισμοί" κατά του νόμου και από στελέχη της ΝΔ".

    Το ΕΘΝΟΣ ισχυρίζεται ότι "πακέτο" στις Βρυξέλλες στέλνει ο Κ. Καραμανλής την προσεχή Τρίτη τον Πρ. Παυλόπουλο και τις προτεινόμενες αλλαγές στον "βασικό μέτοχο". Ύστατη προσπάθεια απεγκλωβισμού της κυβέρνησης από έναν λάκκο που έστησε για άλλους και βρέθηκε μέσα η ίδια".

    [04] Ξέπλυμα χρήματος

    Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ σημειώνει ότι "ο τέως πρωθυπουργός κ. Κώστας Σημίτης και τρεις βασικοί υπουργοί της κυβέρνησής του είχαν ενημερωθεί έγκαιρα από δύο ανώτερους δικαστικούς για το "βρόμικο" αλβανικό χρήμα και το "ξέπλυμά" του στη χώρα μας".

    [05] Γιώργος Σουφλιάς

    Η Espresso γράφει ότι "στο "χακί" θέλει να ντύσει τον υπουργός ΠΕΧΩΔΕ Γ. Σουφλιά ο πρωθυπουργός, ο οποίος στην πρόσφατη συνάντησή του με τον έμπειρο πολιτικό του ζήτησε να διευκολύνει τους σχεδιασμούς του αναλαμβάνοντας το υπουργείο Άμυνας, εν όψει του ανασχηματισμού. Έτσι κι αλλιώς ο Γιώργος Σουφλιάς θεωρείται ο άνθρωπος-κλειδί του επόμενου κυβερνητικού σχήματος, από τον οποίο θα εξαρτηθούν όλες οι καραμπόλες του ανασχηματισμού".

    [06] Υπόθεση Βαβύλη

    Η Traffic News αναφέρει ότι "πρόσωπο-"κλειδί" στην υπόθεση Βαβύλη και συγκεκριμένα στη δράση του καταζητούμενου από την Ιντερπόλ στο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων, φέρεται πως είναι η Ζωή Παπαδήμα, η οποία αναζητείται εδώ και ένα μήνα από τις διωκτικές αρχές. Η κ. Παπαδήμα, η οποία έφερε στο προσκήνιο πολλές σκοτεινές πτυχές από τη δράση του Βαβύλη, έσπασε τη σιωπή της και μιλώντας στο "ΣΚΑΙ" αποκάλυψε ότι στα Ιεροσόλυμα μετέβη ανώτατος δικαστικός εν ενεργεία, το όνομα του οποίου είναι γνωστό στις εισαγγελικές αρχές".

    [07] Προσλήψεις χωρίς ΑΣΕΠ

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ υποστηρίζει ότι "περίπου 450 προσλήψεις γιατρών και οδοντιάτρων σε όλη τη χώρα αναμένεται να προκηρύξει εντός των επόμενων ημερών η διοίκηση του ΙΚΑ. Ήδη, την υπουργική απόφαση έχει υπογράψει ο υπουργός Απασχόλησης Πάνος Παναγιωτόπουλος και εντός των ημερών θα ανακοινωθεί από τον διοικητή του Ιδρύματος Γ. Βαρθολομαίο. Στη συνέχεια θα προκηρυχθούν οι θέσεις ανά νομό και θα γίνει η επιλογή των γιατρών από μία επιτροπή που θα συσταθεί".

    [08] Πολιτικό Συμβούλιο ΠΑΣΟΚ - Γραμματέας κόμματος

    ΤΑ ΝΕΑ επισημαίνουν ότι "ανανέωση, εκπλήξεις αλλά και αποκλεισμό "κορυφαίων" έκρυβε η εκλογή του νέου Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ. Η μεγαλύτερη έκπληξη ήταν η νέα γραμματέας του κόμματος Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου".

    H CITY PRESS σημειώνει ότι " εκλέχθηκαν μετά από πρότασή του στο 20μελές Πολιτικό Συμβούλιο οι κυρίες Βάσω Παπανδρέου, Μιλένα Αποστολάκη, Φώφη Γεννηματά, Άννα Διαμαντοπούλου, Άντζελα Γκερέκου, Μαριλένα Κοππά, Μαρία Δαμανάκη. Προωθήθηκαν οι έμπιστοι του προέδρου Θανάσης Τσούρας, Βαγγέλης Παπαχρήστος, Ροβέρτος Σπυρόπουλος. Ο κ. Παπανδρέου διαμόρφωσε την ηγεσία σύμφωνα με τις επιθυμίες του, αναλαμβάνοντας πλήρως και την πολιτική ευθύνη. Θα ισχύσει διάκριση ρόλων μεταξύ κομματικών και κοινοβουλευτικών στελεχών".

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ αναφέρει ότι " η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου εξελέγη με συντριπτικό ποσοστό γραμματέας. Άλλες 8 γυναίκες στο Πολιτικό Συμβούλιο . Πρωτιά Βενιζέλου και Βάσως. Εκτός Άκης, Γιάννος. Επίθεση Γιώργου στον Καραμανλή, χαρακτήρισε δικαστικό πραξικόπημα την αφαίρεση της έδρας του ΠΑΣΟΚ στην Πέλλα".

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ υποστηρίζει ότι "η τοποθέτηση της Μαριλίζας Ξενογιαννακοπούλου ως γραμματέως αλλά και η πρόταση του Γ. Παπανδρέου για το Πολιτικό Συμβούλιο προκάλεσαν αντιδράσεις. Για "νέα Ματσούκα" έκαναν λόγο χθες πολλά στελέχη του ΠΑΣΟΚ καθώς και για υποβάθμιση του ρόλου του γραμματέως του Κινήματος. Εκτός Πολιτικού Συμβουλίου ιστορικά στελέχη, όπως ο Άκης Τσοχατζόπουλος και ο Γιάννος Παπαντωνίου, αλλά και σύμπασα η πάλαι ποτέ κραταιά ομάδα των εκσυγχρονιστών, με εξαίρεση την Άννα Διαμαντοπούλου. Σκληρή επίθεση Παπανδρέου στην κυβέρνηση και στον Κ. Καραμανλή, προκειμένου να τονώσει το πεσμένο ηθικό του κομματικού του ακροατηρίου. Το 20% είπε "όχι" στην επιλογή Ξενογιαννακοπούλου καθώς βρέθηκαν στην κάλπη 48 λευκά και 4 άκυρα".

    Σύμφωνα με την ΑΥΡΙΑΝΗ "απ΄τον Δημήτρη Τσάτσο στην Μαίρη Ματσούκα και απ΄τον Κώστα Λαλιώτη στην Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου...το ΠΑΣΟΚ εξελίσσεται με ταχύτατα βήματα σε Μη Κυβερνητική Οργάνωση με ευθύνη του προέδρου του κόμματος Γιώργου Παπανδρέου και της παρέας στο Καστρί που αποφασίζει ερήμην του λαού και των στελεχών".

    [09] Αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις

    Η ΧΩΡΑ υποστηρίζει ότι "από την επόμενη εβδομάδα ξεκινά η καταβολή των αυξήσεων για τους συνταξιούχους του Δημοσίου. Αυξάνονται σημαντικά τα όρια των βασικών μισθών ενώ ενισχύονται τα κίνητρα και τα επιδόματα. Πάντως από το κόσκινο της Εφορίας δεν θα ξεφύγουν ούτε τα αναδρομικά του ΛΑΦΚΑ τα οποία πιθανόν να φορολογηθούν αυτοτελώς κατόπιν σχετικής ρύθμισης".

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ γράφει ότι "αυξήσεις αποδοχών 4%-8,6% προβλέπεται να χορηγηθούν φέτος στους 25.000 συνταξιούχους του Δημοσίου. Χαμηλότερες του 3% θα είναι οι αυξήσεις για 450.000 δημόσιους υπαλλήλους, στρατιωτικούς και δικαστικούς. Πότε θα καταβληθούν οι νέες αποδοχές και τα αναδρομικά".

    Ο ΛΟΓΟΣ αναφέρει ότι " αυξημένες κατά 4% θα είναι οι συντάξεις του Δημοσίου για τον Απρίλιο που θα καταβληθούν στις 24 Μαρτίου, ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομίας. Μαζί με τη σύνταξη του Απριλίου θα καταβληθούν και τα αναδρομικά για το πρώτο τρίμηνο. Εξάλλου, αύριο Παρασκευή θα κατατεθεί στη Βουλή νομοθετική ρύθμιση για τις αυξήσεις των μισθών στο Δημόσιο. Όπως αναφέρει ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομίας, γίνεται προσπάθεια να καταβληθούν μαζί με τα αναδρομικά από 1/1/2005 σε όλους τους δημοσίους υπαλλήλους με τη μισθοδοσία της 27ης Απριλίου".

    [10] Απεργίες

    Η METRO αναφέρει ότι "την έντονη αντίθεσή τους στην εισοδηματική πολιτική της κυβέρνησης, αλλά και τη διαφωνία τους σε οποιαδήποτε αλλαγή στο καθεστώς των εργασιακών σχέσεων και στο Ασφαλιστικό θα εκφράσουν σήμερα με πανελλαδική κινητοποίηση οι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα και οι συνταξιούχοι. Ειδικότερα, 24ωρη απεργία πραγματοποιούν οι εργαζόμενοι σε ΔΕΚΟ (ΟΤΕ, ΔΕΗ,ΟΣΕ, ΕΛ.ΤΑ, ΕΥΔΑΠ κ.α.), τράπεζες και οι καθηγητές πανεπιστημίου".

    Η ΑΥΓΗ γράφει ότι "εικοσιτετράωρη απεργία σε όλο τον δημόσιο τομέα της χώρας και στις τράπεζες, σε όλες τις μεγάλες πόλεις της χώρας, άρχισε από σήμερα το πρωί και θα συνδυαστεί με τετράωρη στάση εργασίας (12-4 μ.μ.) στον ιδιωτικό τομέα στην Αττική. Στόχος των απεργών και των διαδηλωτών είναι η αποδοκιμασία της πολιτικής λιτότητας, της ακρίβειας, της ανεργίας, των κυβερνητικών σχεδιασμών για το ωράριο, το ασφαλιστικό και τις εργασιακές σχέσεις".

    Ο ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ επισημαίνει ότι "μήνυμα καταδίκης της αντιλαϊκής πολιτικής στέλνουν σήμερα οι εργαζόμενοι. Καμιά συναίνεση ή ανοχή, συσπείρωση και πάλη με προοπτική ο μονόδρομος του λαού. Πλήρη και σταθερή δουλιά για όλους -35ωρο, 7ωρο, 5μερο - ΟΧΙ στην απελευθέρωση του ωραρίου και τις ελαστικές εργασιακές σχέσεις. Ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς, στα μεροκάματα και τις συντάξεις, με κατώτερο όριο 1.200 , 48 και 960 ευρώ αντίστοιχα. Αποκλειστικά δημόσια σύστημα Κοινωνικής Ασφάλισης - Σύνταξη στα 60 για τους άνδρες και στα 55 για τις γυναίκες. Αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν σύστημα Υγείας και Παιδείας".

    [11] ΔΕΗ

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζου) υποστηρίζει ότι "την αλλαγή του τρόπου τιμολόγησης του ηλεκτρικού ρεύματος, προκειμένου να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα της επάρκειας, ζήτησε χθες ο πρόεδρος της ΡΑΕ κ. Μ. Καραμανλής. Η πρόταση της ΡΑΕ, η οποία έχει την καταρχήν έγκριση της κυβέρνησης, προβλέπει την καθιέρωση από η ΔΕΗ νέου συστήματος τιμολόγησης τόσο για τους οικιακούς καταναλωτές όσο και για τους μεγαλύτερους. Σύμφωνα με την πρόταση, η οποία αναμένεται να ξεκινήσει πιλοτικά τους επόμενους μήνες, θα αντικατασταθούν τα ρολόγια-μετρητές της ΔΕΗ με νέα τα οποία θα έχουν τη δυνατότητα χρονοχρέωσης. Έτσι οι καταναλωτές που θα χρησιμοποιούν ηλεκτρική ενέργεια τις ώρες αιχμής θα πληρώνουν υψηλότερη τιμή στην κιλοβατώρα. Παράλληλα εξετάζεται η χορήγηση κινήτρων για τη χρήση ενεργοβόρων συσκευών τις ώρες που η κατανάλωση είναι μειωμένη".

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ προσθέτει ότι "επιταχύνεται η απελευθέρωση της αγοράς παραγωγής ρεύματος. Ρόλο καταλύτη στο άνοιγμα της αγοράς αναλαμβάνει η ΔΕΗ, η οποία σύμφωνα με πληροφορίες βρίσκεται σε προχωρημένες συζητήσεις με τη γαλλική εταιρεία ηλεκτρισμού EDF για την από κοινού υλοποίηση νέων επενδύσεων στην εγχώρια και την ευρωπαϊκή αγορά. Η συνεργασία αφορά τη συμμετοχή της EDF σε ποσοστό 50% στις νέες μονάδες που θα κατασκευάσει η ΔΕΗ, σε αντικατάσταση παλαιών, και αντιστοίχως συμμετοχή της ΔΕΗ σε επενδύσεις της EDF σε κάποια από τις αγορές που δραστηριοποιείται".

    [12] Ανάπτυξη

    Η ΕΣΤΙΑ τονίζει ότι "η Ενωσις Ευρωπαϊκών Επιμελητηρίων το είπε ευθέως: Για να υπάρξη ανάπτυξις, πρέπει να επιβραβεύεται η ανάληψις επιχειρηματικών κινδύνων. Δηλαδή το αντίθετο από ό,τι συμβαίνει στην χώρα μας. Στην Ελλάδα, η ανάληψις επιχειρηματικών κινδύνων όχι μόνον δεν επιβραβεύεται, αλλά συνήθως τιμωρείται!".

    [13] Συντάξεις

    Η ΑΠΟΦΑΣΗ υποστηρίζει ότι "απόφαση-βόμβα του Αρείου Πάγου καθορίζει τα όρια των συντάξεων σε άνδρες και γυναίκες. Κρίνει αντισυνταγματικό το νόμο που ορίζει ως όριο συνταξιοδότησης το 65ο έτος για τους άνδρες και το 60ο για τις γυναίκες. Σύμφωνα με το ανώτατο δικαστήριο, ο εργαζόμενος (άνδρας ή γυναίκα) στο δημόσιο τομέα μπορεί να εξαντλήσει το ανώτατο όριο και δεν δικαιούται η υπηρεσία να τον υποχρεώσει να βγει στη σύνταξη, ακόμη και αν έχει συμπληρώσει τα συντάξιμα χρόνια, πριν από το 65ο έτος της ηλικίας του".

    [14] Περπάτησε Κύπριος παραπληγικός

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ γράφει ότι "μπήκαμε στις τέσσερις μέρες αφ'ότου ο Κύπριος παραπληγικός Μάριος Στυλιανού που ήταν καθηλωμένος στο αναπηρικό καροτσάκι περπάτησε. Δεν περπάτησε κατόπιν επεμβάσεως των γιατρών αλλά με την μεσολάβηση του ιδρυτού της Κυπριακής Εκκλησίας Απόστολου Βαρνάβα. Ο Μάριος Κυπριανού υπέστη παράλυση των κάτω άκρων κατόπιν επεμβάσεων στον αυχένα. Έτσι η ζωή του πλέον ήταν ζωή ενός παραπληγικού που δεν μπορούσε να κίνησε τα κάτω άκρα, αφού η επέμβαση τον παρέλυσε".

    [15] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ

    Οι πρωτοσέλιδοι τίτλοι του σημερινού οικονομικού Τύπου είναι οι εξής:

    ΕΞΠΡΕΣ: "Αποδείξεις για τα ίδια κεφάλαια των επενδυτών θα ζητεί η κυβέρνηση με στόχο:Σίγουρες επενδύσεις."

    ΗΜΕΡΗΣΙΑ: " Τελεσίγραφο 6 ημερών από Μπαρόζο στον Καραμανλή:Αλλάξτε τον νόμο για τον βασικό μέτοχο."

    ΚΕΡΔΟΣ: "Σκληρή διαπραγμάτευση για 4.000 δημόσια έργα. Αναζητείται πολιτική λύση για τον "βασικό μέτοχο".

    ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Παρέμβαση Καραμανλή σε Κομισιόν για Γ΄και Δ' ΚΠΣ. Κοινοτική αντιπροσωπεία στην Αθήνα αύριο για τη διαχείριση των πόρων".

    [16] Επενδύσεις

    Η ΕΞΠΡΕΣ υποστηρίζει ότι "με "ασφαλιστικές δικλίδες" για την εξασφάλιση της βιωσιμότητας της επένδυσης που θα ενταχθεί στον αναπτυξιακό νόμο, εκδόθηκε χθες η τελευταία υπουργική απόφαση που αφορά τα κριτήρια και τη βαθμολογία για την υπαγωγή των ενδιαφερόμενων επενδυτών στον αναπτυξιακό. Ταυτόχρονα χαμηλώνει ο "πήχυς" και ορίζεται ως ποσοστό κάλυψης των κριτηρίων ένταξης το 40% προκειμένου να μεγιστοποιηθεί ο αριθμός των επιχειρήσεων που θα δικαιούνται τις επιδοτήσεις του νόμου".
    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Thursday, 17 March 2005 - 21:48:51 UTC