Visit the Cyprus News Agency (CNA) Archive Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 05-02-09

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 9/2/2005
  • [02] Τίτλοι Εφημερίδων
  • [03] Η εκλογή του Κάρολου Παπούλια στην Προεδρία της Δημοκρατίας
  • [04] Εκκλησία της Ελλάδος
  • [05] Κ. Καραμανλής στην ΚΟ της ΝΔ
  • [06] 17ο Συνέδριο ΚΚΕ
  • [07] Επιδοτούμενα προγράμματα
  • [08] Κυπριακό
  • [09] Νέες θέσεις εργασίας
  • [10] Αλλαγές στη φορολογική κλίμακα - Οικονομία
  • [11] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ
  • [12] Αναπτυξιακός νόμος

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 9/2/2005

    Η εκλογή του Κάρολου Παπούλια ως προέδρου της Δημοκρατίας, τα σκάνδαλα στους κόλπους της εκκλησίας και οι αλλαγές στη φορολογική κλίμακα είναι από τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού Τύπου.

    [02] Τίτλοι Εφημερίδων

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης): Χωρίς διαγωνισμό 3.534 προσλήψεις. Σε νομαρχίες, δήμους, τράπεζες. Ευκαιρίες εργασίας για 6.200 άτομα με προγράμματα του ΟΑΕΔ.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος): Κάθαρση, Διαφάνεια, Νομιμότητα παντού. Μπροστάρηδες κατά της Διαφθοράς πρωθυπουργός - κυβέρνηση. "Δεν θα διαβρώσει η σκουριά την περηφάνια των Ελλήνων!".

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: Ο Χριστόδουλος, το Ισραήλ κι εγώ. Ο Απόστολος Βαβύλης μπλέκει "θεούς και δαίμονες" στη δεύτερη κατάθεση.

    Η ΑΠΟΦΑΣΗ: Τα μυστικά για να πληρώσετε λιγότερους φόρους. Αποκαλυπτική εγκύκλιος του υπουργείου Οικονομικών.

    Η ΑΥΓΗ: Απαισιοδοξία για την οικονομία. Σήμερα η Κομισιόν εγκρίνει τις "συστάσεις".

    ΑΥΡΙΑΝΗ: Αυτός έβγαλε στο κλαρί τον Γιοσάκη. Ο Μητροπολίτης παλαιοημερολογιτών Θεσσαλονίκης Ευθύμιος Ορφανός. Καταγγελία - σοκ από τον Αρχιμανδρίτη.

    ΤΟ ΒΗΜΑ: Νίπτει τας χείρας ο Πρωθυπουργός για τον Αρχιεπίσκοπο. Η κυβέρνηση τηρεί τακτική Πόντιου Πιλάτου στην εκκλησιαστική κρίση. Σύσσωμο το ΠΑΣΟΚ υπέρ του διαχωρισμού.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Επιδοτήσεις έως 75.000 ευρώ σε γυναίκες. Δικαιούχοι: Άνεργες, μισθωτές, συνταξιούχοι, ελεύθεροι επαγγελματίες. Το νέο πρόγραμμα για το εμπόριο, τη μεταποίηση και τον Τουρισμό.

    ΕΘΝΟΣ: Μείωση εισακτέων σε Πανεπιστήμια - ΤΕΙ. Οι εισηγήσεις των πρυτάνεων στο Υπουργείο Παιδείας.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Ενώ ο Μητροπολίτης Θεσσαλιώτιδος επιμένει να μην μπει η υπόθεσή του στο ΑΡΧΕΙΟ: Αγρατζούνιστος βγήκε από την Δ.Ι.Σ. ο Θεόκλητος.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Προς χωρισμό κράτους - Εκκλησίας. Όπως προκύπτει από δηλώσεις και κινήσεις πολιτικών και κομμάτων.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Οι αλλαγές στους φόρους για μισθούς - συντάξεις. Εγκύκλιος: Αυξάνονται αφορολόγητα όρια και εκπτώσεις δαπανών.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Ιερό φίμωτρο. Ο Χριστόδουλος απαγόρευσε τις δηλώσεις στους κληρικούς.

    ΕΣΤΙΑ: Πόθεν έσχες στους Ιεράρχες. Να ελεγχθούν φορολογικώς για τα "τυχερά".

    ESPRESSO: Ο Παντελεήμονας και το αυθαίρετο παλάτι της Κερατέας. Μέγα το ερωτηματικό: Γιατί δεν έχει κατεδαφιστεί εδώ και 7 χρόνια;

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Η Πολιτεία αφυπνίζεται από την κρίση στην Ιεραρχία. Συγκεντρώνεται το "ροζ" υλικό.

    Ο ΛΟΓΟΣ: Βίοι... "Αγίων" και άλλων παρατρεχάμενων. Οξύνεται η κρίση. Καμία σχέση μεταξύ Χριστόδουλου και Βαβύλη, υποστηρίζει η Αρχιεπισκοπή.

    ΤΑ ΝΕΑ: Πρεμιέρα συγκατοίκησης με 279 "ναι". Πανηγυρική εκλογή Παπούλια.

    Η ΝΙΚΗ: Ο πρώτος κεντροαριστερός Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Με ρεκόρ 279 ψήφων εκλέχθηκε ο Κάρολος Παπούλιας.

    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: 17ο Συνέδριο ΚΚΕ. Για το Λαό, Τη Λαϊκή Συμμαχία, Το Σοσιαλισμό.

    TRAFFIC NEWS: Τα μυστικά ραντεβού Βαβύλη με Χριστόδουλο και Ειρηναίο. Ερωτήματα - φωτιά για τις σχέσεις Αρχιεπισκόπου - Βαβύλη. Τι υποστηρίζει σε ένορκη βεβαίωσή του ο καταζητούμενος.

    Η ΧΩΡΑ: "Με σύσταση Χριστόδουλου πήγα δίπλα στον Ειρηναίο". Αποκαλυπτικά ντοκουμέντα στη "ΧΩΡΑ": τι ισχυρίζεται σε κατάθεσή του ο καταζητούμενος έμπορος ναρκωτικών Βαβύλης.

    City Press: Καραμανλής: Κάθαρση και όποιος αντέξει.

    Μetro: Σκληρό πολιτικό πόκερ. Σε διαφορετικό μήκος κύματος κυβέρνηση και ΠΑΣΟΚ ζητούν κάθαρση.

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: Νέα καταγγελία για εφέτη...Για απόπειρα επηρεασμού ειρηνοδίκη στη Θεσσαλονίκη.

    ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Ο Κάρολος Παπούλιας νέος πρόεδρος Δημοκρατίας. Αναδείχθηκε χθες με 279 ψήφους στη Βουλή.

    [03] Η εκλογή του Κάρολου Παπούλια στην Προεδρία της Δημοκρατίας

    Η ΕΣΤΙΑ υποστηρίζει ότι "η εκλογή του κ. Καρ. Παπούλια γίνεται υπό τους καλύτερους οιωνούς για τον θεσμό του Προέδρου της Δημοκρατίας. Σηματοδοτεί αναμφισβήτητα ουσιαστική πρόοδο των πολιτικών μας ηθών, η οποία αποδεικνύει αντίστοιχη πρόοδο του πολιτεύματος. Η αρχή της προόδου αυτής πρέπει να τοποθετηθή στην εκλογή του κ. Κων. Στεφανόπουλου. Εκείνος είναι ο πρώτος Πρόεδρος διακομματικής συμπράξεως".

    Η ΝΙΚΗ γράφει ότι "τον πρώτο κεντροαριστερό Πρόεδρο της Δημοκρατίας απέκτησε η Ελλάδα μετά τη χθεσινή πανηγυρική εκλογή του Κάρολου Παπούλια με ρεκόρ ψήφων, στο ύπατο πολιτειακό αξίωμα".

    ΤΑ ΝΕΑ επισημαίνουν ότι "μια νέα περίοδος συγκατοίκησης στην ηγεσία της χώρας αρχίζει με τη χθεσινή πανηγυρική εκλογή του Κάρολου Παπούλια στην Προεδρία της Δημοκρατίας".

    Το ΕΘΝΟΣ ισχυρίζεται ότι "κατάκτηση για τον πολιτικό μας πολιτισμό" χαρακτήρισε την επιτευχθείσα συναίνεση στο πρόσωπό του ο Κ. Παπούλιας, αμέσως μετά την ανακοίνωση του αποτελέσματος της ψηφοφορίας από την πρόεδρο της Βουλής Άννα Ψαρούδα-Μπενάκη.

    Ο ΛΟΓΟΣ υπογραμμίζει ότι "ιστορική ημέρα η χθεσινή καθώς εξελέγη ο έκτος πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας. Διάδοχος του Κωστή Στεφανόπουλου είναι ο Κάρολος Παπούλιας, ο οποίος συγκέντρωσε τις ψήφους 279 βουλευτών, με φανερή ονομαστική ψηφοφορία".

    [04] Εκκλησία της Ελλάδος

    Η METRO υποστηρίζει ότι "αίσθηση προκάλεσαν οι δηλώσεις που έκανε χθες ο ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ Νίκος Σηφουνάκης, ο οποίος ζήτησε την παραίτηση του Αρχιεπισκόπου Χριστόδουλου θεωρώντας ότι είναι ο μεγάλος υπεύθυνος για όσα συμβαίνουν τον τελευταίο καιρό στον χώρο της Εκκλησίας".

    Η ΑΥΡΙΑΝΗ αναφέρει ότι "ανατριχιαστικές αποκαλύψεις κάνει ο Αρχιμανδρίτης Ιάκωβος Γιοσάκης για το πώς ο παλαιοημερολογίτης Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Ευθύμιος Ορφανός τον έβγαλε στο κλαρί στα 18 του χρόνια. Μάλιστα ο ίδιος ο Μητροπολίτης δεν δίστασε να προσλάβει κληρικό, ο οποίος είχε τιμωρηθεί από την Ιερά Σύνοδο επειδή ασελγούσε σε 15χρονες καλόγριες".

    Σύμφωνα με τον ΕΛΕΥΘΕΡΟ "ο πλήρης διαχωρισμός Εκκλησίας - κράτους τίθεται εκ νέου επί τάπητος, μετά τις συγκλονιστικές αποκαλύψεις περί σκανδάλων, στα οποία ενέχονται ιεράρχες και ιερωμένοι της Ελλαδικής Ορθόδοξης Εκκλησίας".

    H TRAFFIC NEWS γράφει ότι "μία υπόθεση που ξεκίνησε ως μία ακόμη ιστορία για σκάνδαλα, ρασοφόρων και δικαστικών, κατέληξε πλέον να είναι μία από τις σκοτεινότερες όλων των εποχών με απροσδιόριστες συνέπειες για την ιεραρχία της ελληνικής εκκλησίας".

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ σημειώνει ότι "ο Αρχιεπίσκοπος ουδέποτε απέστειλε ουδέναν στα Ιεροσόλυμα ως επίσημο ή ανεπίσημο εκπρόσωπό του, προκειμένου να συμβάλει δήθεν στην εκλογή του πατριάρχη Ιεροσολύμων στο αξίωμα αυτό ή να τον ενισχύσει δήθεν μετά την εκλογή του" τονίζεται σε ανακοίνωση που εξέδωσε χθες η Αρχιεπισκοπή σε απάντηση όσων λέγονται και γράφονται για σχέση του Αρχιεπισκόπου με τον Απόστολο Βαβύλη".

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ επισημαίνει ότι "νέο ολίσθημα χθες με την απόφαση της Συνόδου που θέτει φραγμούς στις εμφανίσεις των μητροπολιτών στα ΜΜΕ. Σκληρή απάντηση του Ζακύνθου που πέραν των άλλων ερωτά αν το φίμωτρο ισχύει και για τον Χριστόδουλο. Επιμένει ο Αρχιεπίσκοπος: "Ουδέποτε απέστειλα ουδένα στα Ιεροσόλυμα". Ανακρίσεις για τον Θεσσαλιώτιδος Θεόκλητο".

    Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ ισχυρίζεται ότι "μετά από αίτηση δικαστικής συνδρομής του Ισραήλ στην Ελληνική Δικαιοσύνης ο Βαβύλης καταθέτει ενόρκως στο 2004 κα η βεβαίωσή του διαβιβάζεται επίσημα μέσω της Εισαγγελίας! Τα μυστήρια πολλαπλασιάζονται".

    ΤΟ ΒΗΜΑ εκτιμά ότι "τακτική Πόντιου Πιλάτου τηρεί ο κ. Κ. Καραμανλής απέναντι στον Αρχιεπίσκοπο αποφεύγοντας να πάρει οποιαδήποτε πρωτοβουλία για την κρίση που ταλανίζει την Εκκλησία και καλώντας απλώς τον κ. Χριστόδουλο να πάρει "τολμηρές πρωτοβουλίες αυτοκάθαρσης".

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ υποστηρίζει ότι "η πρωτοφανής χρήση μαγνητοταινιών, βίντεο και φωτογραφιών με πτυχές του ιδιωτικού βίου προσώπων γεννώντας αλυσιδωτές κρίσεις στην Εκκλησία της Ελλάδος, προκαλεί έστω και καθυστερημένα τις πρώτες συντεταγμένες αντιδράσεις των θεσμικών οργάνων της πολιτείας. Η Αρχή Προστασία Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα μελετά ήδη τις κασέτες και τα βίντεο εκπομπών που κατέπληξαν πολλαπλώς το πανελλήνιο και προχωρεί σε συγκέντρωση του επίμαχου υλικού ".

    [05] Κ. Καραμανλής στην ΚΟ της ΝΔ

    Η CITY PRESS υποστηρίζει ότι "ο πρωθυπουργός ξεκαθάρισε ότι επιβάλλεται η εξυγίανση της Εκκλησίας, της Δικαιοσύνης και του δημοσίου βίου γενικότερα. Επανέλαβε ότι η κυβέρνησή του δεν θα συμβιβαστεί με φαινόμενα διαφθοράς και διαπλοκής".

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζου) γράφει ότι "μηδενική ανοχή στη διαπλοκή και τη διαφθορά" είναι το μήνυμα που έστειλε ο πρωθυπουργός κ. Κ. Καραμανλής κατά την ομιλία του στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ".

    [06] 17ο Συνέδριο ΚΚΕ

    Ο ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ τονίζει ότι "ανοίγουν σήμερα οι πύλες της έδρας της ΚΕ του ΚΚΕ στον Περισσό, για να υποδεχθούν τους εκατοντάδες εκλεγμένους αντιπροσώπους του 17ου Συνεδρίου, τους προσκεκλημένους σ΄αυτό, ανάμεσά τους προσωπικότητες της κοινωνικής και πολιτικής ζωής του τόπου, καθώς και τους εκπροσώπους δεκάδων εργατικών και κομμουνιστικών κομμάτων από όλο τον κόσμο".

    [07] Επιδοτούμενα προγράμματα

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ επισημαίνει ότι "με 40 εκατ. ευρώ θα επιδοτηθούν, συνολικά, οι "επίδοξες" γυναίκες-επιχειρηματίες στο πλαίσιο του προγράμματος "Ενίσχυση Γυναικείας Επιχειρηματικότητας", το οποίο αναμένεται να προκηρυχθεί εντός δεκαπενθημέρου".

    [08] Κυπριακό

    Η Espresso εκτιμά ότι "τον πρώτο Ελληνοκύπριο πολιτικό που επισκέφθηκε ποτέ την Τουρκία με την ιδιότητα του αρχηγού κυπριακού κόμματος υποδέχεται σήμερα η Άγκυρα. Ο Νίκος Αναστασιάδης, πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού, πραγματοποιεί από σήμερα επίσημη επίσκεψη στη γείτονα, ύστερα από πρόσκληση του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης, και θα παραμείνει εκεί μέχρι τις 13 Φεβρουαρίου".

    [09] Νέες θέσεις εργασίας

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτση) σημειώνει ότι "νέες θέσεις εργασίας χωρίς διαγωνισμό και υπό την επίβλεψη του ΑΣΕΠ και του ΟΑΕΔ προκηρύχθηκαν γι' αυτή την εβδομάδα σε νομαρχίες και δήμους καθώς και στην Τράπεζα Ελλάδος και στην Ακαδημία Εμπορικού Ναυτικού. Οι νέες θέσεις εργασίας ανέρχονται στις 3.534 εκ των οποίων οι 2.639 αφορούν θέσεις μέσω του ΟΑΕΔ και οι 212 θέσεις μερικής απασχόλησης".

    [10] Αλλαγές στη φορολογική κλίμακα - Οικονομία

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ υποστηρίζει ότι "αλλαγές στη φορολογική κλίμακα, που αυξάνουν τις κρατήσεις φόρου για μισθούς και συντάξεις άνω των 1.000 ευρώ, καθώς και παρακράτηση φόρου επί ορισμένων παροχών σε είδος προβλέπει από φέτος ο νέος φορολογικός νόμος".

    Η ΧΩΡΑ αναφέρει ότι "περιορίζονται τα φορολογικά βάρη για όλες τις κατηγορίες των φορολογουμένων το 2005".

    Η ΑΠΟΦΑΣΗ γράφει ότι "είκοσι "μυστικά" για λιγότερους φόρους κρύβει ο νέος φορολογικός νόμος. Τα "μυστικά" αυτά αναδεικνύει η ερμηνευτική εγκύκλιος του νόμου που έδωσε χθες στη δημοσιότητα το υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών προς ενημέρωση των Εφοριών, για την καλύτερη εφαρμογή των νέων διατάξεων του νόμου".

    Η ΑΥΓΗ προσθέτει ότι "πληθαίνουν οι απαισιόδοξες προβλέψεις για την πορεία της ελληνικής οικονομίας, που από σήμερα, με τις συστάσεις που θα υιοθετήσει η Κομισιόν, τίθεται κατ' ουσίαν υπό κοινοτική επιτροπείαν. Τα επίσημα δημοσιονομικά στοιχεία του 2004 θα κατατεθούν τον Μάρτιο στην Κομισιόν και τότε θα διαφανεί η σκληρότητα των νέων μέτρων. Σύμφωνα με πληροφορίες, το έλλειμμα ενδέχεται να έχει ξεφύγει πάνω από 6%".

    [11] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ

    Οι πρωτοσέλιδοι τίτλοι του σημερινού οικονομικού Τύπου είναι οι εξής:

    ΕΞΠΡΕΣ: " Αρχή με 4 επενδύσεις. Επιταχύνεται η υλοποίηση μεγάλων ξένων επιχειρηματικών προτάσεων".

    ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Κλείνουν χρηματιστηριακές. Λουκέτο σε δύο ακόμη ΑΧΕ από την Κεφαλαιαγορά, στο "κόκκινο" άλλες οκτώ".

    ΚΕΡΔΟΣ: " Τα ΔΛΠ... παρεμβαίνουν στο ασφαλιστικό. Σημαντικές επιβαρύνσεις από τα πρότυπα 19 και 26".

    ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: " Αρχίζει η εφαρμογή του φορολογικού νόμου. Τι προβλέπει η διευκρινιστική εγκύκλιος του υπ. Οικονομίας".

    [12] Αναπτυξιακός νόμος

    Η ΕΞΠΡΕΣ γράφει ότι "σε δέκα ημέρες θα αρχίσει να "τρέχει" ο νέος αναπτυξιακός νόμος, καθώς αναμένεται να έχουν δημοσιευθεί όλες οι Κοινές Υπουργικές Αποφάσεις που αφορούν την υλοποίηση των διατάξεών του. Οι παράγοντες του υπουργείου Οικονομίας έχουν γίνει παράλληλα δέκτες μηνυμάτων από αρκετές επιχειρήσεις ότι είναι καθ΄όλα έτοιμες να υποβάλουν αιτήσεις για την ένταξή του στον νόμο στο τέλος Φεβρουαρίου ή το αργότερο στις πρώτες ημέρες του Μαρτίου".
    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Wednesday, 9 February 2005 - 17:51:08 UTC