Browse through our Interesting Nodes on the Environment Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 01-08-08

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 08/08/2001
  • [02] Τίτλοι Εφημερίδων
  • [03] ΠΑΣΟΚ
  • [04] Ναυπηγεία Σκαραμαγκά
  • [05] Πρόκληση
  • [06] Κυπριακό
  • [07] ΝΔ
  • [08] Αθλητισμός - Διακρίσεις
  • [09] Ιδιωτικοποιήσεις
  • [10] Τρομοκρατία
  • [11] Εκπαίδευση
  • [12] Μετανάστες
  • [13] Χρηματιστήριο
  • [14] Τράπεζες
  • [15] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ
  • [16] Προϋπολογισμός

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 08/08/2001

    Οι εσωκομματικές διεργασίες στο ΠΑΣΟΚ, η πώληση των ναυπηγείων Σκαραμαγκά και ο οργανωτικός σχεδιασμός της ΝΔ είναι τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού Τύπου.

    [02] Τίτλοι Εφημερίδων

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης): Δεύτερη σύνταξη σε λιγότερους ασφαλισμένους.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος): Φοβάται ο Σημίτης μην του πάρουν την καρέκλα.

    ΑΘΗΝΑΪΚΗ: Η Γένοβα πάει Θεσσαλονίκη. Θερμή υποδοχή ετοιμάζουν στο Σημίτη.

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: Νερό σε 1.000.000 αυθαίρετα. Νομιμοποίηση μέσω της ΕΥΔΑΠ.

    Η ΑΥΓΗ: Η Αττική σε "πακέτο προσφορών". Ξεκινά γενική εκποίηση.

    ΑΥΡΙΑΝΗ: Θεσμικοί κερδοσκόποι "χτύπησαν" και πάλι στη Σοφοκλέους.

    ΤΟ ΒΗΜΑ: Μαύρη λίστα της Εφορίας με 482.431 ιδιώτες και επιχειρήσεις.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Πράσινο φως σε 156 οικοδομικούς συνεταιρισμούς.

    ΕΘΝΟΣ: Τελική ευθεία για την ενοποίηση των Ταμείων στις Τράπεζες.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Η βουτιά του ΧΑΑ πρόλαβε ... τις βουτιές του Σημίτη.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Βάζει όρους ο Τσουκάτος. Ξαναχτύπησε ο "στρατηγός".

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Οι χρόνοι αναμονής για έκδοση σύνταξης.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Με τάση φυγής 4 στα 10 κορίτσια.

    ΕΣΤΙΑ: Ολυμπιάδα χωρίς κατοίκους! Ελλείψει υποδομών η πόλις θα εκκενωθή.

    Espresso: Και Ελληνες μπλεγμένοι στο κύκλωμα παιδεραστίας στην Κύπρο.

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: 350 χιλιάδες αλλοδαποί τονώνουν τα Ταμεία.

    Ο ΛΟΓΟΣ: Φοβούνται χτύπημα της 17Ν.

    ΤΑ ΝΕΑ: Αναγνωρίστε τα πτυχία παραρτημάτων ξένων ΑΕΙ. Βόμβα από Ευρώπη.

    ΝΙΚΗ: Η ΝΔ φοβάται τον Ακη. Επίθεση στο έργο του υπουργείου Αμύνης.

    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Στο Αλγέρι 15-ο παγκόσμιο Φεστιβάλ Νεολαίας και Φοιτητών.

    ΣΤΟ ΚΑΡΦΙ: Γυμνάσια Σημίτη. Τρίτη αναβολή για Σίφνο.

    Η ΧΩΡΑ: Σενάριο δολοφονίας Καραμανλή και άλλων στελεχών της ΝΔ.

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: Φ. Πετσάλνικος: 3 κριτήρια για εκπαιδευτικούς.

    ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: Εφημερίες από το σπίτι. Ανοίγουν νέο μέτωπο στην υγεία.

    ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Δήμαρχος Θεσσαλο-νίκης: Η ΔΕΘ ανήκει στη Θεσσαλονίκη

    [03] ΠΑΣΟΚ

    Το ΚΑΡΦΙ γράφει ότι "Η τρίτη ήταν και η φαρμακερή. Η απόφαση του Κώστα Σημίτη να αναβάλει εκ νέου το ταξίδι του στη Σίφνο, πυροδότησε απίστευτα σενάρια και φήμες χθες και προκάλεσε αντιδράσεις υπουργών και στελεχών του ΠΑΣΟΚ, που θεωρούσαν ότι αυτή τη φορά κάτι σημαντικό τον κράτησε στην Αθήνα".

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζου) υποστηρίζει ότι "ο φόβος και η αγωνία του πρωθυπουργού Κ. Σημίτη, σχετικά με τις προθέσεις των εσωκομματικών του αντιπάλων, τον εξαναγκάζουν να αναβάλει για τέταρτη φορά (!) την αναχώρησή του για τη Σίφνο".

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ αναφέρει ότι "ο κ. Κώστας Σημίτης θα παραμείνει ως και την ερχόμενη Παρασκευή στους Αγίους Θεοδώρους και εκεί τοποθετείται η νέα πιθανή – πλέον - αναχώρησή του στον Πλατύ Γυαλό της Σίφνου. Αλλωστε, αυτή είναι η τρίτη συνεχής αναβολή, γεγονός που δημιουργεί κάποια ερωτηματικά για τους λόγους μη αναχώρησης του πρωθυπουργού".

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ τονίζει ότι "ριζικές αλλαγές στην οργανωτική δομή του ΠΑΣΟΚ, κυρίως όμως στον τρόπο εκλογής των οργάνων, μηδέ της εκλογής του προέδρου του κόμματος εξαιρουμένης, προτείνει ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Παπανδρέου στο πλαίσιο του προσυνεδριακού διαλόγου".

    Ο ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ υπογραμμίζει ότι "τροχιοδει-κτικές βολές στο θολό ακόμα προσυνεδριακό τοπίο του ΠΑΣΟΚ ενόψει του συνεδρίου που θα γίνει τον Οκτώβρη, ρίχνουν κορυφαία στελέχη του κυβερνητικού κόμματος".

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ επισημαίνει ότι "επίδειξη ηγετικής ισχύος με δυναμικές παρεμβάσεις εν όψει του επικείμενου συνεδρίου πραγματοποιούν τα κορυφαία στελέχη της κυβέρνησης, μετά τις πρόσφατες εκρηκτικές τοποθετήσεις των κ.κ. Τσοχατζόπουλου και Πάγκαλου - έρχεται από την υπουργό Εσωτερικών Βάσω Παπανδρέου, η οποία με συνέντευξή της στο οικονομικό περιοδικό "Αγορά", κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για τη μελλοντική πορεία του ΠΑΣΟΚ και διαχωρίζοντας τη θέση της προειδοποιεί: 'Εγώ θέλω να δουλέψω για το ΠΑΣΟΚ της νίκης. Δεν με ενδιαφέρει να διαχειριστώ την ήττα'".

    [04] Ναυπηγεία Σκαραμαγκά

    Σύμφωνα με το ΒΗΜΑ "με την πλήρη ιδιωτικο-ποίηση των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά κλείνει μια από τις χαίνουσες επί τριακονταετία πληγές της ελληνικής βαριάς βιομηχανίας. Η εισήγηση του συμβούλου ιδιωτικοποίησης (που είναι η κοινοπραξία Εμπορικής Τράπεζης-Alpha Finance-KPMG) έδωσε σαφές προβάδισμα στη γερμανική προσφορά (της HDW-Ferrostaal). Απολύτως θετικά αντέδρασαν τόσο οι εργαζόμενοι (εκχωρούν το 49% του ναυπηγείου) όσο και το διοικητικό συμβούλιο της ΕΤΒΑ (πωλεί το 51%).

    [05] Πρόκληση

    Η ΑΥΡΙΑΝΗ γράφει ότι "δηλώνουν 'Βούλγαροι-Μακεδόνες' με έδρα την Εδεσσα, ζητούν αναγνώριση... γενοκτονίας των κομιτατζήδων και αξιώνουν αλλαγή των υφισταμένων συνόρων. Εμφανίζουν μάλιστα ως χρηματο-δότηση τους τον πρώην μονάρχη και άρτι εκλεγέντα πρωθυπουργό της Βουλγαρίας Συμεών, και θέλουν να κάνουν κόμμα στην Ελλάδα".

    [06] Κυπριακό

    Η ΑΘΗΝΑΪΚΗ αναφέρει ότι "προϋποθέσεις και εκβιαστικά διλήμματα θέτει ο Ραούφ Ντενκτάς προς τον ΟΗΕ και τους διεθνείς διαμεσολαβητές λίγες ημέρες πριν συναντηθεί με το γγ των Ηνωμένων Εθνών κ. Ανάν, για να συζητήσουν την πιθανότητα επανέναρξης των συνομιλιών για την επίλυση του εθνικού θέματος".

    [07] ΝΔ

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτση) γράφει ότι "το πρόγραμμα δράσης της ΝΔ από τις 20 Αυγούστου και μετά θα συζητηθεί σήμερα το μεσημέρι σε σύσκεψη στη Ρηγίλλης υπό την προεδρία του γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής και με τη συμμετοχή στελεχών από διάφορες Γραμματείες (Οργανωτικού, Αγροτικού, Συνδικαλιστικού, Τοπικής Αυτοδιοίκησης και Γυναικών).

    Η ESPRESSO αναφέρει ότι "το σχέδιο που επεξεργάζονται τις τελευταίες ημέρες στελέχη της γραμματείας οργανωτικού της ΝΔ, είναι απλό. Η επιχείρηση, που σχεδιάζεται προσεκτικά και με κάθε μυστικότητα, έχει να κάνει με την οργάνωση αντισυγκεντρώσεων στις περιοχές όπου θα μεταβεί ο πρωθυπουργός, μέσα στο επόμενο διάστημα, αρχής γενομένης από την επίσκεψή του στη Θεσσαλονίκη, για την καθιερωμένη ομιλία του στη ΔΕΘ".

    Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ τονίζει ότι "αλλάζει, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες μας, η διαδικασία επιλογής των υποψηφίων δημάρχων της ΝΔ σε όλες τις πόλεις της χώρας. Για την ανάδειξη ενός υποψηφίου δημάρχου δεν θα αποφασίζουν μόνο τα 11μελή Διοικητικά Συμβούλια των Τοπικών Επιτροπών αλλά όλα τα εγγεγραμμένα μέλη - από το 1974 και μετά-της συγκεκριμένης οργάνωσης".

    [08] Αθλητισμός - Διακρίσεις

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ γράφει ότι "ο Κώστας Κεντέρης έδειξε, για ακόμη μία φορά, ότι βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση. Ο χρυσός Ολυμπιονίκης του Σίδνεϊ προκρίθηκε χωρίς ιδιαίτερη δυσκολία στα προημιτελικά των 200 μέτρων με χρόνο 20.46, τερματίζοντας 1-ος στην σειρά του".

    [09] Ιδιωτικοποιήσεις

    Η ΑΥΓΗ επισημαίνει ότι "'εβδομάδα προσφο-ρών' ξεκίνησε προχθές με την παραχώρηση σε ιδιώτες των οργανωμένων ακτών (Αλιμος, Βούλα, Βουλιαγμένη, Βάρκιζα). Συνεχίζεται ίσως και σήμερα, με την εκποίηση της παραλιακής ζώνης προκειμένου να κατασκευασθούν μαρίνες στον Φλοίσβο, τον Αλιμο, τη Ζέα και τη Βουλιαγμένη. Χθες συνεζητείτο και εθεωρείτο βέβαιη η πώληση των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά στη γερμανική κοινοπραξία HDW".

    [10] Τρομοκρατία

    Ο ΛΟΓΟΣ τονίζει ότι "νέο πιθανό χτύπημα της 17 Νοέμβρη αναμένει η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία σύμφωνα με έγγραφο που έχει αποστείλει σε όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες, και το οποίο αποκάλυψε ο ραδιοφωνικός σταθμός Σκάι. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ως στόχοι του νέου χτυπήματος, θεωρούνται οι κύριοι Σημίτης, Χρυσοχοΐδης, Σταθόπουλος, καθώς και ο κ. Καραμανλής".

    Σύμφωνα με τη ΧΩΡΑ "πριν αναλάβει τα καθήκοντά του ως αρχηγού της ΕΛΑΣ ο Φ. Νασιάκος η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, στην οποία προΐστατο επί πέντε χρόνια, κατασκεύασε και διοχέτευσε λίστες με τους στόχους της "17Ν" και σενάριο δολοφονίας του Κώστα Καραμανλή και στελεχών της ΝΔ. Πολιτικοί κύκλοι χαρακτηρίζουν ύποπτα μαγειρέματα του νέου αρχηγού το σενάριο που κυκλοφόρησε η Αντιτρομοκρατική, η οποία δεν ενημέρωσε καν τη Ρηγίλλης για τις εκτιμήσεις της ότι ο πρόεδρος και στελέχη της ΝΔ κινδυνεύουν από τρομοκρατικές ενέργειες. Ο κ. Νασιάκος φιλοδοξεί να κάνει FBI την ΕΛΑΣ την ώρα που οι Αλβανοί κακοποιοί αλωνίζουν στην Ελλάδα".

    [11] Εκπαίδευση

    ΤΑ ΝΕΑ επισημαίνουν ότι "την αναγνώριση των διπλωμάτων που χορηγούν ξένα Πανεπιστήμια, με παραρτήματα στην Ελλάδα, ζητεί η Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Σε σχετική επιστολή της στις ελληνικές αρχές, η Επιτροπή υποστηρίζει ότι αντίκειται στην κοινοτική νομοθεσία η ρύθμιση αυτή, η οποία περιλαμβάνεται στο προεδρικό διάταγμα για την αναγνώριση των διπλωμάτων τριτοβάθμιας επαγγελματικής εκπαίδευσης. Ετσι, εμποδίζεται η ελεύθερη κυκλοφορία των εργαζομένων στην Ευρωπαϊκή Ενωση".

    [12] Μετανάστες

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ υπογραμμίζει ότι "τους 351.110 έφτασαν τελικώς οι αλλοδαποί που προσήλθαν στις αρμόδιες υπηρεσίες των δήμων όλης της χώρας και υπέβαλαν αίτηση για να εξασφαλίσουν την εξάμηνη άδεια παραμονής. Από τους 351.110 αυτούς αλλοδαπούς, το 40% έχει ήδη λάβει την εξάμηνη άδεια, 200.000 θεωρείται ότι απασχολούνται και ότι θα εξασφαλίσουν ασφαλιστική κάλυψη, ενώ 50.000 είναι τελείως 'ξεκρέμαστοι'. Συνεπώς, τα παραπάνω στοιχεία αποκτούν ιδιαίτερη σημασία και ως προς το Ασφαλιστικό".

    [13] Χρηματιστήριο

    Η ΕΣΤΙΑ εκτιμά ότι "αν ήταν μία φορά απαραίτητος ο έλεγχος των συναλλαγών του Χρηματιστηρίου κατά την περίοδο της μεγάλης ανόδου του 1999, τώρα καθίσταται επιτακτικώς αναγκαίος. Διότι οι απίστευτες αυξομειώσεις των τελευταίων ημερών, δεν έχουν καμμία εξήγηση".

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ επισημαίνει ότι "η ανακοίνωση μειωμένων κερδών από τις τράπεζες ήταν η αφορμή για τη χθεσινή 'κατρακύλα' της Σοφοκλέους, κάτω από τις 2.700 μονάδες, που διέψευσε τις ελπίδες για συνέχιση της ανόδου. Η διόρθωση θεωρείται αναμενόμενη μετά την άνοδο του Γενικού Δείκτη κατά 20% τις προηγούμενες τρεις εβδομάδες, όχι όμως σ' αυτή την έκταση στη διάρκεια μιας συνεδρίασης".

    [14] Τράπεζες

    ΤΟ ΕΘΝΟΣ υποστηρίζει ότι "η υπόθεση των αλλαγών στο ασφαλιστικό καθεστώς των τραπεζικών υπαλλήλων μπαίνει στην τελική ευθεία από το ερχόμενο Φθινόπωρο. Η Ενωση Ελληνικών Τραπεζών και η ΟΤΟΕ θα είναι έτοιμες μέχρι τον Οκτώβριο να καταθέσουν τις τελικές τους προτάσεις. Το επικρατέστερο σενάριο είναι η υπαγωγή των τραπεζικών στο ΙΚΑ και η δημιουργία ενός ενιαίου Ταμείο απ΄ όπου θα τους χορηγείται επικουρική και συμπληρωματική σύνταξη".

    [15] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ

    Οι πρωτοσέλιδοι τίτλοι του σημερινού οικονομικού Τύπου είναι οι εξής:

    ΕΞΠΡΕΣ: "Η Αθήνα πόλις-κράτος! ICAP: Σημαντικά ευρήματα για τις επενδυτικές εξελίξεις".

    ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Τρεις λόγοι έριξαν τη Σοφοκλέους. Υπερβολική πτώση του δείκτη κατά 4,37%. Εννέα μόνο μετοχές με κέρδη και 349 με ζημιές".

    ΚΕΡΔΟΣ: "ΧΑΑ: "Με πρόδωσαν οι φίλοι μου..." Μεγάλη πτώση χθες στη Σοφοκλέους 4,37%".

    ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "412 δις το πακέτο των παροχών του 2002. Ο πρωθυπουργός θα εξειδικεύσει τα μέτρα από τη Θεσσαλονίκη".

    [16] Προϋπολογισμός

    Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ γράφει ότι "Εισοδηματικές ενισχύσεις και παροχές ύψους 368+44 δις. δραχμών περιέχει ο Κρατικός Προϋπολογισμός του 2002, που καταρτίζει το υπουργείο Οικονομικών και οι οποίες θα εξειδικευτούν, σε ένα μήνα, από τον πρωθυπουργό κ. Κώστα Σημίτη στα εγκαίνια της Διεθνούς Εκθεσης Θεσσαλονίκης".
    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Thursday, 9 August 2001 - 11:21:32 UTC