Browse through our Interesting Nodes on the Balkan Peninsula Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 02-07-16

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 16/07/2002
  • [02] Τίτλοι Εφημερίδων
  • [03] Ερευνες-''17 Νοέμβρη''
  • [04] Ελληνοτουρκικά-Κυπριακό
  • [05] Γεωργικές επιδοτήσεις-ΕΕ
  • [06] Αυθαίρετα
  • [07] Προσλήψεις σε ΟΤΑ
  • [08] ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ
  • [09] Χρηματιστήριο

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 16/07/2002

    Οι έρευνες για την οργάνωση της "17 Νοέμβρη", οι ελληνοτουρκικές σχέσεις και το Κυπριακό, οι προσλήψεις εποχικών υπαλλήλων σε δήμους και η αντιμετώπιση των αυθαιρέτων, είναι από τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού Τύπου.

    [02] Τίτλοι Εφημερίδων

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης): Επιτόκια που συμφέρουν. Αναλυτικός οδηγός για όλες τις τράπεζες.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος): Προσλήψεις 5.000 εποχικών στους Δήμους. Εν όψει και των εκλογών. Φοιτητές ωρομίσθιοι και πτυχιούχοι με συμβάσεις.

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: Μυστικός πράκτωρ Ντίνας. ''Επινε'' από το 1988 καφέ δίπλα σε αστυνομικούς. Αλλο όνομα έδωσε η αστυνομία, με άλλο ψηφίζει στο χωριό του.

    Η ΑΥΓΗ: Η τρομο-ομηρία βλάπτει τη δημοκρατία. Συγκροτείται ''παρατηρητήριο'' για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων.

    ΑΥΡΙΑΝΗ: Οι Αγγλοι κρατούν τον Αλ. Γιωτόπουλο. Θεωρούν τον λέκτορα αρχηγό της 17Ν.

    ΤΟ ΒΗΜΑ: Σε κλοιό ο Κουφοντίνας. Προσεκτική η Αστυνομία - τον θέλει ζωντανό. Οπλισμένος και αποφασισμένος κρύβεται σε μεγάλη πόλη της Ελλάδας. Τα πολλά πρόσωπα του ''μελισσοκόμου'' σε 16 χρόνια.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Αυθαίρετα - Φρένο από το ΣτΕ, γκάζι από ΥΠΕΧΩΔΕ. Το κοινωνικό πρόβλημα ζητά λύση εδώ και τώρα.

    ΕΘΝΟΣ: Οι 3.354 προσλήψεις σε Εφορίες, ΕΛΤΑ, Δήμους, ΕΛΑΣ. Οι προθεσμίες για τους διαγωνισμούς που βρίσκονται σε εξέλιξη.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Αθλιο ΠΑΚέτο από τον άθλιο συνταξιούχο ... Κλουζώ. Και πάλι ανεγκέφαλος ... βρήκε τον ''εγκέφαλο''.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Κοινές ρίζες ΠΑΣΟΚ-''17Ν''. Ο πρώην Αμερικανός πρεσβευτής στην Ελλάδα Τ. Νάιλς επιμένει. Αν δεν υπήρχε το τυχαίο γεγονός και ο ανίκανος βομβιστής, δεν θα είχε γίνει τίποτα.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Το 1985 άφησαν να διαφύγει ο τρομοκράτης. Δημήτρης Κουφοντίνας: Η άγνωστη ζωή και ... δράση του καταζητούμενου από την ΕΛΑΣ.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Ο 3ος άνθρωπος της γιάφκας. Αποτυπώματα βρέθηκαν στη Δαμάρεως 73 και ''ταυτοποιήθηκαν''.

    ΕΣΤΙΑ: Πόσο στοιχίζει η ''17 Νοέμβρη''. Τεράστια επιβάρυνσις του Προϋπολογισμού.

    Espresso: Ετσι κυκλοφορεί ο Κουφοντίνας ανάμεσά μας. Η ημερομηνία που άλλαξε τη ζωή του.

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Το δίκτυο της ''17 Νοέμβρη''. Συλλέγει πληροφορίες, καλύπτει ενέργειες και παρέχει τεχνικές και κατασκευαστικές γνώσεις στην οργάνωση.

    Ο ΛΟΓΟΣ: Θέμα χρόνου οι συλλήψεις για ''17Ν''. Στη δημοσιότητα οι φωτογραφίες του Δημήτρη Κουφοντίνα.

    ΤΑ ΝΕΑ: Εφοδος και σε τρίτο σπίτι. Μελισσοκόμος υπεράνω υποψίας.

    ΝΙΚΗ: Νο 1 καταζητούμενος. Ο Κουφοντίνας σύνδεσμος των τρομοκρατικών οργανώσεων.

    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Καθημερινός φόρος αίματος στην ασύδοτη εργοδοσία. Εργασιακά γκέτο. Σαρανταοκτάωρη απεργία στο εργοτάξιο του Ολυμπιακού Χωριού.

    Traffic news: Μελισσοκόμος στα ... μελίσσια της ΕΥΠ. Μυστήριο γύρω από το διπλό ρόλο του και που βρίσκεται σήμερα.

    Η ΧΩΡΑ: Ετρωγαν τα μυστικά κονδύλια της ΕΥΠ. Ατράνταχτες αποδείξεις πλέον για τη συμμετοχή Τσουτσουβή και σε δολοφονίες με τη ''σφραγίδα'' της 17Ν.

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: SOS για μπλακ άουτ. Εκκληση της ΔΕΗ να περιοριστεί η χρήση ηλεκτρικών συσκευών τις μεσημβρινές ώρες.

    ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Πατέρας ασελγούσε στις 2 κόρες του. Συγκλονιστικές περιγραφές στις καταθέσεις των δύο κοριτσιών και της φίλης τους. Ασκήθηκε δίωξη για κακούργημα και προφυλακίστηκε χθες.

    [03] Ερευνες-''17 Νοέμβρη''

    Τα ΝΕΑ αναφέρουν ότι ''έφοδο και σε τρίτο σπίτι του Δημήτρη Κουφοντίνα και της Αγγελικής Σωτηροπούλου, στην περιοχή Πλάκα Κερατέας, έκανε χθες η Αντιτρομοκρατική. Στην εξοχική κατοικία βρέθηκαν σημειώσεις του 44χρονου άνδρα, ενώ ανακρίθηκε ο αλλοδαπός εργάτης που έμενε στο ισόγειο του ίδιου σπιτιού. Στην περιοχή Κερατέας ο Δημήτρης Κουφοντίνας ασχολούνταν επαγγελματικά με τη μελισσοκομική''.

    Το ΒΗΜΑ υποστηρίζει ότι ''σε κλοιό έχει θέσει η αστυνομία τον Δημήτρη Κουφοντίνα. Οι διωκτικές αρχές, σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν εντοπίσει σε μεγάλη πόλη της Ελλάδας, έπειτα από πολυήμερο ανθρωποκυνηγητό, τον άνθρωπο που θεωρείται συνδετικός κρίκος της ιστορικής ηγεσίας της ''17Ν'' με τις ομάδες επιχείρησης''.

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ εκτιμά ότι ''αποτυπώματα και τρίτου προσώπου πέραν των Δημήτρη Κουφοντίνα και Σάββα Ξηρού ''ταυτοποιήθηκαν'' στα εγκληματολογικά εργαστήρια, σύμφωνα με πληροφορίες από αστυνομικές πηγές. Ετσι στην Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία έχουν πλέον την εικόνα του τρίτου ανθρώπου που έμπαινε στα κρησφύγετα της οργάνωσης ''17Ν''.

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ γράφει ότι ''ένα εκτεταμένο περιφερειακό δίκτυο φαίνεται να υποστηρίζει τη δράση της ''17 Νοέμβρη'', να προσφέρει κάλυψη στον κεντρικό επιχειρησιακό μηχανισμό, να συλλέγει πληροφορίες και να προετοιμάζει με δευτερεύουσες ενέργειες τα χτυπήματα''.

    Η ΑΥΓΗ ισχυρίζεται ότι ''ανησυχεί και η Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων για την παραπληροφόρηση σχετικά με την τρομοκρατία. Ν. Κωνσταντόπουλος: Η αναγκαία πάταξη της τρομοκρατίας ας μην γίνει όχημα για συντηρητικές αντιλήψεις''.

    Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ σημειώνει ότι ''από το 1988, ο Δ. Κουφοντίνας ή Ντίνας, όπως είναι εγγεγραμμένος στους εκλογικούς καταλόγους, παρακολουθείται από την αντιτρομοκρατική. Τα μυστήρια για το ρόλο του δεν έχουν ξεκαθαρισθεί αφού αιωρείται η συμμετοχή του στην ΚΥΠ''.

    Η ΕΣΤΙΑ προσθέτει ότι ''το μεγαλύτερο κόστος που έχει προκαλέσει η 27ετής δράσις της ''17 Νοέμβρη'', είναι τα ανθρώπινα θύματα. Το οποίο δεν συγκρίνεται με κανένα άλλο. Ομως η στυγνή τρομοκρατική οργάνωσις έχει επιβαρύνει την ελληνική κοινωνία και με τεράστιο οικονομικό κόστος. Τα ποσά που έχουν διατεθή όλα αυτά τα χρόνια για την εξάρθρωσή της, είναι ανυπολόγιστα''.

    Η ΧΩΡΑ επισημαίνει ότι ''το ''παζλ'' της τρομοκρατίας συμπληρώνεται ψηφίδα-ψηφίδα. Ατράνταχτες αποδείξεις στοιχειοθετούν τη συμμετοχή Τσουτσουβή της Αντικρατικής Πάλης σε δολοφονίες της 17Ν. Και ενισχύονται οι πληροφορίες ότι μυστικά κονδύλια της ΕΥΠ κατέληγαν σε τρομοκράτες ως αμοιβή για τη συνεργασία τους''.

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ τονίζει ότι ''μπορεί η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία να έχει συλλέξει πληθώρα στοιχείων, κυρίως από τις δύο γιάφκες των οδών Πάτμου 84 στα Πατήσια και Δαμάρεως 73 στο Παγκράτι, εντούτοις τα μέλη της οργάνωσης ''17 Νοέμβρη'' παραμένουν ''φαντάσματα''.

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ υπογραμμίζει ότι ''ο Δημ. Κουφοντίνας ή Λαμπρόπουλος ή Σωτηρόπουλος πάνοπλος ετοιμάζεται να πουλήσει ακριβά την ζωή του ή να ''απαντήσει'' με τον ... γνωστό τρόπο''.

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτση) αναρωτιέται γιατί ''μόνο στο λεκανοπέδιο Αττικής καταζητείται ο άνθρωπος - φάντασμα και νούμερο ένα τρομοκράτης, Δημήτρης Κουφοντίνας;''

    Σύμφωνα με την Espresso ''ένα ακόμη μυστήριο έρχεται να προστεθεί στο σίριαλ με τις αποκαλύψεις για τη ''17Ν''. Οπως αποκάλυψε στην ''Espresso'' ανώτατο στέλεχος της Αστυνομίας, όταν οι πρώτοι άνδρες της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας μπήκαν το απόγευμα της 2ας Ιουλίου στη γιάφκα της οδού Πάτμου 84, ήρθαν πρόσωπο με πρόσωπο με έναν τραυματισμένο τρομοκράτη''.

    Η Traffic news αναφέρει ότι ''ο Κουφοντίνας ήταν προστατεύομενος για χρόνια ενώ είχε επισημανθεί σε ''ορφανή'' βόμβα που έβαλε στην Κυψέλη δίπλα από τη γιάφκα Τσουτσουβή''.

    Η ΑΥΡΙΑΝΗ εκτιμά ότι ''στα χέρια των βρετανικών μυστικών υπηρεσιών βρίσκεται ο φερόμενος ως αρχηγός της 17 Νοέμβρη, λέκτορας, Αλέξανδρος Γιωτόπουλος. Οπως πρώτη είχε αποκαλύψει η ''Αυριανή'', ο Γιωτόπουλος συνελήφθη κάτω από μυστηριώδης συνθήκες στο Στρασβούργο και είναι άγνωστο ακόμα και στην Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, η χώρα και ο ακριβής χώρος όπου κρατείται σήμερα''.

    [04] Ελληνοτουρκικά-Κυπριακό

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ υποστηρίζει ότι ''την ανησυχία των ΗΠΑ για επιπτώσεις στις ελληνοτουρκικές σχέσεις και το Κυπριακό εξαιτίας της πολιτικής ρευστότητας στην Τουρκία, εξέφρασε χθες ο Ρ. Μπάουτσερ. Οι Ηνωμένες Πολιτείες θα συνεχίσουν να εργάζονται πάνω στο Κυπριακό και τα ελληνοτουρκικά με την τουρκική κυβέρνηση, όπως εργάζονταν και στο παρελθόν, δήλωσε χθες ο εκπρόσωπος του αμερικανικού υπ. Εξωτερικών Ρίτσαρντ Μπάουτσερ, για να προσθέσει ομως ότι η χώρα του ανησυχεί για τις πολιτικές εξελίξεις στην Τουρκία και ιδιαίτερα στο πλέγμα που συνδέεται με τις ελληνοτουρκικές σχέσεις και το Κυπριακό''.

    Η ΝΙΚΗ γράφει ότι ''υπό τη σκιά των δηλώσεων του εκπροσώπου του Αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών Ρίτσαρτ Μπάουτσερ, πως η χώρα του ''ανησυχεί για τις πολιτικές εξελίξεις στην Τουρκία σε σχέση με την Κύπρο και την Ελλάδα'', ''εγκαινιάζεται σήμερα ο πέμπτος γύρος των απευθείας συνομιλιών Κληρίδη-Ντενκτάς, από τον εκπρόσωπο των Ηνωμένων Εθνών Αλβαρο ντε Σότο''.

    Ο ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ ισχυρίζεται ότι ''ενδεικτικές της ατμόσφαιρας που επιφυλάσσει στις ελληνοτουρκικές σχέσεις η ρευστότητα του πολιτικού σκηνικού της Αγκυρας είναι οι δηλώσεις του νέου υπουργού Εξωτερικών της Τουρκίας. Ο Σουκρού Σινά Γκιουρέλ είπε ότι ''η εξωτερική πολιτική της Τουρκίας είναι κρατική πολιτική και ανεξάρτητα από το ποιός είναι υπουργός Εξωτερικών, δεν αλλάζει''.

    [05] Γεωργικές επιδοτήσεις-ΕΕ

    Ο ΛΟΓΟΣ σημειώνει ότι ''κατ΄ αρχήν ως μη ικανοποιητικές χαρακτήρισε τις προτάσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την ενδιάμεση αναθεώρηση της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής (ΚΑΠ), ο υπουργός Γεωργίας Γιώργος Δρυς, αναπτύσσοντας χθες τις ελληνικές θέσεις στο Συμβούλιο Υπουργών Γεωργίας της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Ο Ελληνας υπουργός επεσήμανε ότι στις συζητήσεις και διαπραγματεύσεις που θα επακολουθήσουν, η χώρα μας θα συμβάλει με εποικοδομητικό τρόπο, ώστε να υπάρξουν οι αλλαγές εκείνες που θα άρουν τις όποιες δυσλειτουργίες της ΚΑΠ και ταυτόχρονα θα κατοχυρώνουν το κοινωνικό και περιβαλλοντικό περιεχόμενο της ευρωπαϊκής γεωργίας''.

    [06] Αυθαίρετα

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ επισημαίνει ότι ''τη διαφωνία της στην ανεξέλεγκτη κατεδάφιση των αυθαιρέτων δηλώνει η υπουργός ΠΕΧΩΔΕ Βάσω Παπανδρέου, ερχόμενη έτσι σε πλήρη αντίθεση με τις αποφάσεις του ΣτΕ. Είναι χαρακτηριστικός ο τρόπος με τον οποίο η κ. Παπανδρέου αντιμετώπισε την πρόσφατη απόφαση του ΣτΕ, η οποία απειλεί με κατεδάφιση όσα αυθαίρετα χτίστηκαν μετά το 1983. ''Δεν είναι δυνατό να γίνει κάτι τέτοιο'', είπε η υπουργός ΠΕΧΩΔΕ. ''Θα γίνουν μελέτες, εντάξεις στα Σχέδια Πόλης και όσα δεν πληρούν τις προϋποθέσεις θα κατεδαφιστούν. Διαφορετικά θα έπρεπε να γκρεμίσουμε...'', κατέληξε''.

    [07] Προσλήψεις σε ΟΤΑ

    Το ΕΘΝΟΣ τονίζει ότι ''ανεβαίνει το θερμόμετρο των προσλήψεων. Αυτή την εβδομάδα βρίσκονται σε εξέλιξη οι διαδικασίες για την κάλυψη 3.354 θέσεων εργασίας σε Δημόσιο και Οργανισμούς. Το ενδιαφέρον εστιάζεται κυρίως στις θέσεις που έχουν προκηρυχθεί για εφοριακούς, συνοριακούς φύλακες, ταχυδρομικούς υπαλλήλους και προσωπικό δήμων''.

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζου) εκτιμά ότι ''στα ύψη θα φτάσει τις επόμενες εβδομάδες ο... υδράργυρος των προσλήψεων, καθώς αναμένεται να εγκριθούν περίπου 5.000 θέσεις μονίμων και εποχικών υπαλλήλων για τις ανάγκες των 400 νέων Κέντρων Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ) που αναμένεται να λειτουργήσουν σε όλη τη χώρα το αργότερο μέχρι τα μέσα Σεπτεμβρίου.

    [08] ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

    Οι πρωτοσέλιδοι τίτλοι του σημερινού οικονομικού Τύπου είναι οι εξής:

    ΕΞΠΡΕΣ: ''Από το κακό στο χειρότερο... Η εκτίναξη του ευρώ στο επίπεδο του ενός δολαρίου ήταν κυρίως αποτέλεσμα των σημαντικών απωλειών του αμερικανικού νομίσματος και της Wall Street γεγονός που παρέσυρε σε ανεξέλεγκτη πτώση και τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια''.

    ΗΜΕΡΗΣΙΑ: ''Πανικός στις αγορές, ράλι του ευρώ. Εντυπωσιακό άλμα του ευρωπαϊκού νομίσματος. Ξεπέρασε με άνεση την ισοτιμία 1:1 με το δολάριο''.

    ΚΕΡΔΟΣ: ''Στοιχεία ''κραχ'' στις αγορές. Σε επίπεδα 1996 οι τιμές των μετοχών σε Λονδίνο και Νέα Υόρκη''.

    ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: ''Καλπάζουν καταναλωτικά και στεγαστικά δάνεια. Ενώ πέφτουν οι ρυθμοί χορηγήσεων στους άλλους τομείς''.

    [09] Χρηματιστήριο

    Η ΕΞΠΡΕΣ γράφει ότι "Δολάριο και Wall Street "συναγωνίστηκαν" σε απώλειες χθες στις διεθνείς αγορές, παρασύροντας σε ανεξέλεγκτη πτώση τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια και καλλιεργώντας γόνιμο έδαφος για την εκτίναξη του ευρώ στο επίπεδο του ενός δολαρίου, για πρώτη φορά έπειτα από δύο χρόνια".
    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Monday, 22 July 2002 - 10:54:27 UTC