Browse through our Interesting Nodes for Real Estate Services in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 05-03-08

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 8/3/2005
  • [02] Τίτλοι Εφημερίδων
  • [03] Ενας χρόνος διακυβέρνησης από τη ΝΔ
  • [04] Δικαιοσύνη
  • [05] Εκκλησία της Ελλάδος
  • [06] ΠΑΣΟΚ
  • [07] Σκάνδαλο Χρηματιστηρίου
  • [08] Κόσοβο
  • [09] Αγορά ακινήτων
  • [10] Δόμηση εκτός σχεδίου
  • [11] Διαφθορά στην ΕΛ.ΑΣ.
  • [12] Δημόσιο
  • [13] Έξτρα αναδρομικά σε συνταξιούχους
  • [14] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ
  • [15] Συνέντευξη πρωθυπουργού

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 8/3/2005

    Ο πρώτος χρόνος διακυβέρνησης από τη Νέα Δημοκρατία, το σκάνδαλο του Χρηματιστηρίου το 2000 και η κρίση στους κόλπους της Εκκλησίας και της Δικαιοσύνης είναι από τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού Τύπου.

    [02] Τίτλοι Εφημερίδων

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης): Χρυσές ευκαιρίες σε μικρά διαμερίσματα. Αναλυτικά οι τιμές σε 50 περιοχές της Αττικής.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος): Εφάπαξ αύξηση μέχρι 2.500 ευρώ. Δημόσιο: Όλοι οι πίνακες με τα νέα ποσά.

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: Έρχονται δύο δύσκολα χρόνια. Ο Καραμανλής περιγράφει σήμερα τη δεινή κατάσταση στην οικονομία.

    Η ΑΠΟΦΑΣΗ: Έξτρα αναδρομικά σε 950.000 συνταξιούχους. Απόφαση-σταθμός του Ελεγκτικού Συνεδρίου.

    Η ΑΥΓΗ: Πιο πολλοί οι μετέωροι και δυσαρεστημένοι πολίτες. Σύμφωνα με τα γκάλοπ της επετείου των εκλογών.

    ΑΥΡΙΑΝΗ: Χριστόδουλε μην αργείς ξεβρώμισε την Εκκλησία. Όποιος παπάς ή Μητροπολίτης έχει λερωμένη τη φωλιά του, πρέπει να ξυρίζεται και να καθαιρείται με συνοπτικές διαδικασίες, για να ξαναβρεί η Εκκλησία την αξιοπιστία της.

    ΤΟ ΒΗΜΑ: Τους χάλασε τη φιέστα ο... κ. Κ. Μητσοτάκης. Επίθεση του Επιτίμου κατά την πρώτη επέτειο της ΝΔ στην κυβέρνηση.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Προεδρικό Διάταγμα πρόκριμα για τα εκτός σχεδίου. Υπογράφηκε από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

    ΕΘΝΟΣ: Μπαλωθιές στην επέτειο. "Προλαβαίνει" ο επίτιμος τη συνέντευξη του πρωθυπουργού.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Ο ένας έκοψε την τούρτα ο άλλος πήρε την σκούπα. Επέτειος για την Κυβέρνηση, τέλος Συνεδρίου για την Αξιωματική Αντιπολίτευση.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Έρευνες και στις αρχές ασφαλείας. Για το παραδικαστικό κύκλωμα από την εισαγγελία του Αρείου Πάγου.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Δημόσιο: Πράσινο φως για νέες προκηρύξεις. Προσλήψεις: Οι 990 θέσεις μονίμων και εποχικών που "τρέχουν".

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Ένα κερί ΝΔ και τούρτες-γιαούρτι. Γενέθλια με φθορά, γκρίνια και δώρα επιτίμου.

    ΕΣΤΙΑ: Οι εκλογικές δαπάνες του ΠΑΣΟΚ. Νέα σοβαρώτατα ερωτήματα για τα οικονομικά των κομμάτων.

    ESPRESSO: Καταγγελία-σοκ επιχειρηματία: Πλήρωνα αστυνομικούς για να έχω προστασία.

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Παραπομπές για το σκάνδαλο του Χρηματιστηρίου το 2000. Δίκη ζητεί ο εισαγγελέας για προεκλογικές πωλήσεις κρατικών μετοχών.

    Ο ΛΟΓΟΣ: Επέτειος με... σενάρια. Εισηγήσεις άμεσου ανασχηματισμού δέχεται ο πρωθυπουργός.

    ΤΑ ΝΕΑ: Καλύτερα ΝΔ παρά πτυχιούχος! Εξωφρενικές προαγωγές στο Δημόσιο.

    Η ΝΙΚΗ: Ένας χρόνος χαμένος. Γενέθλια με απολογία για τις ανεκπλήρωτες υποσχέσεις.

    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Θα ανοίξουν νέοι "ασκοί του Αιόλου" στα Βαλκάνια. Ενδεχόμενη "ανεξαρτητοποίηση" Κοσσόβου.

    TRAFFIC NEWS: Παζάρι για τον Μάκη με χοντρά λεφτά. Ο Τριανταφυλλόπουλος έριξε τις πρώτες βολές. Τι είπε κατά του ALTER και του Γ. Κουρή.

    Η ΧΩΡΑ: Μυστικές μετρήσεις χτυπάνε συναγερμό στο Μαξίμου. Απογοήτευση στα πλατιά λαϊκά στρώματα.

    City Press: Ανασχηματισμό δείχνουν τα γκάλοπ. Δημοσκόπηση της MRB καταγράφει μείωση της ψαλίδας στην πρόθεση ψήφου, από 7,9 μονάδες τον Οκτώβριο σε 4,9 στις αρχές Μαρτίου.

    METRO: Ζυμώσεις για αλλαγές. Σε πρώτο πλάνο επανέρχονται τα σενάρια περί ανασχηματισμού, με τη συμπλήρωση ενός έτους διακυβέρνησης από τη ΝΔ.

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: Συναγερμός για τις σχολικές εκδρομές. Στο πόδι ο κρατικός μηχανισμός.

    ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Προχωρούν οι γυναίκες... Σήμερα Παγκόσμια Ημέρα.

    [03] Ενας χρόνος διακυβέρνησης από τη ΝΔ

    Η City Press υποστηρίζει ότι "δημοσκόπηση της MRB καταγράφει μείωση της ψαλίδας στην πρόθεση ψήφου, από 7,9 μονάδες τον Οκτώβριο σε 4,9 στις αρχές Μαρτίου. 50,6% των ερωτηθέντων θεωρούν την κυβέρνηση Καραμανλή χειρότερη από ό,τι την περίμεναν και μόλις 12,1% καλύτερη. 49,3% των πολιτών τάσσονται υπέρ του ανασχηματισμού της κυβέρνησης και 22,8% κατά. Το κρίσιμο ερώτημα για τον πρωθυπουργό είναι εάν θα κάνει ανασχηματισμό τώρα ή το φθινόπωρο".

    Το ΒΗΜΑ αναφέρει ότι "το πανηγυρικό κλίμα για την πρώτη επέτειο της ΝΔ στην εξουσία, που προετοίμαζε η κυβέρνηση με την αποψινή συνέντευξη του Πρωθυπουργού, κατέστρεψε ήδη από χθες ο επίτιμος πρόεδρός της κ. Κ. Μητσοτάκης ασκώντας έντονη κριτική στην ενθάρρυνση προγραμμάτων εθελουσίας εξόδου από την Τράπεζα της Ελλάδος και άλλους δημόσιους οργανισμούς. Ο πρώην πρωθυπουργός έφθασε στο σημείο να προτρέψει την κυβέρνηση "να αλλάξει πορεία γρήγορα και αποφασιστικά". Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος έσπευσε κατόπιν τούτου να δηλώσει ότι κάθε απόφαση για εθελούσια έξοδο "παγώνει" μετά τον θόρυβο που προκάλεσε ο ΛΑΦΚΑ".

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ γράφει ότι "χθες συνέπεσε να έχουν χαρά ο μεν Πρωθυπουργός για τη συμπλήρωση ενός χρόνου στο τιμόνι της χώρας, ο δε Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης διότι έληξε αίσια γι' αυτόν το 7ο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ. Στις επετείους, συνήθως, κόβουν τούρτες και το γιορτάζουν όπως ο Πρωθυπουργός και οι συνεργάτες του αλλά και όλα τα στελέχη μέλη και οπαδοί του Κυβερνώντος Κόμματος. Μάλιστα δια του εκπροσώπου του εξέφρασε την ικανοποίησή του για το μέχρι τώρα συντελεσθέν έργο, τονίζοντας ότι το 2005 άρχισαν οι αλλαγές των δομών του κράτους. Ο Γιώργος Παπανδρέου από την άλλη πλευρά έκανε μια συμβολική κίνηση. Κατέβηκε με την φόρμα στο γήπεδο του Ταε-κβο-ντο, άρπαξε την σκούπα και καθάρισε μαζί με τους άλλους το γήπεδο".

    Το ΕΘΝΟΣ σημειώνει ότι "ταχεία αλλαγή πορείας ζήτησε από την κυβέρνηση ο Κ. Μητσοτάκης την παραμονή της συνέντευξης του πρωθυπουργού, ο οποίος θα προβεί σε απολογισμό της ενός έτους διακυβέρνησης. Ο επίτιμος πρόεδρος της ΝΔ ζητεί να δοθεί άμεση λύση στο πρόβλημα των αναδρομικών του ΛΑΦΚΑ, αντί των υπέρογκων ποσών που θα διατεθούν σε προγράμματα εθελουσίας εξόδου "προνομιούχων" υπαλλήλων. Την ίδια ώρα, νέα δημοσκόπηση δείχνει δραματική πτώση στην ικανοποίηση των πολιτών από την κυβερνητική πολιτική".

    Η ΧΩΡΑ εκτιμά ότι "έντονη η δυσφορία των πολιτών για την πορεία της Νέας Διακυβέρνησης ένα χρόνο μετά τις εκλογές. Τα μυστικά γκάλοπ που έχει στα χέρια του ο πρωθυπουργός δείχνουν φθορά και έλλειψη εμπιστοσύνης ακόμη και στο πρωθυπουργικό περιβάλλον. Για πρώτη φορά τα τελευταία χρόνια καταγράφεται μεγάλη μείωση στον βαθμό αποδοχής μιας νέας κυβέρνησης".

    Η ΝΙΚΗ προσθέτει ότι "με σημαντικό έλλειμμα πολιτικής εμπιστοσύνης κλείνει το "ταμείο" του πρώτου έτους διαχειριστικής χρήσης η κυβέρνηση Καραμανλή, και παρά το γεγονός ότι οι λαϊκές προσδοκίες για "μεγαλύτερες κοινωνικές παροχές και αυξήσεις στους μισθούς και τις συντάξεις" δεν έχουν καμφθεί, ο πρωθυπουργός αναμένεται απόψε να αφήσει ανοιχτό το ενδεχόμενο λήψης επιπλέον επώδυνων μέτρων".

    Ο ΛΟΓΟΣ επισημαίνει ότι "τα σενάρια περί ανασχηματισμού συνοδεύουν την επέτειο του ενός έτους διακυβέρνησης της χώρας από τη Νέα Δημοκρατία. Η συγκυρία θεωρείται "ιδανική" για αλλαγές, ιδίως μετά τις δυσμενείς, για την εικόνα της κυβέρνησης στην κοινή γνώμη, εξελίξεις της υπόθεσης ΛΑΦΚΑ. Ο πρωθυπουργός δέχεται εισηγήσεις για ανασχηματισμό και σύσταση μικρού και ευέλικτου κυβερνητικού σχήματος, με κατάργηση των μικρών υπουργείων- χωρίς ωστόσο να υπάρχει "ομοφωνία".

    Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ ισχυρίζεται ότι "τη γλώσσα της ειλικρίνειας θα μιλήσει απόψε ο πρωθυπουργός για να εξηγήσει ότι η οικονομία διέρχεται κρίση και απαιτείται η συστράτευση όλων για να βγει εγκαίρως η χώρα από αυτήν. Στόχος του Καραμανλή είναι να πείσει πως, παρά τις δυσκολίες, η κυβέρνηση έχει συγκεκριμένο σχέδιο για την ανάπτυξη".

    Η ΑΥΓΗ υπογραμμίζει ότι "έναν χρόνο μετά τις εκλογές (χθες η ΝΔ είχε κυβερνητικά "γενέθλια") μεγαλώνει η λαϊκή δυσαρέσκεια για τις εξελίξεις στην οικονομία. Οι δημοσκοπήσεις καταγράφουν μεγαλύτερη φθορά στη ΝΔ ενώ το ΠΑΣΟΚ όχι μόνο δεν την καρπώνεται, αλλά εμφανίζεται κι αυτό να υποχωρεί. Περίπου το 20% των πολιτών θεωρεί ότι και οι δύο αρχηγοί των κομμάτων του δικομματισμού είναι ακατάλληλοι για την πρωθυπουργία, παρότι ο Κ. Καραμανλής διατηρεί άνετο προβάδισμα έναντι του Γ. Παπανδρέου (με 49% έναντι 32%). Η διαφορά, στην πρόθεση ψήφου, μεταξύ της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ κυμαίνεται από 4% έως 4,9%. Η κυβερνητική φθορά οφείλεται στη διάψευση των προσδοκιών, κυρίως λαϊκών στρωμάτων, που πέρυσι είχαν ψηφίσει τη ΝΔ".

    Η METRO τονίζει ότι "αναθερμαίνονται τα σενάρια περί επικείμενου ανασχηματισμού, με αφορμή τη συμπλήρωση ενός έτους διακυβέρνησης της χώρας από τη Νέα Δημοκρατία. Το θέμα επανήλθε στην επικαιρότητα μετά τη δήλωση-παραδοχή του υπουργού Υγείας, Νικήτα Κακλαμάνη, ότι "πρέπει να στείλει ο πρωθυπουργός δύο-τρεις υπουργούς στο σπίτι τους". Στη συνέχεια, τη σχετική φημολογία "φούντωσε" για τα καλά με τις δηλώσεις του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Θοδωρής Ρουσόπουλος, ο οποίος αν και δεν την επιβεβαίωσε, απέφυγε να τη διαψεύσει".

    Σύμφωνα με την ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ "το πρώτο κεράκι της στην τούρτα-βόμβα που της έστειλε ο Κώστας Μητσοτάκης με τη συμβουλή "να αλλάξει πορεία" έσβησε χθες η κυβέρνηση της ΝΔ. Η νέα παρέμβαση του επίτιμου αποκτά ιδιαίτερη πολιτική σημασία και για ένα λόγο ακόμη: τραβάει το χαλί κάτω από τα πόδια του Κώστα Καραμανλή λίγες ώρες πριν δώσει συνέντευξη Τύπου για τον ένα χρόνο της ΝΔ στην εξουσία, σήμερα στις 8 το βράδυ, ανταποκρινόμενος στην πρόσκληση της Ένωσης Ανταποκριτών Ξένου Τύπου".

    [04] Δικαιοσύνη

    H TRAFFIC NEWS υποστηρίζει ότι "περισσότερο ανήσυχη για τη Δικαιοσύνη, παρά για την Εκκλησία, δηλώνει η υπουργός Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων, Μαριέττα Γιαννάκου, αναφερόμενη στην κρίση που έχει ξεσπάσει στους δυο κορυφαίους θεσμούς της χώρας. "Εμένα με ανησυχεί η υπόθεση της Δικαιοσύνης πιο πολύ" ανέφερε χαρακτηριστικά η υπουργός, εξηγώντας ότι "η Δικαιοσύνη αντανακλά και στον τελευταίο πολίτη. Φαντάζεστε πως αισθάνεται ο πολίτης όταν προσφεύγει στη Δικαιοσύνη;". Παράλληλα η κ. Γιαννάκου δεν διακρίνει πρόθεση του Αρχιεπισκόπου να εκτεθεί σε φαινόμενα που άγγιξαν το περιβάλλον του".

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ γράφει ότι "τουλάχιστον 20 περιπτώσεις κατηγορουμένων για εμπορία ναρκωτικών, οι οποίοι είτε αποφυλακίστηκαν είτε ουδέποτε προφυλακίστηκαν, αφού έλαβαν το "βάπτισμα" των...πληροφοριοδοτών από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών, ερευνά τώρα η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου. Σύμφωνα με πληροφορίες, η Εισαγγελία του Ανώτατου Δικαστηρίου σε μια προσπάθεια να "φωτίσει" κάθε σκοτεινή πτυχή, διερευνά εάν στις περιπτώσεις αυτές υπήρχαν όντως οι προϋποθέσεις ώστε οι συγκεκριμένοι κατηγορούμενοι "βαπτιστούν" πληροφοριοδότες της Ασφάλειας και να υπαχθούν στο άρθρο 24 του νόμου περί ναρκωτικών. Το εν λόγω άρθρο προβλέπει ευνοϊκή μεταχείριση για όσους βοηθούν στην εξάρθρωση κυκλωμάτων εμπορίας ναρκωτικών".

    [05] Εκκλησία της Ελλάδος

    Η ΑΥΡΙΑΝΗ υποστηρίζει ότι "δέκτης εντολής λαού και κλήρου, να ξεβρωμίσει την Εκκλησία το ταχύτερο δυνατό, αρπάζοντας ο ίδιος την λεπίδα και ξυρίζοντας το ιερατικό σκυλολόι που καταβαράθρωσε το κύρος και την αξιοπιστία του Θεσμού της Ελλαδικής Εκκλησίας, καθίσταται ο Χριστόδουλος, μετά και την οριστική ανατροπή του κλίματος υπέρ του και την ανάκτηση της εμπιστοσύνης της συντριπτικής μερίδας των πιστών στο πρόσωπό του".

    [06] ΠΑΣΟΚ

    " Ένα έτος μετά τις βουλευτικές εκλογές η "Εστία" επανέρχεται στο τεράστιο θέμα των εκλογικών δαπανών των κομμάτων και θέτει νέα ερωτήματα, τα οποία αφορούν κυρίως το ΠΑΣΟΚ... Οι εκλογικές δαπάνες του ΠΑΣΟΚ υπερβαίνουν τα αντίστοιχα έσοδα κατά 5.097.435 ευρώ. Ερωτάται λοιπόν: -Πόθεν προέκυψαν τα επί πλέον 5 εκατ. ευρώ που δαπάνησε το ΠΑΣΟΚ στις εκλογές; Γιατί δεν περιλαμβάνονται στην ειδική έκθεση εκλογικών εσόδων - δαπανών;".

    [07] Σκάνδαλο Χρηματιστηρίου

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ γράφει ότι "προς την πλήρη δικαστική διερεύνηση οδεύει, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, η υπόθεση των αγοραπωλησιών μετοχών από τη ΔΕΚΑ κατά την προεκλογική περίοδο του 2000, οποία μπορεί έτσι να εξελιχθεί στην πρώτη σοβαρή υπόθεση χρηματιστηριακών μεθοδεύσεων που θα φθάσει σε ποινικό ακροατήριο. Χθες, ο εισαγγελέας Εφετών κ. Ι. Χρυσός ζήτησε την παραπομπή σε δίκη του πρώην προέδρου και των πρώην μελών του ΔΣ της Δημόσιας Επιχείρησης Κινητών Αξιών για κακουργηματική απιστία με το αιτιολογικό ότι αγόρασαν προεκλογικά μετοχές κρατικών εταιρειών, προκαλώντας τεχνητή ρευστότητα ενώ στη συνέχεια οι τιμές των μετοχών έπεσαν και η ΔΕΚΑ επώλησε προκαλώντας περαιτέρω πτωτική τάση, με αποτέλεσμα το Δημόσιο να υποστεί ζημία άνω των 700 εκατομμυρίων ευρώ".

    [08] Κόσοβο

    Ο ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ αναφέρει ότι "η ελληνική κυβέρνηση πρέπει με τη δράση και το ρόλο της να πει "όχι" στην ανεξαρτητοποίηση του Κοσσόβου. Να μη δεχτεί τις πιέσεις των Ηνωμένων Πολιτειών αλλά και ευρωπαϊκών χωρών, που βλέπουν με καλό μάτι, στο όνομα του εφικτού, την ανεξαρτητοποίηση γιατί έτσι θα ανοίξουν στα Βαλκάνια οι "ασκοί του Αιόλου".

    [09] Αγορά ακινήτων

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτση) υποστηρίζει ότι " το ισχυρότερο χαρτί στην αγορά ακινήτων σύμφωνα με τους κτηματομεσίτες δεν είναι άλλο από τα μικρά διαμερίσματα. Γκαρσονιέρες και δυάρια αποδεικνύονται ιδιαιτέρως ελκυστικά καθώς ο υποψήφιος αγοραστής μπορεί με αρκετή ευκολία να τα ενοικιάσει ή εάν χρειαστεί να τα πουλήσει. Η ζήτηση παρατηρείται σημαντικά αυξημένη καθώς στις νεόδμητες οικοδομές τα περισσότερα σπίτια που κατασκευάζονται είναι από 80 τετραγωνικά μέτρα και πάνω εξαιτίας του υψηλότερου κόστους που παρουσιάζουν σε υλικά τ μικρότερα διαμερίσματα αλλά και εξαιτίας του γεγονότος ότι οι κατασκευαστές δεν ενδιαφέρονται να τα επινοικιάσουν (αλλά να τα πουλήσουν)".

    [10] Δόμηση εκτός σχεδίου

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ γράφει ότι "η άρτια οργάνωση της εκτός σχεδίου δόμησης που επιθυμεί να επιβάλει το ΥΠΕΧΩΔΕ σε ολόκληρη τη χώρα ξεκινάει από τη Μύκονο. Χθες υπεγράφη από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κωστή Στεφανόπουλο το Προεδρικό διάταγμα για τον καθορισμό της Ζώνης Οικιστικού Ελέγχου (ΖΟΕ) της Μυκόνου και τις επόμενες ημέρες θα δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως".

    [11] Διαφθορά στην ΕΛ.ΑΣ.

    Η ESPRESSO γράφει ότι "καταγγελίες-σοκ από επιχειρηματία νυχτερινών κέντρων για κυκλώματα αστυνομικών που εκμεταλλεύονται το ελλιπές νομικό πλαίσιο, από υπερασπιστές του νόμου γίνονται παραβάτες και ζητούν μηνιαίο χαράτσι προκειμένου να αφήσουν τα μαγαζιά να δουλεύουν χωρίς προβλήματα. Ο Απόστολος Καπνιάς, αγανακτισμένος από όλα όσα πέρασε τα τελευταία χρόνια, ξεσπά στην 'Espresso" αποκαλύπτοντας -όπως ο ίδιος υποστηρίζει- ανατριχιαστικές λεπτομέρειες για τους παράνομους μηχανισμούς που λειτουργούν μέσα στο Σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας".

    [12] Δημόσιο

    ΤΑ ΝΕΑ ισχυρίζονται ότι "σε απλούς υπαλλήλους υποβιβάζονται, μετά τις κρίσεις, στελέχη του Δημοσίου με πανεπιστημιακούς τίτλους, πολύχρονη εμπειρία σε θέσεις ευθύνης και γνώση ξένων γλωσσών. Αντιθέτως, τα υπηρεσιακά συμβούλια προκρίνουν για τις διευθυντικές θέσεις, σε υπουργεία και οργανισμούς, συνυποψηφίους τους με σαφώς λιγότερα προσόντα, που όμως θεωρούνται 'ημέτεροι' ".

    Σύμφωνα με τον ΑΔΕΣΜΕΥΤΟ ΤΥΠΟ (Ρίζου) "αυξάνεται μέχρι και 2.500 ευρώ το εφάπαξ από το Ταμείο Πρόνοιας Δημοσίων Υπαλλήλων για τους δημοσίους υπαλλήλους που πρόκειται να συνταξιοδοτηθούν από 1ης -1-2005".

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ αναφέρει ότι "θέμα ημερών είναι η δημοσίευση του Προεδρικού Διατάγματος για το νέο προσοντολόγιο, που θα ανοίξει το δρόμο για τις μεγάλες προκηρύξεις στο Δημόσιο. Εν τω μεταξύ, 'τρέχουν' οι προθεσμίες για 678 θέσεις, ενώ εγκρίθηκαν και 312 προσλήψεις μερικής απασχόλησης".

    [13] Έξτρα αναδρομικά σε συνταξιούχους

    Η ΑΠΟΦΑΣΗ τονίζει ότι "το δρόμο για περισσότερα αναδρομικά από όσα ανέμεναν οι 950.000 συνταξιούχοι ανοίγει απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου, στο οποίο έχει προσφύγει απόμαχος. Το Ελεγκτικό Συνέδριο κατοχυρώνει αναδρομικά τεσσάρων ετών -αντί τριών- για τους συνταξιούχους του Δημοσίου και έξι, αντί πέντε, για τους συνταξιούχους του ιδιωτικού τομέα".

    [14] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ

    Οι πρωτοσέλιδοι τίτλοι του σημερινού οικονομικού Τύπου είναι οι εξής:

    ΕΞΠΡΕΣ: "Αναζητείται νέο στίγμα. Μήνυμα νέας δυναμικής αναμένεται να δώσει σήμερα ο πρωθυπουργός".

    ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Αυξάνονται κατά 8% οι εισφορές στο ΤΕΒΕ. Εγκύκλιος-εντολή Γ. Αλογοσκούφη στα ασφαλιστικά ταμεία".

    ΚΕΡΔΟΣ: "Ζημιές για το 55% των μεγάλων ξενοδοχειακών εταιρειών. 100 επιχειρήσεις ελέγχουν το 37,2% του τζίρου".

    ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Νέοι νόμοι για μείωση των κρατικών δαπανών. Ιδρύεται σώμα οικονομικών ελεγκτών δημόσιων οργανισμών".

    [15] Συνέντευξη πρωθυπουργού

    Η ΕΞΠΡΕΣ υποστηρίζει ότι "σαφή "γραμμή" για την οικονομική πολιτική και την προσήλωσή της στη δημοσιονομική εξυγίανση και την προώθηση των διαρθρωτικών αλλαγών, αναμένει η αγορά από τον πρωθυπουργό Κ. Καραμανλή, στην εφ΄όλης της ύλης συνέντευξή του για την συμπλήρωση ενός έτους διακυβέρνησης".
    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Tuesday, 8 March 2005 - 22:18:26 UTC