Find out about The HR-Net Group Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 04-04-15

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 15/04/2004
  • [02] Τίτλοι Εφημερίδων
  • [03] Κυπριακό
  • [04] Συνέντευξη Παυλόπουλου
  • [05] Αυξήσεις-Συνταξιούχοι
  • [06] ΜΜΕ
  • [07] Αθήνα 2004-Ερευνες
  • [08] Νομοσχέδιο-Καταπολέμηση γραφειοκρατίας
  • [09] Συμβασιούχοι
  • [10] Αυθαίρετα
  • [11] Γενικές εξετάσεις
  • [12] ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ
  • [13] Ενίσχυση της ζήτησης

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 15/04/2004

    Το Κυπριακό και η σημερινή σύγκληση του συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών υπό τον πρόεδρο της Δημοκρατίας στην Αθήνα, το υπό κατάρτιση νομοσχέδιο για τον περιορισμό της γραφειοκρατίας και το θέμα των συμβασιούχων είναι από τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού Τύπου.

    [02] Τίτλοι Εφημερίδων

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης): Οι αυξήσεις στις συντάξεις από την 1η Ιουλίου. Αμεση καταβολή του οικογενειακού επιδόματος και ρύθμιση για το ΕΚΑΣ.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος): Πέντε στους έξι μπαίνουν σε ΑΕΙ-ΤΕΙ. Στις 14 Μαΐου κλείνουν τα σχολεία, στις 18 οι Εξετάσεις.

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: ''ΝΑΙ'' μεν, αλλά...οι Κύπριοι λένε ΟΧΙ με 78%. Σήμερα το Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών: Υπέρ του Σχεδίου με αποχρώσεις.

    Η ΑΠΟΦΑΣΗ: Οι αλλαγές σε εφάπαξ, συντάξεις, επικουρικό. Οι νέες εγκύκλιοι που διαφοροποιούν τον ασφαλιστικό χάρτη.

    Η ΑΥΓΗ: ''Περπατάει'' η αναβολή των δημοψηφισμάτων. Σήμερα η σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών στην Αθήνα.

    ΑΥΡΙΑΝΗ: Μπήκαν 2 εισαγγελείς στο 2004! Γύρευε τι έχει να αποκαλυφθεί για σκάνδαλα και κλεψιές μόλις τελειώσουν οι Ολυμπιακοί Αγώνες.

    ΤΟ ΒΗΜΑ: Η ώρα των αρχηγών. Εμμεσο Ναι από τον κ. Καραμανλή. Στο σημερινό συμβούλιο θα ληφθούν κρίσιμες αποφάσεις για την Κύπρο. Αποστάσεις πήρε το ΑΚΕΛ από τον κ. Παπαδόπουλο.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Εφάπαξ. Ο νέος τρόπος υπολογισμού στο Ταμείο των δικηγόρων. Ολες οι αλλαγές που περιλαμβάνει η νέα εγκύκλιος.

    ΕΘΝΟΣ: Αναζητούν πυξίδα μετά την έκρηξη του ''όχι''. Κυπριακό: Πονοκέφαλος για τις πολιτικές ηγεσίες και τη διεθνή διπλωματία η ακλόνητη διάθεση των Κυπρίων για απόρριψη του σχεδίου Αννάν.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Η Κύπρος ''σβηστή'' μουντζουρώνει και ''αναμμένη'' καίει! Ο,τι κι αν αποφασισθεί από την Αθήνα και την Λευκωσία επί της μεγίστης εθνικής υποθέσεως..

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Εκβιάζει το Συμβούλιο Αρχηγών ο Παπανδρέου. Θέτει όρους για να υπογράψει κοινό ανακοινωθέν για το Κυπριακό.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Ισορροπία σε τεντωμένο σχοινί. Συμβούλιο αρχηγών: Στο ΝΑΙ η εθνική στρατηγική/στο ΟΧΙ το 78% των Κυπρίων.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Φράγμα 78%. Παρασκήνιο με πιέσεις και ελιγμούς για ανατροπή. Στη σκιά του ''όχι'' συνέρχεται το συμβούλιο αρχηγών.

    ΕΣΤΙΑ: Προφητικό άρθρο του Σπύρου Κυπριανού. Δημοσιεύθηκε στην ''Εστία'' τον Δεκέμβριο 2000.

    Espresso: Ποιες είναι οι δυο κλίκες στο FAME STORY. Οι ίντριγκες και τα παιχνίδια πίσω από τις κάμερες.

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Οι οκτώ στους δέκα θα γίνουν φοιτητές. Πληθωρισμός σε ΑΕΙ και ΤΕΙ- Το πλήρες πρόγραμμα των εξετάσεων.

    Ο ΛΟΓΟΣ: Η ώρα των πολιτικών αρχηγών. Ξεκαθαρίζει τη στάση του για το Κυπριακό ο πρωθυπουργός.

    ΤΑ ΝΕΑ: Καθαρή θέση ζητούν τώρα από Καραμανλή. Ενώ ψάχνει τρόπο για να πει ....''ναι''.

    ΝΙΚΗ: Ψιθυριστά ''ναι''. Ο Καραμανλής ανακοινώνει τη θέση του για το σχέδιο Αννάν. Σήμερα το Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών.

    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Σχέδιο-παγίδα για τους λαούς της περιοχής. Εντείνονται οι διαβουλεύσεις σε Ελλάδα και Κύπρο.

    Traffic News: Επίσκεψη μυστήριο της Γαρμπή στην ΕΥΠ. Συναντήθηκε με ανώτατο στέλεχος της Υπηρεσίας. Τι γύρευε η τραγουδίστρια στο υπουργείο Δημ. Τάξεως.

    Η ΧΩΡΑ: Ποια αυθαίρετα μπαίνουν στο σχέδιο πόλης. Αναλυτικοί πίνακες με όλες τις περιοχές που πρόκειται να νομιμοποιηθούν.

    City Press: Ενα ''ναι'', δύο ''μάλλον'' και ένα ''όχι''. Συμβούλιο πολιτικών αρχηγών.

    MetroRAMA: Κρίσιμο το ραντεβού των αρχηγών για το Κυπριακό. Υπέρ της αποδοχής του σχεδίου Αννάν φαίνεται πως κλίνει ο πρωθυπουργός.

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: Παράθυρο στην πρόγνωση. Αποκάλυψη: Οι προσεισμοί δείχνουν το χρόνο και το μέγεθος.

    ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: Ναι μεν, αλλά....για το Κυπριακό. Μετά το Συμβούλιο Αρχηγών η απόφαση του πρωθυπουργού.

    ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Ιστορική ημέρα σήμερα. Για τους Ελληνες πολιτικούς αρχηγούς και για την πολιτική ζωή.

    [03] Κυπριακό

    Ο ΛΟΓΟΣ γράφει ότι ''σήμερα το μεσημέρι, ο πρωθυπουργός και οι αρχηγοί των κομμάτων θα ανοίξουν τα χαρτιά τους για το Κυπριακό, ενώπιον του προέδρου της Δημοκρατίας, στο Συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών. Σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Θόδωρο Ρουσόπουλο ο πρωθυπουργός θα κοινοποιήσει τις αποφάσεις του σχετικά με το σχέδιο Αννάν αμέσως μετά το Συμβούλιο, ''με γνώμονα το εθνικό συμφέρον''.

    Η ΝΙΚΗ αναφέρει ότι ''χαμηλόφωνα και περιφραστικά, αναμένεται να αρθρωθεί σήμερα από τον πρωθυπουργό, η έμμεση υπόδειξη για αποδοχή του σχεδίου Αννάν μετά τη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών, υπό τον πρόεδρο της Δημοκρατίας''.

    Η City Press σημειώνει ότι ''ο πρωθυπουργός κ. Καραμανλής πλησιάζει στο ''ναι'' χωρίς να το εκστομίζει. Ανάλογη στάση του κ. Κωνσταντόπουλου. Ο Γ. Παπανδρέου επιμένει στο ηχηρό ''ναι''. Η Αλέκα Παπαρήγα σταθερή στο δυναμικό ''όχι''. Η πολιτική ηγεσία σε άλλο μήκος κύματος από τους Ελληνοκυπρίους και τους Ελληνες πολίτες. Δημοσκόπηση που γίνεται για λογαριασμό του ΟΗΕ στην ελεύθερη Κύπρος δίνει στο ''όχι'' ποσοστό της τάξης του 75%. Συνεχίζονται οι πιέσεις των ΗΠΑ. Μετά το τηλεφώνημα Μπους στον Καραμανλή και ο Μίλερ στο Μαξίμου''.

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ στο σχόλιό του τονίζει μεταξύ άλλων ότι ''ο πρωθυπουργός προσέρχεται σήμερα στο Συμβούλιο των Πολιτικών Αρχηγών με στόχο έναν ανοικτό και ειλικρινή διάλογο που μπορεί να φωτίσει το εθνικό θέμα αλλά και να βοηθήσει για τη διαμόρφωση μιας εθνικής στρατηγικής, την οποία ούτως ή άλλως έχουμε ανάγκη είτε γίνει είτε όχι το δημοψήφισμα και όποιο κι αν είναι το αποτέλεσμά του''.

    Σύμφωνα με τη ΒΡΑΔΥΝΗ, ''δύο δεδομένα θα καθορίσουν τη στάση της ελληνικής κυβέρνησης την οποία θα διατυπώσει σήμερα ο πρωθυπουργός τόσο στη διάρκεια της συνεδρίασης του Συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών όσο και αμέσως μετά τη δήλωσή του. Πρώτον ότι η οριστική απόφαση εναπόκειται στην βούληση του κυπριακού λαού και δεύτερον ότι ένα κατηγορηματικό όχι της ελληνικής πλευράς θα δημιουργούσε πολλά περισσότερα προβλήματα απ΄όσα το σχέδιο καλείται να επιλύσει''.

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ στο πρωτοσέλιδο άρθρο της επισημαίνει ότι ''η ελληνική πολιτική ηγεσία οφείλει να σταθμίσει τα δεδομένα στην περιοχή, να αξιολογήσει τη διεθνή κατάσταση, να λάβει υπ΄όψιν τις συμμαχίες της χώρας, να εξετάσει τα ιστορικά δεδομένα του Κυπριακού και κυρίως να προβλέψει ορθά τα μέλλοντα εκείνα που έπονται στο αμέσως προσεχές διάστημα. Και αν οι σταθμίσεις είναι αντίθετες προς τις διαμορφωμένες τάσεις της κοινής γνώμης να μη διστάσει να συγκρουσθεί. Πριν από δώδεκα έτη σε μια ανάλογη σύσκεψη η πολιτική ηγεσία ταυτίσθηκε με την κοινή γνώμη, παρασύρθηκε απ΄αυτήν και η χώρα ουδέν απεκόμισε''.

    ΤΟ ΕΘΝΟΣ υποστηρίζει ότι ''χωρίς ξεκάθαρο ναι του Κ. Καραμανλή στο Σχέδιο Αννάν, ο Γ. Παπανδρέου δεν πρόκειται να υπογράψει κοινό ανακοινωθέν στη σύσκεψη σήμερα των πολιτικών αρχηγών. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θα ζητήσει από τον πρωθυπουργό να λάβει ξεκάθαρη θέση και χωρίς υπεκφυγές στο σχέδιο Αννάν ,ενώ ο ίδιος θα εμμείνει στη θέση του υπέρ του σχεδίου, ζητώντας να υπάρξει και από τα άλλα κόμματα ''αξιολόγηση με επιχειρήματα και όχι με συνθήματα''.

    ΤΑ ΝΕΑ στο σχόλιό τους επισημαίνουν μεταξύ άλλων τα εξής: όποια θέση και αν πάρει σήμερα ο κ. Καραμανλής για το δημοψήφισμα στην Κύπρο, θα είναι ουσιαστικά εκ των υστέρων...Αφού πια έχει διαμορφωθεί ένα απόλυτα σαφές σκηνικό...Ωστόσο έστω και καθυστερημένα ο κ. Καραμανλής οφείλει να πάρει ξεκάθαρη θέση... Επειδή οι πολίτες και στην Ελλάδα και την Κύπρο δικαιούνται να γνωρίζουν πριν από το δημοψήφισμα...Ποια θα είναι στο εξής η πολιτική της ελληνικής κυβέρνησης στο Κυπριακό...Και κυρίως πώς θα επιδιώξει την εξεύρεση λύσης αν - όπως όλα δείχνουν-οδηγηθούμε σε απόρριψη του σχεδίου''.

    ΤΟ ΒΗΜΑ ισχυρίζεται ότι ''ο αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Κόλιν Πάουελ έχει αναλάβει σύμφωνα με διασταυρωμένες πληροφορίες του ''Βήματος'' , παρασκηνιακή προσπάθεια διάσωσης του σχεδίου Αννάν στην ελληνοκυπριακή πλευρά αναζητώντας φόρμουλα με την οποία θα προσφέρονται διασφαλίσει για την εφαρμογή της λύσης. Σύμφωνα με τις πληροφορίες του ''Βήματος'', ο κ. Πάουελ ''υποσχέθηκε να κάνει ό,τι μπορεί'', σύμφωνα με καλά ενημερωμένη πηγή, όσον αφορά τη διασφάλιση της ελληνοκυπριακής αξίωσης να υπάρξει εγγύηση πως οι πρόνοιες της λύσης θα εφαρμοστούν καθώς και τη διασφάλιση έναντι των επεμβατικών δικαιωμάτων των εγγυητριών δυνάμεων''.

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ προσθέτει ότι ''πρωτοφανείς παρασκηνιακές κινήσεις βρίσκονται σε εξέλιξη στην Κύπρο, με βασικό παράγοντα τον υπ. Εξωτερικών των ΗΠΑ Κόλιν Πάουελ που επικοινώνησε χθες με τους Δ. Χριστόφια, Ν. Αναστασιάδη και Γ. Βασιλείου. Η προσπάθειά του κυρίως προς τον γραμματέα του ΑΚΕΛ να ταχθεί υπέρ του ''ναι'' προσέκρουσε στο φράγμα του 78% υπέρ του ''όχι '' που προέκυψε από δημοσκόπηση για το MEGA. Το ΑΚΕΛ επιμένει στην αναβολή την οποία όμως δεν δέχεται η τουρκική πλευρά. Στη σκιά όλων αυτών συνέρχεται από το πρωί το συμβούλιο των αρχηγών υπό τον πρόεδρο της Δημοκρατίας''.

    Ο ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ αναφέρει ότι ''όλες οι δημοσκοπήσεις που παρουσιάστηκαν χτες δίνουν συντριπτική υπεροχή του ΟΧΙ στο ''σχέδιο Αννάν'' από τους Ελληνοκύπριους. Μέσα σε αυτό το κλίμα ολοκληρώνουν τα κόμματα της Κύπρου τις εσωκομματικές τους διαδικασίες για την τοποθέτησή τους στο σχέδιο''.

    Κατά τον ΕΛΕΥΘΕΡΟ, ''ολική ανατροπή του σκηνικού στην Κύπρο. Η συντριπτική πλειοψηφία των Κυπρίων εννέα ημέρες πριν από τα κρίσιμα δημοψηφίσματα, συσπειρώνεται γύρω από το ''ΟΧΙ''.

    Σύμφωνα με την ΑΥΓΗ, ''ανταπόκριση από τον ΟΗΕ και τις ΗΠΑ στην πρόταση του ΑΚΕΛ για αναβολή των δημοψηφισμάτων επί του σχεδίου Αννάν, ενώ ο πρόεδρος Παπαδόπουλος υπεκφεύγει και η ελληνική κυβέρνηση εκτιμά οτι ''δεν υπάρχει βάση για συζήτηση''.

    Η ΕΣΤΙΑ σημειώνει ότι ''ο πλέον αρμόδιος να αποφασίση για το αν θέλη ή όχι την εφαρμογή του σχεδίου Αννάν είναι ο κυπριακός λαός. Και υπό την έννοια αυτή κάθε προσπάθεια χειραγωγήσεως της βουλήσεώς του πέφτει στο κενό. Είτε προέρχεται από τις ηγεσίες των κομμάτων της Κύπρου είτε από την πολιτική ηγεσία της Ελλάδος, τον ΟΗΕ ή την Ουάσιγκτων''.

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ γράφει ότι ''ξεκάθαρη θέση υπέρ του ''ναι'' στο σχέδιο Αννάν θα πρέπει να λάβει η Ελλάδα σύμφωνα με τον επίτιμο πρόεδρο της ΝΔ κ. Κωνσταντίνο Μητσοτάκη''.

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος) τονίζει ότι ''στη σημερινή προπαρασκευαστική διεθνή διάσκεψη Δωρητών για την Κύπρο στις Βρυξέλλες συγκεντρώνονται τα βλέμματα όλων των ενδιαφερόμενων πλευρών. Οι ΗΠΑ έχουν ήδη εκφράσει την πρόθεσή τους να συμβάλλουν στο οικονομικό κόστος της επανένωσης της Μεγαλονήσου αφού βέβαια οι δύο κοινότητες ψηφίσουν ''ναι'' στα δημοψηφίσματα της 24ης Απριλίου''.

    [04] Συνέντευξη Παυλόπουλου

    Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ γράφει ότι ''οι πολίτες θα λαμβάνουν πλήρη και όχι συμβολική αποζημίωση από το Δημόσιο όταν πέφτουν θύματα κακοδιοίκησης. Τη διάταξη αυτή θα περιλαμβάνει το νομοσχέδιο που θα καταθέσει στη Βουλή και παρουσίασε χθες στην Κυβερνητική Επιτροπή ο υπουργός Δημόσιας Διοίκησης, Π. Παυλόπουλος, όπως ο ίδιος αναφέρει σε συνέντευξή τους στην εφημερίδα. Θεσμοθετείται, επίσης, η δυνατότητα στους πολίτες να καταθέτουν αγωγές κατά υπαλλήλων, αλλά και υπουργών σε δεύτερο στάδιο στις περιπτώσεις που δεν εκτελούν τις -υπέρ των πολιτών- τελεσίδικες δικαστικές αποφάσεις, ενώ προβλέπονται αυστηρότατες κυρώσεις στους φορείς και τις υπηρεσίες του Δημοσίου στις περιπτώσεις που δεν συνεργάζονται με το Συνήγορο του Πολίτη. Αφήνει, μάλιστα, ανοιχτό να χαρακτηρισθεί ιδιώνυμο ποινικό αδίκημα η έλλειψη συνεργασίας της διοίκησης με το Συνήγορο''.

    [05] Αυξήσεις-Συνταξιούχοι

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτση) επισημαίνει ότι ''σημαντικές αυξήσεις στο εισόδημα των συνταξιούχων αναμένονται από το καλοκαίρι, αφού από 1η Ιουλίου οι αποδοχές τους αυξάνονται με την καταβολή στους συνταξιούχους των ΔΕΚΟ και των τραπεζών της πρώτης δόσης της Αυτόματης Τιμαριθμικής Αναπροσαρμογής (ΑΤΑ).

    [06] ΜΜΕ

    Η ΑΠΟΦΑΣΗ υπογραμμίζει ότι ''τον ομφάλιο λώρο της διαφθοράς είναι αποφασισμένος να κόψει ο πρωθυπουργός συνεπής προς τις προεκλογικές του δεσμεύσεις. Ετσι προχωράει (άμεσα) στην κατάργηση του νόμου της διαπλοκής (βασικός μέτοχος), ο οποίος, ως γνωστόν, 'επέτρεπε' σε εργολάβους να παίρνουν δημόσια έργα και συγχρόνως να είναι ιδιοκτήτες εφημερίδων, ραδιοφωνικών και τηλεοπτικών σταθμών. Τώρα αυτό το 'πακέτο' αλλάζει εντελώς για το συμφέρον της λειτουργίας των δημοκρατικών θεσμών''.

    [07] Αθήνα 2004-Ερευνες

    Η ΑΥΡΙΑΝΗ υποστηρίζει ότι ''δύο εισαγγελείς μπήκαν στο 2004. Η πρώτη εισαγγελική έρευνα που διατάχθηκε αφορά το προσύμφωνο που υπέγραψε ο Οργανισμός με την 'Hundai' αλλά και τον τρόπο προμήθειας της δάδας με την οποία μεταφέρεται η Ολυμπιακή φλόγα. Η δεύτερη αφορά τις αποκαλύψεις της 'Αυριανής' για το σκάνδαλο των 5 δισεκατομμυρίων στην προμήθεια μηχανημάτων ασφαλείας για τους Αγώνες''.

    [08] Νομοσχέδιο-Καταπολέμηση γραφειοκρατίας

    Σύμφωνα με το METRORAMA ''τις βασικές διατάξεις του νομοσχεδίου για την 'επανίδρυση' του κράτους, που θα κατατεθεί άμεσα στη Βουλή και θα ρυθμίζει τις σχέσεις κράτους-πολίτη, παρουσίασε χθες στη συνεδρίαση της Κυβερνητικής Επιτροπής ο υπουργός Εσωτερικών, Προκόπης Παυλόπουλος''.

    [09] Συμβασιούχοι

    H ESPRESSO τονίζει ότι ''το 'πράσινο φως' για τη νομιμοποίηση χιλιάδων συμβασιούχων υπαλλήλων στο Δημόσιο φαίνεται πως δίνει ο υπουργός Εσωτερικών Πρ. Παυλόπουλος, σύμφωνα και με τις προεκλογικές υποσχέσεις της Νέας Δημοκρατίας''.

    [10] Αυθαίρετα

    Η ΧΩΡΑ εκτιμά ότι ''επισπεύδονται οι ρυθμοί ένταξης των αυθαιρέτων στα σχέδια πόλεως. Σύμφωνα με απόφαση του ΥΠΕΧΩΔΕ, 300.000 κτίσματα θα νομιμοποιηθούν με πολεοδομικές μελέτες εξπρές στο αμέσως προσεχές διάστημα, ενώ ένα εκατομμύριο ακινήτων ακόμη θα τύχει των ευνοϊκών αυτών ρυθμίσεων μέχρι το επόμενο καλοκαίρι''.

    [11] Γενικές εξετάσεις

    Η TRAFFIC αναφέρει ότι ''σε ένα μήνα σχεδόν ξεκινούν οι γενικές εξετάσεις για τους μαθητές της Β' και Γ' Λυκείου. Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας οι μαθητές των δύο τελευταίων τάξεων του λυκείου στις 18 Μαΐου θα διαγωνιστούν στο μάθημα της Φυσικής για τους μεν της Β' λυκείου, ενώ της Γ' λυκείου θα διαγωνιστούν στην Ιστορία''.

    [12] ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

    Οι πρωτοσέλιδοι τίτλοι του σημερινού οικονομικού Τύπου είναι οι εξής:

    ΕΞΠΡΕΣ:'' Ολυμπιακός πληθωρισμός! Λόγω της αυξημένης ζήτησης τον Αύγουστο''.

    ΗΜΕΡΗΣΙΑ:'' Ηλεκτρονικό ''τσιπ'' σε όλα τα τιμολόγια. Μάστιγα τα πλαστά και εικονικά φορολογικά στοιχεία''.

    ΚΕΡΔΟΣ:'' Ετοιμάζονται μέτρα κατά του παραεμπορίου. Το υπουργείο Ανάπτυξης προχωρά στην ενεργοποίηση του νόμου''.

    ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ:''Βαθιές τομές στο εμπόριο ενόψει των Ολυμπιακών. Στόχοι το παρεμπόριο και η ασυδοσία''.

    [13] Ενίσχυση της ζήτησης

    Η ΕΞΠΡΕΣ υποστηρίζει ότι "η ενίσχυση της ζήτησης στην περίοδο πριν από τους Ολυμπιακούς Αγώνες εκτιμάται ότι θα επιδράσει στη μεταβολή σειράς οικονομικών μεγεθών και κυρίως στην παραγωγή και τις τιμές".
    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Thursday, 15 April 2004 - 22:48:19 UTC