Visit the The Cyprus Homepage Mirror on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 04-06-09

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 9/6/2004
  • [02] Τίτλοι Εφημερίδων
  • [03] Ευρωεκλογές - Τηλεοπτική αναμέτρηση πολιτικών αρχηγών
  • [04] Πληθωρισμός
  • [05] Κυπριακό
  • [06] Ολυμπιακοί Αγώνες
  • [07] Εκκλησιαστικό
  • [08] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ
  • [09] Καύσιμα

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 9/6/2004

    Η χθεσινή κοινή τηλεοπτική αναμέτρηση των πολιτικών αρχηγών κυριαρχεί στην ειδησεογραφία του σημερινού Τύπου.

    [02] Τίτλοι Εφημερίδων

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης): Σοβαρός, ικανός, αξιόπιστος. Νικητής και στο ευρω-debate ο Καραμανλής.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος): Κυριαρχία Καραμανλή. Άνευρο και χωρίς εκπλήξεις το ντιμπέιτ.

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: Θα τηρήσουμε κατά κεραία το πρόγραμμα. Απολογισμός Καραμανλή για τις πρώτες εκατό μέρες με επιχειρήματα.

    Η ΑΠΟΦΑΣΗ: Ακίνητα: Χρυσές ευκαιρίες στην Αθήνα και στις παραλίες. Ο χάρτης με τα φθηνά σπίτια και οικόπεδα.

    Η ΑΥΓΗ: Ευρω-συν για τον ΣΥΝ. Υπεροχή Κωνσταντόπουλου χθες στην τηλεμαχία.

    ΑΥΡΙΑΝΗ: Κοίμισαν τον κόσμο οι αρχηγοί. Ανούσιες ερωτήσεις, κοινότυπες απαντήσεις και ισοπεδωμένος πολιτικός λόγος στην διακαναλική σούπα.

    ΤΟ ΒΗΜΑ: Στατιστικό θαύμα! "Οι αριθμοί ευημερούν και οι άνθρωποι υποφέρουν". Οι τιμές καίνε, ο πληθωρισμός παγώνει.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Καθαρές κουβέντες από τον Κώστα Καραμανλή. Κέρδισε τις εντυπώσεις στο χθεσινοβραδινό ντιμπέιτ ο πρωθυπουργός.

    ΕΘΝΟΣ: Κάτω από τη βάση η μάχη των αρχηγών. Τηλεμαχία: Οι Έλληνες πολίτες δεν βγήκαν σοφότεροι ούτε για την Ευρώπη, ούτε για τα εσωτερικά προβλήματα.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Τέσσερις.... καμπαλέρος στο ίδιο το... μέρος. Πέντε ημέρες πριν από τις Ευρωεκλογές, στην χθεσινή "τηλεμαχία" ακούστηκαν τα ίδια που ξέραμε από τους ίδιους που καλά γνωρίζουμε.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Κυριαρχία Καραμανλή στην τηλεοπτική αναμέτρηση. "Κάναμε πολλά - Δεν μπορούν να γίνουν όλα σε τρεις μήνες".

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Το άγχος της ήττας... πνίγει τον Γ. Παπανδρέου. Ντιμπέιτ: Οι αντιπολιτευτικές κορώνες δεν κάλυψαν την αγωνία της συντριβής.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Ευρωπαίοι με τσαρούχια. Ντιμπέιτ: Σαν να αφορούσε εθνικές εκλογές με χαλαρή ψήφο.

    ΕΣΤΙΑ: Συντριπτική η υπεροχή. Πλήρης κυριαρχία του κ. Καραμανλή.

    ESPRESSO: Οι κρυφές συμμαχίες του FAME STORY. Αλλάζουν οι ισορροπίες.

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Κεραυνοί Ρογκ για τους Αγώνες. Πολυτελείς, σπάταλοι, χωρίς το ελληνικό μέτρο.

    Ο ΛΟΓΟΣ: Ξέχασαν την Ευρώπη. Τα εσωτερικά ζητήματα κυριάρχησαν στο "DEBATE".

    ΤΑ ΝΕΑ: Κατηγορώ Γιώργου για τα μεγάλα λόγια. Σε θέση άμυνας ο Καραμανλής.

    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Όλοι στο Πεδίον του Άρεως. Απόψε στις 8.30 η μεγάλη συγκέντρωση του ΚΚΕ.

    TRAFFIC NEWS: Ντουέτο έκπληξη με τη Ρουσλάνα. Η νικήτρια της Γιουροβίζιον στο FAME STORY.

    Η ΧΩΡΑ: Ο Καραμανλής κέρδισε και άλλους πόντους. Ήρεμη δύναμη ο πρωθυπουργός, έδωσε το στίγμα της Νέας Διακυβέρνησης.

    City Press: Ντιμπέιτ: Τα μυστικά των τεσσάρων.

    metroRAMA: Ευρωπαϊκή αναμέτρηση με το μυαλό εντός έδρας. Η εσωτερική πολιτική κυριάρχησε τελικά στην τηλεμαχία των πολιτικών αρχηγών.

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: Προσλήψεις στα σχολεία. Όλη η προκήρυξη για τους ωρομίσθιους εκπαιδευτικούς.

    ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: Δεν μίλησαν καθόλου για Ευρώπη. Πρωταγωνίστησαν ακρίβεια, ανεργία και προεδρολογία.

    ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Κυρίαρχος και πάλι ο Καραμανλής. Στη χθεσινή τηλεμαχία των αρχηγών.

    [03] Ευρωεκλογές - Τηλεοπτική αναμέτρηση πολιτικών αρχηγών

    Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ υποστηρίζει ότι " κατηγορηματική δέσμευση ότι η κυβέρνησή του θα υλοποιήσει όλα όσα υποσχέθηκε προεκλογικά ανέλαβε χθες ο πρωθυπουργός. Μεγαλύτερη εγγύηση το έργο που έγινε τους πρώτους τρεις μήνες".

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ αναφέρει ότι "ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής αναδείχθηκε σε ήρεμη δύναμη μετά και το χθεσινό ντιμπέιτ. Χωρίς υπερβολές, αλλά με νηφαλιότητα και καθαρές κουβέντες, απαρίθμησε τα όσα πέτυχε στο τρίμηνο διάστημα της διακυβέρνησής της η ΝΔ (Κυπριακό, επίλυση του εκκλησιαστικού, αύξηση συντάξεων με κατάργηση του ΛΑΦΚΑ , αντιμετώπιση του μεγάλου προβλήματος των συμβασιούχων, διασφάλιση των αγροτικών προϊόντων στην ΕΕ, δρομολόγηση μιας πολιτικής αναπτυξιακής πολιτικής) και ξεκαθάρισε σε όλους τους τόνους ότι θα υλοποιηθούν όλες οι προεκλογικές δεσμεύσεις".

    Η ΧΩΡΑ γράφει ότι "τη διαβεβαίωση ότι "θα τηρήσει μέχρι κεραίας " το πρόγραμμα που είχε εξαγγείλει τον Μάρτιο προς τον ελληνικό λαό έδωσε χθες ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής στη διακαναλική συνέντευξη που έδωσε με όλους τους αρχηγούς των κομμάτων για τις ευρωεκλογές. Ο Καραμανλής κέρδισε για μία ακόμη φορά αρκετούς πόντους στην πολιτική σκακιέρα".

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος) σημειώνει ότι " εύστοχος και ουσιαστικός αποδείχθηκε για μία ακόμη φορά ο λόγος του πρωθυπουργού και προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κώστα Καραμανλή, κατά τη χθεσινή τηλεοπτική αναμέτρηση των πολιτικών αρχηγών, φέροντας και πάλι στο προσκήνιο την τεράστια απόσταση που τον χωρίζει από τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Γιώργο Παπανδρέου".

    Σύμφωνα με την ΕΣΤΙΑ, "η χθεσινή "τηλεμαχία" των αρχηγών των κομμάτων πιστοποίησε την πλήρη κυριαρχία του κ. Καραμανλή στο πολιτικό σκηνικό. Απετέλεσε σαφές προμήνυμα της μεγάλης νίκης που αναμένεται να καταγάγη η Νέα Δημοκρατία στις ευρωεκλογές της Κυριακής".

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης ) προσθέτει ότι "ο κ. Καραμανλής μετουσιώνοντας σε πράξη το δόγμα ότι στην Ευρώπη χρειάζεται σοβαρότητα και αποτελεσματικότητα, έστειλε το μήνυμα ότι οι προεκλογικές εξαγγελίες της ΝΔ θα υλοποιηθούν στο ακέραιο, με ορίζοντας τετραετίας και επίκεντρο τα καθημερινά προβλήματα του πολίτη".

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ γράφει ότι "επικράτησε κατά κράτος ο πρωθυπουργός, Κώστας Καραμανλής στη χθεσινή "τηλεμαχία" των πολιτικών αρχηγών, ενόψει των ευρωεκλογών της Κυριακής . Νουνεχής και συγκροτημένος, απάντησε ευθέως και με παρρησία σε όλα τα ερωτήματα που του ετέθησαν, την ίδια στιγμή που ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επιδόθηκε σε φθηνή αντιπολιτευτική τακτική και όξυνση του πολιτικού κλίματος προκειμένου να συσπειρώσει την σπαρασσόμενη βάση του Κινήματος".

    Η ΑΠΟΦΑΣΗ τονίζει ότι "ΕΥΡΩDEBATE χωρίς συζήτηση για τις ευρωεκλογές χθες σε εθνικό δίκτυο, με τον πρωθυπουργό Κ. Καραμανλή απόλυτο κυρίαρχο του παιχνιδιού. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ για μια ακόμη φορά ήταν εκτός...αγώνα, αφού απαντούσε μόνο στις ερωτήσεις για τις οποίες είχε "προπονηθεί" - για όλες τις άλλες σφύριζε αδιάφορα και κατήγγειλε την κυβέρνηση διαρκώς που δεν έλυσε προβλήματα τόσων ετών μέσα σε...τρεις μήνες".

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ εκτιμά ότι "με την ΕΕ να απουσιάζει από μια συζήτηση για την ΕΕ, το χθεσινό ντιμπέιτ επιβεβαίωσε την υπεροχή της εικόνας Καραμανλή , ο οποίος εμφανίστηκε βέβαιος για την πολιτική του. Ο Γ. Παπανδρέου δεν μπόρεσε να πάρει τη ρεβάνς. Έκανε υπερβολική και άστοχη αντιπολίτευση και εμφανίστηκε επικίνδυνα ασαφής σ΄ότι αφορούσε τη μελλοντική εικόνα του κόμματός του...".

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ στο σχόλιό της μεταξύ άλλων αναφέρει ότι "εκτός θέματος, εκτός του νοήματος των ευρωεκλογών οδήγησαν το χθεσινό "ντιμπέιτ" με τις ερωτήσεις τους προς τους πολιτικούς αρχηγούς οι δημοσιογράφοι. Έστρεψαν τη συζήτηση στα εσωτερικά θέματα και δεν έδωσαν παρά ελάχιστες ευκαιρίες για να διατυπωθούν πολιτικές και ιδεολογικές θέσεις στα θέματα που κρίνονται στην Ευρωπαϊκή Ένωση, όπου και λαμβάνονται ανάλογες αποφάσεις".

    ΤΟ ΕΘΝΟΣ υποστηρίζει ότι " κάτω από τη βάση έλαβε χθες η τηλεοπτική αναμέτρηση των πολιτικών αρχηγών, εν όψει των ευρωεκλογών, καθώς οι πολίτες δεν βγήκαν σοφότεροι ούτε για τα εσωτερικά προβλήματα. Ο πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής πιάστηκε αδιάβαστος, ενώ αρνήθηκε να δεσμευτεί συγκεκριμένα σε οτιδήποτε. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γ. Παπανδρέου επιτέθηκε με σφοδρότητα κατά της κυβέρνησης, ενώ επέδειξε εμμονή στα εσωκομματικά. Η γγ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα εμφανίστηκε σταθερή χωρίς εκπλήξεις και ο πρόεδρος του ΣΥΝ Ν. Κωνσταντόπουλος βρέθηκε ξαφνικά σε άμυνα για την ...Προεδρία της Δημοκρατίας!".

    Σύμφωνα με την ΑΥΓΗ, "το χθεσινοβραδινό ντιμπέιτ θύμιζε επανάληψη του ντιμπέιτ του Μαρτίου, με τον Καραμανλή και τον Παπανδρέου σε διαφορετικούς ρόλους. Και οι δυο τους απέφυγαν να μιλήσουν για την Ευρώπη, επικεντρώνοντας τις διαφορές τους στο στυλ της εσωτερικής πολιτικής".

    ΤΑ ΝΕΑ επισημαίνουν ότι "δριμύ κατηγορώ εξαπέλυσε ο Γιώργος Παπανδρέου κατά το χθεσινό ντιμπέιτ για τα λάθη και τις παραλείψεις της κυβέρνησης, για την ασυνέπεια που έχει επιδείξει ως σήμερα η κυβέρνηση στην εκπλήρωση των προεκλογικών της υποσχέσεων (κυρίως στον τομέα των συμβασιούχων ) και για τη διγλωσσία των υπουργών. Από την πλευρά του ο Κώστας Καραμανλής βρέθηκε πολλές φορές στην άμυνα και μάλιστα λίγο πριν από το τέλος ο εκνευρισμός του τον οδήγησε σε ένα δολοφονικό σαρδάμ- μίλησε για κυβέρνηση των λόγων ενώ ήθελε να πει κυβέρνηση των έργων...".

    H City Press επισημαίνει ότι "το χθεσινό τηλεοπτικό ντιμπέιτ μπορεί να μην εντυπωσίασε όσους το παρακολούθησαν, ανέδειξε όμως τις σκέψεις και τα σχέδια των πολιτικών ηγετών που θα προσδιορίσουν τις εξελίξεις τα επόμενα χρόνια".

    Το Metrorama ισχυρίζεται ότι "χωρίς εκπλήξεις και σε σχετικά χαμηλούς τόνους διεξήχθη χθες η τηλεοπτική αναμέτρηση των πολιτικών αρχηγών ενόψει των ευρωεκλογών".

    Η ΑΥΡΙΑΝΗ υπογραμμίζει ότι "όνειρα γλυκά" ευχήθηκαν οι πολιτικοί αρχηγοί στο (ευρω) εκλογικό σώμα, με την συμμετοχή τους σε ένα ακόμα ντιμπέιτ - σούπα, που κοίμισε -στην κυριολεξία- το πανελλήνιο: Περιεχόμενο μηδέν, άγχος της κάμερας και όχι της ουσίας, επικοινωνιακά "τσιγκλίσματα", στιβαρό "τουπέ" και μονόχνωτοι μονόλογοι χωρίς ουσία και πειθώ, ερωτήσεις αυταρέσκειας και απαντήσεις ακροβατικές, στην σφαίρα του "απαντώ και όποιος καταλάβει".

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ τονίζει ότι "υποτίθεται ότι οι τέσσερις πολιτικοί αρχηγοί επρόκειτο να απαντήσουν σε ερωτήσεις που θα αφορούσαν τις ευρωεκλογές. Εκτός από ελάχιστες ερωτήσεις που αφορούν την αγροτική πολιτική και τις θέσεις του Συνασπισμού στον ευρωπαϊκό χώρο, όλη η συζήτηση περιεστράφη γύρω από την ικανότητα της κυβερνήσεως να... κυβερνήσει και από την ανικανότητα της αξιωματικής αντιπολιτεύσεως να παραδεχθεί ότι έχει κάνει μπάχαλο το κόμμα του ΠΑΣΟΚ, όπως έκανε μπάχαλο και την οικονομία".

    [04] Πληθωρισμός

    Το ΒΗΜΑ υποστηρίζει ότι "η αύξηση των τιμών των καυσίμων και οι κατά κύματα ανατιμήσεις βασικών προϊόντων τον Μάιο δεν αποτυπώθηκαν στον πληθωρισμό τον οποίο ανακοίνωσε χθες η κυβέρνηση. Ο δείκτης έκλεισε τον περασμένο μήνα στο 2,9%, δηλαδή όσο και τον Απρίλιο".

    Ο ΛΟΓΟΣ αναφέρει ότι "σταθερός, στα επίπεδα του 2,9% διατηρήθηκε ο πληθωρισμός το Μάιο, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε χθες η Εθνική Στατιστική Υπηρεσία. Συγκεκριμένα, ο δείκτης τιμών καταναλωτή παρέμεινε σταθερός στο 2,9%. Σημειώνεται ότι το Μάιο του 2003 ο πληθωρισμός ανερχόταν στο 3,8%".

    [05] Κυπριακό

    Ο ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ γράφει ότι "απάντηση στον Κόφι Αννάν και στην έκθεσή του έστειλε ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Τάσσος Παπαδόπουλος, με πολυσέλιδη επιστολή του. Την ίδια στιγμή ο ΓΓ του ΟΗΕ, οι ΗΠΑ, Βρετανία και Τουρκία πιέζουν το Συμβούλιο Ασφαλείας του Οργανισμού, προκειμένου να εξασφαλίσουν αναβάθμιση του κατοχικού καθεστώτος".

    Η Espresso προσθέτει ότι "σε μετωπική σύγκρουση με άγνωστη έκβαση εξελίσσεται η κόντρα στην οποία επιμένει ο στενός συνεργάτης του Κόφι Αννάν, Αλβαρο ντε Σότο, που δεν εννοεί να χωνέψει ότι οι προσπάθειές του για "λύση" στο Κυπριακό δεν τελεσφόρησαν. Τώρα επιτίθεται προσωπικά στον Κύπριο πρόεδρο Τάσσο Παπαδόπουλο".

    [06] Ολυμπιακοί Αγώνες

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ σημειώνει ότι "μόλις δύο μήνες πριν από την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων, ο πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής κ. Ζακ Ρογκ κατακεραυνώνει, με συνέντευξή του στη βελγική εφημερίδα "Σουάρ" την Ελλάδα, κατηγορεί την προηγούμενη κυβέρνηση Σημίτη για μεγαλομανία, αμφισβητεί τον φάκελο υποψηφιότητας, αρνείται τη στέγη Καλατράβα και δηλώνει ευθέως πως "δεν πρόκειται να ξαναδοθεί Ολυμπιάδα σε πόλη με μακέτες".

    [07] Εκκλησιαστικό

    Η Traffic news εκτιμά ότι "ως αναπάντεχη, ωστόσο εξαιρετικά ικανοποιητική, θεωρήθηκε η εξέλιξη που σημειώθηκε το βράδυ της Τρίτης στις σχέσεις του Πατριαρχείου του Φαναρίου με την ελληνική Εκκλησία και ύστερα από την υποχώρηση του Οικουμενικού Πατριαρχείου και την κίνησή του να ζητήσει συγγνώμη".

    [08] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ

    Οι πρωτοσέλιδοι τίτλοι του σημερινού οικονομικού Τύπου είναι οι εξής:

    ΕΞΠΡΕΣ: " Μεγαλομανία!...Συνέντευξη κόλαφος του προέδρου της ΔΟΕ Ζακ Ρογκ".

    ΗΜΕΡΗΣΙΑ: " Η βενζίνη φθήνυνε 17% σε όλο τον κόσμο πλην Ελλάδας. Αποκαλυπτικά στοιχεία για την περίοδο από 10 Μαΐου έως 4 Ιουνίου".

    ΚΕΡΔΟΣ: " Πώς θα αναπτυχθούν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Εντολές επιβίωσης από τον ΟΟΣΑ στο παγκοσμιοποιημένο περιβάλλον".

    Σημείωση: Η εφημερίδα ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ δεν είχε φθάσει στο ΑΠΕ μέχρι την ώρα αποστολής του δελτίου.

    [09] Καύσιμα

    Η ΗΜΕΡΗΣΙΑ υποστηρίζει ότι " κυρίαρχη η κερδοσκοπία στα καύσιμα. Παρά την πτώση των διεθνών τιμών η βενζίνη στην Ελλάδα εξακολουθεί να πωλείται σχεδόν όσο και πριν τη μείωση".
    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Wednesday, 9 June 2004 - 14:59:11 UTC