Visit the Infoxenios - Tourist information about Greece Mirror on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 17 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 05-02-11

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 11/2/2005
  • [02] Τίτλοι Εφημερίδων
  • [03] ΣτΕ - Νυχτερινά κέντρα
  • [04] Εκκλησία της Ελλάδος
  • [05] Δημοσιογράφοι
  • [06] Οικονομία-Ανάπτυξη
  • [07] Υγεία
  • [08] Κ. Καραμανλής
  • [09] Εργασιακό
  • [10] Ασφαλιστικό
  • [11] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ
  • [12] Ενίσχυση ιδιωτικών επιχειρήσεων

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 11/2/2005

    Η οικονομία και η αναπτυξιακή πολιτική , η διαφθορά στην Εκκλησία της Ελλάδος και το Ασφαλιστικό είναι από τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού Τύπου.

    [02] Τίτλοι Εφημερίδων

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης): Πού κρύβεται ο Απόστολος Βαβύλης. Πίνει τον καφέ του κάτω από το μύτη της ΕΛ.ΑΣ.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος): Βόρβορος!... Προκαταρκτική για τον Βαβύλη ή Φωκά ή Αναγνωστάκη ή Ραφαήλ ή Απόστολο...

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: Αγιον Όρος διαψεύδει Χριστόδουλο. Ο ηγούμενος της Μονής Γρηγορίου, Γεώργιος αποκαλύπτει.

    Η ΑΠΟΦΑΣΗ: Λουκέτο σε νυχτερινά κέντρα. Απόφαση - σταθμός του ΣτΕ.

    Η ΑΥΓΗ: Εκπτώσεις στις ...υποσχέσεις! Η Οικονομία στον αστερισμό της "απογραφής".

    ΑΥΡΙΑΝΗ: Με πλάτες του Σημίτη ο πράκτορας της Μοσάντ αλώνιζε στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης και την ΕΥΠ, ενώ είχε επισκεφθεί και το Μέγαρο Μαξίμου.

    ΤΟ ΒΗΜΑ: "Καίνε" την κυβέρνηση Οικονομία και Συνδικάτα. Μυστικές μετρήσεις δείχνουν υποχώρηση της δημοτικότητας του κ. Καραμανλή.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Αλλαγές - τομές στη λειτουργία του ΕΣΥ. Προσλήψεις και οργανωτικές ανακατανομές για καλύτερες παροχές υγείας.

    ΕΘΝΟΣ: Δεν ήξερε... Ευ. Αντώναρος: Δεν γνώριζε ο πρωθυπουργός το μέγεθος του χάους στην Οικονομία.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Στόχος δεν είναι άλλος από τον Χριστόδουλο γι αυτό τους βαρέθηκε ο κόσμος γιατί κάπου αλλού το πάνε.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Τα έσπασαν για Ασφαλιστικό - εργασιακές σχέσεις. Αιφνιδίως αδιέξοδο στις σχέσεις κυβερνήσεως - συνδικαλιστικών οργανώσεων.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Προνόμια διπλωμάτη για τον Βαβύλη. Αποκάλυψη: Μετά την ΕΛ.ΑΣ. και την ΕΥΠ , προστατευόμενος και του ΥΠΕΞ.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Τα μυστήρια του Αγίου Όρους. Ο Χριστόδουλος έστειλε σε ηγούμενο τον καταζητούμενο Βαβύλη.

    ΕΣΤΙΑ: Η αλήθεια για την οικονομία. Οι ψευδολόγοι του ΠΑΣΟΚ έχουν αποθρασυνθή.

    ESPRESSO: Μητροπολίτης διατηρούσε ιερό... "πορνείο ανδρών". Συνέντευξη - βόμβα του γραμματέα του Ιερού Συνδέσμου Κληρικών Ελλάδος.

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Εργασιακό υπό την απειλή ανεργίας. Διάλογος για αλλαγή καθεστώτος - ΣΕΒ: Πλεονάζον προσωπικό στις επιχειρήσεις.

    Ο ΛΟΓΟΣ: Μεγάλη πτώση της δημοτικότητας Χριστόδουλου. Κύκλος επαφών του Αρχιεπισκόπου με μητροπολίτες.

    ΤΑ ΝΕΑ: Επιδρομή σε όρια ηλικίας - συντάξεις. Διπλό σοκ για τους τραπεζοϋπαλλήλους.

    Η ΝΙΚΗ: Ομολογία Χριστόδουλου. Με τις "ευλογίες" του πήγε ο Βαβύλης στο Άγιο Όρος.

    ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ + 13: Ο άνθρωπος με τα χίλια πρόσωπα. Η Βαβυλωνία του Βαβύλη.

    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Γόνιμη συζήτηση και αποφασιστικότητα. Συνεχίζονται οι εργασίες του 17ου συνεδρίου.

    TRAFFIC NEWS: Ιστός οργανωμένου εγκλήματος στην Εκκλησία. Συναξάρι αμαρτωλών ρασοφόρων.

    Η ΧΩΡΑ: Παρακράτος πίσω από το Ιερό της Εκκλησίας. Έμποροι ναρκωτικών με ράσα κινούνται ελεύθερα.

    City Press: Ξεφουσκώνει η ανάπτυξη. Ο ρυθμός οικονομικής ανάπτυξης πέφτει από το 4% προς το 3%.

    Μetro: Κλίμα απογοήτευσης. Αποκαλυπτική έρευνα για τα γεγονότα των τελευταίων ημερών.

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: "Βουτιά" Χριστόδουλου. Γκάλοπ-μήνυμα στην Εκκλησία για το βόρβορο.

    ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Αν είναι δυνατόν! χωρίς παιδοκαρδιολογική η Θεσσαλονίκη.

    [03] ΣτΕ - Νυχτερινά κέντρα

    Η ΑΠΟΦΑΣΗ γράφει ότι " λουκέτο σε νυχτερινά κέντρα, καταστήματα και γραφεία, τα οποία βρίσκονται σε κατοικημένες περιοχές, βάζει το Συμβούλιο της Επικρατείας".

    [04] Εκκλησία της Ελλάδος

    Η ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ + 13 αναφέρει ότι "πράκτορας της ΚΥΠ, έμπορος ναρκωτικών, εντεταλμένος πράκτορας (και "εκπρόσωπος" ισχυρών δημόσιων προσώπων...) που εκτελούσε διατεταγμένες υπηρεσίες, συνεργάτης της Μοσάντ, προμηθευτής του Δημοσίου έχοντας μάλιστα πουλήσει στο ελληνικό υπουργείο Δημόσιας Τάξης θωρακισμένα αυτοκίνητα! Ο βίος και η πολιτεία του Απόστολου Βαβύλη που χρησιμοποιούσε και το όνομα Απόστολος Φωκάς (διαθέτοντας βέβαια πλαστή ταυτότητα και διαβατήριο...) δεν έχει τέλος".

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ υποστηρίζει ότι "διαχρονικό αποδεικνύεται το ενδιαφέρον του αρχιεπισκόπου Χριστόδουλου για τον καταζητούμενο Απόστολο Βαβύλη".

    Σύμφωνα με την ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ "είπε ψέματα ο κ. Χριστόδουλος μετά την αποκάλυψη της συστατικής του επιστολής προς τον Βαβύλη το 1987. Ο ηγούμενος Γεώργιος Καψάνης που θεωρείται κορυφαία προσωπικότητα της Ορθοδοξίας, επιβεβαίωσε με βεβαίωσή του ότι ο Αρχιεπίσκοπος συνέχιζε να έχει σχέσεις με τον Βαβύλη έως και το Δεκέμβριο του 2002".

    Ο ΛΟΓΟΣ σημειώνει ότι "εν μέσω δίνης στην Εκκλησία, ραγδαία πτώση για πρώτη φορά σημειώνει η δημοτικότητα του Αρχιεπισκόπου Χριστόδουλου καταδεικνύει το βαρύμετρο του ΣΚΑΙ σε συνεργασία με τη VPRC. Η έρευνα διενεργήθηκε στις 7 και 9 Φεβρουαρίου σε δείγμα 1.000 ατόμων".

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ ( Ρίζου) εκτιμά ότι "καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις στην Εκκλησία. Καθημερινά οι καταγγελίες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας δημιουργούν μια νοσηρή ατμόσφαιρα και θλίψη στους πιστούς".

    Η ΑΥΡΙΑΝΗ γράφει ότι " η διαπλοκή του πράκτορα της MOSSANT και περιβόητου πρεζέμπορα Βαβύλη αγγίζουν ολόκληρο το στενό περιβάλλον του τέως πρωθυπουργού. Χαρακτηριστική στην κατεύθυνση αυτή είναι η επίσκεψη που έκανε ο Βαβύλης στο Νομάρχη Αχαΐας, Στάθη Αθανασόπουλο- Σερέτη όπου συνοδευόταν από το γνωστό αντιπρόσωπο της εταιρίας φωσφορικών λιπασμάτων, Γιάννη Κοντοθόδωρο, ο οποίος είναι στενός συνεργάτης του γαμπρού του Σημίτη, Γιώργου Αγγελόπουλου που ήταν και ο γενικός διευθυντής της εταιρίας".

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ αναφέρει ότι "πρωτοφανείς διαστάσεις προσλαμβάνει η υπόθεση του πολλαπλού πράκτορα Απ. Βαβύλη καθώς αποκαλύπτονται στοιχεία για τη συνεργασία του με την κυβέρνηση Σημίτη πέραν των καταγγελιών για τις σχέσεις του με τον Αρχιεπίσκοπο".

    Κατά τη ΝΙΚΗ "ολοένα και δυσχερέστερη γίνεται η θέση του Αρχιεπισκόπου Χριστόδουλου στη συνεχιζόμενη με μεγαλύτερη ένταση εκκλησιαστική κρίση μετά την αποκάλυψη πως ο ίδιος υπήρξε ο διάμεσος για να μεταβεί ο καταζητούμενος Απόστολος Βαβύλης στη Μονή του Οσίου Γρηγορίου κάτι που αναγκάστηκε να αποδεχτεί και ο ίδιος ο Προκαθήμενος της Ελλαδικής Εκκλησίας".

    Η ΧΩΡΑ γράφει ότι "ως απεσταλμένος του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων με την ιδιότητα...του μοναχού Ραφαήλ εμφανίστηκε στην Πάτρα πριν από τρία χρόνια ο καταζητούμενος διεθνώς Απόστολος Βαβύλης".

    Η TRAFFIC NEWS υποστηρίζει ότι "οσμή παρακράτους βγαίνει από την υπόθεση Βαβύλη που όλοι αρνούνται ότι τον γνωρίζουν αλλά τα στοιχεία που βγαίνουν στην επικαιρότητα δείχνουν στενές σχέσεις του με την Αρχιεπισκοπή , το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων, το υπουργείο Δημόσιας Τάξης και πάνω απ΄όλα με μυστικές υπηρεσίες της Ελλάδας και του Ισραήλ".

    [05] Δημοσιογράφοι

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ γράφει ότι "κανείς δημοσιογράφος δεν θα μπορεί να κατέχει πάνω από μία θέση στο Δημόσιο και ευρύτερο δημόσιο τομέα, σύμφωνα με το πλαίσιο κανόνων που θα ρυθμίζει τις επαγγελματικές σχέσεις των δημοσιογράφων το οποίο κατέθεσε ο υπουργός Επικρατείας Θεόδωρος Ρουσόπουλος στη δεύτερη και τελευταία συνάντηση που είχε με τους εκπροσώπους των κομμάτων και των δημοσιογραφικών ενώσεων''.

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτση) προσθέτει ότι "σύμφωνα με τις προτάσεις αυτές, οι δημοσιογράφοι που κατέχουν περισσότερες από μία θέσεις στο Δημόσιο θα πρέπει να επιλέξουν μέχρι το τέλος Ιουνίου ποια θέση θα κρατήσουν".

    [06] Οικονομία-Ανάπτυξη

    Η City Press τονίζει ότι "ο ρυθμός οικονομικής ανάπτυξης πέφτει από το 4% προς το 3%. Η επιβράδυνση του αναπτυξιακού ρυθμού μειώνει τα έσοδα του Δημοσίου, αυξάνει το έλλειμμα και κάνει σκληρότερα τα επερχόμενα μέτρα".

    Σύμφωνα με το ΒΗΜΑ "σε κεντρική αιτία φθοράς της δημοτικότητας του Πρωθυπουργού αναδεικνύεται η οικονομία, όπου η κρίση παίρνει επικίνδυνες διαστάσεις. Αυτό δείχνουν μυστικές μετρήσεις της Ρηγίλλης".

    Η ΑΥΓΗ γράφει ότι "με άλλοθι την "απογραφή", η κυβέρνηση επιχειρεί να εγκαταλείψει τις δεσμεύσεις για την οικονομία που ανέλαβε ο πρωθυπουργός τον Σεπτέμβριο στη Διεθνή Εκθεση Θεσσαλονίκης και να προετοιμάσει το έδαφος για σκληρά οικονομικά μέτρα".

    [07] Υγεία

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ υπογραμμίζει ότι "αλλαγές-τομές στο χώρο της Υγείας προβλέπει το νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης για τις "Οργανωτικές και διοικητικές αλλαγές στο ΕΣΥ".

    [08] Κ. Καραμανλής

    Η ΕΣΤΙΑ ισχυρίζεται ότι "ποτέ άλλοτε από το 1981 και έπειτα, ο Πρωθυπουργός της χώρας δεν είχε τέτοια ευρύτατη στήριξη και αποδοχή της κοινής γνώμης, σε ποσοστά που υπερβαίνουν κατά πολύ την πολιτική αποδοχή σε κομματικά πλαίσια. Αποδοχή που προσλαμβάνει έτσι τον χαρακτήρα της εμπιστοσύνης προς τον θεσμό και την αποτελεσματική λειτουργία του".

    [09] Εργασιακό

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ επισημαίνει ότι "τις υπαρκτές ανησυχίες για τη βιωσιμότητα πολλών επιχειρήσεων, εξαιτίας στρεβλώσεων στο εργασιακό καθεστώς, με την ανάγκη διεξαγωγής ανοιχτού διαλόγου για το κρίσιμο αυτό θέμα, επιχειρεί να συνδυάσει η κυβέρνηση".

    [10] Ασφαλιστικό

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ υποστηρίζει ότι "σε τροχιά μετωπικής σύγκρουσης έχουν μπει κυβέρνηση και συνδικάτα για το Ασφαλιστικό και τις εργασιακές σχέσεις, ενώ το ακανθώδες θέμα του Ασφαλιστικού των τραπεζοϋπαλλήλων, βρίσκεται και πάλι στο ..."σημείο μηδέν".

    Το ΕΘΝΟΣ αναφέρει ότι "σε αύξηση των ορίων ηλικίας έως και 10 χρόνια και σε μείωση των συντάξεων οδηγούν, σύμφωνα με τη ΓΣΕΕ, οι κυβερνητικές θέσεις".

    Η Espresso γράφει ότι "την αποχώρησή της από την τριμερή επιτροπή διαλόγου για το ασφαλιστικό των τραπεζοϋπαλλήλων, μία μόλις μέρα μετά την πρώτη συνεδρίασή της, αποφάσισε η εκτελεστική γραμματεία της ΟΤΟΕ".

    Τα ΝΕΑ προσθέτουν ότι "επιδρομή στα όρια ηλικίας και τις συντάξεις των εργαζομένων στις τράπεζες αποτελεί η πρόταση-σοκ του υπουργείου Οικονομίας, με την οποία επανέρχεται ο νόμος Σιούφα".

    Ο ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ σημειώνει ότι "την πλήρη ανατροπή των ασφαλιστικών δικαιωμάτων των τραπεζοϋπαλλήλων αλλά και του συνόλου των εργαζομένων έχει στόχο το σχέδιο της κυβέρνησης της ΝΔ για τους τραπεζοϋπαλλήλους, εφαρμόζοντας πιστά τα όσα ορίζει ο αντιασφαλιστικός νόμος Ρέππα".

    Η METRO εκτιμά ότι "ραγδαίες είναι οι εξελίξεις γύρω από το Ασφαλιστικό των τραπεζών, καθώς η ΟΤΟΕ αποφάσισε χθες να αποχωρήσει από τον διάλογο".

    [11] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ

    Οι πρωτοσέλιδοι τίτλοι του σημερινού οικονομικού Τύπου είναι οι εξής:

    ΕΞΠΡΕΣ: "Αντίσταση" στις αλλαγές. Μέτωπο συνδικάτων κατά των μεταρρυθμίσεων σε ασφαλιστικό και εργασιακά".

    ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Σε τροχιά σύγκρουσης κυβέρνηση-συνδικάτα. ΓΣΕΕ-ΟΤΟΕ αποχωρούν από τον διάλογο για ασφαλιστικό-εργασιακό".

    ΚΕΡΔΟΣ: "Βλέπω πρόωρες εκλογές το 2006. Αποκλειστική συνέντευξη του Άκη Τσοχατζόπουλου".

    ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "460 εκατ. ευρώ για ενίσχυση ιδιωτικών επενδύσεων. Η ΕΕ ενέκρινε τον αναπτυξιακό νόμο".

    [12] Ενίσχυση ιδιωτικών επιχειρήσεων

    Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ γράφει ότι "Ποσό 460 εκατ. ευρώ, περίπου, θα διατεθεί φέτος από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων για την ενίσχυση των ιδιωτικών επενδύσεων οι οποίες θα υπαχθούν στο νέο αναπτυξιακό νόμο 3299/2004. Αυτό προκύπτει από τα στοιχεία τα οποία παρέσχε το υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή".
    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Friday, 11 February 2005 - 23:16:31 UTC