Read the Protocol to the North Atlantic Treaty on the Accession of Greece and Turkey (October 22, 1951) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 01-01-25

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΑΘΗΝΑΪΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 25/01/2001

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Τίτλοι Εφημερίδων
  • [02] Χρηματιστήριο
  • [03] Τρομοκρατία
  • [04] Βόμβες ουρανίου
  • [05] "Πόθεν έσχες"
  • [06] Στεφανόπουλος - Πάπας
  • [07] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ
  • [08] ΣΕΒ-ΧΑΑ Η πορεία του Χρηματιστηρίου και η αυτοκτονία διευθυντή τράπεζας, η απόφαση του Συμβουλίου της Ευρώπης για τις βόμβες με ουράνιο, η τρομοκρατία, η παράταση του "πόθεν έσχες" και η συνάντηση προέδρου Δημοκρατίας με τον Πάπα είναι τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού τύπου.

  • [01] Τίτλοι Εφημερίδων

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης): Τα μυστικά της έξυπνης Δήλωσης. Εφορία 2001: Τι πρέπει να ξέρετε για τα νέα έντυπα Δήλωσης Φόρου Εισοδήματος.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος): "Κανόνια" και αυτοκτονίες! Σοφοκλέους τραγωδία.

    ΑΘΗΝΑΪΚΗ: Μεσαίωνας με το Ασφαλιστικό. Αρχισε η αντίστροφη μέτρηση για τους εργαζομένους.

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: Θύματα "σπέρνει" η Σοφοκλέους. Κι άλλος τραπεζίτης καταχράσθηκε λεφτά πελατών του.

    Η ΑΥΓΗ: Φακελώνουν εκατομμύρια ανθρώπους με το DNA. Αποκαλυπτικό δημοσίευμα της Βρετανικής εφημερίδα "Τέλεγκραφ".

    ΑΥΡΙΑΝΗ: Επιδημία καταχρήσεων στις Τράπεζες. Αυτοκτονούν επενδυτές, πεθαίνει η Σοφοκλέους.

    ΤΟ ΒΗΜΑ: Καμπανάκι προς την Ελλάδα για πληθωρισμό - αλλαγές. Ολόκληρη η Εκθεση της Επιτροπής για την ελληνική οικονομία.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: "Εγκέλαδος 2001" με 6,5R. Τι φοβούνται οι επιστήμονες και παίρνουν μέτρα.

    ΕΘΝΟΣ: Με 9 αλλαγές οι φορολογικές δηλώσεις. Αρχισε η αποστολή τους. Οι προθεσμίες αποστολής.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Κούγιας και Βάνα μας τάϊσαν κουτόχορτο. Χθες, δια της τηλοψίας και ενώ ο Τόπος στενάζει από την αρρώστεια...

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Στραγγαλίζουν τα ταμεία. Ξεσηκώνονται οι συνταξιούχοι και καταγγέλουν τις κυβερνητικές μεθοδεύσεις. Το κράτος τους χρωστάει 15 τρις δραχμές.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Νέα "κανόνια" για τη Σοφοκλέους. Κραχ: Διαστάσεις χιονοστιβάδας παίρνουν οι κοινωνικές συνέπειες της κρίσης.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Ε1-φόροι. 20 αλλαγές φέτος. Οδηγός για τη συμπλήρωση της δήλωσή σας.

    Η ΕΞΟΥΣΙΑ: Απέραντο γηροκομείο. Δημογραφική βόμβα για το μέλλον της Ελλάδας.

    Espresso: Φοβάται για χτύπημα με εκρηκτικό μηχανισμό ακόμα και μέσα από το Πεντάγωνο. Ο Μπέρνς έστειλε τα σκυλιά στον Ακη!

    ΕΣΤΙΑ: Πρωθυπουργός και τρομοκρατία. Δεν ώφειλε να πάη στο Τζάννειο;

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Η κρίση ΧΑΑ συγκλονίζει την κοινωνία. Σε απόγνωση χιλιάδες επενδυτές, ενώ κυβέρνηση και λοιποί αρμόδιοι "νίπτουν τας χείρας"..

    Ο ΛΟΓΟΣ: Ωρα μηδέν στη Σοφοκλέους. Ενα βήμα από το "βάραθρο" των 3.000 μονάδων.

    ΤΑ ΝΕΑ: Τα μυστικά των νέων φορολογικών δηλώσεων. Οδηγός: πώς να τις συμπληρώσετε.

    ΝΙΚΗ: Πόντιος Πιλάτος η κυβέρνηση. Στα πρόθυρα της αυτοκτονίας και άλλοι επενδυτές.

    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: ΑντιΝΑΤΟϊκό συλλαλητήριο του ΚΚΕ για το δικαίωμα στη ζωή.

    ΣΤΟ ΚΑΡΦΙ: ΝΔ: πώς έκανε εκλογές!3 δις τα κουπόνια της διαπλοκής.

    Η ΧΩΡΑ: Η ΕΥΠ βάζει βόμβες. Συγκλονιστική ομολογία στο STAR του πρώην υπουργού Δημόσιας Τάξης επί Ανδρέα Παπανδρέου Γ. Σκουλαρίκη.

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: Αρχίζει η μάχη των μισθών. Τουλάχιστον 5% αύξηση ζητά η ΓΣΕΕ μαζί με διορθωτικό 1% για την υπέρβαση του 2000.

    ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Σκάνε τώρα τα κανόνια του ΧΑΑ. Νέα κομπίνα ύψους 2 δις και πάλι από τραπεζικό.

    ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: Η Σοφοκλέους τρώει τα παιδιά της. Ανεξέλεγκτες πλέον οι κοινωνικές διαστάσεις της κρίσης.

    ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Εκανε πίσω η Β. Παπανδρέου. Οι δημόσιοι υπάλληλοι επέβαλαν τη δική τους γραμμή.

    [02] Χρηματιστήριο

    Η ΑΥΡΙΑΝΗ υποστηρίζει ότι "η χώρα συγκλονίζεται συνειδητοποιώντας την πραγματικότητα γύρω από τις τραγικές συνέπειες της μεγάλης κλοπής της "κλοπής του αιώνα", όπως την χαρακτηρίζουν πολλοί, που συντελέστηκε στο Χρηματιστήριο είς βάρος χιλιάδων μικροεπενδυτών, που με την ανοχή και την ενθάρρυνση της κυβέρνησης, ληστεύθηκαν από τους συνεταίρους της επιχειρηματίες, από τους ντόπιους και ξένους μεγαλοπαράγοντες της αγοράς και από τους τραπεζικούς ομίλους, μηδέ εξαιρουμένων και των κρατικών".

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ γράφει ότι "σε μέγα κοινωνικό πρόβλημα τείνει να εξελιχθεί το παρατεταμένο χρηματιστηριακό Κραχ, που εδώ και μήνες βυθίζει στα Τάρταρα τις μετοχικές αξίες, κατατρώγοντας αποταμιεύσεις ετών και προκαλώντας μικρά και μεγάλα προσωπικά δράματα, τα οποία συνταράσσουν οικογένειες και μικρές τοπικές κοινωνίες".

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ αναφέρει ότι "οι αυτοκτονίες και τα "κανόνια" που συνδέονται με τη Σοφοκλέους ενισχύουν την απόψη ότι η κρίση είναι πολύ βαθιά και ότι βρισκόμαστε μόνο στην αρχή ενός φαινομένου που θα δοκιμάσει τις αντοχές της εθνικής οικονομίας και της ελληνικής κοινωνίας".

    Ο ΛΟΓΟΣ σημειώνει ότι "σε ένα από τα κρισιμότερα σημεία της σύγχρονης ιστορίας της έχει πλέον περιέλθει το Χρηματιστήριο Αξιών Αθηνών. Με τη χθεσινή πτώση του Γενικού Δείκτη τιμών κατά 0,99% και το κλείσιμο της συνεδρίασης στις 3032,85 μονάδες, η Σοφοκλέους βρίσκεται πλέον ένα βήμα από το αρνητικό ψυχολογικό όριο των 3.000 μονάδων-κάτω από το οποίο ουδείς μπορεί να προβλέψει τι δύναται να επακολουθήσει".

    Η Espresso προσθέτει ότι "σε μια...απέραντη "πυραμίδα" έχει μετατραπεί η Ελλάδα. Μια "πυραμίδα" που αρχίζει να σωριάζεται αποκαλύπτοντας μετοχές-φούσκες, παιγνίδια στις πλάτες των επενδυτών, απάτες, "κομπίνες" κάθε λογής. Ταυτόχρονα, όμως, συμπαρασύρει και καταστρέφει καριέρες, κόπους ,ακόμη και ζωές, δικαίων και αδίκων, αθώων και ενόχων. Οι περιπτώσεις στον Πύργο και στο Λουτράκι είναι η κορυφή του ...παγόβουνου".

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ τονίζει ότι "στην αποθάρρυνση των επιχειρηματιών από το να αναζητήσουν κεφάλαια από το Χρηματιστήριο το προσεχές εξάμηνο προέβη Χθες και επισήμως ο Σύνδεσμος Ελληνικών Βιομηχανιών (ΣΕΒ), κλιμακώνοντας την κρίση στη χρηματιστηριακή αγορά και ενισχύοντας τις δυσοίωνες προβλέψεις για το επίπεδο που θα σταματήσει το κατρακύλισμα".

    Η ΕΞΟΥΣΙΑ εκτιμά ότι "συνεχίζεται η αδυναμία της ελληνικής αγοράς, εάν μπορεί να λέγεται ακόμη αγορά η Σοφοκλέους, να διαμορφώσει ανοδική τάση. Η πίεση που δέχονται τα blue chips από θεσμικά χαρτοφυλάκια αλλά και για το κλείσιμο των κόκκινων κωδικών δεν αφήνει πολλά περιθώρια αισιοδοξίας, εφόσον, μάλιστα, η αξία των συναλλαγών παρεμένει σε αυτά τα επίπεδα οι αγοραστές δεν υπάρχουν".

    [03] Τρομοκρατία

    Η ΑΥΓΗ υποστηρίζει ότι "με αφορμή την αντιμετώπιση της τρομοκρατίας η κυβέρνηση εμφανίζει τη μέθοδο των δειγμάτων DNA ως την ενδεδειγμένη προκειμένου να συλληφθούν οι επί δεκαετίες ασύλληπτοι δράστες. Στην ουσία δημιουργούνται νέοι κίνδυνοι για τα δικαιώματα του πολίτη".

    Σύμφωνα με την ΕΣΤΙΑ, "το ελάχιστο που θα ανέμενε κανείς από τον πρωθυπουργό της χώρας, μετά την απόπειρα δολοφονίας ενός μέλους του Κοινοβουλίου, θα ήταν να στηλιτεύση προσωπικώς-και όχι μέσω υπουργών και του κυβερνητικού εκπροσώπου - την τρομοκρατία".

    ΤΟ ΕΘΝΟΣ στο σχόλιό του επισημαίνει μεταξύ άλλων ότι "δεν είναι απλή ούτε εύκολη περίπτωση η σύνταξη και η υπερψήφιση του νόμου για την αντιμετώπιση της τρομοκρατίας, που, όπως όλα δείχνουν, αποτελεί άμεσο στόχο της κυβέρνησης, λόγω και των πιέσεων οι οποίες της ασκούνται από τους επί χρόνια εμμένοντες στη διαμόρφωση σχετικού νομοθετικού πλαισίου Αμερικανούς".

    [04] Βόμβες ουρανίου

    Η ΧΩΡΑ γράφει ότι "με κατηγορηματικές διαβεβαιώσεις ότι "το ΝΑΤΟ είχε ενημερώσει όλους τους συμμάχους για τις επιπτώσεις από τη χρήση πυρομαχικών απεμπλουτισμένου ουρανίου από τον Ιανουάριο του 2000 και δεν δικαιολογείται με τίποτα όλος ο θόρυβος ότι κάποιοι δεν γνώριζαν" και ότι "για το απεμπλουτισμένο ουράνιο υπήρχε εκτενής ενημέρωση προς όλες τις συμμαχικές χώρες πριν από τους βομβαρδισμούς στο Κόσοβο και στη Σερβία" εμφανίστηκε ο ανώτατος διοικητής των δυνάμεων του ΝΑΤΟ στην Ευρώπη πτέραρχος Τζόζεφ Ράλστον".

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης) υποστηρίζει ότι "αν και οι άνθρωποι του ΝΑΤΟ διαψεύδουν τη σχέση μεταξύ χρήσης βλημάτων με απεμπλουτισμένο ουράνιο και της αύξησης των κρουσμάτων λευχαιμίας, σύσσωμος ο παγκόσμιος Τύπος αποδοκιμάζει το θέμα που έχει προκύψει με τη χρήση κατά τις νατοϊκές επιχειρήσεις στη Γιουγκοσλαβία τέτοιων πυρομαχικών".

    Η ΝΙΚΗ προσθέτει ότι "διαβεβαιώσεις για απόλυτη διαφάνεια σχετικά με το απεμπλουτισμένο ουράνιο και πλήρη ενημέρωση όλων των μελών του ΝΑΤΟ, έδωσε Χθες ο ανώτατος στρατιωτικός διοικητής της Συμμαχίας Τζ. Ράλστον, μετά τη συνάντήση που είχε με τον ΥΠΕξ Γ. Παπανδρέου στην Αθήνα".

    [05] "Πόθεν έσχες"

    Η ΑΘΗΝΑΪΚΗ υποστηρίζει ότι "σε μορατόριουμ κατέληξαν ΑΔΕΔΥ και υπουργός Εσωτερικών Βάσω Παπανδρέου για το "Πόθεν Εσχες". Σε χθεσινή συνάντησή τους συμφώνησαν να δημιουργηθεί κοινή επιτροπή η οποία να αναζητήσει τον τρόπο με τον οποίο θα διασφαλίζεται το απόρρητο στις δηλώσεις "Πόθεν Εσχες" των δημοσίων υπαλλήλων. Η υπουργός από τη μεριά της, έδωσε παράταση κατάθεσης των δηλώσεων από τους δημόσιους υπαλλήλους που έληγε σήμερα, έως τις 15 Φεβρουαρίου".

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ γράφει ότι "ανυποχώρητη στο θέμα της υποβολής των δηλώσεων "πόθεν έσχες" για τους δημοσίους υπαλλήλους εμφανίστηκε Χθες η υπουργός Εσωτερικών Βάσω Παπανδρέου μετά τη συνάντηση που είχε με το προεδρείο της ΑΔΕΔΥ. Παράλληλα έδωσε προθεσμία έως τις 15 Φεβρουαρίου σε όλους τους δημοσίους υπαλλήλους προκειμένου να καταθέσουν τις σχετικές δηλώσεις στις διευθύνσεις διοικητικού".

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ αναφέρει ότι "σε πραγματικά πυρά με στόχους τους 630.000 δημοσίους υπαλλήλους κινδυνεύουν να μετατραπούν οι άσφαιρες βολές, που ανταλλάσσουν τις τελευταίες ημέρες το υπουργείο Εσωτερικών και η ΑΔΕΔΥ. Πρόξενοι πολέμου οι εκατοντάδες ομοσπονδίες εργαζομένων στο δημόσιο, που διαμαρτύρονται όχι μόνο για την υποχρέωση υποβολής δηλώσεων "πόθεν έσχες" αλλά και γιατί τα προσωπικά τους δεδομένα θα περιέλθουν σε γνώση έστω και με πλάγιο τρόπο - των προϊσταμένων Διοικητικού των φορέων, όπου υπηρετούν".

    Σύμφωνα με το ΚΑΡΦΙ, "το βαλς του συμβιβασμού διαδραματίστηκε Χθες στο υπουργείο Εσωτερικών με την ΑΔΕΔΥ και τη Βάσω Παπανδρέου να αναζητούν επί δυόμισι ώρες τη "χρυσή τομή" στο θέμα των δηλώσεων του πόθεν έσχες. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, σε κλίμα έντασης, με την υπουργό να δηλώνει προς τους εκπροσώπους της ΑΔΕΔΥ ευθύς εξαρχής ότι "ο νόμος θα εφαρμοστεί".

    Ο ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ προσθέτει ότι "η μαζική άρνηση των δημοσίων υπαλλήλων να συμπληρώσουν τα διαβόητα "πόθεν έσχες", υποχρέωσε τη Β. Παπανδρέου σε τακτικό ελιγμό, ανακοινώνοντας την παράταση της προθεσμίας υποβολής μέχρι τις 15 Φλεβάρη και υποσχέσεις για ψευτοδιορθωτικές κινήσεις".

    [06] Στεφανόπουλος - Πάπας

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ υποστηρίζει ότι "επισήμως προσκάλεσε τον Πάπα να επισκεφθεί την Αθήνα, ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Κ. Στεφανόπουλος κατά τη συνάντησή του με τον επικεφαλής της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας στο Βατικανό. Ετσι, ξεδιάλυνε και η σύγχυση που είχε δημιουργηθεί προς στιγμήν με αφορμή δήλωση του (συνοδεύοντος τον Πρόεδρο) υφυπουργού Εξωτερικών Γρ. Νιώτη, ότι "δεν υπάρχει θέμα πρόσκλησης".

    Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ γράφει ότι "ευθεία προσβολή στον πρόεδρο της Δημοκρατίας αποτελεί η κυβερνητική παρέμβαση όπως αυτή εκδηλώθηκε από τον υφυπουργό Εξωτερικών κ. Νιώτη, που συνοδεύει τον κ. Στεφανόπουλο στην Ιταλία και με την οποία επιχείρησε να σαμποτάρει την προοπτική επίσκεψης του Πάπα Ιωάννη Παύλου Β' στην Ελλάδα. Αμέσως, όμως ο πρόεδρος της Δημοκρατίας επιβεβαιώνοντας το θεσμικό ρόλο του, ξεκαθάρισε ότι αν τεθεί από τον Πάπα θέμα επίσκεψης θα κληθεί ως αρχηγός κράτους-του Βατικανού".

    ΤΟ ΒΗΜΑ ισχυρίζεται ότι "μπορεί ο Πάπας Ιωάννης Παύλος Β' να σκέφτηκε για αρκετή ώρα προτού δηλώσει ότι "θα το ξανασκεφθεί αν θα επισκεφθεί την Ελλάδα" για να εκπληρώσει μια παλαιά επιθυμία του να ακολουθήσει, όπως είπε, με τρεμάμενη φωνή και σπασμένα γαλλικά "τα χνάρια του Αποστόλου Παύλου", το ενδεχόμενο όμως της πρόσκλησής του προκάλεσε διχογνωμία μεταξύ του προέδρου της Δημοκρατίας κ. Κ. Στεφανόπουλου και του υφυπουργού Εξωτερικών κ. Γρ. Νιώτη".

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ τονίζει ότι "παρά τις δηλώσεις του υφυπουργού Εξωτερικών κ. Γρηγόρη Νιώτη που συνοδεύει τον πρόεδρο ότι δεν υπάρχει θέμα επίσημης πρόσκλησης προς τον Ποντίφηκα να επισκεφθεί την Ελλάδα, ο κ. Στεφανόπουλος προσεκάλεσε τελικά τον Ρωμαιοκαθολικό Πάπα να επισκεφθεί την Ελλάδα ως αρχηγός κράτους και πιθανόν ως Θρησκευτικός Ηγέτης, εφ?όσον δώσει το "οκέϋ" η Ελλαδική Εκκλησία".

    ΤΑ ΝΕΑ επισημαίνουν ότι "η ιστορία της επίσκεψης του Πάπα Παύλου Β στην Ελλάδα "γέννησε" και άλλα αγκάθια για την ελληνική πλευρά, ακόμα και διάσταση απόψεων μεταξύ της ελληνικής προεδρίας και του υπουργείου Εξωτερικών".

    [07] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ

    Οι πρωτοσέλιδοι τίτλοι των σημερινών οικονομικών εφημερίδων έχουν ως εξής:

    ΕΞΠΡΕΣ: "Ανησυχίες, ΣΕΒ για ΧΑΑ".

    ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Ανησυχία από το "σύνδρομο του ταμία". επί ποδός οι τράπεζες".

    ΚΕΡΔΟΣ: "Σε επίπεδα 2.500 μονάδων. Ο Γενικός Δείκτης "παλεύει" να μην πέσει κάτω από το ψυχολογικό φράγμα των 3.000".

    ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "ΣΕΒ:η βουτιά του ΧΑΑ πλήττει τώρα οικονομία και επιχειρήσεις".

    ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ: "Μήνυμα" από ΣΕΒ προς κυβέρνηση-επιχειρηματίες".

    [08] ΣΕΒ-ΧΑΑ

    Η ΕΞΠΡΕΣ υποστηρίζει ότι "την αναγκαιότητα λήψης συγκεκριμένων μέτρων για την ενίσχυση της χρηματιστηριακής αγοράς και κυρίως για την αντιστροφή της αρνητικής ψυχολογίας που επηρεάζει τους επενδυτές, οδηγώντας το ΧΑΑ σε διαρκή καθοδική πορεία, επισήμανε Χθες η ηγεσία του ΣΕΒ".
    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Thursday, 25 January 2001 - 15:40:04 UTC