Read the European Union Resolutions on The Cyprus Problem Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 05-03-16

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 16/3/2005
  • [02] Τίτλοι Εφημερίδων
  • [03] Εκκλησία της Ελλάδος
  • [04] Προσλήψεις χωρίς διαγωνισμό
  • [05] Συμβασιούχοι
  • [06] Ωράριο λειτουργίας καταστημάτων
  • [07] Απεργιακές κινητοποιήσεις
  • [08] Παιδαγωγικό Ινστιτούτο-Παιδεία
  • [09] Παγκόσμια Ημέρα Καταναλωτή
  • [10] Ασφάλεια πρωτεύουσας
  • [11] Ακίνητα
  • [12] Συγκοινωνίες
  • [13] Βαβύλης
  • [14] Αρειος Πάγος: Στεγαστικά δάνεια
  • [15] ΕΕ: Βασικός Μέτοχος
  • [16] Οικονομία

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 16/3/2005

    Η συνάντηση του πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή με τον πρόεδρο της Κομισιόν στις Βρυξέλλες, η οικονομία της χώρας, η απόφαση του Αρείου Πάγου για όσους λαμβάνουν στεγαστικό δάνειο και η υπόθεση Βαβύλη, είναι από τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού Τύπου.

    [02] Τίτλοι Εφημερίδων

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης): 2.579 προσλήψεις χωρίς διαγωνισμό. Σε δήμους, ΕΛΑΣ, υπουργεία και ΔΕΗ.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος): Συμβασιούχοι: Αρχίζουν οι μονιμοποιήσεις. Σε 63 φορείς του Δημοσίου.

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: Καταφύγιο Βαβύλη στο Αργυρόκαστρο. Πριν από 20 ημέρες ήταν εκεί. Τώρα φέρεται να βρίσκεται στην Ιταλία.

    Η ΑΠΟΦΑΣΗ: Χωρίς ποινή όλα τα δάνεια. Απόφαση-σταθμός του Αρειου Πάγου για τα στεγαστικά.

    Η ΑΥΓΗ: Πετρέλαιο και ωράριο φουντώνουν την ακρίβεια. Ενώ η κυβέρνηση συνιστά... αυτοπειθαρχία στις επιχειρήσεις.

    ΑΥΡΙΑΝΗ: Πετάνε στο δρόμο 11.000 παπάδες. Σατανικό σχέδιο ο διαχωρισμός Κράτους - Εκκλησίας.

    ΤΟ ΒΗΜΑ: Τέρμα τα ψέματα (!) για τους "ικέτες των Βρυξελλών". Η προθεσμία, η επιστολή και οι διαψεύσεις. "Το Βήμα" αποκαλύπτει δύο ντοκουμέντα που εκθέτουν την κυβέρνηση.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: "Πράσινο φως" για επιστροφή χρημάτων από στεγαστικά. Απόφαση-"βόμβα" του Αρειου Πάγου για καταχρηστικούς όρους στα δάνεια.

    ΕΘΝΟΣ: Επιστροφή χρημάτων από στεγαστικά δάνεια. Αμετάκλητη απόφαση του Αρείου Πάγου δικαιώνει χιλιάδες δανειολήπτες.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Βαβύλης και Τσαγκαράδα είναι η Ελλάδα. Ενώ ο Τόπος στενάζει από τα μεγάλα προβλήματα.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: "Πόλεμος" για το ωράριο κυβέρνησης-εμπόρων. Καταστροφικό θεωρούν εργοδότες-εργαζόμενοι και συνδικάτα τις κυβερνητικές ρυθμίσεις.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Αλλάζουν όλα στις συγκοινωνίες. Υπ. Μεταφορών: 13 νέα μέτρα για Αθήνα-Πειραιά.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Βαβύλης προ των πυλών. Βόμβα για ιεράρχες και άλλους η πιθανολογούμενη παράδοση ή σύλληψη.

    ΕΣΤΙΑ: Κώδων κινδύνου για την Ευρώπη. Υστερεί δραματικά έναντι της οικονομίας των ΗΠΑ.

    ESPRESSO: Του έδωσε ζωή το νεφρό της αδελφής του. Το άγνωστο δράμα του βουλευτή Δ. Πιπεργιά.

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Κρίσιμα ραντεβού για την οικονομία. Ο πρωθυπουργός σήμερα στην ΕΕ για έργα και δημοσιονομικά - Αναβλήθηκε η συζήτηση για βασικό μέτοχο.

    Ο ΛΟΓΟΣ: Παράνομοι οι όροι των στεγαστικών δανείων... για πρόωρη εξόφληση. Σημαντική απόφαση του Αρειου Πάγου.

    ΤΑ ΝΕΑ: Αλλάζουν όλα σε Λύκεια - Εξετάσεις. Προτάσεις-βόμβα του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου.

    Η ΝΙΚΗ: Ικέτης στις Βρυξέλλες. Ο Καραμανλής ζητά αναβολή για το "βασικό μέτοχο".

    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο: Απεργούμε αύριο και διεκδικούμε. Στην πλατεία Κάνιγγος, στις 12 το μεσημέρι, η κεντρική απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ.

    TRAFFIC NEWS: Εκατομμύρια στον τζόγο για το νικητή του "Fame Story". Ποιους δίνουν φαβορί τα στοιχήματα.

    Η ΧΩΡΑ: Ακίνητα: 50% πάνω οι αντικειμενικές αξίες. Φορολογική ανάσα η αναβολή του ΦΠΑ για έναν χρόνο.

    City Press: Τρόμος πάνω από την πόλη. Πρωτοφανές. Διακοπή αστικών συγκοινωνιών λόγω έλλειψης αστυνόμευσης.

    METRO: Αγωνιώδης έκκληση. Στοιχεία-φωτιά για την ακρίβεια αλλά και για την καταναλωτική αγωγή των Ελλήνων παρουσίασε το ΥΠΑΝ.

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: Ανάσα για δανειολήπτες. Παράνομη η ποινή για προεξόφληση στεγαστικών δανείων.

    ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Ηλεκτρονικό έγκλημα μεγάλων διαστάσεων στο διαδίκτυο.

    [03] Εκκλησία της Ελλάδος

    Η ΑΥΡΙΑΝΗ υποστηρίζει ότι "το σφοδρότερο πλήγμα κατά της ιστορικής ταυτότητας των Ελλήνων και της εθνικής ενότητας, σε χρόνο άκρως ευαίσθητο για την τύχη ζωτικών ζητημάτων ασφάλειας και εξωτερικής πολιτικής, μεθοδεύουν οι εγχώριοι εκτελεστικάριοι των ανθελληνικών μυστικών εταιριών και τα αργυρώνητα ανδρείκελα που φυτεύτηκαν ως σημαιοφόροι της εξόντωσης του Χριστόδουλου: Η τελική πράξη του διχαστικού σκηνικού που έστησαν το τελευταίο δίμηνο αφορά σε αφόρητες εκβιαστικές πιέσεις προς τα κόμματα για "οικουμενική συνεννόηση" στην υπόθεση του χωρισμού Κράτους-Εκκλησίας".

    [04] Προσλήψεις χωρίς διαγωνισμό

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτση) αναφέρει ότι "νέες θέσεις εργασίας, χωρίς διαγωνισμό και υπό την επίβλεψη του ΑΣΕΠ και του ΟΑΕΔ προκηρύχθηκαν γι' αυτήν την εβδομάδα στη ΔΕΗ, το Δήμο Αγίου Δημητρίου και το υπουργείο Πολιτισμού, ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται και η υποβολή αιτήσεων στη Σχολή Αξιωματικών της ΕΛΑΣ και στην Τράπεζα Ελλάδος. Οι νέες θέσεις εργασίας ανέρχονται στις 2.579 εκ των οποίων οι 1.599 αφορούν θέσεις μέσω του ΟΑΕΔ".

    [05] Συμβασιούχοι

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζου) γράφει ότι "πριν αλέκτωρ φωνήσαι", δηλαδή πριν εκπνεύσει η ενδεικτική ημερομηνία της 19ης Μαρτίου που είχε ορίσει ο αρμόδιος υπουργός Προκόπης Παυλόπουλος για την ανακοίνωση των ονομάτων των συμβασιούχων του δημοσίου τομέα οι οποίοι μονιμοποιούνται, δόθηκαν χθες στη δημοσιότητα από το ΑΣΕΠ οι πρώτοι πίνακες".

    [06] Ωράριο λειτουργίας καταστημάτων

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ σημειώνει ότι "πόλεμος έχει ξεσπάσει για το ωράριο λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων. Η κυβέρνηση εμμένει στη θέση της για διεύρυνση του ωραρίου ορμώμενη από τη διεθνή εμπειρία και επικαλούμενη τη θετική άποψη του καταναλωτικού κοινού".

    [07] Απεργιακές κινητοποιήσεις

    Ο ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ εκτιμά ότι "με αισιοδοξία και πίστη στον αγώνα, οι ταξικές δυνάμεις εξαντλούν όλα τα περιθώρια για την επιτυχία της αυριανής 24ωρης πανεργατικής απεργίας. Από τις πλατείες και τους δρόμους 55 πόλεων σε όλη τη χώρα, οι εργαζόμενοι αναμένεται να στείλουν ηχηρό μήνυμα καταδίκης της αντιλαϊκής πολιτικής κυβέρνησης και κεφαλαίου, προτάσσοντας στον απεργιακό τους αγώνα το διεκδικητικό πλαίσιο του ΠΑΜΕ".

    [08] Παιδαγωγικό Ινστιτούτο-Παιδεία

    Τα ΝΕΑ επισημαίνουν ότι "μεγάλες αλλαγές στο Λύκειο και στις εισαγωγικές εξετάσεις σε ΑΕΙ και ΤΕΙ προβλέπει η πρόταση του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου προς το υπουργείο Παιδείας. Καθιερώνει δύο τύπους Λυκείου και εισαγωγικές εξετάσεις σε έξι μαθήματα".

    [09] Παγκόσμια Ημέρα Καταναλωτή

    Η Traffic News τονίζει ότι "την τιμητική τους σε ολόκληρο τον κόσμο έχουν από χθες οι καταναλωτές, αλλά φέτος σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία η διαβίωσή τους είναι ακριβότερη κατά περίπου 6,5% κόστος ζωής. Δηλαδή για να ζήσει αξιοπρεπώς μια τετραμελής οικογένεια χρειάζονται μηνιαίως τα 2.152,90 ευρώ (από 2.020 πέρυσι). Τα στοιχεία αυτά ανακοίνωσε η Ένωση Καταναλωτών Ελλάδας με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Καταναλωτή που εορτάζεται στις 15 Μαρτίου. Σύμφωνα με τα στοιχεία της Ένωσης, την... τιμητική τους έχουν η ακρίβεια και η κρίση εμπιστοσύνης αναφορικά με την ποιότητα αγαθών-προϊόντων".

    Η ΑΥΓΗ προσθέτει ότι "με ευχολόγια αντιμετωπίζει η κυβέρνηση το νέο κύμα ανατιμήσεων, που οφείλεται στην ξέφρενη κούρσα των διεθνών τιμών πετρελαίου, αλλά και στην κυβερνητική επιμονή να εφαρμοσθεί το διευρυμένο ωράριο. Την ίδια ώρα ο πρωθυπουργός, στο μήνυμά του για τη χθεσινή Παγκόσμια Ημέρα Καταναλωτή, ανακαλύπτει την αξία του "ενημερωμένου καταναλωτή", μετακυλίοντας την ευθύνη της μάχης κατά της ακρίβειας".

    Σύμφωνα με τη METRO "αγωνιώδη έκκληση για συγκράτηση των τιμών απηύθυνε χθες προς τις επιχειρήσεις και τους εμπόρους ο υπουργός Ανάπτυξης Δημήτρης Σιούφας. Μιλώντας στην εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα Καταναλωτή Οργανώσεων και στην οποία παρουσιάστηκαν στοιχεία-φωτιά για την "τρελή κούρσα" των τιμών και για το κατά πόσο αυτές στοιχίζουν σήμερα στο βιοτικό επίπεδο του Έλληνα, ο κ. Σιούφας ζήτησε από τον εμπορικό κόσμο "να ρίξει τις τιμές" προκειμένου να αναζωογονηθεί η κίνηση στην αγορά και να μπορέσουν οι πολίτες -και δη όσοι έχουν χαμηλά εισοδήματα- να καλύψουν τις ανάγκες τους".

    [10] Ασφάλεια πρωτεύουσας

    Η City Press ισχυρίζεται ότι "πρωτοφανές. Διακοπή αστικών συγκοινωνιών λόγω έλλειψης αστυνόμευσης. Οι έρευνες δείχνουν ότι οι πολίτες έχουν θορυβηθεί από τη μεταολυμπιακή αύξηση του καθημερινού εγκλήματος. Ευθύνες στην ηγεσία του υπουργείου που αντιμετωπίζει επικοινωνιακά και όχι ουσιαστικά τα σχετικά προβλήματα. Η ΕΛΑΣ λειτουργεί μόνο για τους "επωνύμους". Σε 400 αυξήθηκαν οι αστυνομικοί της Βουλής, 300... φρουρούν τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και άλλοι 6.000 είναι αποσπασμένοι στην ασφάλεια "υψηλών προσώπων". Συμμορίες ειδικεύονται στο χτύπημα μικρομεσαίων επιχειρήσεων".

    [11] Ακίνητα

    Η ΧΩΡΑ υπογραμμίζει ότι "το ενδεχόμενο της αναβολής για την επιβολή ΦΠΑ σε όλες τις κατηγορίες των ακινήτων εξετάζει το οικονομικό επιτελείο. Δεδομένη θα πρέπει να θεωρείται η απόφαση για αύξηση των αντικειμενικών αξιών από τον Μάιο σε όλη την Ελλάδα. Στο πλαίσιο της ήπιας προσαρμογής, η κυβέρνηση αναλαμβάνει πρωτοβουλίες για περιορισμό των φορολογικών βαρών".

    [12] Συγκοινωνίες

    Σύμφωνα με τον ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΥΠΟ "νέο πακέτο μέτρων για το κυκλοφοριακό της πρωτεύουσας και την καλύτερη λειτουργία των συγκοινωνιών ανακοίνωσε χθες ο υπουργός Μεταφορών Μ. Λιάπης. Ήδη, με τα πρώτα μέτρα που έχουν τεθεί σε εφαρμογή, οι μετακινήσεις με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς αυξήθηκαν κατά 15%".

    [13] Βαβύλης

    Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ γράφει ότι "στην Αλβανία κρυβόταν, μέχρι πριν από λίγα 24ωρα ο Βαβύλης, σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές της "Α". Βρισκόταν υπό την "προστασία" υψηλόβαθμων κρατικών λειτουργών, στην ευρύτερη περιοχή του Αργυροκάστρου".

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ σχολιάζει ότι "η ακρίβεια μαστίζει του χαμηλόμισθους και τους χαμηλοσυνταξιούχους. Η ανεργία απογοητεύει τους νέους και τους ρίχνει στον μαρασμό. Σύμφωνα με τα λεχθέντα από τον ίδιο τον Πρωθυπουργό για την οικονομία στο τέλος του 2006 θα εξισορροπήσουν τα πράγματα στον νευραλγικό αυτό τομέα. Αυτά φαίνεται δεν ενδιαφέρουν την τηλεθέαση για δικούς τους λόγους. Το βιολί-βιολάκι κάθε τρεις και λίγο. Εντός ωρών συλλαμβάνεται ο Βαβύλης ανακοινώνει ο ένας. Εντός των ημερών συλλαμβάνεται λέει ο άλλος. Σήριαλ κατάντησε η 'περιουσία' και τ' 'αρχοντικά' στην Τσαγαράδα Βόλου του παραιτηθέντος Μητροπολίτη κ. Θεόκλητου. Έτσι Βαβύλης και Τσαγκαράδα είναι η Ελλάδα και κατά τα άλλα το αγγούρι έφθασε τα δύο Ευρώ και τρία τα ραπανάκια για την όρεξη".

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ τονίζει ότι "κλίμα παράδοσης ή μεθοδευμένης σύλληψης του Απόστολου Βαβύλη καλλιεργείται από δικαστικές πηγές. Πληροφορίες αναφέρουν ότι δεν είναι ακόμη απολύτως σίγουρος για το μεγάλο βήμα. Προέχει, όπως λένε, η νομική του κάλυψη για να αποφύγει εμπλοκή σε υποθέσεις οργανωμένου εγκλήματος ή κατασκοπίας. Στην Ιεραρχία η υπόθεση Βαβύλη μοιάζει με βόμβα μεγάλης ισχύος. Ο φόβος του Αρχιεπισκόπου, του Πατριάρχη Ιεροσολύμων Ειρηναίου, αλλά και άλλων, είναι τι θα πει ο καταζητούμενος αν παραδοθεί".

    [14] Αρειος Πάγος: Στεγαστικά δάνεια

    Η ΑΠΟΦΑΣΗ υποστηρίζει ότι "ο Αρειος Πάγος ανοίγει το δρόμο σε χιλιάδες δανειολήπτες στεγαστικών δανείων με κυμαινόμενο επιτόκιο να διεκδικήσουν την επιστροφή των επιβαρύνσεων (πέναλτι) για πρόωρη εξόφληση (2,5% του προεξοφλούμενου δανείου, στις περισσότερες τράπεζες) με μία απόφαση-κόλαφο, η οποία κρίνει καταχρηστικές αυτές τις χρεώσεις. Με αγωγές τους τώρα οι δανειολήπτες μπορούν να ζητήσουν επιστροφή των κεφαλαίων, επικαλούμενοι τη νομολογία του Αρείου Πάγου".

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ σχολιάζει ότι " 'Ανάσα' στους καταναλωτές δίνει η απόφαση του Αρείου Πάγου η οποία κρίνει παράνομο και καταχρηστικό το 'περιβόητο' penalty που χρησιμοποιούν τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα κατά την πρόωρη εξόφληση των δανείων. Ο Αρειος Πάγος επιβεβαιώνει ότι είναι καταχρηστικός ο όρος με τον οποίο οι καταναλωτές υποχρεώνονται να καταβάλλουν στις Τράπεζες, όταν εξοφλούν πρόωρα στεγαστικό δάνειο, ποσό που συνήθως ανέρχεται σε 2,50% επί του προεξοφλούμενου κεφαλαίου του δανείου. Όμως, σύμφωνα με δικαστικές αποφάσεις αλλά και με συστάσεις του διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος, δεν επιτρέπεται οι τράπεζες να επιβαρύνουν το δανειολήπτη με άλλου είδους έξοδα πέραν του επιτοκίου".

    Το ΕΘΝΟΣ επισημαίνει ότι "πράσινο φως ανάβει ο Αρειος Πάγος για την επιστροφή σε χιλιάδες καταναλωτές σημαντικών κονδυλίων, που είχαν πληρώσει στις τράπεζες για πρόωρες εξοφλήσεις δανείων και για υπερβολικές ή παράνομες χρεώσεις από έξοδα δανείου, φακέλου κλπ ή από πλασματικά επιτόκια που υπολογίζονταν με βάση λιγότερες ημέρες τον χρόνο κλπ. Το ανώτατο δικαστήριο αποκρούοντας ως καταχρηστική τη συγκεκριμένη τραπεζική συμπεριφορά, δέχεται ότι τέτοιοι γενικοί όροι συμβάσεως (ΓΟΣ) πρέπει να διαγραφούν από τις δανειακές συμβάσεις".

    Ο ΛΟΓΟΣ προσθέτει ότι "καταχρηστικοί και παράνομοι κρίθηκαν από τον Αρειο Πάγο οι όροι των στεγαστικών δανείων τραπεζών για την πρόωρη εξόφληση στα δάνεια και το χρόνο υπολογισμού του επιτοκίου. Τη σχετική αγωγή είχε καταθέσει η ΕΚΠΟΙΖΩ. Συγκεκριμένα με την 430/2005 απόφασή του ο Αρειος Πάγος επιβεβαιώνει ότι είναι καταχρηστικός ο όρος με τον οποίο οι καταναλωτές υποχρεώνονται να καταβάλλουν στις τράπεζες, όταν εξοφλούν πρόωρα στεγαστικό δάνειο, ποσό που συνήθως ανέρχεται σε 2,50% επί του προεξοφλούμενου κεφαλαίου του δανείου".

    [15] ΕΕ: Βασικός Μέτοχος

    Η ΝΙΚΗ τονίζει ότι "στην τακτική του ροκανίσματος του χρόνου εξακολουθεί να επιμένει η κυβέρνηση Καραμανλή, έως ότου καταφέρει να διαμορφώσει ένα προνομιακό επικοινωνιακό περιβάλλον. Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά τη συνάντηση που θα έχει σήμερα ο πρωθυπουργός, στις Βρυξέλλες, με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, αναμένεται να ζητήσει -και εκτός απροόπτου θα εξασφαλίσει- αναβολή της συζήτησης του νόμου για το 'βασικό μέτοχο' στο Κολλέγιο των Επιτρόπων".

    Σύμφωνα με το ΒΗΜΑ "στην κόψη του ξυραφιού κινείται πλέον η κυβέρνηση, που έσπευσε για πολλοστή φορά 'ικέτης στις Βρυξέλλες' και με επιστολή της την ύστατη ώρα ζήτησε (και πήρε ως τις 6 Απριλίου) αναβολή της σημερινής συζήτησης για τον νόμου περί βασικού μετόχου στο Κολέγιο Επιτρόπων εν όψει και της απογευματινής συνάντησης του πρωθυπουργού κ. Κ. Καραμανλή με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Ζ. Μπαρόζο (φωτογραφία). 'Το Βήμα' δημοσιεύει δύο ντοκουμέντα τα οποία αποκαλύπτουν τις αρνητικές για τον νόμο θέσεις της Επιτροπής και τις συνέπειές τους για την Ελλάδα".

    [16] Οικονομία

    Η ΕΣΤΙΑ γράφει ότι "τον κώδωνα κινδύνου για την ευρωπαϊκή οικονομία κρούει μελέτη της Ενώσεως των Εμπορικών και Βιομηχανικών Επιμελητηρίων της Ευρώπης (Eurochambres). Η μελέτη συγκρίνει την ευρωπαϊκή με την αμερικανική οικονομία ως προς τέσσερα βασικά μεγέθη: Εισόδημα, απασχόληση, παραγωγικότητα και επενδύσεις σε έρευνα-τεχνολογία. Τα δε πορίσματά της είναι όντως συγκλονιστικά".

    H ESPRESSO αναφέρει ότι " 'Ζεστό' χρήμα θέλει ο πρωθυπουργός και μάλιστα εντός διετίας, προκειμένου να γεμίσει το ταμείο του κράτους, και για το λόγο αυτό αναλαμβάνει προσωπικά να συντονίσει τις ενέργειες που πρέπει να γίνουν ώστε να βγει η χώρα από το οικονομικό αδιέξοδο".

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ προσθέτει ότι "σημαντικές συναντήσεις για την οικονομία θα έχει σήμερα και αύριο στις Βρυξέλλες και στο Λουξεμβούργο ο πρωθυπουργός κ. Κων. Καραμανλής, εν όψει του έκτακτου Συμβουλίου Κορυφής που θα συνέλθει στη βελγική πρωτεύουσα τη μεθεπόμενη Τρίτη και Τετάρτη. Συγκεκριμένα, ο Έλληνας πρωθυπουργός, συνοδευόμενος από τον υπουργό Οικονομίας και Οικονομικών κ. Γ. Αλογοσκούφη, θα συναντηθεί το απόγευμα με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Ζοζέ Μπαρόζο και αύριο το μεσημέρι με τον προεδρεύοντα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, πρωθυπουργό του Λουξεμβούργου κ. Γιουνκέρ".


    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Wednesday, 16 March 2005 - 17:15:33 UTC