Read the Monthly Armed Forces Magazine (Hellenic MOD Mirror on HR-Net) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 23 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 05-01-26

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 26/01/2005
  • [02] Τίτλοι Εφημερίδων
  • [03] Αγροτικό
  • [04] Παιδεία
  • [05] Κυπριακό
  • [06] Ολυμπιακά ακίνητα
  • [07] Νομοσχέδιο υπουργείου Ανάπτυξης
  • [08] Ασφαλιστικό
  • [09] Δημόσια Διοίκηση
  • [10] Υγεία - Θέσεις εργασίας
  • [11] ΟΣΕ
  • [12] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ
  • [13] Ίδρυση επιχειρήσεων

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 26/01/2005

    Το αγροτικό, η μείωση του αριθμού των ασφαλισμένων στην Ελλάδα και το νομοσχέδιο του υπουργείου Ανάπτυξης, είναι από τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού Τύπου.

    [02] Τίτλοι Εφημερίδων

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης): 1.000 νέες θέσεις στο χώρο της Υγείας. Μέσω του προγράμματος εργασιακής εμπειρίας Stage. Και πεντάμηνη παράταση του προγράμματος για 2.500 ανέργους.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος): Πιο παχύσαρκοι Ευρωπαίοι οι Έλληνες! Λόγω βάρους 7.000 συμπατριώτες μας πεθαίνουν κάθε χρόνο!

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: Μετακινήσεις υπαλλήλων στο Δημόσιο. Εγκύκλιος Παυλόπουλου για να καλυφθούν τα κενά με λιγότερες προσλήψεις.

    Η ΑΠΟΦΑΣΗ: Βόμβα στα ταμεία. Δραματική μείωση του αριθμού των ασφαλισμένων.

    Η ΑΥΓΗ: Κομματικό παιχνίδι εις βάρος των αγροτών. Το υπουργείο "κόβει" τώρα στρέμματα που το ίδιο είχε μοιράσει!

    ΑΥΡΙΑΝΗ: Όργιο σκανδάλων στον ΟΣΕ. Δίνουν χωρίς διαγωνισμό 14.500.000 ευρώ για την ....Ολυμπιακή ασφάλεια των τραίνων, 6 μήνες μετά τους Ολυμπιακούς!

    ΤΟ ΒΗΜΑ: Τους έκλεισε την πόρτα. "Όχι" του κ. Καραμανλή στους αγρότες. Τα τρακτέρ στα Τέμπη είναι έτοιμα να κόψουν στα δύο την Ελλάδα.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Η νέα εγκύκλιος για χιλιάδες προσλήψεις. Καλύπτονται κενά και δημιουργούνται νέες οργανικές θέσεις.

    ΕΘΝΟΣ: Έμφραγμα σε ΑΕΙ-ΤΕΙ λόγω μαζικών μετεγγραφών. Κύμα φυγής από την περιφέρεια - Υποβαθμίζονται Αθήνα - Πειραιάς.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Τα λαμόγια στη φόρα. Όχι άλλη λάσπη στους έντιμους μαχητές της δημοσιογραφίας, επιτέλους να βγουν.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Διαίρει και βασίλευε. Για να σπάσει το μπλοκ των εκσυγχρονιστών στο ΠΑΣΟΚ. Η νέα στρατηγική του Γ. Παπανδρέου στο ΠΑΣΟΚ.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Οι αγρότες πιέζουν το ...βαμβάκι. Τέμπη: Κρατούν ανοιχτούς τους δρόμους/Επιμένουν στα αιτήματά τους.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: 2004: Ναυάγιο μιας επιτυχίας. Διπλό ράπισμα, γιατί δεν αξιοποιήσαμε την ευκαιρία των Ολυμπιακών.

    ΕΣΤΙΑ: Υπερχρεωμένη η Ελλάς. Διπλάσιο δημόσιο χρέος από τον μέσο όρο της ΕΕ.

    ESPRESSO: Γυναίκες - δόλωμα για τη σύλληψη τριών βιαστών. Στήνει δόκανα η αστυνομία.

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Πρόταση λύσης για το βαμβάκι. Η κυβέρνηση επιδοτεί πλήρως μόνο τη νόμιμη παραγωγή μετά τη διαπίστωση 17.500 υπερβάσεων.

    Ο ΛΟΓΟΣ: "Έκρηξη" του αριθμού των συνταξιούχων ....μέσα σε 20 χρόνια. Η αλήθεια για το Ασφαλιστικό.

    ΤΑ ΝΕΑ: Έκλεισε την πόρτα στους αγρότες. Ο Καραμανλής αρνείται να τους δει.

    Η ΝΙΚΗ: Μην τον είδατε τον Καραμανλή. Οι αγρότες ζητούν τήρηση των προεκλογικών υποσχέσεων.

    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Η πρότασή μας για το ωράριο. Ανακοίνωση του Πολιτικού Γραφείου της Κεντρικής Επιτροπής.

    TRAFFIC NEWS: Η Νανά ρίχνει λάδι στη φωτιά της TV. Τι δεν είπε στον Θέμο.

    Η ΧΩΡΑ: Εξπρές άδειες για νέες επιχειρήσεις. Μειώνεται κατά 80% η υποβολή δικαιολογητικών για λειτουργία και μεταβιβάσεις.

    City Press: Άλλα κόλπα με τους βαμβακοπαραγωγούς.

    Μetro: Θύελλα στις τράπεζες. Ξεκινούν απεργιακό αγώνα για το Ασφαλιστικό οι τραπεζοϋπάλληλοι.

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: Ατίθασα νιάτα. Θεσσαλονίκη: 2.373 ανήλικοι παραβάτες το 2004.

    ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Κίνδυνος για τον αγροτικό κόσμο της Ελλάδας και τον αστικό, η σκληρή πολιτική.

    [03] Αγροτικό

    Το ΒΗΜΑ υποστηρίζει ότι "ο πρωθυπουργός έκλεισε την πόρτα στους γαλάζιους αγροτοσυνδικαλιστές: σε σύσκεψη που έγινε χθες το βράδυ στο Μέγαρο Μαξίμου ο κ. Κ. Καραμανλής απέρριψε το αίτημα των αγροτοσυνδικαλιστών να συναντηθούν μαζί του και υπέδειξε τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Ευ. Μπασιάκο ως τον μόνο αρμόδιο να συζητήσει μαζί τους".

    Η ΕΣΤΙΑ αναφέρει ότι "είναι λοιπόν ανάγκη να μάθη ο Έλληνας φορολογούμενος υπό ποίες ακριβώς συνθήκες το ΠΑΣΟΚ ως Κυβέρνησις εμοίραζε τις κοινοτικές ενισχύσεις. Πρέπει επίσης η σημερινή Κυβέρνησις εφ' όσον άρχισε να δίδη τέτοια στοιχεία στην δημοσιότητα, να ενημερώση την κοινή γνώμη πως και γιατί το ελληνικό βαμβάκι που πριν από το 1981, χωρίς κοινοτικές επιδοτήσεις, ήταν περιζήτητο στις διεθνείς αγορές, λόγω αρίστης ποιότητος, μένει σήμερα στα αζήτητα λόγω ασύλληπτης υποβαθμίσεως".

    Η ΝΙΚΗ γράφει ότι "το δικό του "κρυφτούλι" όχι μόνο με τους ξεσηκωμένους βαμβακοπαραγωγούς, αλλά και με τον ίδιο τον προεκλογικό εαυτό του -που άλλα έταζε στον αγροτικό κόσμο της χώρας- παίζει ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής".

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ σημειώνει ότι "ευθύνη προσωπικά στον πρωθυπουργό για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο αγροτικός κόσμος απέδωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ μετά από χθεσινή σύσκεψη των συντονιστών του κόμματος, αποκλειστικά γι αυτό το θέμα".

    Τα ΝΕΑ εκτιμούν ότι "αμετακίνητοι στις θέσεις τους παραμένουν οι αγρότες, οι οποίοι κλιμάκωσαν τις κινητοποιήσεις τους και ζήτησαν να δουν τον Πρωθυπουργό. Το Μαξίμου αρνήθηκε, υιοθετώντας τελείως διαφορετική στάση από αυτήν που κρατούσε προεκλογικά ο κ. Καραμανλής".

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ προσθέτει ότι "η απαράδεκτη αυτή κατάσταση δεν παράγει μόνο κοινωνική αδικία στο εσωτερικό του αγροτικού κόσμου. Απογοητεύει γενικότερα τους έντιμους πολίτες, προκαλεί έκπτωση των κοινωνικών ηθών και αμαυρώνει την εικόνα της Ελλάδας στην Ευρώπη".

    Ο ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ επισημαίνει ότι "αγωνιστικά χτυπάει η καρδιά της ελληνικής υπαίθρου, καθώς οι μικρομεσαίοι αγρότες όλης της χώρας βγαίνουν στους δρόμους, για να συγκρουστούν με την αντιαγροτική πολιτική της κυβέρνησης και της ΕΕ που τους ξεκληρίζει και ενώ η βουή των τρακτέρ ακούγεται ήδη σε πολλές περιοχές. Την ίδια στιγμή, η κυβέρνηση της ΝΔ κλιμακώνει την πολιτική αδιαλλαξίας και εμπαιγμού".

    Η Traffic News ισχυρίζεται ότι "ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Ευάγγελος Μπασιάκος απέρριψε χθες τις δύο νέες προτάσεις που κατέθεσαν οι αγροτοσυνδικαλιστές, ως κινούμενες εκτός των κανονισμών της ΕΕ".

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ υπογραμμίζει ότι "σε οριακό σημείο δείχνουν ότι βρίσκονται πλέον οι σχέσεις των αγροτών με την κυβέρνηση, η οποία όμως συνεχίζει το διάλογο. Πάντως, αντί μπλόκων, οι βαμβακοπαραγωγοί αποφάσισαν να αφήσουν την εθνική οδό ανοικτή και να ζητήσουν να δουν τον πρωθυπουργό".

    Η City Press τονίζει ότι "οι βαμβακοπαραγωγοί δεν πρέπει να διεκδικούν μόνο καλύτερες επιδοτήσεις αλλά και να προετοιμάζουν το επαγγελματικό τους μέλλον".

    Σύμφωνα με τον ΑΔΕΣΜΕΥΤΟ ΤΥΠΟ (Ρίζου) "επίθεση φιλίας στον αγροτικό κόσμο, αποκηρύσσοντας την πολιτική των κυβερνήσεων Σημίτη στον αγροτικό τομέα, θα επιχειρήσει το Σάββατο ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γ. Παπανδρέου".

    Η ΑΥΓΗ αναφέρει ότι "ενώ οι βαμβακοπαραγωγοί παραμένουν στα μπλόκα χωρίς να κλείνουν τους δρόμους, κυβέρνηση και ΠΑΣΟΚ ξαναρχίζουν το γνωστό τροπάριο κομματικών παιχνιδιών".

    [04] Παιδεία

    ΤΟ ΕΘΝΟΣ διερωτάται "πώς ένα φιλολαϊκό μέτρο μπορεί να έχει τα αντίθετα αποτελέσματα από τα επιδιωκόμενα; Οταν δεν εντάσσεται σε κάποιο σχέδιο."

    [05] Κυπριακό

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ γράφει ότι "κοινή γραμμή πλεύσεις Αθήνας - Λευκωσίας για την επίλυση του Κυπριακού, στη βάση του σχεδίου Αννάν και των αλλαγών που προτείνει η κυπριακή πλευρά, επιλέγουν ο Κώστας Καραμανλής και ο Τ. Παπαδόπουλος. Αυτό επιβεβαιώθηκε και κατά τη χθεσινή συνάντησή τους στο Μέγαρο Μαξίμου".

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ αναφέρει ότι "η ελληνική κυβέρνηση άνοιξε τα χαρτιά της χθες όσον αφορά τις προϋποθέσεις για την επανέναρξη των συνομιλιών στο Κυπριακό, καθιστώντας σαφές ότι δεν πρόκειται να δεχθεί νέα τετελεσμένα ή εκβιαστικά διλήμματα, όπως αυτά της Λουκέρνης".

    Σύμφωνα με την ESPRESSO "σε ντελίριο αδιαλλαξίας βρίσκονται οι Τούρκοι στρατηγοί, οι οποίοι την ώρα που ο πρωθυπουργός τους Ρετζεπ Ταγίπ Ερντογάν διακηρύσσει δεξιά και αριστερά ότι ενδιαφέρεται για τη λύση του Κυπριακού, δηλώνουν πως η Τουρκία δεν πρόκειται να αποσύρει ούτε έναν στρατιώτη από την Κύπρο αν δεν υπάρξει οριστική και βιώσιμη λύση του Κυπριακού".

    [06] Ολυμπιακά ακίνητα

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ υποστηρίζει ότι "φόβοι ότι θα καταστραφούν τα ολυμπιακά ακίνητα, επειδή δεν υπάρχει νομοθετικό πλαίσιο για την αξιοποίησή τους. Τι έγινε στη Βαρκελώνη, τι έγινε στο Σίδνεϊ, τι δεν γίνεται στην Αθήνα".

    [07] Νομοσχέδιο υπουργείου Ανάπτυξης

    Η ΧΩΡΑ γράφει ότι "ριζικές αλλαγές στον χρόνο έκδοσης αδειών και στον αριθμό απαιτούμενων δικαιολογητικών φέρνει το νέο νομοσχέδιο του υπ. Ανάπτυξης".

    [08] Ασφαλιστικό

    Ο ΛΟΓΟΣ αναφέρει ότι "στο σύνολο των ασφαλιστικών φορέων η σχέση μεταξύ συνταξιούχων και ασφαλισμένων το 1984 ήταν ένα προς 2,7 ενώ το 2004 διαμορφώθηκε στο ένα προς 1,7 περίπου".

    Η ΑΠΟΦΑΣΗ εκτιμά ότι "βραδυφλεγή βόμβα στα θεμέλια του ασφαλιστικού συστήματος αποτελεί η δυσμενής αναλογία μεταξύ ασφαλισμένων και συνταξιούχων που παρατηρείται στη χώρα μας τα τελευταία χρόνια, όπως αποκαλύπτουν στοιχεία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Ασφαλιστικά Ταμεία. Μεταξύ των 1984-2004 οι συνταξιούχοι αυξήθηκαν κατά 941.241 ενώ οι ασφαλισμένοι μειώθηκαν κατά 60.919".

    Η METRO υποστηρίζει ότι "θέσεις μάχης παίρνει η ΟΤΟΕ αποφασίζονται να διεκδικήσει αγωνιστικά τις προτάσεις της για ενιαία λύση στο ασφαλιστικό ζήτημα των τραπεζών".

    [09] Δημόσια Διοίκηση

    Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ γράφει ότι "αλλάζει το οποίο στη δημόσια διοίκηση. Το υπουργείο Εσωτερικών καλεί τα υπουργεία να εκδώσουν Προεδρικά Διατάγματα με τα οποία θα επιτρέπονται οι μετακινήσεις υπαλλήλων, προκειμένου να καλυφθούν άμεσα τα κενά που παρατηρούνται".

    [10] Υγεία - Θέσεις εργασίας

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτση) υποστηρίζει ότι "στην προκήρυξη 1.000 θέσεων απόκτησης εργασιακής εμπειρίας (stage) για ανέργους σε ειδικότητες του υπουργείου Υγείας προχωράει ο ΟΑΕΔ, ενώ παράλληλα παρατείνεται κατά πέντε μήνες το ίδιο πρόγραμμα στο οποίο ήδη απασχολούνται 2.500 άνεργοι".

    [11] ΟΣΕ

    Η ΑΥΡΙΑΝΗ γράφει ότι "το όργιο των σκανδάλων συνεχίζεται στον ΟΣΕ με μία εξοργιστική και απίστευτη μεθόδευση απευθείας ανάθεσης ύψους 14,5 εκατ. ευρώ".

    [12] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ

    Οι πρωτοσέλιδοι τίτλοι του σημερινού οικονομικού Τύπου είναι οι εξής:

    ΕΞΠΡΕΣ: "Μείωση γραφειοκρατίας. Το σχέδιο νόμου για τις αδειοδοτήσεις στοχεύει σε σημαντική απλοποίηση".

    ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Έκθεση-κόλαφος της ΕΕ για την κυβέρνηση. Πλήρη αποτυχία της οικονομικής πολιτικής διαπιστώνει η Κομισιόν".

    ΚΕΡΔΟΣ: "Φιλικότερο περιβάλλον για το επιχειρείν. Νομοσχέδιο για την απλοποίηση του συστήματος αδειοδότησης".

    ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Ευέλικτες διαδικασίες για ίδρυση νέων επιχειρήσεων. Περιορίζεται σε 30 ημέρες από 12 μήνες ο χρόνος αδειοδότησης".

    [13] Ίδρυση επιχειρήσεων

    Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ γράφει ότι "Σειρά θεσμικών παρεμβάσεων, ώστε να απλοποιηθούν οι γραφειοκρατικές διαδικασίες στην έκδοση αδειών και στην ίδρυση επιχειρήσεων, εγκαινίασε η πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΝ".
    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Wednesday, 26 January 2005 - 16:31:32 UTC