Write to us with Feedback for the HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 05-03-07

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 7/3/2005
  • [02] Τίτλοι Εφημερίδων
  • [03] Ένας χρόνος Νέας Διακυβέρνησης
  • [04] Πρόεδρος Δημοκρατίας
  • [05] 7ο Συνέδριο ΠΑΣΟΚ
  • [06] Συνέντευξη Νικήτα Κακλαμάνη
  • [07] Εκκλησία της Ελλάδος
  • [08] Εργασιακή εμπειρία σε 7.000 ανέργους

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 7/3/2005

    Ο ένας χρόνος διακυβέρνησης από τη Νέα Δημοκρατία, το έβδομο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ και οι δηλώσεις του προέδρου της Δημοκρατίας Κωστή Στεφανόπουλου, είναι από τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού Τύπου.

    [02] Τίτλοι Εφημερίδων

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης): 7.000 θέσεις για αποφοίτους ΑΕΙ, ΤΕΙ, Λυκείου. Τέσσερα νέα προγράμματα.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος): Βολές στελεχών κατά Γ. Παπανδρέου - Σημίτη. Δυσάρεστα για το ΠΑΣΟΚ τα απόνερα του Συνεδρίου.

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: Ηθική ποινή στους "αχρείους", ανάξιους". Στεφανόπουλος: Νόμος για τους δημόσιους λειτουργούς που χρησιμοποιούν το αξίωμά τους για να πλουτίσουν.

    Η ΑΠΟΦΑΣΗ: Τι αλλάζει ο Καραμανλής. Οι 10 ριζικές μεταρρυθμίσεις στο 2ο χρόνο κυβέρνησης της Ν.Δ.

    ΑΥΡΙΑΝΗ: Ο Βαβύλης καταθέτει στεφάνι στο μνημείο πεσόντων Εβραίων στο Ισραήλ!!! Παρέα με τον Μητροπολίτη Καλύμνου και Λέρου στενό συνεργάτη του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Έθεσε τις βάσεις με ρήξεις και συνέπεια. Ένας χρόνος Νέας Διακυβέρνησης με επίκεντρο τον πολίτη.

    ΕΘΝΟΣ: Ανανέωση με εκπλήξεις στο Εθνικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ. Συνέδριο -αφετηρία για τη νέα διακυβέρνηση.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Η ακρίβεια καλπάζει, η ανεργία μαστίζει κι ακόμα να ρίξει φως στο τούνελ η κυβέρνηση αν και... Πέρασε κιόλας ένας χρόνος μα είναι "αγιάτρευτος" ο πόνος.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Ξεσπάθωσε ο Κωστής. Ζήτησε επανάσταση για την εφαρμογή των νόμων. Βαρυσήμαντη παρέμβαση για τα παραδικαστικά κυκλώματα και την ατιμωρησία των διεφθαρμένων.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Συνέντευξη: Ο Ν. Κακλαμάνης λέει όχι στον ανασχηματισμό αλλά... 2-3 υπουργοί πρέπει να πάμε στο σπίτι μας.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: 50% νέο αίμα και μια "ιερή" σφήνα. ΠΑΣΟΚ: Η ανθρωπογεωγραφία μετά την κάλπη στο συνέδριο.

    ΕΣΤΙΑ: Θετικός απολογισμός. Το πρώτο έτος διακυβερνήσεως της Ν.Δ.

    ESPRESSO: Μάνα έβγαλε στο πεζοδρόμιο τα κοριτσάκια της. Έπαθαν σοκ ακόμα και οι αστυνομικοί που τη συνέλαβαν. Το αποκλειστικό δημοσίευμα της "Ε" οδήγησε στη συγκλονιστική αποκάλυψη.

    ΤΑ ΝΕΑ: Γενέθλια Ν.Δ. πάρτι όμως στο... ΠΑΣΟΚ! Ένα χρόνο μετά τις εκλογές.

    TRAFFIC NEWS: Δεν ξάπλωσα σε κρεβάτια για να φτάσω στην κορυφή. Ψωνισμένα τα μοντέλα, δεν έχουν παιδεία. Αποκαλυπτικός ο Κωστέτσος στο Κανάλι 10.

    Η ΧΩΡΑ: Στην κατάψυξη 1 χρόνο οι Νεοδημοκράτες. Η διαπλοκή όχι μόνο δεν χτυπήθηκε, αλλά έχει πάρει κι άλλα. Πέφτει ραγδαία η αξιοπιστία και των δύο κομμάτων.

    City Press: 1 χρόνος κυβέρνηση ΝΔ. Γενέθλια με δυσαρέσκεια.

    Μetro: Ξέσπασε ο Πρόεδρος. Λάβρος κατά των "αχρείων" δημόσιων λειτουργών, ο Κωστής Στεφανόπουλος πρότεινε την επιβολή ηθικών κυρώσεων στους επίορκους.

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: Τα φτηνά και ακριβά σπίτια. Βόρεια Ελλάδα: Ακτινογραφία της κτηματαγοράς ανά νομό.

    ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ : Πρώτο βήμα για την ανανέωση. Γ. Παπανδρέου: Σε νικηφόρα πορεία το ΠΑΣΟΚ.

    [03] Ένας χρόνος Νέας Διακυβέρνησης

    ΤΑ ΝΕΑ υποστηρίζουν ότι "ένα χρόνο μετά τις εκλογές της 7ης Μαρτίου, γκρίνια επικρατεί στην κυβέρνηση και ευφορία στο ΠΑΣΟΚ. Το Συνέδριο του κόμματος έδωσε εντολή στον Γ. Παπανδρέου για "ανατροπή παντού".

    Η ΑΠΟΦΑΣΗ αναφέρει ότι " ριζικές αλλαγές και μεταρρυθμίσεις σε όλους τους τομείς του κρατικού μηχανισμού είναι αποφασισμένος να επιφέρει ο πρωθυπουργός στον 2ο χρόνο (αρχίζει αύριο) διακυβέρνησης της χώρας από τη Ν.Δ. Με κύριο άξονα την καθημερινότητα του Έλληνα πολίτη και χωρίς να υπολογίζει το πολιτικό κόστος, ο Κ. Καραμανλής δηλώνει ότι θα συγκρουστεί και με κατεστημένα συμφέροντα, προκειμένου να πετύχει στο έργο του".

    Σύμφωνα με τη ΒΡΑΔΥΝΗ, " ένας χρόνος διακυβέρνησης της χώρας από τη ΝΔ και τον Κ. Καραμανλή και ο απολογισμός κρίνεται από τους πολίτες θετικός. Δεν έγιναν όλα πως θα μπορούσε άλλωστε, αλλά τέθηκαν οι βάσεις με ειλικρίνεια και συνέπεια για την υλοποίηση των προεκλογικών δεσμεύσεων. Έγιναν σημαντικά βήματα εκεί που χρειάστηκε με συνετή διαχείριση και αλλού με ρήξεις (βασικός μέτοχος). Έγιναν όμως και λάθη όπως στην περίπτωση του ΛΑΦΚΑ. Εντούτοις δεν έχουν σημασία οι πιθανές επιμέρους αστοχίες, που είναι φυσικό να υπάρχουν όταν παράγεται έργο και αναλαμβάνονται πρωτοβουλίες αρκεί βέβαια αυτές να διορθώνονται γρήγορα. Διότι στον τελικό απολογισμό θα μετρήσουν το συνολικό έργο και η αποτελεσματικότητα της κυβέρνησης στα καθημερινά προβλήματα που ταλανίζουν τους πολίτες".

    Η ΧΩΡΑ ισχυρίζεται ότι " δυσαρέσκεια και θλίψη κυριαρχούν στις πλατιές κοινωνικές μάζες, ένα χρόνο μετά την ανάληψη της διακυβέρνησης από τη Νέα Δημοκρατία. Τούτο μάλιστα αποτυπώνεται ξεκάθαρα στα τελευταία γκάλοπ, όπου η αξιοπιστία και των δύο μεγάλων κομμάτων υποχωρεί ραγδαία, ενώ τα οικονομικά προβλήματα παραμένουν άλυτα. Ένα χρόνο μετά τον εκλογικό θρίαμβο, οι Νεοδημοκράτες εξακολουθούν να βρίσκονται στην κατάψυξη και μονολογούν πως η Ν.Δ. μπορεί να βρίσκεται στην κυβέρνηση αλλά το ΠΑΣΟΚ παραμένει στην εξουσία".

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ γράφει ότι "σήμερα συμπληρώνεται ένας χρόνος από την ημέρα που την διακυβέρνηση της χώρας την πήρε στα χέρια της κατόπιν λαϊκής εντολής, το Κόμμα της Νέας Δημοκρατίας. Ο κόσμος είχε μπουχτίσει να βλέπει τους εκσυγχρονιστές του Σημίτη να σφυρίζουν αδιάφορα πιστεύοντας ότι είναι ισόβιοι διαχειριστές της εξουσίας. Ο Λαός πίστεψε στον νεαρό ηγέτη που έγινε Πρωθυπουργός, ότι έχει και την βούληση αλλά και την θέληση ν΄αλλάξει όλα τα τοπία και να διώξει μια για πάντα το γκρίζο που είχε επικαθίσει σαν πυκνή ομίχλη σ΄όλη την χώρα. Έδωσε ευχαρίστως μεγάλη περίοδο χάριτος στην νέα κυβέρνηση".

    Η ΕΣΤΙΑ εκτιμά ότι "πρέπει να είναι κανείς πολύ κακόπιστος για να μην αναγνωρίση ότι το πρώτο έτος διακυβερνήσεως της Νέας Δημοκρατίας υπήρξε θετικό. Παρ΄ότι το έργο της Κυβερνήσεως Καραμανλή θα κριθή συνολικώς με την συμπλήρωση της τετραετίας, κατά το πρώτο αυτό δωδεκάμηνο δόθηκαν σαφή δείγματα γραφής σε όλους τους τομείς. Δείγματα που προεξοφλούν ότι στο τέλος της τετραετίας θα έχη επιτευχθή πολύ σημαντικό έργο".

    H CITY PRESS αναφέρει ότι "δύο γκάλοπ (Opinion για "Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία" και Alco για "Πρώτο θέμα") προειδοποιούν τον Καραμανλή και τους συνεργάτες του. Γκάλοπ Opinion: 63% των ερωτηθέντων θεωρούν ότι η οικονομία πήγε χειρότερα στη διάρκεια του 12μήνου και μόλις 5,4% ότι πήγε καλύτερα. Γκάλοπ Alco: 78,3% των ερωτηθέντων εκτιμούν ότι η ΝΔ δεν τήρησε τις υποσχέσεις της προς τους συνταξιούχους, 67,8% ότι φάνηκε ασυνεπής και στο θέμα των συμβασιούχων, 64%-65% ότι δεν τήρησε τις υποσχέσεις της στον τομέα της οικονομίας και της απασχόλησης. Ισχυρά σημεία της κυβέρνησης η καλή εικόνα του πρωθυπουργού και το "μπερδεμένο" (59,5%) ΠΑΣΟΚ".

    [04] Πρόεδρος Δημοκρατίας

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ επισημαίνει ότι "βαρυσήμαντη παρέμβαση για τα παραδικαστικά κυκλώματα έκανε χθες ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας προτείνοντας την εφαρμογή νόμου που θα επιβάλει ακόμα και ηθικές κυρώσεις σε κρατικούς και δικαστικούς λειτουργούς που εμπλέκονται σε σκάνδαλα διαφθοράς".

    Η METRO προσθέτει ότι "την επιβολή διά νόμου ηθικών κυρώσεων σε κρατικούς και δικαστικούς λειτουργούς που εμπλέκονται σε σκάνδαλα διαφθοράς πρότεινε χθες, μιλώντας στο Θέρισο Χανίων, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κωστής Στεφανόπουλος".

    Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ ισχυρίζεται ότι "να καθιερωθεί ηθική ποινή για όλους τους επίορκους δημόσιους λειτουργούς οι οποίοι παραβαίνουν το καθήκον τους πρότεινε χθες ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κωνσταντίνος Στεφανόπουλος, από το Θέρισο της Κρήτης. Μίλησε, μάλιστα, για την ανάγκη να γίνει μια επανάσταση, ώστε να τηρούνται οι νόμοι".

    [05] 7ο Συνέδριο ΠΑΣΟΚ

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ υποστηρίζει ότι "η ανανέωση και στα πρόσωπα, που ευαγγελιζόταν όλο αυτό το διάστημα ο Γιώργος Παπανδρέου, φαίνεται ότι ήρθε από το συνέδριο. Από τα 150 μέλη του νέου Εθνικού Συμβουλίου που εξελέγησαν χθες (τα άλλα 150 μετέχουν εξ οφίτσιο) περίπου τα μισά εκλέγονται για πρώτη φορά και πολλά είναι εντελώς νέα μέλη του κόμματος. Ο κ. Παπανδρέου χαρακτήρισε "απόντα και ανάλγητο" τον πρωθυπουργό. Το συνέδριο ζήτησε να γίνει χωρισμός κράτους και Εκκλησίας και δημοψήφισμα για το Ευρωσύνταγμα".

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζου) αναφέρει ότι "προ των ευθυνών του για τα αποτελέσματα της "χαλάρωσης" που επιχειρεί σε οργανωτικό και πολιτικό επίπεδο στο ΠΑΣΟΚ, έθεσαν τα περισσότερα στελέχη του Κινήματος τον Γ. Παπανδρέου. Από τις τοποθετήσεις τους δεν έλειψαν οι αιχμές και οι αυστηρές προειδοποιήσεις προς τον Γ. Παπανδρέου, αλλά και οι σφοδρές βολές προς τον προκάτοχό του στην ηγεσία του Κινήματος, Κ. Σημίτη".

    Το ΕΘΝΟΣ σημειώνει ότι "αφετηρία αλλαγών για τη νέα διακυβέρνηση αποτελεί το Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ, που ολοκλήρωσε χθες τις εργασίες του με πρώτο πλέον στόχο του Γιώργου Παπανδρέου την εκλογή της νέας ηγεσίας και τις δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές, τον Οκτώβριο του 2006. Παράλληλα ο κ. Παπανδρέου, πέραν της "βελούδινης στροφής" που πραγματοποίησε στις θέσεις "παντρεύοντας" τη σοσιαλδημοκρατία και τον πολιτικό φιλελευθερισμό, κατόρθωσε να επιτύχει τη συσπείρωση του ΠΑΣΟΚ (βλέπε επιστροφή Λαλιώτη) και τη μετακίνηση στον μεσαίο χώρο".

    [06] Συνέντευξη Νικήτα Κακλαμάνη

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ γράφει ότι "ανοίγει τα χαρτιά του στον "ΕΤ" ο υπ. Υγείας κ. Νικήτας Κακλαμάνης για την αναμόρφωση του συστήματος Υγείας, ενώ δεν διστάζει να προτείνει στον πρωθυπουργό "να στείλει 2-3 υπουργούς, που δεν ανταποκρίθηκαν στις προσδοκίες, στο σπίτι μας". Ο κ. Κακλαμάνης αποφεύγει να κρίνει την έως τώρα πορεία της ΝΔ, αλλά ζητά καλύτερο συντονισμό, ταχύτητα και αποτελεσματικότητα".

    [07] Εκκλησία της Ελλάδος

    Η TRAFFIC σημειώνει ότι "χωρίς την παρουσία τηλεοπτικών συνεργείων, καθώς τους απαγορεύτηκε η είσοδος, έγινε χθες το κήρυγμα του Αρχιεπισκόπου στο ναό του Αγίου Νικολάου στο Χαλάνδρι. Τη λειτουργία παρακολούθησε και ο αρχιμανδρίτης Επιφάνιος Οικονόμου, που ήταν εκπρόσωπος Τύπου του Αρχιεπισκόπου. 'Ουδέν κακόν αμιγές καλού', δήλωσε ο κ. Χριστόδουλος αναφερόμενος στην κρίση στην Εκκλησία".

    Η ESRPESSO τονίζει ότι "αλώβητος βγαίνει από την κρίση ο Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος, ενώ στο πλευρό του συσπειρώνεται η πλειονότητα των ιεραρχών. Οι μητροπολίτες Πειραιώς Καλλίνικος και Θεσσαλονίκης Άνθιμος στα χθεσινά τους κηρύγματα, αναφερόμενοι στα όσα συμβαίνουν στους κόλπους της Εκκλησίας, έστειλαν μηνύματα στήριξης στον Χριστόδουλο".

    Η ΑΥΡΙΑΝΗ αναφέρει ότι "το φωτο-ντοκουμέντο της διαπλεκόμενης και κατευθυνόμενης από αντεθνικά κέντρα και πυρήνες μυστικών υπηρεσιών σκευωρίας κατά του Αρχιεπισκόπου Χριστόδουλου παρουσιάζει σήμερα η 'ΑΥΡΙΑΝΗ': Το μακρύ χέρι του Βαρθολομαίου στα ελλαδικά εκκλησιαστικά πράγματα, Μητροπολίτης Λέρου, Καλύμνου και Αστυπάλαιας, Νεκτάριος, ο διπλοπράκτορας Βαβύλης με την Εβραία γυναίκα του Κοέν και ένα από τα συνεταιράκια του στις βρώμικες μπίζνες της Ιερουσαλήμ, το στέλεχος της Μοσάντ και έμπορος οπλικών συστημάτων Γκέγκερ, σε στιγμιότυπο από το προσκύνημά τους στο ιερό των πεσόντων του Πολεμικού Ναυτικού του Ισραήλ".

    [08] Εργασιακή εμπειρία σε 7.000 ανέργους

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτση) γράφει ότι "ξεκινά από σήμερα η υποβολή αιτήσεων για τη συμμετοχή σε τέσσερα προγράμματα απόκτησης εργασιακής εμπειρίας σε φορείς του ευρύτερου δημόσιου τομέα περισσοτέρων από 7.000 ανέργων μέσω του ΟΑΕΔ. Οι θέσεις αφορούν πτυχιούχους των ΑΕΙ και ΤΕΙ καθώς και διπλωματούχους ΙΕΚ και αποφοίτους Λυκείου".
    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Monday, 7 March 2005 - 22:12:23 UTC