Browse through our Interesting Nodes about Greek Art & Culture Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 02-02-26

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 26/02/2002
  • [02] Τίτλοι Εφημερίδων
  • [03] Υπόθεση Κόκκαλη
  • [04] Δίωξη κατά Αλαφούζου
  • [05] Εκκλησία - Αντιπαράθεση
  • [06] Αντιδράσεις για ΦΠΑ
  • [07] Προτεραιότητες κυβέρνησης
  • [08] Κυπριακό
  • [09] Ελληνοτουρκικά
  • [10] Εκλογικός νόμος
  • [11] Βατικανό - Εκκλησία Ελλάδος
  • [12] ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ
  • [13] Ασφαλιστικό

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 26/02/2002

    Ο απόηχος της ομιλίας του πρωθυπουργού στην Εδεσσα και η αντιπαράθεση με την αντιπολίτευση, οι εισαγγελικές έρευνες για Κόκκαλη και Αλαφούζο, οι ελληνοτουρκικές σχέσεις, το Κυπριακό και ο εκλογικός νόμος, είναι από τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού Τύπου.

    [02] Τίτλοι Εφημερίδων

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης): Προσλήψεις σε Στρατό και Αστυνομία. Σε 3-4 χρόνια η μονιμοποίηση των επαγγελματιών οπλιτών.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος): Ποιές δαπάνες εκπίπτουν. Με ποιά δικαιολογητικά γλιτώνετε φόρους.

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: 154 λύσεις σε 200 προβλή-ματα της εφορίας. Το επίσημο φορολογικό εγχειρίδιο του υπουργείου Οικονομικών.

    Η ΑΥΓΗ: Ο πρωθυπουργός όμηρος της κινδυνολογίας του. Εφευρίσκει διατυπώσεις της "εκτροπής".

    ΑΥΡΙΑΝΗ: Ανοιχτή γραμμή ΚΥΠ-ΣΤΑΖΙ με συντονιστή τον αρχικατάσκοπο Σωκράτη Κόκκαλη.

    ΤΟ ΒΗΜΑ: Και νέες καταγγελίες του κ. Σημίτη για παιχνίδια της ΝΔ με τους θεσμούς. Κυβέρνηση και αντιπολίτευση κατηγορούν αλλήλους για το κλίμα της πολιτικής οξύτητας.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Χτίζουν οριστικά 148 συνεταιρι-σμοί. Επισπεύδονται οι διαδικασίες για την αλλαγή χρήσης γης.

    ΕΘΝΟΣ: 2.763 νέες προσλήψεις σε εννέα οργανισμούς. Αποκλειστικό: Οι αποφάσεις πέντε υπουργείων.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Τα... "τανκς" πάνε κι έρχονται Ρηγίλλης - Χαρ. Τρικούπη. Εμπλοκή-εκτροπή-εντροπή και το λουρί της μάνας.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Του έσκασε στα χέρια το πυροτέχνημα της εκτροπής. Επειτα από τη λαϊκή κατακραυγή και τις αντιδράσεις επιφανών στελεχών του.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Το πρόγραμμα για 4.862 θέσεις στο Δημόσιο. ΑΣΕΠ: Οι 10 νέες προκη-ρύξεις που θα εκδοθούν μέχρι τον Απρίλιο.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Εδειξε πέντε θολούς ψαράδες. Σημίτης: Ασυμβίβαστο και 17 τρις του Γ' ΚΠΣ ανάμεσά τους.

    ΕΣΤΙΑ: Προσβάλλει το πολίτευμα. Η δήλωσις Σημίτη για "σχέδια εκτροπής".

    Espresso: MEGA-ΑΝΤΕΝΝΑ: Σύγκρουση μέχρι τελικής πτώσης. Τι παίζεται στα στρατηγεία των δυο καναλιών για Big Brother 2 και Bar.

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Ανοίξτε τους λογαριασμούς. Αποτελούν το μεγάλο μυστικό του Σ. Κόκκαλη που κανείς δεν θέλει να αγγίξει.

    Ο ΛΟΓΟΣ: Οχι ύβρεις, Οχι κραυγές. Νέα επίθε-ση του πρωθυπουργού στην αντιπολίτευση.

    ΤΑ ΝΕΑ: Ποιές σχολές προτιμούν οι υποψήφιοι για τα ΑΕΙ. Ολα τα τμήματα, οι πρώτες επιλογές και οι εισακτέοι.

    ΝΙΚΗ: Παρεκτρέπονται! Μικροκομματικά παιχνί-δια ακόμα και με τη...δημοκρατία. Ανυπόστατες κινδυνολογίες από Σημίτη και Καραμανλή.

    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Αναντικατάστατος ο πρωτοπό-ρος ρόλος των κομμουνιστών. Δυναμώνουν οι αγώνες.

    Traffic news: Επιχείρηση "Θάψτε τον Μάκη". Ποιοί κρύβονται πίσω από την επίθεση σπίλωσης της εικόνας του δημοσιογράφου.

    Η ΧΩΡΑ: Κύριε πρόεδρε θα αφήσετε για πολύ τη χώρα να πνίγεται στην πολιτική δυσωδία;

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: Αναρχία στην αγορά εργασίας. Συγκλονιστικά στοιχεία από ελέγχους των αρμοδίων.

    ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: 2.205 ευκαιρίες. Ολες οι νέες θέσεις εργασίας στο δημόσιο τομέα.

    ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Φωτιά σε αγωγό φυσικού αερίου. Ερωτηματικά και ανησυχία στη Θεσσαλονίκη.

    Αντιπαράθεση Κυβέρνησης - Αντιπολίτευ-σης

    ΤΟ ΒΗΜΑ γράφει ότι "σε νέο κύκλο οξύτατων επιθέσεων εις βάρος της ΝΔ πέρασε χθες η κυβέρνηση κατηγορώντας ευθέως την αξιωματική αντιπολίτευση για "παιχνίδια εις βάρος των θεσμών" αλλά και προσωπικώς τον αρχηγό της κ. Κ. Καραμανλή για "ύβρεις" εναντίον του πρωθυπουργού κ. Κ. Σημίτη. Η κυβέρνηση προσπάθησε μάλιστα να χρεώσει στον πρόεδρο της ΝΔ τα περί "εκτροπής", ενώ συνέδεσε και πάλι τη δράση ορισμένων επιχει-ρηματικών συμφερόντων με τους πολιτικούς στόχους της ΝΔ".

    Η ΝΙΚΗ υποστηρίζει ότι "δεκαετίες πίσω γυρίζουν τον δημόσιο βίο οι κινδυνολογικού περιεχομένου αντιπαραθέσεις ανάμεσα στις ηγεσίες των δύο μεγάλων κομμάτων".

    Η ΑΥΡΙΑΝΗ προσθέτει ότι "ο πόλεμος λάσπης που δέχομαι το τελευταίο διάστημα είναι χειρότερος κι απ΄ αυτόν που είχε δεχθεί ο Ανδρέας Παπανδρέου στο σκάνδαλο Κοσκωτά", φέρεται να είπε ο πρωθυπουργός κατά τον "πρωϊνό καφέ" (την τακτική συνάντησή του με το επικοινωνιακό επιτελείο του). "Οσοι καλλιεργούν το κλίμα των τελευταίων ημερών θα εισπράξουν τις συνέπειές του" προειδοποίησε χθες ο πρωθυπουργός. Και απηύθυνε αυτή την προ-ειδοποίηση κατά τη διάρκεια της συνάντησής του με τους βουλευτές Στερεάς Ελλάδας του ΠΑΣΟΚ. Σύμφωνα δε με τους στενούς του συνεργάτες ο κ. Σημίτης συμπλήρωσε ότι αν προκληθεί θα κατονομάσει όσους καλλιεργούν το συγκεκριμένο κλίμα. Οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ μίλησαν για την τρέχουσα πολιτική κατάσταση".

    Σύμφωνα με την ΑΥΓΗ, "να ανασκευάσει τις επιθετικές δηλώσεις που έκανε το Σάββατο στην Εδεσσα περί επικείμενης "εκτροπής" προσπά-θησε χθες ο πρωθυπουργός, εμφανιζόμενος ως εκπρόσωπος του "διαλόγου" και της "ήρεμης πολιτικής δύναμης". Το λίφτινγκ αυτό της επιχει-ρούμενης πόλωσης, όμως κράτησε λίγο, καθώς ο κ. Σημίτης απευθυνόμενος χθες στους βουλευτές του κατέφυγε σε αναφορές στην εποχή Κοσκωτά".

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης) αναφέρει ότι "απεγνωσμένη προσπάθεια της κυβέρνησης να μειώσει τη διαφορά που χωρίζει το ΠΑΣΟΚ από τη ΝΔ μέσω της οξύτητας, με σοβαρή πιθανότητα προσφυγής στις κάλπες, διαβλέπουν κορυφαία στελέχη της ΝΔ, πίσω από την όξυνση του πολιτικού κλίματος της χώρας από τον κ. Κ. Σημίτη".

    Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ σημειώνει ότι "ο πρωθ-υπουργός Κ. Σημίτης θα συρθεί στη Βουλή με ερωτήσεις που κατέθεσαν βουλευτές του κόμματος της αξιωματικής αντιπολιτεύσεως, προκειμένου να διευκρινίσει ποιούς εννοεί ότι απεργάζονται την ανατροπή του δημοκρατικού πολιτεύματος. Οι αντιδράσεις στελεχών της ΝΔ υπήρξαν καταιγιστικές εις βάρος του πρωθυπουργού".

    Η ΕΣΤΙΑ τονίζει ότι "ένας πρωθυπουργός που κυβερνά επί 6 συνεχή χρόνια, δε νομιμοποιείται να αναφέρεται -ούτε για αστείο- σε δήθεν "σχέδια εκτροπής". Και ένα κόμμα το οποίο ευρίσκεται στην εξουσία επί 16 χρόνια, δε δικαιούται να μιλάη για "αποσταθεροποίηση "του Πολιτεύματος".

    Η ΧΩΡΑ επισημαίνει ότι "οι ψυχραιμότεροι πολιτικοί παρατηρητές απορούν πλέον για τη στάση και την ανοχή του Κ. Στεφανόπουλου, που παραμένει "ακίνητος" εν μέσω γενικής και βαθύτατης πολιτικής σήψης και κρατικής αποσύνθεσης".

    Κατά το ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ, "στην τεχνητή και ελεγχόμενη δικομματική πόλωση αντανακλάται με στρεβλό και παραπλανητικό τρόπο η σύγ-κρουση επιχειρηματικών συμφερόντων, ενώ αγριεύει η διαμάχη για την εξουσία. Επιχειρούν να αποκρύψουν την κοινή πολιτική τους και την αντιλαϊκή επίθεση που βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη".

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ γράφει ότι "ο πρωθ-υπουργός "ζωγράφισε" χτες τις δυνάμεις που επιχειρούν να δημιουργήσουν "θολό τοπίο". Είναι - είπε - όσοι επιτέθηκαν στον πρόεδρο της Δημοκρατίας όσοι προσπάθησαν να κατασκευάσουν ενόχους, όσοι ορέγονται κομμάτια από το Γ ΚΠΣ, όσοι ενδιαφέρονται για άδειες καναλιών και ενοχλούνται από το ασυμβίβαστο ιδιοκτητών ΜΜΕ και προμηθευ-τών του Δημοσίου. Κατηγόρησε πάλι τη ΝΔ ότι "ψαρεύει στα θολά νερά" και τόνισε ότι η κυβέρνηση θα απαντήσει με το έργο της. Η ΝΔ με ερώτηση βουλευτών ζητάει ονόματα".

    [03] Υπόθεση Κόκκαλη

    "Να ανοίξουν οι επίμαχοι λογαριασμοί Κόκκαλη, αν η κυβέρνηση θέλει πράγματι φως στη διαπλοκή, ιδού η ευκαιρία. Η παρούσα κρίση φέρει στην ούγια το όνομα Σωκράτης Κόκκαλης, και όσοι δεν το βλέπουν, και εθελοτυφλούν και υπεκφεύγουν. Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ με ευπρέπεια και σύνεση από τον Μάιο του 1996 δημοσιο-ποίησε το προϊόν μιας δημοσιογραφικής έρευνας, από το οποίο προέκυψαν και δεκάδες λογαριασμοί, εκατοντάδων εκατομμυρίων δολαρίων και μάρκων που είχαν επώνυμους και ανώνυμους αποδέκτες σε τράπεζες της Ελβετίας, της Μεγάλης Βρετανίας, της Δυτικής Γερμανίας (τότε), της Γαλλίας κ.α.".

    [04] Δίωξη κατά Αλαφούζου

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ αναφέρει ότι "ποινικές ευθύνες, σε βάρος του εκδότη - επιχειρηματία Αριστείδη Αλαφούζου και του προέδρου του ΧΑΑ Παναγιώτη Αλεξάκη, διερευνά από χθες η ελληνική Δικαιοσύνη. Την εντολή για διενέργεια άμεσης προκαταρκτικής εξέτασης, έδωσε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών της Αθήνας κ. Αντώνης Στεργιόπουλος. Ο ανώτερος εισαγγελικός λειτουργός με αφορμή σειρά αποκαλυπτικών δημοσιευμάτων της εφημερίδας μας, σύμφωνα με τα οποία ο Αριστείδης Αλαφούζος άντλησε μεγάλα κεφάλαια από την εισηγμένη στο ΧΑΑ εκδοτική εταιρεία του (υπό την ανοχή του προέδρου του ΧΑΑ) προκειμένου να τα επενδύσει -όπως και έγινε- στην ποντοπόρο ναυτιλία(!), έκρινε ότι πρέπει άμεσα να διερευνηθεί εάν έχουν τελεστεί αξιόποινα αδικήματα (απάτη σε βάρος του επενδυτικού κοινού, χρηματιστηριακές παρεμβάσεις κ.ά.)".

    [05] Εκκλησία - Αντιπαράθεση

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζου) υποστηρίζει ότι "συνεχίζεται η έκρυθμη κατάσταση στους κόλπους της Ιεραρχίας με διαξιφισμούς ιεραρχών, γεγονός που προκαλεί τον προβληματισμό του ποιμνίου. Χθες ο Αρχιεπίσκοπος, θέλοντας να πέσουν οι τόνοι της αντιπαράθεσης και να χρίσει κορυφαίο συλλογικό όργανο αποφάσεων τη σύγκληση αρχιερέων, αποφάσισε να θέσει στη Διαρκή Ιερά Σύνοδο που θα συνεδριάσει τις αρχές του Μαρτίου το θέμα της επανένταξης της ενορίας του Αγίου Σώστη στην Αρχιεπισκοπή, που προκάλεσε τις αντιδράσεις ιεραρχών, ώστε να τεθεί εκ νέου στην επόμενη συνεδρίαση της Ιεραρχίας".

    [06] Αντιδράσεις για ΦΠΑ

    Η Traffic news εκτιμά ότι "ένα βήμα πριν από την έναρξη κινητοποιήσεων βρίσκονται η ΓΣΕΒΕΕ και η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου, μετά την οριστική απόρριψη των νέων ρυθμίσεων του υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών για τον τεκμαρτό ΦΠΑ".

    [07] Προτεραιότητες κυβέρνησης

    Το ΕΘΝΟΣ υποστηρίζει ότι "κινήσεις αναστρο-φής του πολιτικού κλίματος με επίκεντρο την οικονομία, σχεδιάζει η κυβέρνηση, αρχής γενομένης από την επομένη της επιστροφής του πρωθυπουργού Κ. Σημίτη, από την επίσημη επίσκεψή του στην Ιαπωνία (3-8 Μαρτίου). Στίγμα άλλωστε των προθέσεών του ο πρωθυπουργός πρόκειται να δώσει με την ομιλία του αύριο το βράδυ στο Ελληνο-αμερικανικό Επιμελητήριο, με θέμα την οικονομία, όπου θα τονίσει την ανάγκη επίσπευσης των διαρθρωτικών αλλαγών ενώ εν όψει της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ στη Βαρκελώνη (13-14 Μαρτίου) η κυβέρνηση θα επιχειρήσει να αναδείξει θέματα που αφορούν το κοινωνικό κράτος και την αντιμετώπιση της απασχόλησης".

    [08] Κυπριακό

    Η Espresso γράφει ότι "ομόφωνα συμπεράσματα, που αφήνουν ανοικτά όλα τα ενδεχόμενα και δεν αποκλείουν θερμό επεισόδιο στην Κύπρο, ήταν το αποτέλεσμα της συνάντησης του υπουργού Εθνικής Αμυνας Γιάννου Παπαντωνίου με την αντιπροσωπία της Επιτροπής Εξωτερικών και Αμυνας της Κύπρου".

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ ισχυρίζεται ότι "κορυφώνοντας τις προκλητικές ενέργειες και την καλλιέργεια κλίματος έντασης και παρά το γεγονός ότι βρίσκονται σε εξέλιξη οι συνομιλίες για το δεύτερο γύρο του κυπριακού ζητήματος, η Αγκυρα συνεχίζει να ενισχύει στρατιωτικά τον "Αττίλα". Οπως αποκάλυψε ο υπουργός Αμυνας της Κύπρου Σωκράτης Χάσικος, μετά τα υπερ-σύγχρονα άρματα μάχης που μεταφέρθηκαν στα Κατεχόμενα από τουρκικά μεταφορικά αεροσκάφη, στα τέλη του περασμένου μήνα οι Τούρκοι μετέφεραν πριν από μερικές ημέρες στα Κατεχόμενα και μοίρα Πυροβολικού, η οποία αποτελείται από δώδεκα πυροβόλα των 155 χιλιοστών, με βεληνεκές γύρω στα τριάντα χιλιόμετρα".

    Τα ΝΕΑ προσθέτουν ότι "έπειτα από επικοινωνία των δυο πλευρών, η κυπριακή κυβέρνηση δήλωσε πως δεν θεωρεί ότι γεννάται οποιοδήποτε θέμα από τα όσα είπε ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης, μιλώντας στην Πέλλα για την ενταξιακή πορεία της Κύπρου και τον ρόλο της Τουρκίας".

    [09] Ελληνοτουρκικά

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ σημειώνει ότι "διεξαγωγή κοινών γεωτρήσεων πετρελαίου στο Αιγαίο από την Ελλάδα και την Τουρκία προτείνει ο υπουργός Εξωτερικών κ. Γιώργος Παπανδρέου. Σήμερα συναντώνται οι πολιτικοί διευθυντές των υπουργείων Εξωτερικών για πρώτη φορά μετά την επίσημη ανακοίνωση του λεγόμενου διερευνητικού διαλόγου, ενώ τα μηνύματα από την Κύπρο είναι απολύτως αρνητικά".

    [10] Εκλογικός νόμος

    Ο ΛΟΓΟΣ επισημαίνει ότι "πρόθεση της κυβέρνησης είναι να ανοίξει το θέμα του εκλογικού νόμου μετά τις δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές, στο πλαίσιο μιας ευρύτερης πρωτοβουλίας για την αναβάθμιση του πολιτικού συστήματος", τόνισε ο κυβερνη-τικός εκπρόσωπος Χρήστος Πρωτόπαπας. Ο στόχος της κυβέρνησης, όπως παραδέχεται ο κ. Σκανδαλίδης, είναι ο νέος εκλογικός νόμος να επιτρέψει προοδευτικές συνεργασίες, δυνατότη-τες καλύτερης αντιπροσώπευσης, πιο αυθεντική και αναλογική αντιστοίχιση δυνάμεων και μετεξέλιξη του ίδιου του πολιτικού μας συστήμα-τος. Παρότι ο υπουργός διαβεβαιώνει ότι δεν υπάρχουν έτοιμα σχέδια εκλογικού συστήματος, πληροφορίες αναφέρουν ότι το γερμανικό μοντέλο με τις μονοεδρικές περιφέρειες συναντά έντονες αντιδράσεις και από βουλευτές".

    [11] Βατικανό - Εκκλησία Ελλάδος

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ τονίζει ότι "τη στενότερη συνεργασία μεταξύ τους, επιχειρούν η Ορθόδοξη Ελλαδική Εκκλησία και η Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία. Οπως γνωστοποιή-θηκε χθες από τις 8 έως και τις 11 Μαρτίου θα συναντηθούν αντιπροσωπείες των δυο εκκλησι-ών, προκειμένου να συζητήσουν για θέματα που αφορούν μεταξύ των άλλων, στη βιοηθική, στην καταπολέμηση των αιρέσεων και του κοινωνικού αποκλεισμού. Δεν αποκλείεται πάντως να επισκεφθεί ο Αρχιεπίσκοπος το Βατι-κανό, ως ανταπόδοση στην επίσκεψη του Ποντί-φικα στην Αθήνα τον περασμένο Μάιο".

    [12] ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

    Οι πρωτοσέλιδοι τίτλοι του σημερινού οικονο-μικού Τύπου είναι οι εξής:

    ΕΞΠΡΕΣ: "Οχι στην οικονομική "εκτροπή"! Προβληματισμός στο χώρο της οικονομίας από την πολιτική οξύτητα".

    ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Μετά το 2008 θα ισχύσουν οι νέες συντάξεις. Μεγαλύτερη περίοδο χάριτος και προσαρμογής θα δώσει η κυβέρνηση στους ασφαλισμένους".

    ΚΕΡΔΟΣ: "Εισαγγελέας τώρα και για τον Α. Αλαφούζο. Α. Αλαφούζος: κάναμε μια από τις ασφαλέστερες επενδύσεις".

    ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Οι 4 προϋποθέσεις για υγιή οικονομία. Με βασικότερη τη μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού".

    ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ: "Με έκπτωση έως 34% τα "καλάθια" μετοχών. Μεγάλα DISCOUNTS στις επενδύσεις".

    [13] Ασφαλιστικό

    Η ΗΜΕΡΗΣΙΑ υποστηρίζει ότι "μεγαλύτερη περίοδο χάριτος (και προσαρμογής) για την εφαρμογή του νέου καθεστώτος συνταξιοδότη-σης θα δώσει η κυβέρνηση στους ασφαλισμέ-νους διατηρώντας τις ισχύουσες ρυθμίσεις για τα όρια ηλικίας και τα ποσοστά αναπλήρωσης των μισθών έως τα τέλη του 2007 (χρονιά ολοκλήρωσης των μεταβατικών διατάξεων των νόμων της ΝΔ που προβλέπουν την αυτόματη αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης με την προθήκη ενός 6μήνου κάθε χρόνο στα περισσότερα ασφαλιστικά ταμεία)".
    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Tuesday, 26 February 2002 - 17:23:08 UTC