Visit our Archive of Documents from NATO Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 04-06-08

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 8/6/2004
  • [02] Τίτλοι Εφημερίδων
  • [03] Ευρωεκλογές - Κόμματα
  • [04] Ολυμπιακοί Αγώνες-Ασφάλεια
  • [05] Καιρός
  • [06] Τεκμήρια
  • [07] Θεολογική Σχολή Χάλκης
  • [08] Γ' Κοινοτικό Πλαίσιο Στήριξης
  • [09] Διορισμοί
  • [10] Ακίνητα
  • [11] Αγορά-Έλεγχοι
  • [12] Γενική Τράπεζα
  • [13] Ελλάδα-Πετρέλαιο

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 8/6/2004

    Η κορύφωση της εκστρατείας των κομμάτων για τις ευρωεκλογές και η σημερινή τηλεοπτική αναμέτρηση των πολιτικών αρχηγών και χθεσινή συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου με θέμα το Γ'ΚΠΣ είναι από τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού Τύπου.

    [02] Τίτλοι Εφημερίδων

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης): Επιδοτήσεις σε εμπορικές, τουριστικές και μεταποιητικές επιχειρήσεις. Εξαγγελίες του υπ. Ανάπτυξης Δημήτρη Σιούφα.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος): Καραμανλής προς υπουργούς! Φορτσάρετε για να προλάβουμε τα έργα.Ενώ γίνεται αγώνας για την απορρόφηση του Γ΄ΚΠΣ.

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: Τεκμήρια τέλος για σπίτια, ΙΧ, σκάφη και πισίνες. Η φορολογική μεταρρύθμιση οδηγεί στην πλήρη κατάργησή τους.

    Η ΑΠΟΦΑΣΗ: 4.970 προσλήψεις (σε Δημόσιο, Ολυμπιάδα, Πυροσβεστική) τον Ιούνιο! Πώς θα γίνει ο διαγωνισμός για την εισαγωγή στην Αστυνομία.

    Η ΑΥΓΗ: Μαζί με τις αριστερές δυνάμεις, μαζί με τα κοινωνικά κινήματα. Ψήφο στο Συνασπισμό για να αλλάξει η Ευρώπη.

    ΑΥΡΙΑΝΗ: Μαύρη τρύπα στη "Γενική". Βουλιάζουν οι Γάλλοι στα θαλασσοδάνεια του Τσαμουργκέλη. Τι κρύβουν οι συμβάσεις με Μπαλάφα και ΝΤΕΣΠΕΚ.

    ΤΟ ΒΗΜΑ: Τρελό καλοκαίρι με καύσωνες και καταιγίδες. Μετά τον Δεκαπενταύγουστο κίνδυνος για πλημμύρες. Προβλέψεις ότι αυτή η "παράξενη άνοιξη" θα κρατήσει ως τα τέλη Ιουνίου.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Ακίνητα: Πέφτουν οι τιμές μετά την Ολυμπιάδα. Παγωμένη η αγορά-Απούλητα τα σπίτια.

    ΕΘΝΟΣ: Άνοιξαν 1.401 νέες θέσεις μονίμων στο Δημόσιο. Οι ειδικότητες σε Δήμους, Περιφέρειες, ΔΕΗ και Πυροσβεστική.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Με δήλωσή του ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος κλείνει Με..."χρυσόβουλο" την διένεξη Αθήνας - Φαναρίου.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Φουλ τις μηχανές ζήτησε ο Καραμανλής. Επισπεύδονται οι διαδικασίες απορρόφησης κοινοτικών κονδυλίων.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Τεκμήρια διαβίωσης τέλος από το 2005. Υπ. Οικονομικών: Πακέτο προτάσεων για τη φορολογική μεταρρύθμιση.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Ντιμπέιτ για έργα και ημέρες. Η μάχη ξεκίνησε πριν από την αποψινή τηλεμαχία.

    ΕΣΤΙΑ: Η σημερινή "τηλεμαχία". Θα καταδειχθή ο λαϊκισμός του ΠΑΣΟΚ.

    ESPRESSO: Ο "Μαύρος Μεσσίας" που ήρθε στην Αθήνα είναι επικίνδυνος. Χιλιάδες κόσμου συρρέουν να πάρουν την ευλογία του. Καταγγελία από την Ιερά Σύνοδο.

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Ανακατανομή των πόρων από Ευρώπη. Για απορρόφηση 400 εκατ. ευρώ το μήνα προς ενίσχυση εταιριών της περιφέρειας.

    Ο ΛΟΓΟΣ: "Συναγερμός" για τους πόρους Γ΄ΚΠΣ. Αγώνας δρόμου της κυβέρνησης για την απορρόφηση 32 εκ. ευρώ.

    ΤΑ ΝΕΑ: Φακέλωμα μαμούθ για το 2004. Στο μικροσκόπιο πάνω από 500.000 Έλληνες.

    Η ΝΙΚΗ: Διαπλοκή και σπατάλη. Καταγγελίες από τις οργανώσεις της Νέας Δημοκρατίας.

    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Σοκ και δέος στον τομέα Υγείας-Πρόνοιας. Περιοδεία του ΚΚΕ στο Θεραπευτήριο Χρόνιων Παθήσεων.

    TRAFFIC NEWS: Ποιοι θέλουν να διώξουν τη Μάρω. Χωρισμένοι σε δύο στρατόπεδα στο FAME STORY. Το παρασκήνιο της ψηφοφορίας των παικτών.

    Η ΧΩΡΑ: Σαφάρι για τις τιμές με 9 μέτρα-εξπρές. Σαρωτικοί έλεγχοι για την πάταξη της αισχροκέρδειας και της ακρίβειας.

    City Press: Μεγάλα έργα: Καυγάς ΝΔ- ΠΑΣΟΚ με ...τα λεφτά μας. Τα δύο μεγάλα κόμματα αδυνατούν να συμβάλλουν στην αναζήτηση ευρωπαϊκής προοπτικής και συγκρούονται για τα δημόσια έργα.

    metroRAMA: Το ντιμπέιτ "ζεσταίνει" το προεκλογικό κλίμα. Η σημερινή τηλεμαχία αναμένεται να τονώσει το χαμηλό ενδιαφέρον των ψηφοφόρων.

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: Οι πρώτοι βαθμοί. Πανελλαδικές εξετάσεις.

    ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: Δολοφονικός αέρας στην πόλη. Καρκινογόνος ουσία στην ατμόσφαιρα της Θεσσαλονίκης.

    ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Αξιοποιήστε το τρίτο Κοινοτικό Πλαίσιο Στήριξης. Εντολή Καραμανλή στο υπουργικό συμβούλιο.

    [03] Ευρωεκλογές - Κόμματα

    Η TRAFFIC NEWS αναφέρει ότι "στην τελική ευθεία προς τις ευρωεκλογές και η διαφορά μεταξύ της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ όπως δείχνουν όλες οι δημοσκοπήσεις δείχνει να αμβλύνεται ακόμη περισσότερο οδηγώντας την κυβέρνηση σε μια νέα καθαρή νίκη και σε αυτή την εκλογική αναμέτρηση. Σε Ρηγίλλης και Μέγαρο Μαξίμου η αισιοδοξία είναι διάχυτη και μέρα με τη μέρα η κοινή γνώμη ενισχύει την θετική της άποψη για το κυβερνητικό έργο".

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης) εκτιμά ότι "με τον αέρα του κυβερνητικού έργου των πρώτων 90 ημερών αναμένεται να προσέλθει στο σημερινό ντιμπέιτ ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής επαναλαμβάνοντας ότι στην Ευρώπη χρειάζεται σοβαρότητα και αποτελεσματικότητα, στοιχεία τα οποία η κυβέρνηση της ΝΔ έχει ήδη κάνει πράξη".

    Σύμφωνα με το metroRAMA , "ο πρωθυπουργός δεν αναμένεται να μπει στη λογική της κριτικής προς την προηγούμενη κυβέρνηση, αλλά θα επισημάνει ότι το κόμμα του είναι συνεπές στις προεκλογικές του δεσμεύσεις. Από την πλευρά του , ο κ. Παπανδρέου θα εμφανιστεί με έντονα αντιπολιτευτικό λόγο προς την κυβέρνηση , σε μια προσπάθεια να συσπειρώσει τους ψηφοφόρους του".

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ υποστηρίζει ότι " με επίκεντρο τα ολυμπιακά έργα και την "πατρότητά" τους θα γίνει η αποψινή "τηλεμαχία" κυρίως μεταξύ των Κ. Καραμανλή και Γ. Παπανδρέου. Ο πρωθυπουργός θα κρατήσει χαμηλούς τόνους και θα υποστηρίξει ότι η κυβέρνηση "τηρεί τις υποσχέσεις της" ενώ ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θα την κατηγορήσει ότι οικειοποιείται τα έργα της προηγούμενης, όπως μάλιστα προβάλλονται στα τηλεοπτικά σποτ της ΝΔ. Η Αλέκα Παπαρήγα θα κινηθεί στη γραμμή της ανυπακοής στην ΕΕ, ενώ ο Ν. Κωνσταντόπουλος θα υποστηρίξει τη φιλοευρωπαϊκή φυσιογνωμία του κόμματός του".

    Η City Press σημειώνει ότι "τα δύο μεγάλα κόμματα αδυνατούν να συμβάλλουν στην αναζήτηση ευρωπαϊκής προοπτικής και συγκρούονται για τα δημόσια έργα. Η ΝΔ προβάλλει σαν δικά της τα έργα των κυβερνήσεων Σημίτη που συνήθιζε να καταγγέλλει σαν ανύπαρκτα. Το ΠΑΣΟΚ υπερασπίζεται το κυβερνητικό του έργο, το οποίο δεν πρόβαλε στις βουλευτικές εκλογές".

    Ο ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ στο σχόλιό του επισημαίνει μεταξύ άλλων τα εξής: "η πορεία της προεκλογικής εκστρατείας επιβεβαιώνει περίτρανα αυτό που από την αρχή λέγαμε ότι η αναμέτρηση αυτή αποτελεί μια ευκαιρία για να αναδειχτεί ακόμα πιο δυνατή η φωνή του ΚΚΕ, ο άλλος πόλος, της ανυπακοής, της απειθαρχίας και της αντίστασης απέναντι στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στην ντόπια πλουτοκρατία. Μια ευκαιρία διόρθωσης της ψήφου των βουλευτικών εκλογών".

    Η ΝΙΚΗ προσθέτει ότι "πριν καλά καλά η κυβέρνηση συμπληρώσει 100 ημέρες διαχείρισης της εξουσίας, στελέχη της ΝΔ που συνέβαλαν για την εκλογική νίκη του κόμματος, αμφισβητούν με καταγγελίες - που διατυπώνουν εγγράφως ή προφορικά -το "νέο ήθος και ύφος" που επαγγέλθηκε προεκλογικά ο πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής".

    ΤΟ ΕΘΝΟΣ αναφέρει ότι "από τη Θεσσαλονίκη ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κατηγόρησε τη ΝΔ πως φοβάται να αντιμετωπίσει τα προβλήματα. Κάλεσε τον πρωθυπουργό να μη γυρίσει τη χώρα πίσω, ενώ τόνισε πως το μοντέλο της ΝΔ για την οικονομία είναι ξεπερασμένο και το κόστος θα το πληρώσει ο λαός".

    Η ΑΥΓΗ τονίζει ότι "το μήνυμα ότι μια άλλη Ευρώπη είναι εφικτή έστειλε ο Νίκος Κωνσταντόπουλος μιλώντας στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του Συνασπισμού στην Αθήνα. Με φόντο τον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης, οι φίλοι του ΣΥΝ άκουσαν για την ανάγκη συντονισμένων προσπαθειών της αριστεράς μέσα από το Ευρωπαϊκό Κόμμα, ως τον μόνο πολιτικό φορέα που έχει εναλλακτική πολιτική για την Ευρώπη."

    [04] Ολυμπιακοί Αγώνες-Ασφάλεια

    ΤΑ ΝΕΑ επισημαίνουν ότι " σε φακέλωμα εκατοντάδων χιλιάδων πολιτών που εμπλέκονται στους Αγώνες προχωρούν οι αρχές ασφαλείας του 2004. Στοιχεία αντλούνται από την ΕΥΠ, την ΕΛΑΣ και το υπουργείο Δικαιοσύνης και ελέγχονται. Η Αρχή Προστασίας Δεδομένων ζητεί τα στοιχεία αυτά να καταστραφούν μετά το τέλος των Ολυμπιακών".

    [05] Καιρός

    ΤΟ ΒΗΜΑ υποστηρίζει ότι "η άνοιξη θα κρατήσει ως τα τέλη Ιουνίου. Ύστερα ο Ιούλιος και το πρώτο δεκαπενθήμερο του Αυγούστου θα μας ...κάψουν. Και στην έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων -τότε που όλοι θα ήθελαν ο καιρός να είναι αίθριος- είναι πιθανόν να κρατάμε...ομπρέλα. Φοβού τις πλημμύρες και όχι τον καύσωνα, προειδοποιούν οι ειδικοί του Ινστιτούτου Μετεωρολογίας της Φλωρεντίας".

    [06] Τεκμήρια

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ γράφει πως "την κατάργηση των τεκμηρίων διαβίωσης, που ισχύουν σήμερα για τα ακριβά ΙΧ αυτοκίνητα, τα σκάφη αναψυχής, την κύρια κατοικία άνω των 200 τμ και τις δευτερεύουσες κατοικίες άνω των 150 τμ προβλέπει το πακέτο ρυθμίσεων που επεξεργάζεται η κυβέρνηση για τη φορολογική μεταρρύθμιση".

    Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ αναφέρει ότι "δικαιότερο κι απλούστερο φορολογικό σύστημα προωθεί η κυβέρνηση. Στο πλαίσιο αυτό σχεδιάζει την κατάργηση όλων των τεκμηρίων , με την παράλληλη όμως ενίσχυση- πρακτική και θεσμική- του "πόθεν έσχες", ως ασφαλιστικής δικλίδας. Το νέο καθεστώς θα ισχύσει από το 2005".

    [07] Θεολογική Σχολή Χάλκης

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ υποστηρίζει ότι "εντός των προσεχών ημερών αναμένεται η άδεια για την επαναλειτουργία της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης, σύμφωνα με όσα μετέδωσε, χθες το τουρκικό τηλεοπτικό δίκτυο NTV. Το τουρκικό κανάλι ανέφερε ότι έχει ήδη ολοκληρωθεί ο συντονισμός των ενεργειών που απαιτούνται μεταξύ των διαφόρων αρμοδίων τουρκικών υπουργείων για την έκδοση της άδειας, ενώ η παροχή της άδειας πρόκειται να ανακοινωθεί εντός των ημερών".

    [08] Γ' Κοινοτικό Πλαίσιο Στήριξης

    Η ΕΣΤΙΑ υποστηρίζει ότι "το μέγεθος της προσπάθειας που πρέπει να αναληφθή τώρα για να μή χαθούν κονδύλια του Γ' Κοινοτικού Πλαισίου καταδεικνύει την ανικανότητα, αλλά και την σκοπιμότητα, με την οποία διαχειρίσθηκε το "Τρίτο Πακέτο" η απελθούσα Κυβέρνησις του ΠΑΣΟΚ".

    Ο ΛΟΓΟΣ αναφέρει ότι "περίπου 3,2 δις. ευρώ θα πρέπει να απορροφήσει η Ελλάδα από το Γ'ΚΠΣ φθάνοντας έτσι το 35% της συνολικής δημόσιας δαπάνης έναντι του 24% που ήταν το Μάιο και 21% τον περασμένο Μάρτιο, δήλωσε χθες ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Αλογοσκούφης, μετά τη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου που είχε ως αντικείμενο την πορεία εκτέλεσης του Γ'ΚΠΣ".

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ γράφει ότι "ουσιαστικά, επιζητείται η απορρόφηση 400 εκατ. ευρώ το μήνα, με έμφαση στις δράσεις ενίσχυσης της ανταγωνιστικότητας και βελτίωσης του επιχειρηματικού περιβάλλοντος, προκειμένου να διευκολυνθούν νέες επιχειρηματικές δραστηριότητες. Ιδιαίτερη προσοχή επέστησε ο πρωθυπουργός στην ενίσχυση των περιφερειακών προγραμμάτων ώστε να μεταφερθούν πόροι στις απομακρυσμένες περιοχές της χώρας με απώτερο στόχο τη συγκράτηση του πληθυσμού".

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζου) προσθέτει ότι "ο πρωθυπουργός έθεσε την υλοποίηση του Γ'ΚΠΣ ως τον κινητήριο μοχλό για την πορεία της χώρας και του κυβερνητικού έργου και προς αυτή την κατεύθυνση ζήτησε την επιτάχυνση της εκτέλεσης των έργων με διαφάνεια και αποτελεσματικό προγραμματισμό".

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ σημειώνει ότι "φουλ το γκάζι" για την καλύτερη δυνατή αξιοποίηση των κοινοτικών κονδυλίων, ζήτησε χθες ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής από τους εμπλεκόμενους υπουργούς κατά τη διάρκεια του Υπουργικού Συμβουλίου. Αφού έκανε λόγο για ανεπίτρεπτες καθυστερήσεις και προγραμματικές αστοχίες των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ, υπογράμμισε με ιδιαίτερη έμφαση την ανάγκη να κινηθούν όλοι με α) ταχύτητα, β) διαφάνεια και γ) αποτελεσματικότητα. Κατέστησε δε σαφές ότι το Γ' Κοινοτικό Πλαίσιο Στήριξης (ΚΠΣ) συνδέεται εφεξής με την πορεία της χώρας και με το κυβερνητικό έργο".

    [09] Διορισμοί

    Η ΑΠΟΦΑΣΗ εκτιμά ότι "προσλαμβάνονται 4.790 άνεργοι μέσα στον Ιούνιο. Πρόκειται για 2.875 άτομα που θα απασχοληθούν στις ανάγκες των Ολυμπιακών Αγώνων, 600 εποχικούς πυροσβέστες, 515 υπαλλήλους που θα προσληφθούν στο Δημόσιο και τον ευρύτερο δημόσιο τομέα μέσω ΑΣΕΠ καθώς και 800 μόνιμους υπαλλήλους που θα προσληφθούν στις Περιφέρειες με διαγωνισμό, ο οποίος θα προκηρυχθεί τις επόμενες ημέρες από το ΑΣΕΠ".

    [10] Ακίνητα

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ επισημαίνει ότι "παράγοντες της κτηματαγοράς υπογραμμίζουν ότι οι μεγαλύτερες μειώσεις τιμών εμφανίζονται σε περιοχές όπου τα ακίνητα σημείωσαν ξέφρενους ρυθμούς ανατιμήσεων τα τελευταία χρόνια και, σύμφωνα με τους ειδικούς, πρόκειται για τα πρώτα σαφή σημάδια εξορθολογισμού της αγοράς".

    [11] Αγορά-Έλεγχοι

    Η ΧΩΡΑ ισχυρίζεται ότι "συντονισμένες δράσεις για την πάταξη του παραεμπορίου και των κρυφών ανατιμήσεων αναλαμβάνει η κυβέρνηση. Ειδικότερα κατά την περίοδο των Ολυμπιακών Αγώνων οι έλεγχοι θα είναι καθημερινοί, ενώ μεταξύ άλλων θα δημιουργηθεί ένα αξιόπιστο σύστημα παρακολούθησης των τιμών σε προϊόντα και υπηρεσίες. Ειδικό ρόλο για την ποιότητα των αγαθών αναλαμβάνει ο ΕΦΕΤ, ενώ το υπουργείο Ανάπτυξης προχωρεί άμεσα στη χαρτογράφηση της αγοράς και την ενίσχυση της Επιτροπής Ανταγωνισμού".

    [12] Γενική Τράπεζα

    Η ΑΥΡΙΑΝΗ υπογραμμίζει ότι "αντιμέτωποι με την τεράστια μαύρη τρύπα που δημιούργησαν τα θαλασσοδάνεια που χορήγησε σε διάφορους κολλητούς του επιχειρηματίες ο Γιάννης Τσαμουργκέλης είναι οι Γάλλοι που αγόρασαν πρόσφατα την Γενική Τράπεζα".

    [13] Ελλάδα-Πετρέλαιο

    Η Espresso τονίζει ότι "πάνω σε μαύρο χρυσό βρίσκεται η Ελλάδα... Όλες οι ενδείξεις που υπάρχουν δείχνουν ότι περιοχές του Αιγαίου, της δυτικής Ελλάδας, του Ιονίου και της Κρήτης κρύβουν κοιτάσματα πετρελαίου. Στο συμπέρασμα αυτό έφτασαν Έλληνες επιστήμονες, οι οποίοι θα παρουσιάσουν σήμερα τα αποτελέσματα των ερευνών τους, σε διεθνές συνέδριο που διεξάγεται στα Χανιά της Κρήτης".
    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Tuesday, 8 June 2004 - 15:36:11 UTC