Read about The European Centre for Classical Studies Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 01-08-02

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 02/08/2001
  • [02] Τίτλοι Εφημερίδων
  • [03] Υπόθεση Πάσσαρη
  • [04] Ανεξεταστέοι
  • [05] Προϋπολογισμός 2002
  • [06] Ασφαλιστικό
  • [07] Χρηματιστήριο

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 02/08/2001

    Η αποτυχημένη σύλληψη του Πάσσαρη, η κατα-πολέμηση της φοροδιαφυγής, οι συντάξεις και οι αποδοχές και οι ανεξεταστέοι της Β' Λυκείου είναι τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού Τύπου.

    [02] Τίτλοι Εφημερίδων

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης): Ξηλώνεται η μεταρρύθμιση Αρσένη.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος): Νέο φιάσκο με τον Πάσσαρη.

    ΑΘΗΝΑΪΚΗ: Με παγίδευσαν λέει ο τέως αρχηγός.

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: Μέγα φιάσκο. Πρόσβαση στις συχνότητες είχε ο δραπέτης.

    Η ΑΥΓΗ: Νέο φιάσκο της ΕΛΑΣ ευτυχώς χωρίς θύματα.

    ΑΥΡΙΑΝΗ: Σφάζονται στην ΕΛΑΣ μετά το νέο μεγάλο φιάσκο.

    ΤΟ ΒΗΜΑ: Φοροκυνηγητό μέχρις εσχάτων. Πρώτος στόχος η φοροδιαφυγή ΦΠΑ.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Non Πασσαρ(η)άν. Επιχείρηση για να γΕΛΑΣ.

    ΕΘΝΟΣ: Μ. Χρυσοχοϊδης: Θα πέσουν κεφάλια και άλλων για το φιάσκο.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Καλλίτερα να μασάτε παρά να μιλάτε.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Νέο βατερλώ της αστυνομίας. Είχε στα χέρια της τον Πάσσαρη.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Συντάξεις: Ισότητα και στις αποδοχές.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Το σύνδρομο της Νιόβης. Πως, γιατί το νέο φιάσκο της ΕΛΑΣ.

    ΕΣΤΙΑ: Ολοι μετεξεταστέοι. Κυβέρνησις και αντιπολίτευσις.

    Espresso: Ξέρουν και το δεύτερο κρησφύγετο του Πάσσαρη.

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Το στοίχημα τιμής έχασε η Αστυνομία.

    Ο ΛΟΓΟΣ: "Αστόχησε" η ΕΛΑΣ. Παραιτήθηκε ο αρχηγός της Αστυνομίας.

    ΤΑ ΝΕΑ: Μετεξεταστέα έβγαλε (πάλι) την ΕΛΑΣ ο Πάσσαρης.

    ΝΙΚΗ: Αλλο ένα φιάσκο ... Βαρύ πλήγμα στην αξιοπιστία της κυβέρνησης.

    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Τα κέρδη αυξάνουν τις τιμές των καυσίμων.

    ΣΤΟ ΚΑΡΦΙ: 20 μέρες στο δόκανο αλλά τους ξέφυγε.

    Η ΧΩΡΑ: Επαθαν σοκ στην ιδέα της συμπλοκής με τον Πάσσαρη.

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: Η ΕΛΑΣ στο ύψος της, όπως πάντα ...

    ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: Η μεγάλη ... του φιάσκου σχολή Νο2.

    ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Ο κακοποιός Πάσσαρης "έφαγε" τον αρχηγό.

    [03] Υπόθεση Πάσσαρη

    Το ΕΘΝΟΣ γράφει ότι "Αποφασισμένη να βάλει βαθιά το μαχαίρι είναι η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Δημόσιας Τάξης μετά το φιάσκο της οδού Ιππάρχου. Ο ίδιος ο υπουργός Μιχάλης Χρυσοχοϊδης με δήλωσή του στην εφημερίδα τόνισε ότι θα προβεί στις αλλαγές που είναι απαραίτητες. Είναι σαφές ότι οι όποιες κινήσεις θα γίνουν μετά την ολοκλήρωση της έρευνας και πάντως όχι υπό το κράτος των συναισθημάτων της στιγμής".

    Η Espresso υποστηρίζει ότι "Ξέρουν το δεύτερο κρησφύγετο του Πάσσαρη. Η αστυνομία γνωρίζει από πληροφοριοδότες της, τόσο μέσα από τις φυλακές Κορυδαλλού όσο και από κοινούς παρανόμους, σε ποιούς χώρους κινείται ο διαβόητος κακοποιός, που κατάφερε για μια ακόμη φορά να γίνει κεντρικό πρόσωπο σε φιάσκο της αστυνομίας".

    Ο ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ αναφέρει ότι "Κλυδωνισμούς προκαλεί στην ΕΛΑΣ η αποτυχημένη επιχείρησή της που έγινε προχτές αργά το βράδυ, στο Ν. Κόσμο, για τη σύλληψη του δραπέτη Κ. Πάσσαρη. Παραιτήθηκε ο αρχηγός της ΕΛΑΣ".

    Το ΚΑΡΦΙ εκτιμά ότι "Είκοσι ημέρες οι αστυνομικές Αρχές (υποτίθεται, μάλιστα, όλες οι επίλεκτες δυνάμεις) είχαν στο δόκανο τον Κωνσταντίνο Πάσσαρη και κατάφεραν, έπειτα από σειρά λαθών, να τους ξεφύγει μέσα από τα χέρια".

    Η ΧΩΡΑ ισχυρίζεται ότι "Το χθεσινό φιάσκο, αν και το μεγαλύτερο, δεν ήταν το μοναδικό. Δεν ήταν λίγες οι φορές που οι άνδρες των ΕΚΑΜ πραγματοποίησαν εφόδους σε βαγόνια τρένων με κατεύθυνση τη συμπρωτεύουσα. Πάνοπλοι αστυνομικοί με αλεξίσφαιρα γιλέκα αναζητούσαν τον κακοποιό, χωρίς όμως επιτυχία".

    Η ΑΥΡΙΑΝΗ σημειώνει ότι "Ηταν τελικά ο (μύθος) που αποδείχθηκε μεγαλύτερο φόβητρο, για τους αστυνομικούς από τις αντικειμενικές ικανότητες του υπ' αριθμό ένα Ελληνα καταζητούμενου Κώστα Πάσσαρη".

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ προσθέτει ότι "Νικημένοι από το "σύνδρομο της Νιόβης" οι υπερεκπαι-δευμένοι, υποτίθεται, άνδρες των ΕΚΑΜ, έχασαν μέσα από τα χέρια τους τον υπ' αριθμόν ένα καταζητούμενο κακοποιό Κ. Πάσσαρη σε διαμέρισμα στο Νέο Κόσμο όπου διέμενε κρυπτόμενος".

    Τα ΝΕΑ στο σχόλιό τους επισημαίνουν ότι "Δεν λήγει - ας μην γελιέται κανείς - με την παραίτηση του αρχηγού της ΕΛΑΣ η ιστορία που άνοιξε με το νέο φιάσκο της αστυνομίας στο ποίο κατέληξε η τάχα καλοστημένη επιχείρηση σύλληψης του επικίνδυνου δραπέτη-κακοποιού. Αντιθέτως, ανοίγει πάλι το γνωστό κεφάλαιο της αβελτηρίας του αστυνομικού μηχανισμού δίωξης εγκλήματος".

    [04] Ανεξεταστέοι

    Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ τονίζει ότι "Για ενδοτικότητα κατήγγειλε χθες την κυβέρνηση ο πρώην υπουργός Παιδείας Γεράσιμος Αρσένης, με αφορμή τη συνεχιζόμενη κατεδάφιση της εκπαιδευτικής μεταρρύθμισης".

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζου) υπογραμμίζει ότι "Διαστάσεις μείζονος εσωκομματικού προβλήματος λαμβάνει στο ΠΑΣΟΚ η κόντρα που έχει ξεσπάσει μεταξύ κορυφαίων στελεχών, με αφορμή την επαναφορά του θεσμού των μετεξεταστέων της Β' Λυκείου".

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτση) υποστηρίζει ότι "Μεταρρύθμιση Ευθυμίου εναντίον μεταρρύθμισης Αρσένη. Τις βάσεις για τις σαρωτικές αλλαγές στη μεταρρύθμιση του Γεράσιμου Αρσένη έθεσαν ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης με τον υπουργό Παιδείας Πέτρο Ευθυμίου".

    Σύμφωνα με την ΕΣΤΙΑ "Επρεπε ή όχι να δοθή η "δεύτερη ευκαιρία" στους αποτυχόντες μαθητές της Β' Λυκείου; Αν ναι, έπρεπε να δοθή μόνον για το εφετινό έτος, ή έπρεπε να λάβη μόνιμη μορφή".

    [05] Προϋπολογισμός 2002

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ αναφέρει ότι "Με τον όρο ότι ο ρυθμός αύξησης των δαπανών, το 2002, δεν μπορεί να είναι μεγαλύτερος του 6% ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Γιάννος Παπαντωνίου θα έχει συναντήσεις με κορυφαίους υπουργούς για τις δαπάνες των υπουργείων τους έως το τέλος του τρέχοντος μήνα".

    Η ΑΥΓΗ εκτιμά ότι "Εκστρατεία" προκειμένου να πείσει τους πρωτοκλασάτους υπουργούς να δεχθούν το πάγωμα των δαπανών των υπουργείων για το 2002 ξεκινάει εντός του Αυγούστου ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας Γ. Παπαντωνίου. Οπως αποφασίστηκε χθες το 2002 οι δαπάνες των υπουργείων θα αυξηθούν κατά 6% με εξαίρεση τις δαπάνες των υπουργείων Εργασίας, Υγείας και Παιδείας, οι οποίες θα αυξηθούν κατά 8%".

    Η ΑΘΗΝΑΪΚΗ γράφει ότι "Αύξηση δαπανών για την Υγεία και την Παιδεία κατά 8% όπως άλλωστε ήταν αναμενόμενο και μικρότερες δαπάνες ύψους 4% για τους υπόλοιπους τομείς θα προβλέπει ο προϋπολογισμός του 2002, τα μεγέθη του οποίου θα οριστικοποιηθούν περί τα τέλη του μήνα".

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ισχυρίζεται ότι "Συμπιέζοντας τις δαπάνες των υπουργείων, το οικονομικό επιτελείο προσπαθεί να εξασφαλίσει το "έξτρα πακέτο" 1,5 τρις δρχ για την ενίσχυση των ασθενέστερων που θα ανακοινώσει από το βήμα της ΔΕΘ ο πρωθυπουργός".

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ σημειώνει ότι "Ανυπέρβλητα εμπόδια προβάλλουν πλέον στην προσπάθεια του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης να καταρτίσει ένα... αξιοπρεπές "πακέτο" μέτρων κοινωνικής πολιτικής, για... εξαγγελία από τον πρωθυπουργό Κ. Σημίτη στη ΔΕΘ. Τα εμπόδια οφείλονται κυρίως στις απαιτήσεις ορισμένων υπουργείων για έγκριση αυξημένων δαπανών το 2002".

    [06] Ασφαλιστικό

    Το ΒΗΜΑ επισημαίνει ότι "Ούτε θα έχει γενικευμένο χαρακτήρα ούτε θα εφαρμοσθεί άμεσα-με αυτή την (υποβαθμιστική) διευκρίνιση το υπουργείο Εργασίας επιβεβαίωσε χθες την προώθηση Προεδρικού Διατάγματος για θέσπιση ενιαίου ηλικιακού ορίου συνταξιοδό-τησης ανδρών και γυναικών".

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ προσθέτει ότι "Αναξιόπιστη αποδεικνύεται η κυβέρνηση και ο ίδιος ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης, ο οποίος ύστερα από θύελλα αντιδράσεων για τη μεταρρύθμιση του συστήματος κοινωνικής ασφάλισης είχε παραδεχθεί ότι έγιναν λάθη ως προς την αντιμετώπιση του ασφαλιστικού προβλήματος της χώρας μας και τόνιζε ότι θα ξεκινήσει διάλογος από μηδενική βάση".

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ τονίζει ότι "Την ασφαλιστική ισότητα ανδρών και γυναικών θα εξασφαλίζει το υπό έκδοσιν προεδρικό διάταγμα που προετοιμάζει το υπουργείο Εργασίας... αλλά μόνον τυπικά. επί της ουσίας, όπως διαβεβαιώνει με ανακοίνωσή του το υπουργείο Εργασίας, ουδέν αλλάζει, τουλάχιστον επί του παρόντος".

    [07] Χρηματιστήριο

    Η ΝΙΚΗ υπογραμμίζει ότι "Με κέρδη της τάξης του 0,49% βρήκε το κλείσιμο της χθεσινής νευρικής συνεδρίασης το Γενικό Δείκτη Τιμών στο ΧΑΑ. Το κυριότερο χαρακτηριστικό αποτέλεσε η αύξηση της αξίας των συναλλαγών στα ικανοποιητικά επίπεδα των 62,5 δις. δραχμές".

    Σύμφωνα με το ΛΟΓΟ "Με το "δεξί" μπήκε στον Αύγουστο το ΧΑΑ, αν και οι κινήσεις ορισμένων θεσμικών επενδυτών, οι οποίοι προχώρησαν σε ρευστοποιήσεις προς το τέλος της συνεδρίασης, έστω και με μικρό ποσοστό κέρδους, περιόρισαν σημαντικά τα αρχικά κέρδη του γενικού δείκτη τιμών".


    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Thursday, 2 August 2001 - 15:13:47 UTC