Browse through our Interesting Nodes on Greek Politics Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 02-07-09

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 09/07/2002
  • [02] Τίτλοι εφημερίδων
  • [03] Ευρωστρατός
  • [04] Κυβερνητικές προτεραιότητες
  • [05] Κυπριακό
  • [06] Νεροποντή-Καταστροφές
  • [07] Τρομοκρατία
  • [08] ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ
  • [09] Φορολογική μεταρρύθμιση

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 09/07/2002

    Η αιφνιδιαστική καταιγίδα που προκάλεσε τεράστια προβλήματα στις περισσότερες συνοικίες του λεκανοπεδίου, οι έρευνες για την εξάρθρωση της ''17 Νοέμβρη'', ο ευρωστρατός και το Κυπριακό, είναι από τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού Τύπου.

    [02] Τίτλοι εφημερίδων

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης): Επιδοτήσεις για μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Νέο πρόγραμμα ύψους 260 εκ. ευρώ.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος): Βενετία η Αθήνα. Μια ξαφνική νεροποντή βούλιαξε την πρω-τεύουσα.

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: 200 κελιά για 17Ν- ΕΛΑ. Επιχείρηση διάρκειας 12 μηνών στήνει η ΕΛΑΣ.

    Η ΑΥΓΗ: Η εγκληματική αδιαφορία έπνιξε την Αθήνα. Τρεις ώρες παράλυτη η πρωτεύουσα από τη νεροποντή.

    ΑΥΡΙΑΝΗ: Στο σκοτάδι πάλι η Αθήνα. Ο Ακης να πάρει τα κεφάλια των υπευθύνων της ΔΕΗ. Τεράστιες οι ζημιές σε επιχειρήσεις, οργή και αγανάκτηση στον κόσμο.

    ΤΟ ΒΗΜΑ: Η εβδομάδα των συλλήψεων. Οι ''τρεις γενιές'' της 17Ν και οι διαμάχες τους. Τις επόμενες ώρες τα ευρήματα στις γιάφκες θα ''μιλήσουν'' για πρόσωπα και διασυνδέσεις.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Η τρομοκρατία μιας νεροποντής. Χτύπημα θανάτου με ρουκέτες βροχής.

    ΕΘΝΟΣ: 1.816 νέες προσλήψεις ξεκινούν 10 φορείς. Αρχίζουν οι διαγωνισμοί- Οι ειδικότητες με ζήτηση.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Ψάχνουν την γιάφκα της... μπόρας στην ΕΜΥ! ''Τρομοκράτης'' με νεκρό και καταστροφές το μπουρίνι.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Βούλιαξε το κράτος της ντροπής. Η χθεσινή νεροποντή ξεμπρόστιασε το μεγαλείο της κυβέρνησης των εργολάβων.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Ποτάμι οι ευθύνες. Καταστροφές: Ενας νεκρός, χάθηκαν περιουσίες, μπλακ άουτ στη μισή Αθήνα. Εργα Κηφισού: Παρέλυσε η κρατική μηχανή από την καλοκαιρινή καταιγίδα.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Εντόπισαν τον άλλο ενοικιαστή. Προκηρύξεις προ-κατ δείχνουν ποιοι γλίτωσαν εκτέλεση.

    ΕΣΤΙΑ: Οι ''μακέτες'' πλημμύρισαν''. Τεράστιες ευθύνες Σημίτη-Λαλιώτη.

    Espresso: Μ.Κ. (ψευδώνυμο Μυρτώ). Μίλησε η γυναίκα της 17Ν. Οι διασυνδέσεις της με οικονομικό παράγοντα, που το όνομά του ''έπαιξε'' σε προκηρύξεις της οργάνωσης.

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Βήμα-βήμα η εξάρθρωση και ο αρχηγός αργότερα. Για τις Αρχές προέχει η ασφάλεια της επιχείρησης και η αξιολόγηση στοιχείων.

    ΤΑ ΝΕΑ: Λογαριασμοί της 17Ν στο φως. Μεγάλα ποσά από ληστείες. Εκρηξη Βασιλικού για τα σενάρια εμπλοκής του.

    ΝΙΚΗ: Ζήτημα χρόνου οι συλλήψεις στελεχών της 17Ν. Ενώ οργιάζουν οι φήμες για το ποιός είναι ο ''αρχηγός''.

    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Πόλη-εφιάλτης και με καλοκαι-ρινή μπόρα... Ενας νεκρός και μεγάλες κατα-στροφές.

    Traffic news: Βιβλική καταστροφή με ένα νεκρό στο κέντρο της Αθήνας. Ανοιξε ο ουρανός και διαλύθηκε το κράτος.

    Η ΧΩΡΑ: Φιλτράρουν στοιχεία της έρευνας. Διαρρέουν φήμες και σενάρια. Εδώ και τώρα να δώσει η ΕΥΠ τη λίστα της ομάδας Τσουτσουβή, που σκότωνε και εισέπραττε λεφτά από δημόσια ταμεία.

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: Η τρομοκρατία της παρα-πληροφόρησης. Μολονότι η κυβέρνηση επισήμως αποδοκιμάζει, συνεχίζεται η σπίλωση προσώπων.

    ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: Τα 2 πρόσωπα της ''17Ν''. Εκλογικά οφέλη βλέπει πλέον η κυβέρνηση.

    ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Πρόκληση κατά της Θεσσαλονίκης. Προωθούν την υποψηφιότητα της Πάτρας.

    [03] Ευρωστρατός

    Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ αναφέρει ότι ''δεν υπάρχει πλέον κείμενο της Αγκυρας. Αυτό έχει τελειώσει και ποτέ πια η ελληνική προεδρία θα αναφερθεί σε αυτό το κείμενο. Για μας πλέον δεν υπάρχει'', τόνισε χαρακτηριστικά ο ΥΕΘΑ κ. Παπαντωνίου μετά τη συνάντηση-ενημέρωση που είχε χθες με τους 14 πρεσβευτές των χωρών-μελών της Ευρωπαϊκής Ενωσης στην Αθήνα. Ο ίδιος κατέστησε γνωστό ότι ''στη Σεβίλλη διαμορφώθηκε ένα άτυπο κονσένσους, μία άτυπη πολιτική συμφωνία για ένα σύνολο κειμένων της Αγκυρας και προσδιορίζουν το πλαίσιο μέσα στο οποίο θα πρέπει να κινηθεί η αμυντική συνεργασία μεταξύ ΕΕ και ΝΑΤΟ''.

    [04] Κυβερνητικές προτεραιότητες

    Το ΕΘΝΟΣ υποστηρίζει ότι ''νέο κοινωνικό πακέτο για τις ευαίσθητες κατηγορίες του πληθυσμού πρόκειται να ανακοινώσει από το βήμα της Διεθνούς Εκθεσης αρχές του Σεπτεμβρίου ο πρωθυπουργός Κ. Σημίτης, κίνηση που αποτελεί ακόμη ένα βήμα για την αντιστροφή του κλίματος για το κυβερνών κόμμα. Ταυτόχρονα, ο πρωθυπουργός τις αμέσως επόμενες ημέρες θα ζητήσει τα έργα για την Ολυμπιάδα του 2004 να είναι όλα έτοιμα έξι ακριβώς μήνες πριν από τη διεξαγωγή των Αγώνων, δηλαδή τον Ιανουάριο του 2004''.

    [05] Κυπριακό

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζου) εκτιμά ότι ''νέο σχέδιο για την επίλυση του Κυπριακού αναμένεται να καταθέσει ο ΟΗΕ τον Οκτώβριο, σύμφωνα με όσα ανέφερε χθες ο υπουργός Εξωτερικών της Κύπρου, Ιωάννης Κασουλίδης''.

    [06] Νεροποντή-Καταστροφές

    Ο ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ γράφει ότι ''έναν νεκρό, δεκάδες πολίτες να έχουν κινδυνεύσει, ένα γενικευμένο ''έμφραγμα'' σε μια πόλη-εφιάλτη, άφησε πίσω της η καλοκαιρινή νεροποντή που εκδηλώθηκε χθες το μεσημέρι στην περιοχή της πρωτεύουσας''.

    Η ΧΩΡΑ ισχυρίζεται ότι ''ανοχύρωτη πόλη αποδείχθηκε για άλλη μία φορά η Αθήνα, αφού μια ξαφνική, δυνατή νεροποντή στα μέσα του καλοκαιριού στάθηκε ικανή για να θέσει σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης ολόκληρο το Λεκανοπέδιο''.

    Η Espresso σημειώνει ότι ''πλημμύρισε η Αθήνα... Σε ένα απέραντο ορμητικό ποτάμι μετέτρεψε την πρωτεύουσα η χθεσινή μεσημεριανή μπόρα στερώντας τη ζωή ενός ανθρώπου και αναγκάζοντας τους αρμόδιους φορεία να τεθούν σε κατάσταση συναγερμού''.

    Η ΕΣΤΙΑ προσθέτει ότι ''χθες λοιπόν, απεδείχθη ότι τα ''μεγάλα έργα'' της Πρωτευούσης είναι ''τρύπια''. Οι μακέτες πλημμύρισαν''.

    [07] Τρομοκρατία

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ αναφέρει ότι "αναβολή στις αναμενόμενες συλλήψεις τρομοκρατών, μέχρι να καταθέσει ένορκα ο Σάββας Ξηρός, αποφασίστηκε χθες σε ευρεία σύσκεψη στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης. Σύμφωνα με πληροφορίες του 'Ε.Τ.', θα εκδοθούν έξι εντάλματα για τέσσερις άνδρες και δύο γυναίκες. Πρόκειται για άτομα που πλαισίωσαν την τελευταία πενταετία τον Σ. Ξηρό, συνεχίζοντας τη δράση της '17Ν', όταν τα παλιά στελέχη της οργάνωσης κήρυξαν σιωπηρή εκεχειρία και αποφάσισαν να αποστασιοποιηθούν από τον ένοπλο αγώνα".

    ΤΟ ΒΗΜΑ γράφει "τη βεβαιότητα ότι θα γίνουν συλλήψεις των υπολοίπων μελών της ομάδας κρούσης της '17 Νοέμβρη' εντός των επόμένων δύο-τριών ημερών εκφράζουν κυβερνητικά στελέχη. Ο Ξηρός φέρεται να έχει παραδεχθεί τη συμμετοχή του στη '17Ν' αλλά να μη δίνει πληροφορίες στις Αρχές που να βοηθούν την έρευνα".

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ τονίζει ότι "τον πραγματικό νοικάρη της δεύτερης γιάφκας της οργάνωσης 17Ν στην οδό Δαμάρεως 73 εντόπισαν οι διωκτικές αρχές ύστερα από έρευνες που κράτησαν δύο 25ωρα, σύμφωνα με πληροφορίες από αστυνομικές πηγές. Ο ενοικιαστής της γιάφκας παρουσιάστηκε στον ιδιοκτήτη ή στον εκπρόσωπό του με πλαστά στοιχεία ταυτότητας. Χωρίς να παρέχονται λεπτομέρειες, πληροφορίες από αρμόδιες πηγές αναφέρουν ότι διασταυ-ρώθηκαν τα πραγματικά στοιχεία του ενοικιαστή, ο οποίος αναζητείται. Είναι εξαιρετικής σημασίας για την έρευνα να βρεθεί και να εξεταστεί ο δεύτερος νοικάρης γιάφκας μετά τον Σάββα Ξηρό, επισημαίνουν οι αρμόδιοι των διωκτικών αρχών".

    Σύμφωνα με την TRAFFIC NEWS "την ομολογία του Σάββα Ξηρού για συμμετοχή του σε τρομοκρατικές ενέργειες της '17Ν' φαίνεται, σύμφωνα με φιλοκυβερνητικούς κύκλους, να έχει άτυπα αποσπάσει ο αρμόδιος εισαγγελέας κ. Διώτης, γεγονός που αν τελικά επαληθευθεί, σίγουρα αναμένεται να προσφέρει σημαντικά στην πορεία των ερευνών για την τρομοκρατία".

    Η ΑΥΡΙΑΝΗ υποστηρίζει ότι "σε απόλυτο βαθμό επιβεβαιώθηκαν οι χθεσινές αποκαλύψεις της 'Α' για τη σύλληψη του εκτελεστικού εγκεφάλου και βασικού μέλους της ηγετικής ομάδας της 17Ν. Σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για άτομο με ιδιαίτερες ικανότητες στο σχεδιασμό των εντυπωσιακών 'χτυπημάτων' στα οποία έχει προβεί η οργάνωση αλλά και τους ασφαλείς τρόπους διαφυγής των μελών της με εναλλακτικές λύσεις σε περίπτωση που κάτι δεν πήγαινε καλά".

    ΤΑ ΝΕΑ υπογραμμίζουν ότι "μετά τα όπλα η Αντιτρομοκρατική ετοιμάζεται για ένα ακόμη πλήγμα, αυτή τη φορά στα οικονομικά της 17Ν. Εχουν εντοπιστεί λογαριασμοί εκατοντάδων εκατομμυρίων σε βιβλιάρια καταθέσεων. Τα χρήματα αυτά προέρχονται από ληστείες".

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ επισημαίνει ότι "ίχνη' του Σάββα Ξηρού έχουν εντοπιστεί στη δεύτερη μοτοσυκλέτα που χρησιμοποίησε η '17 Νοέμβρη' κατά τη διαφυγή των μελών της ύστερα από τη δολοφονία του Βρετανού ταξίαρχου Στίβεν Σόντερς, στις 8 Ιουνίου 2000 στη Λ. Κηφισίας".

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ εκτιμά ότι "το τελειωτικό χτύπημα στη '17 Ν' ετοιμάζουν οι Αρχές".

    Η ΝΙΚΗ ισχυρίζεται ότι "ζήτημα ελάχιστου χρόνου φαίνεται πως αποτελεί πλέον η έκδοση ενταλ-μάτων σύλληψης και για νέα πρόσωπα που, σύμφωνα με το πλήθος των στοιχείων που βρίσκονται στα χέρια των διωκτικών αρχών, είναι μέλη της τρομοκρατικής οργάνωσης '17Ν'".

    Η ΑΥΓΗ σημειώνει "εν αναμονή συλλήψεων, συκοφαντική φημολογία εμφανίζει δεκάδες πολίτες ως ... εγκεφάλους της '17Ν'. Δύο που συνελήφθησαν (ο ένας στο Στρασβούργο) αφέθηκαν τελικώς ελεύθεροι. Μία γιατρός στην Καρδίτσα διασύρθηκε από κανάλι ως η "Αννα της 17Ν"! Κι ο Βασίλης Βασιλικός αντέδρασε με δικαιολογημένη οργή στα κατάπτυστα σενάρια που τον εμφάνιζαν ως αρχηγό της τρομοκρατικής οργάνωσης".

    Κατά τον ΕΛΕΥΘΕΡΟ "ενημερωμένος για τις τελευταίες εξελίξεις στο θέμα της τρομοκρατίας στην Ελλάδα εμφανίστηκε χθες ο τέως πρόεδρος των ΗΠΑ Μπιλ Κλίντον κατά τη διάρκεια των συζητήσεων που είχε με τον υπουργό Εξωτερικών Γιώργο Παπανδρέου στο περιθώριο του Συμπο-σίου που οργανώνει το Ιδρυμα Α. Παπανδρέου στη Σάμο. Ο τέως πλανητάρχης που είχε και τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρωθυπουργό Κ. Σημίτη είπε ότι είναι ικανοποιημένος από τις τελευταίες εξελίξεις στην Αθήνα και το αποτέλεσμα των ερευνών, ενώ ευχήθηκε να υπάρξει περαιτέρω πρόοδος στην προσπάθεια των Αρχών ασφαλείας".

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτση) γράφει ότι "δεν χρειάζεται να γυρίσουμε πολύ πίσω -φερ΄ειπείν στην άριστη πληροφόρηση των τρομοκρατών για το ρόλο του Γουέλς ή του Τσάντες. Πριν από ένα μόλις χρόνοι ΠΟΙΟΣ ενημέρωσε τους εγκέφαλους της "17Ν" για τον καθοριστικό ρόλο του ταξίαρχου Σόντερς στην αποσταθεροποίηση των Βαλκανίων; Πρόκειται για απόρρητες πληροφορίες τις οποίες λίγα υψηλόβαθμα στελέχη των ελληνικών και των ξένων μυστικών υπηρεσιών δύνανται να γνω-ρίζουν. Ποιό από αυτά τα στελέχη -ή μήπως κάποιος άλλος- ενημέρωσε την ηγεσία της "17Ν"; Πώς και γιατί;".

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ προσθέτει ότι "ο Γερμανός εισαγγελέας Ντέτλεβ Μέλις σε συνέντευξή του στην 'Κ' επιβεβαιώνει τους στενούς δεσμούς της ομάδας Κάρλος-Βάινριχ με Ελληνες τρομοκράτες, αποκαλύπτει ότι η απόδραση του αξιωματούχου της Στάζι στην Αθήνα, Χέλμουτ Φόιγκτ, ήταν 'προετοιμασμένη' και προαναγγέλλει την έναρξη της δίκης του Βάινριχ για τη δολοφονία του Σαουδάραβα πρέσβη και τη φονική βομβιστική επίθεση κατά του μπαρ 'Οσκαρ' στην Αθήνα, το 1983".

    [08] ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

    ΕΞΠΡΕΣ: ''Πρώτη δόση με 24 μέτρα. Η φορο-λογική μεταρρύθμιση άρχισε με περιορισμό της γραφειοκρατίας''.

    ΗΜΕΡΗΣΙΑ: ''Αγοραπωλησίες μετοχών εκτός Χρηματιστηρίου. Οι επενδυτικοί οίκοι αποκτούν το δικαίωμα να πωλούν μετοχές απευθείας στους πελάτες τους".

    ΚΕΡΔΟΣ: ''Το πρώτο πακέτο για ΚΒΣ-Μητρώο και ΦΠΑ. Ελαφρύνσεις και απλοποίηση των διαδι-κασιών υπόσχεται το νέο νομοσχέδιο''.

    ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: ''Φορολογική μεταρρύθμιση: Ανοιξε το πρώτο πακέτο. Απλουστεύονται ο κώδικας στοιχείων και η απόδοση ΦΠΑ.

    [09] Φορολογική μεταρρύθμιση

    Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ γράφει ότι "Την κατάργηση της θεώρησης όλων των μηχανογραφικών στοιχείων, την εκλογίκευση των προστίμων και προσαυξήσεων, την υποβολή των συγκεντρω-τικών καταστάσεων με ηλεκτρονικό τρόπο και την κατάργηση της υποχρεωτικής υποβολής μηδε-νικών και πιστωτικών δηλώσεων ΦΠΑ περι-λαμβάνουν μεταξύ των άλλων οι διατάξεις του σχεδίου νόμου "Απλουστεύσεις στον Κώδικα Βιβλίων και Στοιχείων, στον τρόπο απόδοσης του ΦΠΑ και λοιπές ρυθμίσεις".
    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Wednesday, 10 July 2002 - 11:12:30 UTC