Read the UN International Convention on the Elimination of All Forms of Racial Discrimination (7 March 1966) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 03-06-05

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 05/06/2003
  • [02] Τίτλοι Εφημερίδων
  • [03] Βουλή - Συζήτηση για την οικονομία
  • [04] Φοροδιαφυγή
  • [05] Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος
  • [06] Ελληνοτουρκικές σχέσεις
  • [07] Τράπεζες-Εξοδα δανείων
  • [08] ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ
  • [09] Χρηματιστήριο

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 05/06/2003

    Η χθεσινή συζήτηση στη Βουλή σε επίπεδο αρχηγών για την πορεία της οικονομίας, η σημερινή Παγκόσμια Ημέρα του Περιβάλλοντος, οι ελληνοτουρκικές σχέσεις, η φοροδιαφυγή και οι χρεώσεις δανείων από τις Τράπεζες είναι από τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού Τύπου.

    [02] Τίτλοι Εφημερίδων

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης): 6.557 προσλήψεις σε νομαρχίες, ΕΛΤΑ, ΠΝ, ΙΚΑ. Ολες οι θέσεις που προκηρύσσονται.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος): Βατερλώ Σημίτη. Ο Κ. Καραμανλής εξαφάνισε τον... από άλλον πλανήτη πρωθυπουργό.

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: Πάμε βόλτα στις λαϊκές, στο ΙΚΑ, στον ΟΑΕΔ, στις εφορίες. Ο Καραμανλής προκαλεί τον Σημίτη να δει την πραγματική Ελλάδα.

    Η ΑΠΟΦΑΣΗ: Λάμψη Καραμανλή. Βουλή: Απίστευτη ταπείνωση Σημίτη, που, πανικόβλητος, δεν... έκανε καν χρήση του δικαιώματος για τριτολογία!

    Η ΑΥΓΗ: Κυβέρνηση και ΝΔ συγκαλύπτουν τη διαπλοκή. Σε κλίμα δικομματικής αντιδικίας χθες στη Βουλή.

    ΑΥΡΙΑΝΗ: Εμείς σώσαμε τον Λάτση από την καταστροφή. Κυνική ομολογία του Γενικού Διευθυντή των Κρατικών Πετρελαίων Αθ. Καραχάλιου.

    ΤΟ ΒΗΜΑ: Το αίνιγμα της οικονομίας. Τι είπαν για τους εφοπλιστές και τα πετρέλαια. Χωρίς ονοματολογία η σύγκρουση Σημίτη-Καραμανλή χθες στη Βουλή.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Κώστας Καραμανλής: Εχουμε σχέδιο για την ανεργία.

    ΕΘΝΟΣ: Οργιάζουν φοροδιαφυγή, αισχροκέρδεια-παραεμπόριο. Εκθεση ΣΔΟΕ: Διπλασιάστηκαν μέσα σε ένα χρόνο οι παραβάσεις.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Για ποιά ''θετική πορεία της οικονομίας'' μίλησαν στην Βουλή; Η ανεργία και η ακρίβεια καλπάζουν, οι μισοί Ελληνες χρωστάνε στους άλλους μισούς και στις Τράπεζες.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Δεν θα γλιτώσετε, θα πληρώσετε για τη ληστεία στο Χρηματιστήριο. Ο Κώστας Καραμανλής ξεκαθάρισε από το βήμα της Βουλής.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Κυριαρχία Καραμανλή στη Βουλή. Ομολογία ήττας και ενοχής από τον Σημίτη.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Γη SOS. Αφιέρωμα: Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος.

    ΕΣΤΙΑ: Ο Πρωθυπουργός ξέχασε τους στόχους. Επιμένει στην εικονική πραγματικότητα.

    Espresso: Στοιχημάτισαν στη Σταρ Ελλάς και έχασαν πολλά λεφτά. Τη θεωρούσαν φαβορί.

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Αδυναμία του πρωθυπουργού. Στον πιεστικό και πειστικό λόγο Καραμανλή. Ο κ. Σημίτης δεν μπόρεσε να υπερασπισθεί τη συνωμοσιολογία και εξάντλησε τη ρητορική του στην οικονομία.

    Ο ΛΟΓΟΣ: Συζήτηση σε ύφος... προεκλογικό. ''Σύγκρουση'' Σημίτη-Καραμανλή στη Βουλή για την οικονομία.

    ΤΑ ΝΕΑ: Κατηγορώ για εφοπλιστές, πετρέλαια. Επίθεση Σημίτη στη ΝΔ για τη διαπλοκή.

    ΝΙΚΗ: Διαπλοκής το ανάγνωσμα. Προεκλογικές ασκήσεις στη Βουλή.

    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Αλέκα Παπαρήγα στη Βουλή: Μονόδρομος για το λαό η πάλη και η ρήξη με τα μονοπώλια.

    Traffic News: Χριστίνα Δελλή: Γνωστή ηθοποιός μου ζητούσε να της γνωρίσω άνδρες για να κάνει βίζιτες.

    Η ΧΩΡΑ: Φύγετε. Ο κύκλος σας έχει κλείσει. Καραμανλής προς Σημίτη: Τελείωσε το καθεστώς της ρεμούλας και της διαφθοράς.

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: Στα αζήτητα άνεργοι πτυχιούχοι. Ερευνα του παρατηρητηρίου απασχόλησης του ΟΑΕΔ.

    ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: Αρνήθηκε την πρόκληση. Ο πρωθυπουργός κράτησε χαμηλά τους τόνους.

    ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Αντιπαράθεση με το βλέμμα στις κάλπες. Σύγκρουση κορυφής χθες στη Βουλή.

    [03] Βουλή - Συζήτηση για την οικονομία

    ΤΟ ΒΗΜΑ επισημαίνει ότι ''τι ακριβώς συμβαίνει στην ελληνική οικονομία παρέμεινε αίνιγμα- τουλάχιστον βάσει όσων ακούστηκαν χθες στη Βουλή κατά τη διάρκεια της προ ημερησίας διατάξεως συζήτησης των πολιτικών αρχηγών.Οι εκ διαμέτρου αντίθετες εκτιμήσεις από την κυβέρνηση και την αντιπολίτευση και κυρίως οι αντικρουόμενοι ισχυρισμοί που χαρακτήρισαν τις ομιλίες του πρωθυπουργού κ. Κ. ΣΗμίτη και του προέδρου της ΝΔ Κ. Καραμανλή ουδόλως αποσαφήνισαν τις οικονομικές-και ως εκ τούτου και τις κοινωνικές- παραμέτρους της συγκυρίας: κατά την κυβερνητική εκδοχή είναι ευνοϊκή και ελπιδοφόρα κατά την αντιπολίτευση απελπιστική και οδεύει προς το χειρότερο''.

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ αναφέρει ότι ''αδυναμία και πλήρη αμηχανία χαρακτήρισε τη χθεσινή εμφάνιση του πρωθυπουργού κ. Κ. Σημίτη στη Βουλή ο οποίος περιορίσθηκε σε μια ρητορική υπεράσπισης των όποιων επιτευγμάτων στην οικονομία μην μπορώντας να συντηρήσει το κλίμα συνωμοσιολογίας που καλλιέργησε τις προηγούμενες ημέρες''.

    ΤΑ ΝΕΑ στο σχόλιό τους υποστηρίζουν μεταξύ άλλων ότι ''με εξαίρεση ίσως τις αλληλοκατηγορίες για διαπλοκή που έχουν προφανή πολιτική σημασία..... Η χθεσινή συζήτηση για την οικονομία στη Βουλή είναι καταδικασμένη να λησμονηθεί σύντομα. Θα περίμενε κανείς ότι τόσο ο πρωθυπουργός όσο και ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα είχαν να παρουσιάσουν σχέδια και πολιτικές για το ξεπέρασμα της κρίσης. Κανείς όμως δεν είπε ούτε πως θα μειωθούν τα ελλείμματα ούτε πως θα βελτιωθεί η ανταγωνιστικότητα''.

    Ο ΛΟΓΟΣ γράφει ότι ''σε υψηλούς τόνους που θύμισαν έντονα προεκλογική περίοδο διεξήχθη χθες το βράδυ στη Βουλή η προ ημερησίας διάταξης συζήτηση για την οικονομία. Αισιόδοξα μηνύματα για την πορεία της οικονομίας περιείχε η ομιλία του πρωθυπουργού, ο οποίος κατηγόρησε την αξιωματική αντιπολίτευση πως ταυτίζεται με οικονομικά συμφέροντα και είναι ικανή να τα θυσιάσει όλα''.

    Η ΕΣΤΙΑ στο σχόλιό της τονίζει μεταξύ άλλων ''ανωμάλως προσεγειώθη χθες στην αίθουσα της Βουλής ο πρωθυπουργός μετά τις ευρωπαϊκές περιοδείας του. Ο κ. Καραμανλής απομηθοποίησε πλήρως την πλασματική εικόνα που προσπάθησε να συνθέση ο κ. Σημίτης για την οικονομία. Τα στοιχεία του κατέπεσαν ένα προς ένα. Το συμπέρασμα και από την χθεσινή συζήτηση είναι σαφές. Ο μεν πρωθυπουργός διαισθάνεται οτι κλείνει ο κύκλος του και χάνει την ψυχραιμία του. Ο δε αρχηγός της αξιωματικής αντιπολιτεύσεως εμφανίζει συγκρότηση επί θύραις πρωθυπουργού''.

    Σύμφωνα με το ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ,''ειδυλλιακή η κατάσταση της οικονομίας, σύμφωνα με τον Κ. Σημίτη, ο οποίος με πρόσχημα την ''ευμάρεια των δεικτών'' κήρυξε ουσιαστικά ανύπαρκτα τα συνεχώς εντεινόμενα οικονομικά προβλήματα των πλατιών λαϊκών στρωμάτων, την αυξανόμενη ανεργία και τις απολύσεις. Ακρατη δημαγωγία του Κ. Καραμανλή στη βάση των υπαρκτών λαϊκών προβλημάτων τα οποία θα ...αντιμετωπίσει μια ενδεχόμενη μελλοντική κυβέρνηση της ΝΔ εφαρμόζοντας την ίδια με τη σημερινή αντιλαϊκή πολιτική''.

    Η ΝΙΚΗ προσθέτει ότι ''ο κ. Σημίτης με μια ομιλία που μπορούσε να σηματοδοτούσε και την έναρξη της προεκλογικής περιόδου αφού είχε αναφορές σχεδόν για τα πάντα κατηγόρησε ευθέως τη ΝΔ οτι έχει δεσμούς με κάποια ιδιωτικά συμφέροντα και έκανε ειδικές αναφορές στις περιπτώσεις ''των πλοίων με μονό πυθμένα'' το θέμα του ''βασικού μετόχου'' και τη συμφωνία ''ΕΛΠΕ-ΠΕΤΡΟΛΑ''.

    Η ΑΥΓΗ κάνει λόγο για ''φούσκες'' προαναγγελίες για ''αποκαλύψεις''. Ο Κ. Σημίτης εξωραΐζει την κρίση , δεν απαντά για τα προβλήματα των πολιτών, υποβαθμίζει τις απολύσεις και καταφεύγει σε προεκλογικού τύπου δημαγωγίες για ανεργία 7,5%. Ο Κ. Καραμανλής ποντάρει στις καυτές μνήμες του Χρηματιστηρίου και ''ναυπηγεί'' συμμαχίες . Ν. Κωνσταντόπουλος: η κυβέρνηση βλέπει τα προβλήματα από το παρατηρητήριο της εξουσίας''.

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ εκτιμά ότι ''ο πρωθυπουργός Κ. Σημίτης την ίδια ώρα που η ανεργία, ο δανεισμός και η φτώχεια των Ελλήνων βρίσκονται στην διαπασών εξέφρασε χθες στη Βουλή την θέση οτι η ελληνική οικονομία βαδίζει θετικά. Πού το διαπιστώνει αυτό είναι πασιφανές: Στα χαρτιά των συμβούλων και των γραφειοκρατών που έχουν φθάσει άκουσον - άκουσον στο σημείο να παρουσιάζουν τον Ελληνα με μέσο εισόδημα...400.000 δραχμές''.

    Κατά την ΑΥΡΙΑΝΗ,''σε κοκορομαχία εξελίχθηκε η χθεσινή συζήτηση στη Βουλή με τον πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη και τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κ. Καραμανλή να μην αναφέρουν κουβέντα για τον διακομματικό διαπλεκόμενο προστατευόμενο των δύο μεγάλων κομμάτων Σπύρο Λάτση που σαρώνει στην κυριολεξία χωρίς να βάζει δεκάρα τσακιστή Πετρέλαια, τράπεζες και άλλους ζωτικούς τομείς της οικονομίας''.

    Η ΑΠΟΦΑΣΗ σημειώνει ότι ''ο κ. Σημίτης ισχυρίστηκε οτι η ΝΔ ''με την ανευθυνότητα που την διακρίνει είναι ικανή να τα θυσιάσει όλα στο βωμό του κομματικού της συμφέροντος όπως η ίδια το εννοεί στο βωμό των δεσμεύσεών της απέναντι σε κάποια ιδιωτικά συμφέροντα'' κοιτάζοντας προφανώς τον εαυτό του στον καθρέπτη της διαπλοκής''.

    Η ΧΩΡΑ ισχυρίζεται ότι ''όλα τα σκάνδαλα των ''εκσυγχρονιστικών '' κυβερνήσεων του κ. Σημίτη επανέφερε στη Βουλή χθες ο Καραμανλής . Από το έγκλημα του Χρηματιστηρίου έως τις off shore εταιρίες του δημοσίου και τη συστηματική λεηλασία των κρατικών και κοινοτικών πόρων από τις παρέες της διαπλοκής που έπαιζαν και παίζουν με σημαδεμένα χαρτιά''.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ υποστηρίζει ότι ''καταπέλτης ήταν ο πρόεδρος της ΝΔ Κ. Καραμανλής χθες στη Βουλή. Σε μια συνεδρίαση χωρίς ιδιαίτερα ''απρόοπτα'' πραγματοποίησε ''πρωθυπουργική '' εμφάνιση και κατέθεσε αναλυτικά τα επιχειρήματά του, αναδεικνύοντας έτσι το μέγεθος της πραγματικής, θλιβερής οικονομικής κατάστασης της χώρας, από εκείνη της εικονικής που επιχείρησε νωρίτερα να μεταφέρει σκόπιμα ο πρωθυπουργός''.

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ γράφει ότι ''με τη βεβαιότητα της νίκης της ΝΔ ο Κ. Καραμανλής απευθύνθηκε στον πρωθυπουργό λέγοντας χαρακτηριστικά ''θα χάσετε κ. Σημίτη'' ενώ με επιχειρήματα κατέδειξε την ενοχή της κυβέρνησης για τη διαπλοκή. Στο διχασμό και την πόλωση κατέφυγε και πάλι ο πρωθυπουργός η ομιλία του οποίου χαρακτηρίζεται ως ομολογία ήττας.''

    Η Espresso σημειώνει οτι "βαριές εκφράσεις αντάλλαξαν χθες το βράδυ στη Βουλή ο Κώστας Σημίτης και ο Κώστας Καραμανλής, με αφορμή την οικονομία και ιδιαίτερα τα όσα λέγονται αυτήν την εποχή περί διαπλοκής".

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ επισημαίνει "στον τοίχο έστησε χθες ο Κώστας Καραμανλής τον Κώστα Σημίτη για τη διαπλοκή, για τα παιχνίδια της κυβέρνησης στο θέμα της ναυτιλίας και τις αλληλοσυγκρουόμενες δηλώσεις Παπαντωνίου-Τσοχατζόπουλου στο θέμα των ΕΛΠΕ, αλλά και για το Χρηματιστήριο".

    [04] Φοροδιαφυγή

    Το ΕΘΝΟΣ υποστηρίζει οτι "αισχροκέρδεια, φοροδιαφυγή, παραεμπόριο και χρήση πλαστών και εικονικών τιμολογίων αποτελούν τα "άνθη του κακού" της ελληνικής οικονομίας, όπως αποκαλύπτουν τα στοιχεία του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος".

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζου) αναφέρει οτι "φοροφυγάς είναι 1 στις 3 επιχειρήσεις, ενώ μεγάλο μερίδιο ευθύνης στην αχαλίνωτη ακρίβεια που... τρώει τον παρά έχουν και οι εταιρείες διαφόρων κλάδων και υπηρεσιών, όπως προκύπτει από τους ελέγχους που πραγματοποίησε το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος (ΣΔΟΕ) σε όλους τους τομείς οικονομικής δραστηριότητας το 2002 και στο πρώτο τετράμηνο του 2003".

    [05] Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ στο σχόλιό της εκτιμά οτι "όλοι μιλούμε για το περιβάλλον. Οι καταστροφές στον φυσικό πλούτο, η ρύπανση και οι πιθανοί κίνδυνοι από την υποβάθμιση του αποτελούν σχεδόν καθημερινό θέμα συζήτησης, ακόμη και αντιπαραθέσεων. Ολοι εκφράζουμε την ευαισθησία μας. Και οι κυβερνήσεις και οι πολίτες και οι οικολογικές οργανώσεις δείχνουν να μάχονται για τη σωτηρία της Γης. Τι κάνουμε όμως στην πράξη; Δύσκολη η κατάσταση και η Γη υποφέρει από την αναλγησία του ανθρώπου και φυσικά τον τιμωρεί. Τα ζήσαμε και εδώ, με τις πρωτοφανείς πλημμύρες και τις καταστροφές. Επομένως, καλό είναι να ξεφύγουμε πλέον από τα παχιά λόγια και τις "ατομικές ευαισθησίες" και να σκύψουμε συλλογικά, με σοβαρότητα και στοργή στα θέματα του ελληνικού περιβάλλοντος".

    [06] Ελληνοτουρκικές σχέσεις

    Η Traffic news γράφει οτι "σε διμερές επίπεδο εκτιμούν οτι θα πρέπει να κινηθεί η διευθέτηση των προβλημάτων που προκαλούν στις σχέσεις των δύο χωρών οι συνεχείς παραβιάσεις του ελληνικού εναέριου χώρου από τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη, οι υπουργοί Εξωτερικών Ελλάδας και Τουρκίας κύριοι Γ. Παπανδρέου και Αμπντουλάχ Γκιούλ. Κατά τη συνάντησή τους στο περιθώριο της συνάντησης των υπουργών Εξωτερικών του ΝΑΤΟ, στη Μαδρίτη, οι προϊστάμενοι των διπλωματικών αποστολών της Ελλάδας και της Τουρκίας έδειξαν αλληλοκατανόηση ως προς την επίλυση ορισμένων προβλημάτων "χαμηλής" κυρίως πολιτικής".

    [07] Τράπεζες-Εξοδα δανείων

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτση) ισχυρίζεται οτι "στον αέρα τινάζεται μία ακόμη τακτική των τραπεζών, καθώς με απόφαση-βόμβα του Διοικητικού Πρωτοδικείου Αθηνών, διαγράφονται τα τραπεζικά και λοιπά έξοδα στα δάνεια, τα οποία παράνομα χρεώνουν στους δανειολήπτες οι τράπεζες, ενώ παράλληλα ανοίγει ο δρόμος για σωρεία προσφυγών στα δικαστήρια μέσω των οποίων οι δανειολήπτες θα μπορούν να διεκδικήσουν υπέρογκα ποσά. Συγκεκριμένα, με απόφασή του το Πρωτοδικείο έκρινε νόμιμη τη σχετική ρύθμιση στο νόμο για τη διαγραφή των πανωτοκίων, με την οποία απαγορεύεται η χρέωση τραπεζικών εξόδων στους δανειολήπτες". Η υπόθεση απασχόλησε το δικαστήριο μετά απο προσφυγή δανειολήπτη".

    Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ προσθέτει οτι "ανοίγει ο δρόμος για προσφυγές στα δικαστήρια από τους δανειολήπτες, προκειμένου να διεκδικήσουν μεγάλα χρηματικά ποσά, που παράνομα κατέβαλαν σε τραπεζικά ιδρύματα".

    [08] ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

    Οι πρωτοσέλιδοι τίτλοι του σημερινού οικονομικού Τύπου είναι οι εξής:

    ΕΞΠΡΕΣ:'' Δεν διασταυρώθηκαν τα ξίφη...Στη συζήτηση για την οικονομία στη Βουλή".

    ΗΜΕΡΗΣΙΑ:'' Φρενίτις αγορών στη Σοφοκλέους. Εκτινάχθηκε 3,35% ο γενικός δείκτης".

    ΚΕΡΔΟΣ:'' Το ενδιαφέρον των ξένων απογείωσε τη Σοφοκλέους".

    ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ:''Διαπλοκολογία χωρίς ονόματα στο Κοινοβούλιο. Η συζήτηση για την πορεία της οικονομίας".

    ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ:'' Ασυγκράτητος καλπασμός στο ταμπλό της Σοφοκλέους. Ανοδος 7,34% για την Εθνική μετά το δημοσίευμα του "Χ".

    [09] Χρηματιστήριο

    ΤΟ ΚΕΡΔΟΣ υποστηρίζει ότι "επέλαση" των blue chips χθες στη Σοφοκλέους "απογειώνοντας" το γενικό δείκτη στις 1.839,69 μονάδες με κέρδη 3,35% και εντυπωσιακές συναλλαγές 228,4 εκατ. ευρώ. Η αγορά είχε να συναντήσει τα επίπεδα αυτά από τις 19 Δεκεμβρίου 2002 και οι αναλυτές μιλούν πλέον για μια "bull market", καθώς κατά τη δική τους ορολογία το γεγονός ότι έσπασε ο κινητός μέσος όρος των 200 ημερών (1.771 μον.) αποτελεί θετική εξέλιξη"
    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Thursday, 5 June 2003 - 20:53:18 UTC