Browse through our Collection of Directories for Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 02-07-15

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 15/07/2002
  • [02] Τίτλοι Εφημερίδων
  • [03] Τρομοκρατία-17Ν-Ερευνες
  • [04] Τουρκία-Κύπρος
  • [05] ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-Υπουργός Παιδείας
  • [06] Στρατιωτική θητεία-Μετατροπές
  • [07] Αυθαίρετα

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 15/07/2002

    Οι έρευνες για την τρομοκρατική οργάνωση "17 Νοέμβρη", η πολιτική κατάσταση στην Τουρκία και το Κυπριακό, οι αλλαγές στη στρατιωτική θητεία και η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας για τα αυθαίρετα, είναι από τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού Τύπου.

    [02] Τίτλοι Εφημερίδων

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης): Πράσινο φως για τη νομιμοποίηση των αυθαιρέτων από το Συμβούλιο της Επικρατείας. Απόφαση-σταθμός του ΣΤΕ.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος): Η ΔΕΗ σκοτώνει την Ελλάδα. Η μισή χώρα χωρίς ηλεκτρικό.

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: Ο διπλός ρόλος του Κουφοντίνα. Γνωστός-άγνωστος για 20 χρόνια.

    ΑΥΡΙΑΝΗ: Αυτός είναι ο εκτελεστής και επιχειρησιακός αρχηγός της 17Ν. Νέα μεγάλη επιτυχία του ALTER.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Η παγίδα της μεταφοράς συντελεστή δόμησης. Με τα πρόστιμα τι πρόκειται να γίνει;

    ΕΘΝΟΣ: Στον αέρα τα αυθαίρετα που κτίστηκαν μετά το 1983. Απόφαση-κεραυνός: Το ΣτΕ βάζει ''φρένο'' στις νομιμοποιήσεις.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Ο Χριστόδουλος, χθες, μιλώντας για την εισβολή των Λαθρομεταναστών: Πατρίς, θρησκεία, οικογένεια ... κι ας με πούνε χουντικό!

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Οι ρυθμίσεις για τους συμβασιούχους. Τι προβλέπει το Προεδρικό Διάταγμα του υπουργού Εργασίας.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Η φωτογραφία του αρχηγού στον Ξηρό. ΕΛΑΣ: Θα του επιδειχθεί από την Αντιτρομοκρατική για να τον αναγνωρίσει.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: ''Σαφάρι'' για τον νοικάρη. Βρέθηκαν αποτυπώματά του στη γιάφκα Παγκρατίου.

    ΕΣΤΙΑ: Γιατί καλπάζουν οι τιμές. Η αναβίωσις του κράτους-μπακάλη.

    Espresso: Δημήτρης Κουφοντίνας: Τα σκίτσα που δείχνουν ότι πήρε μέρος σε δολοφονίες της ''17Ν''. Πως μπήκε στην οργάνωση και το μυστήριο της σχέσης του με την ΕΥΠ.

    ΤΑ ΝΕΑ: Κουφοντίνας-Εξαφάνισε τα ίχνη 20 χρόνων.

    Traffic news: Χορεύουν για τη ''συμφωνία'' που έκλεισε ο Ξηρός. Η Αλίθια και η Σωτηροπούλου κάνουν πλάκα στα ΜΜΕ.

    Η ΧΩΡΑ: Εκθέσεις φωτιά με λίστες τρομοκρατών και υπόπτων. 17Ν - Απόρρητα ντοκουμέντα.

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: Συναγερμός για το νέο καύσωνα. Στους 40 βαθμούς Κελσίου σήμερα και στους 42 αύριο το θερμόμετρο.

    [03] Τρομοκρατία-17Ν-Ερευνες

    Τα ΝΕΑ αναφέρουν ότι ''Εδώ και περίπου 20 χρόνια έχει εξαφανίσει τα ίχνη του ο Δημήτρης Κουφοντίνας. Ο άνθρωπος στον οποίο επικεντρώνονται τώρα οι έρευνες της ΕΛΑΣ έχει εξαφανιστεί ακόμη και από την ίδια την οικογένειά του. Σύμφωνα πάντως με πληροφορίες, η ΕΛΑΣ τον είχε αναζητήσει μέχρι σήμερα άλλες δύο φορές''.

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ υποστηρίζει ότι ''εκτεταμένη ''στρατηγική'' έρευνα σε εξέλιξη για τον εντοπισμό του 44χρονου Δημήτρη Κουφοντίνα, που ταυτίζεται από τις αρχές με τον νοικάρη της γιάφκας της 17Ν στο Παγκράτι. Πληροφορίες αναφέρουν ότι βρέθηκαν τρία αποτυπώματά του στη γιάφκα''.

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτση) εκτιμά ότι ''γνωστός στην Αντιτρομοκρατική υπηρεσία ήταν ο άνθρωπος-φάντασμα, Δημήτρης Κουφοντίνας, καθώς βρισκόταν στη λίστα των υπόπτων των τρομοκρατικών οργανώσεων ΕΛΑ και Αντικρατική Πάλη και μάλιστα παρακολουθούνταν από τις διωκτικές αρχές''.

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ γράφει ότι '' μία από τις περασμένες μέρες, ο Σάββας Ξηρός, χωρίς γάζες στα μάτια, προσπαθούσε να διακρίνει πρόσωπα και αντικείμενα γύρω του, για πρώτη φορά μετά το σοβαρό τραυματισμό του. Ο εισαγγελέας και ο αστυνομικός της Αντιτρομοκρατικής βάδιζαν προς το δωμάτιο - ''φρούριο'', στο 10ο όροφο του Ευαγγελισμού''.

    Η Traffic news ισχυρίζεται ότι ''ο Σάββας ως ''προστατευόμενος μάρτυρας'' θα μένει σε άγνωστο μέρος και, όταν θέλει, θα λέει όσα θέλει ή ό,τι θέλουν άλλοι''.

    Η Espresso σημειώνει ότι ''εκπληκτική ομοιότητα με σκίτσα ατόμων που φέρονται αναμεμιγμένα στις δολοφονικές επιθέσεις κατά του Ευάγγελου Μάλλιου, του Πέτρου Μπάμπαλη, του Παντελή Πέτρου και του Τζορτζ Τσάντες, έχουν φωτογραφίες από το νεανικό παρελθόν του Δημήτρη Κουφοντίνα''.

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ προσθέτει ότι ''από την οδό Δαμάρεως μέχρι τις Σέρρες εκτείνονται οι έρευνες των Αρχών για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του ''αδίστακτου εκτελεστή'' κατ' άλλους ''ταμίας'' ή ''ενοικιαστής της γιάφκας στο Παγκράτι'' ή ''συνδέσμου της παλαιάς με τη νέα φρουρά στελεχών'' ή του γρήγορου πιστολιού της τρομοκρατικής Οργάνωσης ''17Ν''.

    Η ΑΥΡΙΑΝΗ επισημαίνει ότι ''άλλες πληροφορίες θέλουν τον Κουφοντίνα να έχει επιλέξει τη ρήξη με τους οικογενειακούς και συγγενικούς του δεσμούς και να μην επιστρέφει στην περιοχή του, ούτε για την κηδεία του πατέρα του, αλλά από την άλλη κανένα μέχρι στιγμής στοιχείο δεν έχει αποτελέσει βάση υποστήριξης του όποιου ισχυρισμού περί του προσώπου του, ούτε ακόμα και από τη σύζυγό του Αγγελική Σωτηροπούλου, στις χέρι-χέρι εμφανίσεις της με την Κορτέζ''.

    ''Μακρύ κατάλογο τρομοκρατών και υπόπτων, και στοιχεία από τη δράση των τρομοκρατικών οργανώσεων στην Ελλάδα και διεθνώς περιλαμβάνουν οι εκθέσεις-φωτιά των μυστικών υπηρεσιών που φέρνει στο φως η ΧΩΡΑ''.

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ τονίζει ότι ''ανεξήγητες διαστάσεις έχει λάβει η εμμονή των ελληνικών Αστυνομικών Αρχών να αποκρύπτουν επιμελώς εδώ και αρκετές ημέρες φωτογραφίες με το πρόσωπο του υπ' αριθμόν 1 καταζητούμενου Δημήτρη Κουφοντίνα''.

    Η ΕΣΤΙΑ υπογραμμίζει ότι ''αποτελεί αυτονόητη πάνδημη απαίτηση η εξάρθρωσις της τρομοκρατίας στην Ελλάδας. Και όταν λέμε εξάρθρωση εννοούμε την σύλληψη, παραπομπή σε δίκη και παραδειγματική τιμωρία όλων ανεξαιρέτως των μελών της ''17 Νοέμβρη'', η οποία αποδεικνύεται πλέον ότι ήταν η ''μάνα της τρομοκρατίας'' στη χώρα μας. Ολα τα μέλη πάσης ειδικότητος. από τα μέλη της εκάστοτε ''ομάδας κάλυψης'', τους ''αποθηκάριους'', τους ''εκτελεστές''.

    [04] Τουρκία-Κύπρος

    Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ αναφέρει ότι ''προβληματισμό έχει δημιουργήσει τόσο στην Αθήνα όσο και στην Κύπρο, αλλά και στις Βρυξέλλες, η τοποθέτηση ως νέου υπουργού Εξωτερικών της Τουρκίας, του από το 1999 υφυπουργού Εξωτερικών Σουκρού Σινά Γκιουρέλ, που θεωρείται ένα από τα γεράκια της Αγκυρας''.

    Σύμφωνα με τον ΑΔΕΣΜΕΥΤΟ ΤΥΠΟ (Ρίζου) ''ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Παπανδρέου απέστειλε συγχαρητήριο τηλεγράφημα προς το νέο Τούρκο ομόλογό του, ο οποίος ανέλαβε την περασμένη Παρασκευή τα καθήκοντά του στο υπουργείο. Οπως δήλωσε ο κ. Παπανδρέου, είχε ήδη τηλεφωνική επικοινωνία με τον Γκιουρέλ και συμφώνησαν να συναντηθούν το συντομότερο δυνατό, ώστε να συνεχιστεί η συνεργασία μεταξύ των δυο χωρών. Ο Ελληνας ΥΠΕΞ Γ. Παπανδρέου εξέφρασε την ελπίδα ότι θα συνεχιστεί η βελτίωση στις σχέσεις των δύο χωρών, στη βάση των πρωτοβουλιών που έχουν ήδη αναληφθεί. Προσέθεσε δε ότι είχε επικοινωνία με τον Ισμαήλ Τζεμ, με τον οποίο συζήτησε για τις τελευταίες εξελίξεις στη γείτονα χώρα''.

    [05] ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-Υπουργός Παιδείας

    ''Ερχεται η ώρα της τιμωρίας για τη Νέα Δημοκρατία, προβλέπει με συνέντευξή του στο ΕΘΝΟΣ ο υπουργός Παιδείας Πέτρος Ευθυμίου. ''Μετά τον.... Αβραμοπουλισμό του Δημ. Αβραμόπουλου που εξεμέτρησε τον κύκλο του, έρχεται η ώρα του6 αντίστοιχου Αβραμόπουλου του Κώστα Καραμανλή'', τονίζει χαρακτηριστικά ο κ. Ευθυμίου, υπογραμμίζοντας πως και αυτή τη στιγμή ''δεν υπάρχει κανένα θετικό ρεύμα υπέρ της ΝΔ, μόνο δυσαρέσκεια προς το ΠΑΣΟΚ''. Οσον αφορά το κυβερνών κόμμα, ο κ. Ευθυμίου τονίζει πως ''ο λαός του ΠΑΣΟΚ στη Συνδιάσκεψη ακύρωσε όλα τα σενάρια διαδοχής''.

    [06] Στρατιωτική θητεία-Μετατροπές

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ εκτιμά ότι ''αλλαγές στο σύστημα κατάταξης, τόσο στη χρονική παραμονή των νεοσύλλεκτων στα Κέντρα Εκπαίδευσης όσο και στη διαδικασία απονομής ειδικοτήτων, μελετά για το επόμενο έτος το υπουργείο Εθνικής Αμυνας, ενώ θα μειωθεί έως και δύο μήνες η υποχρεωτική παραμονή των στρατεύσιμών στις παραμεθόριες περιοχές. Επίσης προβλέπεται η προπαίδευση 15 ημερών, ελαστικότερες μεταθέσεις και λιγότερες σκοπιές και αγγαρείες''.

    [07] Αυθαίρετα

    Το ΕΘΝΟΣ υποστηρίζει ότι ''φραγμό στις νομιμοποιήσεις αυθαιρέτων βάζει το Συμβούλιο της Επικρατείας. Κρίνει ότι δεν είναι συνταγματικά ανεκτές μετά το 1983 και το νόμο Τρίτση. Τα κτίσματα αυτού του είδους είναι κατεδαφιστέα και συνεπώς βρίσκονται στον αέρα. Δεν πρέπει να ηλεκτροδοτούνται ούτε να συνδέονται με το υδρευτικό δίκτυο. Στο εξής για την έκδοση οικοδομικών αδειών θα είναι απαραίτητο να έχει ολοκληρωθεί το δίκτυο υποδομής''.
    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Monday, 22 July 2002 - 10:54:04 UTC