Browse through our Interesting Nodes on Armenia Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 24 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 03-06-19

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 19/06/2003
  • [02] Τίτλοι Εφημερίδων
  • [03] Κυβέρνηση- ΠΑΣΟΚ- Παραιτήσεις στελεχών
  • [04] Οικονομία
  • [05] Σύνοδος Κορυφής ΕΕ
  • [06] Κυπριακό
  • [07] Δίκη 17Ν
  • [08] ΕΕ-Αγροτική πολιτική
  • [09] Σύνοδος ΕΛΚ
  • [10] Σεισμικές δονήσεις
  • [11] ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ
  • [12] Βιομηχανία - Προοπτικές

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 19/06/2003

    Οι παραιτήσεις των κκ Νεονάκη και Μανίκα και οι πληροφορίες για τις πρωτοβουλίες του πρωθυπουργού μετά το τέλος της ελληνικής προεδρίας στην ΕΕ, η σύνοδος κορυφής της ΕΕ στη Χαλκιδική,οι σεισμικές δονήσεις στην Εύβοια, η δίκη της 17Ν και οι ελληνοτουρκικές σχέσεις είναι από τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού Τύπου.

    [02] Τίτλοι Εφημερίδων

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης): 2 ΧΑΑστούκια για να κλείσουν τα στόματα...Ιντριγκες και ''ξεκαθάρισμα λογαριασμών'' στο ΠΑΣΟΚ.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος):Το σκάνδαλο των 22 δις κλονίζει την κυβέρνηση. Η αρχή του τέλους για τον Σημίτη.

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: Εκβιάζει με κωδικούς συντρόφους και εχθρούς. Το ύπουλο σχέδιο Σημίτη.

    Η ΑΠΟΦΑΣΗ: Τραγικό τέλος Σημίτη! Βόμβα τα 22 δις. του Νεονάκη στο Χρηματιστήριο.

    Η ΑΥΓΗ: Οι πολίτες απορρίπτουν την Ευρώπη-φρούριο. Στη Θεσσαλονίκη σήμερα η αντιρατσιστική διαδήλωση.

    ΑΥΡΙΑΝΗ: Φάγαμε άλλον έναν υπουργό. Ξηλώθηκαν Νεονάκης-Μανίκας. Αηδία και αγανάκτηση για τα λαμόγια του ΠΑΣΟΚ που έφαγαν τα λεφτά του κοσμάκη στο Χρηματιστήριο.

    ΤΟ ΒΗΜΑ: Τι ήξερε ο κ. Σημίτης. Το παρασκήνιο για τις παραιτήσεις των κκ Νεονάκη και Μανίκα.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: ...Και εφόνευσε την μπουρζουαζία. Αναζητώντας πολιτικό σωσίβιο, ο Σημίτης σε ρόλο...Ηρώδη.

    ΕΘΝΟΣ: Σταυροδρόμι αποφάσεων για τον Κ. Σημίτη. Τα διλήμματα του πρωθυπουργού για κυβέρνηση -κόμμα.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Τα όσα ειπώθηκαν στη δίκη με την ''Ελευθεροτυπία'' δεν σας....άγγιξαν;

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Το σατανικό σχέδιο Χριστοδουλάκη. Η σαπίλα άγγιξε τα θεμέλια του Μεγάρου Μαξίμου.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Η φούσκα έσκασε στα χέρια του ΠΑΣΟΚ. Κυβέρνηση-κόμμα: Θύελλα μετά τις παραιτήσεις Νεονάκη-Μανίκα.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Το παρασκήνιο δύο παραιτήσεων. Βαρύ το πολιτικό κλίμα και η ΝΔ δίνει συνέχεια.

    ΕΣΤΙΑ:Εμπαιγμός οι παραιτήσεις. Νεονάκης και Μανίκας παραμένουν βουλευτές.

    Espresso: Η πρώτη νύχτα Ντέμη-Βανδή. Ωρα 5 το πρωί στο Λαγονήσι.

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ:Πληγωμένη η κυβέρνηση. Παραιτήσεις Νεονάκη-Μανίκα υπό το βάρος του τζόγου.

    Ο ΛΟΓΟΣ: Παραιτήσεις πολλών ....δισεκατομμυρίων. Η Σοφοκλέους ''έφαγε'' τον Μ. Νεονάκη και τον Στ. Μανίκα.

    ΤΑ ΝΕΑ: Κατακραυγή για το Βατερλό στη Βουλή. Καζάνι που βράζει το ΠΑΣΟΚ.

    ΝΙΚΗ: ΧΑΑμός στο ΠΑΣΟΚ. Ο Χριστοδουλάκης ''έκαψε'' Νεονάκη- Μανίκα.

    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Διεθνής συνάντηση Κομμουνιστικών και Εργατικών κομμάτων.

    Traffic News: Σεισμός στο πάρτι Βανδή -Ντέμη. Πρωτοφανή μέτρα ασφαλείας στο ''ISLAND''. Πολιορκία παπαράτσι από στεριά και θάλασσα.

    Η ΧΩΡΑ: Βουλιάζει σε βούρκο το περιβάλλον Σημίτη. Μπλεγμένοι μέχρι το λαιμό στη μεγάλη ληστεία της Σοφοκλέους.

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: Δύο κόσμοι. Σύνοδος Κορυφής και Σύνοδος πολιτών.

    ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: Ο χάρτης των διαδηλώσεων. Πού θα γίνει τι, μέχρι και το Σάββατο.

    ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Σεισμός για κυβέρνηση οι παραιτήσεις. Ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις στο κυβερνών κόμμα.

    [03] Κυβέρνηση- ΠΑΣΟΚ- Παραιτήσεις στελεχών

    Η ΑΥΡΙΑΝΗ αναφέρει ότι ''την πόρτα της εξόδου έδειξε ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης στους δύο λοχαγούς Μιχάλη Νεονάκη και Στέφανο Μανίκα μετά την δημοσιοποίηση του πορίσματος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς που πιστοποιεί ότι και οι δύο έπαιζαν μετοχές την τριετία 1998 -2001 αξίας 22,5 δις δραχμών. Ο Κώστας Σημίτης καρατόμησε τους δύο λοχαγούς χωρίς δεύτερη σκέψη''.

    ΤΑ ΝΕΑ υποστηρίζουν ότι ''διπλή κατακραυγή στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ από το Βατερλό στη Βουλή. Τα δις. που έπαιζαν οι ''λοχαγοί'' κκ Μ. Νεονάκης και Στ. Μανίκας στο Χρηματιστήριο, αλλά και η αλυσίδα άστοχων κινήσεων και λαθών στον χειρισμό της υπόθεσης έχουν μετατρέψει το ΠΑΣΟK σε καζάνι που βράζει''.

    Το ΕΘΝΟΣ στο σχόλιό του γράφει μεταξύ άλλων ότι ''αν κάτι χρειάζονται αυτή την ώρα το ΠΑΣΟΚ και η κυβέρνηση από τον ηγέτη τους είναι ένα νέο στίγμα, ένα νέο όραμα και συγκεκριμένες δεσμεύσεις για τον τρόπο με τον οποίο θα επιδιωχθεί να κερδηθεί ο χαμένος χρόνος μέσα από την πολιτική δράση ενός κομματικού μηχανισμού κι ενός στελεχιακού δυναμικού που θα συνειδητοποιήσει επιτέλους οτι αν πραγματικά θέλει την ανανέωση της λαϊκής εντολής θα πρέπει να πορευθεί ενωμένο προς την επόμενη εκλογική αναμέτρηση και με πίστη στη νίκη. Μπορεί τα χρονικά περιθώρια να έχουν στενέψει αλλά δεν παύουν να υπάρχουν. Και το ΠΑΣΟΚ έχει τις δυνατότητες να τα αξιοποιήσει''.

    Ο ΛΟΓΟΣ κάνει λόγο για ''ραγδαίες εξελίξεις στο πολιτικό σκηνικό, καθώς η κίνηση του υπουργού Οικονομίας να καταθέσει προχθές στη Βουλή το έγγραφο βόμβα της επιτροπής Κεφαλαιαγοράς για ''τζόγο δισεκατομμυρίων'' των κυρίων Μανίκα και Νεονάκη, στη Σοφοκλέους είχε ως αποτέλεσμα τις παραιτήσεις τους από τα αξιώματά τους αλλά όχι από τη βουλευτική τους ιδιότητα''.

    Σύμφωνα με την ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ, ''ευρύτερες αλλαγές αναμένεται να κάνει ο Κώστας Σημίτης στις αρχές Ιουλίου μετά και τη χθεσινή παραίτηση-παραπομπή ακόμη δύο στενών συνεργατών του η οποία επιβάρυνε ακόμη περισσότερο το πολιτικό κλίμα για την κυβέρνηση και το ΠΑΣΟΚ. Η χθεσινή εξέλιξη έρχεται μάλιστα την παραμονή της συνόδου κορυφής της Χαλκιδικής, στην οποία ο πρωθυπουργός έχει επενδύσει πολλά. Κατά τραγική σύμπτωση επαναλήφθηκε ο,τι είχε γίνει τον περασμένο Απρίλιο τη μέρα που άρχιζε η σύνοδος κορυφής της Αθήνας! Ετσι, στην κυβέρνηση υπάρχουν κυβερνητικά και κομματικά στελέχη που ''βλέπουν'' αναγκαίες πλέον τις ευρύτερες αλλαγές. Στο κόμμα η αποχώρηση του Μιχ. Νεονάκη από το Εκτελεστικό Γραφείο οδηγεί σχεδόν αναγκαστικά στην πλήρη αναδιάρθρωση του ανώτατου κομματικού οργάνου. Το ''πακέτο '' των αλλαγών εκτός από τα πρόσωπα περιλαμβάνει και τις προτάσεις του κ. Σημίτη γι τον ''εκσυγχρονισμό του πολιτικού συστήματος''. Ζητούμενο παραμένει αν ο πρωθυπουργός θα θίξει και θέμα εκλογικού νόμου ή έστω κάποιων πλευρών του''.

    Το ΒΗΜΑ επισημαίνει ότι ''σε ξεκαθάρισμα κάθε εσωκομματικής εκκρεμότητας ώστε εν όψει φθινοπωρινής πολιτικής αντεπίθεσης να μην πλανάται καμία ''ύποπτη σκιά'' πάνω από το κυβερνών κόμμα και τα στελέχη της κυβέρνησης προχωρεί ο πρωθυπουργός κ. Κ. Σημίτης με την άμεση αποδοχής της παραίτησης ακόμη δύο ''λοχαγών''.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ προσθέτει ότι '' πάντως, οι δύο παραιτήσεις - απομακρύνσεις φαίνεται να επιταχύνουν και να δρομολογούν συνολικότερες πολιτικές εξελίξεις. Κατά αρχάς με την παραίτηση του υπουργού Επικρατείας ο ανασχηματισμός μπαίνει στην τελική του ευθεία ενώ η παραίτηση του κ. Νεονάκη από το Εκτελεστικό Γραφείο ''λύνει τα χέρια'' του Κ. Σημίτη να προχωρήσει σε αλλαγές στο Εκτελεστικό Γραφείο και το κόμμα που ενδεχομένως να συμπεριλάβει και την απομάκρυνση του Κώστα Λαλιώτη από τη θέση του γραμματέα και την επιστροφή του στην κυβέρνηση κάτι όμως που μέχρι πρόσφατα δεν επιθυμούσε ο κ. Λαλιώτης''.

    Κατά τον ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΥΠΟ,''αλλαγές χωρίς όρια'' είναι η απάντηση του Μεγάρου Μαξίμου στο μείζον θέμα ηθικής και πολιτικής τάξης που προέκυψε μετά τη ''βόμβα'' Θωμαδάκη και οδήγησε τελικά στις παραιτήσεις του Μιχ. Νεονάκη από το Εκτελεστικό Γραφείο του ΠΑΣΟΚ και του Στ. Μανίκα από τη θέση του υπουργού Επικρατείας. Το σενάριο που φέρει τον κ. Σημίτη να προχωρά σε σαρωτικές αλλαγές κυρίως στον κομματικό μηχανισμό εμφανίζεται πλέον το επικρατέστερο''.

    Η ΝΙΚΗ αναφέρει ότι ''το ερώτημα εάν πρόκειται για γκάφα ολκής του υπουργού Οικονομίας και Οικονομικών Νίκου Χριστοδουλάκη ή για σκόπιμη ενέργεια κατόπιν συνεννόησης με τον πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη απασχολεί τους πάντες μετά την απρόβλεπτη τροπή που έλαβε η προχθεσινή συζήτηση στη Βουλή για το Χρηματιστήριο που είχε ως αποτέλεσμα τις ''παραιτήσεις '' Νεονάκη και Μανίκα από το ΕΓ και την κυβέρνηση αντίστοιχα''.

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ γράφει ότι '' η σαπίλα άγγιξε το Μαξίμου. Και διαφάνηκε για άλλη μια φορά οτι η αφόρητη οσμή των σκανδάλων και της διαφθοράς δεν έχει αφήσει τίποτα όρθιο''.

    Σύμφωνα με την ΕΣΤΙΑ,''είναι απορίας άξιον οτι ο πρωθυπουργός δεν απαίτησε από τους δύο συνεργάτες του να παραιτηθούν και από το βουλευτικό αξίωμα. ΄Η έστω, οτι δεν τους διέγραψε από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ. Η δική του στάσις συνιστά απροκάλυπτο εμπαιγμό''.

    [04] Οικονομία

    Η TRAFFIC NEWS υποστηρίζει ότι ''τον τρίτο ψηλότερο πληθωρισμό σε επίπεδο ΕΕ είχε τον Μάιο η Ελλάδα ενώ ο ετήσιος πληθωρισμός στην ευρωζώνη μειώθηκε στο 1,9% . Ειδικότερα ο πληθωρισμός στην Ελλάδα αυξήθηκε από 3,3% τον Απρίλιο σε 3,5% τον Μάιο, σύμφωνα με το μηνιαίο δελτίο της κοινοτικής στατιστικής υπηρεσίας Eurostat που δόθηκε χθες στη δημοσιότητα στις Βρυξέλλες''.

    [05] Σύνοδος Κορυφής ΕΕ

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτση) ισχυρίζεται οτι "η Ελληνική Προεδρία ευελπιστεί να ολοκληρώσει κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο την εξάμηνη θητεία της, λίγες ημέρες πριν παραδώσει τα καθήκοντά της στην ιταλική κυβέρνηση. Εξι είναι τα βασικά σημεία της Συνόδου, στα οποία θα επικεντρωθεί το ενδιαφέρον ολόκληρης της Ευρωπαϊκής Οικογένειας και που αποτελούν την επίσημη ατζέντα των θεμάτων: Το σχέδιο Συντάγματος, η μετανάστευση, οι διατλαντικές σχέσεις, το μέλλον της Ευρώπης, οι σχέσεις ΕΕ-Δυτικών Βαλκανίων και άμυνα και ασφάλεια της ΕΕ".

    Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ σημειώνει οτι "εν μέσω διαρκώς μεταβαλλόμενων και αναδιατασσόμενων ομαδοποιήσεων και συμμαχιών καλείται από σήμερα η Ευρωπαϊκή Σύνοδος Κορυφής να δώσει το έναυσμα για τη θεσμική αναμόρφωση της Ενωμένης Ευρώπης των 25 (πλέον) κρατών-μελών. Η αυριανή παρουσίαση στους Ευρωπαίους από τον Βαλερί Ζισκάρ ντ' Εστέν του σχεδίου Συντακτικής Συνθήκης που επεξεργάσθηκε η Συνέλευση για το μέλλον της Ευρώπης θα σημάνει την έναρξη της πορείας προς τη Διακυβερνητική Διάσκεψη του φθινοπώρου, όπου και θα ληφθούν οι αποφάσεις. Εν τω μεταξύ, η ποικιλία των αντιδράσεων, τις οποίες έχει κινητοποιήσει μεταξύ των προσερχόμενων στη Σύνοδο της Χαλκιδικής το προτεινόμενο σχέδιο κειμένου, προοιωνίζεται μια ενδιαφέρουσα διαπραγμάτευση".

    Ο ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ προσθέτει οτι "προς το χειρότερο κατευθύνονται οι εξελίξεις στην Ευρωπαϊκή Ενωση μετά την υιοθέτηση του "Ευρωπαϊκού Συντάγματος" και αυτό πρέπει να βάλει σε ανησυχία ακόμα και αυτούς που υπερασπίζονται τις επιλογές της ΕΕ".

    [06] Κυπριακό

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζου) επισημαίνει οτι "με λεκτικά "πυροτεχνήματα" ο Ντενκτάς επιχειρεί να αντιστρέψει το αρνητικό κλίμα που έχει διαμορφωθεί σε βάρος του στα Κατεχόμενα, για τη στάση αδιαλλαξίας που εφαρμόζει απέναντι στο Κυπριακό. Αντιμέτωπος με τις πιέσεις που δέχεται τα τελευταία εικοσιτετράωρα λόγω της επίσκεψης του Αμερικανού συντονιστή για το Κυπριακό Τόμας Γουέστον και του Ευρωπαίου Επιτρόπου Αρμόδιου για τη Διεύρυνση, Γκίντερ Φερχόιγκεν, στη Μεγαλόνησο, ο Τουρκοκύπριος ηγέτης κατηγόρησε την ΕΕ οτι θέλει τους Τουρκοκύπριους να είναι υπό την κυριαρχία των Ελληνοκυπρίων και οτι στοχεύει να δώσει την Κύπρο στην Ελλάδα και τη Μυτιλήνη στην Τουρκία".

    Η Espresso τονίζει οτι "το μήνυμα που είναι βέβαιο πως θα παραλάβει ο Ερντογάν στη Χαλκιδική είναι, πέρα από την ανάγκη ολοκλήρωσης της δημοκρατικής ανασυγκρότηση της χώρας του, να συμβάλει αυτή στην αποκατάσταση της διεθνούς νομιμότητας (να μην κατέχει με στρατεύματά της έδαφος χώρας-μέλους της ΕΕ), αλλά και να λύσει τις διαφορές της με την Ελλάδα".

    [07] Δίκη 17Ν

    Η ΧΩΡΑ υπογραμμίζει οτι "το εγκώμιο των κατηγορουμένων της 17Ν έπλεξαν χθες οι μάρτυρες υπεράσπισης χαρακτηρίζοντάς τους "καλά παιδιά" και "αγωνιστές" προκαλώντας την έκπληξη όσων άκουγαν τις καταθέσεις τους".

    [08] ΕΕ-Αγροτική πολιτική

    Η ΑΥΓΗ γράφει οτι "σε "ναυάγιο" φαίνεται να οδηγείται και ο δεύτερος γύρος των διαπραγματεύσεων στο Λουξεμβούργο για την αναθεώρηση της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής. Σύμφωνα με πληροφορίες, αργά χθες το βράδυ, ο Ζακ Σιράκ φέρεται να επικοινώνησε με το Γκέρχαρντ Σρέντερ, προκειμένου να καταψηφίσουν τη μεταρρύθμιση, Οι συνομιλίες των 15 υπουργών Γεωργίας της ΕΕ συνεχίζονταν όλη τη νύχτα".

    [09] Σύνοδος ΕΛΚ

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ εκτιμά οτι "με τη συμμετοχή 10 πρωθυπουργών και των αρχηγών 60 κομμάτων, που αποτελούν τα μέλη και τους παρατηρητές του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, θα διεξαχθεί σήμερα στη Χαλκιδική, η Διευρυμένη Σύνοδος Κορυφής του ΕΛΚ παρουσία του Κ. Καραμανλή. Στη Σύνοδο αυτή συμμετέχουν και οι πρωθυπουργοί που προέρχονται από τα Κόμματα-μέλη του ΕΛΚ".

    [10] Σεισμικές δονήσεις

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ αναφέρει οτι "σε μη καταγεγραμμένο "μυστηριώδες" ρήγμα, του οποίου η μελλοντική δράση δεν μπορεί προς το παρόν να προβλεφθεί, αποδίδουν οι σεισμολόγοι τη χθεσινή ισχυρή δόνηση 4,9 Ρίχτερ, που προκάλεσε πανικό και ζημιές στα Ψαχνά Ευβοίας, ενώ έγινε αισθητή στην ευρύτερη περιοχή της Χαλκίδας αλλά και στο λεκανοπέδιο Αττικής".

    Η ΑΠΟΦΑΣΗ υποστηρίζει οτι "ανάστατοι είναι οι κάτοικοι των Ψαχνών από το νέο χτύπημα του Εγκέλαδου. Πιο πολύ ανήσυχοι όμως είναι οι σεισμολόγοι, που φοβούνται ενεργοποίηση του ρήγματος της Ανατολίας πάνω από το οποίο βρίσκονται τα Ψαχνά της Ευβοίας".

    [11] ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

    Οι πρωτοσέλιδοι τίτλοι του σημερινού οικονομικού Τύπου είναι οι εξής:

    ΕΞΠΡΕΣ:'' Αναμένονται εξελίξεις...Βαρύ το κλίμα στο κυβερνών κόμμα μετά τις παραιτήσεις Μανίκα, Νεονάκη".

    ΗΜΕΡΗΣΙΑ:'' Η αισιοδοξία επιστρέφει στη βιομηχανία. Ερευνα του ΙΟΒΕ στους επιχειρηματίες".

    ΚΕΡΔΟΣ:'' Κωδικός "Μιχάλης" οδηγεί τις εξελίξεις".

    ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ:'' Διπλάσιος του μέσου όρου της Ευρωζώνης ο πληθωρισμός. Παρά τη μικρή υποχώρηση που αναμένεται τον Ιούνιο".

    ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ:'' Τραπεζικές εκθέσεις συντηρούν το θετικό κλίμα. Καταλυτικό στοιχείο η ανάκαμψη στις διεθνείς αγορές".

    [14] Βιομηχανία - Προοπτικές

    Η ΗΜΕΡΗΣΙΑ υποστηρίζει ότι "μετά ένα πεντάμηνο στασιμότητας, οι επιχειρήσεις προσβλέπουν με αισιοδοξία στη βελτίωση του οικονομικού κλίματος, σύμφωνα με έρευνα του ΙΟΒΕ".
    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Thursday, 19 June 2003 - 19:59:52 UTC