Browse through our Interesting Nodes of Mass Media in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 25 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 02-08-08

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 08/08/2002
  • [02] Τίτλοι εφημερίδων
  • [03] Κλοπή όπλων από στρατόπεδο στην Κω
  • [04] Τρομοκρατία
  • [05] Κυπριακό
  • [06] Ελληνική οικονομία
  • [07] ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ
  • [08] Τράπεζες - ΧΑΑ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 08/08/2002

    Οι έρευνες για την εξάρθρωση της 17Ν, η κλοπή των όπλων από το στρατόπεδο στην Κω,το Κυπριακό και η πορεία της ελληνικής οικονομίας είναι από τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού τύπου.

    [02] Τίτλοι εφημερίδων

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης): 2 δισκέτες-φωτιά από την Πάτμου. Ποιοί οι στόχοι της ''17Ν''.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος): Καταιγίδες μετά τον καύσωνα. Εκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων.

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: Κτίζουν νέο ''μύθο'' με προκηρύξεις και τηλεφωνήματα. Οι ''παππούδες'' και η ηγεσία του ΕΛΑ για να εξασφαλίσουν άλλοθι και ''ασυλία''.

    Η ΑΥΓΗ: Κακά προμηνύματα για την ελληνική οικονομία. Η κρίση αγγίζει και την Ελλάδα.

    ΑΥΡΙΑΝΗ: Παράδοση άνευ όρων για τους ''παππούδες'' του ΕΛΑ και τις θυγατρικές της 17Ν. Στενό μαρκάρισμα για 50 υπόπτους.

    ΤΟ ΒΗΜΑ: ''Πίτσα για τον κ. Κουφοντίνα'' ... Ελέγχουν ακόμη και τις παραγγελίες delivery.Στο μικροσκόπιο της Αστυνομίας κάθε ασυνήθιστη συμπεριφορά στην περιοχή της Αττικής.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Αλλάζουν όλα στη θητεία. Με νέο σύστημα η απονομή των ειδικοτήτων.

    ΕΘΝΟΣ: Μπόνους 880 εκατομμύρια ευρώ. Φόροι: Το ''πακέτο'' Χριστοδουλάκη εν όψει ΔΕΘ.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: ''Ραβασάκι'' από νέο... γραφείο τύπου της 17Ν. Εξετάζονται: Γνησιότητα και εμπλοκή μυστικών υπηρεσιών.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Η άγνωστη πορεία του γνωστού ''Λουκάς'' στην τρομοκρατία.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Η τελική ρύθμιση για αναβολές, ανυπότακτους. Υπ. Αμυνας: Τι προβλέπει ο νέος νόμος για θητεία και επαγγελματίες οπλίτες.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Οι ''απόμαχοι'' 17Ν. 10 άτομα ακόμη που πέρασαν από την οργάνωση κλείνουν τον κύκλο.

    ΕΣΤΙΑ: Το non paper του κ. Σημίτη. Καθυστερημένη πολιτική βούλησις.

    Espresso: Οι στόχοι της ''17Ν'' στην Αθήνα. Συνεχίζουν να αποκωδικοποιούν τις δισκέτες.

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Πολλοί ''έπιναν ούζα'' με τον Μισέλ της 17Ν. Στο μικροσκόπιο των Αρχών ο κύκλος των γνωριμιών Γιωτόπουλου.

    Ο ΛΟΓΟΣ: ''Ομίχλη'' στη Κω. Αυξάνονται οι ανησυχίες όσο δεν ''φαίνεται φως''.

    ΤΑ ΝΕΑ: Νέο μέλος 17Ν δείχνει αποτύπωμα. Βρέθηκε σε Λειψούς και Δαμάρεως.

    ΝΙΚΗ: Αίνιγμα στην Κω. Εξετάζεται πάλι το ενδεχόμενο εμπλοκής της 17Ν.

    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Ιδού το πραγματικό πρόσωπο της ''αντιτρομοκρατικής'' εκστρατείας.

    Traffic News: Απειλούν να σκοτώσουν τον Κακαουνάκη. Σύμφωνα με την προκήρυξη που έστειλαν στο ALTER.

    Η ΧΩΡΑ: Ο ''Λουκάς'' μιλώντας με τα μέλη της 17Ν άφηνε να εννοηθεί: Εχουμε πλάτες στη διοίκηση και στην πολιτική.

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: 17Ν κατά 17Ν! Αμφιλεγόμενη προκήρυξη συντηρεί το θρίλερ της τρομοκρατίας.

    ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Εισαγγελική παρέμβαση για το νερό. Το δίκτυο και η ποιότητα προκάλεσαν.

    [03] Κλοπή όπλων από στρατόπεδο στην Κω

    Ο ΛΟΓΟΣ αναφέρει ότι ''στα ευρήματα της δακτυλο-σκόπησης και τις ανακρίσεις έχει επικεντρωθεί η έρευνα για την κλοπή οπλισμού, από το στρατόπεδο της Κω, στο οποίο μετέβη χθες και ο προϊστάμενος της εισαγγελίας του Στρατοδικείου Νικόλαος Μακρής''.

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος) αναφέρει ότι ''επενέβη ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας του Στρατοδικείου Αθηνών κ. Νίκος Μακρής στην υπόθεση της μεγάλης κλοπής του οπλισμού από το στρατόπεδο ''Κωνσταντίνου Παλαιολόγου''. Αναμένεται τις επόμενες ημέρες αν όχι σήμερα ή αύριο να καταλογιστούν ευθύνες σε αξιωματικούς και υπαξιωματικούς για σοβαρές παραλείψεις στη φύλαξη της αποθήκης όπλων''.

    Η ΝΙΚΗ υποστηρίζει ότι ''νέα τροπή παίρνουν οι έρευνες για την κλοπή πολεμικού υλικού από στρατόπεδο της Κω, καθώς παρά τις αρχικές διαβεβαιώσεις ότι δεν επρόκειτο για περιστατικό που συνδέεται με την 17Ν, τόσο οι αρχές όσο και η ίδια η κυβέρνηση αφήνουν πλέον ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα''.

    Ο ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ σημειώνει ότι ''ενώ η υπόθεση της κλοπής όπλων από στρατόπεδο της Κω εξελίσσεται σε ''γαϊτανάκι'' σεναρίων και αντιφατικών πληροφοριών μια νέα προβοκατόρικη προκήρυξη, με υπογραφή ''17Ν'' έρχεται να προστεθεί στα τηλέφωνα ανάληψης ευθύνης για την Κω.

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης) ισχυρίζεται ότι ''σωρεία διοικητικών ευθυνών σε είκοσι στελέχη της στρατιωτικής μονάδας της Κω όπου κλάπηκε το πολεμικό υλικό, προκύπτουν σύμφωνα με πληροφορίες, στο πόρισμα που θα δοθεί στη δημοσιότητα μέσα στις επόμενες ημέρες''.

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ προσθέτει ότι ''τηλεοπτικό σίριαλ με παραμύθια και υποθέσεις συνεχίζονται οι έρευνες για την κλοπή πολεμικού υλικού από το στρατόπεδο της Κω. Η ανάκριση δεκάδων ατόμων - στρατιωτών και στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων δεν έχει αποφέρει αποτελέσματα''.

    [04] Τρομοκρατία

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ αναφέρει ότι ''νέα στοιχεία γύρω από τη δράση που είχε αναπτύξει ως μέλος της 17Ν και τους ρόλους που διαδραμάτιζε ως ''οικονομικός διαχειριστής'' και ''προσωπάρχης'' της οργάνωσης αποκαλύπτουν καθημερινά οι αστυνομικοί για τον Δημήτρη Κουφοντίνα για τον οποίο όμως και θες παρά τις εντατικές τους έρευνες δεν είχαν κανένα στοιχείο σχετικά με το που μπορεί να κρύβεται''.

    Η ΧΩΡΑ υποστηρίζει ότι ''θέμα τιμής για την ΕΛ.ΑΣ. θεωρείται η σύλληψη του νούμερο ένα καταζητούμενου του Δημήτρη Κουφοντίνα, ενώ όλες οι υπηρεσίες της Αστυνομίας έχουν μπει πλέον στο κυνηγητό του ''Λουκά'' ο οποίος καταφέρνει ακόμη να ξεφεύγει τη σύλληψη''.

    Η ΕΣΤΙΑ προσθέτει ότι ''συνεχίζονται σε όλα τα επίπεδα, οι έρευνες για την πλήρη εξάρθρωση της 17Ν και γενικότερα της τρομοκρατίας στη χώρα μας. Χθες έγινε γνωστό ότι εκτός από τη Θεσσαλονίκη αποκαλύπτουν στόχους των τρομοκρατών και στην Αθήνα οι 50 δισκέτες ηλεκτρονικού υπολογιστού οι οποίες ευρέθησαν στην γιάφκα της οδού Δαμάρεως 73 στο Παγκράτι''.

    Η Espresso σημειώνει ότι ''επείγουσα εντολή προς όλες τις αστυνομικές υπηρεσίες της Αττικής να αποφευχθεί η μονομερής σύγκρουση των αντρών τους με τον επικίνδυνο καταζητούμενο τρομοκράτη Δημήτρη Κουφοντίνα στάλθηκε χθες από την ηγεσία της αστυνομίας, προκειμένου να αποτραπεί το ενδεχόμενο αιματοχυσίας''.

    Η ΑΥΡΙΑΝΗ ισχυρίζεται ότι ''μαρκαρισμένοι από τα κλιμάκια της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας είναι τουλάχιστον 50 ύποπτοι για συμμετοχή στη 17Νοέμβρη , τον ΕΛΑ και άλλες θυγατρικές όπως φαίνεται οργανώσεις οι οποίες μπορεί να διαθέτουν αυτονομία δράσης αλλά συνδέονται με την κεντρική καθοδηγητική ομάδα των παππούδων''.

    Σύμφωνα με την Traffic News, ''με μια νέα ''προκήρυξη'' σαφώς διαφοροποιημένη από την προηγούμενη έχουν να κάνουν από το βράδυ της Τρίτης οι γραφολόγοι της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας. Το κείμενος της έφθασε με τον συνήθη τρόπο - κατόπιν καθοδηγητικού τηλεφωνήματος στα χέρια των ανθρώπων του τηλεοπτικού σταθμού ALTER και παρά τις πέρα για πέρα οφθαλμοφανείς διαφορές με τις συνήθεις προκηρύξεις ωστόσο δεν παύει να αποτελεί πονοκέφαλο για τις Αρχές''.

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ επισημαίνει ότι ''νέα πρόσωπα που διαδραμάτισαν ρόλους στην ιστορική διαδρομή της οργάνωσης 17Ν έχουν υπόψη τους οι αντιτρομοκρατικές και εισαγγελικές αρχές τα οποία σε κάθε περίπτωση δεν ξεπερνούν τα 10, σύμφωνα με πληροφορίες από κορυφαίους παράγοντες των ερευνών''.

    ΤΟ ΒΗΜΑ γράφει ότι ''το επίμονο... delivery φαγητών, η έναρξη κατανάλωσης ρεύματος σε κλειστά διαμερίσματα και η ενεργοποίηση κινητών τηλεφώνων το διήμερο μετά την έκρηξη της 29ης Ιουνίου 2002 στον Πειραιά είναι ορισμένα από τα τρυκ αμερικανικού και βρετανικού τύπου που χρησι-μοποιούν πλέον οι αξιωματικού της ΕΛ.ΑΣ. για τον εντοπισμό του 45χρονου καταζητούμενου Δημήτρη Κουφοντίνα''.

    Κατά Τα ΝΕΑ, ''σε ένα μέλος της 17Ν οδηγεί αποτύπωμα που βρέθηκε τόσο τη γιάφκα της οδού Δαμάρεως στο Παγκράτι όσο και στο εξοχικό του Αλ. Γιωτόπουλου στους Λειψούς. Στην αντιτρο-μοκρατική θεωρούν ότι έχει μεγάλη σημασία και εκτιμούν ότι πρόκειται για πρόσωπο με ξεχωριστή θέση στην οργάνωση''.

    [05] Κυπριακό

    Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ γράφει ότι "νέες απειλές εκτόξευσε εναντίον της Ευρωπαϊκής Ενωσης ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Ραούφ Ντενκτάς για την πρόθεση της Ενωσης να δεχθεί την Κύπρο στους κόλπους της πριν από τη λύση του Κυπριακού, επιβεβαιώνοντας ότι ο ίδιος δεν έχει τη βούληση να συνεργαστεί για την έγκαιρη επίλυση του Κυπριακού, ώστε η Κύπρος να ενταχθεί ενωμένη στο καθορισμένο χρονοδιάγραμμα".

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ αναφέρει ότι "νέες απειλές σε σχέση με την ένταξη της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ενωση εξαπέλυσε ο Ραούφ Ντενκτάς. Μιλώντας εξ ονόματος της Αγκυρας, ο κατοχικός ηγέτης υπογράμμισε ότι η Τουρκία θα πράξει τα δέοντα για να παρεμποδίσει την ένταξη της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ενωση, από την οποία θα απουσιάζει η ίδια".

    [06] Ελληνική οικονομία

    Η ΑΥΓΗ υποστηρίζει ότι "δραματική μείωση εμφανίζουν τα κέρδη των ελληνικών τραπεζών κατά το α΄ εξάμηνο φέτος. Τα κέρδη της "Εθνικής" μειώθηκαν κατά 50%, της "Eurobank" κατά 11% και της "Αττικής" κατά 34%, ενώ έπονται οι ανακοινώσεις των άλλων τραπεζών".

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ επισημαίνει ότι "η αρνητική περίοδος για την κεφαλαιαγορά που έχει ως αποτέλεσμα τη μείωση των εσόδων από χρηματοοικονομικές πράξεις, οδηγεί σε πτωτική πορεία τα κέρδη των τραπεζών. Μετά την Alpha Bank που είχε ανακοινώσει μειωμένα αποτελέσματα κατά 51% σε επίπεδο ομίλου και η Εθνική έκανε γνωστό χθες ότι η κερδοφορία της στο πρώτο εξάμηνο του έτους διαμορφώθηκε στα 228,8 εκατομμύρια ευρώ, μειωμένη κατά 50,5%".

    Σύμφωνα με την ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ "αρνητική εικόνα εμφανίζουν τα αποτελέσματα του πρώτου εξαμήνου των τραπεζών, με την Eurobank να κερδίζει έδαφος στηριζόμενη στη σημαντική οργανική ανάπτυξη, έναντι της 'κόπωσης' που εμφανίζει η Εθνική Τράπεζα, η κερδοφορία της οποίας υποχώρησε κατά 50,5%".

    Το ΕΘΝΟΣ τονίζει ότι "πτωτική πορεία εμφανίζει η κερδοφορία των ελληνικών τραπεζών το πρώτο εξάμηνο, με αποτέλεσμα να μετατίθενται για το τέλος του χρόνου οι "καλύτερες μέρες" σε ό,τι αφορά τα κέρδη τους. Χθες, τόσο η Εθνική Τράπεζα όσο και η EFG Eurobank Ergasias ανακοίνωσαν μείωση στα προ φόρων κέρδη του α' εξαμήνου κατά 50,5% η πρώτη (ανήλθαν στα 228,8 εκ. ευρώ) και κατά 11% η δεύτερη (στα 161 εκ. ευρώ). Μειωμένα κατά 33,8% κέρδη προ φόρων ανακοίνωσε χθες και η Τράπεζα Αττικής, τα οποία διαμορφώθηκαν στα 9,4 εκ. ευρώ".

    [07] ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

    Οι πρωτοσέλιδοι τίτλοι του σημερινού οικονομικού Τύπου είναι οι εξής:

    ΕΞΠΡΕΣ: ''Βλέπουν καλύτερες μέρες. Τι δείχνουν τα στοιχεία εξαμήνου για EFG Eurobank Ergasias και Εθνική''.

    ΗΜΕΡΗΣΙΑ: ''Νέο πακέτο 15% της ΔΕΗ σε ιδιώτες''.

    ΚΕΡΔΟΣ: ''Εδωσαν το στίγμα τους Εθνικής και Eurobank''.

    ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: ''Οι τράπεζες ανεβάζουν το θερμόμετρο στο ΧΑΑ''.

    ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ: ''Καλύτερα των αναμενόμενων τα αποτελέσματα των τραπεζών. Προσδοκούν βελτίωση στα επόμενα τρίμηνα''.

    [08] Τράπεζες - ΧΑΑ

    Το ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ γράφει ότι "παρά τη σημαντική υποχώρηση του Χρηματιστηρίου και τις αρνητικές επιπτώσεις που έχει προκαλέσει στον τραπεζικό κλάδο, διαφαίνεται ότι από τα αποτελέσματα του α' 6μηνου που ανακοίνωσαν χθες η Εθνική και η Eurobank άγγιξαν τα χαμηλότερά τους επίπεδα και στα επόμενα τρίμηνα θα πρέπει να αναμένεται σταδιακή βελτίωση".
    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Thursday, 8 August 2002 - 20:47:17 UTC