Read about The Pontian Genocide Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 05-02-22

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 22/2/2005
  • [02] Τίτλοι Εφημερίδων
  • [03] Εκκλησία της Ελλάδος-Απόστολος Βαβύλης
  • [04] Περιοδεία Μπους στην Ευρώπη
  • [05] Προσλήψεις στο Δημόσιο
  • [06] Τοπική Αυτοδιοίκηση
  • [07] Ευρωπαϊκή Επιτροπή-Κυβέρνηση
  • [08] Υγεία
  • [09] Αυξήσεις σε απόστρατους
  • [10] Αναδρομικά σε δημοσίους υπαλλήλους
  • [11] Οικονομία
  • [12] Ακίνητα
  • [13] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ
  • [14] Μετοχές

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 22/2/2005

    Η οικονομία της χώρας, οι έρευνες για τον εντοπισμό του Απόστολου Βαβύλη και η κρίση στους κόλπους της Εκκλησίας, είναι από τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού Τύπου.

    [02] Τίτλοι Εφημερίδων

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτση):Φθηνές λύσεις σε ακριβές περιοχές. Πού θα βρείτε ευκαιρίες για στέγη.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος): «Βιομηχανία» απαλλακτικών βουλευμάτων για «λαδιάρηδες» δημάρχους! Λειτουργούσε από το 1994.

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: Τα ήξερε όλα ο Χριστόδουλος. Συνέντευξη-βόμβα του Μητροπολίτη Καλαβρύτων κ. Αμβροσίου.

    Η ΑΠΟΦΑΣΗ: Αναδρομικά σε 130.000 δημ. υπαλλήλους. Από 176 έως 763 ευρώ.

    Η ΑΥΓΗ: Ο Μπους σε νέο περιτύλιγμα. Στην Ευρώπη για να «περάσει» την ίδια πολιτική.

    ΑΥΡΙΑΝΗ: Συνεργάτες του Βαβύλη 2 υπουργοί και πέντε στρατηγοί της Ελληνικής Αστυνομίας. Όπλα, ναρκωτικά, ξέπλυμα μαύρου χρήματος και εμπόριο ανθρωπίνων μελών, οι κοινές δραστηριότητες του Αλβανού μαφιόζου Αλί Μουτσάι με τον αρχιπράκτορα.

    ΤΟ ΒΗΜΑ: Ικέτες στις Βρυξέλλες. Η απογραφή, τα έργα, τα κονδύλια. Τα ανοιχτά προβλήματα και τα αιτήματα της ελληνικής κυβερνήσεως.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Ένοπλες Δυνάμεις και Σώματα Ασφαλείας: 100-120 ευρώ μηνιαίως σε χιλιάδες αποστράτους.

    ΕΘΝΟΣ: Νέοι φόροι βγαίνουν από το συρτάρι. Εισπρακτική επιδρομή με συνήθη θύματα τους καταναλωτές.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Η ΔΙΣ ζήτησε γρήγορα το νομοθετικό πλαίσιο από την Κυβέρνηση για να προχωρήσει στην κάθαρση κι έτσι οι κληρικοί θα κυκλοφορούν από δω και πέρα με «λευκά ράσα».

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Ύποπτη καρκινογόνος ουσία σε τρόφιμα. Αποσύρθηκαν ποσότητες σάλτσας με την επικίνδυνη ουσία που κυκλοφορούσαν στην Ελλάδα.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Προσλήψεις: Νέο πακέτο 4.528 θέσεων σε υπουργεία. Οι προθεσμίες που τρέχουν και οι προκηρύξεις που ετοιμάζονται.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Ξέπλυμα κόκας μέσω... ΟΠΑΠ. Πόρισμα ΣΔΟΕ: 20 εκ. ευρώ νομιμοποίησε ο βαρόνος της κοκαΐνης.

    ΕΣΤΙΑ: Καταργείται το διαβόητο ΣΔΟΕ. Επί 9 χρόνια στην υπηρεσία του ΠΑΣΟΚ.

    ESPRESSO: Όλη η αλήθεια για τη Γιάννα Αγγελοπούλου. Μετά την έντονη φημολογία για την κατάσταση της υγείας της.

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Απεσταλμένος του Βαβύλη στον Εισαγγελέα. Δ. Λινός: Να παραδοθεί αμέσως, αυτονόητη η δίκαιη δίκη στη Δημοκρατία.

    Ο ΛΟΓΟΣ: Στα ίχνη του Βαβύλη. Σε ρόλο... διαπραγματευτή για την παράδοση ο Τριανταφυλλάκης.

    ΤΑ ΝΕΑ: Αντίδωρο πολλών δισ. σε Χριστόδουλο. Εξόφληση γραμματίων από την κυβέρνηση.

    Η ΝΙΚΗ: Εκκλησία-γκέιτ. Κασέτες, «άγιες» επιχειρήσεις και υπόγειες διαδρομές.

    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Λυκο-φιλίες παζάρια και αντιθέσεις. Σήμερα οι σύνοδοι κορυφής ΗΠΑ-Ε.Ε. και ΝΑΤΟ.

    TRAFFIC NEWS: Στο αμήν ο μοναχός Ραφαήλ. Έτοιμος να παραδοθεί υπό όρους.

    Η ΧΩΡΑ: Παράδοση Βαβύλη με σκληρό παζάρι. Τι συζήτησε ο Τριανταφυλλάκης με τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου.

    City Press: Το νέο ΣΔΟΕ πιάνει δουλειά. Το υπουργείο Οικονομικών έδωσε στη δημοσιότητα τον τρόπο που θα λειτουργήσει η Υπηρεσία Ειδικών Ελέγχων.

    METRO: Κεσάτια στις εκπτώσεις. Θεαματική πτώση του τζίρου στα μαγαζιά σε σχέση με πέρυσι.

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: «Στο σκαμνί» 3 αξιωματικοί. Δεύτερο πόρισμα για το θάνατο των 5 στρατιωτών στον Έβρο.

    ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Υφυπουργός Οικονομικών: Πολυδύναμη νέα Θεσσαλονίκη. Χωρίς λόγια πια, αλλά με έργα.

    [03] Εκκλησία της Ελλάδος-Απόστολος Βαβύλης

    Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ σημειώνει ότι "παράδοση υπό όρους διαπραγματεύεται ο Απόστολος Βαβύλης. Ο "ειδικός απεσταλμένος του", Γιάννης Τριανταφυλλάκης, φέρεται να διαπραγματεύεται τόσο τους όρους κράτησής του, αφού, όπως παραδέχθηκε, "τρέμει την ιδέα της φυλακής", όσο και τους τρόπους διεξαγωγής "δίκαιης δίκης". Μάλιστα, δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο να ζητήθηκαν και ανταλλάγματα για την ποινική μεταχείρισή του".

    Τα ΝΕΑ εκτιμούν ότι "προεκλογικά γραμμάτια πολλών δισεκατομμυρίων δραχμών εξοφλεί στην Εκκλησία η κυβέρνηση. Με χαριστική διάταξη μηδενίζεται ο φόρος εισοδήματος για ενοίκια που εισπράττουν οι ιεροί ναοί και οι μητροπόλεις".

    Η Traffic News προσθέτει ότι "στο "αμήν" βρίσκεται πλέον ο "μοναχός Ραφαήλ" και κάτω από το βάρος των εξελίξεων, είναι έτοιμος να παραδοθεί. Όλα τα στοιχεία που έρχονται στην επικαιρότητα δείχνουν πλέον πως ο Απόστολος Βαβύλης, κάνει ένα σκληρό παζάρι για να εξασφαλίσει τις εγγυήσεις που ζητεί προκειμένου να παραδοθεί στις Αρχές και να δοθεί τέλος σε ένα θρίλερ, που παίζεται τον τελευταίο καιρό".

    Η ΧΩΡΑ επισημαίνει ότι "την παράδοσή του υπό όρους διαπραγματεύεται ο Βαβύλης μέσω του Τριανταφυλλάκη. Ο απόστρατος αξιωματικός της ΕΛΑΣ επισκέφθηκε τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου μεταφέροντας το αίτημα του καταζητούμενου για "δίκαιη δίκη". Την ίδια ώρα ο αρχιμανδρίτης Φαρμάκης αποδεχόταν ότι πήγε στη γιάφκα του Χολαργού. Το παζλ των αποκαλύψεων οδηγεί στη Χρυσοπηγή".

    Η ΝΙΚΗ ισχυρίζεται ότι "στη δίνη νέων αποκαλύψεων για βρόμικο χρήμα, ύποπτες συναλλαγές και μυστικές συμφωνίες, η Διαρκής Ιερά Σύνοδος συνεχίζει τις συνεδριάσεις της, με φανερή πλέον την αμηχανία στους χειρισμούς και τις αποφάσεις".

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ υπογραμμίζει ότι "η κάθαρση στην Εκκλησία είναι γεγονός. Αν υπάρξει καθυστέρηση είναι για την νομοθετική ρύθμιση. Λεκέδες στα ράσα των κληρικών δεν πρόκειται να υπάρξουν. Θα κυκλοφορούν με "Λευκά ράσα", όπως μας εκμυστηρεύθηκε Μητροπολίτης και ο τίτλος είναι συμβολικός. Συγκεκριμένα χθες υπήρξαν ραγδαίες εξελίξεις οι οποίες θα έχουν καθοριστικό ρόλο στο μέλλον της Ελλαδικής Εκκλησίας".

    Η ΑΥΡΙΑΝΗ τονίζει ότι "με πάταγο καταρρέει η πυραμίδα που είχε στήσει ο Απόστολος Βαβύλης με τα υψηλά κλιμάκια της Ελληνικής Αστυνομίας και το άμεσο περιβάλλον δύο υπουργών που πέρασαν από το υπουργείο Δημόσιας Τάξης".

    Σύμφωνα με την Espresso "δύο καταθέσεις-φωτιά έρχονται να αποκαλύψουν τις άγνωστες και σκοτεινές πλευρές της δράσης του Απόστολου Βαβύλη, του ανθρώπου ο οποίος τις τελευταίες ημέρες συνταράσσει συθέμελα την ελληνική Εκκλησία".

    Ο ΛΟΓΟΣ γράφει ότι "εντάθηκε χθες η φημολογία ότι επίκειται η παράδοση -ή ενδεχομένως η σύλληψη- του Απόστολου Βαβύλη. Στο γραφείο του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Δημήτρη Λινού, προσήλθε χθες ο απόστρατος αξιωματικός της ΕΛΑΣ, Γιάννης Τριανταφυλλάκης, προκειμένου να διαπραγματευτεί την παράδοση του καταζητούμενου από την Ιντερπόλ, Απόστολου Βαβύλη".

    [04] Περιοδεία Μπους στην Ευρώπη

    Η ΑΥΓΗ αναφέρει ότι "σε επίθεση φιλίας, η οποία ωστόσο προϋποθέτει μεγάλες ποσότητες αφέλειας για να γίνει πιστευτή, επιδίδεται από χθες ο Τζορτζ Μπους έναντι της "Γηραιάς Ευρώπης".

    Ο ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ γράφει ότι "οι έντονες διαβουλεύσεις και τα παζάρια, για νέα μοιρασιά των αγορών και νέους ρόλους στο πλαίσιο της νέας τάξης, χαρακτηρίζουν την περιοδεία του Αμερικανού Προέδρου στην Ευρώπη και τις επαφές του με τους ηγέτες της ΕΕ στις Βρυξέλλες".

    [05] Προσλήψεις στο Δημόσιο

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ υποστηρίζει ότι "πράσινο φως" για 2.477 νέες προσλήψεις στο Δημόσιο έδωσε η διυπουργική επιτροπή, ενώ 953 μερικής απασχόλησης ενέκρινε το ΑΣΕΠ. Τρέχουν οι προθεσμίες για άλλες 1.098 θέσεις".

    [06] Τοπική Αυτοδιοίκηση

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζου) γράφει ότι "φάμπρικα απαλλακτικών βουλευτών για "λαδιάρηδες" δημάρχους και κοινοτάρχες λειτουργούσε εδώ και χρόνια με αποτέλεσμα αιρετοί που αποδεδειγμένα είχαν συναλλαγές "κάτω από το τραπέζι" να κυκλοφορούν ανάμεσά μας "ως αθώες περιστερές" δρέποντας τους καρπούς των παράνομων πράξεών τους".

    [07] Ευρωπαϊκή Επιτροπή-Κυβέρνηση

    ΤΟ ΒΗΜΑ επισημαίνει ότι "τα ανοιχτά μέτωπα με τις Βρυξέλλες (η περικοπή πόρων του Γ'ΚΠΣ, τα προγράμματα του τέταρτου "πακέτου" και η οριστικοποίηση του ελλείμματος του 2004) προσπαθεί να κλείσει η κυβέρνηση εν όψει της κατάθεσης σε λίγες ημέρες του Προγράμματος Σταθερότητας όπου θα περιλαμβάνονται τα πρώτα μέτρα μετά την επιτήρηση".

    [08] Υγεία

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ αναφέρει ότι "συναγερμός έχει σημάνει σε ολόκληρη την Ευρώπη . Ευρείας κατανάλωσης τρόφιμα περιέχουν την απαγορευμένη ουσία SUDAN 1 .Συνήθως χρησιμοποιείται για τη βαφή διαλυτικών, γυαλιστικών πατωμάτων, παπουτσιών ακόμη και κεριών. 397 προϊόντα αποσύρθηκαν στη Μ. Βρετανία και ακολουθούν άλλα 100. Δύο σάλτσες με την ύποπτη ουσία εντοπίστηκαν και αποσύρθηκαν στην Ελλάδα, ενώ συνεχίζεται ο έλεγχος. Δεσμεύτηκαν οι ποσότητες, αν και κυκλοφορούν στην ελληνική αγορά 16 μήνες".

    [09] Αυξήσεις σε απόστρατους

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ εκτιμά ότι "συνεπής στις προεκλογικές δεσμεύσεις της η κυβέρνηση θα δώσει μέσα στο προσεχές διάστημα οριστικό τέλος στις συντάξεις δύο και τριών ταχυτήτων που δημιούργησε το ΠΑΣΟΚ για περίπου 90.000 απόστρατους αξιωματικούς των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας".

    [10] Αναδρομικά σε δημοσίους υπαλλήλους

    Η ΑΠΟΦΑΣΗ υποστηρίζει ότι "εκατόν τριάντα χιλιάδες δημόσιοι υπάλληλοι και συνταξιούχοι του Δημοσίου θα λάβουν αναδρομικά έως 763 ευρώ καθώς την Παρασκευή θα καταβληθεί η δεύτερη δόση του οικογενειακού επιδόματος".

    [11] Οικονομία

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ γράφει ότι "ευθύνες της διοίκησης, στελεχών και υπαλλήλων του ΟΠΑΠ κατά τη διετία 2002-2004 διαπιστώνει η έρευνα του ΣΔΟΕ για το ξέπλυμα τουλάχιστον 20 εκατ. ευρώ από τον προφυλακισμένο για διακίνηση 5,5 τόνων κοκαΐνης Αλ. Αγγελόπουλου. Το πόρισμα βρίσκεται στη Δικαιοσύνη και περιγράφει όλα τα χαλασμένα γρανάζια του συστήματος πλύσης με τα κερδισμένα δελτίων των παιχνιδιών του ΟΠΑΠ . Η τότε διοίκηση καταθέτει "γνώση" του προβλήματος και επιρρίπτει τις ευθύνες σε υπαλλήλους".

    Η ΕΣΤΙΑ προσθέτει ότι "όμως το ΣΔΟΕ εκφυλίσθηκε και ως προς αυτήν καθ΄εαυτην την λειτουργία του. Κάποιοι ούτε καν γνωρίζουν ότι το ΣΔΟΕ ήταν αρμόδιο για την καταπολέμηση πάσης φύσεως οικονομικών εγκλημάτων αφού από την πρώτη στιγμή λειτουργούσε περίπου ως "υπερ-Εφορία' . Τα στελέχη του υποτίθεται ότι ήταν "αδιάφθορα" και προέβαιναν σε προσθέτους φορολογικούς ελέγχους για να παταχθή η διαφθορά στους κόλπους των εφοριακών.

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ υποστηρίζει ότι "με κινητήριο μοχλό την επέκταση των καταναλωτικών και στεγαστικών δανείων, οι τράπεζες αναμένεται να εμφανίσουν τις επόμενες μέρες σημαντικά κέρδη για το 2004, που εκτιμάται ότι κατά μέσον όρο θα αυξάνονται κατά 30%. Η σημαντική βελτίωση της κερδοφορίας των τραπεζών προκύπτει κυρίως από την επέκταση των δανείων προς ιδιώτες καθώς τα περιθώρια κερδών από πιστωτικές κάρτες, καταναλωτικά και στεγαστικά δάνεια αλλά και δάνεια σε μικρές επιχειρήσεις είναι πολύ υψηλότερα από των δανείων προς τις μεγάλες επιχειρήσεις".

    ΤΟ ΕΘΝΟΣ αναφέρει ότι "αυξήσεις στους φόρους κατανάλωσης που πλήττουν κυρίως τα ευρεία λαϊκά στρώματα περικοπές δαπανών και φοροεπιδρομές των ελεγκτικών οργανώσεων στην αγορά και τις επιχειρήσεις σχεδιάζει το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης, με στόχο τη μείωση του ελλείμματος σε επίπεδα κάτω από το 3% το 2006".

    Σύμφωνα με τη METRO "σφίγγει ασφυκτικά ο κλοιός για τα εμπορικά καταστήματα της χώρας τα οποία παρά τις γενναίες εκπτώσεις που σε πολλές περιπτώσεις ξεπέρασαν το 60% δεν κατάφεραν να αντισταθμίσουν τις απώλειες των προηγούμενων μηνών".

    H CITY PRESS σημειώνει ότι "το υπουργείο Οικονομικών έδωσε στη δημοσιότητα τον τρόπο που θα λειτουργήσει η Υπηρεσία Ειδικών Ελέγχων. Στόχος της κυβέρνησης η καταπολέμηση της διαφθοράς αλλά και η μεγάλη αύξηση των δημοσίων εσόδων. Η υστέρηση στα δημόσια έσοδα που καταγράφηκε τον Ιανουάριο επιταχύνει τη δημιουργία της νέας υπηρεσίας".

    [12] Ακίνητα

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτση) γράφει ότι "σπίτια σε τιμές που μπορούν να πληρώσουν ακόμη και αγοραστές με μεσαία αγοραστική δύναμη προσφέρει αγορά ακινήτων των βορείων προαστίων που παραδοσιακά έχει συνδεθεί στη συνείδηση των περισσότερων με υψηλές τιμές".

    [13] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ

    Οι πρωτοσέλιδοι τίτλοι του σημερινού οικονομικού Τύπου είναι οι εξής:

    ΕΞΠΡΕΣ: "Κινήσεις απεξάρτησης. Μεγαλύτερη διασπορά των μετοχών τους στο εξωτερικό επιδιώκουν οι τράπεζες".

    ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Αρχίζει από τον ΟΤΕ η άρση της μονιμότητας. Κατ΄αρχήν συμφωνία Π. Βουρλούμη και ΟΜΕ-ΟΤΕ για την εθελουσία έξοδο".

    ΚΕΡΔΟΣ: "Πακτωλός" 5 δισ. ευρώ σε μετόχους και εταίρους. Αναπροσαρμογή αξιών των ακινήτων".

    ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Νέα φορολογικά μέτρα υπέρ των επιχειρήσεων. Ρυθμίσεις για τις εκπτώσεις δαπανών και τις ζημιές συναλλάγματος".

    [14] Μετοχές

    ΤΟ ΚΕΡΔΟΣ υποστηρίζει ότι "σε πάνω από 5 δισ. ευρώ υπολογίζονται οι υπεραξίες που θα προκύψουν από τις αναπροσαρμογές αξιών των ακινήτων σε όφελος των μετόχων και εταίρων των εισηγμένων, Α.Ε. εκτός χρηματιστηρίου, ΕΠΕ, συνεταιρισμών, Ο.Ε., Ε.Ε. και ατομικών επιχειρήσεων".
    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Tuesday, 22 February 2005 - 22:29:17 UTC