Browse through our Interesting Nodes Collection Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 02-08-07

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 07/08/2002
  • [02] Τίτλοι εφημερίδων
  • [03] Τρομοκρατία
  • [04] Κλοπή όπλων από το στρατόπεδο της Κω
  • [05] Ανεργία
  • [06] Κυπριακό
  • [07] ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ
  • [08] Ανεργία

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 07/08/2002

    Οι έρευνες για την τρομοκρατία, η υπόθεση της κλοπής όπλων από στρατόπεδο της Κω, η ανεργία και το Κυπριακό είναι από τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού τύπου.

    [02] Τίτλοι εφημερίδων

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης): Επιχορηγήσεις σε 5.000 μικρομεσαίους. Πάνω από 600 εκ. ευρώ στους δικαιούχους.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος): Στη φυλακή επειδή φωτογράφισαν γυμνό τον τετράχρονο γιο τους! Απίστευτο θρίλερ στο Μόναχο.

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: Πιάστε τον ΕΛΑ. Ποιούς φοβάστε και δεν τους συλλαμβάνετε;

    Η ΑΥΓΗ: Ευρωπαϊκή πρωτιά στην ανεργία των νέων. Παρά τη μείωση του γενικού ποσοστού τον Ιούνιο.

    ΑΥΡΙΑΝΗ: Περαστικός από ΕΥΠ ο Κουφοντίνας. Ποιούς έβλεπε στα ρετιρέ της Κατεχάκη την περίοδο Οτσαλάν.

    ΤΟ ΒΗΜΑ: ''Δίκτυο Κουφοντίνα''. Δική του οργάνωση διαθέτει ο ''Λουκάς''. Γιάφκες και άνθρωποι άγνωστοι στα υπόλοιπα μέλη της 17Ν.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Η ΔΕΗ μπαίνει στα αυθαίρετα. Η νέα εγκύκλιος του υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών ανάβει το φως.

    ΕΘΝΟΣ: Σάφαρι για Κουφοντίνα. Πανστρατιά Ασφάλειας, Αντιτρομοκρατικής, ΕΚΑΜ, ΜΑΤ, ΥΜΕΤ, Τροχαίας.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: 17Νοέμβρη: Μη μου τους κύκλους τάρατε! Παραμένει το μυστήριο με την Κω και τα ''υπόλοιπα'' της 17Ν.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Εκθετη η ΕΛ.ΑΣ. για τον Κουφοντίνα. Τρομακτικά ερωτηματικά ζητούν απάντηση.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Ενισχύσεις μέσω τραπεζών για τους μικρομεσαίους. Γ' ΚΠΣ: Τα κριτήρια για την επιχορήγηση των επενδτικών τους σχεδίων.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Το ''κατηγορώ'' για Γιωτόπουλο. Λέξη προς λέξη μέχρι την ημέρα της απολογίας του.

    ΕΣΤΙΑ: Σαφέστατο μήνυμα Μίλλερ. Δεν είμαστε καθόλου κοντά στο τέλος!

    Espresso: Γιατί φοβούνται ''χτύπημα'' τον Δεκαπενταύγουστο. Εντολή για αυξημένα μέτρα.

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Προσέγγιση Κουφοντίνα. ''Ανοικτή γραμμή'' των αρχών. Αλλά και σχέδιο ευρείας κινητοποίησης για σύλληψή του.

    Ο ΛΟΓΟΣ: ... Και τώρα ο Κουφοντίνας. Νέα στοιχεία για τον καταζητούμενο.

    ΤΑ ΝΕΑ: Πόρτα πόρτα ψάχνουν τον Κουφοντίνα. Ολη η ΕΛ.ΑΣ. στήνει μπλόκα. ΝΙΚΗ:Φωτογραφίζουν εξελίξεις. Σύσκεψη στη ΓΑΔΑ για την ''επιχείρηση-Κουφοντίνας''.

    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Κυβερνητικές λαθροχειρίες με την ανεργία. Τουλάχιστον μισό εκατομμύριο οι άνεργοι.

    Traffic News: Πέταξε μακριά ο φαρμακοχέρης. Αυτό αποδεικνύουν οι αλλεπάλληλες συσκέψεις και οι νέες φωτογραφίες.

    Η ΧΩΡΑ: Ούτε ίχνος από τον Κουφοντίνα. Μυρίζει άγριο παζάρι η εξαφάνιση του ''Λουκά''.

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: Συναγερμός στην ΕΛΑΣ. Εκτακτα μέτρα επιφυλακής σε αστυνομικά τμήματα για το φόβο ''χτυπήματος''.

    ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: Επιδότηση έως 157.500 ευρώ σε μικρομεσαίους. Περίπου πέντε χιλιάδες επιχειρήσεις θα επωφεληθούν.

    ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: 15 κρούσματα της νόσου των λεγεωνάριων στη Θεσσαλονίκη τα τελευταία χρόνια.

    [03] Τρομοκρατία

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος) αναφέρει ότι ''στο στόχαστρο της Αντιτρομοκρατικής οι παλιοί ''φίλοι'' του Γιωτόπουλου. Στα νησιά Λειψούς, Πάτμο και Αγαθονήσι στρέφουν οι Αρχές το ενδιαφέρον τους, καθώς πληροφορίες αναφέρουν ότι άτομο που είχε στενές σχέσεις με τον Αλέξανδρο Γιωτόπουλο κινείται στα νησιά αυτά''.

    Η Espresso γράφει ότι ''από τη μία ο υπουργός Δημόσιας Τάξης δηλώνει: ''Η 17Ν βρίσκεται στον Κορυδαλλό'', από την άλλη στη ΓΑΔΑ γίνεται σύσκεψη, στην οποία επισημαίνεται ''προφυλάξτε τα αστυνομικά τμήματα από πιθανή εισβολή τρομοκρατών'' ... Η αντίφαση αυτή δείχνει ότι οι Αρχές τρέμουν για χτύπημα των τρομοκρατών μέσα στον Δεκαπενταύγουστο''.

    Η ΑΥΡΙΑΝΗ υποστηρίζει ότι ''σχέσεις με κορυφαίους της ΕΥΠ διατηρούσε ο φαντομάς τρομοκράτης, Δημήτρης Κουφοντίνας το κρίσιμο διάστημα της υπόθεσης Οτσαλάν. Ο ''περαστικός'' από τα ρετιρέ της Υπηρεσίας ''Λουκάς'' της 17Ν, διαπιστωμένα πλέον για την Αντιτρομοκρατική και τα στελέχη αμερικανικού και βρετανικού κλιμακίου, διατηρούσε σχέσεις με εθνικιστές παρακρατικούς και είχε τη δυνατότητα πρόσβασης σε καυτές πληροφορίες''.

    ΤΟ ΒΗΜΑ επισημαίνει ότι ''το σύνολο των αστυνομικών δυνάμεων της Αττικής ''ρίχθηκε'' από χθες στη μάχη για να διαλύσει το ''δίκτυο Κουφοντίνα'', ένα σύνολο από πρόσωπα και χώρους που φαίνεται ότι προσφέρουν καταφύγιο στον πλέον καταζητούμενο άνθρωπο στη χώρα. Ο Κουφοντίνας διατηρούσε το δίκτυο αυτό για περίπτωση ανάγκης χωρίς να γνωρίζουν λεπτο-μέρειες όλα τα άλλα μέλη της οργάνωσης''.

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ σημειώνει ότι ''στο πιο κρίσιμο σημείο βρίσκονται οι έρευνες για την εξάρθρωση της 17Ν γεγονός που αναγκάζει τον πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη να παρατείνει για μια -δυο μέρες την παραμονή του στο εξοχικό του στους Αγίους Θεοδώρους. Ολων τα βλέμματα είναι στραμμένα στον Δημήτρη Κουφοντίνα, η σύλληψη του οποίου θεωρείται ότι είναι θέμα χρόνου''.

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ισχυρίζεται ότι ''χτύπημα από τα εναπομείναντα στελέχη της ''17Ν'' δηλαδή του επιχειρησιακού τμήματος που παραμένει ελεύθερο, φοβούνται στην ΕΛ.ΑΣ. Ωστόσο και όσον αφορά τον Κουφοντίνα η ΕΛ.ΑΣ βρίσκεται στα ίχνη του και αργά ή γρήγορα θα συλληφθεί''.

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ γράφει ότι ''εναλλακτικά σχέδια για την ''περικύκλωση'' του Δημήτρη Κουφοντίνα του πιο σημαντικού υπολειπόμενου κρίκου στην αλυσίδα της ''17Ν'' θέτουν σε εφαρμογή τα τελευταία 24ωρα οι διωκτικές αρχές''.

    ΤΟ ΕΘΝΟΣ προσθέτει ότι '' πανστρατιά από την ΕΛ.ΑΣ. για τη σύλληψη του Δ. Κουφοντίνα. Σε σύσκεψη που έγινε χθες με συμμετοχή όλων των διευθυντών και των διοικητών των Ειδικών Δυνάμεων, δόθηκαν φωτογραφίες του για να μοιραστούν στους αστυφύλακες. Παράλληλα, δόθηκε σχέδιο δράσης για την πιθανότητα συνάντησης των ανδρών με τον ''Λουκά''.

    Κατά το ΛΟΓΟ, ''η αντιτρομοκρατική υπηρεσία ''σφίγγει'' τον κλοιό γύρω από τον Δημήτρη Κουφοντίνα, ο οποίος πιστεύεται ότι είναι οπλισμέ-νος και συνοδεύεται από δύο άτομα. Μάλιστα αναφέρει ότι τα άτομα αυτά δεν είναι μέλη της 17Ν αλλά είναι άτομα του στενού περιβάλλοντος του Δ. Κουφοντίνα τα οποία θα τον υπερασπιστούν σε περίπτωση ένοπλης συμπλοκής με τους άνδρες της ΕΛ.ΑΣ''.

    [04] Κλοπή όπλων από το στρατόπεδο της Κω

    Η ΕΣΤΙΑ αναφέρει ότι "συνεχίζονται οι έρευνες στο στρατόπεδο της Κω, για την ανεύρεση των ατόμων που έκλεψαν τα όπλα από την αποθήκη επιστρατεύσεως. Τελευταίες πληροφορίες ανέφεραν χθες, ότι είχε εντοπισθή από πού έγινε το δεύτερο τηλεφώνημα στο Αστυνομικό Τμήμα της Κω, με το οποίο ο άγνωστος ενημέρωσε για την κλοπή των όπλων".

    Σύμφωνα με τη ΧΩΡΑ "αναπάντητα παραμένουν τα ερωτήματα για την κλοπή του οπλισμού από το στρατόπεδο της Κω, ενώ αίσθηση προκαλεί η αντιφατική στάση των αρμοδίων αρχών που ενώ από τη μια απορρίπτουν κατηγορηματικά κάθε σχέση με τη 17Ν, από την άλλη αφήνουν ακόμα ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα".

    Η ΝΙΚΗ υποστηρίζει ότι "'στενεύει' ο κλοιός γύρω από τους δράστες της κλοπής των όπλων από το στρατόπεδο της Κω, αφού όλα πλέον δείχνουν πως υπήρχε οπωσδήποτε συνεργασία μέσα από αυτό. Την ίδια ώρα δεν αποκλείεται και η εκδοχή της κάλυψης ελλείμματος, μέσω μιας σκηνοθετημένης κλοπής, κάτι όμως που προαπαιτεί και σε αυτή την περίπτωση, συνεννόηση στρατιωτικού προσωπικού μέσα από το στρατόπεδο".

    Η Traffic News επισημαίνει ότι ''στα σκοτάδια συνεχίζονται οι έρευνες για την κλοπή του οπλισμού από το στρατόπεδο της Κω. Η συλλογή στοιχείων, όπως και η συλλογή αποτυπωμάτων από το σύνολο του προσωπικού της μονάδας έχουν ολοκληρωθεί και αυτό που όλοι περιμένουν τώρα είναι η διαδικασία ελέγχου πιθανής ταυτοποίησης''.

    Κατά την ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ, ''αποτύπωμα, που ενδεχομένως δεν ανήκει σε Ελληνα, βρέθηκε στο στρατόπεδο ''Κωνσταντίνου Παλαιολόγου'' της Κω, όπου έγινε η μυστηριώδης κλοπή όπλων. Η πληροφορία είναι ακριβής και προέρχεται από τη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών της Ασφάλειας Αττικής''.

    ΤΑ ΝΕΑ σημειώνουν ότι ''άλλοι δύο στρατιωτικοί περιέπεσαν σε αντιφάσεις ανεβάζοντας σε πέντε τους μόνιμους υπαξιωματικούς και στρατιώτες οι καταθέσεις των οποίων έχουν μπει στο ''μικροσκόπιο'' των διωκτικών αρχών που ερευνούν για τα κλεμμένα όπλα στην Κω''.

    [05] Ανεργία

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτση) γράφει ότι ''σημαντική πτώση σημείωσε το ποσοστό ανεργίας στη χώρα το δεύτερο τρίμηνο του 2002 και έσπασε το φράγμα του 10%''.

    Η ΑΥΓΗ επισημαίνει ότι ''την πρώτη θέση στην ανεργία των νέων ανάμεσα σε όλες τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ενωσης καταλαμβάνει πλέον η Ελλάδα, όπως προκύπτει από τα στοιχεία που έδωσε χθες στη δημοσιότητα η Eurostat. Οι αριθμοί είναι άκρως αποκαλυπτικοί για το πρόβλημα, το οποίο τείνει να λάβει διαστάσεις κοινωνικής μάστιγας''.

    Ο ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ τονίζει ότι ''στην ανεργία έχει καταδικάσει τουλάχιστον 420.000 εργαζόμενους η πολιτικής της κυβέρνησης, όπως αυτοί καταγρά-φονται στην επίσημη δειγματοληπτική έρευνα του εργατικού δυναμικού της ΕΣΥΕ για το δεύτερο τρίμηνο του 2002. την ίδια στιγμή, η κυβέρνηση έσπευσε να πανηγυρίσει, κάνοντας λόγο για θετική εξέλιξη και για υποχώρηση του ποσοστού ανεργίας στο 9,6%''.

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ σημειώνει ότι ''με μονοψήφιο ποσοστό 'φιγουράρει' πλέον η ανεργία στη χώρα μας, γεμίζοντας την κυβέρνηση με αισιοδοξία ότι η μάχη εναντίον της θα κερδηθεί''.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ προσθέτει ότι ''κυβερνητικά στελέχη υποστηρίζουν ότι το ποσοστό ανεργίας μειώνεται και οι θέσεις εργασίας αυξάνονται , όμως η Eurostat έχει αντίθετη άποψη, αφού ένας στους τρεις νέους στη χώρα μας είναι άνεργος''.

    [06] Κυπριακό

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ υπογραμμίζει ότι ''επιτιθέμενος και προσπαθώντας να φιμώσει διαφορετικές και επικριτικές φωνές στα κατεχόμενα ο Ραούφ Ντενκτάς, πέρα από άσκηση πολιτικής εκφοβισμού προς τους αμφισβητίες του, εκφράζει ταυτόχρονα το άπαν της αδιαλλαξίας του ως προς καθεαυτό το Κυπριακό''.

    [07] ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

    Οι πρωτοσέλιδοι τίτλοι του σημερινού οικονομικού Τύπου είναι οι εξής:

    ΕΞΠΡΕΣ: ''Επιμένει ο πληθωρισμός! Ο Ν. Χριστοδουλάκης σε υψηλούς τόνους για τον κίνδυνο''.

    ΗΜΕΡΗΣΙΑ: ''Κάτω από 10% η ανεργία, μετά πέντε χρόνια''.

    ΚΕΡΔΟΣ: ''Πώς θα χρηματοδοτηθούν 5.000 μικρομεσαίοι από το Γ' ΚΠΣ''

    ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: ''Παγκόσμιο ηλεκτρονικό δίκτυο ''στήνει'' το ΧΑΑ''.

    [08] Ανεργία

    Η ΗΜΕΡΗΣΙΑ γράφει ότι '' αποκλιμάκωση του πληθωρισμού στο 3% τον Δεκέμβριο προβλέπει έκθεση της Alpha Bank. Φαινόμενα κερδοσκοπίας στον τουριστικό τομέα επισημαίνει ο υπουργός Οικονομίας. Ελεγχοι στα πρατήρια βενζίνης''.
    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Wednesday, 7 August 2002 - 16:58:20 UTC