Browse through our Interesting Nodes for Entertainment in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 03-06-18

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 18/06/2003
  • [02] Τίτλοι Εφημερίδων
  • [03] Σύνοδος κορυφής ΕΕ
  • [04] ΧΑΑ
  • [05] Δίκη 17Ν
  • [06] Κυπριακό
  • [07] Δικαιοσύνη - Κόκκαλης - Μπουρμπούλια
  • [08] Ελληνοτουρκικά
  • [09] Προσλήψεις
  • [10] Βουλή-Συζήτηση-Χρηματιστήριο
  • [11] ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 18/06/2003

    Η συζήτηση στη Βουλή επί της πρότασης της ΝΔ για σύσταση εξεταστικής επιτροπής για το Χρηματιστήριο Αθηνών, η σύνοδος κορυφής της ΕΕ στη Χαλκιδική και τα μέτρα ασφαλείας που λαμβάνονται, το Κυπριακό και η δίκη της 17Ν είναι από τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού Τύπου

    [02] Τίτλοι Εφημερίδων

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης): 30.000 θέσεις χωρίς ΑΣΕΠ στο Δημόσιο. Το νομοσχέδιο για τη μερική απασχόληση. Ολα τα κριτήρια και οι διαδικασίες.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος): Κρύφτηκε στη... Ρώμη ο Σημίτης! Ενώ ο Κ. Καραμανλής κατήγγειλε τη μεγάλη ληστεία του Χρηματιστηρίου.

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: Τζόγος 21,8 δις. από Νεονάκη στη Σοφοκλέους. Πόρισμα-βόμβα Θωμαδάκη στη Βουλή.

    Η ΑΠΟΦΑΣΗ: Καταιγίδα διορισμών. Λέξη προς λέξη το νομοσχέδιο για τις 30.000 νέες θέσεις μερικής απασχόλησης.

    Η ΑΥΓΗ: Στους δρόμους για την Ευρώπη των πολιτών. Με αφορμή τη σύνοδο των ''15'' στη Χαλκιδική.

    ΑΥΡΙΑΝΗ: 22 δις. έπαιξε ο Νεονάκης στη Σοφοκλέους. Εγγραφο-φωτιά της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς δικαιώνει την ''Αυριανή''.

    ΤΟ ΒΗΜΑ: Κωδικός ''βόμβα μολότοφ''. Η κυβέρνηση φοβάται ''νέα Γένοβα''. Εκτακτα μέτρα για να αντιμετωπισθεί η δράση ακραίων στοιχείων. Στη Χαλκιδική κρίνεται το μέλλον της Ευρώπης.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Λύση σωτηρίας για 100.000 ιδιοκτήτες υπογείων. Τι προβλέπει το Προεδρικό Διάταγμα του ΥΠΕΧΩΔΕ.

    ΕΘΝΟΣ: Ανοίγουν οι πόρτες για το Δημόσιο. Προσλήψεις: 30.000 με μερική απασχόληση-14.874 μόνιμοι.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: ''Οι οικογένειες Λάτση-Αγγελόπουλου έχουν επενδύσει στην καταδίκη του Μιχαλόπουλου''. Για να γνωρίζει ο Ελληνικός Λαός και η Ελληνική Δικαιοσύνη τι γράφεται και τι λέγεται.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Παζάρια κάλπης με 45.000 προσλήψεις. Τη στιγμή που η οικονομία καταρρέει και ο προϋπολογισμός εμφανίζει ''τρύπα'' 5,9 δις. ευρώ.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: 22 δις. τζίρος από τον Νεονάκη στη Σοφοκλέους. Πρόκληση: Τι λέει το πόρισμα της επιτροπής Κεφαλαιαγοράς.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Ανατομία μιας ''φούσκας''. Βουλή: Κόντρες για το '99-''Οχι'' στην Εξεταστική με διαρροές.

    ΕΣΤΙΑ: Ο κ. Νεονάκης έπαιξε 21,8 δις! Συνταρακτική αποκάλυψις χθες στην Βουλή.

    Espresso: Οσα δεν είδατε στο γάμο Ντέμη-Βανδή. Λεπτό προς λεπτό όλη η τελετή.

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Προσδοκίες και σκιές στο ΧΑ. Η Σοφοκλέους κινείται ανοδικά εν μέσω φημών για πιθανές και απίθανες συνεργασίες εταιρειών.

    Ο ΛΟΓΟΣ: 30.000 προσλήψεις ...''μερικής απασχόλησης'' στο Δημόσιο. Εργασιακές σχέσεις ''νέου τύπου'' και στο κράτος.

    ΤΑ ΝΕΑ: Τζίρος δις. από τους δύο ''λοχαγούς''. Πόρισμα στη Βουλή από Χριστοδουλάκη.

    ΝΙΚΗ: 45.000 νέες προσλήψεις. Ετοιμο το νομοσχέδιο για τη μερική απασχόληση.

    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Νυστέρι στη σταθερή δουλία με ...μερική απασχόληση 24 μηνών. Νέο κυβερνητικό νομοσχέδιο.

    Traffic News: Παραμυθένιος γάμος με Ρολς Ρόις και πρωτοφανή μέτρα ασφαλείας στο κτήμα Νάσιουτζικ. Ντέμης-Δέσποινα έβαλαν στεφάνι.

    Η ΧΩΡΑ: Είναι χούντα. Οι ενέργειες της κυβέρνησης θυμίζουν πλέον σκοτεινές εποχές. ''Φίμωσαν'' τη Βουλή γιατί δεν ήθελαν να μάθει ο κόσμος για το έγκλημα της Σοφοκλέους.

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: Εκτός ρυθμών για 5 μέρες. Σύνοδος Κορυφής: Τι αλλάζει από σήμερα στη ζωή μας.

    ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: Ωρα μηδέν για σύνοδο και... αντισύνοδο. ''Χάρτης επιβίωσης'' ενόψει των διαδηλώσεων.

    ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας για τη Σύνοδο Κορυφής. Χιλιάδες αστυνομικοί κατέκλυσαν Θεσσαλονίκη-Χαλκιδική.

    [03] Σύνοδος κορυφής ΕΕ

    Το ΕΘΝΟΣ γράφει ότι ''στους ρυθμούς της Συνόδου Κορυφής και της Αντισυνόδου ζουν ουσιαστικά από χτες Χαλκιδική και Θεσσαλονίκη, με τα μέτρα ασφαλείας να εφαρμόζονται παντού και να κορυφώνονται από αύριο το πρωί, όταν αρχίζει η άφιξη των ηγετών της ΕΕ''.

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ τονίζει ότι ''τη γέννηση του ευρωστρατού χαρακτήρισε ως το σπουδαιότερο επίτευγμα της ελληνικής προεδρίας της ΕΕ στον τομέα της κοινής πολιτικής άμυνας ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Γιάννος Παπαντωνίου, μιλώντας στη διάσκεψη των προέδρων των Επιτροπών Αμυνας των Κοινοβουλίων της ΕΕ, του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και των κοινοβουλίων των υποψηφίων χωρών, που διεξάγεται στην αίθουσα Γερουσίας της Βουλής''.

    Η ΑΥΓΗ επισημαίνει ότι ''οι Ευρωπαίοι πολίτες διεκδικούν να ακουστεί η φωνή τους για ένα μέλλον της Ευρώπης διαφορετικό από αυτό που σχεδιάζουν οι κυβερνήσεις. Οι Ευρωπαίοι πολίτες αγωνίζονται για να μην υπάρχει δημοκρατικό έλλειμμα στην ΕΕ, να αποκτήσει η Ευρώπη δύναμη όχι μόνο για τον εαυτό της, αλλά προς όφελος ολόκληρου του πλανήτη, να προωθήσει οικολογικές και κοινωνικές μεταρρυθμίσεις, να μην είναι 'φρούριο', αλλά πολυπολιτισμική και φιλική προς τους μετανάστες''.

    Σύμφωνα με τον ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ ''στην απέναντι όχθη από τους διαδηλωτές και μέσα στους 'ατσάλινους' πύργους των ηγετών της ΕΕ θα βρίσκεται η ηγεσία της ΝΔ στη Σύνοδο Κορυφής της Θεσσαλονίκης. Η ηγεσία της ΝΔ έχει καταλάβει τη θέση της τόσο με την υποστήριξη των πιο σκληρών νεοφιλελεύθερων 'διαρθρωτικών αλλαγών' που προωθεί η ΕΕ, όσο και με τη στήριξη της θεσμικής ολοκλήρωσής της όπως επιχειρείται μέσω του ευρω-συντάγματος''.

    [04] ΧΑΑ

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ υποστηρίζει ότι ''η Σοφοκλέους ενθαρρυνόμενη από τις επικρατούσες ανοδικές τάσεις στα διεθνή χρηματιστήρια επιμένει έπειτα από μακρά περίοδο απαξίας, σε ανάλογη πορεία, κινούμενη πλέον στα όρια των 2.000 μονάδων παρά τις συνεχείς υπενθυμίσεις για το προηγούμενο του 1999. Παρ΄ότι οι επαγγελματίες της χρηματιστηριακής αγοράς συνιστούν προσοχή γενική είναι η εντύπωση οτι η εγχώρια χρηματιστηριακή αγορά εξέρχεται από το λήθαργο της προηγούμενης τριετίας''.

    [05] Δίκη 17Ν

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ αναφέρει ότι ''μόνο ο ένας από τους 12 μάρτυρες που εξετάστηκαν χθες -δηλώνοντας αναρχικός- προσπάθησε να κωλυσιεργήσει τη δίκη. Μέσα από ακραίες τοποθετήσεις έφτασε στο σημείο να απειλεί επ΄ακροατηρίω λέγοντας οτι ''πολλοί τη γλιτώσατε από 17 Νοέμβρη'' χωρίς ωστόσο να υπάρξει από την έδρα παρατήρηση για τον τρόπο με τον οποίο συμπεριφέρθηκε κατά τη διάρκεια της εξέτασής του. Ηταν ο Επαμ. Σκυφτούλης που είχε προταθεί ως μάρτυρας από τον Σάββα Ξηρό και εξέφρασε τις θέσεις και τις απόψεις του επί παντός του επιστητού χωρίς να διακοπεί ούτε για μια στιγμή από το διευθύνοντα τη δίκη πρόεδρο Εφετών Μιχάλη Μαργαρίτη''.

    [06] Κυπριακό

    ΤΟ ΒΗΜΑ επισημαίνει ότι '' απογοητευμένες με τη στάση του τουρκοκύπριου ηγέτη κ. Ραούφ Ντενκτάς είναι οι ΗΠΑ και η ΕΕ σε βαθμού που εκδηλώνουν δημοσίως πλέον τη δυσφορία τους για τα εμπόδια που προβάλλει σε κάθε προσπάθεια επανέναρξης των συνομιλιώνs ή προσέγγισης της κοινότητάς του στην ΕΕ. Οι επαφές στη Λευκωσία του ευρωπαίου επιτρόπου αρμόδιου για τη διεύρυνση κ. Γκύντερ Φερχόιγκεν και του αμερικανού συντονιστή κ. Τόμας Γουέστον σύμφωνα με εκτιμήσεις κύκλων της κυπριακής κυβέρνησης ''ενισχύουν την αίσθηση οτι Ουάσιγκτον και Βρυξέλλες στρέφονται αποκλειστικά πλέον προς την Αγκυρα για να επιτύχουν συμφωνία πριν από την 1η Μαΐου 2004'', όταν η Κύπρος θα καταστεί πλήρες μέλος της Ενωσης''.

    Η ΝΙΚΗ προσθέτει ότι ''ακόμα πιο αδιάλλακτος απέναντι στο σχέδιο Αννάν απ΄ό,τι ήταν στη Χάγη είναι πλέον ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Ραούφ Ντενκτάς. Αυτό υποστήριξε σε συνέντευξη Τύπου χθες ο ειδικός συντονιστής του Στειτ Ντιπάρτμεντ για το Κυπριακό Τόμας Γουέστον''.

    Η TRAFFIC NEWS υποστηρίζει ότι ''είχε δεν είχε για μια ακόμα φορά ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Ραούφ Ντεντκάς κατάφερε να δημιουργήσει προβλήματα τόσο στη δική του πλευρά όσο και στην Τουρκία με την προκλητική και ανένδοτη στάση του απέναντι στον Αμερικανό συντονιστή Τόμας Γουέστον με τον οποίο τελικά έφτασαν να ανταλλάξουν βαρείς χαρακτηρισμούς κατά τη διάρκεια της συζήτησής τους''.

    [07] Δικαιοσύνη - Κόκκαλης - Μπουρμπούλια

    Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ ισχυρίζεται ότι ''ανοίγουν οι τραπεζικοί λογαριασμοί που διατηρούν στο εξωτερικό ο Σωκράτης Κόκκαλης και η πρώην ανακρίτρια Κωνσταντίνα Μπουρμπούλια με εντολή της Εισαγγελίας. Τα περιθώρια δείχνουν αν ...στενεύουν και ο δικαστικός κλοιός σφίγγει καθώς ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών Πέτρος Βέρροιος στην πολυσέλιδη πρότασή του όχι μόνο υιοθετεί πλήρως την εισήγηση του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ευάγγελου Κρουσταλάκη αλλά επιπλέον επισημαίνει ότι θα πρέπει να ελεγχθούν επισταμένως οι τραπεζικοί λογαριασμοί που διατηρούν στο εξωτερικό''.

    [08] Ελληνοτουρκικά

    Η ESPRESSO γράφει ότι ''μετά από ένα τριήμερο ανάπαυλας κατά το οποίο ολοκληρώθηκαν και οι μεγάλες αεροναυτικές ασκήσεις, επανήλθαν χθες τα τουρκικά μαχητικά. Οκτώ σχηματισμοί από 20 αεροσκάφη πραγματοποίησαν σε ολόκληρο το Αιγαίο 22 παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου''.

    [09] Προσλήψεις

    Ο ΛΟΓΟΣ τονίζει ότι ''τριάντα χιλιάδες θέσεις μερικής απασχόλησης σε δημόσιο , δήμους και νομαρχίες προβλέπει σχέδιο νόμου που παρουσίασαν οι υπουργοί Εσωτερικών Κώστας Σκανδαλίδης, Οικονομίας Νίκος Χριστοδουλάκης και ΕΡγασίας Δημήτρης Ρέππας. Οι προσλήψεις θα ξεκινήσουν από το φθινόπωρο σε υπηρεσίες κοινωνικού χαρακτήρα και προτεραιότητα θα δοθεί στους μακροχρόνια ανέργους , σε ανέργους μεγάλης ηλικίας σε νέους και γυναίκες.''

    [10] Βουλή-Συζήτηση-Χρηματιστήριο

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ υποστηρίζει οτι "για μια ανάσα το ΠΑΣΟΚ απεσόβησε σοβαρότατη κυβερνητική κρίση, αργά χθες το βράδυ στη Βουλή, αφού βοηθούντων των οχτώ απόντων από την Αριστερά και των τριών ανεξάρτητων απόντων βουλευτών, κατάφερε να μην περάσει η πρόταση της ΝΔ για σύσταση εξεταστικής επιτροπής για το Χρηματιστήριο".

    Η ΧΩΡΑ αναφέρει οτι "τους ενόχους για το έγκλημα που έγινε στο Χρηματιστήριο, με πρώτο τον Κώστα Σημίτη, αποκάλυψε στη Βουλή ο Κώστας Καραμανλής κατά τη συζήτηση της πρότασης της ΝΔ για σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής".

    Η ΑΠΟΦΑΣΗ εκτιμά οτι "η κυβέρνηση καλύπτει την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς και η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς την κυβέρνηση, είπε ο Κώστας Καραμανλής, ο οποίος μίλησε για κυβερνητικές και παρακυβερνητικές παρέες που έπαιζαν με σημαδεμένα χαρτιά, ενώ τόνισε καταχειροκροτούμενος οτι για τους επενδυτές και εκείνους που σέβονται τη δημοκρατία, το θέμα δεν έχει κλείσει".

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζου) γράφει οτι "σε μπούμερανγκ για την κυβέρνηση εξελίχθηκε η χθεσινή συζήτηση στη Βουλή επί της πρότασης της ΝΔ για σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για το σκάνδαλο του Χρηματιστηρίου".

    Η ΑΥΡΙΑΝΗ ισχυρίζεται οτι "για το έγκλημα που συντελέστηκε στο Χρηματιστήριο όπου σφαγιάστηκε οικονομικά η μισή Ελλάδα, θα πρέπει να πληρώσουν όλοι οι υπεύθυνοι, όσο ψηλά και αν βρίσκονται γιατί σε διαφορετική περίπτωση ο κόσμος θα χάσει την εμπιστοσύνη του στην πολιτική, τους πολιτικούς και τη Δικαιοσύνη και θα νομιμοποιηθεί η διαφθορά σε όλα τα επίπεδα της δημόσιας ζωής".

    Τα ΝΕΑ σημειώνουν οτι "μείζον πολιτικό θέμα ανέκυψε χθες βράδυ στη Βουλή, με την εκούσια αποκάλυψη εγγράφου του Χρηματιστηρίου από το οποίο αποδεικνύεται οτι οι Μιχ. Νεονάκης και Στ. Μανίκας "τζιράρισαν" ποσά που ξεπερνούν τα 22 δις. δραχμές".

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ προσθέτει οτι "γκάφα ολκής ή βόμβα μεγατόνων το έγγραφο της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς το οποίο υπογράφει ο πρόεδρός της Στ. Θωμαδάκης και παρουσίασε ως πειστήριο "αθωώτητας" ο υπουργός Οικονομίας Ν. Χριστοδουλάκης; Ερώτημα το οποίο, προς το παρόν τουλάχιστον, μένει αναπάντητο. Ουσιαστικά, όμως, "ζεματάει" τους συνεργάτες του πρωθυπουργού Στ. Μανίκα και Μ. Νεονάκη".

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ επισημαίνει οτι "οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ απώλεσαν τη μεγάλη ευκαιρία. Στο να διαφοροποιηθούν από την κυβέρνηση του κ. Σημίτη στο μεγάλο έγκλημα του Χρηματιστηρίου. Στοιχήθηκαν με τους άνομους και τους παράνομους. Συστρατεύθηκαν στη συγκάλυψη".

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτση) τονίζει οτι "η κυβέρνηση του κ. Σημίτη πιστή στην καθεστωτική της αντίληψη και στην πρακτική των Δολιανών, όχι μόνο δεν εισάκουσε τα κελεύσματα της κοινής γνώμης για κάθαρση αλλά χρησιμοποίησε και τους βουλευτές ομήρους του ψηφοδελτίου της να συμβάλλουν προς την κατεύθυνση αυτή".

    Σύμφωνα με την ΕΣΤΙΑ "μόνον η πολιτική ευθύνη των ιθυνόντων, του Πρωθυπουργού και των κυβερνητικών στελεχών που μετέσχον στην σύσκεψη της 30ης Μαρτίου του 2000, κατά την οποία απεφασίσθησαν οι παρεμβάσεις για να κρατηθή και να μη καταρρεύση προεκλογικά το Χρηματιστήριο, έχει ήδη παραγραφή κατά το Σύνταγμα. Ολες οι άλλες ευθύνες δεν έχουν παραγραφή. Και είναι προφανές οτι μόνον με κυβερνητική αλλαγή μπορούν να ελεγχθούν".

    [11] ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

    Οι πρωτοσέλιδοι τίτλοι του σημερινού οικονομικού Τύπου είναι οι εξής:

    ΕΞΠΡΕΣ:'' Προβληματισμός από το πόρισμα. Ενώ αναμενόταν να απορριφθεί η πρόταση σύστασης εξεταστικής επιτροπής για το ΧΑ".

    ΗΜΕΡΗΣΙΑ:'' Μια ανάσα πριν τις 2.000 μονάδες με άνοδο 2,32%".

    ΚΕΡΔΟΣ:'' Οι χρυσοφόρες μετοχές. Ποιές μετοχές κέρδισαν εως και 60% σε επτά συνεδριάσεις".

    ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ:'' Με "μεγάλους παίκτες" ανεβαίνει η Σοφοκλέους. Ενώ οι "μικροί" βλέπουν διστακτικά την είσοδο".

    ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ:'' Στα ύψη το θερμόμετρο της Σοφοκλέους. Στις 1.954 μονάδες ο δείκτης με άνοδο 2,32%".


    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Wednesday, 18 June 2003 - 20:52:24 UTC