Read the UN International Convention on the Elimination of All Forms of Racial Discrimination (7 March 1966) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 03-02-12

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 12/02/2003
  • [02] Τίτλοι Εφημερίδων
  • [03] Ελλάδα-ΕΕ-Ιράκ
  • [04] Κόκκαλης
  • [05] Ασυμβίβαστο βουλευτών
  • [06] Προσέγγιση με Βατικανό
  • [07] Κακοκαιρία
  • [08] Υπόθεση εκβιασμών
  • [09] Τράπεζες-Συναλλαγές-Παράπονα
  • [10] Χρηματιστήριο
  • [11] Κυπριακό
  • [12] ΔΝΤ
  • [13] ΠΑΣΟΚ
  • [14] ΝΔ
  • [15] ΕΚΑΒ
  • [16] ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ
  • [17] Αγορά-ΔΝΤ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 12/02/2003

    Η πτώση του ελικοπτέρου του ΕΚΑΒ, οι εξελίξεις στο θέμα του Ιράκ, οι εσωκομματικές διεργασίες στο ΠΑΣΟΚ, η πορεία της οικονομίας και η υπόθεση των εκβιασμών είναι από τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού Τύπου.

    [02] Τίτλοι Εφημερίδων

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης):3.676 θέσεις σε υπουργεία, Δημοτική Αστυνομία.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος):Πάλι κανείς δεν φταίει; Τρίτη πτώση μέσα σε 2 χρόνια.

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ:Εγκλημα χωρίς τιμωρία. Θυσίασαν 14 ζωές ενώ ήξεραν.

    Η ΑΥΓΗ:Συντρίμμια τα φτερά του ΕΚΑΒ. Μέσα σε δύο χρόνια έπεσαν τρία ελικόπτερα.

    ΑΥΡΙΑΝΗ:Εξετάσεις δίνει η δικαιοσύνη. Για Κόκκαλη και για ακριβοπληρωμένους δρόμους που βουλιάζουν πριν παραδοθούν.

    ΤΟ ΒΗΜΑ:Γιατί πέφτουν τα ελικόπτερα. Δεν είναι κατάλληλα να πετάνε νύχτα στο Αιγαίο...Το ΒΗΜΑ αποκαλύπτει μια απόρρητη έκθεση.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ:Τα επιδόματα για τις εργαζόμενες μητέρες. Οι εργοδότες θα καλύπτουν τα κενά των ασφαλιστικών ταμείων.

    ΕΘΝΟΣ:Οι ευθύνες για 14 χαμένες ζωές. Ενας νεκρός κάθε 69 μέρες από τότε που πετούν τα ελικόπτερα του ΕΚΑΒ.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ:Δύο ''διάτρητοι'' μάρτυρες οι κατήγοροι κατά Μιχαλόπουλου.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ:Πόρισμα-φωτιά για την οικονομία. Από τους ελεγκτές του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ:Εγκλημα παντός καιρού. Τραγωδία Νο3:14 νεκροί σε δύο

    χρόνια πριν ''ομολογήσουν'' την ενοχή τους.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ:3η νύχτα θανάτου. Ανεπάρκεια στη νυχτερινή εκπαίδευση, πρόβλημα ισχύος στους κινητήρες.

    ΕΣΤΙΑ:Παραίτησις Σημίτη; Και διαδοχή προ των εκλογών.

    Espresso:5 τραγουδιστές στο στόχαστρο του ΣΔΟΕ.

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ:Διαρκές έγκλημα στο ΕΚΑΒ. Η τρίτη τραγωδία με ελικόπτερο σε δύο χρόνια εγείρει θέμα διαχείρισης των αεροδιακομιδών.

    Ο ΛΟΓΟΣ:Τραγωδία κατ' επανάληψη. Σοβαρά ερωτήματα για την τρίτη συντριβή ελικοπτέρου του ΕΚΑΒ.

    ΤΑ ΝΕΑ:Γιατί τόσοι θάνατοι...Για βλάβη ή ίλιγγο μιλάνε τρεις ειδικοί. Στόπ στις πτήσεις τη νύχτα.

    ΝΙΚΗ:Σωρεία βλαβών στο ελικόπτερο του ΕΚΑΒ. Μέτρα κατόπιν εορτής.

    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ:Οχι άλλοι θάνατοι. Φτάνει πια! Ενοχοι: Κυβέρνηση και ιδιωτικό κεφάλαιο.

    Traffic News:Είμαι φουλ ερωτευμένη και κατεβαίνω στην πολιτική. Ο Πάγκαλος είναι δίπλα της.

    Η ΧΩΡΑ:Πάρε τη Δάφνη και φύγε σε εξωτικά νησιά. Το συγκρότημα Λαμπράκη συστήνει στον αρχιερέα της διαφθοράς και της διαπλοκής.

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ:14 νεκροί ζητούν δικαίωση. Ούτε μια παραίτηση.

    ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: Πυρετός διαβουλεύσεων στο ΝΑΤΟ. Αναβλήθηκε δύο φορές χθες η έναρξη της συνόδου.

    ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Εγκλημα! Δίνουν αντιπαροχή τα στρατόπεδα!

    [03] Ελλάδα-ΕΕ-Ιράκ

    Η ΑΥΡΙΑΝΗ υποστηρίζει ότι ''κλιμακώνει τον κύκλο των επαφών του ο Γ. Παπανδρέου εν όψει της κρίσιμης συνάντησης των ''15''. Οι επιλογές της Αθήνας στρέφονται στην εξεύρεση μιας ειρηνικής διεξόδου από την υφιστάμενη κρίση, επιλογές της ίδιας όμως κάθε άλλο παρά συνηγορούν στο ότι αντιτίθενται στις αμερικανικές μεθοδεύσεις. Απόδειξη, οτι δεν συντάχθηκε με το βέτο που προέβαλαν στο ΝΑΤΟ η Γερμανία, η Γαλλία και το Βέλγιο''.

    Ο ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ αναφέρει ότι ''κορυφώνονται οι αντιπαραθέσεις αλλά και οι παρασκηνιακές διαβουλεύσεις και παζάρια, στο ευρύτερο στρατόπεδο της ''αντιτρομοκρατικής'' συμμαχίας στην πορεία για την κρίσιμη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας της Παρασκευής, Γαλλία, Γερμανία και Ρωσία πηγαίνουν με κοινή διακήρυξη-έχοντας και τη στήριξη της Κίνας- ενώ η κρίση στο ΝΑΤΟ έλαβε χτες χαρακτήρα ''πλήρους εμπλοκής'' αφού ο λόρδος Ρόμπερτσον απέτυχε να ευθυγραμμίσει τις τρεις ''άτακτες'' χώρες σ΄ένα νέο ''συμβιβαστικό'' αμερικανικό ''πακέτο διευκολύνσεων'' του πολέμου κατά του Ιράκ''.

    ΤΑ ΝΕΑ επισημαίνουν ότι ''χρήμα με ...ουρά-14 δις δολάρια-εγγυήσεις τραπεζικών δανείων, διαγραφή στρατιωτικών χρεών-περίπου 7 δις δολαρίων - μεταχειρισμένα όπλα, σε δύο λιμάνια και έξι αεροδρόμια, συνδιοίκηση (τουλάχιστον) στο βόρειο Ιράκ και ...δουλειά στους Τούρκους δικαστές και δικηγόρους(!). Αυτά είναι τα άμεσα οφέλη της Τουρκίας από τις διευκολύνσεις που άρχισε να παρέχει στα αμερικανικά στρατεύματα που φθάνουν για την επίθεση κατά του Σαντάμ Χουσεΐν''.

    [04] Κόκκαλης

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ αναφέρει ότι ''ως ''άδειασμα'' Κόκκαλη ερμηνεύεται από πολιτικούς και επιχειρηματικούς κύκλους η συνάντηση του πρωθυπουργού με τον επιχειρηματία και εκδότη της ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ Αρ. Αλαφούζο. Αν και κυβερνητικοί κύκλοι επιχειρούσαν να υποβαθμίσουν τη σημασία της, η χρονική στιγμή που πραγματοποιήθηκε επιδέχεται ερμηνειών για τη στάση του Μαξίμου στην σύγκρουση Αλαφούζου-Κόκκαλη''.

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ υποστηρίζει ότι ''σε εύλογο χρονικό διάστημα αναμένεται να ολοκληρωθεί από τον 4ο ειδικό ανακριτή κ. Γ. Πουρνάρα η ανάκριση για τη δικογραφία που έχει σχηματιστεί σε βάρος του Σωκράτη Κόκκαλη ενώ σύμφωνα με πληροφορίες αναμένεται να ζητηθεί δικαστική συνδρομή για το άνοιγμα των λογαριασμών του επιχειρηματία''.

    [05] Ασυμβίβαστο βουλευτών

    ΤΟ ΕΘΝΟΣ ισχυρίζεται ότι ''επιμένει η κυβέρνηση , επιμένουν και οι βουλευτές. Σε μάχη χαρακωμάτων εξελίσσεται από χθες το βράδυ η συζήτηση στη Βουλή του νομοσχεδίου για το επαγγελματικό ασυμβίβαστο των βουλευτών καθώς η κυβέρνηση δεν κάνει ούτε ένα βήμα πίσω από την αρχική της θέση. Η ηγεσία της ΝΔ αποφάσισε να..ξεχάσει οτι βουλευτές της ψήφισαν υπέρ της συνταγματικής διάταξης. Σήμερα εμφανίζεται να διαφωνεί με ένα περίεργο σκεπτικό από τη μία να δηλώνει σεβασμό στο Σύνταγμα και από την άλλη να αντιτάσσεται στον εκτελεστικό νόμο''.

    [06] Προσέγγιση με Βατικανό

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ υποστηρίζει οτι ''νέα ανοίγματα προς τη Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία κάνει ο Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος. Αγνοώντας το γεγονός οτι οι μνήμες από την επίσκεψη του Πάπα Ιωάννη Παύλου του Β' στην Αθήνα τον Μάιο του 2000 δεν έχουν σβηστεί, πολλώ δε μάλλον οι αντιδράσεις των πιστών. Οι της Αρχιεπισκοπής, την ίδια ώρα, αποφεύγουν να μιλήσουν για μία ενδεχόμενη επίσκεψη του Αρχιεπισκόπου στο Βατικανό (μάλιστα το διαψεύδουν) για να μην προκληθούν νέες διαμαρτυρίες από τους πιστούς''.

    [07] Κακοκαιρία

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτση) αναφέρει οτι ''σοβαρά προβλήματα έχει προκαλέσει σε πολλές περιοχές το σφοδρό κύμα κακοκαιρίας που πλήττει τη χώρα, ενώ σε απόγνωση βρίσκονται εκατοντάδες αγρότες, οι οποίοι είδαν τις περιουσίες τους να χάνονται και τώρα καλούνται να καταβάλουν τις συμφωνηθείσες δανειακές δόσεις με τους ανάλογους τόκους στις τράπεζες''.

    [08] Υπόθεση εκβιασμών

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ εκτιμά οτι ''οι πομπώδεις εμφανίσεις και δηλώσεις στην Τηλεόραση ή και σε τμήμα του Τύπου των ''μαρτύρων κατηγορίας'' τελειώνουν, ενώ και τα τηλεοπτικά ''δικαστήρια'' εναντίον του (δήθεν) εκβιαστού Γρηγόρη Μιχαλόπουλου - πριν καν ο ίδιος κληθεί από τον Εισαγγελέα - αναστέλλουν τις... συνεδριάσεις τους! Η ώρα της Αλήθειας πλησιάζει και ο άνθρωπος που επί 40 μέρες βάλλεται ανηλεώς και πρωτοφανώς, θα κληθεί ενώπιον της Θέμιδος''.

    Η Espresso προσθέτει οτι ''μία γυναίκα-μυστήριο φέρεται να κατέχει το κλειδί για τους εκβιασμούς και γνωρίζει πολλά για τη δολοφονία του Μιχ. Βρανόπουλου. Η γυναίκα αυτή εκτιμάται οτι έχει καταθέσει το καλοκαίρι στην Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία και έχει δώσει πολύ συγκεκριμένα στοιχεία για τις απειλές και τους εκβιασμούς εις βάρος του πρώην διοικητή της Εθνικής Τράπεζας, δεδομένου οτι διατηρούσε πολύ στενή προσωπική σχέση''.

    [09] Τράπεζες-Συναλλαγές-Παράπονα

    Ο ΛΟΓΟΣ γράφει οτι ''αυξάνονται τα παράπονα των συναλλασσόμενων τόσο για τα προϊόντα όσο και για τον τρόπο εξυπηρέτησης των τραπεζών, σύμφωνα με τις καταγγελίες που έχει δεχθεί ο Τραπεζικός Μεσολαβητής. Τα περισσότερα παράπονα που δέχεται αφορούν το ''πλαστικό χρήμα''.

    [10] Χρηματιστήριο

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ ισχυρίζεται οτι ''τους τελευταίους μήνες συντελείται μία άνευ προηγουμένου υποτιμητική κερδοσκοπία στο ΧΑΑ με θύματα, για μία ακόμη φορά, τους ανύποπτους επενδυτές. Μετά την αλόγιστη φούσκα του 1999-2000 (με την προτροπή μάλιστα όλων των κυβερνητικών παραγόντων) που συντελέσθηκε στο ΧΑΑ και είχε θύματα 1.500.000 περίπου μικροεπενδυτές και τον αλόγιστο υπερπλουτισμό των διαφόρων επιτήδειων της χρηματιστηριακής αγοράς, νέες φούσκες (μάλιστα τώρα αρνητικές) έρχονται να προστεθούν από το ΧΑΑ στις πλάτες των επενδυτών''.

    [11] Κυπριακό

    Η Traffic news σημειώνει οτι ''την Αθήνα και την Αγκυρα προτίθεται να επισκεφθεί στις 24 και 25 Φεβρουαρίου ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Κόφι Αννάν προκειμένου, σύμφωνα με πληροφορίες, στις διαβουλεύσεις που θα έχει με τις δύο πλευρές αναφορικά με το Κυπριακό, να τους παρουσιάσει και νέο σχέδιο για την επίλυση του προβλήματος. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, το έγγραφο θα έχει τελεσιγραφικό χαρακτήρα του τύπου ''αποδεχθείτε το ή απορρίψτε το'' με τα Ηνωμένα Εθνη να ζητούν να τεθεί κατευθείαν σε χωριστά δημοψηφίσματα''.

    [12] ΔΝΤ

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ επισημαίνει οτι ''το νεοφιλελεύθερο... μένος τους κατά των Ελλήνων εργαζομένων και των εργασιακών δικαιωμάτων θέλησαν να εξαντλήσουν, φαίνεται στο προσχέδιο της Εκθεσης του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου που κατήρτισαν μετά τις επαφές τους στην Αθήνα τα μέλη της αποστολής του ΔΝΤ. Αν και προχώρησαν σε σωστές επισημάνσεις για τους υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας -μιλούν για αύξηση του ΑΕΠ σχεδόν 4% το 2002- για τις ''πολιτικές διατήρησης της ισχυρής και ισότιμης ανάπτυξης του βιοτικού επιπέδου'' και τα ''απογοητευτικά αποτελέσματα'' της προσπάθειας να μειωθεί αποφασιστικά η ανεργία, οι εμπειρογνώμονες του ΔΝΤ δεν παρέλειψαν να αναφερθούν σε μια ομάδα κυβερνητικών ενεργειών -που έχουν σχέση με τους εργαζόμενους- οι οποίες, κατά τη γνώμη τους, επηρεάζουν αρνητικά τις οικονομικές εξελίξεις, ιδίως το έλλειμμα και το δημόσιο χρέος''.

    [13] ΠΑΣΟΚ

    Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ γράφει ότι ''τη διαμόρφωση σκηνικού 'ηρωικής εξόδου' του πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη ως 'απειλητική απάντηση' βλέπουν κυβερνητικοί και πολιτικοί κύκλοι πίσω από το χθεσινό άρθρο του δημοσιογράφου και τακτικού συνομιλητή του πρωθυπουργού Γιάννη Πρετεντέρη στη φιλοκυβερνητική εφημερίδα 'Το Βήμα'', υπό τον τίτλο ''Παραίτηση Σημίτη''.

    Η ΝΙΚΗ αναφέρει ότι ''εν αναμονή των συνεντεύξεων του ... Σαββατοκύριακου βρίσκονται, για μια ακόμη φορά, στο ΠΑΣΟΚ και στο Μέγαρο Μαξίμου, καθώς όλα δείχνουν πως ανοίγει και πάλι νέος κύκλος εσωστρέφειας για το κυβερνών κόμμα. Οι παρενέργειες από την αποπομπή Πανταγιά, και κυρίως τα όσα καταλογίζονται στον πρώην στενό συνεργάτη του πρωθυπουργού, αλλά και ο προβληματισμός για το μέλλον του κόμματος αποτελούν αντικείμενο συζήτησης για πλήθος στελεχών του κυβερνώντος κόμματος''.

    [14] ΝΔ

    Η ΧΩΡΑ επισημαίνει ότι ''δημοσκοπήσεις-φωτιά, οι οποίες καταδεικνύουν το μέγεθος της συντριπτικής ήττας που επέρχεται και ωθούν τον Κ. Σημίτη πιο γρήγορα στην έξοδο του Μαξίμου, πραγματοποιούνται πανελλαδικά αυτήν την περίοδο. Σύμφωνα με τα γκάλοπ αυτά η Νέα Δημοκρατία προηγείται του ΠΑΣΟΚ με διψήφιο ποσοστό, κοντά στις δώδεκα μονάδες, ενώ ο Κώστας Καραμανλής υπερέχει κατά πολύ σε δημοτικότητα του Κώστα Σημίτη''.

    [15] ΕΚΑΒ

    ΤΟ ΒΗΜΑ υπογραμμίζει ότι "η προειδοποίηση ότι τα ελικόπτερα 'Agusta' που χρησιμοποιεί το ΕΚΑΒ για τις αερομεταφορές των ασθενών είναι ακατάλληλα για νυχτερινές πτήσεις στην περιοχή του Αιγαίου περιλαμβάνεται σε απόρρητο έγγραφο (έκθεση επιχειρησιακού σχεδίου για το 2003) που απευθύνεται προς το διοικητικό συμβούλιο του Κέντρου Αμεσης Βοήθειας. Επίσης, σε έκθεση του γραφείου προμηθειών του ΓΕΕΘΑ προς το ΕΚΑΒ γίνεται ιδιαίτερη αναφορά στην καταπόνηση των ελικοπτέρων τα οποία στη διετή πτήση τους έχουν ξεπεράσει κατά επτάμισι φορές τη χρήση που ορίζει η κατασκευαστική εταιρεία"

    Η ΑΥΓΗ εκτιμά ότι ''πτήση θανάτου για ένα ακόμη ελικόπτερο του ΕΚΑΒ. Η νέα πρώτη ελικοπτέρου προκαλεί πόνο για τα αγνοούμενα μέλη του πληρώματος (μέχρι αργά χθες το βράδυ δεν είχαν εντοπιστεί) αλλά και κρίσιμα ερωτήματα για τις ευθύνες της ιταλικής εταιρείας ''Helitalia'' να διαχειριστεί τα πτητικά μέσα του ΕΚΑΒ. Δεν υπάρχει πλέον καμία αμφιβολία ότι κάτι δεν πάει καλά. Ειδικά για το τελευταίο τραγικό περιστατικό όλοι οι οιωνοί ήταν καλοί''.

    Σύμφωνα με την ΕΣΤΙΑ ''το ότι υπάρχουν ευθύνες τεκμαίρεται από τα όσα ανεκοίνωσε ο ίδιος ο υπουργός κατά την χθεσινοβραδυνή συνέντευξη Τύπου: Αναστολή όλων των νυκτερινών πτήσεων του ΕΚΑΒ και ανάθεση των αερομεταφορών του ΕΚΑΒ σε άλλον φορέα. Επρεπε να πέσουν τρία ελικόπτερα και να χαθούν τόσες ζωές για να αποφασισθούν αυτά;''.

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζου) προσθέτει ότι "σε ... θολά κινείται το έργο της Δικαιοσύνης για το τραγικό δυστύχημα με το ελικόπτερο του ΕΚΑΒ που παρέσυρε στο θάνατο πέντε ψυχές πριν από δύο χρόνια. Η δικαστική έρευνα φαίνεται να έχει βαλτώσει. Την ίδια στιγμή, έγκυρες δικαστικές πηγές διαβεβαιώνουν ότι ο αρμόδιος ανακριτής που χειρίζεται την υπόθεση συνεχίζει προσπερνώντας τους όποιους σκοπέλους του παρουσιάζονται. Είναι γνωστό, όπως υπογραμμίζουν οι ίδιοι δικαστικοί κύκλοι, πως τα θέματα τα οποία έχουν να κάνουν με δημόσιες υπηρεσίες και λειτουργούς χρονοτριβούν".

    [16] ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

    Οι πρωτοσέλιδοι τίτλοι του σημερινού οικονομικού Τύπου είναι οι εξής:

    ΕΞΠΡΕΣ: ''Προσοχή, οπισθοδρομείτε! Βαρυσήμαντες επισημάνσεις από το ΔΝΤ".

    ΗΜΕΡΗΣΙΑ: ''Εξι σκληρές συστάσεις από το ΔΝΤ. Σήμα κινδύνου για την οικονομία".

    ΚΕΡΔΟΣ: ''ΔΝΤ: Στον "αέρα" ο προϋπολογισμός. Καμπανάκι για δημόσια έσοδα, δαπάνες και ασφαλιστικό".

    ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: ''Απελευθέρωση αγορών τώρα ζήτησε ο Ν. Γκαργκάνας. Συμφωνώντας με τις επισημάνσεις του ΔΝΤ".

    ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ: ''Αμετανόητοι... αλχημιστές στο οικονομικό επιτελείο. Τεχνηέντως προσπαθούν να καλύψουν τις τρύπες".

    [17] Αγορά-ΔΝΤ

    Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ γράφει οτι "Την αναγκαιότητα ταχείας απελευθέρωσης των αγορών επισήμανε χθες ο διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος, Νικ. Γκαργκάνας, συμφωνώντας με τα συμπεράσματα της έκθεσης του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου για την ελληνική οικονομία, ενώ παράλληλα επισήμανε και την υποχώρηση του πληθωρισμού η οποία οφείλεται και στην απελευθέρωση των τηλεπικοινωνιών".
    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Wednesday, 12 February 2003 - 17:31:34 UTC