Read the Latest International Press Articles on Turkey Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 04-04-08

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 08/04/2004
  • [02] Tίτλοι εφημερίδων:
  • [03] Κυπριακό
  • [04] Δημόσιοι υπάλληλοι-Εφάπαξ
  • [05] Καραμανλής-Ολυμπιακοί Αγώνες
  • [06] Αριθμός εισακτέων σε ΑΕΙ-ΤΕΙ
  • [07] Οικονομία
  • [08] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ
  • [09] Δημοσιονομικό έλλειμμα-ΕΕ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 08/04/2004

    Το διάγγελμα του Προέδρου της Κύπρου Τάσσου Παπαδόπουλου για το επικείμενο δημοψήφισμα επί του σχεδίου Αννάν, η θέση του ΠΑΣΟΚ υπέρ του ''ναι'' και η κατάσταση της οικονομίας, είναι από τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού αθηναϊκού Τύπου.

    [02] Tίτλοι εφημερίδων:

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης): Μεγαλώνει το εφάπαξ. ''Κλειδί'' ο χρόνος παραμονής στην υπηρεσία.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος): Ελλείμματα και άδεια ταμεία άφησε το ΠΑΣΟΚ! Στα μαύρα της κατάστιχα κατατάσσει η Κομισιόν την ελληνική Οικονομία με αποκαλυπτική έκθεση.

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: ''Βόμβα'' Τάσσου βάζει σε περιπέτεια την Αθήνα. Δραματικό διάγγελμα με πρόβλεψη για Εθνική Καταστροφή και κατάλυση της Κυπριακής Δημοκρατίας.

    Η ΑΠΟΦΑΣΗ: Διασυρμός Σημίτη-Γιώργου από την Κομισιόν. Έκθεση-κόλαφος. ''Εκτροχιάστηκε ο Προϋπολογισμός του 2003''.

    Η ΑΥΓΗ: Δυναμώνει το ΝΑΙ. Το Κυπριακό σε τροχιά αντιπαράθεσης.

    ΑΥΡΙΑΝΗ: Τσίμπησε ο εισαγγελέας και τον αμαρτωλό ΟΠΑΠ. Ασκήθηκε δίωξη για απιστία κατ' εξακολούθηση.

    ΤΟ ΒΗΜΑ: Πληθαίνουν τα ΝΑΙ, σιωπά η κυβέρνηση. Το ΠΑΣΟΚ και ο Γλ. Κληρίδης τάχθηκαν ανοικτά υπέρ του Σχεδίου.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Πανελλαδικές: Έξι στους δέκα μπαίνουν σε ΑΕΙ και ΤΕΙ. Στις 18 Μαΐου ξεκινά η μάχη των υποψηφίων.

    ΕΘΝΟΣ: 1 μεγάλο ''όχι''. Κυπριακό: Αποφασιστική άρνηση από τον Πρόεδρο Τ. Παπαδόπουλο, θετικοί, εκτός του ΑΚΕΛ, και οι Γλ. Κληρίδης, Γ. Παπανδρέου.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Το ζύγισε, το μέτρησε και το βρήκε... λιποβαρές! Ο Κύπριος Πρόεδρος Τάσσος Παπαδόπουλος απέρριψε (και) ενώπιον του Ελληνισμού και της Ιστορίας το σχέδιο Αννάν.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Συγκλονιστικό ΟΧΙ. Ιστορικό διάγγελμα του Προέδρου της Κύπρου Τάσσου Παπαδόπουλου.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Υπάρχει αντίλογος; Κυπριακό: Ιστορική ομιλία καταλυτικής σημασίας του Τάσσου Παπαδόπουλου.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: ''Όχι'' βροντερό ζήτησε ο Τάσσος. Διάγγελμα με πολλά επιχειρήματα και πολλή συγκίνηση.

    ΕΣΤΙΑ: Αδιέξοδο στην Λευκωσία. ''Οχι'' ο Παπαδόπουλος, ''ναι'' τα δύο μεγάλα κόμματα.

    Espresso: Ζέτα Βομβογιάννη: Η Ελληνίδα με το πιο ακριβό διαζύγιο! Κέρδισε αποζημίωση 15.000.000 ευρώ.

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Καταλυτικό ''όχι'' από τον Παπαδόπουλο. Με τεκμηριωμένα επιχειρήματα αλλά και συναισθηματική φόρτιση.

    Ο ΛΟΓΟΣ: Ο Κύπριος Πρόεδρος Τάσσος Παπαδόπουλος είπε ξεκάθαρα: ΟΧΙ στο σχέδιο Αννάν.

    ΤΑ ΝΕΑ: Γιατί λέω ''Ναι''. Πως εξήγησε ο Γιώργος την απόφαση. Τα 6 επιχειρήματα του ΠΑΣΟΚ.

    ΝΙΚΗ: Έγραψε ιστορία. Δραματικό διάγγελμα Τάσσoυ Παπαδόπουλου.

    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Τάσσος Παπαδόπουλος: Καλώ σε δυνατό ΟΧΙ στο σχέδιο Αννάν.

    Traffic News: Ανοίγουν οι φάκελοι για τα σκάνδαλα της ΕΡΤ. Πάει στο σκαμνί για την πράσινη προπαγάνδα. Θέμα χρόνου η είσοδος εισαγγελέων για τον έλεγχο των συμβάσεων.

    Η ΧΩΡΑ: Με δάκρυα είπε το ΟΧΙ. Συγκλονιστική εμφάνιση και ανάλυση του σχεδίου Αννάν από τον Τάσσο Παπαδόπουλο.

    City Press: Τάσσος Παπαδόπουλος: Βροντερό ''όχι'' στο σχέδιο Ανάν-5. Ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας ανέλαβε με το χθεσινό του διάγγελμα τις ιστορικές του ευθύνες.

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: Τα πλοκάμια της μαφίας. Οι παράνομες ελληνοποιήσεις πίσω από το έγκλημα στη Ρεντίνα.

    ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: Χρωστάμε από 3.700 ευρώ στις τράπεζες. Επιδεινώνεται συνολικά η εικόνα της οικονομίας.

    ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Μέγα ΟΧΙ από τον Κύπριο Πρόεδρο.

    [03] Κυπριακό

    H CITY PRESS γράφει ''σε ένα συγκινησιακά φορτισμένο διάγγελμα προς τον ελληνικό κυπριακό λαό το οποίο διήρκεσε μία ώρα, ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Τάσος Παπαδόπουλος έδειξε ότι δεν κάμπτεται από τις πιέσεις του διεθνούς παράγοντα, της Αθήνας και της ηγεσίας των δύο μεγαλύτερων κυπριακών κομμάτων''.

    Η ΝΙΚΗ υποστηρίζει ότι ''έγραψε ιστορία χθες βράδυ, ο πρόεδρος της Κύπρου Τάσσος Παπαδόπουλος, ο οποίος ανέλυσε μέσα από το δραματικό διάγγελμα που απηύθυνε στον κυπριακό λαό, ένα προς ένα τα άδικα, τα δυσλειτουργικά και τα επικίνδυνα σημεία του τελικού σχεδίου Αννάν, το οποίο απέδειξε με εκτενή επιχειρήματα, ότι είναι χειρότερο από το αρχικό και θα οδηγήσει ουσιαστικά στη 'νομιμοποίηση της διχοτόμησης''.

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ αναφέρει ότι ''ο πρόεδρος της Κύπρου με φωνή πάλλουσα, αλλά και τετράγωνη λογική κάλεσε τους Ελληνοκύπριους να καταψηφίσουν το σχέδιο Αννάν. Διότι με αυτό ικανοποιείται το αίτημα της Τουρκίας να ελέγχει και να κηδεμονεύει ολόκληρη την Κύπρο. Θέτει σε κίνδυνο την ασφάλειά της και την παραδίδει μελλοντικώς στην Τουρκία. Το κράτος του Αννάν είναι καταδικασμένο σε χρεωκοπία και πτώχευση''.

    Ο ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ ισχυρίζεται ''ο Πρόεδρος της Κύπρου, στο διάρκειας 52 λεπτών διάγγελμά του, άσκησε καταλυτική και εμπεριστατωμένη κριτική στο σχέδιο Αννάν και απάντησε αποστομωτικά στους προπαγανδιστές του 'ΝΑΙ' που κινδυνολογούν για τις ενδεχόμενες συνέπειες του 'ΟΧΙ'. Μίλησε ανοιχτά για εκβιασμούς που ασκήθηκαν, τονίζοντας ότι το σχέδιο Αννάν δεν ήταν αποτέλεσμα διαπραγματεύσεων και ελεύθερης βούλησης''.

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ εκτιμά ότι ''ουσιαστικά, ο πρόεδρος της Κύπρου με το χθεσινό διάγγελμά του εξέφρασε την κρατούσα άποψη στη μεγαλόνησο και διαμόρφωσε βάση επιχειρημάτων για τους πολλούς υποστηρικτές του 'όχι'. Γενική είναι η εντύπωση ότι με τη στάση και τον λόγο του θα καθορίσει το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος στην ελεύθερη Κύπρο''.

    Σύμφωνα με τον ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΥΠΟ ''το ερώτημα είναι: Ποιά είναι η απάντηση των υποστηρικτών του 'ναι' σε όσα έθεσε επί τάπητος ο Τ. Παπαδόπουλος. Ο Τ. Παπαδόπουλος, μοιραίο πρόσωπο έτσι κι αλλιώς, πήρε την ευθύνη των πράξεων και των λεγομένων του απέναντι στην Ιστορία. Όλοι έχουν χρέος να πράξουν το ίδιο. Έχουν χρέος να απαντήσουν όχι σε μια τοποθέτηση αλλά σε μια ιστορική καμπή. Ο κυπριακός λαός και ως ένα βαθμό και ο ελληνικός λαός πρέπει να γνωρίζουν για να πάρουν θέση".

    Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ σχολιάζει ότι "είναι δεδομένο ότι ο κ. Παπαδόπουλος δεν επιθυμεί λύση του κυπριακού προβλήματος δια του ΟΗΕ. Θεμιτή η θέση, αρκεί να τη διατυπώσει πιο ξεκάθαρα. Αν δεν ήθελε δια του ΟΗΕ λύση του Κυπριακού, δεν έπρεπε να σύρει όλον τον ελληνισμό στα χιονισμένα βουνά της Λουκέρνης. Ας κατήγγειλε τη διαδικασία νωρίτερα, για να μην επιμερίσει το κόστος της απόρριψης και στην ελληνική κυβέρνηση και τον ελληνισμό στο σύνολό του. Έπρεπε, αντρίκεια και πολύ νωρίτερα, να πει ότι η διαδικασία Αννάν δεν μας πάει"

    Η ESPRESSO τονίζει ότι "δεν θα αποχωρήσουν από τον κυβερνητικό συνασπισμό οι υπουργοί του ΑΚΕΛ, παρά τη διάσταση που εμφανίστηκε ανάμεσα στη θέση που εκφράζει ο πρόεδρος Τάσσος Παπαδόπουλος και το μεγαλύτερο κόμμα στην Κύπρο, για το δημοψήφισμα της 24ης Απριλίου".

    Η ΑΥΓΗ προσθέτει ότι "δυναμική ανατροπής της μέχρι σήμερα απορριπτικής εικόνας για το σχέδιο Αννάν διαμορφώνεται σε Αθήνα και Λευκωσία, όπου σχηματίζονται τα μπλοκ του 'ναι' και του 'όχι' εν όψει του δημοψηφίσματος της 24ης Απριλίου, με διαβεβαιώσεις, ωστόσο, ότι δεν θα υπάρξει κυβερνητική κρίση στην Κύπρο".

    Η ΕΣΤΙΑ σημειώνει ότι "η στάσις του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας υπήρξε απόλυτα συνεπής. Το χθεσινό διάγγελμά του ήταν απόλυτα εναρμονισμένο με την στάση την οποία ετήρησε στην Λουκέρνη. Αν ο κ. Παπαδόπουλος επρόκειτο να πη 'ναι', θα το είχε πράξει ενώπιον του Κόφι Αννάν. Ενώ τα κόμματα που τάσσονται τώρα υπέρ του 'ναι', όφειλαν να το είχαν δηλώσει στην Λουκέρνη. Αυτό δημιούργησε το σημερινό αδιέξοδο".

    Σύμφωνα με το ΛΟΓΟ ''παραμένει σταθερή στη στάση της η ελληνική κυβέρνηση, μετά το συνταρακτικό διάγγελμα του προέδρου της Κύπρου Τάσσου Παπαδόπουλου, ο οποίος ξεκαθάρισε χθες την αρνητική θέση του στο σχέδιο Αννάν. Η τελική θέση της κυβέρνησης για το σχέδιο Αννάν δεν θα κοινοποιηθεί σε καμμία περίπτωση πριν το Συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών''.

    Το ΕΘΝΟΣ αναφέρει ότι ''σύμφωνα με πληροφορίες, η τοποθέτηση του κ. Καραμανλή στο σχέδιο Αννάν θα πρέπει να αναμένεται μετά το Πάσχα και αφού προηγουμένως έχουν ''ανοίξει'' τα χαρτιά τους οι ηγέτες των πολιτικών κομμάτων της Κύπρου. Την τελική απόφαση θα την πάρει ο ίδιος ο πρωθυπουργός, ο οποίος σαφώς ''κινείται'' πιο κοντά στο ''ναι''.

    Τα ΝΕΑ στο σχόλιό τους υποστηρίζει ότι ''μόνον η κυβέρνηση μοιάζει να παρακολουθεί τις εξελίξεις ωσάν να περιμένει να δει πώς θα διαμορφωθούν οι συσχετισμοί για να πάρει θέση. Πόσο μάλλον που έχει ήδη αφήσει να διαφανεί ότι τάσσεται υπέρ του ''ναι''... δείχνει όμως πρόθυμη να αναλάβει το πολιτικό κόστος που ενδεχομένως έχει αυτή η θέση, κυρίως, όμως -και ανεξαρτήτως της τελικής θέσης που θα πάρει... δείχνει ανίκανη να προβάλει μια θετική πολιτική πρόταση για το αύριο του Κυπριακού μετά την ολοκλήρωση του Δημοψηφίσματος''.

    Η Traffic news επισημαίνει ότι ''την οργή μίας σειράς πολιτικών παραγόντων της Κύπρου προκάλεσαν οι χθεσινές δηλώσεις του προέδρου του ΠΑΣΟΚ κ. Γιώργου Παπανδρέου, ο οποίος πριν λάβει ακόμη και ο κ. Παπαδόπουλος θέση, τάχθηκε υπέρ του σχεδίου Αννάν''.

    Η ΧΩΡΑ προσθέτει ότι ''κύκλοι της Κυπριακής Δημοκρατίας έβαλλαν κατά του Γιώργου Παπανδρέου, ο οποίος πριν ακόμη ανακοινώσει τις αποφάσεις του ο Κύπριος Πρόεδρος έσπευσε να πει ''ναι'' στο σχέδιο, ενώ οι ίδιοι κύκλοι απέδιδαν στον αρχηγό του ΠΑΣΟΚ ευθύνες για το αδιέξοδο''.

    Η ΑΥΡΙΑΝΗ ισχυρίζεται ότι ''στην καταστροφή οδηγεί τον Κυπριακό λαό το ''όχι'' του προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Τάσσου Παπαδόπουλου, γιατί φαίνεται ότι ορισμένοι Κύπριοι δεν έχουν καταλάβει τίποτα από τα δάκρυα και τα προβλήματα των τελευταίων 50 χρόνων. Σε αντίθεση με το λεβέντικο ΝΑΙ του Γιώργου Παπανδρέου, ο κ. Παπαδόπουλος αποφάσισε με βάση το συναίσθημα, κάτι που ίσως να βάλει τόσο την Ελλάδα όσο και την Κύπρο σε νέες περιπέτειες''.

    Το ΒΗΜΑ υπογραμμίζει ότι ''ηχηρή παρέμβαση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ κ. Γ. Παπανδρέου, αρκετές ώρες πριν από το απορριπτικό βραδινό διάγγελμα του προέδρου της Κύπρου κ. Τ. Παπαδόπουλου, έδωσε τον τόνο στις χθεσινές εξελίξεις για το Κυπριακό. Σε συνδυασμό με την αντίστοιχη παρέμβαση του παλαίμαχου κ. Γλ. Κληρίδη στη Λευκωσία, ενίσχυσε αποφασιστικά το μέτωπο του ''Ναι''. Ο κ. Παπανδρέου με πολύ σαφή τρόπο και με την αυτοπεποίθηση του γνώστη ενός θέματος που χειρίστηκε προσωπικά για πολλά χρόνια, τάχθηκε υπέρ του Σχεδίου Αννάν και ταυτοχρόνως διακήρυξε ότι θα σεβασθεί και θα στηρίξει οποιαδήποτε απόφαση των Κυπρίων''.

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ τονίζει ότι ''με βάση την προτεινόμενη λύση Αννάν, η ιδρυτική συμφωνία του νέου κράτους και οι συμφωνημένες αποκλίσεις από το κοινοτικό δίκαιο θα καταστούν πρωτογενές δίκαιο της ΕΕ. Επομένως, θα είναι μη αναστρέψιμο δίκαιο έπειτα από σχετική αίτηση που θα υπογράψουν οι δύο συμπρόεδροι της Κύπρου και τη σχετική ομόφωνη απόφαση που πρέπει να πάρει το Συμβούλιο Κορυφής της ΕΕ άρα και η Ελλάδα''.

    [04] Δημόσιοι υπάλληλοι-Εφάπαξ

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτση) υποστηρίζει ότι ''αλλαγές στον τρόπο υπολογισμού του εφάπαξ και στην εξαγορά του χρόνου προϋπηρεσίας των Δημοσίων Υπαλλήλων, αλλαγές με τις οποίες ωφελούνται περισσότερα χρόνια στην υπηρεσία, επιφέρει εγκύκλιος που υπέγραψε ο υφυπουργός Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας Νίκος Αγγελόπουλος''.

    [05] Καραμανλής-Ολυμπιακοί Αγώνες

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ αναφέρει ότι ''την άποψη ότι ''είμαστε καταδικασμένοι να πετύχουμε'' στους Ολυμπιακούς Αγώνες εκφράζει ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής στην πρώτη του συνέντευξη στο επίσημο περιοδικό της Οργανωτικής Επιτροπής Αθήνα 2004 ''Athens.04''. Ο Κ. Καραμανλής επισημαίνει ότι κινούμαστε σε ασφυκτικά χρονοδιαγράμματα, ωστόσο εμφανίζεται αισιόδοξος, λέγοντας πως κάθε φορά που οι Έλληνες αποφασίζουν να συνεργαστούν πετυχαίνουν σπουδαία πράγματα''.

    [06] Αριθμός εισακτέων σε ΑΕΙ-ΤΕΙ

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ γράφει ότι ''φέτος, ο συνολικός αριθμός εισακτέων, συμπεριλαμβανομένων και των θέσεων στο Πανεπιστήμιο της Κύπρου, στις στρατιωτικές και αστυνομικές σχολές, διαμορφώνεται στις 82.140 θέσεις -μετά και την απόφαση να μη λειτουργήσει το νεότευκτο τμήμα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, έναντι 80.400 πέρσι. Από αυτές οι 36.695 (36.010 πέρυσι) είναι οι θέσεις που διατίθενται στα πανεπιστήμια, ενώ οι 41.010 (39.785 πέρυσι) είναι οι θέσεις που διατίθενται στα ΤΕΙ''.

    [07] Οικονομία

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζου) σημειώνει ότι ''στα μαύρα κατάστιχα της έκθεσης της Κομισιόν κατατάσσεται η ελληνική οικονομία για τα υψηλά ελλείμματα και τις ανεξέλεγκτες δαπάνες από την πορεία του Προϋπολογισμού το 2003, αποκαλύπτοντας ότι η πολιτική που ακολούθησε το ΠΑΣΟΚ έθεσε πλήρως εκτός τροχιάς τα οικονομικά μεγέθη''.

    Η ΑΠΟΦΑΣΗ εκτιμά ότι ''με ''γλώσσα'' ασυνήθιστα σκληρή η Ευρωπαϊκή Επιτροπή καταγγέλλει το... έργο της κυβέρνησης Σημίτη, για το οποίο δηλώνει συνεχώς υπερήφανος ο Γ. Παπανδρέου. Μιλάει για εκτροχιασμό του Προϋπολογισμού του 2003 που φούσκωσε το έλλειμμα, δικαιώνοντας πλήρως τις θέσης της ΝΔ για τα ''διπλά βιβλία'' και τα άδεια ταμεία''.

    [08] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ

    Οι πρωτοσέλιδοι τίτλοι του σημερινού οικονομικού Τύπου είναι οι εξής:

    ΕΞΠΡΕΣ: ''Εγκλωβισμένη η οικονομία... Λόγω της δημοσιονομικής επιδείνωσης.

    HMEΡΗΣΙΑ : ''Μεγάλη δημοσκόπηση σε Ελλάδα- Τουρκία- Κύπρο. Metron Analysis: Υπερέχει το ''όχι'', κερδίζει έδαφος το ''ναι''.

    ΚΕΡΔΟΣ: ''Τα πιο δύσκολα έρχονται προειδοποιεί η Κομισιόν. Περιορίζεται η ανάπτυξη, αυξάνει το δημόσιο χρέος, διευρύνεται το έλλειμμα''.

    Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΟΥ ΕΠΕΝΔΥΤΗ: ''Φλερτάρει και με ''όχι'' τώρα ο Κ. Καραμανλής. Ενώ χθες ο Γ. Παπανδρέου δέσμευσε το ΠΑΣΟΚ στο ''ναί''.

    ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: ''Η ΕΕ εξετάζει το είδος των κυρώσεων για τα ελλείμματα. Αφού ελεγχθούν τα δημόσια οικονομικά από τη EUROSTAT''.

    [09] Δημοσιονομικό έλλειμμα-ΕΕ

    Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ γράφει ότι "Δύο σενάρια κυρώσεων σε βάρος της Ελλάδας, για το υπερβολικό δημοσιονομικό έλλειμμα, εξετάζει η Κομισιόν, ενώ η επιλογή θα γίνει το Μάιο, αφού προηγουμένως κλιμάκιο της Eurostat θα επισκεφθεί την Αθήνα και θα ελέγξει τους εθνικούς λογαριασμούς της χώρας".
    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Thursday, 8 April 2004 - 22:29:45 UTC