Browse through our Interesting Nodes for Real Estate Services in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 02-12-16

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 16/12/2002
  • [02] Τίτλοι Εφημερίδων
  • [03] Τουρκία- Ενταξη Κύπρου - Αντιδράσεις
  • [04] Σενάρια για εκλογές
  • [05] Δολοφονική απόπειρα κατά Μπακογιάννη
  • [06] 17Ν
  • [07] Κυπριακό
  • [08] Ενταξη Κύπρου - Ελλάδα

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 16/12/2002

    Η ένταξη της Κύπρου στην ΕΕ, οι έντονες αντιδράσεις στην Τουρκία για τη στάση του Ντενκτάς και η δολοφονική απόπειρα κατά της Ντόρας Μπακογιάννη δεσπόζουν στην ειδησεογραφία του σημερινού Τύπου.

    [02] Τίτλοι Εφημερίδων

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης):Επιδοτήσεις σε νέους για δική τους δουλειά. Νέο πρόγραμμα για τη νεανική επιχειρηματικότητα.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος):Στο σκοτάδι οι ''περίεργες παρέες'' του Σανδάλη. Πληθαίνουν τα ερωτηματικά και τα κενά στη δολοφονική απόπειρα.

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ:ΟΙ νέοι μισθοί και τα επιδόματα. Τι ισχύει από 1-1-2003 σε Δημόσιο-Τράπεζες- Ιδιωτικό τομέα.

    ΑΥΡΙΑΝΗ:Δικηγόρος τσέπωσε 120.000.000 για μία δίκη!!!Ληστεύουν και κοροϊδεύουν τους πελάτες τους.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ:62 περιοχές μπαίνουν στο σχέδιο. Στα πλαίσια των ημερομηνιών που έχει καθορίσει η ΕΕ.

    ΕΘΝΟΣ:Τα νέα δάνεια επισκευής-αποπεράτωσης. ΟΕΚ: Πίνακες με τα προγράμματα για εργαζόμενους- συνταξιούχους.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ:Με τα ενταξιακά ...ξυλοπόδαρα ''ψηλώνει'' ο Σημίτης! Πρόωροι οι πανηγυρισμοί σε Αθήνα-Λευκωσία και οι ...δημοφιλίες του πρωθυπουργού.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ (Μιχαλόπουλος):Ο Ντενκτάς έκανε τους Τουρκοκύπριους...''Τούρκους''! Ζητά την πλήρη προσάρτηση των κατεχομένων στην Τουρκία.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ:Αλλαγές υπουργών και σενάρια για διπλές εκλογές. Ευρείας εκτάσεως ανασχηματισμός για να αντιστραφεί το πολιτικό κλίμα.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ:Λύκεια: Αλλαγές στη βαθμολόγηση των γραπτών για ΑΕΙ-ΤΕΙ.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ:Επίθεση φιλίας με κυπριακές λίρες. Η Κύπρος ανοίγει τις πρώτες πόρτες στους Τουρκοκυπρίους.

    ΕΣΤΙΑ:Κομματική εκμετάλλευσις. Το ΠΑΣΟΚ αμαυρώνει την εθνική επιτυχία.

    Espresso:Η οργή και το δράμα της Αλεξοπούλου μετά το σεξουαλικό σκάνδαλο. Δύσκολες ώρες περνάει στο κελί του μοναστηριού της η Θεονύμφη.

    ΤΑ ΝΕΑ: Ψάχνουν τώρα Κοπεγχάγη...εσωτερικού. Μετά την επιτυχία για την Κύπρο.

    Traffic News:Η Ασπα τα βρόντηξε. Χαμός στο ''FAME STORY''. Δριμύ κατηγορώ κατά της Κούκα και άγρια επίθεση του Βαρδή κατά του Μικρούτσικου.

    Η ΧΩΡΑ:''Θα πεθάνεις...'' Συγκλονιστικές αποκαλύψεις για την επίθεση κατά της Μπακογιάννη. Επί ένα χρόνο δεχόταν απειλητικά τηλεφωνήματα και είχε ζητήσει να εντοπιστεί το τηλέφωνο.

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: Ούτε δραχμή για αντιπλημμυρικά έργα. Απροστάτευτη πόλη η Θεσσαλονίκη.

    ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Τα νέα σχέδια μετά την Κοπεγχάγη. Οι θεαματικές εξελίξεις στο Κυπριακό και την Τουρκία αλλάζουν τους εκλογικούς υπολογισμούς του ΠΑΣΟΚ.

    [03] Τουρκία- Ενταξη Κύπρου - Αντιδράσεις

    Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ γράφει ότι ''η στάση του Τούρκου προέδρου σε συνδυασμό με κάποιες δηλώσεις και άλλων παραγόντων του καθεστώτος όπως αυτή του συμβούλου του Ντενκτάς και πρώην υπουργού Εξωτερικών της Τουρκίας Μουμτάζ Σοϊζάλ σε κρατικό κανάλι οτι ''τώρα είναι αναπόφευκτη η προσάρτηση των κατεχομένων '' διαμορφώνουν ήδη ένα σκηνικό που προαναγγέλλει ίσως μια σκληρή σύγκρουση μεταξύ των φιλοευρωπαίων και αυτών που θέλουν να κρατήσουν τις παραδοσιακές θέσεις εξουσίας''.

    Η Traffic News αναφέρει ότι ''πρωτοφανείς επιθέσεις δέχεται ο Ραούφ Ντενκτάς για πρώτη φορά στη σαραντάχρονη παραμονή του στην ηγεσία των Τουρκοκυπρίων και αυτές ερμηνεύονται ως αξίωση για παραγκωνισμό και απομάκρυνσή του''.

    Η Espresso προσθέτει ότι ''οριστικά φαίνεται πως δύει το άστρο του Ραούφ Ντενκτάς, που βάλλεται τώρα από τους συμπατριώτες του, πρώτη φορά ύστερα από παραμονή σαράντα και πλέον χρόνων στην ηγεσία των Τουρκοκυπρίων''.

    [04] Σενάρια για εκλογές

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ υποστηρίζει ότι ''μπορεί να απομένουν 18 μήνες έως τις εθνικές εκλογές του 2004, εφόσον η κυβέρνηση εξαντλήσει την 4ετία, ωστόσο το Μέγαρο Μαξίμου διερευνά από τώρα το ενδεχόμενο διεξαγωγής τους ταυτόχρονα με τις ευρωεκλογές''.

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ αναφέρει ότι ''ο πρωθυπουργός γίνεται αποδέκτης εισηγήσεων για ανασχηματισμό της κυβέρνησής του μετά τις γιορτές, κάτι που επιβεβαιώνεται και από επιστολή που απέστειλε ο κ. Σημίτης στους υπουργούς του''.

    [05] Δολοφονική απόπειρα κατά Μπακογιάννη

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος) ισχυρίζεται ότι ''μεγάλα κενά εμφανίζει η ιστορία με τον ψυχοπαθή που αποπειράθηκε να σκοτώσει το μεσημέρι της περασμένης Παρασκευής την νεοεκλεγείσα δήμαρχο της Αθήνας Ντόρα Μπακογιάννη. Παράλληλα, περίεργα ερωτηματικά δημιουργεί και ο τρόπος με τον οποίο γίνεται η σχετική ανάκριση''.

    Η ΧΩΡΑ υποστηρίζει ότι ''αποκαλύπτεται τώρα ότι η δήμαρχος Αθηναίων Ντόρα Μπακογιάννη δεχόταν απειλητικά τηλεφωνήματα από άγνωστο, ο οποίος με υπόκωφη φωνή έλεγε, ''θα πεθάνεις...'' .Τα πράγματα περιπλέκονται καθώς στην τσέπη του επίδοξου δολοφόνου της κ. Μπακογιάννη βρέθηκαν χειρόγραφες σημειώσεις με όλες τις διευθύνσεις της οικογένειας Μητσοτάκη, ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Σανδάλης παρακολουθούσε στενά την Ντόρα για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα''.

    [06] 17Ν

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ (Μιχαλόπουλος) αναφέρει ότι ''πρόγευση της έντασης και των δικονομικών εντάσεων κατά τις πρώτες μέρες της ''μεγάλης δίκης'' αποτελούν τα πρωτοσέλιδα υπομνήματα που κατέθεσαν οι δικηγόροι στην υπόθεση της 17Ν''.

    [07] Κυπριακό

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ επισημαίνει ότι "μετριοπάθεια μετά τον θρίαμβο, αυτό φαίνεται να είναι το σύνθημα της Λευκωσίας και της Αθήνας μετά την πολιτική νίκη στη σύνοδο της Κοπεγχάγης, με αποδέκτη την τουρκοκυπριακή πλευρά αλλά και την Αγκυρα. Ηδη τόσο ο πρόεδρος της Κύπρου Γλ. Κληρίδης όσο και ο πρωθυπουργός Κ. Σημίτης από τα διαγγέλματά τους στην Κοπεγχάγη ανήγγειλαν τη θεσμοθέτηση σειράς μέτρων που θα εξυπηρετήσουν τους δύο αυτούς στόχους".

    ΤΟ ΕΘΝΟΣ σημειώνει ότι ''η αποτυχία επίτευξης λύσης στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ λόγω της αδιαλλαξίας της τουρκοκυπριακής πλευράς, κάθε άλλο παρά πτοεί τον απεσταλμένο του γγ του ΟΗΕ κ. Αλβαρο ντε Σότο ο οποίος επέστρεψε στη Νέα Υόρκη προκειμένου να προετοιμάσει το έδαφος για επιστροφή του στη Λευκωσία στις 7 Ιανουαρίου, εγκαινιάζοντας τη νέα και τελική φάση της πρωτοβουλίας Αννάν''.

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ υποστηρίζει ότι ''προβληματικές οι διατυπώσεις των Συμπερασμάτων της Κοπεγχάγης- Παρατείνεται η ομηρία της Κύπρου από την Τουρκία, είτε με ''διαλλακτικότητα'' είτε με σκλήρυνση της Αγκυρας''.

    [08] Ενταξη Κύπρου - Ελλάδα

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης) αναφέρει ότι ''με έκδηλη ικανοποίηση αντιμετωπίζουν στην κυβέρνηση την ένταξη της Κύπρου στην ΕΕ μια ένταξη που θεωρείται ανέφελη, από την οποία όπως όλα δείχνουν εκλείπουν οι αστερίσκοι και οι περίφημες υποσημειώσεις''.

    Η ΑΥΡΙΑΝΗ γράφει ότι ''θετικοί χαρακτηρίζονται οι χειρισμοί του Ελληνα πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη στη Σύνοδο Κορυφής της Κοπεγχάγης από την πλειοψηφία των ερωτηθέντων σε τηλεφωνική δημοσκόπηση που πραγματοποίησε το βράδυ της Παρασκευής η εταιρία Κάπα Research, για λογαριασμό του ''Βήματος της Κυριακής'' σε Αθήνα, Κύπρο , Κωνσταντινούπολη, Κατεχόμενα και Λονδίνο''.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ προσθέτει ότι ''τη σημαντική επιτυχία της ένταξης της Κύπρου στην ΕΕ θα προσπαθήσει πλέον να κεφαλαιοποιήσει στο εσωτερικό πολιτικό σκηνικό, ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης σε μια προσπάθεια να ανακάμψει πλήρως ο ίδιος και η κυβέρνησή του''.

    Σύμφωνα με την ΕΣΤΙΑ,''ακόμη και τα εθνικά θέματα καθίστανται αντικείμενο κομματικής εκμεταλλεύσεων. Και είναι απογοητευτικό ότι ο ίδιος ο κ. Σημίτης -αδιαμφισβήτητος πρωτεργάτης της επιτυχίας της Κοπεγχάγης- έδωσε το στίγμα των προθέσεών του να την εκμεταλλευθεί κομματικά''.

    ΤΑ ΝΕΑ επισημαίνουν ότι ''με δύο γραμμές που πρόδιδαν αμηχανία αντέδρασε η ΝΔ στην επιτυχία που κατήγαγε η ελληνική κυβέρνηση στην Κοπεγχάγη για την ένταξη της Κύπρου στην ΕΕ. Ο κ. Κ. Καραμανλής και οι επιτελείς του ξάφνιασαν ακόμη και τους ίδιους τους βουλευτές της ΝΔ αφού στην επίσημη δήλωση του κόμματος όχι μόνο δεν ανέφεραν την ελληνική κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό αλλά απέφυγαν και να μιλήσουν για επιτυχία της Ελλάδας''.


    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Monday, 16 December 2002 - 16:26:28 UTC