Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 23 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 05-02-21

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 21/5/2005
  • [02] Τίτλοι Εφημερίδων
  • [03] Βαβύλης-Έρευνες
  • [04] Ελλάδα-ΗΠΑ
  • [05] Αυξήσεις σε απόστρατους
  • [06] Απεργίες
  • [07] Πορτογαλία-Εκλογές
  • [08] Κυπριακό
  • [09] Μετανάστες
  • [10] Εντάξεις - Σχέδιο Πόλης
  • [11] ΝΑΤΟ - Καραμανλής
  • [12] Θάνατος δικαστή
  • [13] Καραμανλής- Περιοδεία στη Σαμοθράκη
  • [14] ΠΑΣΟΚ
  • [15] Εκκλησία

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 21/5/2005

    Οι έρευνες για τον εντοπισμό του καταζητούμενου Απόστολου Βαβύλη, η κρίση στην εκκλησία, η περιοδεία του πρωθυπουργού σε Σαμοθράκη και Έβρο, οι χθεσινές προσυνεδριακές εκλογές στο ΠΑΣΟΚ και οι εκλογές σε Πορτογαλία και την κατεχόμενη Κύπρο, είναι από τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού Τύπου.

    [02] Τίτλοι Εφημερίδων

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης): Αύξηση έως 50% στις συντάξεις αποστράτων. Αίρει η κυβέρνηση μια μεγάλη αδικία.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος): Κάθαρση και στο Δημόσιο. Ριζικές αλλαγές στο Πειθαρχικό Δίκαιο που καταργούν το σημερινό καθεστώς ατιμωρησίας.

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: Μητροπολίτης με εταιρεία στην Καραϊβική! Ο Παντελεήμων ιδιοκτήτης της "High Sky Trading".

    Η ΑΠΟΦΑΣΗ: Οι αλλαγές στη ΝΔ. Όλες οι αποφάσεις στη σύνοδο προέδρων των ΝΟΔΕ.

    ΑΥΡΙΑΝΗ: Μητροπολίτης λάδωσε ανακρίτρια με επιταγή, σύμφωνα με απόρρητο έγγραφο κρατικής υπηρεσίας.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Εντάξεις- εξπρές και νομιμοποίηση αυθαιρέτων. Εξαγγελίες Σουφλιά για νέο χωροταξικό σχεδιασμό.

    ΕΘΝΟΣ: Θρίαμβος στην Πορτογαλία. Καταποντίστηκε η κεντροδεξιά κυβέρνηση-Σαρωτική νίκη των σοσιαλιστών.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Τα εγκλήματα των κληρικών δεν είναι στιγμιαία! Ο νέος Μητροπολίτης Πατρών κ. Χρυσόστομος εκ των εντιμοτέρων Κληρικών της Ορθοδοξίας.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Άφαντοι 800.000 φίλοι του ΠΑΣΟΚ. Επικοινωνιακό τρικ η δήθεν παλλαϊκή εκλογή Γιώργου.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Τι αλλάζει στα εμπορικά καταστήματα. Πολυνομοσχέδιο: Επέκταση ωραρίου, επίσπευση έναρξης των εκπτώσεων.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Θεία κωμωδία. Προσπαθούν με ...μέτρα να δείξουν ότι κάνουν αυτοκάθαρση.

    ΕΣΤΙΑ: 1,1 εκατομμύριο οι ξένοι μετανάστες. Ανέρχονται πλέον στο 10,3% του συνολικού πληθυσμού.

    ESPRESSO: Θάνατος - μυστήριο δικαστή που είχε αποκαλύψει κυκλώματα στη Δικαιοσύνη.

    ΤΑ ΝΕΑ: Με δύναμη από ....Λισαβώνα το ΠΑΣΟΚ. Έκλεισε η δεξιά παρένθεση στην Πορτογαλία.

    TRAFFIC NEWS: "Χρυσοπηγή" πληροφοριών η γιάφκα του Βαβύλη. Αποκλειστικές φωτογραφίες από το διαμέρισμα της οδού Μελά.

    Η ΧΩΡΑ: Τι είδα στη γιάφκα του Βαβύλη. Πώς ο Γιώργος Τράγκας οδήγησε την ομάδα κατά του οργανωμένου εγκλήματος στην οδό Μελά του Χολαργού.

    City Press: Πορτογαλία: Εκλογικός κεραυνός στη δημοσιονομική απογραφή.

    Μetro: Απεργιακή θύελλα. Κινητοποιήσεις των εργαζομένων σε όλους τους χώρους.

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: Με το σταυρό στην κάλπη. Οι "ευλογημένοι βουλευτές" στη Βόρεια Ελλάδα.

    ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Ασφυξία στα δικαστήρια. Δυόμισι χρόνια για να εκδικαστεί μια αγωγή!

    [03] Βαβύλης-Έρευνες

    Η ΧΩΡΑ αναφέρει ότι από το σπίτι στο Χολαργό, στο οποίο φέρεται ότι διέμενε ο Βαβύλης "πριν από δέκα ημέρες η "ομάδα" που δούλευε εκεί μετέφερε γρήγορα 6 ηλεκτρονικούς υπολογιστές και το "επικίνδυνο υλικό". Στο όνομα του αρχιμανδρίτη Νικόδημου Φαρμάκη της Χρυσοπηγής το συμβόλαιο, αλλά και η αλληλογραφία. Εξετάζονται ένα σύννεφο από αποτυπώματα και το υλικό που άφησε στο διαμέρισμα. Όταν έσκασε το πρώτο δημοσίευμα εξαφανίστηκε".

    Η Traffic News προσθέτει ότι "ανάμεσα στα αντικείμενα που βρέθηκαν και τα οποία εστάλησαν στα εργαστήρια της Αστυνομίας προς εξέταση ήταν έντυπο υλικό ηλεκτρονικών υπολογιστών, βιντεοκασέτες, βιβλία, εικόνες και έγγραφα καθώς και μπουκάλια κρασιού, αφού υπήρξαν έντονες υποψίες για ύπαρξη δακτυλικών αποτυπωμάτων ατόμων που επισκέπτονταν ή ακόμη-ακόμη συνεργάζονταν με τον καταζητούμενο. Στις κασέτες αυτές εμφανίζεται ο Απόστολος Βαβύλης να παρευρίσκεται στις τελετές. Αυτό που προσπαθούν να εξακριβώσουν τώρα οι άνδρες της Ασφάλειας είναι ποια τα πρόσωπα που είναι καταγεγραμμένα στις βιντεοκασέτες να πλαισιώνουν τον Απόστολο Βαβύλη και ποια η σχέση τους μαζί του".

    [04] Ελλάδα-ΗΠΑ

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ γράφει ότι "τη σημασία που έχει για τις ΗΠΑ η συνεργασία με την Ελλάδα υπογράμμισε το Στέιτ Ντιπάρτμεντ διαψεύδοντας δημοσιεύματα κατά τα οποία υπάρχει κρίση στις ελληνοαμερικανικές σχέσεις. Παραμονές της αυριανής Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες, με την οποία ως αφορμή ο πρόεδρος Μπους θέλει να σηματοδοτήσει την αναβάθμιση των διατλαντικών σχέσεων, η Ουάσιγκτον επιβεβαιώνει το υψηλό επίπεδο συνεννόησης της ελληνικής και της αμερικανικής πλευράς".

    [05] Αυξήσεις σε απόστρατους

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτση) σημειώνει ότι "αυξήσεις έως και 50% στις συντάξεις τους θα λάβουν περίπου 94.000 απόστρατοι καθώς η κυβέρνηση, προχωρώντας στην υλοποίηση μιας ακόμη προεκλογικής της δέσμευσης, αίρει μια μεγάλη αδικία της προηγούμενης κυβέρνησης και επεκτείνει την εφαρμογή των Νόμων 2838 και 3016 και σε όσους αποστρατεύθηκαν πριν από τις 30 Ιουνίου του 2000".

    [06] Απεργίες

    Η METRO εκτιμά ότι "κορυφώνονται οι αντιδράσεις για την εισοδηματική πολιτική αλλά και τα σχέδια της κυβέρνησης για το Ασφαλιστικό, όπως δείχνουν οι κινητοποιήσεις εργαζομένων που αρχίζουν σήμερα και θα κορυφωθούν κατά το τριήμερο 15-17 Μαρτίου".

    [07] Πορτογαλία-Εκλογές

    Η City Press σημειώνει ότι "μεγάλη ήττα της πορτογαλικής Κεντροδεξιάς, που εφάρμοσε πρώτη τη δημοσιονομική απογραφή. Τα σχετικά μέτρα λιτότητας έριξαν το ρυθμό ανάπτυξης της οικονομίας και προκάλεσαν σημαντική αύξηση της ανεργίας".

    [08] Κυπριακό

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ επισημαίνει ότι "η χθεσινή εκλογική διαδικασία ήταν η πιο αδιάφορη στην ιστορία των εκλογών των Τουρκοκυπρίων. Παρά τη μεγάλη νίκη που πέτυχε ο Ταλάτ, ο κόσμος έμεινε στα σπίτια του, δεν βγήκε στους δρόμους να πανηγυρίσει και δεν έγινε ούτε μια επινίκια συγκέντρωση" Επίσης προσθέτει ότι "ο πρόεδρος Παπαδόπουλος δήλωσε ότι η κυπριακή κυβέρνηση διερευνά τις πιθανότητες να επαναρχίσουν οι συνομιλίες για επίλυση του Κυπριακού. Ωστόσο, επεσήμανε ότι προς το παρόν τα Ηνωμένα Έθνη δεν έχουν εκδηλώσει τέτοια πρόθεση".

    [09] Μετανάστες

    Η ΕΣΤΙΑ γράφει ότι οι μετανάστες στην Ελλάδα "το 2004 υπολογίζονται σε 1,1 εκατομμύριο και αντιστοιχούν πλέον στο 10,3% του συνολικού πληθυσμού της χώρας. Σήμερα φθάσαμε να έχουμε ένα από τα υψηλότερα ποσοστά ξένων μεταναστών στην Ευρώπη. Και αυτό συνέβη λόγω της παντελούς απουσίας συγκροτημένης μεταναστευτικής πολιτικής. Από πλευράς επισήμου κράτους, ούτε καν αξιόπιστα στοιχεία υπάρχουν. Ολα αυτά λοιπόν, θα πρέπει τώρα να αλλάξουν το ταχύτερον".

    [10] Εντάξεις - Σχέδιο Πόλης

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ αναφέρει ότι "εντός διμήνου θα ανατεθεί η εκπόνηση της μελέτης για την υλοποίηση του Εθνικού Χωροταξικού Σχεδίου, η οποία προβλέπεται να είναι έτοιμη στο τέλος του έτους, ενώ στον ενδιάμεσο χρόνο δεν θα δημιουργηθεί πρόβλημα διότι υπάρχουν τα περιφερειακά χωροταξικά σχέδια. Ο ολοκληρωμένος χωροταξικός σχεδιασμός θα ανοίξει το δρόμο για εντάξεις περιοχών στο σχέδιο πόλης".

    [11] ΝΑΤΟ - Καραμανλής

    Η ΑΠΟΦΑΣΗ υποστηρίζει ότι "για τις Βρυξέλλες αναχωρεί σήμερα ο πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής, προκειμένου να πάρει μέρος στην πολύ σημαντική Έκτακτη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ. Επίσης ο Κ. Καραμανλής θα συμμετάσχει και στις συνομιλίες των πολιτικών ηγετών της Ε.Ε. με τον πρόεδρο Μπους που θα γίνουν το απόγευμα της Τρίτης στην έδρα της Ευρωένωσης".

    [12] Θάνατος δικαστή

    Σύμφωνα με την ESPRESSO "σε περίεργο τροχαίο δυστύχημα είχε βρει τραγικό θάνατο ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ανδρέας Φλούδας αφού είχε πρώτα παραδώσει στα χέρια του επίτιμου εισαγγελέα του ανωτάτου δικαστηρίου Γιώργου Πλαγαινάκου, πόρισμα με απίστευτα στοιχεία για αποφυλακίσεις κρατουμένων για υποθέσεις "ναρκωτικών".

    [13] Καραμανλής- Περιοδεία στη Σαμοθράκη

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζου) αναφέρει ότι "σκληρή επίθεση κατά του ΠΑΣΟΚ εξαπέλυσε ο πρωθυπουργός από τη Σαμοθράκη καταγγέλλοντας την κατάσταση που άφησε στον τομέα της οικονομίας. Κρυφά χρέη ελλείμματα γραφειοκρατία και διαφθορά είναι αυτά που η σημερινή κυβέρνηση καλείται να αντιμετωπίσει ώστε να αποκαταστήσει τη δημοσιονομική σταθερότητα και την αξιοπιστία της ελληνικής οικονομίας χωρίς να μεταφέρει τα βάρη στους Έλληνες φορολογούμενους".

    [14] ΠΑΣΟΚ

    ΤΑ ΝΕΑ επισημαίνουν ότι "άνεμος αισιοδοξίας φυσά στη Χαριλάου Τρικούπη μετά τη νίκη του σοσιαλιστή Ζοζέ Σόκρατες στην Πορτογαλία και την πρωτοφανή προσέλευση 303.000 μελών και φίλων του ΠΑΣΟΚ στις κάλπες για την ανάδειξη συνέδρων".

    ΤΟ ΕΘΝΟΣ επισημαίνει ότι "συμμετοχή ρεκόρ που δικαιώνει τον Γιώργο Παπανδρέου στις επιλογές του επιτεύχθηκε χθες κατά την ψηφοφορία για την εκλογή των αντιπροσώπων για το Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ".

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ υποστηρίζει ότι "την πλάτη τους γύρισαν τα μέλη και οι φίλοι του ΠΑΣΟΚ στις χθεσινές διαδικασίες νέων εγγραφών στο κόμμα και εκλογής των 4.000 συνέδρων κάτι που αναδεικνύει ως μείζον πρόβλημα την απροθυμία τους να ανέβουν στο τρένο της ανασυγκρότησης του Κινήματος".

    [15] Εκκλησία

    Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ γράφει ότι "υπεράκτια (οφσόρ) εταιρεία στα Παρθένα Νησιάτης Καραϊβικής χρησιμοποιούσε ο Μητροπολίτης Αττικής κ. Πεντελεήμων Μπεζενίτης για να διακινεί τα χρήματά του στο εξωτερικό, ενώ τουλάχιστον δεκαοκτώ τραπεζικοί λογαριασμοί είναι στο όνομά του σε ελληνικές τράπεζες! Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ αποκαλύπτει σήμερα ότι ο Μητροπολίτης Αττικής κ. Παντελεήμων που έχει τεθεί σε εξάμηνη αργία από τη Διαρκή Ιερά Σύνοδο είναι ιδιοκτήτης της εταιρείας High Sky Trading Ltd "Παράδεισος Εμπορική" σε ελεύθερη μετάφραση με έδρα τη νησί Τορόλα στις Παρθένους Νήσους".

    Η ΑΥΡΙΑΝΗ αναφέρει ότι "Μητροπολίτης λάδωσε ανακρίτρια και μάλιστα με επιταγή σύμφωνα με απόρρητο έγγραφο κρατικής υπηρεσίας που ερευνά υποθέσεις διαφθοράς στον χώρο της Δικαιοσύνης και της Εκκλησίας. Τόσο ο Μητροπολίτης όσο και η δικαστικός πρωταγωνιστούν στα σκάνδαλα που έχουν δει το φως της δημοσιότητας και συνδέονται με το βρώμικο κύκλωμα που έστηνε δικαστικές αποφάσεις".

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ εκτιμά ότι "άνδρα τίμιο και ικανό εξέλεξε η Ιεραρχία για Μητροπολίτη Πατρών. Αυτός δεν είναι άλλος από τον Αρχιγραμματέα της ΔΙΣ κ. Χρυσόστομο Σκλήφα. Γέννημα και θρέμμα της Αρκαδίας από το χωριό Λουκά. Πτυχιούχος της Ακαδημίας Τριπόλεως και κατόπιν της Θεολογικής Σχολής Αθηνών, Ιεροκήρυκας της Ιεράς Μητροπόλεως Μαντινείας καθ΄όσον και ηγούμενος της Ιεράς Μονής Βαρσών. Ο Λόγος του μεστός και ταπεινός αλλά και γεμάτος ευγνωμοσύνη. Απαίτησε και ζήτησε να μείνει μαζί του στο επισκοπείο και ο παραιτηθείς του Μητροπολιτικού Θρόνου Νικόδημος. Διαβεβαίωσε ότι θα βρίσκεται πάντα δίπλα στον Αρχιεπίσκοπο και τόνισε ότι δεν θα τον ποτίσει χολή και όξος, όπως πολλοί που ευεργετήθηκαν από αυτόν".


    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Monday, 21 February 2005 - 22:10:39 UTC