Browse through our Interesting Nodes on Cyprus History Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 04-04-16

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 16/04/2004
  • [02] Τίτλοι Εφημερίδων
  • [03] Κυπριακό
  • [04] Σεισμοί - Εκτιμήσεις επιστημόνων
  • [05] Κοινωνικός τουρισμός
  • [06] Παπαδόπουλος - Σερβία
  • [07] Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις
  • [08] Ολυμπιακοί Αγώνες
  • [09] Ιδιωτικός τομέας-ΓΣΕΕ
  • [10] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ
  • [11] Αναπτυξιακός νόμος

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 16/04/2004

    Το Κυπριακό και το χθεσινό συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών υπό την προεδρία του προέδρου της Δημοκρατίας Κωστή Στεφανόπουλου και οι δηλώσεις τους δεσπόζουν στην ειδησεογραφία του σημερινού Τύπου.

    [02] Τίτλοι Εφημερίδων

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης): Τα ''κλειδιά'' των Πανελλαδικών. Με κινητοποιήσεις στις εξετάσεις απειλούν οι αναπληρωτές.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος): Θα στηρίξουν όλοι τις αποφάσεις των Ελληνοκυπρίων. Χωρίς αντιπαραθέσεις στο Συμβούλιο Αρχηγών.

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: Ξεκάθαρο ΝΑΙ και σχέδιο για διαχείριση του ΟΧΙ.

    Η ΑΠΟΦΑΣΗ: Αυξήσεις ψίχουλα στον ιδιωτικό τομέα. Αναπροσαρμογή μισθών με άλλη λογική προτείνουν οι εργοδότες.

    Η ΑΥΓΗ: Τώρα πρωτοβουλίες για την αναβολή. Ο Ν. Κωνσταντόπουλος πρότεινε στο Συμβούλιο Αρχηγών.

    ΑΥΡΙΑΝΗ: Ξέπλενε μαύρο χρήμα του Μιλόσεβιτς ο Τάσσος. Σύμφωνα με απόρρητο έγγραφο της εισαγγελέως του Διεθνούς ποινικού Δικαστηρίου της Χάγης, Κάρλα Ντελ Πόντε.

    ΤΟ ΒΗΜΑ: Τι είπαν πίσω από τις πόρτες. Οι διαφωνίες και οι συμμαχίες. Ολόκληρο το παρασκήνιο του Συμβουλίου των Πολιτικών Αρχηγών.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: ΝΑΙ στην εθνική ενότητα είπε ο Κ. Καραμανλής. ''Θα στηρίξουμε την όποια απόφαση του κυπριακού λαού''.

    ΕΘΝΟΣ: Είπαν ΝΑΙ αλλά...με ομπρέλα και στο ΟΧΙ. Κυπριακό: Τα συμπεράσματα από τη σύσκεψη των ''4'' και τι προδιαγράφουν για την επόμενη μέρα.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Αντιτορπιλικό συνοδείας η Αθήνα στην απόφαση των Ελληνοκυπρίων! Συνετή και υπεύθυνη η στάση του πρωθυπουργού μπροστά στον τρικυμιώδη πλου του αεροπλανοφόρου της Μεσογείου ''Κύπρος''.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Μαζί στο ΝΑΙ μαζί και στο ΟΧΙ. Απόφαση Καραμανλή με γνώμονα το εθνικό συμφέρον.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Ικανοποίηση από το ΝΑΙ που δεν αλλάζει το ΟΧΙ. Καραμανλής: Χάραξε εθνική στρατηγική/ Θα διαχειριστεί κάθε αποτέλεσμα.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: 3 ΝΑΙ, 1 ΟΧΙ με το βλέμμα στο αύριο. 4ωρη συζήτηση με ανοιχτά χαρτιά και φόντο το δημοψήφισμα.

    ΕΣΤΙΑ: Καμμία χειραγώγησις. Σαφέστατη η θέσις του κ. Καραμανλή.

    Espresso: Χώρισε τον Νιάρχο για το νικητή του SURVIVOR. Ιζαμπέλα Μπορομέο. Σκάνδαλο στην υψηλή κοινωνία.

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Έμμεσο ''ναι'', αποδραματοποιείται το ''όχι''. Διπλωματικό μήνυμα του πρωθυπουργού Κ. Καραμανλή με πολλούς αποδέκτες.

    Ο ΛΟΓΟΣ: Διακριτικό ΝΑΙ Καραμανλή...με σεβασμό στη βούληση του Κυπριακού λαού. Ο πρωθυπουργός ξεκαθάρισε τη θέση του για το δημοψήφισμα.

    ΤΑ ΝΕΑ: Δειλό ΝΑΙ κατόπιν εορτής. Απολογητικός για τη μακρά σιωπή ο Καραμανλής...

    ΝΙΚΗ: Ο Καραμανλής είπε ΝΑΙ. Αλλά δεν τόλμησε να το δηλώσει δημοσίως.

    Συμφώνησαν όλοι πλην ΚΚΕ στο Συμβούλιο Αρχηγών.

    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Βροντερό ΟΧΙ στα σχέδια των ιμπεριαλιστών. Πατριωτική- διεθνιστική η θέση του ΚΚΕ.

    Traffic News: Άγριος τζόγος στο FAME STORY. Κυκλοφόρησε κουπόνι με τις αποδόσεις των παικτών. Εκατομμύρια παίζονται στο παράνομο στοίχημα.

    Η ΧΩΡΑ: Δωρεάν διακοπές για χιλιάδες Έλληνες. Αρχίζει από τη Δευτέρα η χορήγηση δελτίων κοινωνικού τουρισμού.

    City Press: Το ήπιο ''ναι'' της Αθήνας ενισχύει το ''όχι'' της Λευκωσίας.

    MetroRAMA: Εθνική συμφωνία για τη στήριξη της Κύπρου. Μήνυμα ενότητας από τον Κώστα Καραμανλή μετά το διακριτικό ''ναι''.

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: Χάθηκαν 560 παιδιά. Καταγγελίες του Συνηγόρου του Πολίτη. Σοκ από τη δράση κυκλωμάτων εκμετάλλευσης ανηλίκων.

    ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: Δραματικό ''ΝΑΙ'' από τον Κ. Καραμανλή. Η ευθύνη πλέον στους Ελληνοκύπριους και την Ευρώπη.

    ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Το ΟΧΙ ακόμα πιο ισχυρό δίνει από μόνο του λύση. Με τον Έλληνα πρωθυπουργό να δίνει την ΕΠΙΛΥΣΗ δια της Ευρώπης.

    [03] Κυπριακό

    Η εφημερίδα ''TRAFFIC'' γράφει: ''Την απόλυτη συμπαράσταση της Ελλάδας στις αποφάσεις της Κύπρου εξέφρασε χθες ο πρωθυπουργός, Κώστας Καραμανλής, διατυπώνοντας τη θέση της ελληνικής κυβέρνησης για το σχέδιο Αννάν και λέγοντας όλη την αλήθεια αναφορικά με τις επιπτώσεις που θα έχουν οι όροι του σχεδίου στα συμφέροντα των Ελληνοκυπρίων''.

    Η εφημερίδα ''ESPRESSO'' γράφει: ''Με μία προσεκτική, συνετή, πολιτικά ευφυή δήλωση, εν είδει διαγγέλματος, ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής κατάφερε χθες να ισορροπήσει πλήρως ανάμεσα στο ''όχι'' και στο ''ναι'' επί του σχεδίου Αννάν, ικανοποιώντας ουσιαστικά όσους εμπλέκονται στη διαδικασία επίλυσης του προβλήματος της Κύπρου''.

    Η εφημερίδα ''ΕΣΤΙΑ'' γράφει: ''Ο Πρωθυπουργός της Ελλάδος έπραξε χθες ακριβώς αυτό που έπρεπε. Παρά τις έντονες πιέσεις της Ουάσιγκτων να λάβει ανοικτή θέση υπέρ του ''ναι'' στο δημοψήφισμα της 24ης Απριλίου, εκείνος δεν παρασύρθηκε. Αμέσως μετά την λήξη του 4ωρου διαρκείας συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών, προέβη σε μία πολύ καλά ζυγισμένη δήλωση, χωρίς καμμία προσπάθεια να επηρεάση την βούληση του Κυπριακού λαού''.

    Η εφημερίδα ''Η ΒΡΑΔΥΝΗ'' γράφει:''Με νηφαλιότητα σοβαρότητα και σύνεση τοποθετήθηκε ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, χθες, επί του σχεδίου Αννάν, μετά από το Συμβούλιο των Πολιτικών Αρχηγών, δίδοντας βαρύτητα στα θετικά σημεία του σχεδίου και εκφράζοντας την πεποίθηση ότι οι δυσκολίες-όπως χαρακτήρισε τα αρνητικά σημεία-θα ξεπεραστούν εντός του πλαισίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης''.

    Η εφημερίδα "Ο ΛΟΓΟΣ" γράφει:"Με ένα διακριτικό "Ναι", το οποίο σέβεται την ελεύθερη έκφραση της γνώμης του κυπριακού λαού, τοποθετήθηκε ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, μετά τη συνεδρίαση του Συμβουλίου Πολιτικών Αρχηγών, απέναντι στο δημοψήφισμα της 24ης Απριλίου, συνδέοντας τις όποιες εξελίξεις με την ευρωπαϊκή προοπτική της μεγαλονήσου".

    Η εφημερίδα "Η ΑΥΓΗ" γράφει:"Χωρίς καμία κυβερνητική πρωτοβουλία ολοκληρώθηκε η χθεσινή σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών για το Κυπριακό υπό την προεδρία του Κ.Στεφανόπουλου. Ο Ν.Κωνσταντόπουλος ζήτησε η κυβέρνηση να αναλάβει πρωτοβουλίες για την αναβολή των δημοψηφισμάτων επί του σχεδίου Αννάν, πρόταση με την οποία συμφώνησε ο Γ.Α. Παπανδρέου."

    Η εφημερίδα "ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ" γράφει:"Επιβεβαιώθηκε χθες πλήρως και επισήμως ότι ο ελληνικός πολιτικός κόσμος θα βρίσκεται αταλάντευτα στο πλευρό των αδελφών μας Κυπρίων και ότι, όποια και αν είναι η απόφασή του στις 24 Απριλίου, θα είναι από όλους απόλυτα σεβαστή. Αυτό που είναι βέβαιο ότι έχει αποφευχθεί, είναι οι στείρες και άγονες αντιπαραθέσεις, οι οποίες θα έβλαπταν την ιερή υπόθεση του Ελληνισμού."

    Η εφημερίδα "CITY PRESS" γράφει:"Ο πρωταγωνιστής της χθεσινής ημέρας ήταν ο πρωθυπουργός κ. Καραμανλής, ο οποίος προσπάθησε να καλύψει αλληλοσυγκρουόμενες ανάγκες της κυβέρνησης. Είπε ένα ήπιο "ναι" στο σχέδιο Ανάν-5, ικανοποιώντας έτσι την αμερικανική και τουρκική διπλωματία. Το έκανε με τέτοιο τρόπο, ώστε άφησε απόλυτα ικανοποιημένο και τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Τάσο Παπαδόπουλο, ο οποίος ηγείται στη χώρα του της εκστρατείας υπέρ του "όχι".

    Η εφημερίδα "Η ΝΙΚΗ" γράφει: "Με την ισορροπητική τοποθέτηση, ότι τα θετικά στοιχεία μπορούν να αποδειχθούν υπέρτερα των αρνητικών, στο σχέδιο Αννάν για το Κυπριακό, αλλά και τη σύσταση να αποφευχθούν οι κινδυνολογίες, ενόψει του δημοψηφίσματος, γιατί η άσκηση πιέσεων δεν εξυπηρετεί την ελεύθερη έκφραση του κυπριακού λαού, ο πρωθυπουργός Κ.Καραμανλής, επιχείρησε να διαφυλάξει μέχρι την ύστατη στιγμή "και το σκύλο χορτάτο και την πίτα αφάγωτη."

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ επισημαίνει ότι ''ο πρωθυπουργός κ. Κ Καραμανλής τοποθετήθηκε στο θέμα του κυπριακού με ένα έμμεσο ΝΑΙ στο σχέδιο Αννάν αποδραματοποιώντας ταυτόχρονα το σχεδόν βέβαιο ΟΧΙ των Ελληνοκυπρίων στο δημοψήφισμα της 24ης Απριλίου. Με λόγο διπλωματικό προς πολλούς αποδέκτες ο κ. Καραμανλής κάλυψε τους συμμάχους σε Ευρώπη και Αμερική που ήθελαν κάποια υποστήριξη στις προσπάθειες του γγ του ΟΗΕ, διατήρησε ανοιχτούς τους διαύλους επικοινωνίας με την τουρκική ηγεσία, υποσχόμενος υποστήριξη στην ευρωπαϊκή της προοπτική και απέφυγε οποιαδήποτε πίεση προς την ελληνοκυπριακή πλευρά, δηλώνοντας πλήρη υποστήριξη στον κυπριακό ελληνισμό όποια και αν είναι η απόφασή του''.

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος) υποστηρίζει ότι ''ουσιαστική συζήτηση χωρίς μεγάλες αντιπαραθέσεις έγινε στην τετράωρη συνάντηση που είχαν χθες οι πολιτικοί αρχηγοί για το Κυπριακό. Το θετικότερο σημείο της όλης συζήτησης είναι ότι και οι τέσσερις πολιτικοί αρχηγοί συμφώνησαν, ότι η Ελλάδα θα στηρίξει την οποιαδήποτε απόφαση που θα πάρουν οι Κύπριοι με το δημοψήφισμα. Στη συμφωνία καθοριστικό ρόλο έπαιξε η θέση του πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή''.

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ ισχυρίζεται ότι ''και τώρα, η επόμενη ημέρα. Η αντιμετώπιση της κατάστασης που θα διαμορφωθεί στην Κύπρο μετά το δημοψήφισμα της 24ης Απριλίου, στο οποίο σύμφωνα με τις δημοσκοπήσει είναι πιθανό να υπερισχύσει το ΟΧΙ στο σχέδιο Αννάν, ήταν το θέμα που προβλημάτισε έντονα τους πολιτικούς αρχηγούς στο 4ωρο συμβούλιο χθες υπό τον πρόεδρο της Δημοκρατίας. Χαρακτηριστική είναι η φράση του Νίκου Κωνσταντόπουλου :''Με τρομάζουν οι συνέπειες'' είπε απευθυνόμενος στους άλλους πολιτικούς αρχηγούς. Την ανησυχία έδειξε, σύμφωνα με πληροφορίες, να συμμερίζεται και ο πρόεδρος της Δημοκρατίας παρά το γεγονός ότι σε όλη τη διάρκεια της συζήτησης απέφυγε να πάρει θέση''.

    Σύμφωνα με την ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ, ''Ο κ. Κ. Καραμανλής ήταν σαφέστατος: ''Τα θετικά στοιχεία του σχεδίου Αννάν υπερτερούν των αρνητικών...και οι όποιες αδικίες υπάρχουν θα καμφθούν μέσα σε μια ευρωπαϊκή πορεία''. Πιο ξεκάθαρο και υπεύθυνο συνάμα ΝΑΙ στο σχέδιο Αννάν δεν μπορούσε να υπάρξει από Έλληνα πρωθυπουργό. Αργά χθες το βράδυ ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Κόλιν Πάουελ προειδοποίησε ότι στην περίπτωση του ΟΧΙ η χώρα του θα βοηθήσει τους Τουρκοκύπριους δημιουργώντας έτσι νέα δεδομένα στο όλο θέμα''.

    ΤΑ ΝΕΑ αναφέρουν ότι''με ένα δειλό- και κατόπιν εορτής- ΝΑΙ πήρε θέση ο κ. Κ. Καραμανλής για το σχέδιο Αννάν έπειτα από το χθεσινό Συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών. Ο κ. Γ. Παπανδρέου άσκησε έντονη κριτική για τις παραλείψεις της κυβέρνησης στη Λουκέρνη''.

    ΤΟ ΒΗΜΑ προσθέτει ότι ''ως πρώτη νίκη της αξιωματικής αντιπολίτευσης θεωρούν στο ΠΑΣΟΚ το αποτέλεσμα του Συμβουλίου Αρχηγών, αφού όπως σημείωσαν οι στενοί συνεργάτες του κ. Γ. Α. Παπανδρέου, με τη συζήτηση επιβεβαιώθηκε η ορθότητα της ανάληψης ευθύνης έναντι του σχεδίου Αννάν, αφού πρώτο το ΠΑΣΟΚ είπε ξεκάθαρα ποια είναι η θέση του στο σχέδιο αυτό''.

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ σημειώνει ότι ''το δίλημμα ''λύση τώρα ή ποτέ'' θέτει ευθέως ο Γκίντερ Φερχόιγκεν εντείνοντας τις πιέσεις προς την ελληνοκυπριακή πλευρά. Ο Γερμανός επίτροπος τάχθηκε ουσιαστικά και κατά της αναβολής, ζητώντας να σταματήσουν οι κωλυσιεργίες. Παράλληλα, Αμερικανός διπλωμάτης που θέλησε να κρατήσει την ανωνυμία του άφησε ευθέως να εννοηθεί χθες στις Βρυξέλλες, το ενδεχόμενο αναγνώρισης των Τουρκοκυπρίων από τις ΗΠΑ σε περίπτωση που ψηφίσουν ΝΑΙ στο δημοψήφισμα της 24ης Απριλίου και οι Ελληνοκύπριοι ΟΧΙ''.

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ τονίζει ότι ''εξαιρετικά ''γαλαντόμες'' εμφανίστηκαν χθες οι ΗΠΑ στην Προπαρασκευαστική Διάσκεψη Δωρητών προκειμένου να δελεάσουν την κυπριακή κοινή γνώμη. Οι ΗΠΑ θα δώσουν οικονομική βοήθεια ύψους 400 εκατ. δολλαρίων για την ανοικοδόμηση της Ενωμένης Κύπρου, εάν οι δύο κοινότητες εγκρίνουν τελικά το ειρηνευτικό σχέδιο του ΟΗΕ. Από την πλευρά της η ΕΕ έχει κάνει γνωστό ότι είναι έτοιμη να διαθέσει 250 εκατ. ευρώ για την οικονομική ανάπτυξη του βορείου τμήματος της νήσου''.

    Ο ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ γράφει ότι ''το ''σχέδιο Αννάν'' συγκροτεί ένα διεθνές προτεκτοράτο στο δρόμο του πετρελαίου, στη Μεσόγειο, προς τη Μέση Ανατολή, χειρότερο απ΄αυτό που είναι το Κόσσοβο και η Βοσνία, ένα διεθνές προτεκτοράτο τριχοτομημένο, τόνισε χτες η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα μετά τη σύσκεψη στο προεδρικό Μέγαρο των τεσσάρων πολιτικών αρχηγών υπό τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Κ. Στεφανόπουλο, σημειώνοντας ταυτόχρονα πως το ΚΚΕ θεωρεί σαν καλύτερη συμπαράσταση στον κυπριακό λαό το ΟΧΙ στο ''σχέδιο Αννάν''.

    [04] Σεισμοί - Εκτιμήσεις επιστημόνων

    ΤΟ ΕΘΝΟΣ υποστηρίζει ότι ''δεν κινδυνεύει η Αθήνα από τα ρήγματα της Πάρνηθας και της Αταλάντης. Το συμπέρασμα αυτό προκύπτει από τα αποτελέσματα γεωλογικών ερευνών που πραγματοποιήθηκαν στις περιοχές αυτές και παρουσιάζονται στο 10ο διεθνές Συνέδριο της Ελληνικής Γεωλογικής Εταιρίας, που ξεκίνησε χθες στη Θεσσαλονίκη. Αντίστοιχα, ανενεργό θεωρείται το διπλανό ρήγμα του Θριασίου, ενώ το ενδιαφέρον πλέον εστιάζεται βορειότερα στο ρήγμα Ωρωπού- Αυλώνα- Καπαρελλίου, όπου βρίσκεται σε εξέλιξη ερευνητικό πρόγραμμα για τη χαρτογράφησή του''.

    [05] Κοινωνικός τουρισμός

    Η ΧΩΡΑ αναφέρει ότι ''από τις 19 Απριλίου ξεκινά η χορήγηση δελτίων κοινωνικού τουρισμού από τον Οργανισμό Εργατικής Εστίας. Για το τρέχον έτος θα λάβουν δελτία και εισιτήρια εκδρομικών προγραμμάτων όσοι δεν έλαβαν το 2003 με ορισμένες εξαιρέσεις καθώς και ειδικές ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, μεταξύ των οποίων οι άνεργοι, οι χαμηλόμισθοι, οι πολύτεκνοι, τα άτομα με ειδικές ανάγκες και οι άγαμες μητέρες''.

    [06] Παπαδόπουλος - Σερβία

    Η ΑΥΡΙΑΝΗ υποστηρίζει ότι "ένα ντοκουμέντο φωτιά που καίει στην κυριολεξία τον σημερινό πρόεδρο της Κύπρου Τάσσο Παπαδόπουλο αποκαλύπτει η ΑΥΡΙΑΝΗ, στο πλαίσιο μιας μεγάλης δημοσιογραφικής έρευνας που αφορά το ξέπλυμα μαύρου χρήματος σε Ελλάδα και Κύπρο. Το απόρρητο έγγραφο φέρει την υπογραφή της εισαγγελέως του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου της Χάγης Κάρλα Ντελ Πόντε και περιγράφει τον τρόπο με τον οποίο ο Τάσσος Παπαδόπουλος είχε στήσει ένα σύστημα Οφ Σορ εταιριών στην Κύπρο, μέσα από τις οποίες γίνονταν το ξέπλυμα τεραστίων ποσών του Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς''.

    [07] Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ γράφει πως ''πρόσθετους πόρους στην ενίσχυση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων επιθυμεί να κατευθύνει το οικονομικό επιτελείο στο πλαίσιο της αναθεώρησης των πόρων του Γ'ΚΠΣ. Η αλλαγή κυβέρνησης έχει καθυστερήσει την αποστολή των προτάσεων στις Βρυξέλλες, καθώς τα νέα στελέχη που ανέλαβαν έργο στον τέταρτο και πέμπτο όροφο του υπουργείου Οικονομίας συνεχίζουν να ενημερώνονται''.

    [08] Ολυμπιακοί Αγώνες

    Το metroRAMA σημειώνει ότι ''σε εξέλιξη βρίσκονται οι διαδικασίες εφαρμογής των μέτρων ασφαλείας στα μέσα μαζικής μεταφοράς τόσο σε επίπεδο εγκατάστασης σύγχρονου εξοπλισμού, όσο και ανθρώπινου δυναμικού, όπως προέκυψε κατά τη χθεσινή ευρεία σύσκεψη για την ολυμπιακή ασφάλεια, που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Μεταφορών και Επικοινωνιών''.

    [09] Ιδιωτικός τομέας-ΓΣΕΕ

    Η ΑΠΟΦΑΣΗ αναφέρει ότι ''αύξηση εισοδημάτων για χαμηλόμισθους αλλά και μείωση (ουσιαστική) για όσους βρίσκονται πάνω από τα 900 ευρώ μηνιαίως, προβλέπει η πρόταση (προς τη ΓΣΕΕ) των εργοδοτικών οργανώσεων - μια πρόταση που δεν ''έχει'' ποσοστό αλλά στάνταρ ποσό για όλους''.

    [10] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ

    Οι πρωτοσέλιδοι τίτλοι του σημερινού οικονομικού Τύπου είναι οι εξής:

    ΕΞΠΡΕΣ:'' Ευρωπαϊκό το ΝΑΙ από τον Κ. Καραμανλή για το σχέδιο Αννάν''.

    ΗΜΕΡΗΣΙΑ:'' Μετοχές 5 ταχυτήτων στο Χρηματιστήριο. Αγώνας δρόμου για να παραμείνει η Σοφοκλέους στις ανεπτυγμένες αγορές''.

    ΚΕΡΔΟΣ:'' Πρώτα οι επενδύσεις και μετά τα κίνητρα. Η κυβέρνηση επεξεργάζεται το νέο αναπτυξιακό νόμο''.

    ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ:'' Παρέμβαση Γκαργκάνα για μείωση δημοσίων δαπανών. Έτοιμη η έκθεση του Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος''.

    [11] Αναπτυξιακός νόμος

    ΤΟ ΚΕΡΔΟΣ υποστηρίζει ότι "φορολογικά μπόνους μετά την ολοκλήρωση της επένδυσης και αφού διαφανεί η υγιής λειτουργία της νέας εταιρείας, θα χορηγεί ο νέος Αναπτυξιακός Νόμος που επεξεργάζεται η κυβέρνηση".
    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Friday, 16 April 2004 - 21:34:22 UTC